KARABIJNSCHUTTERSGILDE ST. AMBROSIUS HEESVELD BILZEN

Association sans but lucratif


Dénomination : KARABIJNSCHUTTERSGILDE ST. AMBROSIUS HEESVELD BILZEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 453.007.816

Publication

02/05/2012
ÿþ MOD2.2

_ . < In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



11

be a B st<

1E

ION fTEUR

2 4 -04-G1SCH STA

I 11 1 III 1 1111H I Iii 11 llhlI

*12083170*

3ELGE Ncergelegd ter griffie der

2012 rechtbank y koophandel te TONGEREN

A i SBL

13 -04- 2012

ë Hoofdgriffier, Griffie

Ondememingsnr : 453.007.816

Benaming

(voluit) : Karabijnschuttersgilde St. Ambrosius Heesveld Bilzen

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel: 3740 BILZEN, St. dozefstraat 3

Onderwer 4 akte : Statutenwijziging

Op 23 januari 2012(daturrt vergadering) zijn samengekomen:

Jean Vandebeek ,wonende te Pachthoevestraat 49, 3690 Diepenbeek

Eduard Hayen wonende te Heesveld 3, 3740 Bilzen

Stefan Roba wonende te Hoogveld 31, 3740 Bilzen

Eddy Martens wonende te Grote mereweg 89, 3740 Bilzen

Petra Hayen wonende te Meershoven 134, 3740 Bilzen

en hebben volgende beslissingen genomen.

Hoofdstuk 1. Naam,zetel,doel

Artikel 1.0e vereniging zal de naam dragen van Karabijnschuttersgilde St Ambrosius Heesveld Bilzen

Al de geschriften uitgaande van de vereniging,moeten deze naam dragen,alsmede de vermelding "vereniging zonder winstoogmerk', of afgekort "v.z.w.".

Art 2. De zetel gelegen in het gerechtelijk arrondissement Tongeren van de vereniging is gevestigd: Heesveld 3, 3740 Bilzen,

Art. 3. De vereniging is een orgaan dat aangesloten is zowel in het gewest Zand-Leemstreek als op provinciaal gebied der karabijnschuttersgilde.

Het hoofddoel der vereniging is aan haar leden,door het inrichten vaneen schutterscompetitie en deelname aan schietwedstrijden,een deugdelijke ontspanning te bezorgen en alzo aan te sporen tot vriendschap en verbroedering.Zij drijft geen nijverheids- of handelszaken en beoogt niet enig stoffelijk voordeel te verschaffen aan haar leden.

Art. 4.Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft,bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Art. 5.0e vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd en kan te allen tijde ontbonden worden.

HOOFDSTUK 2. Aanneming der leden,ontslag,verplichtingen

Art. 6. Het aantal leden is onbeperkt,maar moet minstens vier bedragen.De beheerraad beslist zonder beroep,in geheime stemming met tweederde meerderheid der aanwezige stemmen en zonder verrechtvaardiging van zijn beslissing over de aanneming van nieuwe leden.

Art. 7 Om lid te worden van de vereniging moet men :

a) aangenomen worden door de beheerraad;

b) zijn geldelijke bijdragen storten;

c) instemmen met het doel en de statuten van de vereniging betuigen,

De beheerraad kan op door hen te bepalen voorwaarden andere personen als erelid tot de vereniging toelaten.

Art. 8. Door de beheerraad wordt de som bepaald welke de leden jaarlijks bijdragen als lidgeld,met een maximum van ¬ 100,Ter griffie van de burgelijke rechtbank van de plaats waar de vereniging is gevestigd,wordt binnen één maand na de bekendmaking van de statuten,een lijst neergelegd waarop alle leden met naam,voornamen,woonplaats en nationaliteit alfabetisch zijn vermeld.Die lijst wordt elk jaar aangevuld met de vermelding naar alfabetische volgorde,van de wijzigingen die zich onder de leden hebben voorgedaan.Eenleder kan kosteloos van deze lijsten inzage nemen.

Art. 9. Het niet betalen van de jaarlijkse bijdrage wordt als ontslagneming beschouwd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

llaran " 1Uaam an hanritolraninn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 10.De leden kunnen zich te allen tijde uit de vereniging terug trekken.Alleen de algemene vergadering

kan een lid uitsluiten dit bij geheime stemming en bij meerderheid van twee derde van de aanwezige stemmen,na het uit te sluiten lid gehoort,aithans opgeroepen te hebben.Het ontslagnemend of uitgesloten lid en de erfgenamen van een overleden lid,kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk kapitaal en mogen geen overlegging van rekeningen of inventaris vorderen.

HOOFDSTUK 3.-Beheer,dagelijks bestuur

Art. 11.De vereniging wordt beheerd door een raad van minstens drie leden en hoogstens negen leden.De beheerraad wordt benoemd door de algemene vergadering.

Art. 12.De beheerraad wordt benoemd voor onbepaalde duur.

Art.13.De beheerraad vergadert op uitnodiging van zijn voorzitter of diens piaatsvervanger,of op initiatief van minstens één derde van de leden van de raad van beheer.De uitnodiging dient schriftelijk te gebeuren en moet plaats en dagorde der vergadering vermelden. De beheerraad kan slechts geldig beslissen indien minstens de helft plus één van zijn leden aanwezig zijn, Elke beslissing wordt genomen bij volstrekte meerderheid.Bij staking van stemmen is de stem beslissend van diegene die de vergadering voorzit.

Art. 14. Alle akten met betrekking tot het verwerven van roerende of onroerende goederen,vervreemden,hypothekeren,verhuren,erfpachten of aanvaarden van giften,worden ondertekend door twee beheerders,gemachtigd door de beheerraad,

Art. 15. De beheerraad heeft de meest uitgebreide macht en bevoegdheden om aile daden van beheer en beschikking te stellendie de vereniging aanbelangen.Tot zijn beheer behoort alles wat door de wet of de statuten niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering wordt voorbehouden.De raad kan zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één der beheerders.Door de beheerders wordt geen persoonlijke verplichtingen aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging.Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun beheer.

HOOFDSTUK 4 - Algemene vergadering

Art. 16. De algemene vergadering bestaat uit ieder aangesloten lid van de vereniging.Zj is de hoogste macht van de vereniging,kan slechts vergaderen indien de helft plus één van de leden aanwezig is.Voor de wijziging van de statuten is echter de aanwezigheid van twee derde van de aangesloten leden vereist.

Na een tweede oproep zal de algemene vergadering geldig kunnen beslissen over de punten die voor de tweede maal op de dagorde staan,ongeacht het aantal aanwezige leden.

De alemene vergadering beslist bij volstrekte meerderheid van stemmen,uitgezonderd voor de wijziging van statuten of het uitsluiten van een lid of leden,waarvoor een tweederde meerderheid vereist is.

Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een schriftelijk gevolmachtigde,die lid van de vereniging is.Niemand mag meer dan één lastgeververtegenwoordigen.

Art. 17. Er wordt leder jaar minstens één algemene vergadering gehouden,in de maand maart.

Een buitengewone algemene vergadering kan opgeroepen worden telkens ais het belang van de vereniging dit vereist,of op schriftelijke vraag van één vijfde van de aangesloten van de aangesloten leden.De algemene vergadering vergadert op schriftelijke uitnodiging door de beheerraad welke datum,plaats en dagorde der algemene vergadering moet vermelden.De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ten zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering,de secretaris en de leden die het wensen.

HOOFDSTUK 5. - Rekeningen, begroting

Art. 18. leder jaar,op 31 december,wordt de rekening van het afgelopen boekjaar afgesicten en wordt de begroting voor het volgend boekjaar opgemaakt.Beide worden door de algemene vergadering goedgekeurd.Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

HOOFDSTUK 6. -Ontbinding,vereffening

Art. 19. De v.z.w.«Karabijnschuttersgilde St. Ambrosius Heesveld Bilzen»,wordt automatisch ontbonden Wanneer er minder dan vier leden zijn,

Art. 20. In geval van ontbinding,hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk op welk ogenblik of tengevolge van welke oorzaak zij zich ook voordoet,worden de activa,na aftrek van de schulden en het aanzuiveren van de lasten,besteed aan een sociaal werk van de gemeente.

HOOFDSTUK 7. -Overgangsbepalingen

Art. 21. Het maatschappelijk kapitaal van de vereniging bestaat uit het ganse bezit van de karabijnen en bezit waarvan inventaris is opgemaakt en getekend door de raad van beheer.

Art. 22. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien,blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Worden tot bestuurders benoemd,in volgende functies

Voorzitter : Vandebeek,Jean Jozef

Ondervoorzitter : Martens,Eddy Jozef G.

Secretaris: Hayen ,Eduard Edmond Englebert

Penningmeester : Roba , Stefan Jean

Leden : Hayon ,Petra

Alle gekozen leden aanvaarden ieder hun opdracht.

Aldus opgemaakt in zeven exemplaren,te Bilzen ,op 1 februari 2012.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

foor-

Vbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik.B vermelden :Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
KARABIJNSCHUTTERSGILDE ST. AMBROSIUS HEESVEL…

Adresse
SINT JOZEFSTRAAT 3 3740 BILZEN

Code postal : 3740
Localité : BILZEN
Commune : BILZEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande