KINDERDAGVERBLIJF WINDEKIND, AFGEKORT : KDV WINDEKING

Association sans but lucratif


Dénomination : KINDERDAGVERBLIJF WINDEKIND, AFGEKORT : KDV WINDEKING
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 443.437.775

Publication

18/09/2014
ÿþ(verkort)

Rechtsvorm: VZW

Zetel Nieuwstraat 100, 3550 Heusden-Zolder

Onderwerp akte: vernieuwde statuten

De Algemene Vergadering van vzw Kinderdagverblijf Windekind, in vergadering bijeen op 19 mei 2014, aanvaardt de wijzigingen in de statuten en haar ledenbestand.

VERNIEUWDE STATUTEN

Deze vernieuwde statuten vervangen alle voorgaande publicaties namelijk deze gepubliceerd in het

Belgisch staatblad van 16/05/2005 en van 30/03/2012.

Titel I. - Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1:

De vereniging is een vereniging zonder winstoogmerk en draagt de naam « VZW Kinderdagverblijf Windekind ».

Artikel 2:

De maatschappelijke zetel is gevestigd te B-3550 Heusden-Zolder, Nieuwstraat 100 en ressorteert onder het gerechtelijke arrondissement Hasselt.

Artikel 3: Doel van de vereniging

De vereniging beoogt de oprichting en het bestuur van aile soorten opvang voor kinderen.

De vereniging zal zakelijke rechten mogen hebben op roerende en onroerende goederen, die tot het verwezenlijken van haar doel nodig zijn. Tevens zal zij mogen samenwerken met andere organisaties, die een gelijkaardig of aanverwant doel nastreven. Deze samenwerking zal onder meer mogen plaatsvinden door het verwerven van lidmaatschapsrechten en door deelname in het bestuur van voormelde organisaties.

Artikel 4:

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden overeenkomstig de wet. Haar statuten kunnen op elk ogenblik gewijzigd worden.

Titel Il.  Leden

Artikel 5:

Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt met een minimum van vijf, Het aantal leden moet in elk geval altijd hoger zijn dan het aantal bestuurders,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(ent bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te verteg»..rdlgen

Verso: Naam en handtekening.

M002.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IlltR1811(1,1e1

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN. afdeling HASSELT

09 SEP, 2014

Griffie

Ondernemingsnr : 443.437.776

Benaming

(voluit) : vzw Kinderdagverblijf Windekind

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 6:

Er zijn vaste leden en toegetreden leden. De vaste leden nemen deel aan de Algemene Vergadering met stemrecht De toegetreden leden nemen deel aan de Algemene Vergadering met raadgevende stem. De leden van de Raad van Bestuur zijn van rechtswege vast lid van de Raad van Bestuur.

Nieuwe leden van de Algemene Vergadering worden benoemd door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur. Leden wiens handelingen onverenigbaar of strijdig zijn met het doel of de statuten van de vereniging, worden beschouwd als ontslagnemend. De uitsluiting van een lid kan slechts geschieden in de vormen en onder de voorwaarden door de wet bepaald.

Ieder lid kan zijn ontslag mondeling of schriftelijk indienen door middel bij de voorzitter. Het ontslag zal in het ledenregister worden ingeschreven.

Aile beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt bijgehouden, binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Artikel 7:

Het lidgeld bedraagt maximaal 125 euro per jaar. De Algemene Vergadering bepaalt jaarlijks het te betalen bedrag.

Artikel 8:

Ontslagnemende of uitgesloten leden, evenals de erfgenamen of rechthebbenden van de overleden leden, kunnen echter geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijk bezit van de vereniging. Zij kunnen evenmin aanspraak maken op de terugbetaling van de bedragen of toelagen die gestort werden.

Titel III.  Raad van Bestuur

Artikel 9:

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur bestaande uit minstens vier personen, benoemd door de Algemene Vergadering.

om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan vier is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering bijeen te roepen om te voorzien in de aanstelling van nieuwe bestuurders. Zolang dit niet is gebeurd, oefenen zijn zelf de volledige bevoegdheid van de Raad van Bestuur uit.

Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Artikel 10:

De Algemene Vergadering benoemt onder haar leden een Raad van Bestuur. De bestuurders moeten lid zijn van de Algemene Vergadering, Zij worden benoemd voor onbepaalde termijn en worden niet bezoldigd. Artikel 11:

De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een schatbewaarder. ln geval van afwezigheid van de voorzitter, wordt deze vervangen door de ondervoorzitter, ingeval van afwezigheid van deze laatste, door de oudste in jaren der aanwezige leden.

Artikel 12:

De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door minstens twee bestuurders, Oproepingen voor de Raad van Bestuur worden ten laatste drie (3) werkdagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping bevat ook de agenda voor de vergadering. De agenda wordt opgesteld door de voorzitter, maar ieder lid van de Raad van Bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen. De Raad van Bestuur vergadert geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig is en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders.

De stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger is beslissend in geval van staking van stemmen.

In geval de Raad van Bestuur beraadslaagt over een agendapunt waarbij de persoonlijke belangen van een bestuurder betrokken zijn, mag deze bestuurder niet deelnemen aan de beraadslaging en de stemming. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de voorzitter of door minstens twee bestuurders.

e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

mOD 2,2

Artikel 13:

De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging opdragen aan één of meerdere van haar leden of aangestelden, met gebruik van de maatschappelijke handtekening, en zijn of hun rechten bepalen en gebeurlijk een vergoeding vaststellen.

Behoudens bijzondere delegatie worden alle akten welke de vereniging verbinden, uitgenomen die van het dagelijks bestuur, getekend door twee leden van de Raad van Bestuur, waarvan één de functie van voorzitter heeft,

Titel IV.  Algemene Vergadering

Artikel 14:

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden.

Artikel 16:

De Algemene Vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar

uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet of door onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar exclusieve bevoegdheid:

-de wijziging van de statuten,

-de benoeming en het ontslag van leden,

-de benoeming en het ontslag van de voorzitter,

-de benoeming en afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en afzetting van de eventuele commissarissen

-de kwijting aan bestuurders en de eventuele commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-aile gevallen waarin de statuten zulks vereisen.

Artikel 16:

De gewone Algemene Vergadering wordt jaarlijks samengeroepen vc56r 1 juni ten einde de rekeningen van het afgelopen jaar goed te keuren.

Een buitengewone Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur worden samengeroepen telkens als het belang van de vereniging het vereist.

De Raad van Bestuur is ertoe gehouden een buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen, telkens wanneer ten minste één vijfde van de leden er schriftelijk om verzoekt.

Artikel 17:

Oproepingen voor de Algemene Vergadering worden gericht aan alle leden en ondertekend door de voorzitter in naam van de Raad van Bestuur, ten laatste acht kalenderdagen voor de vergadering verstuurd. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur en wordt bij de oproepingsbrief gevcegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één vijfde van de leden, wordt op de agenda geplaatst. Behalve in de gevallen voorzien in de artikelen 8,12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, kan de Algemene Vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn. De agendapunten die toegevoegd werden tijdens de Algemene Vergadering, dienen aanvaard te worden door de meerderheid der aanwezige ieden.

Artikel 18:

Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in

de oproeping. Alle leden worden erop uitgenodigd.

Artikel 19:

... ." " te MOC) 2.2

Ieder lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij of zij kan zich rechtsgeldig laten vertegenwoordigen door een lasthebber. De lasthebber moet lid zijn van de Algemene Vergadering. leder lid mag maximaal één lid vertegenwoordigen.

Artikel 20:

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Artikel 21:

Op de Algemene Vergadering hebben alle leden een gelijk stemrecht, De Algemene Vergadering kan geldig beslissen als minstens de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is, met uitzondering voor de gevallen waar de wet of de onderhavige statuten een ruimere aanwezigheid vereisen.

Behalve wanneer de wet van 27 juni 1921 of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bij gewone meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Artikel 22:

Voor de wijziging van artikel 3 van de statuten dienen twee derden van de leden van de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd te zijn en dient de wijziging goedgekeurd te worden met unanimiteit van stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge Artikel 23:

Verslagen warden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door minstens twee van de hierna vermelde personen : de vaarzitter, de ondervoorzitter en/of de schatbewaarder.

Iedere wijziging van de statuten én iedere benoeming, ontslag of afzetting van de bestuurders, van personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen en van personen aan wie het dagelijks bestuur is opgedragen moet zodra deze is aangenomen door de Algemene Vergadering worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel zodat ze bij uittreksel kunnen gepubliceerd worden in het Belgisch Staatsbiad.

Titel V.  Ontbinding

Artikel 24:

ln geval van ontbinding zal de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaars aanstellen en hun bevoegdheden bepalen. In geval van ontbinding zullen de activa, na vereffening van de schulden, bij voorkeur overgedragen worden aan VZW Stijn (ondernemingsnummer 439 452 461) te Overpelt of haar rechtverkrijgende om te gebruiken ten voordele van het Dienstencentrum 't Weyerke te Heusden-Zolder. Indien deze binnen de drie maanden op het aanbod niet is ingegaan, zal de Algemene Vergadering beslissen dat het maatschappelijk bezit een andere belangeloze bestemming zat krijgen rekening houdende met het statutair doel van de vereniging.

Titel VI.  Varia

Artikel 25:

Voor al wat niet expliciet door deze statuten geregeld wordt, is de wet van 27 juni 1921 toepasselijk.

Bijlage van de Algemene Vergadering van 19 mei 2014

Opgemaakt op 19/06/2014

Bestuurder,

orftter,

EN Bart

Voor-

behouden

aan hot

Belgisch

Staatsblad

"

MOD 2.2

Luik B Vervolq

De Algemene Vergadering van 19 mei 2014 aanvaardt het ontslag van van Dhr. Mentens Louis, penningmeester, en Mevr. Soors Marie, bestuurder, als leden van de Raad van Bestuur.

Zij benoemt als nieuwe leden voor de raad van Bestuur: Mur, Gerits Heidi, Dhr. Desair Kristof, en Dhr De Koeyer Kurt.

De Raad van Bestuur is derhalve als volgt samengesteld:

-Dhr Nouwen Bart, Kerkorn-Dorp 75, 3800 Sint-Truiden, ° 15/06/1968, voorzitter

-Dhr. Engelen René, Schaapsweg 95, 3550 Heusden-Zolder, ° 18/06/1955, ondervoorzitter

-Dhr. Thiry Jan, Nieuwstraat 67, 3540 Herk-de-stad, ° 13/04/1969, schatbewaarder

-Mevr. Gents Heidi, Steenakkerstraat 23, 3530 Houthalen-Helchteren, 026/05/1967, bestuurder

-Ohr. Desair Kristof, OLV-straat 71, 3550 Heusden-Zolder, ° 17/07/1973, bestuurder

-Dhr. De Koeyer Kurt, Binnenvaartstraat 24, 3530 Houthalen-Helchteren, 014/10/1978, bestuurder

Voorzitter,

NOU EN Bart

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bestuurder,

Op de laatste blz van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notans, hetzij van de perso(o)rnen) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

30/03/2012
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

,f".tieft- 1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr : 443.437.775

Benaming

(voluit) ; vzw Kinderdagverblijf Windekind

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Nieuwstraat 100, 3550 Heusden-Zolder

Onderwerp akte : Wijziging Raad van Bestuur en Dagelijks Bestuur

Overeenkomstig de beslissingen van de Algemene Vergadering van 19/05/2008 zijn de Raad van Bestuur en het Dagelijks Bestuur als volgt samengesteld (het jaartal achter de naam geeft het jaar aan waarin hun mandaat vestrijkt)

RAAD VAN BESTUUR:

NOUWEN BART voorzitter 2015

MENTEN$ LOUIS penningmeester 2012

THIRY JAN secretaris 2015

ENGELEN RENE ondervoorzitter 2013

SOORS MARIE bestuurder 2016

DAGELIJKS BESTUUR:

NOUWEN BART voorzitter 2015

SMEYERS GISELLE algemeen coordinator

Het ontslag van DREES Michel als bestuurder werd aanvaard.

De bevoegdheden van het Dagelijks Bestuur werden door de Raad van Bestuur vastgelegd in een volmachtendocument.

Gedaan te Neusden-Zolder op 19/06/2008

Getekend

Nouwen Bart, voorzitter Raad van Bestuur

Thiry Jan, secretaris Raad van Bestuur

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2 0 -03- 2012

HA6ffiIgiê

MOD 2.2

Op de Laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
KINDERDAGVERBLIJF WINDEKIND, AFGEKORT : KDV …

Adresse
NIEUWSTRAAT 100 3550 HEUSDEN

Code postal : 3550
Localité : Heusden
Commune : HEUSDEN-ZOLDER
Province : Limbourg
Région : Région flamande