KEGELCLUB DE FORSBOL DILSEN

Association sans but lucratif


Dénomination : KEGELCLUB DE FORSBOL DILSEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 423.447.659

Publication

18/05/2012
ÿþ Moa 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



11111

iao9iass*

Ondernemingsnr : 0423.447.659 Benaming

(voluit) : De Forsbol

~1L Ige%  da,

rechtbank v, koophandel ta TONGEREN

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : 3650 Dilsen-Stokkem, Pannenhuisstraat 17

Onderwerp akte : Wijziging benaming, gewone algemene vergadering en statuten - ontslag beheerders/benoeming bestuurders

Uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering gehouden op 14 april 2012 blijkt ondermeer dat volgende beslissingen geldig werden genomen

1. WIJZIGING BENAMING

De vergadering besloot de benaming te wijzigen in "Kegelclub De Forsbol Dilsen",

2. WIJZIGING GEWONE ALGEMENE VERGADERING

De vergadering besloot dat voortaan de gewone Algemene Vergadering jaarlijks zal samen geroepen worden in de maand maart of de maand april.

3, WIJZIGING STATUTEN

De vergadering besloot de statuten te wijzigen om deze in overeenstemming te brengen met de hiervoor genomen beslissingen en met de nieuwe V.Z.W; Wet, zodat ze voortaan luiden als volgt:

STATUTEN

Artikel 1  Naam, stichters en zetel

1.1 De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: Kegelclub De Forsbol Dilsen.

1.2Haar stichters zijn;

a)de heer LENSSEN François, Lemmenshoefstraat 10, Dilsen;

b)de heer JANSSEN Pierre, Europalaan 147, Dilsen;

c)de heer KEYMIS Jozef, Pannenhuisstraat 1, Dilsen;

d)de heer VRANKEN Freddy, Pannenhuisstraat 17;

e)de heer HENSELS Jozef, V, Veldekensstraat 3, Maasmechelen (Eisden);

f)de heer LUYTEN Nicolaas, Driepaalhoeveweg 33, Dilsen;

g)de heer SEGERS Jean, Koeweerd 17, Dilsen;

h)de heer VANDIJCK Edgard, Eindestraat 60, Dilsen;

i)de heer WOLFS Walter, Breeërsteenweg 19, As;

Dde heer PEETERS André, Wuytershoefstraat 18, Difsen;

k)de heer ROEX Jan, Lemmenshoefstraat 12, Difsen;

1)de heer COENEN Mark, Borreshoefstraat 13, Dilsen;

m)de heer KEYMIS François, Wuytershoefstraat 4, Dilsen.

1.3De vereniging heeft haar zetel te 3650 Dilsen-Stokkem, Pannenhuisstraat 17 (Gerechtelijk arrondissement Tongeren). Voor de verplaatsing van de zetel binnen het gerechtelijk arrondissement volstaat een beslissing van de raad van bestuur genomen met gewone meerderheid van stemmen.

Op de laatste blz. van Luk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

º% ~, MOD 2.2

Artikel 2 -- Doel

2.1 De vereniging heeft tot doel het promoten en beoefenen van het kegelspel in al zijn vormen.

Artikel 3 -- Leden

3.1 De vereniging bestaat uit minstens drie werkende leden en daarnaast eventuele gewone

leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt

uitsluitend toe aan de werkende leden.

Het onderscheid tussen werkende leden en gewone leden wordt nader omschreven in een door de raad van

bestuur op te stellen huishoudelijk reglement.

3.2De leden zijn een bijdrage verschuldigd van maximaal zestien (16) euro. Zij zijn verplicht de besluiten van de organen van de vereniging na te leven en de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

3.3Nieuwe leden worden aanvaard met toestemming van de Raad van Bestuur

3.4Elk lid is vrij uit te treden door het indienen van zijn ontslag bij de Raad van Bestuur. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde

" van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging. Elk lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen.

3.50p de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van leden gehouden, Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtsperscon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Artikel 4 -- Algemene Vergadering

4.1 De Algemene Vergadering is samengesteld uit werkende leden. Gewone leden mogen een algemene vergadering bijwonen. Zij hebben recht van meningsuiting en mogen advies uitbrengen. Indien één of meerdere aanwezige gewone leden de vergadering door hun houding verstoren, dienen zij op verzoek van de voorzitter de vergaderruimte te verlaten.

4.2 Elk lid beschikt over één stem.

4,3 Een lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid op de Algemene Vergadering.

4.4 Een besluit van de Algemene Vergadering is vereist voor ondermeer de wijziging van de statuten, de benoeming en de afzetting van bestuurders, de kwijting aan de bestuurders, de goedkeuring van de begroting en van de rekening, de ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van een lid, het opstellen van een reglement van inwendige orde, alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

4.5 De gewone Algemene Vergadering wordt jaarlijks samengeroepen in de loop van de maand maart of de maand april ten einde de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopend jaar goed te keuren.

4.6Een bijzondere Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur worden samengeroepen telkens als het belang van de vereniging het vereist.

4,7 De Raad van Bestuur is ertoe gehouden een bijzondere Algemene Vergadering samen te roepen wanneer ten minste één vijfde van de leden het vraagt.

4.8 Oproepingen voor een Algemene Vergadering worden per e-mail of gewone post, ten minste acht dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping omvat de agenda van de vergadering. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur en wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

4.9 Indien aile leden op een Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kunnen bijkomende agendapunten behandeld worden onder de rubriek "Varia".

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

~ 1 Mo02,2

4.10 Een Algemene Vergadering kan geldig beslissen ais minstens de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is, met uitzondering voor de gevallen waar de wet een ruimere aanwezigheid vereist.

4.11 Indien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe Algemene Vergadering samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen,

4.12 Behalve wanneer de wet van 27 juni 1921 of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

4.13 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 5  Raad van Bestuur

5.1 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie leden, benoemd door de Algemene Vergadering.

5.2 De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor onbepaalde duur.

5.3 De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd, zij kunnen eventueel een vergoeding van hun kosten bekomen, mits voorafgaandelijke goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

5.4 De benoeming, het ontslag en de afzetting van een bestuurder wordt binnen één maand voor publicatie overgemaakt aan het Belgisch Staatsblad

5.5 De Raad van Bestuur beslist zelf over de functies binnen haar schoot.

5.6 De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de Voorzitter of door minstens twee bestuurders

5.7 Oproepingen voor de Raad van Bestuur worden per e-mail of gewone post, ten laatste acht dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping bevat ook de agenda voor de vergadering. De agenda wordt opgesteld door de Voorzitter, maar ieder lid van de Raad van Bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen.

5.8 De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter of wanneer deze afwezig is door de secretaris.

5.9 De Raad van Bestuur vergadert geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig is en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

5.14Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de voorzitter en/of de secretaris. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de voorzitter of door een bestuurder.

Artikel 6  Bevoegdheden Raad van Bestuur

6.1 De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, van bestuur en van beschikking, niets uitgezonderd, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, voor alle handels en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

6.2 Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

6.3 De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of aan een gevolmachtigde derde.

6.4 De Raad van Bestuur kan uit zijn leden één of meerdere afgevaardigde bestuurders benoemen, die met het dagelijks bestuur worden betast. Deze verzorg(t)(en) de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

teken(t)(en) geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postcheques, banken, spaarkassen en andere financiële diensten en instellingen.

6.5Tegenover derden is de vereniging verbonden, hetzij door de handtekening van twee bestuurders, waaronder deze van de voorzitter, of van drie bestuurders, die het hun verleende mandaat niet moeten bewijzen.

6.6De rechtsvorderingen als verweerders worden verdedigd uit naam van de vereniging door het dagelijks bestuur op benaarstiging van de voorzitter of van een bestuurder daartoe gemachtigd,

Artikel 7 - Rekeningen

7.1 Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 januari tot 31 december.

7.2 De inkomsten van de vereniging kunnen bestaan uit

a)De winsten verwezenlijkt door de inrichting van activiteiten zoals omschreven in artikel 2 van de statuten;

b) De giften;

c)De winsten gerealiseerd door eventuele commerciële activiteiten bedoeld om de vereniging

werkingsmiddelen voor de realisatie van haar maatschappelijk doel te bezorgen;

d)Lidmaatschapsbijdragen.

7.3 De vereniging voert een vereenvoudigde boekhouding.

7.4 Op de jaarlijkse gewone Algemene Vergadering legt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar en de begroting van het lopend boekjaar ter goedkeuring voor.

7.5 De goedkeuring van de jaarrekening en van de begroting impliceert de ontlasting voor de leden van de Raad van Bestuur.

Artikel 8 - Ontbinding

8.1 De vereniging kan nooit gehouden zijn tot méér dan het totaal van haar netto-actief.

8.2 In geval van vrijwillige ontbinding, zal de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aanstellen en hun bevoegdheden bepalen.

8.3 De bestemming van de activa, na vereffening van de schulden, zal bepaald worden door de Algemene Vergadering, maar dient in ieder geval tot een belangeloze doelstelling te worden aangewend.

Artikel 9 - Verwijzing

Tekstgedeelten in de statuten die, thans of in de toekomst, tegenstrijdig (zullen) zijn met de inhoud van de (VZW-)Wet, dienen als niet gelezen te worden. Dienaangaande, zo ook voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de vigerende (VZW-)wetgeving van toepassing.

4, ONTSLAG BEHEERDERS / BENOEMING BESTUURDERS De vergadering besloot het ontslag te aanvaarden van:

de heer KEYMIS Jos de heer VAN DIJCK Edgard de heer VRANKEN Freddy als beheerders.

Pannenhuisstraat 1, 3650 Dilsen-Stokkem Eindestraat 60, 3650 Dilsen-Stokkem Pannenhulsstraat 17, 3650 Dilsen-Stokkem

De vergadering verklaarde navolgende personen te benoemen tot nieuwe bestuurders van onderhavige V.Z.W, en dit voor onbepaalde duur:

a) de heer DAELMANS Jos, wonende te 3650 Dilsen-Stokkem, Borreshoefstraat 40, nationaal nummer 54.03.18-365.56;

b) de heer DONDERS Mathieu, wonende te 3650 Dilsen-Stokkem, Op de Bekker 18, nationaal nummer 60.10.03-239.31;

c) de heer VRANKEN Freddy, wonende te 3650 Dilsen-Stokkem, Pannenhuisstraat 17, nationaal nummer 53.01.28-351.26;

d) de heer WILLEN Ludo, wonende te 3650 Dilsen-Stokkem, Kolderstraat 13, nationaal nummer 54.10.09-

307.45;

die allen verklaarden te aanvaarden.

Terstond besloten, met eenparigheid van stemmen, voornoemde bestuurders te benoemen tot:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
KEGELCLUB DE FORSBOL DILSEN

Adresse
PANNENHUISSTRAAT 17 3650 DILSEN-STOKKEM

Code postal : 3650
Localité : DILSEN-STOKKEM
Commune : DILSEN-STOKKEM
Province : Limbourg
Région : Région flamande