KATHOLIEK SECUNDAIR ONDERWIJS ZONHOVEN, AFGEKORT : K.S.O.Z.

Association sans but lucratif


Dénomination : KATHOLIEK SECUNDAIR ONDERWIJS ZONHOVEN, AFGEKORT : K.S.O.Z.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 424.372.327

Publication

17/07/2013
ÿþ MOD 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IB

*13111050*

O1-1n,ANKUAN KJV~1`IrdlL~i.

~ 8 -07- nt3

Ondememingsnr : 424.372.327

Benaming

(volexit) : VZW KATHOLIEK SECUNDAIR ONDERWIJS ZONHOVEN

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kleine Hemmenweg 4 A, 3520 Zonhoven

Onderwerp akte : Benoeming van een commissaris voor de termijn 01/01/2012 - 31/12/2014

De leden van de vereniging in algemene vergadering, bijeengekomen op datum van 19 juni 2012, hebben met eenparigheid van stemmen benoemd tot commissaris:

ERNST & YOUNG, Bedrijfsrevisoren BCV (B160 ), Herckenrodesingel 4 A bus 1, 3500 HASSELT, aangesloten bij het Instituut voor bedrijfsrevisoren onder nummer 7461 en vertegenwoordigd door Stefan Olivier, Herckenrodesingel 4 A bus 1, 3500 HASSELT

vanaf 01/01/2012 tot 31/12/2014.

Gedaan te Zonhoven op 18 juni 2013

Bunkens Ludovicus Willy Vandersteegen

Voorzitter Secretaris

Bijlage: uittreksel uit de notulen van de algemene vergadering van 19 juni 2012

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de gerso(o)n(en)

bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

02/03/2011
ÿþ Mon 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11111111110111111111111110 u

*11033919*

Vc behc aar Bel! Staa

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

~ 8 -02- 2019

c~rgeELT

Ondernemingsnr : 424.372.327

Senarniing

(voluit) : VZW KATHOLIEK SECUNDAIR ONDERWIJS ZONHOVEN

(verkort) : VZW K.S.O.Z.

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kleine Hemmenweg 2.A, 3520 ZONHOVEN

Onderwerp akte : WIJZIGING STATUTEN , ZETEL en SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR

I. WIJZIGING VAN STATUTEN en ZETEL:

De buitengewone Algemene Vergadering van de VZW Katholiek Secundair Onderwijs Zonhoven heeft op 8 februari 2011 beslist, beraadslagend overeenkomstig art. 8 van de gewijzigde wet van 27 juni 1921, het artikel 10, § 2 van de Statuten van 19 oktober 2004 en de zetel van de vereniging te wijzigen

en er als volgt een geordineerde tekst van vast te leggen.

TITEL I: NAAM, ZETEL,DOEL, DUUR.

Art. 1 - De vereniging wordt genoemd: "VZW Katholiek Secundair Onderwijs Zonhoven", bij afkorting: VZW K.S.O.Z.

De zetel is gevestigd te 3520 Zonhoven, Kleine Hemmenweg 4A, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Art. 2 - § 1. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, het inrichten en bevorderen van katholiek onderwijs en opvoeding in overeenstemming met de leer van de rooms-katholieke kerk en met de bepalingen van het kerkelijk recht over de christelijke opvoeding. Hiertoe streeft zij de schoolse, sociale, godsdienstige, culturele, wetenschappelijke en sportieve vorming na, in het kader en volgens de richtlijnen van het katholiek onderwijs en volgens de eigen pedagogische methode.

In ondergeschikte orde mag zij zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Art. 2 - § 2. Eveneens mag de vereniging, hetzij als houder van een zakelijk recht, hetzij als eigenaar, alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn voor de verwezenlijking van haar hoofddoel.

Art. 3 - De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en ze kan te allen tijde ontbonden worden.

Art. 4 - Er bestaat een volstrekte scheiding tussen het vermogen van de vereniging en dat van haar leden. De laatstgenoemden zijn geenszins gehouden door de verplichtingen van de vereniging, zelfs als ze bestuurders zijn. De vereniging staat anderzijds met haar goederen niet in voor de verplichtingen die de leden persoonlijk aangaan.

TITEL Il: LEDEN:

Art. 5 - Het aantal leden moet minstens vier bedragen.

De algemene vergadering beslist over het aanvaarden van nieuwe leden. Ontslag en uitsluiting van

leden geschiedt volgens artikel 12 van de wet van 27 juni 1921.

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

TITEL III: ALGEMENE VERGADERING:

Art. 6 - § 1. De algemene vergadering is bevoegd voor:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

11...y.~ . Al..w... n., Mn.-..~i..L.........

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

'het wijzigen van de statuten;

'het benoemen en afzetten van de bestuurders;

-het benoemen en afzetten van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

" de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-het goedkeuren van de begroting en de rekeningen;

" het ontbinden van de vereniging;

'Fret uitsluiten van de leden van de vereniging;

.het bepalen van de bestemming van de goederen van de ontbonden vennootschap;

-de omzetting in een vennootschap met sociaal oogmerk.

De raad van bestuur heeft de residuaire bevoegdheid.

Art. 6 - § 2. De algemene vergadering komt  in de loop van het eerste semester van het jaar- minstens één maal samen, nà het afsluiten van het boekjaar. Zij wordt bijeengeroepen en functioneert overeenkomstig de artikelen 5 tot en met 8, artikel 12 en de artikelen 20 tot en met 26 van de wet van 27 juni 1921.

Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de leden daarom waagt.

Art. 7 - § 1. Oproepingen kunnen alleen geldig gedaan worden door de raad van bestuur of door één vijfde van de leden. Zij worden verstuurd per gewone post of per e-mail ten laatste 8 dagen vóór de vergadering. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering en bevat de agenda.

Art. 7 - § 2. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door het oudste lid. De voorzitter duidt een secretaris aan.

Alle leden hebben stemrecht. Elk lid mag zich laten vertegenwoordigen door een gevolmachtigde. De volmacht moet schriftelijk zijn. Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken.

Art. 7 - § 3. Met uitzondering van de gevallen voorzien in de artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, is de vergadering geldig samengesteld, welke ook het aantal aanwezige leden is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen; bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

Art. 8 - Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris, en in een apart register bewaard op de zetel van de vereniging. De voor eensluidend verklaarde afschriften van het verslag worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders. Ze worden gegeven aan elke belanghebbende.

TITEL IV: RAAD VAN BESTUUR:

Art. 9 - § 1. De algemene vergadering benoemt een raad van bestuur van ten minste drie leden. Zij worden benoemd voor hoogstens zes jaar; De bestuurders handelen als een college. Ze zijn herbenoembaar en te allen tijde afzetbaar. Uittredende bestuurders blijven bij het verstrijken van hun mandaat in dienst tot in hun vervanging is voorzien. De leden van de raad van bestuur worden niet bezoldigd.

Art. 9 - § 2. De raad van bestuur kiest onder de bestuurders een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter worden zijn functies uitgeoefend door de ondervoorzitter of bij zijn ontstentenis door de oudste bestuurder.

De raad vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproepingsbrief vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering en vermeldt de agenda.

Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt. Het goedgekeurde verslag wordt door de voorzitter ondertekend en in een apart register bewaard. Uittreksels van het verslag worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Art. 10 - § 1. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op in naam van de vereniging, als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet.

Art. 10 - § 2. De raad kan een dagelijks bestuur aanstellen, dat het dagelijks bestuur van de vereniging uitoefent. Aan één of meer afgevaardigde-bestuurders of aan een derde, kunnen bevoegdheden worden overgedragen, onder meer voor de geldige handtekening tegenover de financiële instellingen en voor het tekenen voor ontvangst van aangetekende zendingen, het tekenen van bescheiden voor inspectie, ministerie of administratie, het tekenen van de benoemingsakte voor tijdelijke benoeming, het behandelen van tuchtzaken ...

Tegenover derden volstaan, om de vereniging geldig te vertegenwoordigen, de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, hiertoe gemachtigd door de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2011- Annexes du Moniteur belge

«OP 2.2

TITEL V: BEGROTINGEN EN REKENINGEN:

Art. 11 - Het boekjaar valt samen met het burgerlijk jaar. De raad van bestuur legt de rekeningen van het voorgaande jaar en de begroting van het lopende jaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Vervolgens wordt bij afzonderlijke stemming aan de bestuurders en in voorkomend geval de commissarissen kwijting verleend.

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING:

Art. 12 - § 1. Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot de ontbinding slechts worden besloten door de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 en volgende, van de wet van 27 juni 1921. ln het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid.

Art. 12 - § 2. In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na verrekening der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een werk met een gelijkaardig doel als dat van de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

Art. 12 - § 3. Bij het bepalen van de bestemming moeten de vereffenaars en de algemene vergadering rekening houden met het doel van de onderhavige vereniging en met de in artikel 2, § 1 en § 2 bedoelde beginselen en die voorwaarde ook aan de begiftigde opleggen.

In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud-leden, tenzij het zou gaan om verenigingen met een doel gelijkaardig aan dat van de ontbonden vereniging.

TITEL VII: INZAGERECHT LEDEN:

Art. 13 - Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Art. 14 - Voor alles wat niet door deze statuten geregeld wordt, geldt de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wetten van 2 mei 2002, 16 januari 2003 en 22 december 2003.

II. BENOEMING VAN DE RAAD VAN BESTUUR:

Met ingang van 8 februari 2011, heeft de algemene vergadering met eenparigheid van stemmen

Het ontslag aanvaard als lid van de raad van bestuur en van de vereniging van:

Mevrouw Maria Mommeyer, Kleine Eggestraat 1, 3520 Zonhoven, geboren te Hasselt op 27.10.1950;

Het ontslag aanvaard als lid van de raad van bestuur van:

Dhr. Willem Koenen, Kleine Hemmenweg 2 A, 3520 Zonhoven, geboren te Arcen (Ndl.) op 08.03.1921 Mevr. Marie Louise Hellemans, Kleine Hellekensstraat 1, 3520 Zonhoven, geboren te Duffel op 02.07.1950

Zij heeft benoemd tot nieuw lid van de raad van bestuur:

Dhr. Gerardus Henraat, Beukenstraat 13, 3530 Houthalen, geboren te Hasseli op 19.06.1957 Dhr. Léon Soors, Hortweidenweg 6, 3520 Zonhoven, geboren te Oudergem op 22.02.1952 Dhr. Jean Steegmans, Saarbroekweg 15, 3520 Zonhoven, geboren te Genk op 27.01.1947

Bovendien werd de benoeming bevestigd van:

De heer Louis Bammens, Kremerstraat 15a, 3520 Zonhoven, geboren te Zonhoven

op 21.04.1947;

De heer Ludovicus Bunkens, Spierhoofseweg 13, 3520 Zonhoven, geboren te Rekem

op 24.06.1946;

De heer Pierre Gaens, Ossendriesstraat 60, 3520 Zonhoven, geboren te Sint-Truiden op 10.02.38;

De heer Luc Robben, Reuvoortweg 32, 3520 Zonhoven, geboren te Kuringen op 19.12.1945;

De heer Willy Vandersteegen, Grote Vinnestraat 42, 3803 Duras, geboren te Sint-Truiden op 19.10.1945;

De heer Jean Vanderspickken, Beerhoutstraat 6, 3500 Hasselt, geboren te Diepenbeek op 23.02.1941;

4

Voor- Luik B - Vervolg

behouden Dezen hebben onder elkaar aangesteld als:

aan het Voorzitter: Ludovicus Bunkens

Belgisch

Staatsblad Secretaris: Willy Vandersteegen

Penningmeester: Luc Robben

Gedaan te Zonhoven op B februari 2011

Ludo Bunkens Willy Vandersteegen

Voorzitter Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luíic B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
KATHOLIEK SECUNDAIR ONDERWIJS ZONHOVEN, AFGE…

Adresse
KLEINE HEMMENWEG 4A 3520 ZONHOVEN

Code postal : 3520
Localité : ZONHOVEN
Commune : ZONHOVEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande