J.M.W. VAESSEN HOLDING

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : J.M.W. VAESSEN HOLDING
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 878.740.123

Publication

16/01/2014
ÿþNod 2,0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

MONITEU

J.M.W. VAESSEN HOLDING BVBA

Rechtsvorm : besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 3630 Maasmechelen, Schuilstraat 9

Onderwerp akte : UITTREKSEL buitengewone algemene vergadering

Er blijkt uit een proces-verbaal opgemaakt voor notarissen Véronique DELILLE, geassocieerd notaris te Lanaken en Dorine MERLO, geassocieerd notaris te Rekem-Lanaken, vennoten van de burgerlijke vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "MERLO & DELILLE, geassocieerde notarissen", met zetel te Rekem-Lanaken, Pater Verboislaan 13 en met ondernemingsnummer BTW BE 0838.588.952, op zeventien december tweeduizend dertien, ter registratie aangeboden; dat er een buitengewone algemene vergadering gehouden werd door de vennoten van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "J.M.W. VAESSEN HOLDING BVBA", met maatschappelijke zetel te 3630 Maasmechelen, Schuilstraat 9, ondernemingsnummer BTW BE 0878.740.123,

Dat deze vergadering ondermeer volgende beslissingen heeft genomen:

A. 1. De vergadering NEEMT KENNIS van de hierna vermelde verslagen opgemaakt in verband met de beoogde inbreng van schuldvordering, zijnde inbreng in natura; de vergadering verklaart deze verslagen zonder voorbehoud GOED TE KEUREN:

Revisoraal verslag: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "HUBERT VENCKEN, BEDRIJFSREVISOR", met maatschappelijke zetel te 3960 Bree, Millenstraat 34, vertegenwoordigd door de heer VENCKEN Hubert, bedrijfsrevisor, aangeduid overeenkomstig artikel 313 van het Wetboek van Vennootschappen, heeft een verslag opgesteld betreffende de inbreng in natura en de waardering ervan, gedateerd op negen december tweeduizend dertien, waarvan het besluit luidt als volgt;

"BESLUIT

Uit mijn onderzoek, met betrekking tot de geplande kapitaalverhoging in J.M.W. VAESSEN HOLDING BVBA. bestaande uit de omzetting van de schuldvordering welke onstaan is uit de uitkering van een netto dividend, voor een totaal bedrag van ¬ 4.389.300,00, is gebleken dat naar mijn mening en onder voorbehoud van de continuïteit van de vennootschap:

1, de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de in te brengen bestanddelen en voor de bepaling van de waarde van de verhoging van de bestaande aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura; alsook voor de naleving van de fiscale regels met betrekking tot de procedure voor uitkering van reserves met inhouding van een roerende voorheffing van 10%;

2, onder voorbehoud van de niet-naleving van de vormvoorschriften inzake de bijeenroeping van de algemene vergadering:

- de beschrijving van de inbreng in natura aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid beantwoordt;

- de door de partijen toegepaste waarderingswijze in het geheel genomen en onder normale omstandigheden bedrijfseconomisch verantwoord is en leidt tot een inbrengwaarde van ¬ 4.389.300,00, de waardering is gebaseerd op de nominale waarde van de in te brengen schuldvordering, na de uitkering van het netto dividend;

3. de als tegenprestatie verstrekte vergoeding bestaat uit de verhoging van de fractiewaarde van de 40 reeds bestaande aandelen van J.M.W. VAESSEN HOLDING BVBA, elk met een bedrag van ¬ 109,732,50; het eigen vermogen van de vennootschap zal verminderen met een bedrag van ¬ 487.700,00;

4, deze kapitaalverhoging volledig kadert in de programmawet van 28 juni 2013, artikel 537 WIB92;

5. deze kapitaalverhoging zal gerealiseerd worden zonder uitgifte van nieuwe aandelen. Gezien aile aandelen in handen zijn van de inbrenger, is deze werkwijze evenwel verantwoord.

Mijn opdracht bestaat er echter niet in een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting,

Gedaan te Bree, 9 december 2013."

Op de la2lste bie  ,.an LuiI~F~ vermelden Recto t4laam en hoedariigheid van de insttian errierenrîç noiarss, hetail van de perso(on(en) bevoegd de: rechlsperçoan ten ,anzien van derden te verlegenmardioen

Verso Naam en handtekenirzé?

09 -01 ELGISCH S

Ondernemingsnr Benaming 0878.740.123

 Neergelegd ter gnffle der -rechtbank v koophandel te ~ONCER`t:i~

- 2014

iAb ~`e.~" :1, `"

2 7 -i2- 2013

~

De Hoofdefee

_ _ Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad 16/0112014 Annexes du Moniteur belge

- Bijzonder verslag van de statutaire zaakvoerder: overeenkomstig artikel 313 van het Wetboek van Vennootschappen heeft de statutaire zaakvoerder een bijzonder verslag, gedateerd zevenentwintig november tweeduizend dertien, opgesteld waarin hij uiteenzet waarom de inbreng in natura van belang is voor de vennootschap. In dit bijzonder verslag wordt niet afgeweken van de conclusies van het voormelde verslag van de Bedrijfsrevisor.

- Aanhechting en neerlegging: een exemplaar van het verslag van de bedrijfsrevisor alsmede een exemplaar van het bijzonder verslag van de statutaire zaakvoerder zullen aan deze akte worden gehecht en met dezer ter registratie aangeboden worden na door de comparant en ons, notarissen "ne varietur" getekend te zijn; zij zullen bovendien ter griffie van de rechtbank van koophandel neergelegd worden samen met een expeditie van onderhavig proces-verbaal.

2. De vergadering VERWIJST naar de notulen van de bijzondere algemene vergadering der vennoten, gehouden op zevenentwintig november tweeduizend dertien, in verband met de beoogde inbreng van schuldvordering(en), zijnde inbreng in natura. Blijkens voormeld proces-verbaal van de bijzondere algemene vergadering werden de volgende besluiten genomen:

"Beraadslaging besluiten.

De vergadering vat de agenda aan en neemt na beraadslaging de volgende besluiten :

Eerste besluit, Uitkering tussentijds dividend.

Op voorstel van de zaakvoerder, besluit de vergadering met eenparigheid van stemmen om een tussentijds dividend uit te keren van ¬ 4.877.000,00. Dit dividend wordt onttrokken aan de beschikbare reserves die ¬ 4.877.365,46 bedroegen per 31 december 2011. Deze belaste reserves werden goedgekeurd door een algemene vergadering welke plaats vond voor 1 april 2013. Dit is mogelijk gezien de belaste reserves per 31 oktober 2013 ¬ 5.134.877,58 (5.191.946,33  57.068,75) bedragen. Het dividend zal betaalbaar gesteld worden vanaf heden.

Tweede besluit. Kapitaalverhoging ten bedrage van dit netto dividend.

Om aan de voorwaarden te voldoen, ingevoerd door de programmawet van 28 juni 2013, gaan de vennoten met eenparigheid van stemmen akkoord om, na inhouding van 10 %, roerende voorheffing, dit netto dividend van ¬ 4.389.300,00 onmiddellijk in te brengen als kapitaal. Het netto dividend zal in afwachting van de notariële akte geboekt worden als uit te keren dividenden in de boekhouding van de,vennootschap.

Derde besluit . Aanstelling Bedrijfsrevisor en Notaris

Beslist wordt om BVBA HUBERT VENCKEN, met maatschappelijke zetel te Bree, Millenstraat 34, vertegenwoordigd door de heer Hubert Vencken, bedrijfsrevisor, aan te stellen om het verslag op te stellen van de kapitaalverhoging door inbreng van de vordering door de vennoten op de vennootschap.

De vennoten gaan akkoord dat notaris Véronique DELILLE, die reeds gecontacteerd is door de zaakvoerder de notariële akte zal verleiden. De notariële akte zal plaatsvinden op Datum,

Stemming.

Alle besluiten zijn genomen met eenparigheid van stemmen."

De algemene vergadering stelt vast dat de voorgenomen kapitaalsverhoging kadert in de toepassing van artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen, zoals ingevoerd door de Programmawet van achtentwintig juni tweeduizend dertien.

De algemene vergadering stelt verder vast dat de voormelde bijzondere algemene vergadering, gehouden op zevenentwintig november tweeduizend dertien, heeft beslist tot de uitkering van een dividend ten belope van VIER MILJOEN ACHTHONDERD ZEVENENZEVENTIG DUIZEND EURO  4.877.000,00 EUR, welk dividend werd onttrokken aan de beschikbare reserves. Deze reserves bedroegen op datum van éénendertig december tweeduizend en elf VIER MILJOEN ACHTHONDERD ZEVENENZEVENTIG DUIZEND DRIEHONDERD VIJFENZESTIG EURO ZESENVEERTIG EUROCENT  4.877.365,46 EUR en werden goedgekeurd door een algemene vergadering, welke plaats heeft gevonden vóór één april tweeduizend dertien. Na aftrek van de roerende voorheffing ten belope van VIERHONDERD ZEVENENTACHTIG DUIZEND ZEVENHONDERD EURO - 487.700,00 EUR en in afwachting van onderhavig proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, werd het netto-dividend ten belope van VIER MILJOEN DRIEHONDERD NEGENENTACHTIGDUIZEND DRIEHONDERD EURO  4.389.300,00 EUR in de boekhouding van de vennootschap geboekt ais uit te keren dividend. De algemene vergadering besluit dat, gelet op het voorgaande, wordt voldaan aan de toepassingsvoorwaarden van de Programmawet van achtentwintig juni tweeduizend dertien.

De ondergetekende notaris informeert de partijen over de voorwaarden toepasselijk conform het artikel 537 van het Wetboek van inkomstenbelastingen en vervolgens licht de ondergetekende notaris de partijen bij deze in dat er nog onzekerheid en mogelijk risico bestaat om de verrichtingen van onderhavige akte reeds uit te voeren, alvorens er meer duidelijkheid bestaat omtrent de concrete interpretatie van dit artikel 537 van het Wetboek van lnkomstenbelastingen.

De partijen erkennen hiervan op de hoogte te zijn en willen dat gezegde kapitaalverhoging notarieel wordt geakteerd en ontslaat de ondergetekende notaris van alle aansprakelijkheid dienaangaande.

3, BESLISSING tot kapitaalsverhoging en wijze en verwezenlijking van de inbreng:

De vergadering beslist vervolgens een kapitaalverhoging door te voeren ten bedrage van VIER MILJOEN DRIEHONDERD NEGENENTACHTIGDUIZEND DRIEHONDERD EURO -- 4.389.300,00 EUR om het kapitaal te brengen van ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO -- 18.600,00 EUR op VIER MILJOEN VIERHONDERD EN ZEVEN DUIZEND NEGENHONDERD EURO  4.407.900,00 EUR, en dit door middel van de hierna beschreven inbreng in natura.

Is hier tussengekomen, de enige vennoot met name de heer VAESSEN Jozef Marie Wilhelmus, zelfstandige, van Belgische nationaliteit, geboren te Elsloo (Nederland) op veertien mei negentienhonderd

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

* Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

tweeënveertig, echtgenoot van mevrouw MEIJERS Ida, wonende te 3630 Maasmechelen, Schuilstraat 9, die verklaart inbreng te doen van de vaststaande, zekere en opeisbare schuldvordering jegens de vennootschap ten bedrage van VIER MILJOEN DRIEHONDERD NEGENENTACHTIGDUIZEND DRIEHONDERD EURO 4.389.300,00 EUR. Deze schuldvordering wordt gevormd zoals hierboven vermeld onder sub 2).

De voornoemde inbrenger geeft voor zoveel als nodig te kennen dat de hoger omschreven dividenden voortkomen uit belaste reserves en zoals die uit de jaarrekening per éénendertig december tweeduizend en elf (31/12/2011) bleken en uiterlijk éénendertig maart tweeduizend dertien (31 maart 2013) door de algemene vergadering goedgekeurd.

De voornoemde inbrenger verklaart de voormelde inbreng in de vennootschap te hebben verricht, nadat hij heeft verklaard volkomen op de hoogte te zijn zowel van de statuteri ais van de financiële toestand van de vennootschap en van de voorstellen die op de agenda van deze vergadering zijn ingeschreven.

4. GOEDKEURING door de algemene vergadering  KWiJT1?jG en VERGOEDING.

De vergadering verklaart uitdrukkelijk de inbreng goed te keuren en te aanvaarden en geeft aan de inbrenger volledig en onherroepelijk kwijting over de inbreng.

De comparant verklaart volkomen kennis te hebben van del bard, de omvang de werkelijkheid en de waarde van de hoger beschreven schuldvordering lastens de vennootschap, en die zich van nu af ter beschikking van de vennootschap bevindt. Hij verklaart er geen verdere bc chrijVing van 'te verlangen en de optredende

notarissen te ontslaan van elke rechtvaardiging terzake. "

De vergadering beslist als vergoeding voor de inbreng GEEN nieuwe aandelen te creëren of uit te geven; het aantal aandelen blijft gelijk, doch de vergoeding bestaat hierin dat ieder bestaand aandeel een fractie uitmaakt van een hoger kapiíaalsbedrag.

Gezien de statuten (artikel 5) thans nog een nominale waarde voorzien voor de aandelen beslist de vergadering de nominale waarde van de aandelen te vervangen door `fractiewaarde'.

5. VASTSTELLING VERWEZENLIJKING van de KAPITAALSVERHOGING..

De vergadering stelt vast dat de kapitaalsverhoging is verwezenlijkt en dat dit thans VIER MILJOEN VIERHONDERD EN ZEVEN DUIZEND NEGENHONDERD EURO  4.407.909,00 EUR bedraagt, vertegenwoordigd door VEERTiiG (40) aandelen op naam met een nominale waarde van elk HONDERD EN TIENDUIZEND HONDERD ZEVENENNEGENTIG EURO VIJFTIG EUROCENT-- 110.197,50 EUR.

6. De vergadering beslist als volgt het ARTIKEL 5 van de STATUTEN té WIJZIGEN om deze in overeenstemming te brengen met de huidige kapitaalsverhoging.

Artikel 5 wordt vervangen door de volgende tekst, hier tevens rekening houdende met de beslissing houdende vervanging van de nominale waarde door' fractiewaarde';.

"Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op VIER MILJOEN VIERHONDERD EN ZEVEN DUIZEND NEGENHONDERD EURO  4.407.900,00 EUR en is vertegenwoordigd door veertig (40) aandelen op naam zonder aanduiding van nominale waarde, doch met een fractiewaarde van één/veertigste (1140ste) per aandeel."

B. De vergadering machtigt de statutaire zaakvoerder om de genomen beslissingen uit te voeren en geeft opdracht aan ondergetekende notarissen om, ingevolge huidige statutenwijziging, de gecoördineerde statuten op te stellen en te ondertekenen.

Onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging van een uittreksel van onderhavig proces-verbaal ter bevoegde Griffie van de Rechtbank van Koophandel, wordt door de vergadering aan de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap niet beperkte aansprakelijkheid "BAAT ACCOUNTANTS EN ADVISEURS", te 3630 Maasmechelen, Rijksweg 503 bus 4 de nodige machten verleend om alle formaliteiten te vervullen en uit te voeren en onder meer deze vereist voor de wijziging in de Kruispuntbank van Ondernemingen, bij de diensten van de Belasting over de Toegevoegde Waarde, en in het " algemeen om aile nodige of nuttige formaliteiten te vervullen, en dit met macht tot indeplaatsstelling.

De voorzitter stelt vast dat alle punten van de agenda besproken zijn en hierover telkens een beslissing werd getroffen met eenparigheid van stemmen.

De vergadering wordt afgesloten.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL, om te worden neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel

Tegelijk hiermee neergelegd: - expeditie buitengewone algemene vergadering ; - gecoördineerde statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad 16/01/2014 = Annexes du Moniteur belge

Or dE. laat~ie blz van L~.4 B vermelden Recto Naarn hoedor-ogheid ven de instrumenterende notaris, hetzrl van de perso3o)n(en)

bevoegd de rechtspUrseort ten aEn;_len derden tE verteger,v,,00rdgen

Versa Naan-1 1-r;ndre'-.enna

28/06/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 17.05.2013, NGL 25.06.2013 13216-0130-010
22/08/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 18.05.2012, NGL 17.08.2012 12419-0008-010
07/09/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 20.05.2011, NGL 31.08.2011 11507-0070-010
25/08/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 21.05.2010, NGL 19.08.2010 10430-0583-010
07/08/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 15.05.2009, NGL 31.07.2009 09537-0036-011
05/09/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 16.05.2008, NGL 28.08.2008 08680-0313-010
07/09/2007 : ME. - JAARREKENING 31.12.2006, GGK 18.05.2007, NGL 31.08.2007 07691-0331-010
01/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 20.05.2016, NGL 25.08.2016 16485-0235-011

Coordonnées
J.M.W. VAESSEN HOLDING

Adresse
SCHUILSTRAAT 9 3630 MAASMECHELEN

Code postal : 3630
Localité : MAASMECHELEN
Commune : MAASMECHELEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande