JONGE ALLEENSTAANDEN GROEP, AFGEKORT : JAG

Association sans but lucratif


Dénomination : JONGE ALLEENSTAANDEN GROEP, AFGEKORT : JAG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 457.630.261

Publication

08/09/2014
ÿþDe leden van de v-zw Jonge Alleenstaanden Groep (JAG) in Algemene Vergeering, bijeengekomen te Heusden-zolder op 16 mei 2013 hebben volgende statutenwijzigingen goedgekeurd:

TITEL I. - NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR,

Artikel 1. -

De vereniging wordt genoemd "Jonge Alleenstaan-,den Groep" Deze naam moet steeds door de woorden: "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzW' worden voorafgegaan of gevolgd.

De vereniging behoudt zich het recht voor om in al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging de verkorte benaming "JAG" te gebruiken,

Artikel 2. -

De vereniging is gevestigd te Kruisstraat 15, 3730 Hoeselt. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Tongeren. Aile stukken voorgeschreven door de VZVV-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3. -

De vereniging heeft tot doel:

1.Het bevorderen van de sociale contacten tussen jonge alleenstaande vrouwen en mannen door midde

; van het inrichten of deelnemen aan ontspanning, culturele of sportieve activiteiten.

g 2.Het stimuleren van de persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden van de leden (toegetreden leden en : wettelijke leden) door hun kansen te geven tot het zelf organiseren van activiteiten en het bijwonéri van vormingsprogramma's.

organiseren en coördineren van acties en programma's ter verbetering van de sociale, economische, geestelijke en- culturele levensvoorwaarden van de wettelijke en toegetreden leden - alleenstaar-,den en de: alleenstaanden in het algemeen.

4.Het sensibiliseren van de maatschappelijke geledingen en de bevolking ln verband met de.

alleenstaanden problematiek door middel van acties, studies, semlnaries, interviews, enz...

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is,

i ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven,;

-. rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom aile activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs

: daden van koophandel stellen. "

! . .. . .. . .... .. ..... ........ ..... .. ..... ........ ..... .. ..... ......... .... ... ..........  . .... ........:

Op de laatste blz. van ugic vermelden: ge,ts,k: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Varan Mao rn an kami+ minanirsn

MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter gntlie der reo y. kooptiande1 Antwerpen, afd. Tongeren

25 -08- 2014

NITEUR BELGE

01 -09- 2014 ISCH STAA

TSBLAD

grefitiftie

.... ..... " " " " ..... .....

Ondememingsnr : 4676.30.261 Benaming

(voluit) : JONGE ALLEENSTAANDEN GROEP

(verkort) : JAG

Rechtsvorm VZW

ater : Kruisstraat 151 3730 Hoeselt

! Onderwerp akte : Wijziging statuten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Artikel 4. -

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il. - LIDMAATSCHAP

Artikel 6. -

De vereniging bestaat uit wettelijke leden, toegetreden leden en kandidaat-leden

De vereniging telt tenminste drie wettelijke leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de wettelijke leden en niet aan de toegetreden leden.

De toegetreden leden en kandidaat-leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Artikel 6.-

a.Als wettelijk lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die door de algemene vergadering (AV) met een meerderheid van ten minste 2/3 als zodanig wordt aanvaard bij minstens 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen van de algemene vergadering.

Om wettelijk lid te kunnen worden van de AV moet men minstens 6 maanden lid zijn van de vereniging.

Op het einde van ieder werkjaar worden de mogelijke vervangers van de wettelijke leden dle wensen uit te treden of die al uitgetreden zijn, door middel van verkiezingen onder de toegetreden leden aangeduid ais kandidaat wettelijke leden. Enkel indien het wettelijk vereist is, worden er tijdens het werkjaar nieuwe wettelijke leden aangeduid. Verkozen staat gelijk met een geldig schriftelijk verzoek om toetreding.

Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen, adres en geboortedatum. Dit uiterlijk 14 dagen voor de vergadering van de algemene vergadering waarin gestemd zal worden over de samenstelling van de nieuwe algemene vergadering.

De algemene vergadering zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de haar toegekende beslissingsmacht volgens de statuten,

b.Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die door de raad van bestuur met een gewone meerderheid ais zodanig wordt aanvaard bij minstens 14 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen van de raad van bestuur.

De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de haar toegekende beslissingsmacht volgens de statuten en de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het Intern reglement

c.Éen persoon die voor de eerste maal wil toetreden is gedurende 2 maanden kandidaat-lid.. De raad van bestuur (RvB) kan een kandidaat-lid weigeren. De RvB is daarbij niet gehouden tot een motivering ten aanzien van het kandidaat-lid

De betaling van het lidgeld op de rekening van JAG vzw geldt als een verzoek om toetreding als toegetreden lid. De raad van bestuur beslist omtrent de al dan niet toelating tot de vereniging uiterlijk 2 maanden na betaling van het lidgeld,

d.Het bestuur kan een verzoek om toegetreden lid te worden niet in overweging nemen Indien zij niet minimum over volgende gegevens beschikt van het kandidaat lid: naam, voornaam, adres en geboortedatum. Elk toegetreden lid is gehouden tot het voorleggen van zijn identiteitskaart aan elk bestuurslid dat er om vraagt ten einde de persoonsgegevens te kunnen controleren.

Artikel 7. 

De deer de wettelijke leden en toegetreden leden verschuldigde jaarelljkese blj-drage zal niet hoger mogen zijn dan 250 euro. De algemene vergadering bepaalt, binnen voormelde grens, jaarlijks op voorstel Van de raad van bestuur het lidgeld.

Artikel 8, 

De wettelijke leden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht

a.de statuten en het Intern reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven; b_de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Artikel 9.

Elk wettelijk lid of toegetreden lid kan te allen tilde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur.

a.Een wettelijk !id kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een minimale meerderheid van 2/3 van de stemmen bij min. 2/3 van de vertegenwoordigde stemmen van de algemene vergadering.

b.in afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een wettelijk lid, Kan de raad van bestuur bij

2/3 meerderheid en 2/3 van de aanwezige stemmen van de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van

het wettelijk lid om een van volgende redenen

i.De verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt;

ii.Ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen

tegenover de vereniging na te komen.

c.De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

Wordt ais ontslagnemend geacht, het wettelijk lid dat de verschuldigde bijdragen niet betaald binnen de maand na een herinnering.

d,Tot uitsluiting van een toegetreden lid kan soeverein door de Raad van Bestuur warden besloten bij min. 2/3 aanwezigheid van de bestuurders, Opgave van reden is niet vereist.

e_Tot uitsluiting van een kandidaat-lid kan soeverein door de Raad van Beheer worden besloten bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Opgave van reden is niet vereist.

filet lidmaatschap neemt van rechtswege een einde op het moment van lidmaatschapsvernieuwing ingeval het wettelijk lid overet, failliet of onbekwaam wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Ontsfagnemende of uitgesloten wettelijke leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengsten.

Ontslag uit de AV impliceert automatisch ontslag uit de RvB indien het desbetreffende lid hierin een mandaat uitoefent

g.Ultsluitingvoorwaarden uit de vereniging, algemeen geldend, kunnen enkel door de Algemene Vergadering ingevoerd worden. Ze zijn toepasselijk op aile wettelijke en toegetreden leden. Redenen van uitsluiting zijn o.a.:

1.Zich niet gedragen conform het doel van de vereniging.

ii.Daden stellen die andere leden en toegetreden leden in diskrediet kunnen brengen.

iii.Vertrouwelijke documenten van de vereniging verspreiden onder derden (dus niet-leden of niet-

toegetreden leden.....

iv.De materiële bezittingen van de vzw niet ais een 'Bona Pater Familias behandelerL

v.Daden stellen die niet stroken met de geldende Belgische wetten, het intern reglement en de statuten.

vi. Daden stellen die verder gaan dan de toegekende bevoegdheden,

vii.Handelingen stem welke de werking van dé JAG künnen ontwrichten en de goede reputatie van de

vereniging in het gedrang brengen (imago beschadiging, organiseren van activiteiten welke ernstige

concurrentie berokkenen aan de JAG).

viii.Bezwarende feiten die aan het licht komen op eender welk moment uit de persoonlijke levenssfeer van

de betrokkene, die (latent) schade zouden kunnen berokkenen onder welke vorm ook aan de JAG, haar leden

en hun reputatie.

beDuidelijk ongewenst gedrag ten aanzien van een individueel wettelijk Nd of toegetreden lid,

x.Concun-entie vervalsende handelingen, zoals het promoten of oprichten van soortgelijke verenigingen.

Bepaalde financiële verplichtingen niet nakomen.

TITEL III.  RAAD VAN BESTUUR

Artikel 10. 

ta.

..

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

ane vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie en ten hoogste 11 bestuurders die benoemd worden en herroepbaar zijn door de Algemene Vergadering. Het aantal leden van de RvB mag echter niet groter zijn dan het aantal leden in de AV met een minimum van twee (2). De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd deels door de algemene vergadering en mogelijk deels door de RvB. Ze zijn te allen tijde door de AV afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

b.Om lid te kunnen worden van de RvB moet men minstens 6 maand toegetreden lid zijn van de vereniging, De AV kan hierop een uitzondering toestaan. Op basis van de opdracht kan de AV beslissen dit aantal tijdelijk te verhogen, echter nooit meer dan er wettelijke leden zijn. Hiervoor is ieder jaar opnieuw een beslissing van de AV nodig.

c.Op het moment dat de AV samengesteld wordt benoemen zij, indien nodig, uit hun rangen volgende leden

van de RvB:

1.0e voorzitter van de Rvb en AV;

11.0e penningmeester van de Rvb en AV;

iii.De secretaris van de Rvb en AV;

iv.De ondervoorzitter van de Rvb en AV.

d.Er wordt gestreefd naar een evenredige verdeling van deze functies over de afdelingen. De voorzitter, ondervoorzitter(s) en secretaris oefenen deze functie uit zowel in RvB als in AV.

al-let staat de RvB vrij bijkomende leden voor de RvB te benoemen, echter beperkt tot het santal zoals hierboven bepaald. In dit maximum aantal worden ook de vertegenwoordiger van de afdeling en de medewerkers van de RvB meegerekend, Enkel door een beslissing van de AV kan hiervan afgeweken worden. Deze moet jaarlijks bevestigd worden.

f.De vertegenwoordiger van de bestuursafdeling vertegenwoordigt de bestuursafdeling in de raad van bestuur. Bij voorkeur is dit de voorzitter van de bestuursafdeling, maar dit kan eveneens een ander lid zijn van het afdelingsbestuur.

g.De medewerkers van de RvB, benoemd door de RvB, vervullen bepaalde taken die door de statuten of op vraag van de AV opgelegd zijn aan de RvB.

h.Zowel de vertegenwoordiger van de bestuursafdeling als de medewerkers van de RvB werken conform art 13c van de statuten.

Artikel 11. 

a.De leden van de Raad van bestuur die uit de Algemene Vergadering komen, worden benoemd voor een termijn drie (3) jaar met een jaarlijks recht van uittreding en zijn herverkiesbaar. Indien de RvB bijkomende leden toevoegt aan de RvB zijn deze voor 1 jaar benoemd.

b.Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tôt onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

c.Ontslag uit de Raad van bestuur kan om volgende redenen:

i.Stopzetting lidmaatschap JAG vzw

ii.Stopzetting mandaat binnen de AV

iii.Vrijwillig ontslag uit de Raad van bestuur schriftelijk te melden aan de RvB. Dit dient opgenomen te worden in het eerstvolgend verslag van de RvB.

iv.Automatisch, bij het einde van de periode van het mandaat waarvoor hij/zij aangesteld is. Schriftelijk melding is niet nodig. De RvB kan beslissen om het mandaat verder te zetten tot er vervanging is.

v.Gedwongen ontslag door stemming, binnen de AV, op grond van onregelmatigheden, o.a. gedragingen welke niet stroken met de idee en de doelstelling van de vzw, onwettelijke handelingen binnen het bestuursmandaat, handelingen verrichten welke verdergaan dan de door de RvB gegeven opdrachten tijdens de vergadering, ... mits minstens 2/3 meerderheid en minstens 2/3 aanwezighee

vi.Ontsiagnemende leden worden niet ontlast voor bewezen onwettelijke daden die ze stelden v66r hun ontslag. Voor de overige daden worden ze ontlast van hun verantwoordelijkheden na stemming in de AV

vii.Gedwongen ontslag uit het afdelingsbestuur door stemming, binnen de RvB, op grond van onregelmatigheden, o.a, gedragingen welke niet stroken met de idee en de doelstelling van de vzw, onwettelijke handelingen binnen het bestuursmandaat, handelingen verrichten welke verdergaan dan de door de RvB of afdelingsbestuur gegeven opdrachten tijdens de vergadering, het niet naar behoren uitoefenen van zijn/haar functie(s), het meer dan tweemaal afwezig zijn op de bestuursvergadering zonder geldige verontschuldiging, mits minstens 2/3 meerderheid en minstens 2/3 aanwezigheid,

t

- " %

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 12. 

a.De raad van bestuur kiest uit zijn wettelijke leden een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter van de AV is tevens de voorzitter van de RvB. De Rvb kan dit aanvullen met andere door haar zelf te bepalen functies waarvoor zij wettelijke of toegetreden leden kan laten benoemen door de AV.

De voorzitter of de secretaris roept de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van afwezigheid wordt hij/zij vervangen door de vicevoorzitter of bij gebrek aan ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder.

b.Inzake aangelegenheden andere dan vernield in punt c kan zij rechtsgeldig beslissen indien ten minste de helft + 1 van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien tenminste twee bestuurders aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (=de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

c.Voor de uitsluiting van een toegetreden !id, de weigering van (kandidaat)afdelingsbestuurslid op verzoek van een afdelingsbestuur en de tijdelijke schorsing van een wettelijk lid is min, een 2/3 meerderheid vereist bij een mim aanwezigheid van 2/3 van de stemmen van de raad van bestuur. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig zijn en dit ten vroegste 15 dagen volgend op de eerste vergadering.

d.Op verzoek van een afdelingsbestuur kan de RvB een (kandidaat)afdelingsbestuurslid weigeren.

On uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging dat vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen blj eenparlg schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, per email of telefax. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening

f.Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Artikel 13. 

a.De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze ln en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet en de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, ..,

b.Alle contracten en besluiten die de waarde van 2000 euro te boven gaan verbinden de vereniging slechts indien ze de handtekening dragen van twee bestuurders. Enkel de voorzitter en penningmeester hebben financieel afzonderlijk volmacht tot een bedrag van 2000 euro. In aile andere gevallen is de gezamenlijke handtekening vereist twee bestuurders waarvan één de voorzitter en/of penningmeester is.

c.De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen, taken, en va« daden van dagdagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidulelegatie plaatsgrijpt, kan niet langer zijn dan één jaar en het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijk ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

d.Ontslag uit een functie conform aan artikel 13C kan om dezelfde redenen als voor de RvB met uitzondering van deze waarvoor men lid moet zijn van de vereniging, tenzij men wettelijk of toegetreden lid is,

e.De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit warden opgedragen een één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaald. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijk ingang door de raad Van bestuur worden ingetrokken.

f,De raad van bestuur is bevoegd voor het opstellen en wijzlgen van het Intern Reglement behalve de wijzigingen met betrekking tot het doel, de ieeftijdendans en de leeftijd van toetreding. Deze punten dienen goedgekeurd te worden door de algemene vergadering. Bij dit Intern Reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL IV, - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14. 

a.De algemene vergadering is samengesteld uit alle wettelijke leden. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurcler

b.Een wettelijk lid kan zich door een ander wettelijk lid laten vertegenwoordigen. Elk wettelijk lid kan evenwel slechts één ander wettelijk lid vertegenwoordigen. Elk wettelijk lid beschikt over één stem op cie algemene vergadering,

c.De leden van de AV zijn benoemd voor een periode van 3 jaar met een jaarlijks recht van uittreding. Zij zijn geen lid meer van de AV indien zij niet meer voldoen aan de voorwaarden om lid te zijn van de vereniging,

d.Om wettelijk lid te kunnen worden van de AV moet men gedurende minstens 6 maanden toegetreden lid zijn van de vereniging. Op het einde van ieder werkjaar worden de mogelijke vervangers van de wettelijke leden die wensen uit te treden of die al uitgetreden zijn, door middel van verkiezingen onder de toegetreden leden aangeduid als kandidaat wettelijke leden. Enkel indien het wettelijk vereist is, worden er tijdens het werkjaar nieuwe wettelijke leden aangeduid. Verkozen staat gelijk met een geldig schriftelijk verzoek om toetreding,

e.Bij de samenstelling Van de AV zal er steeds gestreefd worden naar een evenredige vertegenwoordiging van de bestuursafdelingen. Per bestuursafdeling zijn er maximum 5 wettelijke leden De voorzitter van de AV/RvB zal geen mandaat uitoefenen binnen een bestuursafdeling om zijn neutraliteit te bewaren

Artikel 15, 

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

l.het wijzigen van de statuten + intern reglement met betrekking tot wijzigingen in het doel, de leeftijdendans

en de leeftijd van toetreding van wettelijke leden, toegetreden leden en kandidaat leden

ii.het benoemen en afzetten van de bestuurders;

ill.desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun

iv. bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

v.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

vi.het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

vii.het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

viii.het uitsluiten van een wettelijk lid;

ix.de omzetting van de vereniging In een vennootschap met een sociaal oogmerk;

x.de opheffing en uitbreiding van een bestuursafdeling;

xi.en alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 15. 

a.De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dat vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de wettelijk leden er om vraagt, en dit binnen een maand na het indienen van zulk verzoek bij de Raad van Bestuur.

Zij moet tenminste 1 maal per kwartaal bijeengeroepen worden voor controle van de beslissingen van de Raad van bestuur. Jaarlijks wordt zij bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 30 juni van dat jaar valt en in augustus of september voor benoeming van de nieuwe bestuurders

b.Alle wettelijke leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief of Email uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeldt staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en zich unaniem akkoord verklaren met de uitbreiding van de agenda,

c.Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste 1/20 van het totaal der wettelijke leden, zoals dit blijkt uit de laatste ter griffie neergelegde lijst, moet op de agenda worden geplaatst.

Artikel 17. 

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002,2

a.Inzake aangelegenheden, andere dan deze vermeld in onderstaande punten hieronder worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend en dit ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden«

b.ln geval van aanvaarding van een wettelijk lid, de uitsluiting van een wettelijk lid, de aanstelling van de raad van bestuur is een minimale meerderheid vereist van 2/3 en een minimale vertegenwoordiging van 2/3 van de stemmen van de algemene vergadering.

c.Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste 2/3 van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

d.VVanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde ledem

e.Een bestuursafdeling kan steeds opgeheven Worden der de AV bij Minstens 2/3 aanwezigheld en minstens 2/3 meerderheid, wanneer er niet conform de statuten, intern reglement en de beslissingen van de RvB wordt gewerkt, of wanneer er geen, of nog slechts een onbeduidende werking is, of wanneer er geen of onvoldoende verantwoordelijken zijn om een degelijke werking te verzekeren.

f.Een bijkomende bestuursafdeling kan steeds opgericht worden dcor de AV, wanneer de noodzaak zich voordoet, bij tenminste 2/3 aanwezigheid en minstens 2/3 meerderheid,

Er wordt een nieuwe leeftijdsgroep opgericht zodra er tenminste 60 leden tot die leeftijdsgroep behoren. Er wordt een nieuwe afdeling opgericht zodra er tenminste 80 leden tot die afdeling kunnen behoren«

g.Voor aile bovenvermelde punten geldt dat bij een herstemming op een latere datum ten gevolge van een onvoldoende aanwezigheid op de algemene vergadering, de vereiste meerderheid behouden bile maar dat beslist kan warden ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De tweede vergadering mag niet vroeger dan 16 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 18. 

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend warden door de secretaris of een bestuurder, en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder,

TITEL V INZAGERECHT LEDEN

Artikel 19. 

Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen van de algemene vergadering te vragen.

Aile wettelijke leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan' niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals aile boekhoudkundige stukken van de vereniging«

De stukken kunnen enkel op de zetel warden geraadpleegd. Daartoe moet het lid een schriftelijk verzoek richten aan de raad van bestuur met wie ze een datum en het uur van de raadpleging overeenkomen.

TITEL VI BEGROTINGEN REKENINGEN  CONTROLE

Artikel 20. 

a.Flet boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

b.De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris.

c.De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de V ZVV-wet vermelde stukken na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, binnen de 1 maand na goedkeuring bij de Nationale Bank van België.

M002.2

Luik B - Vervolg

Artikel 21. 

aindien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de VZW-wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, worden opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. le algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

b.De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over aile verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

TITEL VR ONTZIINDiNG  N/ReFENINIG

Artikel 22. 

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet, ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, evenals de vereffeningvoorwaarden.

Artike1-23. 

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging de welke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaido wordt overgedragen.

Artikel 24. 

Voor alles wat ln deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd do« de Wet van 2 juni 2002, of de wetgeving die deze wat zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het Intern reglement en de gebruiken terzake.

AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur is als volgt samengesteld;

Fabbro Ruben, Prinsenstraat 36 bus 6, 3500 Hasselt, geboren op 02/01/1986 te Hasselt. Raf Theunis, Hasseltsesteenweg 13/1, 3830 Beringen, geboren op 24108/1964 te Beringen. VanoPré Bart. Schalbroekstraat 18, 3560 Lurnmerr, geborerr op-24 Ce I 1978 te Diest. Gielen Bart, Houthalenseweg 64 bus 3, 3520 Zonhoven, geboren op 11/01/19E10 te Hasselt

Opgemaakt en aangenomen met éénparigheid van stemmen op de algemene vergadering van 7 mei 2014 In 2 exemplaren, Wear leder lid een exemplaar ontvangt. Eén exemplaar is bestemd voor het bestuur van het Belgisch Staatsblad en het laatste exemplaar is voor het register der beraadslagingen van de algemene vergadering.

Opgemaakt te Hoeselt, op 8 augustus 2014

Ruben Fabbro Bart Vanopré

Bestuurder s estuunier

Op de laatste blz. van .1 elkfl vermelden ; Reate Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notarls, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voprs behouden aan het Belgisch Staatsbiad

,"

12/12/2013
ÿþMáD2.2

v ~ ,,, In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

nt,.;s a..

o ik.~,S.4drdr.:ca,~`.c

na neerlegging van de akte ter griffie

Neergplegd ter griffie der

.

rechtbank v, koophandel te TQNGEREN

0 2 -12- 2013

De HoofdgriffieLriffe

Ondememingsnr: 4576.30.261

'I Benaming

(voluit) : JONGE ALLEENSTAANDEN GROEP

(verkort) : JAG

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kruisstraat 15, 3730 Hoeselt

Onderever, akte-: Wijziging raad van bestuur

Huidige samenstelling raad van bestuur (benoemd op 01-09-2013)

- Voorzitter

Fabbro Ruben, Prinsenstraat 36 bus 6, 3500 Hasselt, bediende, geboren in Hasselt op 02-01-1986.

- Ondervoorzitter.

Theunis Raf, Hasseitsesteenweg 13 b1, 3830 Beringen, bediende, geboren in Beringen op 24-08-1964.

- Penningmeester:

Gielen Bart, Houthalenseweg 54 bus 3, 3520 Zonhoven, bediende, geboren in Hasselt op 11-01-1980.

- Secretaris:

Vanopré Bart, Schalbroekstraat 18, 3560 Lummen, bedlende, geboren in Diest op 24-02-1978.

Namen ontslag uit de raad van bestuur:

- Tresinie Hugo, Heistraat 11, 3741 V{iermaalroot, werkzoekend, geboren in Genk op 27-021957.

- Van Vugt Dave, Napoleonweg 53, 3900 Overpest, zelfstandige, geboren in Lommel op 16-12-1976.

- Pluymers Karel, Huishoekstraat 89, 3560 Lummen, werkzoekend, geboren in Herk-de-Stad op 11-02-1982.

- Stassen Kurt, Rode Kruisstraat 24, 3650 Dilsen-Stokkem, arbeider, geboren in Maaseik op 22-10-1977.

- Nuinians Luc, Helbeekpieirr 7/8, 3500Hasseft, bediende, geboren írr Munsterbilzerr tsp 14-08-1965

- Peeters Sandra, Sint- Jozefsplein 32, 3980 Tessenderlo, bediende, geboren in Geel op 23-08-1983.

- Bom Joris, Bessemerstraat 192 bus 1, 3620 Lanaken, zelfstandige, geboren in Genk op 19-12-1969.

- Van BOéléti KÔêÏ, C6uWOnbefghst?Oát 3 bUS 4, 3970 LébpOidsbuirg, bOdiéiid0, eibig én In Gel stip 01-061978.

Werden herkozen in de raad van bestuur:

- Theunis Raf, Hasseitsesteenweg 13111, 3830 Beringen, bediende, geboren in Beringen op 24-08-1964.

- Vanopré Bart, Schalbroekstraat 18, 3560 Lummen, bediende, geboren in Diest op 24-02-1978.

Op de laatste biz. van 1411.03. vermelden : Bpcte: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

tiaren " 11/41aem an henrt#akanlnn

MOD 2.2

Luik B -Vervolg

Werden opgenomen in de raad van bestuur:

- Fabbro Ruben, Prinsenstraat 36 bus 6, 3500 Hasselt, bediende, geboren in Hasselt op 02-01-1986,

- Gielen Bart, Houthalenseweg 54 bus 3, 3520 Zonhoven, bediende, geboren in Hasselt op 11-01-1980.

' ` Voor-

+ behdden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Opgemaakt te Hoeselt op 01/09/2013





Ruben Fabbro

Bestuurder



Op de laatste blz. van Lçilk..g. vermelden : ec o : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

10/12/2013
ÿþ;w4 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

MOD2.2

v

bah aa Bel Sta:

_.....~L~~

\v

Ondememingsnr : 4576.30,261

Benaming

(voluit) : JONGE ALLEENSTAANDEN GROEP

111111!11111,11111111111

8 032*

A

(verkort) :.JAG

Rechtsvorm: VZW

Zetel: Kruisstraat 15, 3730 Hoeselt

4ndety p.aktae: Wijziging statuten,

De leden van de vzw Jonge Alleenstaanden Groep (JAG) in Algemene Vergadering bijeengekomen te Heusden zolder op 16 mei 2013 hebben volgende statutenwijzigingen goedgekeurd:

TITEL L - NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR.

Artikel 1. -

Dë Vràféhigïng wordt géhôérnd'Jonge AllehÉtefridén G`roOp " Deze ligmrt rriáet steeds daar de waordén 'vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw worden voorafgegaan of gevolgd.

De vereniging behoudt zich het recht voor om in al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging de verkorte benaming'"JAG" te gebruiken.

Artikel 2. -

De vereniging is gevestigd te Kruisstraat 15, 3730 Hoeselt. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Tongeren. Aile stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement

Artikel 3. -

De vereniging heeft tot doel:

ti-let bevorderen van de sociale contacten tussen jonge alleenstaande vrouwen en mannen door middel van het inrichten of deelnemen aan ontspanning, culturele of sportieve activiteiten.

2.1-let stimuleren van de persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden van de leden (toegetreden leden en wettelijke leden) door hun kansen te geven tot het zelf organiseren van activiteiten en het bijwonen van vormingsprogramma's

3.1-let organiseren en coördineren van acties en programma's ter verbetering van de sociale, economische, geestelijke en culturele levensvoorwaarden van de wettelijke en toegetreden leden - alleenstaan-'den en de alleenstaanden in het algemeen.

4.Het sensibiliseren van de maatschappelijke geledingen en de bevolking in verband met de alleenstaandenproblematiek door middel van acties, studies, seminaries, interviews, enz...

De vereniging kan meer algemeen aile middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het deel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Op de laatste blz. van huilt vermelden : Re», : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Mara.. " Maan an kan.lfeireninn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2013 - Annexes du Moniteur belge



Naergelegd ter griffie der

rechtbank v, koophandel te TQNGEREN

2g -11- 2013

De HoofdgriffieGriffie

MOD2.2

~ 1 l L.

Artikel 4. -

De vereniging !s opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II. - LIDMAATSCHAP

Artikel 5. -

Dé vérenigïng béstéat Uit Wéttélljké fee e, tôègetrèdet leden en kàndideat leden

De vereniging telt tenminste drie wettelijke leden,

Dé Vôlhoid Van hot lidrriààtscitàp, niet inbegnp van hot stemrecht top dû àlgëmerie votgàdfoting, komt uitsluitend toe aan de wettelijke leden en niet aan de toegetreden leden.

De tbégétfeden lèdeh én kàndidààtlèdefl hebben enkel de rechten en Verplichtingen hen tbebedéeld dbbr deze statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de tôogétrédéh fodon Wô"rifeh gûWilzigd.

Artikel 6.-

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2013 - Annexes du Moniteur belge à.Als Wéttél jk lid keh tot de Vereniging tôètreden, iedere natuurlijke persbbh die dbbr dé algemene vergadering (AV) met een meerderheid van ten minste 213 ais zodanig wordt aanvaard bij minstens 213 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen van de algemene vergadering.

ani Wettelijk lid té küh-fen WOFdeh vàn de AV rïnóèt inén rninsténs 6'rnààhden lid zijn ván dû Vereniging.

Op het einde van ieder werkjaar warden de mogelijke vervangers van de wettelijke leden die wensen uit te treden of die al uitgetreden zijn, door middel van verkiezingen onder de toegetreden leden aangeduid als kàndidààt Wetteiijké leden. ab! indien het Wettelijk vereist is, Wordeh er tijdéns het Wefkjààr iiieUWO Wéttolijké leden aangeduid. Verkozen staat gelijk met een geldig schriftelijk verzoek om toetreding.

Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vërrrielding vàn nààrn, Voormimen, adres eh gebééiledàtum. Dit uiterlijk 14 dégel Voor do Vorgadoring van do algemene vergadering waarin gestemd zal worden over de samenstelling van de nieuwe algemene vergadering.

Dé àlgoFrméhé Vèrgàdèfing 2à1 zich bij het nërtièn van hààr bèsiissing hôüdèn één de hààr toegekende beslissingsmacht volgens de statuten,

b.Als tbègetredeh lid kunnen tôt dé vèrèniging taëtrédén, iedere nátüürljkè persbon die dots dû rààd vàn bestuur met een gewone meerderheid als zodanig wordt aanvaard bij minstens 'A van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen van de raad van bestuur,

De leed vàn besti.lbf 2e1 2icfl bij het nemen vàn hààr beslissing hôüdén één dé hààr tbégékéndè beslissingsmacht volgens de statuten en de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishôudelijk féglefiérit

c.Een persoon die voor de eerste maal wil toetreden is gedurende 2 maanden kandidaat-lid. De raad van bestuur (RvB) kan een kandidaat-lid weigeren. De RvB is daarbij niet gehouden tot een motivering ten aanzien van het kandidaat-lid

De betaling van het lidgeld op de rekening van JAG vzw geldt als een verzoek om toetreding ais toegetreden lid. De raad van bestuur beslist omtrent de ai dan niet toelating tot de vereniging uiterlijk 2 minden na betaling van het lidgeul,

d,Het bestuur kan een verzoek om toegetreden lid te worden niet in overweging nemen indien zij niet minimum over volgende gegevens beschikt van het kandidaat lid: naam, voornaam, adres en geboortedatum. Elk toegetreden lid ls gèhoudgn tôt hot vôôrioggèn vàn zijn idèntitekskààit één 01k bèstiiürsiid dàt ét om Vie* ten einde de persoonsgegevens te kunnen controleren.

Artikel 7, 

De door de wettelijke leden en toegetreden leden verschuldigde jaarlijk-'se bij-7drage zal niet hoger mogen zijn dan 250 euro. De algemene vergadering bepaalt, binnen voormelde grens, jaarlijks op voorstel van de raad Vei béstiitir hét lidgéid.

Artikel 8. 

De wettelijke leden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht

~ a a

MDD22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

à.de stéfutén net hiii"shàüdélijk réglërnént Ven dé Véréniging efsook dé bésruitén Vén héér orgénén n'a te

leven;

b.dé berengen Ven dé vérénrging of eén vén neer àrgénén niét té scheden.

Artikel 9. 

Elk Wettelijk jk fïd 4ftàégetréde i lid ken té ellen tijde àntsleg Hertien uit dé vsrenigrng ïnis hef ápsiïiïén Ven een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur,

é.Eén Wettélijk Eïd ken slêôhté worden iititgesiéten dôôr dé élgerriéné vérgàdérïng én 'niet één 'rrtrnirriele meerderheid van 2/3 van de stemmen bij min. 2/3 van de vertegenwoordigde stemmen van de algemene Vérgedérrng.

b.ln afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een wettelijk lid, kan de raad van bestuur bij min.

2/3 meerderheid en 2/3 van de aanwezige stemmen van de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van

het Wettèlijk lid dat:

i.de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt;

ii.ondanks schriftelijke aanmaning, In gebreke biijftzijn financiële en/of administratieve

in.vërp[ichirngén tégénàvér dé vereniging né té kàrne

c.De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op dëzè bijéénkernsl Ven de éigérriéné Vergadering behàüdt het betràkkén lid er zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

Wordt ers onlefegneffiend géecht, het Wéttélijk lid dal dé Vérschuldigdé bijdragén niet beteeld binnen dé maand na een herinnering.

d.Tót iíiisiuiitrng Vén één tôégétréden lid ken sàêVeréin dààr dé Reed Ven Béslüuf Worden besloten bij ï lin. 2/3 aanwezigheid van de bestuurders. Opgave van reden is niet vereist.

é.TàtUitsluiting Ven één kàndidààtlid ken sàeiVérein door dé Rééd Ven Beheer Wôrdén béslàtén bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Opgave van reden Is niet vereist.

f Hét fidméétschap neerfrt Ver] rechtswege één einde irigavat het Wettelijk lid gVëriijdï, féiliiét àf onbékWeern wordt verklaard, af onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Onteregrtr rtréndé of uitgesloten Wettélijké feilen Oftàégétréi#en lédén en hun réchtsôpVà[gérs hebben géén deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengsten.

Ontsfàg uk de AV rrrtplicéért áutô rietinch ontsleg dit dé RVB indien het deébetieffendé lid hierin één mandaat uitoefent.

a.Uitsluitingvoorwaarden uit de vereniging, algemeen geldend, kunnen enkel door de Algemene Vérgedérûig ingevoerd wordt. Ze zijn toepesséirjk àp elle Wéttelilké én toégétreden leden, Redenen Van uitsluiting zijn o.a.:

iZ[ch niet gédrégén cgnfôri`n net doel Véh dé Véréniging.

ii.Daden stellen die andere leden en toegetreden leden in diskrediet kunnen brengen.

iii.Vertrouwelijke documenten van de vereniging verspreiden onder derden (dus niet-leden of niet

toégétrédén lédén, ....).

iv.De materiële bezittingen van de vzw niet ais een »Bona Pater Familias" behandelen.

V.Daden stellen die niet stroken met de geldende Belgische wetten, het intern reglement en de statuten.

Vï.Dedén etéifén die Verder géén den dé tàégékendé bëvâégdhédén.

vii.Handelingen stellen welke de werking van de JAG kunnen ontwrichten en de goede reputatie van de

vereniging in het gedrang brengen (imago beschadiging, organiseren van activiteiten welke ernstige

conourrerue bérâkkenen eert de JAG).

viii.Bezwarende feiten die aan het licht komen op eender welk moment uit de persoonlijke levenssfeer van

de betrokkene, die (latent) schade zouden kunnen berokkenen onder welke vorm ook aan de JAG, haar leden

én hein réputátié.

ix.Duidelijk ongewenst gedrag ten aanzien van een individueel wettelijk lid of toegetreden lid.

x.Concurrentie vervalsende handelingen, zoals het promoten of oprichten van soortgelijke verenigingen.

Bépeéidè rtentiéré vérpiichirngén niet nala rne.

TITEL III. -- RAAD VAN BESTUUR

Artikel 111 

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOE) 22

a.De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie en ten hoogste 11 bestuurders die benoemd worden en herroepbaar zijn door de Algemene Vergadering. Het aantal leden van de RvB tnàg eChtet niet groter gijn dan het aantal lèdèn in dè AV fnèt eèh minimum Van Wei (2). De Béstüütders handelen als een college. Zij worden benoemd deels door de algemene vergadering en mogelijk deels door de RvB. Ze zijn te allen tijde door de AV afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene Vérgad"eting ander zoU bepâlèn.

b.Om lid te kunnen worden van de RvB moet men minstens 6 maand toegetreden lid zijn van de vereniging. De AV kan hierop een uitzondering toestaan. Op basis van de opdracht kan de AV beslissen dit aantal tijdelijk té Vèthogen, echtel nooit fnèef dan et Wèttelijké leden zijn, HièNoor le iederjaaf opnieuw een beslissing Vân de AV nodig.

c.Op het môment dat de AV samengesteld Wordt bènôëmen zij, Indien nodig, Uit hUn rangen volgëndè leden

van de RvB:

i.De voorzitter van de Rvb en AV;

iii.De pènningtnèèstef Van de RVB en AV;

iii.De secretaris van de Rvb en AV;

iv De ondervoorzitter van de Rvb en AV.

d.Er wordt gestreefd naar een evenredige verdeling van deze functies over de afdelingen. De voorzitter, bndëNóorzittet(s) èn Sedtetaris ôëfènèn dele fùnotie Uí zùWèl in RVB ais in AV.

e.Het staat de RvB vrij bijkomende leden voor de RvB te benoemen, echter beperkt tot het aantal zoals hierboven bepaald. In dit maximum aantal worden ook de vertegenwoordiger van de afdeling en de thedewetkers Vân dé RVB ïmèegéfékèfid. Enkel dbôt één beslissing Van de AV kan hieNán âfgeWeken wofdèn, Deze moet jaarlijks bevestigd worden.

f.Dè ineégenwoofdiger Van de bettuüfsâfdelïng Veftegehee fdigt de bostUUrsafdeling in de raad Van bestuur. Bij voorkeur is dit de voorzitter van de bestuursafdeling, maar dit kan eveneens een ander lid zijn van het afdelingsbestuur,

â.De tbétiëwaritërs van da RVB, Benoefnd dode de R"VB, VeMi ien bepaalde taken die door de stâtütén ôf op vraag van de AV opgelegd zijn aan de RvB.

b.Zawél iiè Vèiiegènwbâfdigèr Vân de bást'riuf5âfideling âis dé fnèdèwèfkèrs Van de RVB wèfkètr oonforfn ârï 13c van de statuten.

Artikel 11. 

a.De leden van de Raad van bestuur die uit de Algemene Vergadering komen, worden benoemd voor een termijn drie (3) jaar met een jaarlijks recht van uittreding en zijn herverkiesbaar. Indien de RvB bijkomende Wren teéVbe t en de RvB zijn dé2e Voor 1 jaar benoemd.

b.Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot óndet het Wettelijk nimïmum, dán blijven de bestutfdèfs in funôtié totdat in hun VëNáiiging is voorzien.

c.Ontslag uit de Raad van bestuur kan om volgende redenen:

1.Stopzetting lidmaatschap JAG vzw

ii.Stnpzetirng fnandâ t binnen de AV

iii.Vrijwiilig ontslag uit de Raad van bestuur schriftelijk te melden aan de RvB. Dit dient opgenomen te worden in het eerstvolgend verslag van de RvB.

ïv.~èdwongèn ontslag dóôf stèmfning, bidheli dé AV, op grand Van óiifegètmâtighéden, b.á. gedragingen welke niet stroken met de idee en de doelstelling van de vzw, onwettelijke handelingen binnen het bestuursmandaat, handelingen verrichten welke verdergaan dan de door de RvB gegeven opdrachten tijdens dè Vefgadèfing, ... mits minklens 213 fnéefdefheid en fotostens 213 ââfWeziglieid.,

v.Ontslagnemende leden worden niet ontlast voor bewezen onwettelijke daden die ze stelden vóór hun ontslag. Voor de overige daden worden ze ontlast van hun verantwoordelijkheden na stemming in de AV

Vi.Gédwôiigen entslàg Uiit het âfdelingsbestuut dàdr s-tèmrriing, binnen tle RVB, op gfond Vân onregelmatigheden, o.a. gedragingen welke niet stroken met de idee en de doelstelling van de vzw, onwettelijke handelingen binnen het bestuursmandaat, handelingen verrichten welke verdergaan dan de door de RvB of âfdelthgsbéktiiüf gègevèn opdrâohten tijdens dé Vefgâdefing, het niet náár beheell Uiif6âfiënéf van zijn/haar functie(s), het meer dan tweemaal afwezig zijn op de bestuursvergadering zonder geldige verontschuldiging, mits minstens 2/3 meerderheid en minstens 2/3 aanwezigheid.

Artikel 12. 

P

Moa 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

elfe raad Van bestuur kiest uit zijn Wettelijke reden één erideNeerii Eet, één séerétaris en één penningmeester, De voorzitter van de AV is tevens de voorzitter ven de RvB. De Rvb kan dit aanvullen met andere door haar zelf te bepalen functies waarvoor zij wettelijke of toegetreden leden kan benoemen.

[ e Vnïrrzitier of de secretaris roept dé raad bijeen. De Vee zitter 21t dé Vèrgadèring voor. in geVai Van afwezigheid wordt hij/zij vervangen door de vicevoorzitter of bij gebrek aan ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder.

b.fnzake aangelegenheden luidere der) vernield in punt c kan zij reehttseeldig beslissen toltien ten rnïnste de helft + 1 van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien tenminste twee beetuurdéte earWezig zijn. Dé be irengen Werden géni oen bij gewené meerderheid (ede helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend,

e.Voor iiè uitsluiting Van een teégetredén lid, dé weigering Van (kandideet)áfdélingsbéstüirslid op verve« van een afdelingsbestuur en de tijdelijke schorsing van een wettelijk lid is min. een 2/3 meerderheid vereist bij een min. aanwezigheid van 2/3 van de stemmen van de raad van bestuur. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad Warden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig zijn en dit ten vroegste 15 dagen volgend op de eerste vergadering.

d.Op Verzoek Van een afdelingsre "stuur ken de RVB een (kendidaát)afdelingsbestUurslid Weigeren.

e.ln uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging dat vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van dé bestuUrdérs. Dit sehnitélijk akkoord kan meegedeeld werden per brief, per émail «téléfax. Deze preeedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

f.Vah élké Vergadering werden natU[sn opgemaakt, die ondertekend worden door de Voorzitter en de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al dé hottere aktèh, worden geldig ondeítekend door de secretaris of een beetlUrder.

Artikel 13. 

a.Dé raad ven beettiiir léidt de 2àken Van dè Vereniging en vettegenwoordigt deze ïn en btiiiéii rechte. Hij iS bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet en de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip Ven, ôrtdér meer, het vervreemden, 2élf5 om niet, Vâe nierende of cnreerénde goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, aile handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, ..,

b.Alle cdnttectèn en besluiten die de Waarde van 2000 éUtà té biven gaan Verbinden de Vereniging slechts indien ze de handtekening dragen van twee bestuurders. Enkel de voorzitter en penningmeester hebben financieel afzonderlijk volmacht tot een bedrag van 2000 euro. In alle andere gevallen is de gezamenlijke handtekening vereist tWee bestuurdr3rs waarvan één de Voorzitter OiVôf penningreeestet is.

c.De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen, taken, en voor daden van dagdagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur Waanbot deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt, kan filet langer zijn dan één jaar en het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijk ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging ïri al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon bérast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

fit:Wslag uit een fùnctie oortorn aan atrtikei 13C ken ooi dezelfde redenen aie Voor de RVB niet uitzondering van deze waarvoor men lid moet zijn van de vereniging, tenzij men wettelijk of toegetreden lid is.

é.De bevoegdheid om de Vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen ken door dé 'read van héstuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen een één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens dé duur Van het Mendeet bepaald. Het mandaat kán té ellen tijde niet onmiddellijk ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

f De raad van bestuur is bevoegd voor het opstellen en wijzigen van het Huishoudelijk Reglement behalve de wijzigingen met betrekking tôt het doet, de leéftijdeedens en de leeftijd Van toetreding. Dele punten dienen goedgekeurd te worden door de algemene vergadering. Bij dit Huishoudelijk Reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met dé toepassing Van dé statuten en de regeling Van dé maatschappelijke zaken ir) het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

TITEL IV. -ALGEMENE VERGADERING

" MOD2.2

Artikel 14. 

a.De algemene vergadering is samengesteld uit alle wettelijke leden. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de ondervoorzitter, of bij afwezigheid van Vddirtóërrmifé pérsbnen, door dé oüd`sté éénwezige heelbrie..

b.Een wettelijk lid kan zich door een ander wettelijk lid laten vertegenwoordigen. Elk wettelijk lid kan evenwel slechts één ander wettelijk lid vertegenwoordigen. Elk wettelijk lid beschikt over één stem op de algemene vérgeder ng.

c.De leden van de AV zijn benoemd voor een periode van 3 jaar met een jaarlijks recht van uittreding. Zij zijn géén lid« méér Van dé AV indien zij niet méèr Voidbèn áán dé VôbfWaaidèfi orn lid té zijn Von de Vé'rehiging.

d.Om wettelijk lid te kunnen worden van de AV moet men gedurende minstens 6 maanden toegetreden lid zijn van de vereniging. Op het einde van ieder werkjaar worden de mogelijke vervangers van de wettelijke leden dié Wénsén Uit té treden of die al Uitgétrédén zijn, door middei Van Verkiezingen onder dé toegetreden leden aangeduid als kandidaat wettelijke leden. Enkel indien het wettelijk vereist is, worden er tijdens het werkjaar niétUWé Wéttéiijké lédèn earigedüid. Verkozen stààt gélijk met één geldig eeh'riftetijk verzoek órn toètreding.

e.Bij de samenstelling van de AV zal er steeds gestreefd worden naar een evenredige vertegenwoordiging van de bestuursafdelingen. Per bestuursafdeling zijn er maximum 5 wettelijke leden. De voorzitter van de AVIRvB zái geen rnandáát Uiteréfénèn binnen een béstüürsàfdélihig nm zijn nétrtràliteitté beWàrén

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2013 - Annexes du Moniteur belge Artikel 15. --

17á áigëménè Vérgàdéringi"s UitsrUffénd bi3vbégd Voor

i.het wijzigen van de statuten + intern reglement met betrekking tot wijzigingen in het doel, de leeftijdendans

en de leeftijd van toetreding van wettelijke leden, toegetreden leden en kandidaat leden

IF het benoemen en afzetten van de bestuurders;

iii.desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun

iv.bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

V.de keing áán dè bestUUriièrs en dé cnrrirnissarfssén;

vi.het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

vii.het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

Vilt fret Ulfsruitén Vàn één Wéttélijk lief;

ix.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

x.de opheffing en uitbreiding van een bestuursafdeling;

xi.én allé gëvellèn Waarin onderhavige stàtütéri dat Vèraiséii.

Artikel 16. --

à.Dé algèriméné Vergadering wordt Moor de ráád Van bestüiir bijééngéroépén telkens ais het dbél of het belang van de vereniging dat vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de wettelijk leden er om vraagt, en dit binnen een maand na het indienen van zulk verzoek bij de Raad van bestuur.

Zij moet tenminste 1 maal per kwartaal bijeengeroepen worden voor controle van de beslissingen van de Raad van bestuur. Jaarlijks wordt zij bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar én dé begrotingen Van het volgend jaar, op éèii door dé raad Vàh bestuur te bépalën plaats eh datürfl, dié voor 30 juni van dat jaar valt en in augustus of september voor benoeming van de nieuwe bestuurders.

b.Alie Weitelijké leden Wdrrfàii rnrnstèns acht dágen Vbo'r dé algemene vergàdering bij gamorie brief ô! Email uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

Dé oproeping bêiiát dé àgéndà, dié Woedt veetgélégd dôor dé raad Ván bestUUi. Dé àlgernene vergàdèrrng kan op geldige wijze eert beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeldt staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en zich unaniem akkoord verklaren met de uitbreiding van de agenda.

c.Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste 1/20 van het totaal der wettelijke leden, zoals dei mieux de laatste ter griffie neergelegde lijst, mest op dé agenda Worden geplaatst.

Artikel

à.lnzake aárigèlégérihéden, andété don dézè Vèftnéld in ondérstààndé punten hieronder worden dé besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend en dit ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOO 22

b.ln geval van aanvaarding van een wettelijk lid, de uitsluiting van een wettelijk lid, de aanstelling van de raad van bestuur is een minimale meerderheid vereist van 2/3 en een minimale vertegenwoordiging van 2/3 van

dia stemmen van ige efgemene vergadering.

c.Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste 2/3 van de leden op de vergadering aanwezig ôf Verrtegenwoordigd zijn. Eèh Wijziging kan álièén Worden aangenbiYtén niet een meerderheid van 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

d.Wanneer de Wijziging eVenwéf betrekking heéft op het doel of op dé doeleinden weervoor de Vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige ôfvërlegenwoôrdigde leden.

e.Een bestuursafdeling kan steeds opgeheven worden door de AV bij minstens 2/3 aanwezigheid en minstens 2/3 meerderheid, wanneer er niet conform de statuten, intern reglement en de beslissingen van de RVB wordt gewerkt, of Wannest er geen, Of nog sléchts een onbeduidende werking is, of Wanneer et geen 0f onvoldoende verantwoordelijken zijn om een degelijke werking te verzekeren.

tEsn bijkornende bestuursafdeling kan steeds opgericht Worden door de AV, wanneer de noodzaak zich voordoet, bij tenminste 2/3 aanwezigheid en minstens 213 meerderheid.

Er wordt een nieuwe leeftijdsgroep opgericht zodra er tenminste 60 leden tot die leeftijdsgroep behoren. Er Werut een nieuwe afdeling opgericht zbdre érténmihste 80 leden tôt die afdeling kunnen behoren.

g.Voor alle bovenvermelde punten geldt dat bij een herstemming op een latere datum ten gevolge van een onvoldoende aanwezigheid op de algemene vergadering, de vereiste meerderheid behouden blijft maar dat béslist ken Worden bneûCht het aantai aanwezige or vertegenwoordigde lelien.

De tweede vergadering mag niet vroeger dan 16 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 18. 

Ven elke vergadering Worden notulen oppernaakt, dié ôndoitekend Werden door dé áecretáris or een bestuurder, en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

TITEL V INZAGERECHT LEDEN

Artikel 19. 

Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen van de algemene vergadering te vragen.

Allé Wéttelijké feiten kunnen op de zetei ven de vereniging het régister Ven de feilen raadplegen, ái mede aile notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals aile boekhoudkundige stiikkeii Van dé vereniging.

De stukken kunnen enkel op de zetel worden geraadpleegd. Daartoe moet het lid een schriftelijk verzoek richten eon de reed van bestuur met Wieze een neturn en het uur Van dé raadpleging overeenkomen.

TITEL VI BEGROTINGEN  REKENINGEN  CONTROLE

Artikel 20. 

a.Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

b.De reed ven bestuur bereidt dip rekeningen en begrbtingèn Vôôr en legt ze ter goedkeuring voor een de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij efbnderlgke stemming, uit over de kwijting een dé bestuurders en, desgeVellend, de Cbntinie gris.

o.De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit Vereist, brnnen de 1'Maanli ne goedkeuring bij dé Nationale Bank Van Bêlgië.

Artikel 21. 

a.índieh de vereniging op grond van dé op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de cántiólé op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de VZW-wet en

MaD2.2

Voorbehouden

" aan het Belgisch $taatsbiad.,

Luik B - Vervolg

de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, worden opgedragen aan één of meer: commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen Worden benoemd voor een hernleuwbáre termijn van driejaar.

b.De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle-geschriften van de vereniging.

TITEL VII ONTBINDING  VEREFFENING

Artiizel 22. 

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet. ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars,

Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, evenals de vereffeningvoorwaarden, "

Artikel 23. 

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een : vereniging de welke een gelijkaardig doei nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging- het vereffeningsalda wordt overgedragen.

Artikel 24. 

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, Is de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 juni 2002, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke-bepalingen, het huishoudelijk reglement en de" gebruiken terzake,

AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur is als volgt samengesteld:

Raf Theunis, Hasseltsesteenweg 13/1, 3830 Beringen, geboren oir 24108/1984 te Beringen. Vanopré Bart, Schalbroekstraat 18, 3560 Lummen, geboren op 24 / 02 / 1978, te Diest. Tresinie Hugo, Helstreat 11, 3741 Vliermaalroot, geboren op 27/02/1957 te Genk. Van Vugt Dave, Napoleonweg 53, 3900 Overpelt; geboren op16/12/1975 te Lornmel. Pluymers Karel, Hulshoekstraat 89, 3560 Lummen, geboren op 11/02/1982 te Herk de-Stad.

Stassen Kurt, Rode Kruisstraat 24, 3650 Dalsen-Stokkern, geboren op 22/10/1977 te Maaselk

Nulmens Lue, Helbeekplein 718, 3500 Hasselt, geboren op 14/08/1985 te Munsterbilzen. Peeters Sandra, Sint- Jozefsplein 32, Tessenderlo, geboren op 23/08/1983 te Geel. Bom Joris, Bessemerstraat 192/1, 3620 Lanaken, geboren op 19/12/1969 te Genk. Van Baelen Koen, Couwenberghstraat314, 3570 Leopoldsburg, geboren op 01/06/19-781e Geel.

et Opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de algemene vergadering van 25 augustus

2013 in 2 exemplaren, waar ieder lid een exemplaar ontvangt. Eén exemplaar is bestemd voor het bestuur van :

ri) het Belgisch Staatsbiad en het laatste exemplaar is voor het register der beraadslagingen van de algemene

cà vergadering

rm

Ce

Opgemaakt te Hoeselt, op 25 augustus 2013

á `rOle-

I` I

L Theunis Raf Bart Vanopré

ce Bestuurder Bestuurder

1 -`

" "

"

í

"

Op de laatste blz. van Milk g vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso,:. Naam en handtekening

23/11/2012
ÿþM0D 22

fïi'~.~~, In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Onderneniingsnr : 4576.30.261

Benaming

(voluit) : JONGE ALLEENSTAANDEN GROEP

(verkort) : JAG

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kruisstraat 15 3730 Hoeselt

Onderwerp akte : Nieuwe samenstelling raad van bestuur

1111111111111111111

*12190114*

Neergeite gul guniit, Je rechtbank y. koophandel te TONGEREN





11 1 3 -11- 26t2



De Hoofdgriffier, Griffie





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Huidige samenstelling raad ven bestuur (benoemd op 02-09-2012):

Voorzitter: Raf Theunis, Hasseltsesteenweg 13 b1, 3830 Beringen, bediende, geb. in Beringen op 24-08-1964

Ondervoorzitter: Bart Vanopré, Schalbroekstraat 18, 3560 Lummen, bediende, geb. in Diest op 24-02-1978

Secretaris: Hugo Tresinie, Helstraat 11, 3741 Vliermaalroot, werkzoekend, geb. in Genk op 2702-1957

Penningmeester: Dave Van Vugt, Napoleonweg 53, 3900 Overpelt, zelfstandige, geb. in Lommel op 16-12-1975

PR-coordinator: Karel Pluymers, Hulshoekstraat 89, 3560 Lummen, bediende, geb. in Herk-de-Stad op 11-02-1982

IT-coordinator: Kurt Stassen, Rode Kruissstraat 24, 3650 Dilsen-Stokkem, arbeider, geb. In Maaseik op 22-10-1977

Ledenadministrator: Luc Nulmans, Helbeekpiein 718, 3500 Hasselt, bediende, geb. in Munsterbiizen op 14-08-1965

Administratieve ondersteuning: Sandra Peeters, Tusvoort 60, 3980 Tessenderlo, bediende, geb. in Tessenderlo op 23-08-1983

Vertegenwoordiger jag plus: Joris Born, Bessemerstraat 192 bus 2, 3620 Lanaken, zelfstandige, geb. in Genk op 19-12-1969

Vertegenwoordiger Friends: Koen Van Baelen, Couwenberghstraat 3 bus 4, 3970 Leopoldsburg, bediende, geb. in Geel op 01-06-1978

Feest-en fuifcoordinator: Raf Theunis, Hasseltsesteenweg 13 b1, 3830 Beringen, bediende, geb. in Beringen op 24-08-1964

Namen ontslag uit de raad van bestuur:

Ruben Fabbro, Prinsenstraat 36 bus 6, 3500 Hasselt, bediende, geb. in Hasselt op 02-01-1986

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

betioticiele

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

tvIOD 22

Luik B - Vervolg

Werden herkozen in de raad van bestuur:

Voorzitter: Raf Theunis, Hasseltsesteenweg 13 b1, 3830 Beringen, bediende, geb. in Beringen op 24-08-1964

Ondervoorzitter: Bart Vanopré, Schalbroekstraat 18, 3560 Lummen, bediende, geb. in Diest op

24-02-1978 " ''

Penningmeester: Dave Van Vugt, Napoleonweg 53, 3900 Overpelt, zelfstandige, geb. in

Lommel op 16-12-1975 " " ;

PR-coordinator: Karel Pluymers, Hulshoekstraat 89, 3560 Lummen, bediende, geb. in Herk-de-Stad op 11-02-1982

IT-coordinator: Kurt Stassen, Rode Kruissstraat 24, 3650 Dilsen-Stokkem, arbeider, geb. in Maaseik op 22-10-1977

Ledenadministrator: Luc Nulmans, Helbeekplein 718, 3500 Hasselt, bediende, geb. in Munsterbilzen op 14-08-1965

Administratieve ondersteuning: Sandra Peeters, Tusvoort 60, 3980 Tessenderlo, bediende, geb. in Tessenderlo op 23-08-1983

Vertegenwoordiger jag plus: Joris Bom, Bessemerstraat 192 bus 2, 3620 Lanaken, zelfstandige, geb. in Genk op 19-12-1969

Vertegenwoordiger Friends: Koen Van Baelen, Couwenberghstraat 3 bus 4, 3970 Leopoidsburg, bediende, geb. in Geel op 01-06-1978

Feest-en fuifcoordinator: Raf Theunis, Hasseltsesteenweg 13 b1, 3830 Beringen, bediende, geb. in Beringen op 24-08-1964

Werden opgenomen in de raad van bestuur:

Secretaris: Hugo Tresinie, Hefstraat 11, 3741 Vliermaalroot, werkzoekend, geb. in Genk op 2702-1957

Tekst

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

21/10/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1H111 1111116023 1111811IIII**

11

be

a

Bi Stz

rechtbank v. koophandel te TONGEREN

Ondernemingsnr : 4576.30.261

lBenamingl

(voluit) : JONGE ALLEENSTAANDEN GROEP

(verkort) : JAG

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kruisstraat 15 3730 Hoeselt

Onderwerp akte : Nieuwe samenstelling raad van bestuur

Huidige samenstelling raad van bestuur ( benoemd op 11-09-2011)

Voorzitter: Raf Theunis, Hasseltsesteenweg 13 b1 3830 Beringen, bediende, geb. in Beringen op

24-08-1964

Ondervoorzitter: Bart Vanopré, Schalbroekstraat 18, 3560 Lummen, bediende, geb. in Diest op 24-02-1978

Secretaris: Karel Pluymers, Hulshoekstraat 89, 3560 Lummen, werkzoekend, geb. in Herk-de-Stad op 11-02-1982

Penningmeester: Dave van Vugt, Napoleonweg 53 3900 Overpelt, zelfstandige, geb. in Lommel op 16-12-1975

PR-coördinator: Ruben Fabbro, Prinsenstraat 36 bus 6 3500 Hasselt, bediende, geb. in Hasselt op' 02-01-1986

IT-coördinator: Kurt Stassen, Rode Kruisstraat 24 3650 Dilsen-Stokkem, arbeider, geb. in Maaseik op 22-10-1977

Ledenadministrator: Luc Nulmans, Helbeekplein 7/8 3500 Hasselt, bediende, geb. in Munsterbilzen op 14-08-1965

Feest-en fuifcoiirdinator: Luc Nulmans, Helbeekplein 7/8 3500 Hasselt, bediende, geb. in Munsterbilzen' op 14-08-1965

Administratieve ondersteuning: Sandra Peeters, Tusvoort 60 3980 Tessenderlo, bediende, geb. in. Tessenderlo op 23-08-1983

Vertegenwoordiger JAGplus: Joris Bom, Bessemerstraat 192 bus 2 3620 Lanaken, zelfstandige, geb. in Genk op 19-12-1969

Vertegenwoordiger Friends: Koen Van Baelen, Couwenberghstraat 3 bus 4 3970 Leopoldsburg, bediende, geb. in Geel op 01-06-1978

Namen ontslag uit de raad van bestuur

Liesbet Clijsters, Rustoordlaan 1 bus 2 3930 Peer, bediende, geb. in Bree op 25-11-1971

Ingrid Berben, Peltannusstraat 29 b3 3900 Overpels, bediende, geb. in Neerpelt op 18-09-1971

Jordi Gil Y Rodriguez, Patershof 41 3620 Lanaken, werkzoekend, geb. in Tongeren op 03-11-1978

Hubertus Neyens, Wasserijstraat 27 3590 Diepenbeek, bediende, geb. in Bree

op 06-05-1966

Vijs Viviane, Oostlaan 28, 3665 As, bediende, geb. in Genk op 29-08-1964

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2011- Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Luik 3 - Vervolg

Werden herkozen in de raad van bestuur

Voorzitter: Raf Theunis, Hasseltsesteenweg 13 b1 3830 Beringen, bediende, geb. in Beringen op

24-08-1964

Ondervoorzitter. Bart Vanopré, Schalbroekstraat 18, 3560 Lummen, bediende, geb. in Diest

op 24-02-1978

Penningmeester. Dave van Vugt, Napoleonweg 53 3900 Overpelt, zelfstandige, geb. in Lommel op

16-12-1975

Vertegenwoordiger Friends: Koen Van Baelen Couwenberghstraat 3 bus 4 3970 Leopoldsburg, bediende,

geb. in Geel op 01-06-1978

Werden opgenomen in de raad van bestuur

Secretaris: Karel Pluymers, Hulshoekstraat 89, 3560 Lummen, werkzoekend, geb. in Herk-de-Stad op 11-02-1982

PR-coördinator: Ruben Fabbro, Prinsenstraat 36 bus 6 3500 Hasselt, bediende, geb. in Hasselt op 02-01-1986

IT-coördinator: Kurt Stassen, Rode Kruisstraat 24 3650 Dilsen-Stokkem, arbeider, geb. in Maaseik op 22-10-1977

Administratieve ondersteuning: Sandra Peeters, Tusvoort 60 3980 Tessenderlo, bediende, geb. in Tessenderlo op 23-08-1983

Vertegenwoordiger JAGplus: Joris Bom, Bessemerstraat 192 bus 2 3620 Knaken, zelfstandige, geb. in Genk op 19-12-1969

Ledenadministrator & feest-en fuifcoirdinator: Luc Nuimans, Helbeekpiein 7/8 3500 Hasselt, bediende, geb. , in Munsterbilzen op 14-08-1965

Raf Theunis

voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

a.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
JONGE ALLEENSTAANDEN GROEP, AFGEKORT : JAG

Adresse
KRUISSTRAAT 15 3730 HOESELT

Code postal : 3730
Localité : HOESELT
Commune : HOESELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande