LILLOOS AMATEURGEZELSCHAP, AFGEKORT : LAG

Association sans but lucratif


Dénomination : LILLOOS AMATEURGEZELSCHAP, AFGEKORT : LAG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 822.821.405

Publication

27/02/2015
ÿþn MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Zetel : Het Steegje 11 te 3530 Houthalen-Helchteren

Onderwerp akte : WIJZIGING ARRONDISSEMENT, STATUTEN, BENOEMING RAAD VAN BESTUUR

De algemene vergadering van zes januari tweeduizend vijftien (06-01-2015) heeft met algemene stemmen en in aanwezigheid van minstens tweederde (2/3) der leden beslist over te gaan tot de wijziging der statuten en benoeming der leden van de raad van bestuur voor onbepaalde duur.

AGENDAPUNT 1 : WIJZIGING DER STATUTEN.

Met algemene stemmen van de algemene vergadering warden navolgende wijzigingen der statuten aangenomen :

Artikel 2. De zetel van de vereniging is gevestigd op het adres : Het Steegje 11 te 3530 Houthalen Helchteren, aldus ressorterend onder het gerechtelijk arrondissement Limburg (in plaats van : Hasselt).

Artikel 10. De leden van de raad van bestuur warden aangesteld door de algemene vergadering. Ze warden verkozen voor onbepaalde duur (in plaats van : de duur van vijf (5) jaar,) of tot ze persoonlijk ontslag nemen. Zij zijn herkiesbaar. Een vrijgekomen mandaat kan .., (verder ongewijzigd).

Artikel 16. De algemene vergadering is het hoogste gezag van de vereniging. Behoren uitsluitend tot haar bevoegdheden : wijziging van de statuten van de vereniging, benoeming en afzetting van beheerders, goedkeuring van begrotingen en van rekeningen, vrijwillige ontbinding van de vereniging, uitsluiting van de leden, al de beslissingen die volgens de wet en de statuten niet tot de bevoegdheid van de raad van bestuur (in plaats van : beheer) behoren.

Hieronder de integrale tekst der statuten na de hierboven aangehaalde wijzigingen : HOOFDSTUK I  Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging wordt genoemd "Lilloos Amateureezelschap", vereniging zonder winstoogmerk, of afgekort "LAG vzw".

Artikel 2. De zetel van de vereniging is gevestigd op het adres : Het Steegje 11 te 3530 Houthalen Helchteren, aldus ressorterend onder het gerechtelijk arrondissement Limburg.

Artikel 3. Het doel van de vereniging is het beoefenen van amateur volkstoneel.

Om het doel te verwezenlijken of te bevorderen kan de vereniging daartoe alle geschikte middelen aanwenden, zoals het organiseren van socio-culturele activiteiten, het verwerven van alle nodige financiële middelen, infrastructuur, roerende en onroerende goederen, zonder dat deze opsomming beperkend is.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

HOOFDSTUK II  Leden, toetreding, ontslag, uitsluiting

Artikel 5 : De vereniging heeft twee soorten leden : "vaste leden" (hierna gewoonweg "leden" genoemd) en de "toegetreden leden". Alleen de vaste leden bezitten de volheid van het lidmaatschap met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering. Zij zijn minimaal achttien (18) jaar op de dag van de algemene: vergadering. De toegetreden leden zijn de overige personen, die weliswaar een band met de vereniging

hebben, zonder zich echt - te kunnen inmengen (zoals de minderjarige acteurs of- actrices of

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

0822.821.405

Lilloos AmateurGezelschap

LAG

vereniging zonder winstoogmerk

1 l FEB. 2015

Griffie

. e4. r, a g-1" #,gy5F I T

HECHTBANK van KOOPHANDEL te ANTWERPEN

15 32445

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) :

(verkort) :

Rechtsvorm :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

4

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

gelegenheidsacteurs of  actrices), Het aantal leden is onbeperkt maar bedraagt minstens vier (4) personen, De namen van de leden worden vernield op het ledenregister. Enkel natuurlijke personen kunnen lid worden van de vereniging.

Artikel S. Nieuwe leden worden aangenomen door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen, zonder verplichting om de genomen beslissing te rechtvaardigen of te motiveren.

Artikel 7. De raad van bestuur zal het bedrag van de jaarlijkse bijdrage bepalen. in principe zal geen jaarlijks lidgeld gevraagd worden, evenwel is het maximum van de jaarlijkse bijdrage op vijftig (50) euro vastgesteld.

Artikel 8. De leden kunnen ten allen tijde uit de vereniging treden. Hun ontslag zullen ze aan de voorzitter van de raad van bestuur betekenen, hetzij per aangetekend schrijven, hetzij door persoonlijke overhandiging van de ontslagbrief tegen ontvangstbewijs.

Wordt geacht ontslagnemend te zijn, elk lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet betaald heeft binnen de maand na de herinnering die hem bij aangetekende brief wordt toegezonden of binnen de maand niet deelneemt aan een activiteit van de vereniging waartoe hij werd opgeroepen bij aangetekend schrijven.

Uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Het lidmaatschap wordt van rechtswege beëindigd door overlijden. De ontslaggevende en uitgesloten leden, evenals de erfgenamen van de overleden leden hebben geen recht op enig bezit van de vereniging.

Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van de leden worden door de raad van bestuur in het ledenregister ingeschreven na kennisname.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het ledenregister raadplegen, evenals alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

HOOFDSTUK 111  Raad van bestuur

Artikel 9. De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur, Deze bestaat uit minimum drie (3) personen. De raad van bestuur duidt onder haar leden de voorzitter, de secretaris en de penningmeester aan. De functie van penningmeester is cumuleerbaar met de functie van voorzitter of secretaris.

De raad van bestuur moet steeds minder bestuurders tellen dan er stemgerechtigde leden zijn in de algemene vergadering. Bij gelijkheid van leden in de raad van bestuur en de algemene vergadering, wordt de jongste bestuurder van rechtswege geacht ontslag te nemen uit de raad van bestuur.

Artikel 10. De leden van de raad van bestuur worden aangesteld door de algemene vergadering. Ze worden verkozen voor onbepaalde duur of tot ze persoonlijk ontslag nemen. Zij zijn herkiesbaar. Een vrijgekomen mandaat kan slechts terug ingenomen worden na beslissing van de algemene vergadering. Zij kunnen ten allen tijde door de algemene vergadering afgezet worden.

De bestuurder die op drie opeenvolgende vergaderingen zonder verontschuldiging afwezig is, wordt van rechtswege geacht ontslag te hebben genomen. De raad van bestuur zal hem schriftelijk akte geven van dit ontslag en er zal desgevallend in zijn vacature worden voorzien op de eerstvolgende algemene vergadering.

Artikel 11. De raad van bestuur moet worden bijeengeroepen door de voorzitter of door minimum twee (2) bestuurders. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Indien de raad van bestuur niet kan zetelen wegens onvoldoende aantal aanwezigen, kan de volgende bijeenkomst van de raad van bestuur geldig beslissen welk ook het aantal aanwezigen is. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen. In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger beslissend.

Elke bestuurder mag buiten zijn eigen mandaat slechts één volmacht vertegenwoordigen (conform artikel 20 hierna).

Artikel 12. De raad van bestuur is bevoegd voor aile handelingen die behoren tot het beheer van de vereniging in de ruimste zin ; al hetgeen niet door de wet of onderhavige statuten aan de algemene vergadering wordt voorbehouden, valt onder de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Zo is de raad van bestuur ondermeer bevoegd om roerende en onroerende goederen te kopen, te verkopen, te huren of te verhuren, te hypothekeren.

Hij kan gelden lenen, uitlenen en alle financiële handelingen stellen die nuttig zijn voor de doelstellingen van de vereniging. De raad van bestuur benoemt en ontstaat personeel en bepaalt hun statuut.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

Artikel 13. De raad van bestuur kan het dagelijks beheer van de vereniging voor welbepaalde beslissingen in opdracht geven aan een dagelijks bestuur. Dit dagelijks bestuur bestaat minimaal uit twee leden. De voorzitter van de raad van bestuur maakt steeds deel uit van het dagelijks bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad van bestuur kan eveneens alle bijzondere bevoegdheden aan eender welke mandataris of commissie volgens zijn keuze opdragen.

Artikel 14. De rechtsvorderingen, zowel als eiser als verweerder, worden door de raad van bestuur ingesteld of verdedigd in naam van de vereniging en dit door toedoen van de voorzitter of van de daartoe aangeduide bestuurder.

Artikel 15. Opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zou zijn tegenover derden, volstaat de handtekening van de voorzitter, de secretaris of de penningmeester alleen of de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, nadat zij hiertoe de machtiging ontvingen van de raad van bestuur.

HOOFDSTUK IV -- De algemene vergadering

Artikel 16. De algemene vergadering is het hoogste gezag van de vereniging. Behoren uitsluitend tot haar bevoegdheden : wijziging van de statuten van de vereniging, benoeming en afzetting van beheerders, goedkeuring van begrotingen en van rekeningen, vrijwillige ontbinding van de vereniging, uitsluiting van de leden, al de beslissingen die volgens de wet en de statuten niet tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoren.

Artikel 17. Alle leden van de vereniging maken deel uit van de algemene vergadering vanaf de dag waarop zij ten volle achttien (18) jaar geworden zijn.

Artikel 18. Er moet elk jaar minimaal één algemene vergadering worden gehouden in het eerste semester van het burgerlijk jaar. Een buitengewone vergadering kan worden gehouden op aanvraag van minimaal één vijfde van de leden. De uitnodigingen met de agenda worden door de raad van bestuur aan elk lid acht dagen op voorhand verzonden of bezorgd. De vergadering kan enkel geldig beraadslagen over de op de agenda vermelde punten. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden en ten minste twintig kalenderdagen voor de algemene vergadering schriftelijk bij de voorzitter kenbaar gemaakt, wordt op de agenda gebracht.

Artikel 19. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door een door hem aangeduid lid van de algemene vergadering. De secretaris van de raad van bestuur neemt het secretariaat waar of duidt een lid van de algemene vergadering aan om dit te doen.

Artikel 20 . Ieder lid heeft het recht aan de vergadering deel te nemen, hetzij in persoon, hetzij door tussenkomst van een gevolmachtigde lasthebber, voor zover laatstgenoemde zelf lid is. Alle leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd en beschikken over één stem.

Artikel 21. De algemene vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen genomen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

In afwijking van bovenstaande alinea moeten de beslissingen van de algemene vergadering inzake wijziging der statuten, uitsluiting van leden of vervroegde ontbinding van de vereniging, genomen worden zoals in de wet bepaald.

Artikel 22. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in een proces-verbaal, ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

HOOFDSTUK V W Begrotingen en rekeningen

Artikel 23. Elk jaar op éénendertig (31) december sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen dienstjaar af en maakt de begroting van het volgend dienstjaar op. Beiden worden aan de algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd in het eerste semester van het volgende burgerlijke jaar,

HOOFDSTUK VI  Ontbinding en vereffening

Artikel 24. De ontbinding en de vereffening van de vereniging worden geregeld door de wet van twee mei tweeduizend en twee (0210512002) en latere wijzigingen, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging zal de algemene vergadering vereffenaars benoemen, hun macht bepalen en beslissen over de aanwending van de goederen en waarden van de ontbonden vereniging, zuivering van de passiva, door aan deze goederen een waarde en bestemming te geven die zo dicht mogelijk verband houden met het doel waarmee de vereniging werd opgericht.

[ .

t , i

R

' foor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

HOOFDSTUK Vil - Diversen

Artikel 25 . Alle andere in onderhavige statuten niet geregelde punten, worden overeenkomstig de wet geregeld.

AGENDAPUNT 2. VERKIEZING RAAD VAN BESTUUR.

Wegens verstrijking van de in de oorspronkelijke statuten in artikel tien voorziene ambtstermijn van vijf jaar wordt overgegaan tot de verkiezing van drie leden van de raad van bestuur. De algemene vergadering benoemt, op bovenvermelde datum, ais bestuurders de volgende personen, die derhalve deel uitmaken van de raad van bestuur:

- Marcel Joseph Ghislain BAPTIST, geboren te Houthalen op 14 sepember 1945, wonende te 3530 Houthalen-Helchteren, Schansweg 27,

- MUES Henri Joseph Frans, geboren te Heusden op 24 augustus 1943, wonende te 3530 Houthalen Heichteren, Vijfeindestraat 27b en

- Louis Joseph KENNES, geboren te Hasselt op 10 november 1947, wonende te 3530 Houthalen Heichteren, Het Steegje 11.

Houthalen-Helchteren, zes januari tweeduizend vijftien (06-01-2015)

Namens de raad :

(get.) (gel)

L.J. KENNES M.J.G. BAPTIST

Secretaris-penningmeester Voorzitter

In vergadering van de raad van bestuur op dinsdag zes januari tweeduizend vijftien (06-01-2015) wordt met

algemene stemmen :

- de heer BAPTIST Marcel Joseph Ghislain aangesteld als voorzitter,

- de heer KENNES Louis Joseph aangesteld als secretaris-penniingmeester.

Namens de raad van bestuur

(gel) (get.) (get.)

L.J, KENNES M.J.G. BAPTIST H.J.F. MUES

Secretaris-penningmeester Voorzitter Lid

Namens de raad van bestuur

L.J. KENNES

Secretaris-penningmeester

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LILLOOS AMATEURGEZELSCHAP, AFGEKORT : LAG

Adresse
HET STEEGJE 11 3530 HOUTHALEN-HELCHTEREN

Code postal : 3530
Localité : Helchteren
Commune : HOUTHALEN-HELCHTEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande