KARADENIZ FAALIYET VE EGITIM MERKEZI, AFGEKORT : KARFEM

Association sans but lucratif


Dénomination : KARADENIZ FAALIYET VE EGITIM MERKEZI, AFGEKORT : KARFEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 838.765.631

Publication

06/09/2011
ÿþMOD 2.2

r, In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ier gnttie der

rechtbank v. koophandel te TONGEREN

2 5 -08- 2011

De Hoofd riffier //e/

9 CPdt;;fce

1II 11111111 Ilul1l~lQllllllll

" iii3ssaaR

UN

. ti 9 3 6 7 fi 5 o 6 3 'î

Ondernemingsnr : Benalnvoing

(voluit) : Karadeniz faaliyet ve egitim merkezi

(verkort) : Karfem

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Parochiekerkstraat 45, 3600 Genk

Gruderrvverrlp akte : Statuten

Oprichting

De ondergetekenden,

1 Ciztürk Yunus, wonende te Parochiekerkstraat 45 3600 Genk, geboren te Genk op 02/12/1982 van Belgische nationaliteit. (nr.82.12.02.069.28)

2 Bayram Busra, wonende te Thomasboslaan 101 3630 Maasmechelen, geboren te Maaseik op 20/02/1988 van Belgische nationaliteit. (nr.88.02.20.220.72)

3 Koytaviloglu Semseddin, wonende te Boshoekstraat 34 3600 Genk, geboren te Genk op 23/10/1985 van Belgische nationaliteit. (nr.85.10.23.09.107)

4 Zeybek Yusuf, wonende te Spoorwegstraat 43 3600 Genk, geboren te Genk op 26/10/1985 van Belgische nationaleit. (85.11.26.047.65)

5 Isitan Yasin, wonende te Groenstraat 47 3600 Genk, geboren te Genk op 28(11/1989 van Belgische nationaliteit. (nr.89.11.28.147.86)

hebben op 07 mei 2011 te Genk unaniem besloten tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk, waarvan de statuten als volgt luiden:

Statuten

1. Benaming, maatschappelijke zetel, doel, duur

Art. 1 Rechtsvorm

De vereneging wordt als een entiteit met rechtspersoonlijk, meer in het bijzonder als een vereniging zonder

winstoogmerk ( hierna vzw genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen

zonder winstoogmerk zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 ( hierna genoemd de VZW-wet)

Art. 2 Naam

De vzw draagt de naam ' Karadeniz faaliyet ve egitim merkezi, vereneging zonder winstoogmerk' afgekort

`karfem vzw'.

Art. 3 Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Parochiekerkstraat 45 3600 Genk gelegen in het gerechtelijk

arrondissement Tongeren. De algemene vergadering kan overgaan tot in wijziging van de zetel.

Art. 4 Duur

De vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instr..r^enterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/09/2011- Annexes du Moniteur belge

d

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 5 Doel en activiteiten

De vzw heeft enerzijds tot doel de onbekende schoonheden en waarheden van de Zwarte Zee, wat betreft muziek, dans, natuur, gechiedenis, de mensheid en de Zwarte Zee op cullinaire vlak te onthullen en deze bekend te maken. Anderzijds heeft de vereniging tot doel, mensen die via gezinshereniging naar België gekomen zijn, helpen uit hun isolement komen. Dit willen we realiseren door organisatie van evenementen, culturele activiteiten, concerts en shows,informatieve avonden betreffende de bovenvermelde elementen.

De vzw mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijken van voorvermelde doelen niet-winstegevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten te alle tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijken van de ideële niet-winstegevende doelstelingen.

2. Leden, bijdrage

Art. 6

De vzw bestaat uit efectieve en toegetrden leden. Enkel de effectieve leden maken deel uit van de algemene vergadering. De toegetreden leden betalen in lidmaatschapsbijdrage. Door het betalen van deze bijdrage kunnen zij deelnamen aan de trainingen en activiteiten van de groep waartoe ze behoren, volgens de bepalingen in het huishoudsreglement.

Art.7: Effective leden

Er zijn minstens 3 effectieve leden met alle rechten en plichten zoals omschreven in de VZW-wet. De oprichters zijn de eerste effectieve leden van de vereniging.

Arts

De kandidaat-leden richten hun kadidaatstelling aan de Raad Van Bestuur. De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat op haar eerstvolgende vergadering bij gewone meerderheid van de stemmen. De beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden.

Art.9 Bijdrage

Effectieve leden en de toegetreden leden betalen een lidmaatschapsbijdrage die door de Raad van Bestuur wordt vastgelegd en die maximum 1.000,00 EUR bedraagt.

Art. 10 ontslag

Elk effectief lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief aan de Raad van Bestuur kenbaar gemaakt worden. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

Het lidmaatschap van effectieve leden die hun lidmaatschap bijdragen voor het lopende jaar niet betaald hebben binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn, wordt opgeschort na een schrijftelijke aanmaning. Effectieve leden die hun lidmaatschap niet bijdragen binnen de gestelde termijn van de aanmaning worden geacht ontslag nemend te zijn.

Art. 11 Beïndiging van het lidmaatchap

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met meerderheid van twee derde van de stemmen uitgesproken worden. De uitsluiting van een toegetreden lid is een bevoegdheid van de Raad van Bestuur, die dit uitspreekt met een gewone meerderheid van de stemmen.

Art. 12 Rechten

Geen enkel effectief of toegetreden lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens de lidmaatschap, bij beïndiging van het lidmaatschap om watvoor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw enz...

3. De Algemen Vergadering

Art. 13 Samenstelling

De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit de effectieve leden. Deze kunnen zich laten

vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Eén lid kan echter maximaal twee stemmen uitbrengen.

Art 14 Bevoegdheden

De Algemene Vergadering is bevoegd voor

- wijzigen van de statuten

- benoemen en ontslaan van de bestuurders

- benoemen en afzetten van de commesaris en het bepalen van diens bezoldiging

- kwijting geven aan de bestuurders en de commissarissen

- goedkeuren van de begroting en de rekeningen

- ontbinden van de vereniging

- uitsluiten van een lid

- omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

- alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art.15: Vergaderingen

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door Raad van Bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist en tenminste een maal per jaar in het vierde kwartaal van het kalenderjaar. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aande datum van de Algemene Vergadering naar alle effectieve leden verstuurd per mail. De oproeping beva de agendepunten. Na de kenbaarmaking van de dagorde kunnen punten worden toegevoegd. Mist akkoord van 213 van de aanwezige leden.

Bijzondere bijkomsten in een buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen op verzoek van minstens 115 van de effectieve leden. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle effectieve leden verstuurd.

Art. 16 Quorum en stemming

Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De wijziging van de statuten vereist een beraardslagging in een vergadering die voldoet aan de quorum van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien zij wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden Enkel wannner de statuten wijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden veriest ze een meerderheid van 415 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art 17. Inzagerecht

De besluiten van de Algemene Vergadering worden ingebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Zij zijn voor de leden ter inzage beschikbaar en de leden kunnen op aanvraag een afschrift ontvangen.

4. Raad van bestuur

Art 18 Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door de Raad vab Bestuur van tenminste drie personen, lid van de vereniging en aangeduid door de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moeten in elk geval steeds langer dan zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secrataris en een penningmeester. Deze drie zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postastignaties, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen.

Art 19 Voorwaarde

De kanditaat-bestuurders dienen hun kandidatuur minumum 7 dagen voor de datum van de Algemene Vergadering te richten aan de Raad van Bestuur. Om tot bestuurder te kunnen verkozen worden, moet men effectief lid zijn van de vereniging.

Art 20 Benoeming, ontslag

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering voor onbepaalde duur.

De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar en te allen tijde afzetbaar door de Algemen Vergadering. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook onslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur. Bij ontslag, schorsing of overlijden van een bestuurder zal de eerst volgende Algemene Vergadering in zijn vervaning voorzien. In tussentijd kan de Raad van Bestuur onder zich een bestuurder aanduiden die tijdelijk de opengevallen functie waarneemt.

Art 21 Vergadering, beraadslaging, beslissing

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van bestuurders aanwezig is. Bij staking van stemmen wordt een tweede stemming gehouden. Geeft deze geen uitsluitsel, dan worden de stemmen van de voorzitter, secrataris en penningmeester weerhouden. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden.

Art 22 Bevoegdheden

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide machten. Hij mag onder meer zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan alle andere machten voortvloeiend uit wet of de statuten alle daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, schikkingen treffen, compromissen sluiten, roerende en onroerende goederen werven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of rechten met en hypotheek bezwaren, leningen afisuiten, alle legaten, subsidies,schenkingen en overdrachten aanvaarden.

Art 23 Vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigd als college de vzw in alle handelingen en buitenrechten. Hij vertegenwoordigd de vereniging door demeerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college wordt de vzw in en buiten rechten eveneens vertegenwoordigd door 1 bestuurder die afzondelrijk handelt. De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Art 24 Bekendmaking vereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeïndiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging en het vereniginsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en van een uitreksel daarvan bestemd om in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. uit de stukken moet blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigden, de vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

5. Begroting en rekeningen

Art 25

Ieder jaar op 31 december wordt de jaarrekening van het verlopen jaar afgesloten en wordt de begroting voor het volgend jaar opgemaakt. De Raad van Bestuur legt de aarekening en de begroting ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 VZW-wet en daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van rechtbank van koophandel.

6. Ontbinding en vereffening

Bij ontbinding van de vereniging wijst de Algemene Vergadering een vereffenaar aan, waarvan zij de opdracht omschrijft. In geval van ontbinding en vereffening beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vzw dat zal worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarde, de benoeming en de ambtsbeïndiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

Overgangsbepalingen:

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 31/06/2011 tot 01/07/2012

aldus goedgekeurd door de buitengewone Algemene Vergadering te Genk op 10106/2011, in twee examplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het ander wordt neergelegd op de griffie van rechtbank van koophandel te Tongeren.

Volgende personen worden aangeduid als bestuurders:

- voorzitter: Oztürk Yunus, wonende te Parochiekerkstraat 45 3600 Genk, geboren te Genk op 02/12/1982 van Belgische" nationaliteit. (nr.82.12.02.069.28)

- Secretaris: Bayram Busra, wonende te Thomasboslaan 101 3630 Maasmechelen, geboren te Maaseik op 20/02/1988 van Belgische nationaliteit. (nr.88.02.20.220.72)

- Penningmeester: Semseddin Koytaviloglu, , wonende te Boshoekstraat 34 3600 Genk, geboren te Genk op 23/10/1985 van Belgische nationaliteit. (nr.85.10.23.09.107)

- P&R: Zeybek Yusuf, wonende te Spoorwegstraat 43 3600 Genk, geboren te Genk op 26/10/1985 van Belgische nationaleit.(85.11.26.047.65)

- Media: Yasin 'sitar), wonende te Groenstraat 47 3600 Genk, geboren te Genk op 28/11/1989 van Belgische nationaliteit. (nr.89.11.28.147.86)

Coordonnées
KARADENIZ FAALIYET VE EGITIM MERKEZI, AFGEKO…

Adresse
PAROCHIEKERKSTRAAT 45 3600 GENK

Code postal : 3600
Localité : GENK
Commune : GENK
Province : Limbourg
Région : Région flamande