KINETICO BELGIUM HOLDINGS

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : KINETICO BELGIUM HOLDINGS
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 599.994.191

Publication

10/03/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*15304215*

Neergelegd

06-03-2015

Griffie

0599994191

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

KINETICO BELGIUM HOLDINGS

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zetel :

Er blijkt uit een akte neergelegd voor registratie en opgesteld door Meester Stijn JOYE, geassocieerde Notaris te Brussel op zevenentwintig februari tweeduizend vijftien, dat :

1. De heer VAN KERKHOVEN Jean Paul Richard Alphonsine, geboren te Genk op 22 november 1961, wonende te 3990 Peer, Kapelstraat 13, echtgenoot van mevrouw KWANTEN Christel Marie-Louise Ghislena (...)

2. KINETICO UK HOLDINGS LIMITED, een vennootschap naar het recht van Engeland & Wales, (ondernemingsnummer 04135157), met maatschappelijke zetel te Bridge House, Chandlers Way, Park Gate, Hampshire, SO31 1FQ, Verenigd Koninkrijk. (...)

Vennootschappen voorgeschreven document overhandigd hebben en hem verzocht hebben de statuten van een naamloze vennootschap die zij oprichten als volgt authentiek vast te stellen, beide verschijners als oprichter, overeenkomstig artikel 450 van het Wetboek van Vennootschappen. Oprichting

Rechtsvorm - naam - zetel

Er wordt een vennootschap opgericht onder de rechtsvorm van een naamloze vennootschap en met de naam "Kinetico Belgium Holdings".

De zetel wordt voor het eerst gevestigd te 3540 Herk-de-Stad, Industrieweg Daelemveld 1026. Kapitaal - aandelen - volstorting

Het maatschappelijk kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt DRIE MILJOEN ZESHONDERD ZESENVEERTIGDUIZEND ZESHONDERDVIJFENTWINTIG EURO (¬ 3.646.625,00).

Het is vertegenwoordigd door duizend (1.000) aandelen op naam, zonder nominale waarde, die ieder één/duizendste (1/1.000ste) van het kapitaal vertegenwoordigen, verdeeld in twee klassen, respectievelijk A-aandelen (genummerd 1 tot en met 861) en B-aandelen (genummerd 862 tot en met 1.000).

Op de kapitaalaandelen wordt als volgt in geld ingeschreven:

- door de heer Jean Paul Van Kerkhoven voornoemd sub 1), ten belope van 139 B-aandelen, - door Kinetico UK Holdings Limited voornoemd sub 2), ten belope van 861 A-aandelen,

totaal: 1.000 aandelen.

Bankattest

De inbrengen in geld werden voorafgaandelijk aan de oprichting, in toepassing van artikel 449 van het Wetboek van Vennootschappen, gedeponeerd op een bijzondere rekening met nummer BE72 0689 0198 2516 bij de Belfius Bank, zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 26 februari 2015 afgeleverd bankattest, dat in het dossier van de notaris bewaard zal blijven.

De inschrijvers verklaren en erkennen dat ieder aandeel waarop door hen werd ingeschreven, volgestort is ten belope van DRIE MILJOEN ZESHONDERD ZESENVEERTIGDUIZEND ZESHONDERDVIJFENTWINTIG EURO (¬ 3.646.625,00).

Het kapitaal is volledig volgestort ten belope van drie miljoen zeshonderd zesenveertigduizend zeshonderdvijfentwintig euro (¬ 3.646.625,00).

Duur

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Rechtsvorm :

(verkort) :

Industrieweg 1026

3540 Herk-de-Stad

Oprichting

Naamloze vennootschap

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur, en begint te werken op datum van heden. Oprichtersaansprakelijkheid

De heer Jean Paul Van Kerkhoven voornoemd sub 1) en Kinetico UK Holdings Limited voornoemd sub 2) verklaren hierbij de volledige oprichtersaansprakelijkheid te hunnen laste te nemen, dit overeenkomstig artikel 450, 2o van het Wetboek van Vennootschappen. (...)

Artikel 1 - Naam

De vennootschap is een naamloze vennootschap. Zij draagt de benaming "KINETICO BELGIUM HOLDINGS".

Artikel 2 - Maatschappelijke zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3540 Herk-de-Stad, Industrieweg Daelemveld 1026. Deze mag worden overgebracht naar iedere andere plaats in België, bij beslissing van de raad van bestuur, die bevoegd is om de wijziging van de statuten als gevolg daarvan op te nemen in een akte. De vennootschap mag, bij beslissing van de raad van bestuur, exploitatiezetels, administratieve zetels, filialen en agentschappen in België of het buitenland oprichten.

Artikel 3 - Doel

De vennootschap mag, in België en in het buitenland, voor eigen rekening en voor rekening van derden of in samenwerking met derden, elke commerciële, industriële of financiële handeling, zowel als elke overdacht van onroerende goederen of roerende activa, verrichten.

Het maatschappelijke doel van de vennootschap bestaat verder uit het verwerven van deelnemingen in vennootschappen van om het even welke vorm in alle commerciële, industriële en financiële zaken, zowel Belgisch als buitenlands, en het verwerven door middel van deelname, inschrijving, aankoop, optie, of op om het even welke andere wijze, van aandelen, obligaties, effecten of titels, zowel als de administratie, het management, de controle en de ontwikkeling van zulke deelnemende belangen. De vennootschap mag alle licenties, vergunningen of merken met betrekking tot haar maatschappelijk doel verwerven, exploiteren en toewijzen. De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel. De vennootschap mag een zekerheid stellen om haar eigen verbintenissen of die van derden borg te stellen.

Artikel 4 - Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur. (...)

Artikel 5 - Maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt DRIE MILJOEN ZESHONDERD ZESENVEERTIGDUIZEND ZESHONDERDVIJFENTWINTIG EURO (¬ 3.646.625,00).

Het wordt vertegenwoordigd door 1.000 aandelen verdeeld in twee klassen, respectievelijk A-aandelen en B-aandelen. Alle klassen van aandelen zullen dezelfde rechten en privileges genieten, tenzij anders bepaald in de toepasselijke aandeelhoudersovereenkomst of in deze statuten. In het geval van een kapitaalverhoging, zullen de nieuwe aandelen automatisch toebehoren aan (of, eventueel, worden omgezet in) de klasse van aandelen die reeds in het bezit zijn van de inschrijver voor de kapitaalverhoging. De aandelen hebben geen nominale waarde, zijn genummerd van 1 tot 1.000, vertegenwoordigen elk 1/duizendste (1/1.000ste) van het kapitaal, en zijn volledig volstort. Er wordt onmiddellijk als volgt volledig ingeschreven op de 1.000 aandelen:

1. Kinetico UK Holding, 861 A-aandelen, genummerd van 1 tot 861 ¬ 3.139.300,00

Jean Paul Van Kerkhoven, 139 B-aandelen, genummerd van 862 tot 1.000 ¬ 507.325,00 Gezamenlijk: 1.000 aandelen ¬ 3.646.625,00 (...)

Artikel 11 - Samenstelling van de raad van bestuur

De raad van bestuur zal bestaan uit een maximum van vier (4) bestuurders aangesteld door de algemene vergadering, (i) waarvan er drie (3) zullen worden benoemd op het voorstel van de eigenaars van de A-aandelen (hierna: "de A-bestuurders") en (ii) één (1) die zal worden benoemd op het voorstel van de eigenaar van de B-aandelen (hierna: de "B-bestuurder"). De bestuurders zullen aangesteld worden voor een hernieuwbare termijn van zes jaar.

In geval van voortijdige vacature in de schoot van de raad van bestuur, zullen de overblijvende bestuurders onmiddellijk een bestuurder benoemen van de lijst van kandidaat-bestuurders voorgesteld door de aandeelhouder(s) die eigenaar zijn van de klassen van aandelen die de bestuurder had voorgesteld die dient vervangen te worden. De benoeming wordt op de agenda van de eerstvolgende algemene vergadering geplaatst.

De raad van bestuur zal onder zijn leden een voorzitter benoemen in overeenstemming met de bepalingen en voorwaarden van de toepasselijke aandeelhoudersovereenkomst.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, moet deze onder haar aandeelhouders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger aanduiden voor de uitvoering in haar naam en voor haar rekening van dit mandaat. Zij mag de aanstelling van haar vaste vertegenwoordiger niet herroepen zonder tegelijkertijd een vervanger aan te stellen.

Artikel 12 - Bijeenkomsten van de raad van bestuur

Bijeenkomsten van de raad van bestuur zullen op zulke regelmatige tijdstippen worden gehouden als

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

bepaald door de bestuurders of vereist door de gang van zaken van de vennootschap. In elk geval zal de raad van bestuur niet minder dan vier (4) keer per jaar bijeen worden geroepen.

De raad van bestuur zal bijeen komen op verzoek van één van de bestuurders. De raad van bestuur komt samen onder het voorzitterschap van zijn voorzitter of, of bij gebreke daaraan, van een bestuurder door zijn collega's aangeduid.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden gehouden op de maatschappelijke zetel of op enige andere plaats in België aangeduid in de oproeping of bij wijze van teleconferentie of gelijkaardige communicatiemiddelen krachtens dewelke alle personen die deelnemen aan de vergadering elkaar kunnen horen. Ten einde een geldige vergadering van de raad van bestuur te houden, dient de voorzitter, of eventueel de bestuurder, een dergelijke vergadering ten minste vijf (5) werkdagen voor de vergadering bijeen te roepen. Alle oproepingen zullen een gedetailleerde agenda van de vergadering voorzien. (...)

Artikel 14 - Notulen

... De afschriften of uittreksels in rechte of elders voor te leggen worden door twee bestuurders ondertekend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 15 - Machten van de raad van bestuur

In de mate dat het toegestaan is door de wet en tenzij anders voorzien in de toepasselijke

aandeelhoudersovereenkomst en in deze statuten, zal de raad van bestuur de meest uitgebreide

machten hebben om de vennootschap te beheren, besturen en controleren.

Artikel 16 - Directiecomité - dagelijks bestuur

De raad van bestuur mag:

a) zijn bestuursbevoegdheden overdragen aan een directiecomité, al dan niet door bestuurders gevormd, zonder dat deze overdracht betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond van de wet of van de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

b) het dagelijks bestuur en de vertegenwoordiging ervan afvaardigen, de directie van het geheel of van een of meerdere delen van de maatschappelijke zaken toevertrouwen, bijzondere opdrachten toevertrouwen, bijzondere machten delegeren aan personen die eveneens al dan niet bestuurders. De raad van bestuur bepaalt de taken en de bevoegdheden van de aangewezen personen; hij ontslaat hen in voorkomend geval.

De afgevaardigden tot het dagelijks bestuur mogen bijzondere machten toevertrouwen binnen de perken van het dagelijks bestuur.

Artikel 17 - Vertegenwoordiging - juridische aktes en handelingen

De vennootschap wordt geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk optreden in alle juridische handelingen, overeenkomsten, transacties en aktes, in de ruimste betekenis en met inbegrip van, om twijfel te vermijden, aktes die de tussenkomst vereisen van een notaris of een andere openbaar ambtenaar.

Voor alle zaken met betrekking tot het dagelijks bestuur, is de vennootschap tevens geldig vertegenwoordigd door de perso(o)n(en) aan wie de raad van bestuur dat bestuur heeft toevertrouwd, elk individueel handelend.

Zij wordt daarenboven geldig verbonden door bijzondere mandatarissen binnen de perken van hun mandaat.

Artikel 18 - Controle

De controle op de financiële situatie, met inbegrip van de jaarrekening, wordt toevertrouwd aan een commissaris, benoemd door de algemene vergadering overeenkomstig de wettelijke bepalingen. Artikel 19 - Vergaderingen

De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden op de derde donderdag van de maand mei, om 10 uur, op de maatschappelijke zetel of op enige andere plaats in België vermeld in de oproepingen. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, vindt de vergadering plaats de eerstvolgende werkdag. De buitengewone algemene vergadering mag worden samengeroepen telkens het maatschappelijk belang het vereist. Zij moet worden samengeroepen op aanvraag van aandeelhouders die een/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

De buitengewone algemene vergaderingen worden eveneens gehouden op de maatschappelijke zetel of op de plaatsen (in België) en tijdstippen vermeld in de oproepingen.

De algemene vergadering mag worden bijeengeroepen door één bestuurder. De regelmatigheid van de oproeping kan niet betwist worden wanneer alle aandeelhouders aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn.

Artikel 20 - Toelating tot de vergadering

De aandeelhouders op naam worden van rechtswege toegelaten tot de algemene vergadering, op voorwaarde dat zij zijn ingeschreven in het register van aandelen op naam.

De overnemer van aandelen op naam mag deelnemen aan de vergaderingen, zelfs als de overdracht heeft plaatsgevonden na de oproepingen, voor zover hij ten minste drie dagen voor de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

vergadering zijn voornemen om aan de vergadering deel te nemen heeft meegedeeld.

Artikel 21 - Vertegenwoordiging

Elke eigenaar van aandelen mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door

een bijzondere lasthebber.

De mede-eigenaars, de vruchtgebruikers en naakte eigenaars, de pandhoudende schuldeisers en

pandgevende schuldenaars, moeten zich door een en dezelfde persoon laten vertegenwoordigen.

Een aanwezigheidslijst die de identiteit van de aandeelhouders en het aantal aandelen dat ze

bezitten vermeldt, moet getekend worden door elk van hen of door hun lasthebber. (...)

Artikel 23 - Stemrecht

... De aandeelhouders kunnen alle beslissingen met betrekking tot hun machten via eenparige

schriftelijke besluitvorming nemen, met uitzondering van degene die dienen opgenomen te worden in

een notariële akte.

Artikel 24 - Processen-verbaal

... De kopieën of uittreksels van deze processen-verbaal voor juridische of andere doeleinden

worden ondertekend door twee bestuurders.

Artikel 25 - Maatschappelijke geschriften

Het maatschappelijk boekjaar begint op een januari en eindigt op eenendertig december. (...)

Artikel 26 - Uitkering van de winsten - dividenden en interimdividenden

De jaarlijkse nettowinst wordt overeenkomstig de wettelijke beschikkingen bepaald.

Op deze winst wordt tenminste vijf procent voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen.

Deze voorafneming houdt op verplichtend te zijn zodra de reserve één/tiende van het kapitaal

bereikt.

Het saldo wordt evenredig onder alle aandelen verdeeld in overeenstemming met de beslissingen

van de algemene vergadering en met inachtname van de bepalingen en voorwaarden van de

toepasselijke aandeelhoudersovereenkomst, behoudens het recht van de algemene vergadering om

het geheel of een deel van dit saldo aan te wenden tot provisies, buitengewone reserves, overdracht

naar een volgend boekjaar, of elke andere bestemming, op voorstel van de raad van bestuur.

De raad van bestuur mag interimdividenden uitkeren overeenkomstig de wet en de toepasselijke

aandeelhoudersovereenkomst.

De raad van bestuur bepaalt de tijdstippen en plaatsen van betaling der dividenden en

interimdividenden.

De dividenden en interimdividenden die niet opgevraagd worden binnen de vijf jaar, zijn verjaard.

(...)

SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN

Verkrijging van rechtspersoonlijkheid

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, § 4 van het Wetboek van vennootschappen

rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige

oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68

van het Wetboek van vennootschappen.

Benoeming van de eerste bestuurders

Overeenkomstig artikel 518, § 2 van het Wetboek van Vennootschappen worden door de oprichters

tot eerste bestuurders benoemd:

1) KINETICO UK HOLDING, voormeld, met als vaste vertegenwoordiger de heer SCHOLTEN Bernhard Daniel Anthony, geboren te Almelo (Nederland) op 20 mei 1966, wonende te Calle Alamos 12, Pozuelo de Alarcon 28 223, Madrid, Spanje.

2) de heer SCHOLTEN Bernhard, voornoemd;

3) de heer BLUNDEN Lee David, geboren te Bournemouth (Ierland) op 11 januari 1968, wonende te Hardwick 700  AURORA  Verenigd Koninkrijk.

4) de heer VAN KERKHOVEN Jean Paul, voornoemd.

Het mandaat van de eerste bestuurders neemt een einde onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar 2021.

De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf 11 februari 2015 (met inbegrip van 11 februari 2015). Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Begin en afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van heden en zal worden afgesloten op 31 december 2015.

Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2016 op 19 mei om 10 uur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Volmacht

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan Meester CASTELEIN, voornoemd en de heer Jean Paul Van Kerkhoven, elk individueel handelend en met macht van de indeplaatsstelling, om (i) het aandeelhoudersregister van de vennootschap op te stellen in naam van de aandeelhouder; (ii) alle handelingen te stellen met betrekking tot de inschrijving van de vennootschap in de Kruispuntbank van Ondernemingen, de BTW-administratie en elke andere administratie. In dat opzicht is de houder van de volmacht bevoegd om alle aktes, formulieren en documenten te ondertekenen. (...)

Voor eensluidend uittreksel

Stijn JOYE - geassocieerde Notaris

Tegelijk hiermee neergelegd : 1 uitgifte, 2 volmachten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
KINETICO BELGIUM HOLDINGS

Adresse
INDUSTRIEWEG 1026 3540 HERK-DE-STAD

Code postal : 3540
Localité : HERK-DE-STAD
Commune : HERK-DE-STAD
Province : Limbourg
Région : Région flamande