HOUZA-PALOOZA

Association sans but lucratif


Dénomination : HOUZA-PALOOZA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 835.083.391

Publication

13/04/2011
ÿþ MOD 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-behoudE 1111111111,111.1N~umununiu056389*

aan hel

Belgiscl

Staatsbh





Neergelegd ter griffie der rechtbank y, koophandel te TONGEREN

nP Hnofdgriffier,

Ondememingsnr : a g 3" 0 8 3. 3 9 1

Benaming

(voluit) : Houza-Palooza vzw

(verkort) : 1

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Brugstraat 34, 3960 Bree

Onderwerp akte : Oprichting: statuten Houza-Palooz vzw

"Houza-Palooza vzw"

VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

BRUGSTRAAT 34

3960 BREE

OPRICHTING

1) VOORAF

Tussen ondergetekende, zijnde natuurlijke personen:

1. De heer Swennen Bjom, wonende te 3960 Bree, brugstraat 34, geboren te Bree op 04107f88.

2. De heer Custers Tim, wonende te 3960 Bree, brugstraat 10, geboren te Bree op 05/08f 88.

3. De heer Vliegen Kristof, wonende te 3960 Bree, Beukenhofstraat 5, geboren te Bree op 16/12f86.

Zijn overeengekomen op 28103/2011, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de verenging zonder winstoogmerk "Houza-Palooza op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

DEEL 1: STATUTEN

2)NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Houza-Palooza" vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 2. De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen te 3960 Bree, Brugstraat 34 gelegen in het gerechtelijk arrondissement Tongeren.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel onafhankelijk van elke filosofische, ideologische, politieke, godsdienstige of welke organisatie dan ook, de jeugd muzikaal en cultureel te ontplooien en haar idealen verder uit te bouwen via alle middelen die zij daartoe kan aanwenden: het organiseren van concerten, festivals, culturele evenementen, muziekvoorstellingen en andere artistieke manifestaties enz.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke nachten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, met expliciet inbegrip van verzekeringspolissen, goederen in huur nemen, dit zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan individuele overeenkomsten zowel met privé- als met rechtspersonen afsluiten, om welke redenen ook, subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenlands en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Artikel 4. De vereniging werd opgericht voor onbepaalde tijd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

3) LEDEN

Artikel 5. De vereniging moet minimum 3 werkende leden tellen

De vereniging telt werkende leden en kan toegetreden leden tellen.

De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

De toegetreden leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Als toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

Wie toegetreden lid wil worden dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur en schriftelijk zijn instemming met het doel en de statuten van de vereniging te betuigen of door minstens twee leden van de raad van bestuur, waaronder de voorzitter, te worden voorgedragen.

Aanvaarding van de statuten sluit de aanvaarding van het huishoudelijk reglementen in.

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

De raad van bestuur kan per de door hem te bepalen voorwaarden toegetreden leden tot de vereniging toelaten.

Het verdere gebruik van de term 'lid' verwijst in deze statuten naar de werkende leden.

Artikel 6. De door de werkende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan 25 EURO.

De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de werkende leden verschuldigde bijdrage vast. Deze bijdrage is door de raad van bestuur opeisbaar, veertien dagen nadat zij door deze raad is vastgesteld.

De door toegetreden leden verschuldigde bijdrage mag niet hoger zijn dan 25 EURO.

De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de toegetreden leden verschuldigde bijdrage vast. Deze bijdrage is door de raad van bestuur opeisbaar, veertien dagen nadat zij door deze raad is vastgesteld.

Artikel 7. Elk lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient bij aangetekende brief aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Het lid dat niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om werkend lid te worden in de vzw, wordt geacht ontslag te nemen.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met twee derde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans geroepen.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Uittredende of uitgesloten leden en rechtverkrijgenden van overleden leden hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen, van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen, behoudens hetgeen in deze statuten uitdrukkelijk anders is bepaald.

Het lid dat goederen of waarden aanbrengt kan evenwel bedingen dat het aangebrachte, ingeval de vereniging ophoudt te bestaan of ingeval het lid van rechtswege of door uitsluiting ophoudt van de vereniging deel te maken, kan worden teruggevorderd.

In geen geval kan een uitgetreden of uitgesloten lid inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegelingen van de goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

4) BESTUUR

Artikel 8. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum drie bestuurders, die lid zijn van de vereniging. In geval dat er slechts drie effectieve leden zijn mag de raad van bestuur slechts uit twee personen bestaan. Zij worden benoemd door de algemene vergadering. De benoeming gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Behalve uittredende bestuurders zijn alleen benoembaar, leden van de vereniging, die door de raad van bestuur in functie werden voorgedragen, of hun kandidatuur minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij de raad van bestuur hebben ingediend.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

De raad van bestuur kan toegevoegde leden aanduiden op basis van hun specifieke bekwaamheden of specialisaties. Deze toegevoegde leden moeten geen lid zijn van de vereniging. Deze toegevoegde leden hebben geen stemrecht bij vergaderingen van de raad van bestuur.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. ledere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder, zomede elk einde van een mandaat, behalve indien het mandaat van rechtswege eindigt door het verstrijken van de termijn van het mandaat, moet worden neergelegd bij de Griffie van de Rechtbank van Koophandel.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris/penningmeester. De voorzitter, de ondervoorzitters en de secretaris/penningmeester zijn automatisch voorzitter, ondervoorzitter en secretaris/penningmeester van de algemene vergaderingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 9. De raad van bestuur bestuurt de vzw en vertegenwoordigt de vzw in en buiten rechte en heeft alle bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden delegeren.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

De bestuurders oefenen hun bevoegdheden als college uit.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter of de ondervoorzitter of de secretaris/penningmeester, die alleen kunnen handelen.

Artikel 10. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

5)ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en is bevoegd voor de punten

bepaald in de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen.

Artikel 12. De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. Behoudens

hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering

geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12 en 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet

van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen.

Alle werkende leden moeten worden opgeroepen ten minste acht dagen voor de vergadering. Dit geschiedt

schriftelijk, per telefax of per e-mail, met vermelding van de agenda.

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

-De goedkeuring van de statuten;

-De goedkeuring van een wijziging van de statuten;

-De benoeming en afzetting van bestuurders;

-De benoeming en afzetting van commissarissen & het vastleggen van een eventuele bezoldiging;

-Kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen;

-Goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

-De ontbinding van de vzw;

-De benoeming van de vereffenaars, wanneer de vzw ontbonden zal worden;

-De uitsluiting van een (werkend) lid;

-De omzetting van een vzw in een vennootschap met sociaal oogmerk;

-Het opstellen van een huishoudelijk reglement.

Artikel 13. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij dien

ontstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris of bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de

oudste van de aanwezige bestuurders.

De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur niet beschikbaar,

afwezig of belet is en twee stemopnemers.

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Elk voorstel, ondertekend door min. 120 van de

werkende leden, moet op de agenda worden geplaatst.

Op de dag van de algemene vergadering en tijdens de algemene vergadering zelf kunnen wel punten aan

de agenda worden toegevoegd mits alle leden aanwezig zijn en hiermee akkoord gaan.

Artikel 14. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde

stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de

vergadering.

Artikel 15. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ten zetel van de vereniging

gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering. Afschriften en uittreksels

worden door de voorzitter ondertekend.

Derden en/of toegetreden leden hebben inzage in de notulen van de algemene vergadering.

De besluiten van de algemene vergadering worden de toegetreden leden en belanghebbende derden

mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht.

6)BEGROTINGEN, REKENINGEN

Artikel 16. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de

begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

7)ONTBINDING, VEREFFENING

Artikel 17. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars, zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Artikel 18. ln geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Artikel 19. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen en de gebruiken inzake de verenigingen van overeenkomstige toepassing.

DEEL 2: RAAD VAN BESTUUR

De oprichters beslissen bij eenparigheid van stemmen om volgende personen te benoemen als bestuurder

met ingang vanaf 28 maart 2011:

Swennen Bjom, Brugstraat 34, 3960 Bree, geboren te Bree op 04/07/1988 (Voorzitter)

Custers Tim, Brugstraat 10, 3960 Bree, geboren te Bree op 05/08/1988 (Ondervoorzitter)

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

De raad van bestuur heeft eveneens aangesteld als gemachtigden die rechtsgeldig de vereniging kunnen

verbinden met ingang vanaf 28 maart 2011:

Vliegen Kristof, Beukenhofstraat 5, 3960 Bree, geboren te Bree op 16/12/1986 (Secretaris/Penningmeester)

Aldus in drie exemplaren opgesteld te Bree op 28 maart 2011.

Bjom Swennen Tim Custers Kristof Vliegen

Voorzitter Ondervoorzitter Secretaris/Penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aars het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
HOUZA-PALOOZA

Adresse
BRUGSTRAAT 34 3960 BREE

Code postal : 3960
Localité : BREE
Commune : BREE
Province : Limbourg
Région : Région flamande