LIMBURGS GEZOND VERSTAND, AFGEKORT : LGV

Association sans but lucratif


Dénomination : LIMBURGS GEZOND VERSTAND, AFGEKORT : LGV
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 836.508.501

Publication

11/07/2014
ÿþ MOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



1111111MMI8111

Neergelegd ter griffie deir rechtbank y. koophandel Antwerpen, aid, Tongsie

01 -07- 201k

1((tiler, Griffie

Ondernemingsnr : 0836.508.501

Benaming

(voluit) : Limburgs Gezond Verstand

(verkort) LGV

Rechtsvorm: Vennootschap zonder winstoogmerk

Zetel: 3500 Genk Burgemeester Gerard Bijnenslaan16 bus 31

Ondervver akte: Ontbinding

De buitengewone algemene vergadering van 04 november 2013, beslist met unanimiteit van stemmen en

conform de geldende wetgeving en de eigen statuten ter zake, de vennootschap met ingang ven 04 novrmber

2013 te ontbinden.

De vergadering stelt tevens vast dat de VZW geen lopende schulden heeft.

De bestuursleden wensen in overleg met de algemene vergadering de VZW debletief te sluiten.

De bestuursleden worden door de vergadering ontlast ven hun mandaat.

De bestuursleden,

Patrick Panis

Voorzitter

Luc Schepens

Secretaris

Jan Marechal

Penningmeester

Eric Vos

Bestuurslid

Valere Indeherberge

Bestuurslid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening.

03/06/2011
ÿþ MOD 2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Neergelegd ter griffie der

rechtbank v. koophandel te TONGEREN

I 111111111111111111111 IIl 11111 11111 fl111 fl111111

*11083998*

' Ondernemingsnr : .0 8. 3 6. 5 0 8. 5 0 1

Benaming

(voluit) : Limburgs Gezond Verstand

(verkort) : vzw LGV

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Burgemeester Gerard Bijnenslaan 16 bus 31 3600 Genk

Onderwerp akte : oprichtingsstatuten

De vzw Limburgs Gezond Verstand werd opgericht op 09 mei 2011 met als maatschappelijke zetel GENK. Leden: Patrick PANIS, Luc SCHEPENS, Jan MARECHAL, Erik VOS, Valère INDEHERBERGE.

Art 1 Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer bepaald als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna vzw genaamd) op grond van de Wet van 27 juni 1921 en de daaropvolgende; wijzigingen betreffende de vereniging zonder winstoogmerk

Art 2 Naam

De vereniging draagt de naam vzw Limburgs Gezond Verstand, verkort vzw LGV.

Art 3 Zetel

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te GENK, gerechtelijk arrondissement TONGEREN.

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de Zetel te verplaatsen binnen hetzelfde gerechtelijk arrondissement.

Art 4 Doel en activiteiten

De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, de activiteiten van alle besturen,; afdelingen en onderafdelingen, die volgens de statuten van de politieke partij Lijst Dedecker zijn samengesteld' en die werkzaam zijn in de provincie West-Vlaanderen te ondersteunen.

Deze ondersteuning kan zowel betrekking hebben op het leveren van organisatorische, logistieke als: financiële steun, het uitbouwen van netwerken, het leveren van studiewerk, het opleiden van kaderleden, het: geven van voorlichting over politieke, sociale en culturele onderwerpen, het uitgeven van publicaties, zowel. papieren als elektronisch via websites.

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer giften ontvangen, aile eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen,verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige: overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen en zelfs daden van koophandel stellen.

Deze opsomming is niet exhaustief.

De vereniging, voor wat betreft het ontwikkelen van maatschappelijke ideeën, onderschrijft het Europees Verdrag inzake de Rechten van de Mens ( E.V.R.M.) en zal in haar doel en streven handelen overeenkomstig, de bepalingen van, het bij wet bekrachtigde Verdrag tot Bescherming van de rechten van de mens en, fundamentele vrijheden van 4 november 1950 en door de in België van kracht zijnde aanvullende protocollen bij; dit Verdrag.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art 5 Duur

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment worden ontbonden.

Titel II Leden

Art 6 Werkelijke leden

De vzw bestaat enkel uit effectieve leden.

Art 7 effectieve leden

Er zijn minstens vier effectieve leden met aile rechten en plichten zoals omschreven in de VZW-wet. De volgende oprichters zijn de eerste leden :

1. Luc SCHEPENS

Wouterveld, 27 3850 Kozen

Gent 29/07/1956

2. Valère INDEHERBERGE

Kortestraat, 34 3520 Zonhoven

Hasselt 20/06/1966

3. Erik VOS

Halveweg, 38 3520 Zonhoven

Hasselt 29/01/1964

4. Jan MARECHAL

Hefveldstraat, 10 3500 Hasselt

Herk-de-Stad 22/08/1971

5. Patrick PANIS

Burgemeester Gerard Bijnenslaan, 16 bus 31 3600 Genk

Genk 04/09/1963

Art 8 kandidaat-leden

De vereniging kan slechts als leden aanvaarden, personen die, op het ogenblik van hun aanvaarding als lid, ook lid zijn van het provinciaal bestuur van de politieke partij Lijst Dedecker.

De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de Raad van Bestuur. Om effectief lid te kunnen worden moet het kandidaat-lid voorgedragen worden door 2 leden van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat op haar eerstvolgende vergadering bij gewone meerderheid van de stemmen. De beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden.

Art 9 bijdrage

De leden betalen een lidmaatschapsbijdrage die door de Raad van Bestuur wordt vastgelegd en die maximum 100 EUR bedraagt.

Art 10 ontslag

Een lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur.

Het lidmaatschap van de leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar niet betaald hebben binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn, wordt opgeschort na een schriftelijke aanmaning. Leden die hun lidmaatschapsbijdrage niet betalen binnen de gestelde termijn van de aanmaning worden geacht ontslagnemend te zijn.

Art. 11 uitsluiting

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Een uitsluiting van een lid kan alleen uitgesproken worden door de Algemene Vergadering met een meerderheid van tweederde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Voorafgaandelijk dient het lid gehoord te worden.

Art 12

Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vereniging wordt gehouden, binnen de acht dagen nadat het betrokken lid van de beslissing in kennis is gesteld.

Art 13

In gevallen van ontslag, uitsluiting, overlijden of onbekwaamverklaring van leden mag de Raad van Bestuur in de loop van het werkjaar nieuwe leden aanvaarden.

Art 14 rechten

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden ook, bij ontbinding van de vzw, enz.

Titel III Algemene Vergadering

Art 15 samenstelling

De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit de effectieve leden.

Een lid kan zich bij volmacht door een ander lid laten vertegenwoordigen krachtens een schriftelijke volmacht, waarop de agenda van de Algemene Vergadering wordt vermeld. Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Art 16 vergaderingen

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist en tenminste één maal per jaar tijdens het derde kwartaal.

Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen op verzoek van minstens 1/5 van de leden. De uitnodiging wordt minstens 15 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle leden verstuurd.

Alle leden worden per gewone brief of e-mail uitgenodigd op de Algemene Vergadering en dit minimaal 15 dagen voor het tijdstip waarop de Algemene Vergadering zal plaatsvinden.

De oproeping bevat de agenda, die wordt opgesteld door de Raad van Bestuur. Elk voorstel ondertekend door één vierde van de leden wordt eveneens op de agenda geplaatst en dit wordt toegelaten tot voor de aanvang van het eerste agendapunt van de AV.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter en bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art 17

De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn:

1° het wijzigen van de statuten door een beslissing genomen met 213 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden en wanneer tenminste tweederde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

2° het benoemen en afzetten van de bestuurders door een beslissing genomen met 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden en wanneer tenminste tweederde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn

3° het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD22

4° het benoemen van nieuwe leden door een beslissing bij gewone meerderheid

5° het uitsluiten van leden door een beslissing genomen bij 213 meerderheid van de aanwezige en

vertegenwoordigde leden en wanneer tenminste tweederde van de leden op de vergadering aanwezig of

vertegenwoordigd zijn

6° de vrijwillige ontbinding van de vereniging door een beslissing genomen met 4/5 meerderheid van de

aanwezige en vertegenwoordigde leden en wanneer tenminste tweederde van de leden op de vergadering

aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

7° de kwijting van de bestuurders

8° de benoeming en afzetting van eventuele commissarissen, alsook het bepalen van hun eventuele

bezoldiging en het verlenen van de kwijting

9° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

10° de bestemming van de goederen van de ontbonden vereniging

11° het opstellen en wijzigen van het huishoudelijk reglement

12° het nemen van alle andere beslissingen die door de wet of door de statuten aan de Algemene

Vergadering zijn toevertrouwd

Art 18 quorum en stemming

De Algemene Vergadering kan geldig beslissen als minstens de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is, met uitzondering voor de gevallen waar de wet een ruimere aanwezigheid vereist.

Indien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe Algemene Vergadering samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen of vertegenwoordigden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Behalve wanneer de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de waamemende voorzitter beslissend. indien minstens de helft van de aanwezige en vertegenwoordigde leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

Art 19 verslag

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat aan alle leden wordt bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende Algemene Vergadering. Het verslag wordt op de eerstvolgende vergadering goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register.

Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

TITEL IV RAAD VAN BESTUUR

Art 20 samenstelling

De vzw wordt bestuurd door een Raad van Bestuur bestaande uit minstens drie personen, lid van de vereniging en aangeduid door de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

De bestuurders duiden onder elkaar, bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, een voorzitter, ondervoorzitter, een financiële secretaris en een administratieve secretaris aan.

Art 21 voorwaarden

Om tot bestuurder verkozen te worden moet hij of zij lid zijn van de vereniging zoals bepaald in art.8 van de statuten.

De kandidaat-bestuurders dienen hun kandidatuur minimum 7 dagen voor de datum van de Algemene Vergadering te richten aan de Raad van Bestuur.

Art 25 benoeming, ontslag

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een termijn van onbepaalde duur. De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar en te allen tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur.

Bij ontslag, schorsing of overlijden van een bestuurder zal de eerstvolgende Algemene Vergadering in zijn vervanging voorzien, voor de nog lopende periode. In tussentijd kan de Raad van Bestuur onder zich een bestuurder aanduiden die tijdelijk de opengevallen functie waarneemt.

De opdracht van de bestuurder eindigt van rechtswege door het verstrijken van het mandaat, overlijden, ontslag, afzetting en verlies van lidmaatschap van de vereniging.

Art 24 bezoldiging

De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd, zij kunnen eventueel een vergoeding van hun onkosten bekomen, mits voorafgaandelijke goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

Art 25 vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt als college geldig de Vereniging, zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Om tegenover derden de Vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de Raad van Bestuur één gevolmachtigde, wiens bevoegdheid zij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht.

De Raad van Bestuur treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen.

Art 26 bevoegdheid

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankvenichtingen, van het opheffen van hypotheken.

Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Art. 27 vergaderingen, beraadslaging, beslissing

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt bij gewone brief of per e-mail, tenminste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

De Raad van Bestuur vergadert minstens vier maal per jaar en moet worden samengeroepen wanneer minstens twee bestuurders dit vragen.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken.

De besluiten van de Raad van Bestuur moeten goedgekeurd worden door tenminste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Van elke Raad van Bestuur wordt een verslag opgemaakt dat aan alle leden van de Raad van Bestuur bezorgd wordt, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende vergadering van de Raad van Bestuur. Het verslag wordt op de eerstvolgende vergadering goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Art 28 bekendmakingsvereisten

MOD 2.2

De benoeming van de leden van de Raad van bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerleggings in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit de stukken moet blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen, de vzw afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

TITEL V  DAGELIJKS BESTUUR

Art 29 voorwaarden en samenstelling

De Raad van Bestuur kan haar bevoegdheid wat betreft het dagelijkse bestuur van de Vereniging overdragen aan een dagelijks bestuurder. Om als dagelijks bestuurder te worden benoemd, moet men ofwel oprichter zijn van de vereniging ofwel minstens gedurende twee jaar lid zijn.

De dagelijks bestuurder wordt benoemd door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen.

Art 30 bevoegdheden en duur

Het dagelijks bestuur kan de dagdagelijkse handelingen, de handelingen van minder belang en de dringende handelingen binnen de vereniging stellen. De Raad van Bestuur stelt bij de aanstelling de omvang van de bevoegdheden vast.

Clà

De dagelijks bestuurder wordt benoemd voor onbepaalde duur en oefent zijn bevoegdheden alleen uit.

De dagelijks bestuurder kan op elk moment ontslag nemen per aangetekend schrijven wat wordt eovergemaakt aan de Raad van Bestuur. De dagelijks bestuurder die ontslag neemt, moet een opzegtermijn in acht nemen van drie maanden.

Een dagelijks bestuurder is op elk moment afzetbaar door de Raad van Bestuur met een gewone meerderheid.

e Het mandaat van de dagelijks bestuurder eindigt van rechtswege bij zijn overlijden.

Clà

Clà

TITEL VII  BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Art 31 boekjaar

NHet dienst- en boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loopt het

o eerste boekjaar van de eerste dag van de oprichting tot 31 december van het daaropvolgende jaar.

c Art 32 inkomsten

et De inkomsten van de vereniging kunnen bestaan uit dotaties van andere verenigingen, giften, lidmaatschapsbijdragen en diverse winsten, verwezenlijkt door de inrichting van activiteiten bedoeld om de

et vereniging werkingsmiddelen voor de realisatie van haar maatschappelijk doel te bezorgen, zoals omschreven

et

in artikel 3 van de statuten.

Art 33 goedkeuring

DL

De financiële secretaris bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de

Raad van Bestuur die ze vervolgens ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorlegt. De goedkeuring

Clà van de rekeningen en van de begroting impliceert de ontlasting voor de leden van de Raad van Bestuur.

trzi

Art 34

Clà

Alle betalingen, kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van het bestuur der postcheques, banken,

et

spaarkas, andere financiële diensten en instellingen en tegenover andere derden, worden namens de

vereniging ondertekend door de voorzitter, of bij afwezigheid de ondervoorzitter, en de financiële secretaris wanneer zij een bedrag van 2000 ¬ te boven gaan. Voor kleinere bedragen volstaat de handtekening van de financiële secretaris.

TITEL VIII  DIVERSE BEPALINGEN

"

Voor-

behouden

aan; wet

Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Art 35 ontbinding en vereffening

Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de Algemene Vergadering, overeenkomstig artikel twintig van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig (27 juni 1921). In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meerdere vereffenaars aangeduid, overeenkomstig artikel 19 en 22 van zelfde voornoemde wet.

In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren" van de lasten, overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel als de vereniging, aan te duiden door I de Algemene Vergadering.

Artikel 36

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld blijft de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig (27 juni 1921) betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, gewijzigd ingevolge de wet van 2 mei 2002, van toepassing.

Gedaan te GENK, 09 mei 2011

VOORZITTER: Patrick PANIS

SECRETARIS: Luc SCHEPENS

PENNINGMEESTER: Jan MARECHAL

LID: Erik VOS

LID: Valère INDEHERBERGE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LIMBURGS GEZOND VERSTAND, AFGEKORT : LGV

Adresse
BURGEMEESTER GERARD BIJNENSLAAN 16, BUS 31 3600 GENK

Code postal : 3600
Localité : GENK
Commune : GENK
Province : Limbourg
Région : Région flamande