KIDI

Divers


Dénomination : KIDI
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 552.870.108

Publication

02/06/2014
ÿþMOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

" 0 5 5- 2 . 8 7 0 . 1 0 8

4earm4gd ter grIfile der rechtberik

V. handelArI1wOrpefl!alCLT0flrrom

21 -05- 201

rimer Griffie

111*11411,11.,1_,1111.1111111

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) KIDI

;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

(verkort):

Rechtsvorm: VZW

Zetel: Haverstraat 14, 3650 Dilsen-Stokkem

Onderwerp akte Oprichting

Heden, 15 april 2014, wordt tussen ondergetekenden

1.Mevrouw KORTOOMS Fabienne, wonende te 3650 Dilsen-Stokkem, Oude Kerkstraat 8 bus 1

ingeschreven in het rijksregister onder het nummer 88.01.02-422.15;

2.Mevrouw PIJKELS Renata, wonende te 3650 Dilsen-Stokkem, Pastoorstraat 32, ingeschreven in het;

rijksregister onder het nummer 75.08.17-100-51; in het:

3.Mevrouw HAELDERMANS Monika, wonende te 3640 Ophoven, Dikke Linde 9e, ingeschreven rijksregister onder het nummer 79.02.07-016-89;

4.De heer JACOBS Serge, wonende te 3650 Dilsen-Stokkem, Haverstraat 14, Ingeschreven in het: rijksregister onder het nummer 71.02.03-349-96,

overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 21 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

I. Naam  adres  doel - duur

Artikel 1. Naam

De vereniging wordt "KIDI" vzw genoemd.

Artikel 2. Adres

De zetel van de vereniging is gevestigd te 3650 Dilsen-Stokkem, Haverstraat 14, in het gerechtelijk

arrondissement Tongeren.

Artikel 3. Doel

De vereniging stelt fie tot doel spelenderwijs kunsteducatie aan te bieden voor jongeren, met name muziek, theater en dans.

De vereniging Kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar, doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor haar doel.

Artikel 4. Duur

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

il. Leden

Artikel 5. Werkende leden

In de vereniging zijn er enkel werkende leden.

Er zijn minimum drie werkende leden. De algemene vergadering is bevoegd om te beslissen over de' toelaatbaarheid van werkende ledem. Een kandidaat-werkend lid van de vzw dient hiervoor schriftelijk een aanvraag in bij de algemene vergadering. De voorwaarde om als werkend lid aanvaard te kunnen worden, is', verantwoordelijkheid dragen voor de vereniging en belangstelling hebben voor kunsteducatie, meer in he bijzonder voor muziek, drama en beweging. De algemene vergadering beslist autonoom of een kandidaat-werkend lid dat aan de inhoudelijke voorwaarden voldoet, als werkend lid tot de vzw wordt toegelaten. De algemene vergadering dient deze beslissing niet te motiveren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Een werkend lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vzw. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de algemene vergadering Het werkend lid dat ontslag neemt moet geen opzegtermijn in acht nemen. Indien echter door het ontslag het aantal werkende leden onder het wettelijk of statutair minimum daalt, dan wordt het ontslag van het werkend lid opgeschort totdat er na redelijke temin een vervanger is gevonden.

Een werkend !id kan op elk moment worden uitgesloten door de algemene vergadering met een 2/3-meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De stemming over de uitsluiting van een werkend lid is geheim.

De raad van bestuur kan een werkend lid schorsen in afwachting van de algemene vergadering waarin beslist wordt over de ultsluiting.

Het lidmaatschap van een werkend lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat werkend lid.

De raad van bestuur van de vzw is verplicht een ledenregister bij te houden. Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de werkende leden van de vzw, moeten deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de raad van bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd. De werkende leden hebben de verplichting om een adreswijziging door de geven aan de raad van bestuur.

Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden op de zetel van de vzw. De werkende leden hebben het recht om de inzage in het ledenregister te vragen, indien er geen commissaris werd aangesteld in de vzw. Zij richten hiervoor schriftelijk een aanvraag aan de raad van bestuur.

III. De algemene vergadering

Artikel 6. Samenstelling

De algemene vergadering is samengesteld uit aile werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter

van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de oudste

van de aanwezige bestuurders.

Elk werkend lid kan zich enkel laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid.

Artikel 7. Bevoegdheden

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

-De goedkeuring van de statuten;

-De goedkeuring van een wijziging van de statuten;

-De benoeming en afzetting van bestuurders;

-De benoeming en afzetting van commissarissen en het vastleggen van een eventuele bezoldiging;

-Kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen;

-De goedkeuring van de begroting en de rekening;

-De ontbinding van de vereniging;

-De benoeming van de vereffenaars, wanneer de vereniging ontbonden zal worden;

-De uitsluiting van een (werkend) lid;

-De omzetting van een vzw in een vennootschap met soclaal oogmerk;

-In voorkomend geval: het opstellen en goedkeuren van een huishoudelijk reglement.

Artikel 8. Samenkomst

De algemene vergadering wordt jaarlijks gehouden op de laatste vrijdag van de maand juni. Ze wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur.

De algemene vergadering wordt tevens door de raad van bestuur samengeroepen in de gevallen dat de raad van bestuur dit nodig acht.

De raad van bestuur is verplicht een algemene vergadering samen te roepen wanneer minimum 1/5 van de werkende leden het vraagt. De werkende leden moeten dit schriftelijk vragen aan de raad van bestuur.

De raad van bestuur roept aile werkende leden op voor de algemene vergadering.

De oproeping gebeurt per brief, minimum acht dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering. De oproeping wordt ondertekend door de raad van bestuur en bevat de datum, uur en plaats van de algemene vergadering, evenals de agenda.

De agenda wordt opgesteld door de raad van bestuur. Elk voorstel, ondertekend door minimum 1120 van de werkende leden, moet op de agenda geplaatst worden.

De voorstellen uitgaande van de werkende leden moeten uiterlijk 4 dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering verstuurd worden aan de raad van bestuur. Op de dag van de algemene vergadering en tijdens de algemene vergadering zelf kunnen geen punten aan de agenda worden toegevoegd.

Artikel 9. Aanwezigheidsquorum en meerderheden

De algemene vergadering kan beraadslagen over alle punten, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel, bij uitsluiting van werkende leden of de ontbinding van de vereniging, wordt het aanwezigheidsquorum toegepast dat voorzien is in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Elk werkend lid heeft één stem. De voorzitter van de raad van bestuur heeft een doorslaggevende stem indien de stemming onbeslist eindigt.

De beslissingen binnen de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel, bij uitsluiting van werkende leden of de ontbinding van de vereniging, worden de bijzondere meerderheden toegepast die voorzien zijn in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

*

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 10.. Notulen

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de notulen. De originele notulen van de algemene vergaderingen worden samengebracht in het notulenboek. De werkende leden worden op de hoogte gesteld van de beslissingen door toezending van een kopie van de originele verslagen van de algemene vergaderingen.

1V. Raad van bestuur

Artikel 11. Voorwaarden en samenstelling

Om als bestuurder te worden benoemd moet men werkend lid van de vereniging zijn.

Een bestuurder kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder.

De raad van bestuur verdeelt de functies van voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester

onder de bestuurders.

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, bij

diens afwezigheid door de oudste van de andere bestuurders.

Artikel 12. Aantal

De raad van bestuur bestaat uit minimum drie bestuurders. Indien het aantal werkende leden slechts drie bedraagt, volstaan twee bestuurders. Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal werkende leden.

Indien bestuurders vrijwillig ontslag nemen, de termijn van hun mandaat verstreken is of afgezet worden, moeten zij in functie blijven totdat regelmatig in hun vervanging voorzien is.

Artikel 13. Benoeming

De algemene vergadering benoemt de bestuurders. De benoeming gebeurt bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Er is geen aanwezigheidsquorum vereist. De stemming over de benoeming van bestuurders is geheim.

Artikel 14. Bevoegdheden

De raad van bestuur bestuurt de vzw en vertegenwoordigt de vzw in en buiten rechte en heeft alle bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden delegeren.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Het mandaat van bestuurder is kosteloos, behoudens andersluidende beslissing van de jaarlijkse algemene vergadering. De bestuurders oefenen hun bevoegdheden als college uit.

Artikel 15. Samenkomst

De raad van bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de vzw dit vereist. Elke bestuurder heeft het recht om de raad van bestuur samen te roepen. Hij of zij richt hiertoe een verzoek aan de voorzitter. De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter. De oproeping gebeurt per brief, minimum 24 uren voor het tijdstip van de samenkomst van de raad van bestuur. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de samenkomst van de raad van bestuur, evenals de agenda. De agenda wordt opgesteld door de voorzitter.

Artikel 16. Aanwezigheidsquorum en stemming

Om geldig te kunnen beraadslagen over alle punten, moet minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen binnen de raad van bestuur over alle punten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Elke bestuurder heeft één stem. Een voorstel wordt aangenomen indien de stemming onbeslist eindigt.

Artikel 17. Notulen

Van de samenkomst van de raad van bestuur worden notulen opgesteld. De originele notulen van de raad van bestuur worden samengebracht In het notulenboek. De bestuurders worden op de hoogte gesteld van de beslissingen door toezending van een kopie van de originele verslagen van de raad van bestuur. Werkende leden worden eveneens op de hoogte gesteld van de beslissingen door toezending van een kopie van de originele verslagen van de raad van bestuur.

Artikel 18. Einde mandaat

Indien de termijn van het mandaat verstreken is, eindigt het mandaat van rechtswege. Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de vzw. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de algemene vergadering.

De bestuurder die ontslag neemt moet geen opzeggingstermijn in acht nemen. Indien echter door het ontslag de werking van de vzw in gevaar gebracht wordt, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

Een bestuurder kan op elk moment afgezet worden door de algemene vergadering met een gewone meerderheid van stemmen. De stemming over de afzetting van een bestuurder is geheim.

eoor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Het mandaat van een bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de bestuurder. V. Begroting en rekening

Artikel 19.

Het boekjaar van de vzw loop van 1 januari tot en met 31 december. Het eerste boekjaar begint uitzonderlijk op de dag van de oprichting van de vzw en zal eindigen op 31 december 2014.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, legt de raad van bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

indien de vzw onder de voorwaarden valt van de zeer grote vzw moet een commissaris die lid is van het ' Instituut der Bedrijfsrevisoren, worden benoemd. De benoeming van de commissaris gebeurt door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De vergoeding van de commissaris wordt vastgelegd door de algemene vergadering. De commissaris wordt benoemd voor een periode van drie Jaren. De commissaris moet een schriftelijk verslag opstellen. De algemene vergadering : spreekt zich uit over de kwijting van de commissaris. Er komt een einde aan de opdracht van de commissaris' na het verstrijken van de termijn waarvoor hij of zij werd aangesteld en na afzetting door de algemene vergadering. Een commissaris die ontslag neemt, is verplicht zijn activiteiten verder te zetten tildens het lopende boekjaar. De afzetting van een commissaris gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, er is geen aanwezigheidsquorum vereist. De stemming over de afzetting van een . commissaris gebeurt geheim.

MOD 2.2

VI, Ontbinding en vereffening

Artikel 20. Ontbinding

De vzw kan op elk ogenblik vrijwillig ontbonden worden. Hiervoor is een aanwezigheidsquorum van 2/3 vereist. De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van 4/5 van de : aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 21. Bestemming netto-actief en vereffening

De bestemming van het actief wordt vastgesteld door de algemene vergadering of door de vereffenaar(s). In: elk geval zal het netto-actief worden overgemaakt aan instellingen of organisaties van sociaal nut, bij voorkeur aan een soortgelijk initiatief. De vereffening moet gebeuren door minimum 1 vereffenaar, die aangeduid wordt door de algemene vergadering.

VII. Slot

Artikel 22. Slot

Voor aile gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de vzw-wetgeving,

waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

Artikel 23, Benoeming bestuurders

De volgende personen worden benoemd tot bestuurder, en dit voor onbepaalde termijn;

-Mevrouw Kortooms, voornoemd;

-Mevrouw Pijkels, voornoemd;

-De heer Jacobs voornoemd,

Mevrouw Kortooms wordt tevens verkozen tot voorzitter van de raad van bestuur. Mevrouw Pilkeis wordt

benoemd tot ondervoorzitter en secretaris. De heer Jacobs wordt benoemd tot penningmeester.

Deze beslissingen worden genomen met éénparigheid van stemmen.

Artikel 24. Volmacht

De oprichters stellen aan ais bijzondere gevolmachtigden met macht van indeplaatsstelling, de vertegenwoordigers en aangestelden van de CVBA Dienstcentrale met zetel te 3720 Kortessem, Nfeuwstraat 1, ondernemingsnummer 0864.352.647, aan Me de macht verleend wordt om de nodige formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vereniging bij de B.T.W,-administratie, de Kruispuntbank voor Ondernemingen en het ondememingsloket.

Aldus opgemaakt te Dilsen-Stokkem op 15 april 2014.

Kortooms Fabienne Pijkeis Renata Haeldermans Monika Jacobs Serge

Oprichter Oprichter Oprichter Oprichter

y y_

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(oin(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Sijlagenliffiet-il-eiesch Staatsblad - 02/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
KIDI

Adresse
Zetel: Haverstraat 14, 3650 Dilsen-Stokkem

Code postal : 3650
Localité : DILSEN-STOKKEM
Commune : DILSEN-STOKKEM
Province : Limbourg
Région : Région flamande