JOS ROEX

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : JOS ROEX
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 433.791.225

Publication

09/01/2013
ÿþMod 2.0

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MONITEUR BELGE

31-12-2012 LGIscH s rAATSB

De Hoofdgriffigriffie

nsoos11,111111111

ffig der

rechtbank vr~co~>landet d ter !~ TONGEFIEN

2 4 -12- 2012

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0433.791.225

Benaming

(voluit) : JOS ROEX

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : 3680 Maaseik, Neeroeterenstraat 103

Onderwerp akte : Omzetting van aandelen aan toonder in aandelen op naam - statutenwijziging - kennisname aanduiding vaste vertegenwoordiger

Uit een akte verleden voor ANITA INDEKEU, notaris met standplaats Neeroeteren (Maaseik), op 20 december 2012, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders van de Naamloze Vennootschap "JOS ROEX", met zetel te 3680 Maaseik, Neeroeterenstraat 103, volgende beslissingen genomen heeft met éénparigheid van stemmen:

BESLISSINGEN

A. Omzetting van aandelen aan toonder in aandelen op naam en aanpassing van artikel 5.- en 17.- van de statuten,

De vergadering der aandeelhouders besloot de bestaande aandelen die aan toonder luidden, en gedrukt waren, om te zetten in aandelen op naam.

De omzetting is een persoonlijk recht van elke aandeelhouder. Elke aandeelhouder verklaarde zich uitdrukkelijk akkoord om zijn aandelen aan toonder om te zetten in aandelen op naam.

De KBC Bank waar de lichamelijke effecten in bewaring gegeven zijn, zal het nodige doen voor de vernietiging van die aandelen. Er werd tevens staande de vergadering een register van aandelen aangelegd waarin het aandelenbezit van elke aandeelhouder werd ingeschreven en ondertekend door de betreffende aandeelhouders.

De vergadering der aandeelhouders besloot vervolgens artikels 5.- en 17.- van de statuten te vervangen door volgende artikels:

"ARTIKEL 5.- GEPLAATST KAPITAAL

Het geplaatst maatschappelijk kapitaal bedraagt EENENNEGENTIG DUIZEND ZEVENHONDERD TWINTIG EURO ZESTIG CENT (¬ 91.720,60).

Het wordt vertegenwoordigd door driehonderd zeventig (370) aandelen zonder aanduiding van de nominale waarde en die elk één driehonderd zeventigste (11370°) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Alle aandelen hebben stemrecht.

De aandelen zijn op naam. ln de zetel van de vennootschap wordt een register gehouden van aandelen op naam.

Elke aandeelhouder kan er inzage van nemen.

De overdracht van aandelen op naam geschiedt door een overdrachtverklaring in dat register in te schrijven, te dateren en te ondertekenen door de overdrager en de ovememer of een lasthebber. Een overdracht kan tevens geschieden volgens de bepalingen betreffende de overdracht van schuldvorderingen of op iedere andere wijze die door de wet is toegestaan.

Er kan tevens een register van aandelen in elektronische vorm aangehouden worden.

Artikel 17.- Toelating

Om te worden toegelaten tot de algemene vergadering moet een aandeelhouder bij gewone brief, emailbericht of faxbericht uiterlijk drie dagen vóór de vergaderdatum het bestuur inlichten over zijn voornemen persoonlijk of bij vertegenwoordiging deel te nemen aan de vergadering.

Een aandeelhouder die tevens bestuurder is, hoeft de formaliteit waarvan sprake in vorige alinea niet te vervullen.

Een aandeelhouder die geen bestuurder is en de formaliteit waarvan sprake in de eerste alinea van dit artikel niet vervuld heeft, kan toegelaten worden tot de algemene vergadering mits instemming van de aandeelhouders die de toelatingsformaliteiten hebben nageleefd."

B. Overige aanpassing van de statuten.

De vergadering der aandeelhouders besloot:

- in de eerste zin van artikel 2 met betrekking tot de zetel van de vennootschap de huidige zetel aan te

duiden en alinea's 2 en 3 van zelfde artikel te herschrijven zodat dit artikel voortaan luidt als volgt:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heizij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

T "ARTIKEL 2.- MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2013 - Annexes du Moniteur belge De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3680 Maaseik, Neeroeterenstraat 103.

Hij kan, zonder statutenwijziging, door een beslissing van de raad van bestuur overgebracht worden naar elke andere plaats in België binnen het nederlandse taalgebied of het tweetalige gebied Brussel hoofdstad. Elke verplaatsing van de zetel van de vennootschap zal bekendgemaakt worden in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De raad van bestuur mag ook bijhuizen, fiialen, administratieve zetels, uitbatingen, agentschappen, kantoren en bewaarplaatsen oprichten in België en in het buitenland mits inachtneming van de taalwetgeving betreffende de exploitatiezetels."

- artikel 5bis.- in verband met het toegestaan kapitaal te schrappen;

- artikel 9.- in verband met de samenstelling van de raad van bestuur te herschrijven, zodat dit artikel voortaan luidt als volgt:

"ARTIKEL 9.- AANTAL BESTUURDERS  BENOEMING  DUUR OPDRACHT  ONTSLAG  VASTE VERTEGENWOORDIGER

De leiding van de vennootschap berust bij een raad van bestuur samengesteld uit ten minste zoveel leden als voorgeschreven door artikel 518 van het wetboek van vennootschappen, al of niet aandeelhouders, benoemd voor ten hoogste zes jaar door de algemene vergadering der aandeelhouders.

Elke ambtstermijn eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering van het laatste volle jaar, waarvoor de aanstelling geschiedde. Aftredende bestuurders zijn herbenoembaar.

Elke bestuurder kan ten alle tijde zonder opgave van reden worden ontslagen door de algemene vergadering die daartoe besluit bij gewone meerderheid. Hij kan zelf op ieder ogenblik ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de vennootschap. De ontslagnemende bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijs tot zijn vervanging kan worden overgegaan.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, dienen de voorschriften van artikel 61 § 2 van het wetboek van vennootschappen te worden nageleefd.

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter."

- artikel 10.- in verband met bijeenkomsten van de raad van bestuur te herschrijven, zodat dit artikel voortaan luidt ais volgt:

"ARTIKEL 10.- BIJEENKOMSTEN

De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vennootschap het vereist of telkens twee bestuurders het aanvragen, en dit na bijeengeroepen te zijn door, en onder het voorzitterschap van zijn voorzitter, of bij diens verhindering een bestuurder door zijn collega's aangeduid.

De raad beraadslaagt en beslist als college.

De oproepingsbrieven vermelden dag, uur, plaats en agenda van de vergaderingen.

Als alle bestuurders aanwezig zijn en met eenparigheid akkoord gaan, kunnen besluiten genomen worden buiten de agenda. Dit akkoord blijkt wanneer in de notulen geen bezwaar is opgenomen.

Om als besluit van de raad van bestuur te kunnen gelden, volstaat het dat de beslissing blijkt uit een afschrift uit de notulen dat gedateerd is en ondertekend door alle bestuurders.

Ieder verhinderde bestuurder kan per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager zijn stem uitbrengen of een ander lid van de raad machtigen om hem te vertegenwoordigen en in zijn plaats te stemmen. Deze volmacht geldt slechts voor één vergadering.

Geen bestuurder mag meer dan één medebestuurder vertegenwoordigen.

ln uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Die procedure kan echter niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening of desgevallend voor de aanwending van het toegestaan kapitaal."

- de tweede alinea van artikel 15.- in verband met het toezicht te herschrijven, zodat deze alinea voortaan luidt ais volgt:

"Moet geen commissaris worden benoemd, dan heeft iedere aandeelhouder individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant."

- de derde alinea van artikel 18.- in verband met de vertegenwoordiging inzake een algemene vergadering te herschrijven, zodat deze alinea voortaan luidt als volgt:

"De raad van bestuur mag de vorm van de volmachten bepalen en eisen dat zij op de door hem aangeduide plaats worden neergelegd vijf voile dagen voor de algemene vergadering. Deze volmacht kan per brief, fax, email of enige andere informatiedrager worden gegeven."

- de tekst onder 2) van artikel 24.- in verband met uitkering te vervangen door:

"Over de bestemming van het saldo wordt door de jaarvergadering op voorstel van de raad van bestuur beslist met inachtneming van artikel 617 van het wetboek van vennootschappen."

- artikels 26.- en 27.- in verband met de ontbinding en vereffening van de vennootschap te herschrijven, zodat deze artikels voortaan luiden als volgt:

"ARTIKEL 26.- ONTBINDING

Wanneer ten gevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of krachtens wettelijke bepalingen had moeten worden vastgesteld om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen. De raad van bestuur verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor

J

" 1 À

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

de algemene vergadering ter beschikking van de aandeelhouders wordt gesteld op de zetel van de vennootschap.

Wanneer het netto-actief tengevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan een vierde van het maatschappelijk kapitaal, kan de ontbinding van de vennootschap uitgesproken worden wanneer zij wordt goedgekeurd door een vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden eenenzestigduizend vijfhonderd euro (¬ 61.500,00), kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen.

Ingeval van ontbinding bij beslissing van een buitengewone algemene vergadering, worden er één of meer vereffenaars benoemd. Is daaromtrent niets beslist, dan worden de bestuurders van rechtswege als vereffenaars beschouwd. De benoeming van de vereffenaar(s) moet aan de voorzitter van de rechtbank ter bevestiging worden voorgelegd.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen of ontslaan. De benoeming van de vereffenaar(s) moet aan de voorzitter van de rechtbank ter bevestiging worden voorgelegd.

ARTIKEL 27: VEREFFENING

De vereffenaar(s) is (zijn) bevoegd tot alle verrichtingen door het wetboek van vennootschappen voorzien, tenzij de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen anders besluit.

De vereffenaar(s) moet(en) in de zesde en de twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar een omstandige staat van de toestand van de vereffening overzenden aan de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel. Vanaf het tweede jaar van de vereffening dient deze omstandige staat slechts eens per jaar aan de griffie te worden overgemaakt.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leg(t)(gen) de vereffenaar(s) het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de bevoegde rechtbank van koophandel." - artikel 29: in verband met fiscale verklaringen  reconversievennootschap te schrappen;

- een nieuw artikel 29 toe te voegen aan de statuten, waarvan de tekst luidt als volgt:

"ARTIKEL 29.- VERWIJZING WETGEVING

Tekstgedeelten in de statuten die, thans of in de toekomst, tegenstrijdig (zullen) zijn met de inhoud van het wetboek van vennootschappen, zo ook foutieve verwijzingen naar wetsartikels, dienen als niet gelezen te worden. Dienaangaande, zo ook voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de vigerende (vennootschaps)wetgeving van toepassing,"

C. Kennisname aanduiding vaste vertegenwoordiger

De vergadering nam kennis van het verslag van de zaakvoerder van B.V.B.A. NEMAKO, waarin, in overeenstemming met artikel 61 § 2 van het Wetboek van Vennootschappen, de heer NEVENS Mathias Wilhelmus, nationaal nummer 57,06.06-301.79, wonende te 3680 Maaseik, Neeroeterenstraat 103, als vaste vertegenwoordiger werd aangeduid voor de uitoefening van het bestuurdersmandaat door de B.V.B.A. NEMAKO ais bestuurder van onderhavige vennootschap N.V. JOS ROEX.

D. Machten aan de raad van bestuur en machtiging tot coördinatie.

De vergadering der aandeelhouders gaf aan de bestuurders aile machten om de genomen beslissingen uit

te voeren en machtigde ondergetekende notaris om tot coördinatie van de statuten over te gaan.

Voor ontledend uittreksel:

(Get.) Anita Indekeu, notaris.

Tegelijk hiermee neergelegd: gezegeld afschrift der akte - gecoördineerde statuten - verslag zaakvoerder bvba NEMAKO inzake aanduiding vaste vertegenwoordiger.

Op de laatste blz. van Lulk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

21/08/2012 : TG063895
30/08/2011 : TG063895
30/09/2010 : TG063895
06/09/2010 : TG063895
06/10/2009 : TG063895
07/11/2008 : TG063895
05/10/2007 : TG063895
01/09/2006 : TG063895
15/02/2006 : TG063895
04/10/2005 : TG063895
31/12/2004 : TG063895
07/01/2004 : TG063895
20/01/2003 : TG063895
05/02/2002 : TG063895
11/01/2001 : TG063895
12/01/1999 : TG063895
30/05/1998 : TG63895
08/02/1997 : TG63895
01/01/1997 : TG63895
06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 03.05.2016, NGL 31.08.2016 16557-0061-015

Coordonnées
JOS ROEX

Adresse
NEEROETERENSTRAAT 103 3680 MAASEIK

Code postal : 3680
Localité : Neeroeteren
Commune : MAASEIK
Province : Limbourg
Région : Région flamande