HOUTHALENSE JEUGDVERENIGING, AFGEKORT : H.J.V.

Association sans but lucratif


Dénomination : HOUTHALENSE JEUGDVERENIGING, AFGEKORT : H.J.V.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 839.116.910

Publication

20/09/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

0 8 -09- 2011

HASS.ELI-.r

i lU IIUlI ID IIAI u IIIG I ID

*11142162*

w. . .. . 7 czt 2.%S. I l 6 9-to

HOUTHALENSE JEUGDVERENIGING

: H.J.V.

, e:e;;? ,orz ; : Vereniging zonder winstoogmerk

- Varenstraat 114, 3530 Houthalen-Helchteren

Oprichting

De ondergetekende:

1. Mustafa HIRA wonende te 3530 Houthalen-Helchteren, Bremstraat 58

2. Muharnmed COLAK wonende te 3530 Houthalen-Helchteren, Haagdoornstraat 19

3. Hasan HiRA wonende te 3530 Houthalen-Helchteren, Bremstraat 58

Verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten op 1 september 2011, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen waarvan ze de statuten als volgt samenstellen:

ARTIKEL 1: Naam - Rechtsvorm

De vereniging word opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder een

vereniging zonder winstoogmerk hierna ook "WW" genoemd.

Zij draagt de naam "HOUTHALENSE JEUGDVERENIGING" in het kort "H.J.V."

ARTIKEL 2: Zetel

De zetel van de VZW is gevestigd te 3530 Houthalen-Helchteren, Varenstraat 114 gelegen in het gerechtelijke arrondissement Hasselt. De zetel van de vereniging kan verplaatst worden naar iedere andere plaats in België.

ARTIKEL 3: Duur

De WW is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten alle tijden ontbonden worden door een beslissing van de (buitengewone) Algemene Vergadering. Deze (buitengewone) Algemene vergadering beslist over de wijze van vereffening en stelt de vereffenaars aan.

ARTIKEL 4: Doeleinden en activiteiten

-De vereniging heeft tot doel activiteiten te organiseren rond vrije tijd, opvoeding, vorming en godsdienst met het oog op een betere integratie van haar leden en hun gezinnen in de Belgische samenleving.

-Het opzetten van socio-culturele en interculturele activiteiten ten einde de individuele ontplooiing van de leden te stimuleren en hun integratie in de samenleving te bevorderen.

-Samen met de jongeren van welke nationaliteit, afkomst, cultuur en ras ook, ontmoetingen en ontspanningsactiviteiten te organiseren, hun weerbaarheid en hun sociale-, culturele- en maatschappelijke integratie te bevorderen.

-Activiteiten organiseren ten einde de jongeren te stimuleren tot zelfwerkzaamheid en verantwoordelijkheid.

-Vorming, bijstand en ontspanning organiseren voor de autochtone en allochtone jongeren met de nadruk op onderwijs, administratieve en juridische wegwijs_

-Het aanbieden en verstrekken van hulp, informatie en vorming over maatschappelijke welzijn, godsdienst, ...

-De vereniging kan personen tewerkstelligen op vrijwillige basis of bezoldigd.

-De vereniging kan/zal vergaderingen, seminaries, conferenties en symposiums organiseren; festiviteiten en gedenkdagen organiseren omtrent belangrijke dagen en nachten; tentoonstellingen en uitstappen organiseren.

Op de laatste biz. vare Luik R vorfneiden : Rezio : iIaarn er kczr.'catez d ;fe r' da iner:ar:ent.;: edc c2ari i îzj

perso(o,n(Qn) bevuced rle veranieing,=ác l inSr ;4 Df9'i eiera G'f? é anti 3; ''J P eJwte.n iU v erte ge,Y'fio o rd i gen

i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Moe z.z

-Het inrichten van alle welkdanige sportieve, recreatieve en culturele activiteiten in de ruimst mogelijk zin.

-Het adviseren, ontwikkelen, organiseren en realiseren van promotionele en publicitaire activiteiten, met inbegrip van het voeren van commerciële transacties dienaangaande.

-Daarnaast kan de WW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van het doel, binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten altijd en volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van datzelfde doel.

ARTIKEL 5: Lidmaatschap

De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en toetredende leden. Het aantal leden is onbeperkt maar mag echter niet minder bedragen dan 3. De effectieve leden zijn stemgerechtigd op de algemene vergadering. Hun naam zal vermeld worden op de jaarlijkse neer te leggen ledenlijst. Zij bezitten het volle lidmaatschap. Het aantal effectieve leden is niet beperkt maar moet minstens 3 bedragen. De toetredende leden zijn leden die geen deel uitmaken van de algemene vergadering. Ze mogen de algemene vergadering ook niet bijwonen. Deze leden maken enkel gebruik van de diensten van de vereniging. Nieuwe leden kunnen tot de vereniging toe treden mits zij door de raad van bestuur bij gewone meerderheid van stemmen bekrachtigd werd. De leden zijn verplicht om een bijdrage te betalen, de omvang hiervan wordt bepaald door de raad van bestuur. De personen die als effectief of als toetredend lid wensen bij de vereniging aan te sluiten, dienen kennis te nemen van de statuten en het huishoudelijk reglement en verbinden zich ertoe deze na te leven. De Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven te richten aan de Voorzitter van het Bestuur. Het ontslag zal onmiddellijk ingaan na ontvangst ervan. Geen ontslag kan gegeven worden indien de betrokkene nog schulden heeft tegenover WW. Elk lid dat, door zijn bewoordingen, zijn daden, zijn geschriften of zijn gedrag, schade aan de zedelijke of stoffelijke belangen van de vereniging of zijn sponsors berokkend zal door middel van een aangetekend schrijven opgeroepen worden, Het bestuur zal in buitengewone zitting, na een tegensprekelijke gedachtewisseling en volgens de ernst van het geval, aan de schuldige één van volgende sancties opleggen: een waarschuwing, een berisping, een blaam of de uitsluiting uit de vereniging. Dit wordt ook nog eens een schriftelijk ter kennis gebracht aan hef lid per gewone brief. Geen enkel lid of gewezen lid kan enige aanspraak laten gelden of rechten uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van lid, ook niet bij ontbinding van de WW.

ARTIKEL 6: Algemene vergadering

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, alsook uit de toegetreden leden, maar deze laatste hebben geen stemrecht. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Een lid kan zich bij schriftelijke volmacht laten vertegenwoordigen door een ander lid. De algemene vergadering bezit de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet en door de onderhavige statuten. Behoren Inzonderheid tot haar bevoegdheid:

-De wijziging van de statuten;

-De benoeming en afzetting van de bestuurders;

-De goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

- -De eventuele wijziging van het doel van de vereniging;

-Het opstellen van een reglement van Inwendige orde;

-De uitsluiting van een tijd;

-De ontbinding van de vereniging en bepaling van de bestemming van het vermogen;

De algemene vergadering moet worden bijeengeroepen telkens het belang van de vereniging zulks vereist. De gewone algemenè vergadering moet eenmaal per jaar worden samengeroepen binnen de drie maanden na het sluiten van het boekjaar, dat aanvangt op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar. Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de VZW worden samengeroepen door besluit van de raad van bestuur of op vraag van minstens één vijfde van de effectieve leden. Een algemene vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping. Alle leden moeten worden uitgenodigd. De algemene vergadering wordt samengeroepen bij gewone brief gericht aan ieder lid minstens 10 dagen voor de vergadering. De oproeping wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris in naam van de raad van bestuur. De agenda wordt bepaald door de raad van bestuur en wordt vermeldt in het oproepingsbericht. Elke voorstel, ondertekend door één twintigste van de leden wordt aan de agenda toegevoegd. Behalve in de gevallen voorzien bij artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921 kan de vergadering beraadslagen over punten die niet op de agenda vermeld zijn. Behoudens in de gevallen waarin de wet of deze statuten een strengere meerderheid vereisen dienen de besluiten, om te worden aangenomen, de meerderheid van de stemmen van alle aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden hebben. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt de doorslag. De Algemene Vergadering kan slechts geldig stemmen over de wijziging van de statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de wet van 27 jun! 1921 worden nageleefd. Opdat de algemene vergadering op geldige wijze een beslissing kan nemen over een statutenwijziging, moet ten minste twee derde van de effectieve leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. In geval dat quorum echter niet wordt bereikt, kan een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen, die kan beraadslagen en besluiten, zonder het aantal aanwezig of vertegenwoordigde leden. Er moet tussen de twee vergaderingen ten minste vijftien dagen zitten. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door ten minste twee derde van de stemmen van

r,

Mtl6 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2011- Annexes du Moniteur belge

de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Hetzelfde aantal is vereist In geval van ontbinding. De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door éénlderde (113e) van de effectieve leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming. De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen. Dit register wordt bewaard in de zetel, waar alle leden er te plaatse inzage kunnen van nemen. Alle leden of derden die een geldig belang doen blijken, kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van het bestuur en door een bestuurder. ledere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

ARTIKEL 7: Bestuur en vertegenwoordiging

De VZW word bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens drie (3) leden van de VZW. Het aantal bestuurders moet In elk geval steeds lager zijn dan het aantal die effectief lid zijn van de vereniging. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De duur van hun opdracht is onbeperkt De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. leder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien. De raad van bestuur kiest onder haar bestuursleden in ieder geval een voorzitter, een penningmeester en een secretaris. De akten betreffende de benoeming, het ontslag en de afzetting van een bestuurder wordt binnen één maand neergelegd in het dossier van de vereniging ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en van een uittreksel daarvan, bestemd om in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten voor bestuur van de VZW. Alle bevoegdheden die niet nadrukkelijk door de statuten of door de wet zijn toegekend aan de algemene vergadering, komen toe aan de raad van bestuur. De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De akten die de vereniging verbinden, andere dan de akten betreffende het dagelijks bestuur, worden ondertekend door twee bestuurders, samen handelend of door de voorzitter alleen handelend. Zij dienen ten overstaan van derden geen staving van hun machten te geven. De stukken van het dagelijks bestuur worden geldig ondertekend door de voorzitter of door een daartoe aangeduide bestuurder, of door een gevolmachtigde derde. De penningmeester, en bij diens afwezigheid de voorzitter, is gemachtigd ten voorlopige of definitieve titel het vrijgevigheden te aanvaarden die aan de vereniging worden aangedaan en alle nodige formaliteiten te vervullen voor de verkrijging ervan. De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur of door minstens twee bestuurders. Oproepingen voor de raad van bestuur worden per gewone post verstuurd, ten laatste tien dagen voor de vergadering. De oproeping bevat ook de agenda van de vergadering . De agenda wordt opgesteld door de voorzitter, maar ieder lid van de raad van bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, bij diens afwezigheid door de secretaris. De raad van bestuur kan slechts besluiten indien de meerderheid van de leden aanwezigheid is. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt de doorslag. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogenrechtelijke aardheeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor dat de raad van bestuur een besluit neemt. De bestuurders met tegenstrijdig, verwijdert zich uit de vergadering en onthoud zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheden waarop het betrekking heeft. Van de besluiten worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en ingeschreven worden in een speciaal register. De leden en de bestuurders zijn niet persoonlijk aansprakelijk door de verbintenissen en de VZW. De bestuurders zijn tegenover de VZW en tegenover derden is hun vertegenwoordiging beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten. Zij zijn wel aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur. De bestuurders oefenen hun opdracht uit ten kostenloze titel. Ze kunnen eventueel een vergoeding van hun kosten bekomen, mits voorafgaande goedkeuring van de uitgave door de raad van bestuur. Het dagelijkse bestuur van de vereniging op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur kan door de raad van bestuur worden opgedragen aan één of meer personen. Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, heizij wegens de noodzakelijkheid een onverwijde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken. De raad van bestuur bepaald de omvang van de maandelijkse lidgelden door de leden te betalen. De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het dossier van de vereniging ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en van een uittreksel daarvan, bestemd om in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Het is ook van belang melding te maken van de omvang van de bevoegdheden en de wijze van de uitoefening alleen, gezamenlijk of als college.

/" vwor- éi&rgaden

1 Ran he2

CCBEl~il.,ch Jtüatsb.~ t

MOD 2.2

LSiiii li " " Vervolg

ARTIKEL 8: Algemene bepalingen

Een lijst waarin al de effectieve leden van de WW naar alfabetische orde van hun naam zijn vermeld, met opgave van hun voornamen, woonplaats en nationaliteit, wordt binnen de maand na de bekendmaking van de statuten neergelegd op de griffie van de Rechtbank van de Koophandel van de plaats waar de vereniging haar zetel heeft. Elk jaar wordt de lijst aangevuld met een opgave, naar alfabetische orde opgemaakt, van de wijzigingen die zich met betrekking tot de leden hebben voorgedaan. Eenieder kan van die lijst kosteloos inzage nemen. Een boekjaar van de WW loopt van 1 januari tot 31 december. De jaarrekening van het verlopen jaar en de begroting van het volgend boekjaar zullen jaarlijks door de raad van bestuur ter goedkeuring worden voorgelegd aan de algemene vergadering. De vereniging legt jaarlijks haar jaarrekening neer ter griffie van de Rechtbank van Koophandel.

ARTIKEL 9: Ontbinding van de vereniging

De Algemene vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen met betrekking tot de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum één/vijfde (1/5de) van alle effectieve leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 6, van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "vereniging zonder winstoogmerk in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 wet op de verenigingen en stichtingen. In geval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemd de algemene vergadering twee vereffenaars waarvan zij de opdracht zullen omschrijven. ln geval van ontbinding en vereffening, beslist de algemene vergadering over de bestemming van het vermogen van de WW dat moet worden toegekend aan een andere vu( met gelijkaardig of verwant doel werkzaam in België. Aile beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëlndiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 10: Aanvullend Recht

Alles wat door de onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorzien werd, zal worden geregeld

volgens de wet van 27 juni 1921 betreffende de vereniging zonder winstoogmerk.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar gaat in op heden en zal eindigen op eenendertig december tweeduizend en

twaalf.

BENOEMINGEN

De oprichters der vereniging, onmiddellijk verenigd in Algemene Vergadering, beslissen:

A.Het aantal bestuurders op drie (3) vast te stellen en tot deze functie te benoemen:

1.De heer Mustafa 1-11RA, voornoemd

2.0e heer Muhammed COLAK, voornoemd

3.De heer Hasan HIRA, voornoemd

Allen hier aanwezig en aanvaardend. Hun opdracht is onbezoldigd en voor een periode van 3 jaar.

B.Er wordt voorlopig geen commissaris benoemd.

RAAD VAN BESTUUR

En terstond zijn voornoemde bestuurders samengekomen in een vergadering van de Raad van

Bestuur en hebben met eenparigheid van stemmen beslist:

a)te benoemen tot voorzitter van de Raad van bestuur, voornoemde Mustafa H1RA;

byte benoemen tot ondervoorzitter van de Raad van bestuur, voornoemde Muhammed COLAK;

c)te benoemen tot secretaris/penningsmeester van de vereniging, voornoemde Hasan H1RA

Die verklaren hun voormelde opdrachten te aanvaarden.

Deze opdrachten zijn onbezoldigd en zullen een einde nemen met de opdracht van bestuurder.

Opgemaakt te Houthalen-Helchteren,

op 1 september 2011

Voorzitter,

Mustafa HiRA

Secretris/ester Hasan HIRf1

Ondervoorzitter, Muhammed COLAK

Op de laatste blz. van Luiit B vermelden : Recto :Haarr: en ht:eK'anlgheid ven do irastrar!ren7erarcào notatie>, :ie:zij van c`e

perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, sgic " rrtiarg of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
HOUTHALENSE JEUGDVERENIGING, AFGEKORT : H.J.…

Adresse
VARENSTRAAT 114 3530 HOUTHALEN-HELCHTEREN

Code postal : 3530
Localité : Helchteren
Commune : HOUTHALEN-HELCHTEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande