INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION LIMBURG, AFGEKORT : I.P.A. LIMBURG

Association sans but lucratif


Dénomination : INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION LIMBURG, AFGEKORT : I.P.A. LIMBURG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 844.175.855

Publication

24/06/2013
ÿþ M002.2

Li In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

13 -06- 2073

HST

113181

0*

V beh aa Be Sta; 111 A

M

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd cie vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr: 0844.175.855

Benaming

(voluit) : International Police Association LIMBURG

(verkort) : I.P.A. LIMBURG

Rechtsvorm : V.Z.W 5 ~~

Zetel : Koolmijnlaan 40 A 111YNOUTHALEN-HELCHTEREN

Onderwerp akte : Wijziging raad van bestuur

Tekst

Op de elgemen vergadering op 19.03.2013 heeft de secretaris 53-04-06-179-06 Vandeweyers Ivan

ontslag genomen. Zijn ontslag is door de algenmane vergadering aanvaard.

"

Op dezelfde algemene verhadering op 19.03.2013 werd de genaamde DESIRON Sylvester als nieuwe

secretaris benoemd.

De bieuwe samenstelling van de raad van beheer is:

41-04-23-155-44 HENDRICKX Casemir Voorzitter

47-04-20-079-45 VANOPPEN Frans I ste ondervoorzitter

50-12-31-155-49 DESIRON Sylvester Secretaris

58-05-18-163-65 BOSMANS Paul Penningmeester

Getekend: BOSMANS Paul

HENDRICKX Casemir bestuurder

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

16/03/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

-RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

-03-

HAse fi,

lIlH1IllI III 11 11H11 11H1

*12058191*

111

Bilagen bijlist Belgisch Staatsbh -1 /$612 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : -2.1.4L.I , _e1/4_\ t . ~3

Benaming

(voluit) : International Police Association LIMBURG VZW

(verkort) : I.P.A. LIMBURG VZW

Rechtsvorm : V.Z.W

Zetel : Koolmijnlaan 40 A 1/1 te 3530 HOUTHALEN-HELCHTEREN

Onderwerp akte : STICHTING

Oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk. Door ondergetekenden, stichtende leden van de huidige v.z w.: op datum van 01.01.2012.

1) HENDRICKX, Casemir Koolmijnlaan 40 A 111 3530 Houthalen-Helchteren RRN: 41-0423-155-44 2)VANDEWEYERS , Ivan Zoldersekiezel 12 3511 Hasselt RRN: 53-0406-179.65

3)BOSMANS, Paul Nieuwstraat 45 3550 Heusden-Zolder RRN:58-05-18-163-65

4)VANOPPEN , Frans Hoekstraat 16 3600 Genk RRN:47-04-20-079.45

5)Intemational Police Association ,Koninklijke Belgische sectie VZW.zetel Lange Nieuwstraat 16 Bus 2

2000 Antwerpen, ondememingsnummer 0443321276,met vertegenwpprdiger VAN ROYEN Kamiel werd besloten een vereniging zonder winstoogmerk te vormen, conform de wet van 27 juni 1921, Zij hebben de statuten als volgt vastgelegd:

TITEL 1-JURIDICHE VORM. TERMIJN. BOEKJAAR. MAATSCHAPPELIJKE ZETEL.

Artikel 1 - De vereniging zonder winstoogmerk krijgt de naam International Police Association LIMBURG VZW en verkort I.P.A Limburg V.Z.W heeft als leuze "Servo per Amiceko" (Esperanto) wat betekent "Dienen' door Vriendschap"

De indemationale Police Association Limburg vereniging zonder winstoogmerk in deze akte verder, aangeduid als "de vereniging" maakt deel uit den "International POLICE Association Koninklijke Belgische Sectie V.Z.W.

Artikel 2- De vereniging heeft als maatschappelijke zetel ; Koolmijnlaan 40 A 1/1 te 3530 Houthalen-' Heichteren

Behoord tot het gerechtelijk arrondisement HASSELT

De zetel van de vereniging kan worden verplaatst bij beslissing van de Provinciale Algemene Veregadering rekening houdend met de aanwezigheids- en stemmingsquorums die vereist zijn voor de wijzigingen der statuten.

Artikel 3-De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Het boekjaar loopt samen met het burgerlijk kalenderjaar.

TITEL li-DOEL

Artikel 4- Met uitsluiting van elk winstoogmerk , als provinciale afdeling van de Belgische sectie en de internationale organisatie, de doelstellingen van deze organisaties in onze provincie aan te moedigen en in de praktijk om te zetten, vooral door.

smeden, onderhouden en aanhalen van vriendschapsbanden tussen de leden van de eigen en andere: afdelingen van de Belgische sectie en van de andere buitenlandse secties.

Organiseren van sociale, culturele, sportieve, recreatieve, natie-gebonden en andere activiteiten in het belang van de leden.

Gelijkaardige activiteiten, ingericht of georganiseerd door andere IPA afdelingen steunen of hulp verlenen' aan derden.

Bijstand verlenen aan en het onderhouden va goede relaties tussen politie en derden.

De vereniging kan roerende en onroerende goederen bezitten, beheren en verwerven en daartoe alle' technische en financiële middelen aanwenden. De raad van bestuur van de vereniging kan de aard en de _ _omvang_van het doel van de vereniging uitbreiden of beperken,. doch enkel in het belang van de vereniging. De

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Varen " Naam pn handtpkanina

. Y Moc2.2

vereniging kan haar activiteiten ontplooien op elk niveau, zowel lokaal, nationaal ais internationaal, De vereniging houdt zich aan de filosefie en werkt in functie van beleid van I.P.A. Koninklijke Belgische Sectie V.Z.W.vermits deze laatste het verplicht aanspreekpunt is in nationale en internationale relaties.

TITEL III - LEDEN

Artikel 5- De vereneging heeft twee soorten leden : effectieve leden en toegetreden leden.

De effectieve leden zijn titelaris van het geheel der gemeenschappelijke rechten, zij beschiken over stemrecht bij de Provinciale Algemene vergadering van IPA Limburg V.Z.W. Alle andere leden zijn toegetreden leden, De vereniging moet minstens drie effectieve leden hebben. De vereneging oefent haar taken uit onder de auspiciën van I.P.A. Belgische Sectie V.Z.W. Nieuwe leden worden aanvaard op provinciaal en nationaal nivesau. Ieder lid is steeds lid van een provincie, de nationale en de indemationale V.Z.W.

Artikel 6- De hoedanigheid van een effectief lid kan enkel toegekend worden aan natuurlijke personen die beantwoordt aan de toelatingsvoorwaarden bepaald in het reglement van inwendige orden van de I.P.A. Koninklijke Belgische Sectie.

Van Ambtswege maakt I.P.A. Koninklijke Sectie V.Z.W ais stichtend lid eveneens deel uit van de provinciale V.Z.W.

Het bestuur van de vereniging beslist over de aanvaarding van een schriftelijke kandidatuur bij eenvoudige meerderheid der stemmen. Een afwijzing als lid moet.gemotiveerd worden. Er is geen beroep mogelijk.

TITEL 1V -AANSLUITING . ONTSLAG. SSCHORSING UITSLUITING;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/03/2012 - Annexes du Moniteur belge Artikel 7- Kunnen toegetreden lid worden , iedereeen die op welk vlak ook een politioneel ambt bekleed.

Zoals voorzien in het reglement van inwendige orde van I.P.A. Koninklijke Belgische Sectie V.Z.W. Alle aansluitingen Gebeuren schriftelijk bij het bestuur van de vereniging. Na behandeling worden de aanvragen doorgestuurd naar het nationaal bestuur dat een difinitieve beslissing neemt.

Artikel 8- Ieder lid is vrij zich uit de vereniging terug te trekken. Onslag wordt schriftelijk ingediend bij het bestuur. Het ontslagnemend lid blijft schuldenaar van de vervallen bijdragen.

Artikel 9- Wordt aanzien als ontslagnemend, ieder lid dat niet meer aan de gestelde voorwaarden voldoet of de bijdrage niet tijdig betaalde.

Artikel 10- Het bestuur van de vereniging kan bij I.P.A. Koninklijke Belgische Sectie V.Z.W. voorstellen een lid te schorsen wanneer het lid aan zijn verplichtingen ernstig te kort komt of opzettelijk de doelen van de vereniging verhindert. Elke schorsing is geldig tot de volgende nationale algemene vergadering waar een definitieve uitspraak valt. Het betrokken lid moet worden uitgenodigd om gehoord te worden;

Artikel 11- Het bestuur van de vereniging kan bij I.P.A. Koniklijke Belgische Sectie V.Z.W voorstellen een lid uit te sluiten wanneer een lid aan zijn verplichtingen ernstig te kart komt, door houding of gedrag, zich onwaardig toont of opzettelijk de doelen van de vereniging verhindert of schaadt. De uitsluiting wordt beslist door de Nationale Algemene Vergadering met een 2/3 meerderheid van stemmen. Het betrokken lid moet vooraf uitgenodigd worden om gehoord te worden door de Raad van Bestuur van I"P.A. Koninklijke Belgische Sectie V.Z.W. De beslissing moet gemotiveerd zijn en is difinitief. Er is geen beroep mogelijk.

Artikel 12- Elk lid van de vereniging dat zijn lidmaatschap verliest, kaan geen rechten doen gelden op enige activa van de verenging.

TITEL V- RECHTEN EN PLICHTEN VAN DE LEDEN:

Artikel 13- Effectieve leden bezitten het geheel van de gewaarborgde rechten, bepaald door de Wet van 27 juni 1921 inzake de vereniging zonder winstoogmerk.

Toegetreden leden hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan alle activiteiten georganiseerd door gelijk welke I.P.A afdeling, hebben het recht om deel te nemen aan de Provinciale Algemene Vergaderingen met stemrecht en ook het recht om gehoord te worden door de Provinciale raad van bestuur na voorafgaande afspraak.

Art 14-Alle leden uitgezonderd de erkende "bestendige ereleden" betalen een jaarlijks lidgeld waarvan het

bedrag bepaald wordt door de nationale algemene vergadering. Het lidgeld kan nooit hoger zijn dan 300 ¬ .

TITEL VI_ I.P.A.. LIMBURG V.Z.W -STRUCTUUR, REPRESENTATIEWIJZE, MACHTIGINGEN DUUR DER MANDATEN;

Artikel 15- De organisatiestructuur van de vereniging bestaat uit,

a: een provinciale Algemene vergadering.

b. Een provinciale raad van bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

De Provinciale Algemene vergadering is het belangrijkste orgaan van de vereniging.

De Provinciale Algemene Vergadering heeft de bevoegdheden die haar door de wet of deze statuten zijn toegekend en beraadslaagt over::

1) Wijziging der statuten, overeenkomstig met de statuten en het algemeen reglement van inwendige orde van I.P.A. Konklijke Belgische Sectie V.Z.W.

2) aanstelling, afzetting en ontlasting van de rekeningstoezichters en bestuurders.

3) goedkeuring van begroting en rekeningen.

4) schorsing of uitsluiting van en lid.

5) ontbinding van de vereniging

6) hervorming van de vereniging in een vereniging met sociaal doel.

Artikel 16- De Provinciale Algemene vergadering bestaat uit de leden van de vereniging en wordt bijeengeroepen door de Provinciale Raad van Bestuur, telkens wanneer het voorwerp of belang van de vereniging dit vraagt.

De Provinciale Algemene Vergadering moet bijeengeroepen worden wanneer 1/5 der toegetreden leden dit per aangetekende zending vraagt.

De Provinciale Algemene Vergadering moet elk jaar plaats vinden ten laatste zes maanden na datum van afsluiting van het boekjaar, voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar en voor het vastleggen van de begroting van het volgend boekjaar.

De effectieve leden worden uitgenodigd per gewone briefwisseling of per mail minstens 15 dagen voor de vastgestelde datum de Provincial Algemene Vergadering.De uitnodiging wordt door de voorzitter van de Procinciale raad van Bestuur of de secretaris en een raadlid getelend en vermeld de datum uur, plaats en de dagorde van de vergadering, vastgelegd door de raad van Bestuur.

De toegetreden leden worden uitgenodigd via een bericht in het provinciaal tijdschrift.

Elk effectief lid mag een volmacht krijgen van een ander affectief lid, echter mag het lid slechts titularis zijn van een volmacht. Elk regionaal Bestuur heeft één vertegenwoordiger.

Belsuiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, behalve in de gevallen dle anders voorzien zijn door de wet of statuten.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn plaatsvervanger bepalend.

Artikel 17- De vereniging houd op de zetel van der vereniging een register bij der beslissingen van de Provinciale Algemene Vergaderingen. Deze akten onder de vorm van en proces verbaal worden door de voorzitter of de secretaris.

Het register der beslissingen van de Proviciate Algemene Vergadering kan, na afspraak door alle leden worden geraadpleegd op de zetel van vereniging.

Artikel 18/1- De raad van Bestuur defineert de werkwijze die te volgen is in het kader van de sociale doelstelling. Alle machtigingen die niet uitdrukkelijk door de wet voorbhouden zijn aan de algemene vergadering vallen onder de bevoegdheid van de Raad Van Bestuur.

Artikel 18/2- ln de vereniging is er een Provinciale Raad van Bestuur welke enkel affectieve leden omvat.

De samenstelling en bevoegdheden zijn omschreven in het reglement van inwendige orde van de I.P.A. Koniklijke Belgische Sectie V.Z.W.

De Provinciale Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester die alle drie die zitting hebben in de Nationale Algemene Vergadering. Elk mandaat In de Procinciale Raad van Bestuur geldt voor drie jaar, eventueel hernieuwbaar.

De Provinciale Raad van Bestuur wordt voorgezeten door zijn voorzitter, bij afwezigheid wordt deze vervangen door een bestuurder.

De Provinciale Raad van Bestuur kan bijzondere opdrachten toevertrouwen aan een of meerdere bestuurders en zelfs aan derden, al dan niet lid van de vereniging.

Artikel 18/3- De vergadering van de Provinciale Raad van Bestuur komt minimum 4 keer per jaar bijeen, na oproeping door de voorzitter of secretaris of op vraag van een bestuurder, per brief of mail, acht dagen voor de vergadering met vermelding van de dagorde.

Artikel 18/4- De beslissingen van de Provinciale Raad van Bestuur zijn enkel geldig als er minimum de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Als dit quotum niet is bereikt, mag een nieuwe raad op een latere datum bijeengeroepen worden met dezelfde dagorde en deze raad zal dan een geldige beslissing nemen als minimum drie bestuurders aanwezig zijn.

Artikel 18/5 - Elke bestuurder beschikt over één stem:

-elke bestuurder mag vertegenwoordigd zijn bij een vergadering van de Provincial Raad van Bestuur door een van zijn collega's, mits een schriftelijke volmacht. Slechts één volmacht per bestuurder wordt toegstaan.

-de beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid der stemmen van de aan wezige- en of vertegenwoordigde leden.

Onthoudingen, ongeldige stemmen worden niet in aanmerking genomen.

x MOD 2,2

-Bij gelijkheid van stemmen is de stem vazn de voorzitter of van zijn plaatsvervanger doorslaggevend. -de Raad van Bestuur mag enkel beslissingen nemen over de punten die vermeld zijn op de dagorde.

Artikel 18/6- Van elke vergadering van de Raad van Bestuur wordt een proces verbaal opgemaakt.

-Het proces verbaal der beslissingen van de Raad van Bestuur wordt door de voorzitter en of de secretaris

en een bestuurslid ondertekent en ingschreven in het daarvoor bestemde register,

-Uitreksels die moeten neergelegd worden en aile andere aktes, worden rechtsgeldig ondertekend door de

voorzitter of de secretaris en een bestuurder ten aanzien van derden.

Artikel 19- De Bestuurders zijn aansprakelijk door de uitvoering en de duur van het mandaat. De bestuurders vertegenwoordigen de vereniging in het kader van de uitvoering van hun mandaat,

Artikel 20- Elk jaar legt de Provinciale Raad van Bestuur een begroting voor het volgende boekjaar voor aan de Provinciale Algemene Vergadering, De "Provinciale Raad van Bestuur legt ook de rekeningen van het voorbije boekjaar voor ter goedkeuring.

Artikel 21- De voorzitter leidt de Provincial Algemene Vergadering en bepaalt de dagorde. Bij afwezigheid wordt hij vervangen door een bestuurder.

Artikel 22- De voorzitter of zijn vervanger vertgenwoordigd de I.P.A Limburg V.Z.W op elk hoger niveua. TITEL VII- REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE;

Artikel 23-Het reglement van inwendige orde van I.P.A. Konklijke Belgische Sectie V.Z.W. is strikt van toepassing in de vereniging, inderzonderheid titel 6 en 7 handelend over de provinciale raden.

Specifiek kan een punt in verband met de organisatie op provinciaal vlak aan het reglement van inwendige orde van de provinciale afdeling LIMBURG toegevoegd of gewijzigd worden. Deze rubriek zal door de Provincial Raad vanBestuur voorgelegd worden aan de Provincial Algemene Vergadering, die beslist bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

TITEL VIII - BESTEMMING VAN HET VEFRMOGEN BIJ ONTBINDING

Artikel 24- ln geval vrijwillge of grechtelijk ontbinding zullen de activa dere vereniging overgemaakt worden aan een Belgische I.P.A. verenging die een gelijkaardig doel nastreeft, eventueel I.P.A, Koninklijke Belgische Sectie V.Z.W.

TITEL IX - ALGEMENE MAATREGELEN

Artikel 25- Alle functies in de vereniging zijn onbezoldigd.

Artiekel 26- De verenigin g wordt in feiten en rechten, als eisende of verwerende partij vertgenwoordigd door de Provincia Raad van Bestuur, die aan één of meerdere van zijn effectieve leden volmacht kan geven eventueel aan derden, in functie van artikel 18/2 van deze statuten.Deze personen vertgenwoordigen de I.P.A. Limburg. V.Z.W. in de Provinciale Raad van Bestuur is beperkt tot de rol van raadlid met slechts raadgevende stem.

Artikel 27- Alles wat niet uitdrukkelijk voorzien is door de statuten zsal geregeld zijn door de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 02 mei 2002 en door de Wet van 16 januari 2003 houdende de oprichting van de Kruispuntbank van ondernemingen, vernieuwing van het handelsregister, oprichting van ondernemingsloketten en houdende verschillende bepalingen. De verenigging erkent de statuten van de nationale afdeling.

OVERGANGSMAATREGELEN

Artikel 28-Het boekjaar begint op 1 januari en eindigd op 31 december.

Bij uitzondering zal het eerste boekjaar 01 januari beginnen en eindigen op 31 december.

Artikel 29- De rekening van het afgelopen boekjaar en de begroting voor volgende boekjaar zal voorgelegd worden ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering van I.P.A Limburg. die zal plaats vinden tenmiste 15 dagen voor de Algemen Vergadering van I.P.A. Konklijke Belgische Sectie V.Z.W.

ArtiKel 30- De Algemene Vergadering van vandaag heeft als bestuurders benoemd; De verscljnende oprichters die dit mandaat aanvaarden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

' Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

RAAD VAN BESTUUR/ Hendrickx Casemir VANOPPEN Frans KENENS Henri CORTHOUTS Luc VANDEWEYERS Ivan BOSMANS Paul REENAERS Ludo DESIRON Sylvester Voozitter

1 ste ondervoorzitter

2 de ondervoorzitter

3 ondervoorzitter

Secretaris

Penningmeester

Besuurder

Bestuurder

En na gehele lezing hebben de stichtende leden getekend.

De stichtende leden:

1 HENDRICKX Casemir Voorzitter 2. VANOPPEN Frans 1 ste ondervoorzitter

3. VANDEWEYERS Ivan Secretaris 4. BOSMANS Paul Penningmeester

5. E.P.A. Koninklijke Sectie V.Z.W. vertegenwoordigd door VAN ROYEN Kamiel.

MOD 2.2

d 'e

s

r

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
INTERNATIONAL POLICE ASS. LIMBURG, AFGEKORT …

Adresse
KOOLMIJNLAAN 40 A 1/1 3530 HOUTHALEN-HELCHTEREN

Code postal : 3530
Localité : Helchteren
Commune : HOUTHALEN-HELCHTEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande