ITEK WEBWINKEL

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : ITEK WEBWINKEL
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 555.964.111

Publication

16/07/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur, gepubliceerd in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad, mag de zetel naar om het even waar in het Vlaamse Gewest of Brussel-Hoofdstad worden overgebracht.

Bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur zal de vennootschap agentschappen, stapelhuizen en bijhuizen mogen oprichten in België en in het buitenland.

Doel

De vennootschap heeft als doel:

- de handel in, import en export van, assemblage en onderhoud van fietsen en gemotoriseerde tweewielers, onderhoud van fietsen en gemotoriseerde tweewielers, gereedschappen en machines, onderdelen en accessoires, kleding en schoenen, tuinmachines en tuinmeubilair en benodigdheden, fitness- en sportapparatuur;

- online verkopen, zowel in binnen- als buitenland van bovenvermelde artikelen.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken, zowel in binnen- als in het buitenland, op alle wijzen die zij het best geschikt zal achten.

De vennootschap mag op welke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen die hetzelfde, een soortgelijk, een gelijkaardig of samenhangend doel hebben of die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen, haar grondstoffen kunnen leveren, of de afzet van haar producten kunnen vergemakkelijken.

De vennootschap mag ook alle roerende en onroerende werkzaamheden verrichten welke direct of indirect betrekking hebben op haar hoofddoel en die er de uitbreiding of uitbating van zouden kunnen bevorderen, in welk land ook.

De vennootschap zal door inbreng, fusie, inschrijving of op alle andere wijzen belangen mogen nemen in alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen die een gelijkaardig, gelijklopend of overeenstemmend doel hebben of geacht worden het doel van de vennootschap te beïnvloeden. Kapitaal  Aandelen.

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt TWEEËNZESTIGDUIZEND EURO (¬ 62.000) en wordt vertegenwoordigd door tweeënzestig (62) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, die ieder een gelijk deel van het kapitaal vertegenwoordigen.

Benoeming en ontslag van bestuurders.

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders, al dan niet aandeelhouders van de vennootschap.

De raad van bestuur kan uit twee leden, al dan niet aandeelhouders, bestaan, in de gevallen door de wet voorzien. In dat geval heeft de hierna vermelde statutaire bepaling die aan de voorzitter van de raad van bestuur een beslissende stem toekent, geen uitwerking, tot de raad van bestuur opnieuw uit ten minste drie leden bestaat.

Zij worden benoemd door de algemene vergadering, voor een duur die zes jaar niet mag overschrijden en zij kunnen ten allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen. Aftredende bestuurders zijn herbenoembaar. Ieder lid van de raad van bestuur kan ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad.

Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Bevoegdheden Raad van Bestuur

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alle daden van beschikking, van beheer en bestuur, die de vennootschap aanbelangen, te stellen binnen de perken van het maatschappelijk doel.

Binnen de voorwaarden zoals voorzien in het Wetboek Vennootschappen, kan de raad van bestuur besluiten tot het verkrijgen van eigen aandelen of winstbewijzen, indien dit noodzakelijk is om te voorkomen dat de vennootschap een ernstig of dreigend nadeel zou lijden. Deze mogelijkheid is slechts drie jaar geldig te rekenen van de bekendmaking van de akte van oprichting in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Zij is hernieuwbaar.

Al wat door de wet en onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden werd aan de algemene vergadering, valt in de bevoegdheden van de raad van bestuur.

Vertegenwoordiging in en buiten rechte.

Onverminderd de bepalingen met betrekking tot de uitvoering van de opdrachten zoals voorzien onder voorgaand artikel, wordt de vennootschap vertegenwoordigd in en buiten rechte:

- hetzij door twee bestuurders, samen optredend of door één gedelegeerd bestuurder, afzonderlijk optredend, die ten opzichte van derden geen bewijs van voorafgaande machtiging uitgaande van de raad van bestuur moet leveren;

- hetzij, voor wat het dagelijks bestuur betreft, door de ermee belaste personen;

- hetzij, binnen de perken van hun volmacht, door de bijzondere gevolmachtigden;

-hetzij, indien de raad van bestuur een directiecomité heeft aangesteld, door de leden van dit directiecomité, alleen of samen handelend en binnen de grenzen van de bevoegdheden haar

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

toegekend, zoals bepaald door de raad van bestuur.

Controle

Zolang er geen wettelijke verplichting bestaat om een commissaris te benoemen, of zolang deze verplichting niet door de algemene vergadering wordt opgelegd, komt het controlerecht toe aan elke aandeelhouder individueel.

Jaarvergadering

De gewone algemene vergadering van de aandeelhouders, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de laatste vrijdag van de maand mei om twintig uur.

Indien deze dag een zondag of een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Plaats van de vergadering

De gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats, aangewezen in de oproeping.

Oproeping - Vorm

De oproepingen voor de algemene vergadering gebeuren door de zorgen van de raad van bestuur volgens het Wetboek van vennootschappen.

Bekendmaking.

Indien dit geëist wordt in de oproeping, moeten de houders van aandelen op naam zich minstens vijf volle werkdagen voor de datum van de vergadering laten inschrijven op de plaats in de oproepingsbrief aangeduid.

Om te worden toegelaten tot de vergadering, worden de aandeelhouders eveneens verzocht de presentielijst te ondertekenen, waarop hun identiteit wordt genoteerd, evenals het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen. Niemand mag aan de stemming deelnemen indien hij niet vooraf deze presentielijst heeft ondertekend.

Elke overdracht van aandelen wordt gedurende een periode van vijf volle werkdagen voor datum van de algemene vergadering geschorst.

Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem, behoudens schorsing van stemrecht.

Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar. Bestemming van de winst.

Het batig saldo dat de resultatenrekening aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. Van deze winst wordt tenminste een twintigste vooraf genomen om de wettelijke reserve te vormen totdat deze een tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo wordt aangewend volgens de beslissing van de algemene vergadering.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ingevolge de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar de voorschriften van het Wetboek van Vennootschappen.

Dividenden

De raad van bestuur bepaalt het tijdstip en de wijze waarop de dividenden zullen worden uitbetaald. De uitbetaling moet geschieden binnen een jaar na de algemene vergadering waarop het bedrag is vastgesteld.

Dividenden die niet geïnd zijn, verjaren na verloop van vijf jaar.

De raad van bestuur kan interim dividenden uitkeren in de voorwaarden van het Wetboek van Vennootschappen.

Vereffeningssaldo.

Het netto provenu van de vereffening, na aanzuivering van alle schulden van de vennootschap wordt verdeeld onder alle aandelen nadat de vereffenaars alle aandelen op een volstrekte voet van gelijkheid hebben gesteld, hetzij door inschrijving van bijkomende stortingen ten laste van de aandelen waarop niet voldoende is gestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen, in geld of effecten, ten bate van de in een hogere verhouding volgestorte effecten.

Benoeming voorzitter raad van bestuur en gedelegeerd bestuurder.

Met eenparigheid van stemmen verklaren comparanten te benoemen tot voorzitter van de raad van bestuur, voornoemde Heer van Cranenbroek Henricus en tot gedelegeerd bestuurder eveneens voornoemde Heer van Cranenbroek Henricus, die aanvaardt. Hun mandaat krijgt echter slechts uitwerking vanaf het ogenblik dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid verwerft, zijnde vanaf de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Eerste jaarvergadering - eerste boekjaar.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2015.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het eerste boekjaar loopt vanaf het ogenblik dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, zijnde vanaf de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en eindigt op 31 december 2014.

De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf 1 juli 2014. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van de Vennootschappenwet, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Volmacht

Door de oprichters wordt een bijzondere volmacht gegeven aan de heer GERITS Maarten, geboren te Hasselt op 27 juli 1979 (rr 79.07.27-039.83), wonende te 3960 Bree, Keyartstraat 28 A, om namens en voor rekening van de vennootschap alle formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij het

ondernemingsloket en de Kruispuntbank van Ondernemingen

alsmede bij de administratie voor de Belasting over de

Toegevoegde Waarde te vervullen en te dien einde ook alle

stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde

documenten en formulieren jegens de bevoegde instanties en de rechtbank van koophandel. WAARVAN ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris Marc Van Nerum te Meeuwen-Gruitrode

Tesamen hiermee neergelegd: afschrift der akte

Dit uittreksel wordt uitgereikt met als enig doel te worden voorgelegd voor de inschrijving van de onderneming in de kruispuntbank van ondernemingen bij een ondernemingsloket

Coordonnées
ITEK WEBWINKEL

Adresse
STEENWEG OP KLEINE BROGEL 71, BUS B 3950 BOCHOLT

Code postal : 3950
Localité : BOCHOLT
Commune : BOCHOLT
Province : Limbourg
Région : Région flamande