KONINKLIJKE MUZIEKMAATSCHAPPIJ DE WEERGALM, AFGEKORT : KON. MUZIEKMIJ. DE WEERGALM

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE MUZIEKMAATSCHAPPIJ DE WEERGALM, AFGEKORT : KON. MUZIEKMIJ. DE WEERGALM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 409.416.115

Publication

31/01/2011
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Benaming

(voluit) : Koninklijke Muziekmaatschappij DE WEERGALM

(Kon.MuziekMij De Weergalm)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 3970 LEOPOLDSBURG , NIRLAYLAAN 77

Ondememingsnr : 0409 416 115

Voorwerp akte : Statutenwijziging - Ontslagen - Benoemingen

STATUTEN

Titel I: NAAM  STICHTING ---- DOEL --- DUUR

Art. I De KONINKLIJKE MUZIEKMAATSCHAPPIJ DE WEERGALM wijzigt haar naam op 01 januari 2011 in MUZIEKVERENIGING "ORBIS", eveneens als Vereniging zonder Winstgevend Doel, overeenkomstig de bepalingen der wet van 27 juni 1921.

De naam van de vereniging is "Muziekvereniging ORBIS" en moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk' of de askorting "vzw" worden voorafgegaan. De muziekvereniging behoudt zich het recht voor om in al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de muziekvereniging de verkorte benaming "vzw MV ORBIS" te gebruiken.

Art. 2 De muziekvereniging is gevestigd in 3970 LEOPOLDSBURG, Nicolaylaan 77. De maatschappij ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Hasselt. Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voomoemde gerechtelijk arrondissement.

Art. 3 De administratieve zetel der muziekvereniging is gevestigd Nicolaylaan, 77 te 3970 Leopoldsburg doch kan overal eiders in de gemeente overgebracht worden op loutere beslissing van de raad van bestuur.

Art. 4 De muziekvereniging is een vrije vereniging, los van alle politieke strekkingen. Zij verdedigt in alle omstandigheden van het openbaar en privaat leven, de principes vervat in de DECLARATIE DER RECHTEN VAN DE MENS EN DE BURGER van 26 augustus 1789 en in deze van 10 december 1948; zij is voorstander van een maatschappelijk stelsel ingegeven door rechtvaardigheid, verdraagzaamheid en naastenliefde en heeft ondermeer tot doel haar leden opvoedende ontspanning te verschaffen.

Art. 5 De muziekvereniging heeft de volgende doelstellingen;

1. Het leven van de blaasmuziek (HaFaBra-muziek) in de gemeente veilig stellen voor de toekomst.

2. Zorgen voor een aangename muzikale sfeer waarin elke muzikant zich kan thuis voelen en met plezier komt spelen.

3. Het muzikale peil op een goed niveau brengen en houden maar met de bedenking dat dit haalbaar moet zijn voor alle muzikanten.

4. Het aantrekken van jonge muzikanten en deze integreren in de vereniging.

Art. 6 De muziekvereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan op elk ogenblik worden ontbonden.

1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

1111

*11016831"

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

19 * 2011

HASSELT

re

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Titel II:  DE LEDEN 

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Art. 7 De muziekvereniging is samengesteld uit vaste leden (bestuursleden) en uit toegetreden leden (werkende-, spelende en ereleden). Het getal van de leden is niet beperkt. Het aantal van de vaste leden mag echter niet minder bedragen dan ZES (6)

Art. 8 De leden worden aangenomen door de raad van bestuur, de aanstelling behelst de onderwerping aan de statuten en reglementen van de muziekverening.

Art. 9 De hoedanigheid van WERKEND lid wordt verleend aan iedereen die er in toestemt deel te nemen aan de bedrijvigheid der muziekvereniging en namelijk aan de feesten, vergaderingen en andere activiteiten waartoe hij wordt uitgenodigd.

Art. 10 Is SPELEND lid al wie er in zich toe verbindt een muziekinstrument te bespelen. Uitgenomen in geval van ernstig belet, heeft hij voor plicht aan aile activiteiten der muziekvereniging deel te nemen.

Art. 11 Is ERELID, al wie uit sympathie een bijzondere bijdrage betaalt maar niet kan worden aanzien als spelend of werkend lid. Zij bepalen zelf een minimumbedrag (hoger als deze van een werkend lid).

Art. 12 De vaste en de toegetreden leden betalen een jaarlijkse bijdrage waarvan het bedrag door het bestuur wordt vastgelegd met een maximum van 30 ¬ .

Art. 13 De raad van bestuur mag van de lijst der leden schrappen:

a. de toegetreden leden die meer dan één jaar achterstaan met de betaling van hun bijdrage

b. de spelende leden die gedurende zes maanden en zonder geldige reden tekort zijn

gekomen aan de helft van hun statutaire verplichtingen.

Gezegde maatregel wordt slechts getroffen na een laatste en schriftelijke aanmaning.

c. mag uitgesloten worden: al wie door schriften, woorden of daden de muziekvereniging tracht te benadelen.

d. het staat een uitgesloten lid vrij binnen de 8 dagen per aangetekende brief tegen de

getroffen beslissing in beroep te gaan bij de Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering beslist bij een meerderheid van 2/3 der aanwezige leden.

Art. 14 De vaste leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de muziekvereniging, mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van bestuur.

Art. 15 Ontslagnemingen, schrappingen of uitsluitingen geven geen recht op terugbetaling der afgedragen bijdragen.

Titel HL:  HET BESTUUR

Art. 16 De muziekvereniging wordt beheerd door een comité genaamd RAAD VAN BESTUUR en is samengesteld uit ten minste ZES (6) Ieden.

Art. 17 De BESTUURSLEDEN worden door de Algemene Vergadering verkozen onder de vaste en toegetreden leden voor een tijdperk van 6 jaar. Zij zijn om de 2 jaar voor 1/3 uittredend en herkiesbaar. De verkiezing geschiedt bij geheime stemming en met meerderheid van 2/3 van de aanwezigen.

Art. 18 De Raad van Bestuur kiest in zijn schoot: I voorzitter, 1 ondervoorzitter, l secretaris en I penningmeester. De overigen zijn commissarissen.

Art. 19 De voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester vormen het BESTENDIG BUREAU der muziekvereniging.

a. De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls als dat nodig blijkt, doch minstens een maal per maand en binnen de 10 dagen indien 1/3 der bestuursleden dat verlangen.

b. De Raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris. Ingeval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter of door de oudste der aanwezige bestuurders.

c. De voorzitter kan slechts besluiten indien de meerderheid van de leden aanwezig is. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, de doorslag.

d. De Raad van Bestuur mag GEEN beslissing nemen aIs niet 2/3 van de leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2011- Annexes du Moniteur belge

aanwezig zijn.

Het kan echter wel geldig beraadslagen welk ook het aantal aanwezigen zijn bij een

tweede vergadering die dient te worden samen geroepen binnen de maand.

De dagorde moet dezelfde zijn als bij de vorige oproep.

e. Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de Raad van Bestuur te vertegenwoordigen.

Art. 20 Tenzij in geval van ernstig belet hebben de bestuursleden voor plicht de vergaderingen van de Raad van Bestuur bij te wonen. Drie opeenvolgende afwezigheden, zonder gegronde reden, kunnen aanleiding geven tot schorsing van het in gebreke zijnde lid, en kunnen aanleiding geven tot vervanging.

Art. 21 Wanneer om enigerlei reden het aantal bestuursleden beneden ZES (6) daalt, zal de Raad van Bestuur binnen de maand een vervanger van het afgetreden lid verkiezen, die het overgenomen mandaat tot zijn einddatum waarneemt. De eerstvolgende Algemene Vergadering zal deze aanstelling bekrachtigen.

Art. 22 De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor de belangen en de goede gang der muziekvereniging en

waakt over het naleven van de statuten en de andere reglementen.

Het is gemachtigd ERETITELS te verlenen aan zeer verdienstelijke leden.

Art. 23 Alle akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de muziekvereniging geldig ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur en door de secretaris gezamenlijk optreden. Deze moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de Raad van Bestuur of van enige machtiging. Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte.

Art. 24 De hoedanigheid van het bestuurslid is onverenigbaar met het waarnemen van een door de muziekvereniging bezoldigd ambt.

Art. 25 De Raad van Bestuur zal een HUISHOUDELIJK REGLEMENT opstellen bepalende de modaliteiten van uitvoering van onderhavige statuten, de bevoegdheid van elk bestuurslid alsook de inrichting der verschillende afdelingen.

Titel IV:  ALGEMENE VERGADERING 

Art. 26 De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle vaste en toegetreden leden.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij ontstentenis door de ondervoorzitter. Ieder lid kan zich door één enkel ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem en eventueel een tweede bij volmacht van een ander lid. Deze volmacht moet bij het begin van de algemene vergadering aan de voorzitter worden overhandigd.

Art. 27 De Algemene Vergadering moet eenmaal per jaar (in het eerste kwartaal) worden bijeengeroepen, datum bepaald door de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur bij gewone brief, ondertekend door de secretaris in naam van het bestuur, die minstens acht dagen voor de vergadering aan ieder lid wordt gestuurd. De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht.

Art. 28 De Algemene Vergadering zal in BUITENGEWONE zitting opgeroepen worden telkens de Raad van Bestuur dat nodig acht. Het zal eveneens bijeenkomen binnen de 10 dagen indien 1/5 der leden hieromtrent schriftelijk verzoeken en de te bespreken dagorde melden.

Art. 29 De Algemene Vergadering is het hoogste orgaan van de muziekvereniging. Zij bezit de machten die

haar zijn toegekend door de wet en door de onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

a. De wijzigingen van de statuten;

b. De benoeming en afzetting de vaste en toegetreden leden;

c. Desgevallend de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d. De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e. De goedkeuring van de begroting en van de rekening;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2011- Annexes du Moniteur belge

f. De vrijwillige ontbinding van de muziekvereniging;

g" De uitsluiting van de leden;

h. De omzetting van de muziekvereniging in een vennootschap met een sociaal

i. oogmerk;

Alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Art. 30 De BESLISSINGEN van de Algemene Vergadering worden getroffen bij eenvoudige meerderheid der aanwezig leden. Er mag echter niet gestemd worden nopens voorwerpen die niet op de dagorde staan. Persoonlijke aangelegenheden worden bij geheime stemming afgehandeld.

Art. 31 De leden die niet in regel zijn met hun statutaire verplichtingen hebben geen stemrecht.

Titel V: --- BEGROTINGEN  REKENINGEN 

Art. 32 Het SOCIAAL JAAR loopt van 1 januari tot 31 december

Art. 33 Het bezit der muziekvereniging bestaat uit:

a. de bijdragen der leden

b. de giften en allerhande ontvangsten

c. de belegde kapitalen

d. de roerende en onroerende goederen

Art. 34 Na afsluiting van het dienstjaar zal de Raad van Bestuur verslag uitbrengen over de ontvangsten en uitgaven gedaan in het dienstjaar, alsmede over de financiële toestand der muziekvereniging per 31 december en de begroting van het volgende werkingsjaar. Het financiele verslag en de verantwoording der fondsen gebeurt door de penningmeester. De stand van rekeningen, uitgaven en inkomsten dienen ter verantwoording te worden voorgelegd op de Algemene Vergadering en dienen door de meerderheid der aanwezige leden te worden goedgekeurd, De penningmeester is financieel verantwoordelijk voor de fondsen onder zijn beleid.

Art. 35 Het batig saldo vergroot het vermogen van de muziekvereniging, en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

Titel VI:  ONTBINDING 

Art. 36 De muziekvereniging kan niet ontbonden worden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal leden daardoor niet minder dan ZES bedraagt. De muziekvereniging kan voor het verstrijken van haar duur ontbonden worden door een besluit van de Algemene Vergadering in overeenstemming met artikel 20 van de wet van 27 juni 1921 of door een gerechtelijke beslissing. Om geldig te zijn dient het voorstel tot ontbinding voorgedragen te worden door de Raad van Bestuur en aangenomen door 2/3 der leden die speciaal voor het geval in een buitengewone Algemene Vergadering worden opgeroepen. Wordt deze verhouding niet bereikt dan zal een tweede vergadering beslissen bij eenvoudige meerderheid der aanwezige leden.

Art. 37 De Algemene Vergadering die tot ontbinding overgaat, zal op dat moment de vereniging(en) aanduiden aan wie het maatschappelijke bezit wordt overgedragen en dit na aanzuivering der schulden.

Titel VII:  VARIA 

Art. 38 Worden benoemd / ontslagen als bestuurders door de algemene vergadering:

Ri jksregistemummer

52.10.14-226.31

35.01.03-02743

36.09.19-156.94

53.11.10-241.67

Benoemingen: Bestuurslid BELMANS CAERTS Annegreeth Theofiel 85.06.25-172.32

Bestuurslid 44.02.18-025.82

Ontslagen: Functie Naam Voornaam

Bestuurslid Bestuurslid Bestuurslid Bestuurslid DECKERS CANNAERTS BUSSELS TIELENS Jeanninne Gaston Mathieu Frans

Luik B - Vervolg

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bestuurslid FRANS Louis 45.03.06-153.51

Bestuurslid TERZO Jean Pierre 61.10.03-225.66

Herbenoeming: Bestuurslid CLAES Wilma 54.08.01-080.13

Bestuurslid PAN1S Roger 60.01.21-347.96

De nieuwe "Raad van Bestuur" is als volgt samengesteld:

Voorzitter: CLAES Wilma 54.08.01-080.13

Ondervoorzitter: BELMANS Annegreeth 85.06.25-172.32

Secretaris: CAERTS Theofiel 44.02.18-025.82

Penningmeester: PAN1S Roger 60.01.21-347.96

Commissaris: FRANS Louis 45.03.06-153.51

Commissaris: TERZO Jean Pierre 61.10.03-225.66

Art. 39 Huidig statuut vervangt het statuut van 21 september 2005 (0131960) en vernietigd alle wijzigingen die sindsdien werden aangebracht.

Deze statuten, opgemaakt in twee originele exemplaren, werden goedgekeurd bij volstrekte meerderheid op de Algemene Vergadering van 04 januari 2011 te Leopoldsburg.

Getekend: CLAES Wima - Voorzitter

CAERTS Theofiel - Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
KONINKLIJKE MUZIEKMAATSCHAPPIJ DE WEERGALM, …

Adresse
NICOLAYLAAN 77 3970 LEOPOLDSBURG

Code postal : 3970
Localité : LEOPOLDSBURG
Commune : LEOPOLDSBURG
Province : Limbourg
Région : Région flamande