JACOBSFRUIT

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : JACOBSFRUIT
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 547.861.839

Publication

25/03/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2014 - Annexes du Moniteur belge Rechtsvorm : besloten vennootschap niet beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 3800 Sint-Truiden, Heide 114

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit een akte verleden voor notaris Benoit LEVECQ, te Herk-de-Stad, op 6 maart 2014, blijkt dat 1) de heer JACOBS Hugo Jozef Maria Florent, geboren te Sint-Truiden op 28 augustus 1962, wonende te 3800 Sint-Truiden, Heide 114 en 2) Mevrouw DE NIES Chantal Mariette Marie Louise, geboren te Ukkel op 12 september 1967, wonende te 3370 Boutersem, Aarschotsebaan 22, een vennootschap hebben opgericht met volgende kenmerken:

Rechtsvorm: besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Naam: JACOBSFRUIT

Zetel: 3800 Sint-Truiden  Heide 114

Doel: De vennootschap heeft tot doel, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, zowel in België als in het buitenland

- Het organiseren van bedrijfsbezoeken met degustatie, streekproeven van alcoholische en niet-

alcoholische dranken.

Het promoten van fruitteelt en fruitteelttoerisme.

- Het verwerken van fruit, vervaardigen van fruitsappen; kleinhandel in alcoholische en andere

dranken.

- Het vervaardigen, verkoop en kleinhandel van hoeveproducten zoals confituur, gelei, enzovoort.

- Het verkopen van streekproducten zoals stroop, jenever, streekbieren en advocaat.

- Het organiseren van bedrijfsevenementen zoals teambuildings, bedrijfsuitstappen, bbq's,

workshops, enzovoort.

Kleinhandel van fruit, honingbonbons, honingzeep, propoliszeep, enzovoort.

Het uitvoeren van tuinaanleg en  onderhoud.

- Het uitoefenen van tuin- en landschapsarchitectuur.

Het kweken en vellen van bomen.

Het aanleggen van gazons en sportvelden.

Het aanleggen van daktuinen.

Het uitvoeren van kleine tuinbouwwerken.

Het aanleggen van verhardingen en opritten.

Het aanleggen van tuinbergingen, vijvers, waterkeringsmuren en terrassen.

Het plaatsen van beplantingen en afsluitingen.

- Het plaatsen van buitenverlichting en het verlichten van kleine elektriciteitswerken in verband

met tuinen.

- Het uitvoeren van grond- en rioleringswerken.

- De verhuur van machines, installaties en voertuigen.

- Kleinhandel in bloemen en planten en toebehoren.

- Het aanbieden van gastenkamers voor het verblijf van toeristen op het bedrijf.

het verkopen van accessoires en kleding in verband met de fruitteelt zoals t-shirts met

appelspreuken, schooltasj es in de vorm van fruit, enzovoort.







Mod Word 11.1

l~.-~.~ ~~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



RECHTBANK VAN KOOPHANQEí.

11111111111111(111j1 ~iI~I YN 1II

91'

12 -03- 201k

HASSELT

Griffie

Ondernemingsnr : "b $35

Benaming

(voluit) : JACOBSFRUIT

(verkort):



f - Het aanbieden van opleidingen om fruit leren te plukken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2014 - Annexes du Moniteur belge - Het aanbieden van evenementen voor toeristen zoals openluchtcinema, uiteenzettingen van

herboristen, optredens van artiesten, openluchttentoonstellingen van kunstenaars, enzovoort.

- Teelt van specerij gewassen en van aromatische en medicale gewassen.

- Vervaardiging van overige geneesmiddelen, inclusief homeopatische bereidingen.

- Vervaardiging van geneeskrachtige kruidentheeën.

De vennootschap kan alle handels- en nijverheidsdaden stellen, alle roerende en onroerende verrichtingen realiseren, alle financiële transacties uitvoeren, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, die van aard zijn om de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel rechtstreeks of onrechtstreeks te bevorderen, zowel in België als in het buitenland.

De vennootschap mag met alle middelen samenwerken met of deelnemen aan alle ondernemingen of vennootschappen, in België of in het buitenland die eenzelfde, gelijkaardig of aanverwant doel nastreven, of die van aard zijn het maatschappelijk doel te bevorderen.

Duur: De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Kapitaal: Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt twintigduizend euro (20.000,00 EUR) en is vertegenwoordigd door tweehonderd (200) aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, die elk één tweehonderste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Bestuur: De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders ("het bestuur"), al dan niet vennoten.

Bevoegheden van de zaakvoerders: De zaakvoerder(s) kan (kunnen) alleen alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen of de statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is. Indien er meerdere zaakvoerders zijn, kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen. Het bestuur kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van het bestuur in geval van overdreven volmacht.

Externe vertegenwoordiging: De enige zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder. Indien er meerdere zaakvoerders zijn, zullen zij afzonderlijk optreden. Kwantitatieve bevoegdheidsbeperking : In afwijking van artikel 257 van het wetboek van vennootschappen kunnen de zaakvoerders niet zonder de toestemming van de voltallige zaakvoerdersraad besluiten tot enige rechtshandeling die de vennootschap verbindt voor een bedrag van meer dan vijfduizend euro (5.000,00 EUR). Ingeval van een financiering dient te worden goedgekeurd door de voltallige zaakvoerdersraad.

Jaarvergadering: Ieder jaar wordt een gewone algemene vergadering gehouden - ook jaarvergadering genoemd - op de derde vrijdag van de maand juni om twintig uur. De algemene vergaderingen worden gehouden op de zetel of op een andere plaats in België zoals aangeduid in de oproepingen.

Uitoefening van het stemrecht: elk aandeel geeft recht op één stem. Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen. Wanneer de vennootschap meerdere vennoten telt, kan elke vennoot zijn stem uitbrengen, hetzij persoonlijk, hetzij door een lasthebber, al dan niet vennoot en drager van een schriftelijk volmacht. De volmachten moeten worden voorgelegd aan de algemene vergadering om aangehecht te worden aan de notulen van de vergadering. De vennoten kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden vastgesteld. Behoudens afwijkende bepalingen in de statuten, mag het stemrecht, verbonden aan een aandeel in onverdeeldheid, slechts worden uitgeoefend door een persoon, aangeduid door alle mede-eigenaars. Is het aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan wordt het aan dat aandeel verbonden stemrecht uitgeoefend door de vruchtgebruiker. Het stemrecht verbonden aan aandelen die in pand zijn

,) " gegeven, wordt door de eigenaar-pandgever uitgeoefend, tenzij anders bedongen in de overeenkomst tot inpandgeving en de vennootschap daarvan op de hoogte werd gebracht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2014 - Annexes du Moniteur belge Boekjaar: Het boekjaar begint elk jaar op één januari en eindigt op eenendertig december.

Winstverdeling: jaarlijks wordt van de nettowinst, zoals die blijkt uit de jaarrekening, ten minste vijf procent (5 %) voorafgenomen tot vorming van de wettelijke reserve. Deze voorafneming is niet meer verplicht wanneer deze reserve tien procent (10 %) van het maatschappelijk kapitaal bereikt. Het overschot wordt ter beschikking gesteld van de vergadering die, op voorstel van het bestuur, de bestemming ervan bepaalt, mits naleving van de wettelijke bepalingen ter zake.

Saldo na vereffening: na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt het netto-actief onder de vennoten verdeeld, in verhouding met het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd. Indien niet alle aandelen in gelijke verhouding werden volgestort, zullen de vereffenaars, alvorens tot de verdeling over te gaan, het evenwicht herstellen door alle aandelen op volledig gelijke voet te plaatsen, hetzij door opvragingen van bijkomende stortingen ten laste van de aandelen die onvoldoende werden volgestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen in geld of effecten ten voordele van de aandelen die in een groter gedeelte werden volgestort. Het saldo wordt evenredig onder alle aandelen verdeeld. DIVERSE BEPALINGEN

Inschrijving en volstorting van het kapitaal:

Op het volledige kapitaal werd ingeschreven en volledig volstort, deels door inbreng in geld ten belope van 5.000,00 £ door Mevrouw De Nies Chantal en deels door middel van inbreng in natura ten belope van 15,000,00 E door de heer Jacobs Hugo. De instrumenterende notaris bevestigt dat het bedrag van volstorting in geld, zijnde 5.000,00 EUR, conform artikel 224 van het Wetboek van vennootschappen, gedeponeerd werd op een bijzondere rekening.

De heer JACOBS Hugo Jozef Maria Florent, verklaart enkele vermogensbestanddelen van zijn éénmanszaak `Jacobs Hugo' (0641.309.164) in de vennootschap in te brengen.

De inbreng omvat de volgende bestanddelen:

a) Materiële vaste activa voor een waarde van zestienduizend vierhonderd euro (16.400,00 £);

b) Voorraad handelsgoederen voor een waarde van zevenduizend vierhonderdvijftig euro (7.450,00 E);

breedvoeriger omschreven in navermeld verslag van de bedrijfsrevisor, zijnde voor een totaal bedrag van drieëntwintigduizend achthonderd vijftig euro (23.850,00 E).

De comparanten verklaren dat van deze inbreng in natura vijftienduizend euro (15.000,00 EUR) wordt omgezet in kapitaal en het saldo, zijnde achtduizend achthonderdvijftig euro (8.850,00 EUR), bij de vennootschap zal worden ingeschreven op een rekening courant schuld in het voordeel van de inbrenger, voornoemde heer JACOBS Hugo Jozef Maria Florent.

Overeenkomstig artikel 219 van het Wetboek van vennootschappen, heeft de door de oprichter aangewezen bedrijfsrevisor, Mevrouw Ira NICOLAIJ, handelend als vertegenwoordiger van de BVBA IRA NICOLAIJ BEDRIJFSREVISOR, te Sint-Truiden, Kortenbosstraat 156, op 7 februari 2014, het verslag opgemaakt met betrekking tot de beschrijving van de inbreng in natura, over de toegepaste methoden van waardering, de waardebepalingen waartoe deze methoden leiden en de als tegenprestatie van de inbreng verstrekte werkelijke vergoeding.

Iet besluit van dit verslag luidt letterlijk als volgt:

"BESLUIT

In verband met de geplande oprichting van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "JACOBSFRUIT" met zetel te Sint-Truiden, Heide 114 en overeenkomstig

de bepalingen van artikel 219 van het Wetboek van Vennootschappen, werd het dossier van de inbreng in natura, bestaande uit enkele vermogensbestanddelen toebehorend aan de éénmanszaak op naam van de Heer JACOBS Hugo, gecontroleerd overeenkomstig de geldende controlenormen van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

c "

a s

,), Bij het beëindigen van mijn controlewerkzaamheden, ben ik van oordeel dat, onder normale marktomstandigheden:

de beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

de oprichters van de vennootschap verantwoordelijk zijn voor de waardering van de over te dragen bestanddelen en voor de bepaling van de als tegenprestatie verstrekte vergoeding; de inbreng bestaat en de methoden van waardering' bedrijfseconomisch verantwoord zijn en leiden tot een inbrengwaarde van 23.850, 00 EUR, die tenminste overeenkomt met het aantal en de fractiewaarde van de als tegenprestatie uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is;

de als tegenprestatie verstrekte vergoeding aan de Heer JACOBS Hugo, wonende te Sint-

Truiden, Heide 114, bestaat uit 150 volstorte aandelen van de BVBA JACOBSFRUIT en de toekenning van een rekening courant vordering op de vennootschap ten bedrage van 8.850,00 EUR.

Ik wil er tenslotte wel aan herinneren dat mijn opdracht niet bestaat in een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en de billijkheid van de verrichting.

Sint-Truiden, 7 februari 2014.

Voor BVBA IRA NICOLAIJ BEDRIJFSREVISOR, NICOLAIJ Ira, bedrijfsrevisor." Overeenkomstig hetzelfde artikel 219 van het Wetboek van vennootschappen, hebben de oprichters op 10 februari 2014 een bijzonder verslag uitgebracht waarom de inbreng in natura van belang is voor de vennootschap.

Eerste boekjaar: Het eerste boekjaar vangt aan de dag waarop de vennootschap rechtspersoonlijkheid verkrijgt en zal worden afgesloten op 31 december 2014.

Eerste jaarvergadering: De eerste jaarvergadering zal worden gehouden worden in 2015. Benoeming van de zaakvoerders:

Wordt voor onbepaalde duur tot zaakvoerders benoemd:

- de heer JACOBS Hugo Jozef Maria Florent, wonende te 3800 Sint-Truiden, Heide 114.

- Mevrouw DE NIES Chantal Mariette Marie Louise, wonende te 3370 Boutersem, Aarschotsebaan 22.

Alhier aanwezig hebben zij hun opdracht aanvaard en meegedeeld dat niets zich hiertegen verzet. Elke zaakvoerder kan individueel handelend de vennootschap rechtsgeldig verbinden, behoudens voormelde statutaire kwantitatieve beperking. Het mandaat van de zaakvoerder is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Overname van verbintenissen

Alle verbintenissen die werden aangegaan, evenals de verplichtingen die eruit voortvloeien, en alle activiteiten die werden ondernomen in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting, zowel vóór de ondertekening van deze akte en meer bepaald sinds 2 januari 2014, als gedurende de periode begrepen tussen de datum van deze akte en de datum van het neerleggen van het uittreksel ervan op de griffie van de bevoegde handelsrechtbank, worden overgenomen door de bij deze opgerichte vennootschap.

Administratieve formaliteiten - Volmacht

Bijzondere volmacht, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, wordt verleend aan SBB Accountants & Adviseurs, te 3800 Sint Truiden, Tongersesteenweg 100, om namens en voor rekening van de vennootschap, naar aanleiding van haar oprichting, door bemiddeling van een erkend ondernemingsloket naar keuze, alle wettelijke administratieve formaliteiten te laten uitvoeren in de 'Kruispuntbank van Ondernemingen' (inschrijving als handelsonderneming en, in voorkomend geval, aanvraag van een vestigingseenheidsnummer), alsook bij de diensten van de belasting over de toegevoegde waarde (aangifte van aanvang van activiteit), alsook de nodige formaliteiten te vervullen bij iedere andere administratie.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

J Voor behouden aan het Belgisch Staatsblad

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL

notaris Benoit LEVECQ

Uittreksel opgemaakt vóór registratie in toepassing van artikel 173, I°bis van het Wetboek der Registratierechten, met als enig doel de neerlegging ter griffie van de rechtbank van koophandel. Tegeliik hiermee neergelegd : expeditie van de oprichtingsakte, verslag van de bedrijfsrevisor, verslag van de oprichters.





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

. :~",,d" ~

.: !!

tr:.







Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
JACOBSFRUIT

Adresse
HEIDE 114 3800 SINT-TRUIDEN

Code postal : 3800
Localité : SINT-TRUIDEN
Commune : SINT-TRUIDEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande