JANISA

Société en commandite simple


Dénomination : JANISA
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 843.872.185

Publication

06/03/2012
ÿþMod 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11i1 111 il 11l1 1lll 11 11i lid) 1111

" iaoso~sz*

1Neelele4tr.i lui drifin de rechtbank y. koophandel tu TONGEREN

2 7 -02- 2012

De Hoofdgriffier, Griffie

Ondememingsnr, : 0 8 4 3. 8 7 2. 1 B 5

Benaming

(voluit) : JANESA

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : 3680 Maaseik (Neeroeteren), Rotemeriaan 26

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit een onderhandse akte blijkt dat op 09 februari 2012:

1) de heer GOOSSENS Nicolas Martin, geboren te Maaseik op 28 oktober 1951, nationaal nummer 51,10.28-121.83, echtgenoot van mevrouw RAETS Diane Maria Josephine, geboren te Stokkem op 28 juli; 1950, wonende te 3680 Maaseik (Neeroeteren), Rotemerlaan 26. Gehuwd te Dilsen op 22 december 1972; onder het stelsel van gemeenschap van aanwinsten ingevolge huwelijkscontract verleden voor notaris Charles Van Cauwelaert te Maaseik op 16 december 1972, en welk stelsel werd gewijzigd in het stelsel der zuivere scheiding van goederen blijkens akte verleden voor notaris Lucien Barthels te Kanne op 04 juli 1980, gehomologeerd bij vonnis uitgesproken door de Rechtbank van Eerste Aanleg te Tongeren op 12 januari 1981,;

en

2) mevrouw GOOSSENS Sarah Josée Diane, geboren te Maaseik op 14 december 1974, nationaal nummer

74.12.14-042.12, ongehuwd, wonende te 3680 Maaseik (Neeroeteren), Scholtisplein 18 bus 1,

Een gewone commanditaire vennootschap hebben OPGERICHT onder de NAAM "JANISA", met

maatschappelijke ZETEL te 3680 Maaseik (Neeroeteren), Rotemerlaan 26.

De vennootschap heeft tot DOEL:

1. Het nemen van participaties onder eender welke vorm in alle bestaande of nog op te richten vennootschappen en ondernemingen alsook alle investerings- en financiële verrichtingen behalve deze voorbehouden aan deposito- en spaarbanken,

2. Het beheer van een vermogen, samengesteld uit roerende en onroerende goederen, het valoriseren en, instandhouden van dit patrimonium vooral door beheersdaden.

Beheer wordt in deze zin verstaan dat aankoop en vervreemding toegelaten zijn in zoverre zij nuttig of noodzakelijk zijn of bijdragen tot een meer gunstige samenstelling van het patrimonium van de vennootschap.

Daartoe mag de vennootschap alle onroerende, roerende en financiële handelingen verrichten, zoals; ondermeer aankopen en verkopen van roerende en onroerende goederen, onroerende goederen uitrusten, opschikken, verbouwen, verhuren en alle mogelijke onroerende handelingen in de meest brede zin alsmede aankopen, te gelde maken en beleggen in effecten en alle andere waarde-elementen.

Behoudens uitdrukkelijke machtiging door de Commissie voor het Bank- en Financiewezen zal de' vennootschap geen activiteiten mogen uitoefenen welke voorbehouden zijn voor ondernemingen voor: vermogensbeheer en beleggingsadvies.

3, De uitbating van een studie-, organisatie- en raadgevend bureau inzake economische -, handels - en, sociale aangelegenheden.

4. Alle activiteiten zoals opleiding, onderzoek, advies, dienstverlening, assistentie en training inzake hoger; vermelde aangelegenheden evenals op het vlak van management, consulting en opleiding, personeelspolitiek, aanwerving en selectie van personeel, coaching, bedrijfsorganisatie en algemeen bedrijfsbeleid evenals' financieel beheer.

5, Het optreden als bestuurder, zaakvoerder, lasthebber, gevolmachtigde en vereffenaar van' ondernemingen en vennootschappen en, in het algemeen, het vertegenwoordigen van derden en het; waarnemen en behartigen van de belangen van derden in de ruimste zin van het woord.

6. De agentuur, het optreden als tussenpersoon in de handel, het bevorderen van het internationaal; handelsverkeer in het algemeen en het indekken van latente risico's in het bijzonder als daar zijn het wisselrisico, het debiteurenrisico, het kredietrisico, het transportrisico enz.

7. Het behartigen van commerciële belangen en financiële belangen van derden op de internationale en

Belgische markten. Dit alles voor zover de wet het toelaat en voor zover voor betreffende operaties

machtigingen werden bekomen waar nodig.

Het waarnemen en uitoefenen van allerhande bestuurs- en beheersopdrachten en mandaten,

De vennootschap handelt voor eigen rekening, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Zij kan deelnemen of zich op andere wijze interesseren in allerhande vennootschappen, ondernemingen, groeperingen of organisaties zowel in binnen- als in buitenland.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds, in pand stellen en mag aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verbintenissen zowel voor haarzelf als voor alle derden.

De vennootschap mag aile financiële, commerciële of industriële, roerende en onroerende verrichtingen doen welke rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van haar maatschappelijk doei of van aard zijn haar handel en nijverheid te bevorderen. Zij mag ook deelnemen in andere vennootschappen en ondernemingen zowel in België als in het buitenland.

Voorgaande opsomming is exemplatief en niet beperkend, en alles dient gelezen te worden in de ruimste zin van het woord,

Het geplaatst maatschappelijk kapitaal bedraagt TWEEHONDERD VIJFTIG DUIZEND EURO (¬ 250.000,00), Het is verdeeld in tweehonderd vijftig (250) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde.

De oprichters bracht volgende speciën in:

voomoemde heer GOOSSENS Nicolas: 249.000,00 euro;

- voomoemde mevrouw GOOSSENS Sarah: 1.000,00 euro.

TOTAAL, 250.000,00 euro.

GEDEELTELIJKE VOLSTORTING:

. voomoemde heer GOOSSENS Nicolas verklaarde voorafgaandelijk de oprichting 149.000,00 euro gestort te hebben;

s voomoemde mevrouw GOOSSENS Sarah verklaarde voorafgaandelijk de oprichting 1.000,00 euro gestort te hebben.

De gelden werden bij storting of overschrijving gedeponeerd op een bijzondere bankrekening onder nummer BE 56 735-0301867-88 bij de KBC Bank te Neeroeteren, geopend op naam van de GCV JANISA In oprichting, zoals blijkt uit het bewijs van deponering, afgegeven door voomoemde instelling op 6 februari 2012.

Als vergoeding van hun inbreng werden het volgend aantal aandelen toegekend:

aan voomoemde heer GOOSSENS Nicolas: 249, welke aandelen genummerd worden van 1 tot 249.

aan voomoemde mevrouw GOOSSENS Sarah: 1, welk aandeel genummerd wordt met 250.

TOTAAL: 250 aandelen

Het aandeel nummer 250 is volledig volstort en de aandelen nummers 1 tot en met 249 zijn gedeeltelijk volstort, zodat vanaf de oprichting een bedrag van 150.000,00 euro ter beschikking van de vennootschap is gesteld.

Voornoemde mevrouw GOOSSENS Sarah is STILLE VENNOOT. Haar aansprakelijkheid is beperkt tot het bedrag van haar inbreng zoals hiervoor wordt vastgesteld. Een stille vennoot mag geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens een volmacht.

Voornoemde heer GOOSSENS Nicolas is zaakvoerder en GECOMMANDITEERDE VENNOOT. Hij is hoofdelijk en ondeelbaar onbeperkt aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap en is aansprakelijk als oprichter van de vennootschap.

De vennootschap wordt BESTUURD door één of meer zaakvoerders-vennoot. Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor de duur van de vennootschap. Stille vennoten of niet-vennoten kunnen niet benoemd worden tot zaakvoerder, Een stille vennoot mag geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens een volmacht.

Het beëindigen van het mandaat van een zaakvoerder, om welke reden ook, heeft niet tot gevolg dat de vennootschap ontbonden wordt. Zijn er meerdere zaakvoerders in functie op het ogenblik van het beëindigen van het mandaat van een der zaakvoerders, dan wordt de vennootschap verder gezet en wordt zij bestuurd door de overblijvende zaakvoerders. Betreft het beëindigen van het mandaat de enige zaakvoerder, dan wordt deze van rechtswege opgevolgd door de in deze statuten aangewezen opvolgend-zaakvoerder, zoals hierna bepaald.

Het gebrek aan enige zaakvoerder of opvolgend zaakvoerder, heeft, zoals gemeld, niet tot gevolg dat de vennootschap ontbonden wordt; in dat geval moet door de vennoot die de meeste aandelen bezit, de algemene vergadering bijeengeroepen worden binnen de maand na het beëindigen van de functie van zaakvoerder of opvolgend zaakvoerder, om in hun vervanging te voorzien.

De opdracht van een zaakvoerder kan slechts worden herroepen bij eenparig besluit van alle vennoten, de betrokken gecommanditeerde zaakvoerder-vennoot meegerekend. Bij het definitief worden van de herroeping van de opdracht van de enige zaakvoerder wordt op dezelfde wijze gehandeld als hiervoren is uiteengezet met betrekking tot het einde van het mandaat van een zaakvoerder.

Is er slechts één enkele zaakvoerder, dan neemt hij vrij besluiten naar eigen inzicht. Zijn er meerdere zaakvoerders dan dienen zij eenparig akkoord te zijn om te beslissen.

De zaakvoerders zijn bevoegd voor alle handelingen die kaderen binnen het doel van de vennootschap waarvoor de wet of deze statuten de algemene vergadering niet bevoegd verklaart.

De vennootschap wordt in het algemeen en meer in het bijzonder bij alle gerechtelijke en administratieve voorzieningen, zij het als eiser of als verweerder, alsook bij aile rechtshandelingen en volmachten, waaronder deze waarbij een openbaar of ministerieel ambtenaar betrokken is, rechtsgeldig vertegenwoordigd door de enkele handtekening van één zaakvoerder-vennoot.

Elke zaakvoerder-vennoot is hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap en is aansprakelijk als oprichter van de vennootschap,

Het BOEKJAAR begint op één juli en eindigt op dertig juni van het eropvolgend burgerlijk jaar.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de neerlegging van een afschrift van deze oprichtingsakte op de griffe van de bevoegde rechtbank van koophandel. Het zal eindigen op 30 juni 2013.

De oprichters verklaarden dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het wetboek van vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen van 01 januari 2012. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het wetboek van vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd,

De JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet elk jaar worden bijeengeroepen op de 3° vrijdag van de maand december om 11.00 uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. De eerste jaarvergadering wordt gehouden op de 3° vrijdag van de maand december 2013 om 11.00 uur.

AANLEG RESERVES - VERDELING WINST - VERDELING VAN HET NA VEREFFENING OVERBLIJVENDE SALDO

Het batig saldo dat de jaarrekening aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. Over de reservering of uitkering van het saldo beslist de algemene vergadering,

De zaakvoerder-vennoot bepaalt het tijdstip en de wijze waarop de dividenden zullen worden uitbetaald. De uitbetaling moet geschieden binnen het jaar na de algemene vergadering waarop het bedrag is vastgesteld. De dividenden die niet geïnd zijn, verjaren door verloop van vijfjaren.

Bij ontbinding van de vennootschap zal de zaakvoerder-vennoot, of in voorkomend geval de aangestelde vereffenaar, overgaan tot de vereffening van de vennootschap. Na aanzuivering van alle kosten, lasten en schulden der vereffening of consignatie van de nodige sommen hiertoe, wordt het netto-actief onder de vennoten verdeeld. Hierbij wordt in voorkomend geval rekening gehouden met de verschillende mate van volstorting van de verschillende aandelen.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leg(t)(gen) de vereffenaar(s) het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de bevoegde rechtbank van koophandel.

Voor ontledend uittreksel:

(Get.) GOOSSENS Nicolas, zaakvoerder - gecommanditeerde vennoot

Tegelijk hiermee neergelegd: afschrift der oprichtingsakte.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden kaan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
JANISA

Adresse
ROTEMERLAAN 26 3680 NEEROETEREN

Code postal : 3680
Localité : Neeroeteren
Commune : MAASEIK
Province : Limbourg
Région : Région flamande