KUNSTKRING KOSMOS

Association sans but lucratif


Dénomination : KUNSTKRING KOSMOS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 439.256.580

Publication

27/02/2012
ÿþ MOn 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*2aoasi~a"

FiCGI ITBAIdA VAN KOui'HANllE!_

Pt -02- 2012

HASSELT

Oridernerningsnr : 439.256.580

Ferir. -ins.,

(voluit) : Kunstkring Kosmos vzw

(verkort)

Ftechtsvcrm : vzw

Zetel : Elzen 13, 3920 Lommel

Ondc,r, Fas ai te : Ontslagen en benoemingen -wijziging statuten.

\%

Ontslagen en benoemingen :

Bij beslissing van de algemene ledenvergadering dd.221112012 werd het ontslag van:

Horst Dieter Prissler als ondervoorzitter en bestuurder

en van

Gerard Kaspers als penningmeester en bestuurder aanvaard.

Als penningmeester en bestuurder werd benoemd: Marieke Bosmans.

Als 2e secretaris en bestuurder werd benoemd: Silvia Hendriks.

Als bestuurder werd benoemd: Jef Vander Mierde.

Artikel 2: De zetel is gevestigd te B-3920 Lommel, Kruisboogstraat 31. Het gerechtelijk arrondissement waaronder de V.Z.W. ressorteerd is Hasselt.

De gecoordineerde statuten.

De zetel is gevestigd te B-3920 Lom mei Kruisboogstraat 31. Het gerechtelijk arrondissement waaronder de V.Z.W. ressorteert is Hasselt.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de Schone Kunsten

en het geestesleven in hefalgèÉneen van onze westerse cultuur. De

vereniging streeft naar de realisatie van dit doel met alle middelen

in haar macht: het organiseren van tentoonstellingen, voordrachten,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(a)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Vprsn " Naam pn hanritakpninn

NAAM, ZEi'EL, DUUR, DOEL

Artikel 1

De vereniging draagt de naam: Kunstkring KOSMOS v.z.w.

Artikel 2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MY

voor- glift - vervolg

Ibehouden 1 ,

aan het Belgisch I Staatsblad

muziek uitvoeringen, het begeleiden en raad geven van/aan kunstenaars, het organiseren van actieve kunstbeoefening en het onderhouden van een website of andere publicaties.

Moa 2.0



Artikel 4



De vereniging is voor onbepaalde tijd opgericht en kan ten allen tijde ontbonden warden.



LEDEN

Artikel 5

De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden (Huish. Regl.).

Het aantal leden is onbeperkt, maar mag niet minder dan drie bedragen. Aile leden hebben stemrecht op de algemene leden vergadering. Om als lid aanvaard te worden is het nodig enige verantwoordelijkheid te willen dragen in de werking en uitbouw van de vereniging. Een kandidaat lid moet hiertoe een aanvraag indienen bij de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur neemt het lid aan, na beoordeling aan de hand van een curriculum vitae of bezichtiging van diens werk. Alle actieve leden moeten hetzij kunstenaar zijn, hetzij open staan voor hun artistieke ontwikkeling. De maximum bijdrage als lid bedraagt ¬ 50,00 per jaar.

De minimum bijdrage voor een donateur bedraagt ¬ 70,00 per jaar. Het staat de leden vrij ontslag te nemen op elk tijdstip, mits de Raad van Bestuur hiervan vooraf in kennis wordt gesteld. Ontslaggevende of uitgesloten leden kunnen geen teruggave eisen van de door hen betaalde bijdragen. Hetzelfde geldt voor de erfgenamen, schuldeisers of rechthebbenden van een overleden lid.

De lidmaatschapskaart van de leden wordt ondertekend door de voorzitter of diens gemachtigde. De kaart geldt ook als lidkaart voor de KLFBK en wordt dus ook ondertekend door de voorzitter van de KLFBK en krijgt een jaarzegel



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2012 - Annexes du Moniteur belge









ALGEMENE LEDEN VERGADERING

Artikel 6

De Algemene Leden Vergadering is samengesteld uit aile leden van de vereniging en wordt voorgezeten door de voorzitter.

Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Leden Vergadering. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen. Bij staken van de stemmen beslist de voorzitter.





Op de Laatste bíz. van Luits a vermelden : Recto : Naam en hoedatitghi id ván cië insiitttilénfërndd rkitát'ts, ftëte vüi ae pérsó(o}n(énj bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

e,a_) r--`sY-------_ ;

x Voor l ll.ei£ l - vervolg

behoudenE( MOD2.0

aan net f t

Artikel 7

De bevoegdheden van de Algemene Leden Vergadering zijn:

- de wijziging van de naam van de vereniging,

- de driejaarlijkse benoeming van de Raad van Bestuur,

- de goedkeuring van de begrotingen van de statuten,

- de kwijting van de bestuurders,

- de verhoging of verlaging van de ledenbijdrage,

- het ontbinden van de vereniging,

bestemming van het bezit van de vereniging op dat ogenblik,

- omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal

oogmerk,

- het wijzigen en goedkeuren van het huishoudelijk reglement.

Artikel 8

De Algemene Statutaire Leden Vergadering wordt gehouden voor 31 januari. Een buitengewone algemene vergadering wordt bijeengeroepen telkens wanneer de Raad van Bestuur dit noodzakelijk acht of wanneer tenminste één vijfde van de leden er schriftelijk om vraagt.

Alle leden worden per e-mail of brief uitgenodigd op de Algemene Vergadering en dit minimum 8 dagen van te voren. De uitnodiging-mail- wordt verstuurd met de naam van de voorzitter, een brief wordt ondertekend door de voorzitter. Beide vormen vermelden datum, plaats en uur. Speciale vermelding wordt gemaakt wanneer op de agenda goedkeuring van een aanpassing van statuten of huishoudelijk reglement wordt gevraagd.

De uitnodiging gaat vergezeld van de agenda opgemaakt door de voorzitter, in overleg met de Raad van Bestuur. Eik agendapunt ondertekend door minimum 1/20 van de leden wordt eveneens op de agenda geplaatst.

Artikel g

De algemene vergadering mag geen besluiten treffen buiten deze voorzien op de agenda tenzij er leden uitdrukkelijk om vragen.

Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel van de ,vereniging, uitsluiting van werkende leden of de ontbinding van de vereniging, worden bijzondere meerderheden toegepast

(wet27/6/1921 gewijzigd 2/5/2002). Bij een wijziging van de

statuten moet 2/3 van de leden aanwezig zijn of zich laten

Op de laatste blz. van Cáii<B vermelden : Êtecto : Naam en hoedanigheid van dé%istrumenterende notaris, hetzij vanïdë përsó(d)ii(én bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening..

[Belgisch siatsiacij;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor -vervolg

behouden l aan het

Belgisch

Staatsblad

vertegenwoordigen en moet 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor stemmen.

MOA 2.5

Artikel 10

De beslissingen van de Algemene Leden vergadering worden opgenomen in de notulen ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Leden hebben het rechtaan inzage op de zetei van de VMW van de notulen van de Algemene vergadering, de Raad van Bestuur en alle personen die een mandaat hebben, alsook van het register der leden en alle boekhoudkundige stukken.

Elkeen kan kosteloos kennis nemen en/of tegen betaling afschrift verkrijgen van aile stukken die neergelegd zijn op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Hasselt.

RAAD VAN BESTUUR

Artikel 11

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie bestuurders. Het aantal bestuurders dient kleiner te zijn dan het aantal leden. Zij worden benoemd door de Algemene Statutaire Ledenvergadering voor een termijn van drie jaar en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar.

Zij oefenen hun bevoegdheden als college uit,

Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Benoeming, ontslag, aftreden van bestuurders en commissarissen worden bekendgemaakt door neerlegging van de akte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van Hasselt binnen de dertig dagen. Hierna worden ze binnen de dertig dagen na neerlegging gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsbiad.

Artikel 12

Het dagelijks bestuur voor ad hoc beslissingen wordt uitgeoefend door de voorzitter en de secretaris van de Raad van Bestuur met een of meerdere verdere leden van de Raad van Bestuur, om het minimum van drie te vormen. Beslissingen door de Raad van Bestuur of het dagelijks bestuur worden door middel van een nieuwsbrief naar de leden gecommuniceerd. Aan het bestuur kunnen commissarissen worden toegevoegd. Bestuurders en commissarissen worden benoemd voor een termijn van drie jaar. Aan het" einde van hun mandaat kunnen zij zich herkiesbaar stellen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste b

z. van Luik S vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de periceri(én) " bevoegd cie vereniging of stichting ten aanzien van derden ie vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

x~{<

vervolg

Voor- 1 behouden

aan het Belgïsch

Staatsblad Artikel 13

Bij gerechtelijke handelingen wordt de vereniging vertegenwoordigd door de voorzitter van het bestuur, of door een door de Raad van Bestuur aangestelde bestuurder. Zij oefenen hun bevoegdheden als college uit.

Artikel 14

Strategieën en lopende zaken worden besproken en beslist op de regelmatige bijeenkomsten van de Raad van Bestuur en de commissarissen.

De bevoegdheden van de commissarissen kunnen zijn:

-public relations

-scouting en artistieke contacten

-lay-out

-technische realisatie

-sponsoring

Zij oefenen hun bevoegdheden als college uit.

Een bestuurslid dat niet de nodige verantwoordelijkheid draagt in de werking en de uitbouw van de vereniging, kan ten allen tijde bij meerderheid van stemmen van de raad van bestuur voortijdig uit zijn bestuursfunctie ontheven worden.

BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 15

Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de jaarrekening open maakt de begroting voor het komend jaar. Het boekjaar is gelijk aan het kalenderjaar. Tevens wordt door het bestuur het jaarverslag opgesteld. Deze worden alle onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Statutaire, Leden Vergadering, ten laatste 6 maanden na afsluiting van het boekjaar. Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de Algemene Statutaire Leden Vergadering zich uit over de kwijting van de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

Op de laatste biz, van Lüik i i vermelden : Recto: Maan en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, }ïëtzirirân dë liér§ó(áTrign) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.9

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

hom; e

e Voor- k..H.li[i l - vervolg

behouden

aan het

= Belgisch I

Staatsbad j

t

-r

MOD 2.0

ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 16

In geval van ontbinding van de vereniging duidt de Algemene Leden Vergadering één of meer vereffenaars aan en beslist over de bestemming van het vermogen van de vereniging. Dit vermogen zal, na voldoening van de schulden worden overgedragen aan één of meerdere verenigingen waarvan het doel dat van de vereniging het meest nabij komt.

ONVOORZIENE GEVALLEN

Artikel 17

Voor alle gevallen waarin deze statuten niet voorzien, zijn de beschikkingen van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Deze gecoördineerde statuten werden op de algemene leden

vergadering d.d. 22 januari 2012 goedgekeurd. Aanwezig of

vertegenwoordigd 31 leden van 38, allen stemden voor.

Ondergetekende, Steenbeeke Alfons handelend als bestuurder, voorzitter, verklaart dat deze opgaaf volledig en naar waarheid is opgemaakt.

Gedaan te Lommel, op 8/2/2012

áp de laatste b

z. van LUiki# vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
KUNSTKRING KOSMOS

Adresse
ELZEN 13 3920 LOMMEL

Code postal : 3920
Localité : LOMMEL
Commune : LOMMEL
Province : Limbourg
Région : Région flamande