HUIS ERIKA THIJS

Association sans but lucratif


Dénomination : HUIS ERIKA THIJS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 848.963.004

Publication

31/01/2014
ÿþ M0D 2.2



1:t In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



II~~~~VIVNI~~V@9WVI~a

*14031846'

SE

~i~NITRUR BELGE S+l

rechtbankeerge v. ko ega erophandel le TOe~NGEREN

2 te -01- 201ii 1 5  01 2014 .GfSCH ST7 ATSBLAD

De HootdgrifiQ$Iriffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0848.963.004

Benaming

(voluit) : HUIS ERIKA THIJS

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 3740 BILZEN - Reekstraat, 26

Onderwerp akte : INBRENG VAN EEN ALGEMEENHEID OM NIET - ONTBINDING - VEREFFENING

Uittreksel uit de akte verleden op 28 november 2013 voor Meester Herbert Houben, notaris te Genk, opgesteld voor registratie naar analogie van artikel 173 van het wetboek der registratierechten, met als enig doel neergelegd te worden op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, waarbij de buitengewone algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk "HUIS ERIKA THIJS", met zetel te 3742 Bilzen, Reekstraat, 26, RPR Tongeren 0848.963.004, hierna genoemd "inbrengende rechtspersoon" of "Huis Erika Thijs" de volgende besliissingen genomen heeft.

KENNISNAME EN BESPREKING VAN STUKKEN

De vergadering erkent kennis te hebben gekregen van:

-het voorstel opgesteld overeenkomstig artikel 58 van de wet van 27 juni 1921, verwijzend naar het artikel 760 van het Wetboek van Vennootschappen door de raden van bestuur van de bij de verrichting betrokken rechtspersonen met dagtekening van 13 september 2013 met het oog op de inbreng om niet van het gehele? vermogen van de vereniging zonder winstoogmerk "Huis Erika Thijs", zowel de activa als de passiva, zonden ontbinding, in de vereniging zonder winstoogmerk "Inloophuis". Dit voorstel van inbreng werd neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel te Hasselt op 16 oktober 2013, bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch staatsblad van 25 oktober 2013 onder de referte 13163139 en te Tongeren op 11 oktober 2013, bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch staatsblad van 22 oktober 2013 onder de referte 13160632.

-het verslag van de raad van bestuur waarin de stand van het vermogen van de betrokken rechtspersonen wordt uiteengezet en waarin tevens vanuit juridisch economisch oogpunt alsook in het licht van het doel of de doelstellingen van de betrokken rechtspersonen, de wenselijkheid van de inbreng, de voorwaarden waaronder en de wijze waarop ze geschiedt, alsook de gevolgen ervan worden toelicht en verantwoord, zoals bepaald in' 58 van de wet van 27 juni 1921, verwijzend naar het artikel 761, § 2 van het Wetboek van Vennootschappen.

INBRENG OM NIET VAN EEN ALGEMEENHEID

De vergadering besluit tot inbreng om niet van de algemeenheid van het vermogen van de vereniging zonder winstoogmerk "Huis Erika Thijs" in de vereniging zonder winstoogmerk "Inloophuis", met zetel te 3500, Hasselt, Schrijnwerkersstraat, 9-11, RPR Hasselt 0479.521.478, overeenkomstig het voornoemde voorstel van; inbreng om niet van 13 september 2013 opgesteld door de raden van bestuur van de betrokken rechtspersonen.

VRIJWILLIGE ONTBINDING  INVEREFFENINGSTELLING

De vergadering besluit dat de vereniging zonder winstoogmerk "Huis Erika Thijs" voortijdig ontbonden wordt: en in vereffening treedt en dit evenwel onder de opschortende voorwaarde van de goedkeuring door de' buitengewone algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk "Inloophuis voor mensen met= kanker en hun naasten" RPR Hasselt 0479.521.478 van de inbreng om niet van haar algemeenheid.

SCHORSING VAN DE VERGADERING

De vergadering beslist in schorsing te gaan en dit in afwachting van de besluitvorming binnen de vereniging zonder winstoogmerk "Inloophuizen voor mensen met kanker en hun naasten" - RPR Hasselt 0479,521.478; omtrent de inbreng om niet van haar algemeenheid.

HEROPENING VAN DE VERGADERING

Na vaststelling door de algemene vergadering van de realisatie van de opschortende voorwaarde van de. goedkeuring door de Verkrijgende rechtspersoon van de inbreng om niet van de algemeenheid heeft de' vergadering vastgesteld dat haar eerder genomen besluit om de vereniging vervroegd en vrijwillig te ontbinden definitief is geworden.

Aanpassing statuten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

k,

Mpp 2.2

Luik B - Vervolg

Devergadering heeft besloten de.tweede zin van het artikel 1 van dé statuten te vervangen door volgende tekst:

"Zij werd ontbonden en in vereffening gesteld door een buitengewone algemene vergadering gehouden op 28 november 2013.

Alle documenten uitgaande van de vennootschap moeten vermelden dat zij in vereffening is gesteld." Beëindiging mandaten bestuurders

De vergadering stelt de van rechtswege beëindiging vast van het mandaat van de huidige bestuurders van de Inbrengende rechtspersoon, gelet op de ontbinding en in vereffeningstelling van de Inbrengende ; rechtspersoon

De vergadering heeft reeds eerder kennis genomen van het overlijden van mevrouw Thijs Erika, die' overleed te Biazen op 04 augustus 2011, waardoor tevens haar mandaat als bestuurder van de vereniging werd beëindigd,

Benoeming vereffenaar

Werd benoemd als vereffenaar: Mevrouw Myriam Thijs, wonende te 3740 Bilzen, Reekstraat, 26.

De vergadering heeft besloten de rechten en plichten van de vereffenaar als volgt vast te leggen;

De vereffenaar zal de schulden van de vereniging betalen en, na aanzuivering van aile verbintenissen van de ontbonden vereniging.

De vereffenaar heeft de meest uitgebreide macht bij het uitoefenen van zijn haar, meer bepaald hoeft zij geen enkele machtiging van de algemene vergadering te vragen.

De vereffenaar heeft de bevoegdheid om de baten van de vereniging te gelde te maken, om daartoe aile roerende en onroerende goederen openbaar of uit de hand te verkopen, de verkoopprijzen te ontvangen en er kwijting van te geven, termijnen voor betaling toe te staan, alle uitstel en rentevoet te bepalen, alle zakelijke rechten te verzaken, met of zonder betaling opheffing te verlenen van alle inschrijving van bevel of beslag, de hypotheekbewaarder te ontslaan van de verplichting om welke reden ook ambtshalve inschrijving te nemen, over te gaan tot de herveiling wegens rouwkoop, of beslag, bij niet-betaling vanwege om het even welke schuldenaar, voor alle rechtbanken te dagvaarden en in rechte te verschijnen, alle vonnissen en arresten uit te voeren en te doen uitvoeren, lopende werken voort te zeten en te voltooien, woonplaats te kiezen.

De vereffenaar zal alle derden-lasthebbers mogen aanstellen en hen de macht toekennen die naar haar . oordeel past voor bijzondere en bepaalde doeleinden.

Alle akten van de vereniging in vereffening zullen geldig ondertekend worden door een vereffenaar die tegenover derden zijn machten niet za! moeten verantwoorden

Bestemming van het vermogen

De vergadering heeft besloten na kennisname van cie vaststellingen en de meldingen van de vereffenaar inhoudende dat er door de inbreng om niet van de algemeenheid geen vermogen meer beschikbaar is in de ontbonden vereniging, gezien deze inbreng van algemeenheid inmiddels is aanvaard door de Verkrijgende rechtspersoon, dat er geen bestemming aan het vermogen van de vereniging dient te worden gegeven gezien de gerealiseerde inbreng van de algemeenheid.

Sluiting van de vereffening

De vergadering heeft besloten, na de door de vereffenaar gedane vaststellingen en afgelegde verklaringen, de vereffenaar te ontslaan uit haar mandaat en haar zonder enig voorbehoud algehele kwijting te verlenen voor haar beheer als vereffenaar van de vereniging tot de sluiting van de vereffening.

De vergadering beslist de vereffening voor gesloten te houden en stelt vast dat de vereniging zonder winstoogmerk "Huis Erika Thijs in vereffening" -- RPR Tongeren 0848.9636.004 defini-'tief opgehou-'den heeft te bestaan.

Volmacht

De gezamenlijke leden van de vereffende vereniging duiden aan als hun bijzondere gevolmachtigde: "Fintech Accountants" en al haar werknemers en/of aangestelden om alle formaliteiten inzake wijziging en schrapping bij het ondememingsloket en de Kruispuntbank van Ondernemingen te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris Herbert HOLJBEN

Tegelijk hiermee neergelegd:

- expeditie van de akte;

- gecoördineerde statuten;

/oor-

r behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen-bi Tiét Bèlgïsél Staatsblad - 31/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

22/10/2013
ÿþ -17-174- MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



HI 606 i iii iiuum

32*

Ondernemingsnr : 0848.963.004 Benaming

(voluit) : HUIS ERIKA THIJS

R

i u

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 3740 BILZEN - Reekstraat, 26

Onderwerp akte ; VOORSTEL INBRENG VAN EEN ALGEMEENHEID OM NIET

Blijkt uit een akte verleden voor het ambt van meester Herbert HOUBEN, notaris te Genk, geregistreerd te Genk op 17 september 2013 - boek 51142 blad 37 vak 4, dat de gezamenlijke vergaderingen van de raden van bestuur van:

De vereniging zonder winstoogmerk ""INLOOPHUIZEN VOOR MENSEN MET KANKER EN HUN NAASTEN", afgekort "INLOOPHUIS", met maatschappelijke zetel te 3500 Hasselt, Schrijnwerkersstraat 9-11, ondernemingsnummer 0479.521.478 RPR Hasselt (hierna "INLOOPHUIS" of "verkrijgende rechtspersoon") en anderzijds de vereniging zonder winstoogmerk "HUIS ERIKA THIJS", met maatschappelijke zetel te 3742 Bilzen, Reekstraat 26, ondememingsnummer 0848.963.004 RPR Tongeren (hierna "HUIS ERIKA THIJS" of "inbrengende rechtspersoon") in onderlinge overeenstemming een VOORSTEL TOT INBRENG OM NIET VAN EEN ALGEMEENHEID hebben opgesteld.

Dit voorstel tot inbreng van een algemeenheid om niet werd neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel

Meester Herbert HOUBEN

NOTARIS

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nfen) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en ,handtekening.

Neergelegd ter grue der

rechtbank v , koophandel te TONGEREN

1j-10- 2013

De Fiooídgriffier,Griffie

03/10/2012
ÿþMad 2.2

.7:I I 131x_( In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte ter griffie

Vooi behou'

aan h

Belgie. Staatst

II i i 91 i u i i u i

*12164030*

Nccrgcicgd tor gri"ic dcr

rechtbank v. koophandel te TONGEREN

2,11 -09- 2012

De Hoofdgriffier, Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 74 O " 6 ?

Benaming

(voluit): HUIS ERIKA THIJS

(verkort):

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 3742 Bilzen, Reekstraat, 26

r11,

ÎOnderwerp akte : Oprichting - Benoemingen

Uit een onderhandse oprichtingsakte de dato 17 juli 2012 blijkt dat een vereniging zonder winstoogmerk werd opgericht overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen i zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals meermaals gewijzigd, hierna de VZW-wet genoemd, door:

1. Mevrouw THIJS Myriam Roberte, geboren te Bilzen op 04/06/1970, wonende te 3742 Bilzen, i l Reekstraat, 26.

12, Mevrouw TIMMERS Katrien Maria, geboren te Bilzen op 20/09/1972, wonende te 3740 Bilzen, Jeugdstraat, 4/A.

13, IDe heer ULRIX Wim Joseph, geboren te Tongeren op 20/06/1966, wonende te 3770 Riemst, Rijckerstraat 98. 14. De heer BEULEN Ludo Herman, geboren te Hasselt op 28/04/1950, wonende te 3500 Hasselt, Herkenrodesingel, 85.

15, De heer BUYSMANS Valère Josse, geboren te Tongeren op 31/03/1955, wonende te 3730 Hoeselt,

1 Dorpsstraat 44. 1 6. De heer BOOGMANS Dirk Alfons, geboren te Lier op 07/05/1955, wonende te 3500 Hasselt,

Armand Hertzstraat, 66. 1

17. De heer LAMBRECHTS Wilfried Jean-Marie, geboren te Bilzen op 17/12/1968, wonende te 37421 Bilzen, Reekstraat, 26. i De statuten van deze vereniging luiden als volgt:

Titel I. Naam  Zetel  Doel  Duur Artikel 1

I De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam : "HUIS ERIKA THIJS". 1

! Alle stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of

gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW'.

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 3742 Bilzen, Reekstraat, 26.

De vereniging ressorteert aldus onder het gerechtelijk arrondissement Tongeren.

De algemene vergadering kan de zetel verplaatsen met inachtneming van de formaliteiten die door de

i VZW-wet en door deze statuten worden voorgeschreven voor een statutenwijziging. i

Artikel 3 De vereniging heeft tot doel een bijdrage te leveren in de psycho-sociale opvang en begeleiding van j kankerpatiënten en hun omgeving.

10m het doel te verwezenlijken of te bevorderen kan de vereniging alle middelen aanwenden.

I Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor het

{ verwezenlijken van haar doel, in eigendom te houden of er het gebruik van te hebben. J

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notans, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor- Luik B - vervolg

" Artikel 4

behoûden aan het Belgisc Staatsblad De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Titel Il. De leden

Artikel 5

De vereniging is samengesteld uit werkende leden en uit toegetreden leden.

Het getal van de leden is niet beperkt.

Het aantal van de werkende leden mag evenwel niet minder bedragen dan drie.

Artikel 6

De werkende leden zijn :

a. de ondertekenaars van onderhavige onderhandse oprichtingsakte;

b. de personen die op voorstel van ten minste twee werkende leden, ais werkende lid warden

aanvaard bij besluit van de algemene vergadering genomen met een meerderheid van twee derden

van de aanwezige werkende leden.

Artikel 7

Eenieder die wenst toegetreden lid te worden, moet een aanvraag indienen bij de raad van bestuur.

De kandidatuur wordt voorgelegd aan een toelatingscommissie.

De toelatingscommissie onderzoekt de kandidatuur tijdens haar eerstvolgende bijeenkomst. Tegen

haar beslissing, die niet met redenen omkleed moet worden, is geen beroep mogelijk. De beslissing

wordt schriftelijk ter kennis van de kandidaat gebracht. Diegene die niet werd aangenomen, kan zich

slechts één jaar na de datum van de beslissing, opnieuw kandidaat stellen.

Artikel 8

De werkende en de toegetreden leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging, mits

schriftelijk ontslag gericht aan de raad van bestuur.

De uitsluiting van een werkend of toegetreden lid kan slechts door de algemene vergadering worden

uitgesproken met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde

werkende leden.

De raad van bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten of van de

normen van eer en welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de

algemene vergadering.

Artikel 9

De werkende en de toegetreden leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

Artikel 10

Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit,

en kan geen teruggave vorderen van de betaalde bijdragen, of vergoeding eisen voor geleverde

prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid.

Een ontslagnemend of uitgesloten lid, of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen

inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een

boedelbeschrijving vorderen.

Artikel 11

De algemene vergadering kan, op de door haar te bepalen voorwaarden, aan bepaalde personen de

titel van erelid van de vereniging toekennen.

Titel M. De algemene vergadering

Artikel 12

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden.

Artikel 13

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn

toegekend door de wet en door de onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en de afzetting van de bestuurders en van de leden van de toelatingscommissie;

3. desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5. de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6. de ontbinding van de vereniging;

7. de uitsluiting van een lid;

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

Artikel 14

De algemene vergadering, genaamd jaarvergadering, moet eenmaal per jaar worden bijeengeroepen

in de loop van de maand mei.

Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden

bijeengeroepen door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van minstens één vijfde van



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2012 - Annexes du Moniteur belge



Luik B - vervolg

rde werkende leden. ledere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de

oproeping.

l Alle werkende leden moeten erop worden uitgenodigd.

I Artikel 15

i De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief en/of per

I fax en/of per e-mail, ondertekend door de secretaris in naam van de raad van bestuur, die minstens

I acht dagen vóór de vergadering aan ieder werkend lid wordt gestuurd.

De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht.

De vergadering kan niet geldig beraadslagen en besluiten over de punten die niet op de agenda

I vermeld zijn, behalve wanneer alle werkende leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn en zij met

1 eenparigheid akkoord gaan de agenda uit te breiden.

I Artikel 16

I Ieder werkend lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij kan zich laten vertegenwoordigen

door een lasthebber die ook een werkend lid moet zijn van de vereniging. ieder werkend lid kan

slechts één enkel ander lid vertegenwoordigen.

De lasthebber moet voor de stemming een geschreven volmacht voorleggen. Alle volmachten dienen

I bij het begin van de vergadering aan de voorzitter overhandigd te worden, en zij worden gehecht aan

i de notulen van de algemene vergadering.

Artikel 17

I De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij

ontstentenis door de ondervoorzitter of de oudste van de aanwezige leden van de raad van bestuur.

Artikel 18

In de algemene vergadering hebben aile werkende leden een gelijk stemrecht.

I De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de tegenwoordige of

I vertegenwoordigde werkende leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige

t statuten.

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

4 Artikel 19

De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of de I wijziging in de statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk worden 1 nageleefd.

l Artikel 20

De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen. en I worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard in de zetel van I de vereniging waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Alle leden of derden, die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door een bestuurder.

I Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt lin de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting I van een bestuurder.

I Titel IV. Het bestuur

Artikel 21

De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens drie leden, gekozen onder de werkende leden door de algemene vergadering voor een termijn van zes jaar. De algemene vergadering kan te allen tijde een einde stellen aan hun mandaat.

Ais slechts drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit twee personen. I Het aantal bestuurders moet altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging. I Artikel 22

1 In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopige bestuurder door de algemene Ivergadering benoemd. Hij voltooit het mandaat van de bestuurder die hij vervangt. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Artikel 23

I De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en I een secretaris.

Ingeval een voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter of door de 1 oudste der aanwezige bestuurders.

l De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris. Hij kan slechts besluiten indien de meerderheid van de leden aanwezig is.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, de doorslag OF: is het voorstel verworpen. Van de besluiten worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter

Voor.

behouden

aan het

~---Férdrecir

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

1 1 .

ïSr~ yo +r behotelen Luik B - vervolg

aan het I de secretaris en die ingeschreven worden in een speciaal register. De uittreksels die moeten

_ worden voorgelegd, worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend.

~élee Wanneer ten aanzien van één van de leden van de raad van bestuur een belangenconflict zou rijzen, zal deze zich onthouden van deelname aan de beraadslaging en de stemming. Hij zal dit voorafgaandelijk melden aan de overige leden van de vergadering die een ander persoon dan de betrokken bestuurder zullen aanstellen om hem te vertegenwoordigen.

Staatsblad Artikel 24

7 De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel der vereniging, met I uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet.

I De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen 1 aan een van zijn leden en zelfs aan derden.

Artikel 25

' Alle akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en een andere bestuurder, gezamenlijk optredend. Deze moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad of van enige machtiging. Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte.

IArtikel 26 Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen ! van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht. ¬ , Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Titel V. Begrotingen en rekeningen I Artikel 27 Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot eenendertig december van ieder jaar; bij I afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van 17 juli 2012 tot 31 december 2013.

: Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar I afgesloten, en worden de inventaris en de balans opgemaakt alsmede de begroting voor het volgende l 1jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

I De rekeningen en begroting worden ten minste acht dagen vâór de jaarvergadering ter kennis I gebracht van de werkende leden, die alsdan inzage kunnen vragen, zonder verplaatsing, van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting gesteund zijn.

Artikel 28

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging, en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

Titel Vl. Ontbinding  vereffening

i Artikel 29

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zover het aantal i werkende leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

De vereniging kan vbar het verstrijken van haar duur ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 van de Wet van 27 juni 1921 gewijzgid door de Wet van 2 mei 2002 of docr een gerechtelijke beslissing.

In geval van vrijwillige ontbinding warden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

I Artikel 30

in geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan een vereniging, stichting of instituut die hetzelfde doel als de heden opgerichte vereniging nastreeft, Indien I er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de algemene vergadering een keuze maken, of naar 1 haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering de goederen toewijzen Iaan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate 1 verwant is met het doel van onderhavige vereniging.

I Artikel 31

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921, meermaals gewijzigd en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Bijzondere bepalingen

A. Alle voormelde stichters van de vereniging zijn na de oprichting bijeengekomen in algemene vergadering en hebben met eenparigheid van stemmen beslist

1. het aantal bestuurders te bepalen op 7;

12. aan te stellen tot bestuurder voor een termijn van zes jaar, ingaand op 17/07/2012

mevrouw THIJS Myriam Roberte, geboren te Bilzen op 04/06/1970, wonende te 3742 Bilzen,

















































Luik B - vervolg

'Reekstraat, 26.

- mevrouw TIMMERS Katrien Maria, geboren te Bilzen op 20/0911972, wonende te 3740 Bilzen, Jeugdstraat, 4/A,

- de heer ULRIX Wim Joseph, geboren te Tongeren op 20/06/1966, wonende te 3770 Riemst,

Rijckerstraat 98.

- de heer BEULEN Ludo Herman, geboren te Hasselt op 28/04/1950, wonende te 3500 Hasselt,

Herkenrodesingel, 85,

- de heer BUYSMANS Valère Josse, geboren te Tongeren op 31/03/1955, wonende te 3730 Hoeselt,

Dorpsstraat 44.

- de heer BOOGMANS Dirk Alfons, geboren te Lier op 07/05/1955, wonende te 3500 Hasselt, Armand

Hertzstraat, 66.

- de heer LAMBRECHTS Wilfried Jean-Marie, geboren te Bilzen op 17/12/1968, wonende te 3742

Bilzen, Reekstraat, 26.

die het hen toegekende mandaat hebben aanvaard.

B. De aangeduide bestuurders zijn vervolgens bijeengekomen in raad van bestuur en hebben met

eenparigheid van stemmen aangeduid als :

1. voorzitter van de raad van bestuur : mevrouw Thijs Myriam voornoemd;

2. ondervoorzitter van de raad van bestuur : de heer Buysmans Valère voornoemd;

3. penningmeester : de heer Ulrix Wim voornoemd;

4, secretaris : mevrouw Timmers Katrien voornoemd;

die het hen toegekende mandaat hebben aanvaard.

Voor eensluidend uittreksel:

Myriam Thijs Wim Ulrix

Bestuurder - voorzitter Bestuurder - penningmeester

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2012

A , *

7

~. aor-',

I behoyden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
HUIS ERIKA THIJS

Adresse
REEKSTRAAT 26 3742 MARTENSLINDE

Code postal : 3742
Localité : Martenslinde
Commune : BILZEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande