LAERMANS-PEERLINGS

Société en commandite simple


Dénomination : LAERMANS-PEERLINGS
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 627.633.154

Publication

09/04/2015
ÿþ PPF 11.1

h-ifekl ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1111111I11111,11.Ill 11111111111

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

21 KART 2015

Griffie

Laerrnans-Peerlings

Gewone commanditaire vennootschap

Wimmertingenstraat 15, 3501 Wimmertingen, België

Ondememingsnr Benaming (voluit) :

(verkort) : Rechtsvorm

Zetel :

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte :Uittreksel uit oprichtingsakte Tekst :

Tussen de ondergetekenden:

1. Mevrouw Peerlings Wendy , geboren te Neerpelt op 23/01/1973 , wonende te 3501 Wimmertingen, Wimmertingenstraat 15

enerzijds en

2. Mijnheer inermans Bert, geboren te Maaseik op 24/01/1976 , wonentie te 3501 Wimmertingen, Wimmertingenstraat 15

anderzijds

werd op 30 januari 2015 overeengekomen om een via onderhavige onderhandse overeenkomst een gewone commanditaire vennootschap op te richten met volgende kenmerken:

Artikel 1

Er wordt een gewone commanditaire vennootschap opgericht onder de benaming "Laermans - Peerlings " met als achtervoegsel "GCV" (gewone commanditaire vennootschap).

Artikel 2

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3501Wimmertingenaan de Wimmertingenstraat 15 , gelegen in het gerechtelijk arrondissement Hasselt. De zetel kan overgebracht bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerders of vennoten.

De zaakvoerders zijn gemachtigd bestuurszetels, bijhuizen, agentschappen, zowel in België als in het buitenland, op te richten.

Artikel 3

De vennootschap heeft tot doel, zowel voor eigen rekening als voor derden en dit zowel in België als in het buitenland:

- Het geven van lezingen betreffende in hoofdzaak het vakgebied psychologie en andere

Op de laatste blz. van Luik !fisi vermelden Recto : "Naam en hedânigh-eld van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

2

ce

e

Cà.

>01:

'et

m

CD.

eg:

CD:

t:71

CD]

cd

-b-b

cd

cd

-b-b



aà.

e

Utet li - vervolg Mal POP 11.1

(aanverwante) vakgebieden en dit zowel aan scholen, organisaties of eventuele andere instanties;

Y

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Een gespecialiseerd centrum te zijn voor psychomotorische diagnostiek en therapie dat opleidingen, lessenreeksen en trainingen aanbiedt en verzorgt binnen deze sector. Zij kan in dit kader alle nodige onderzoeken doen;

De ontwikkeling van en handel in orthopedische producten en toepassingen;

Het inrichten van algemene diensten en een secretariaat in het bijzonder, die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteiten;

De aan- en verkoop, het huren en verhuren, het in- en uitvoeren van alle therapie-, onderzoek- en cursusmateriaal en begeleidende apparatuur en accommodaties voor voornoemde activiteiten;

Het aanleggen van reserves om daarmede alle infrastructuur, zoals bijvoorbeeld apparaten en gebouwen aan te schaffen, die nodig of nuttig zijn om de activiteiten uit te oefenen;

De mogelijkheden scheppen om personeelsleden, werkende vennoten en zaakvoerders toe te laten zich verder te bekwamen in zijn discipline en aan de spits van de evolutie te blijven;

Het verlenen van diensten in de meest ruimte betekenis op het vlak van management en bedrijfsbeheer, marketingproviding, bestuursmandaten, publicaties, voordrachten, advies en begeleiding in selectie en opleiding van personeel en in kwaliteitsbevorderende maatregelen;

Dit alles in de meest uigebreide betekenis van de termen.

De vennootschap mag alle industriële, handels en financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks haar maatschappelijk doel kunnen helpen bevorderen en dit zowel in België als in het buitenland. Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, op gelijk welke wijze - rechtstreeks of zijdelings - deelnemen aan of belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard. Zij kan aile verbintenissen aangaan, kredieten en leningen aangaan of toestaan, en ze kan zich voor derden borgstellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

Zij kan zowel in België als in het buitenland agentschappen of vertegenwoordigingen oprichtingen of deze van andere aanverwante bedrijven waarnemen, zo door verbintenissen met particulieren als met ondernemingen, vennootschap en verenigingen. Zij kan zich met deze laatste versmelten en inbreng doen van het geheel of van een gedeelte van haar bezit.

Zij kan het dagelijks bestuur van vennootschappen op zich nemen als bestuurder of vereffenaar, Kortom, de vennootschap mag om het even welke gelijkaardige handelingen stellen die verband houden met bovengenoemd doel of die van aard zouden zijn de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel te vergemakkelijken of uit te breiden.

Zij heeft tenslotte tot doel eventueel voordelen te verschaffen aan haar aandeelhouders en ma ndatarissen.

Artikel 4

De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur. Zij wordt ontbonden na het verstrijken van acht maanden na de opzegging door één van de vennoten aan de andere gedaan per aangetekend schrijven. Verbintenissen aangegaan namens de vennootschap in oprichting worden

Op-de iaaisie biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

3

L.ktei - vervolg Mod PDF 11,1

geacht in naam en voor rekening te zijn aangegaan van de vennootschap.

Artikel 5

Het vermogen van de vennootschap wordt gevormd door de inbrengen vanwege de ondergetekenden waartoe zij zich onherroepelijk verbonden hebben als volgt:

Mevrouw Peerlings Wendy, voornoemd, brengt in de vennootschap ¬ 500,00 in speciën. in gemeen overleg wordt haar hiervoor 5 van de 10 aandelen toegekend.

Mijnheer Laermans Bert, voornoemd, brengt in de vennootschap ¬ 500,00 in speciën. In gemeen overleg wordt haar hiervoor 5 van de 10 aandelen toegekend.

Bijgevolg wordt het maatschappelijk kapitaal gebracht op een som ter grootte van ¬ 1.000,00 vertegenwoordigd door 10 aandelen, elk met een fractiewaarde van één tiende van het maatschappelijk kapitaal, volledig volgestort.

Artikel 6

Voor iedere vennoot mag een rekening-courant geopend worden waarin alle sommen die ter beschikking van de vennootschap gesteld zijn, gebracht worden. Zij zullen recht geven op een intrest berekend tegen de wettelijke rentevoet.

Wanneer de behoeften van de vennootschap een storting op deze rekening-courant nodig maken, zal deze storting door iedere vennoot gedaan worden in verhouding met het aantal aandelen in zijn bezit, tenzij er anders over beslist wordt. De terugtrekking van gedeponeerde fondsen kan enkel in gemeen overleg gebeuren.

Artikel 7

Buiten de toestemming van alle medevennoten mogen de vennoten hun rechten in de

vennootschap niet overdragen, noch opdracht geven aan een derde om hen in de vennootschap te vertegenwoordigen.

Artikel 8

Iedere zaakvoerder beschikt over de maatschappelijke handtekening, maar hij zal er enkel gebruik van mogen maken voor de zaken die het doel van de vennootschap uitmaken.

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer zaakvoerders, afzonderlijk

optredend, die in naam van de vennootschap alle handelingen mogen stellen die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

Worden tot zaakvoerders benoemd voor onbepaalde duur:

Mevrouw Peerlings Wendy, voornoemd;

De Heer Laermans Bert, voornoemd;

Hun mandaat is onbezoldigd.

Artikel 9

De jaarvergadering van de vennoten wordt gehouden op 10 juni van elk jaar om 10.00 uur. Indien deze dag op een wettelijke feestdag valt, wordt de vergadering de eerstvolgende werkdag gehouden.

"

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bit het Belgisçh_St hiad =_02/Q4/2Q1S_- AnnexPs_du Mnniteur_belgc

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Let a - vervolg

Artikel 10

Mcd PDF 11.1

r 1

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Billagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/20 $ -,Annexes_da Moniteux.belge

Ieder boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van hetzelfde jaar. Ieder jaar op éénendertig december zal een inventaris en een jaarrekening worden opgemaakt.

Artikel 11

De nettowinst wordt verdeeld volgens beslissing van de algemene vergadering. De vennoten mogen bij enkele meerderheid van stemmen beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk vooraf genomen op de winsten. Zij zullen eveneens, bij enkele meerderheid van stemmen, mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige jaren geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij bovenop de winst van het afgesloten Jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

Artikel 12

Bij beslissing van de vennoten met gewone meerderheid kan aan iedere vennoot bovenop zijn aandeel in de winst, een vergoeding worden toegekend die voor elkeen zal bepaald worden volgens de aard van zijn werkzaamheden in de vennootschap. Deze vergoedingen zullen als wedden of vertegenwoordigingskosten bij de algemene kosten gerekend worden. De eenmaal toegekend vergoeding kan later niet meer gewijzigd worden door de vergadering van vennoten buiten de toestemming van de betrokken vennoot om.

Artikel 13

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld warden in dezelfde evenredigheid als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten.

Artikel 14

Iedere vennoot heeft het recht de vergadering van vennoten bijeen te roepen. Daartoe moet hij al zijn medevennoten uitnodigen per aangetekende brief die hij ten laatste acht dagen voor de vergadering in de post afgegeven moet hebben. Deze brief moet de agenda vermelden.

De vergadering zal worden voorgezeten door de zaakvoerder, Mevrouw Peerlings Wendy , of In haar afwezigheid, door de Heer Laermans Bert of door de oudste van de aanwezige vennoten. Zij zal gehouden worden ten maatschappelijke zetel.

Ieder aandeel heeft recht op één stem, maar in geval van staking van de stemmen, is die van de voorzitter beslissend. De beslissingen worden bij gewone meerderheid genomen, behoudens afwijkende bepalingen in huidige statuten. Wanneer op de eerste vergadering de meerderheid van de vennoten niet aanwezig is, zal de tweede vergadering regelmatig mogen beraadslagen en beslissen, welk ook het aantal aanwezige vennoten is. De vennoten mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een medevennoot; geen enkele vennoot mag echter drager zijn van meer dan één mandaat.

Artikel 15

De ontbinding van de vennootschap zal door elke vennoot aangevraagd kunnen worden, indien de verliezen vijftig procent van het kapitaal belopen. Maar in dat geval kunnen de andere vennoten de vereffening vermijden door het deel van het uittredende lid over te nemen, zoals bepaald in artikel 16 hierna.

Artikel 16

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijders van een vennoot; eên vermindering van de handelingsbekwaamheid of het kennelijk onvermogen of faillissement van vennoten of van zaakvoerders. Ze blijft voortbestaan onder de andere vennoten,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

5

Let vervolg

Bij overlijden zullen de aandelen van de overleden vennoot toekomen aan zijn erfgenamen en legatarissen indien alle andere vennoten hiermede hun akkoord betuigen. De erfgenamen en legatarissen mogen in geen geval de zegels laten leggen of een gerechtelijke inventaris laten opmaken, noch de normale gang van zaken van de vennootschap belemmeren. Indien zij niet als vennoot worden toegelaten, zuilen de erfgenamen van de overledene het deel dat aan de overledene toekomt volgens de laatste balans die opgemaakt werd voor het overlijden enkel in speciën kunnen opeisen bij de andere vennoten.

Mod PDF 11.1

i a

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Billagen bil het Belgisch Staatsblad - 09/04/2015_- Auuexes duuMoniteur_.belge

De rekening zal betaalbaar en eisbaar zijn in vijfjaar per vijf gelijke delen, waarvan de eerste

betaling zal plaatsvinden binnen de zes maanden volgend op het opmaken van de balans per 31 december voorafgaand aan het overlijden.

Artikel 17

Wanneer een vennoot wettelijk onbekwaam is of om welke redenen ook verhinderd is, kan de

algemene vergadering beslissen dat hij zal ophouden deel uit te maken van de vennootschap. Zij voorziet in zijn vervanging in de bijzondere functies die hem waren toevertrouwd.

Artikel 18

In geval van ontbinding van de vennootschap zal de vereffening toevertrouwd worden aan de vennoten, vereffenaar(s) aangesteld overeenkomstig artikelen 184 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen. De bevoegdheid van de vereffenaars wordt door deze voornoemde wetsbepalingen geregeld, tenzij de algemene vergadering daar bij gewone meerderheid anders over beslist.

Artikel 19

Op de netto-opbrengst van de vereffening zullen de vennoten hun inbrengen terugnemen. Het saldo zal worden verdeeld volgens de verhouding van de aandelen die zij bezitten. Het eventueel nettoverlies zal volgens dezelfde verhouding verdeeld worden onder de vennoten.

Slot- en overgangsbepalingen

Eerste boekjaar

Het eerste boekjaar begint op heden en eindigt op 31 december2015 .

Eerste Jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden warden op 10 juni 2016,10.00uur .

Rechtspersoonlijkheid

De vennoten verklaren dat, rekening houdend met het feit dat de vennootschap, overeenkomstig artikel 2 paragraaf 4 van het Wetboek van Vennootschappen, slechts rechtspersoonlijkheid verkrijgt vanaf de datum van de in de artikelen 67 en 68 van het Wetboek van Vennootschappen bedoelde neerlegging ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophàndei, hoger gemelde benoeming van de zaakvoerder eveneens slechts uitwerking heeft vanaf die datum.

Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen neemt de vennootschap aile verbintenissen over die zijn verricht in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting

Op de laatste blz. van Luik 13 Vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

6

Lier - vervolg

(get)

Peerlings Wendy

tegelijk hiermee neergelegd: originele oprichtingsakte

' r

Voorbehouden

aan hot

Belgisch Staatsblad

Mod PDF 11.1

Laermans Bert

en dit vanaf 1 juli 2014 vooraleer deze vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen en onder opschortende voorwaarde van neerlegging van de oprichtingsakte of het uittreksel daaruit ter griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Meer bepaald worden beschouwd als verrichtingen in naam en voor rekening van de vennootschap, alle verrichtingen binnen de exploitatie van de eenmanszaak op naam van Peerlings Wendy, gevestigd aan de Wimmertingenstraat 15 te 3501 Wimmertingen, met ondernemingsnummer 0896.307.615, sedert 1 juli 2014.

Opgesteld op plaats en datum als hoger vermeld, opgemaakt in zoveel exemplaren als er partijen zijn. Na grondige bespreking en wederzijdse toelichting hebben de partijen ondertekend.

Bijlagen bij. het Belgisch Staatsblad - 09/04/2015 - Anne,xes_du_M_aniieuxhelge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
LAERMANS-PEERLINGS

Adresse
WIMMERTINGENSTRAAT 15 3501 WIMMERTINGEN

Code postal : 3501
Localité : Wimmertingen
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande