JEUGDCLUB JEZABEL, AFGEKORT : JEZABEL

Association sans but lucratif


Dénomination : JEUGDCLUB JEZABEL, AFGEKORT : JEZABEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 419.442.450

Publication

07/11/2012
ÿþMOD 22

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



d II.EHJIJ D

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

25-10-2012

Ondememingsnr : 0419.442.450

Benaming

(voluit) : JEUGDCLUB JEZABEL

(verkort) : JC JEZABEL

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Hortelstraat zin

3530 Houthalen-Helchteren

Belgje

" Onderwerp akte : Aanpassing statuten + benoeming nieuwe bestuurleden

STATUTEN

Hortelstraat zin

3530 Houthalen-Helchteren

Arrodissement Hasselt

Ondememingsnummer_ 0419442450

De algemene vergadering besliste op 2 mei 2012 dat de statuten als volgt werden gewijzigd:

Titel 1. Benaming, zetel en doel

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "Jeugdclub JEZABEL", afgekort "JC JEZABEL".

Artikel 2

De maatschappelijke zetel is gevestigd in HOUTHALEN-HELCHTEREN, Hortelstraat zin, gelegen in het gerechtelijk arrondissement HASSELT. Hij kan bij beslissing van de algemene vergadering elders binnen dit. gerechtelijk arrondissement worden gevestigd.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel samen met de jeugd vormende, culturele, sociale en sportieve activiteiten te organiseren. Daardoor kan zij onder meer jeugdhuizen oprichten en beheren.

De vereniging kan alle activiteiten inrichten of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken, van dit doel, onder meer thema-avonden, fuiven, workshops, filmavonden, quizzen,..,

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Titel 2. Leden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo22

Artikel 5

Het aantal werkende leden is onbeperkt maar mag niet minder dan drie bedragen, De oprichters van de vereniging zijn werkende leden. De voorwaarde om als werkend lid te worden aanvaard, is enige verantwoordelijkheid te dragen in het uitbouwen van de vereniging. Het binnenhuisreglement bepaalt nader deze voorwaarden. Al de werkende leden hebben stemrecht op de algemene vergadering. De raad van bestuur beslist over de aanvaarding van nieuwe werkende leden.

Artikel 6

Al de gebruikers van een door de vereniging beheerd jeugdhuis, die geen werkend lid zijn, hebben de hoedanigheid van gewoon lid. Zij maken geen deel uit van de algemene vergadering. Hun rechten en plichten worden vastgesteld door het binnenhuisreglement

Artikel 7

De bijdrage van werkende leden en gewone leden wordt vastgesteld door de raad van bestuur, Deze bijdrage mag niet meer dan 2OEUR bedragen.

Het niet betalen van het lidgeld of het niet langer voldoen aan de gestelde voorwaarden hebben van rechtswege ontslag uit de vereniging tot gevolg.

Titel 3. Raad van Bestuur

(Artikel 8

De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur van minimum drie leden en maximum vijfentwintig leden. Deze raad wordt benoemd door de algemene vergadering onder de werkende leden voor een termijn van drie jaar, en moet minstens de helft leden tellen, die de leeftijd van 30jaar nog niet bereikt hebben. Bestuurders kunnen ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis warden gebracht

Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of door welke reden dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen onder het minimum, dan blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien.

Het mandaat van bestuurders is niet bezoldigd.

Artikel 9

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester, Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter worden zijn functies uitgeoefend door de oudste beheerder.

Artikel 10

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. Hij vergadert elke maand of op bijeenroeping van de voorzitter of op verzoek van één derde van de bestuurders. Hij kan slechts geldig beslissen wanneer de meerderheid van de leden aanwezig is. Zijn beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. Bij staking van de stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend,

Artikel 11

De beslissingen van de raad van bestuur worden opgenomen in notulen, die ondertekend worden door de secretais. B j ontstentenis van deze bestuurder, kan de voorzitter of penningmeester deze documenten geldig ondertekenen.

Artikel 12

De raad van bestuur is bevoegd voor aile daden van beheer en beschikking. Hij oefent de bevoegdheden uit die door de wet of door de statuten zijn opgedragen, onder meer.

- Het inrichten van advies en werkgroepen; - Het vaststellen van de jaarlijkse bijdrage; - Het aanvaarden aan de effectieve leden;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Maf 22

- Het opstellen en het wijzigen van het binnenhuisreglement.

Artikel 13

Bij gerechtelijke handelingen wodt de vereniging, vertegenwoordigd door een door deze raad aangeduide bestuurder of door een derde. Bij buitengereehteliljl e handelingen is de vereniging geldig vertegenwoordigd door de handtekening van de voorzitter en van een ander lid van de raad.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, uit zijn leden een afgevaardigde-bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het bestuur der postchecks, de openbare en de private bankinstellingen en alle andere instellingen.

Artikel 14

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig pesluit of van enige machtiging.

Titel 4. Algemene vergadering

Artikel 15

De algemene vergadering beslist over de bevoegdheden die haarwettelijk zijn toegewezen, in concerto.

- De wijziging van de statuten van de vereniging;

- De benoeming en afzetting van bestuurders;

- De goedkeuring van de begroting en de rekeningen, het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december van hetzelfde jaar. In afwijkking hiervan begint het eerste boekjaar op datum van de ondertekening van deze overeenkomst om te eindigen op 31 december;

- De vrijwillige ontbinding van de vereniging;

- Het uitsluiten van de effectieve leden;

- Het recht om de raad van bestuur ertoe te machtigen zijn bevoegdheden over te dragen aan derden.

Artikel 16

Er moet elk jaar een algemene vergadering plaatshebben in de loop van de eerste semester. Een buitengewone vergadering wordt bijeengeroepen telkens wanneer de raad van bestuur dit noodzakelijk acht of wanneer tenminste één vijfde van de ledenmedewerkers er om vragen.

Artikel 17

De raad van bestuur roept de algemene vergadering bijeen via moderne communicatiemiddelen, tenminste acht dagen voor de dag van de vergadering besteld_ Deze uitnodiging bevat de agenda voor de algemene vergadering.

Artikel 18

De algemene vergadering kan beraadslagen over punten die niet op de agenda staan, wanneer 2/3 van de aanwezige leden of vertegenwoordigde leden daarmee akkoord gaan. Elk voorstel dat ondertekend is door een vijfde van het op de jongste ledenlijst voorkomend aantal leden, moet op de agenda worden geplaatst.

Artikel 19

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur en bij verhindering van deze, door de oudste aanwezige bestuurder.

Artikel 20

Elk lid mag zich op de algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen, Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Artikel 21

ln de algemene regel is de vergadering geldig samengesteld, welke ook het getal van de aanwezige of vertegenwoordigde leden zijn. Haar beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. Alleen de ledenmedewerkers hebben stemrecht. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 22

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 213 van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigende stemmen vereist, ook op detweede algemene vergadering.

Voor het uitsluiten van een lid is eveneens 2/3 meerderheid der stemmen vereist

Voor wijziging van het doel of vrijwillige ontbinding van de vereniging is een 4/5 meerderheid vereist

Artikel 23

De beslissingen van de algemene vergadering wordt opgenomen in notulen die worden ondertekend door voorzitter en de secretaris.

Een uitreksel uit de notulen van de algemene vergadering kan door de raad van bestuur worden verstrekt aan elke derde die aantoont dat hij er belang bij heeft.

Deze notulen liggen op het secretariaat ter inzage van de leden en belanghebbende.

Titel 5. Ontbinding

Artikel 24

Bij vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering twee vereffenaars aan, een bepaalt hun bevoegdheid.

Artikel 25

In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend actief overgemaakt aan, een door de algemene vergadering aangeduide vereniging, die een gelijkaardig doel nastreeft.

De algemene vergadering heeft in zitting van 2012-05-02 en in overeenstemming met de statuten dat

Volgende bestuurders afstappen van hun taken en de vereniging verlaten:

- Raymaekers Davy (voorzitter), Acacialaan 6, 3550 HEUSDEN ZOLDER, 1986-03-27, NEUSDEN;

- Vandebeeck Pieter (penningmeester), Hoekstraat 10, 3530 HOUTHALEN-HELCHTEREN, 1986.-12-22, HASSELT;

- Beerten Ellisah (secretaris), Schaapsweg 97, 3550 HEUSDEN ZOLDER, 1986-06-17, HEUSDEN

Volgende werkende leden treden toe tot de Raad van Bestuur en worden dus benoemd als bestuurder. - Gijbels Bas, Veldstraat 1, 3530 HOUTHALEN-HELCHTEREN, 1993-05-06, HEUSDEN;

- Nilis Jana, Pallenhof 20, 3520 ZQNHOVEN, 1995-12-09, HASSELT;

- Gijbels Kobe, Veldstraat 1, 3530 HOUTHALEN-HELCHTEREN, 1995-02-06, HEUSDEN-ZOLDER.

J

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
JEUGDCLUB JEZABEL, AFGEKORT : JEZABEL

Adresse
HORTELSTRAAT Z/N 3530 HOUTHALEN-HELCHTEREN

Code postal : 3530
Localité : Helchteren
Commune : HOUTHALEN-HELCHTEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande