LIMBURGS PET-CENTRUM, AFGEKORT : LPC

Association sans but lucratif


Dénomination : LIMBURGS PET-CENTRUM, AFGEKORT : LPC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 478.689.258

Publication

03/07/2014
ÿþ MOI) 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- 181111.1,1111111.11,1,10111

behoudet

aan het

Belgisch

Staatsblai





PÈCHTBANKvan KOOPHANDEL

te ANTWERPEN. afdeling HASSELT

2 4 JUNI 2014

Griffie

Ondememingsnr : 0478.689.258

Benaming

(voluit) LIMBURGS PET- CENTRUM

(verkort) : L.P.C.

Rechtsvorm Vereninging zonder winstoogmerk

Zetel: Salvatorstraat 20 3500 Hasselt België

Onderwerp akte: Statutenwijziging Limburgs Pet- Centrum

Op de algemene vergadering van het Limburgs Pet-Centrum dd, 25/06/2013 werd volgende statutenwijziging goedgekeurd:

De vzw Christelijk Algemeen Ziekenhuis (C.A.Z.) Midden-Limburg bestond voorheen uit het AZ Salvator Sint-Ursula en het Sint-Franciskusziekenhuis,

AZ Salvator  Sint-Ursula is echter gefuseerd met AV Virga Jesse en zij hebben hun rechten en plichten overgedragen aan vzw Jessa Ziekenhuis,

Het Sint-Franciskusziekenhuis is niet gefuseerd, maar was al lid van C.A.Z. Midden Limburg al lid en is aldus lid gebleven van de vzw Limburgs Pet Centrum,

De vzw Ziekenhuis Maas en Kempen en de vzw Regionaal ziekenhuis Sint-Trudo zijn nieuw toegetreden alsi lid van de vzw Limburgs Pet Centrum.

In artikel 2 wordt toegevoegd "Op de zetel van de vereniging wordt een register van de leden bijgehouden. Dit register vermeldt de naam, de rechtsvorm en de zetel van de leden en tevens de naam, voornamen en' woonplaats van de personen die de leden vertegenwoordigen in de algemene vergadering."

Deelgenoten wordt overal vervangen door leden

Raad van Beheer wordt overal vervangen door Raad van Bestuur

Artikel 6 is volledig gewijzigd, voorheen stonden hier enkel dat de vereniging zeven leden telt. Dit wordt; vervangen als volgt:

De oprichters zijn de eerste leden van de vereniging. Met leden wordt bedoeld de effectieve leden met. stemrecht.

Het aantal leden moet minstens drie bedragen. Van de leden kan geen lidmaatschapsbijdrage worden gevorderd.

Het lid dat ontslag wenst te nemen uit de vereniging deelt dit mee aan de raad van bestuur door middel van een ter post aangetekende brief. De Raad van Bestuur stelt de vertegenwoordigers in de algemene vergadering terstond in kennis. Het ontslagnemehd lid zal evenwel ten vroegste 6 maanden na het ontvangen van de ter ; post aangetekende ontslagbrief door de raad van bestuur ophouden deel uit te maken van de vereniging.

Indien het aantal leden door het ontslag van een lid zou dalen tot twee, dan blijft de vereniging bestaan, voor zover binnen de twaalf maanden het aantal leden terug op drie wordt gebracht Indien er slechts één lid overblijft, is de vereniging van rechtswege ontbonden..

De ontslagnemende leden, alsook hun rechtsopvolgers verzaken aan elke vermogensrechtelijke aanspraak op het vermogen van de vereniging. De inbreng die de ontslagnemende leden zouden gedaan hebben tijdens de periode van het lidmaatschap kan evenwel worden teruggevorderd, in voorkomend geval in natura en in verhouding tot de inbreng. De modaliteiten hiervan kunnen bij gelegenheid van de inbreng nader bepaald worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bij lagen-bij- -h-etBeigiscir Staatsbiad u--03e71201-4-L-AniïékéS béTe

" I)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Tot de uitsluiting van een lid kan worden beslist door de Algemene Vergadering zoals voorzien in artikel 15 van deze statuten.

Een lid dat wenst toe te treden tot de vereniging deelt dit mee aan de raad van bestuur door middel van een ter post aangetekende brief, De raad van bestuur stelt de vertegenwoordigers in de algemene vergadering in kennis. De algemene vergadering beslist over de toetreding van een nieuw lid zoals voorzien in artikel 15 van deze statuten.

In artikel 8 wordt het stemmenaantal gewijzigd door de fusie en door de toetreding van de nieuwe leden. Dit stemmenaantal is als volgt:

De leden komen overeen dat het stemmenaantal waarover het lid Jessa ziekenhuis in de algemene vergadering van de vereniging beschikt, verdeeld wordt tussen het Jessa Ziekenhuis en het OCMW Hasselt.

1. Jessa door drie stemgerechtigde afgevaardigden

2. ZOL door vier stemgerechtigde afgevaardigden

3. AZ Vesalius door één stemgerechtigde afgevaardigde

4. Mariaziekenhuis door één stemgerechtigde afgevaardigde

5. SFZ door één stemgerechtigde afgevaardigde

6. ZMK door één stemgerechtigde afgevaardigde

7. Sint-Trudo door één stemgerechtigde afgevaardigde

8. UZ KU Leuven door één stemgerechtigde afgevaardigde

9. Het OCMW-Hasselt door één stemgerechtigde afgevaardigde.

De afgevaardigden in de Algemene Vergadering verwerven de hoedanigheid van stemgerechtigde afgevaardigde in de Algemene Vergadering van LPC zodra de vereniging schriftelijk in kennis gesteld wordt van hun aanduiding door het betrokken lid., alsook het bewijs bijbrengt dat de betrokken persoon de afvaardiging aanvaardt.

In artikel 8 wordt Par. 3 ingevoegd voor De stemgerechtigde afgevaardigden in de algemene vergadering beschikken, ongeacht de mogelijkheid om zich door een andere stemgerechtigde afgevaardigde lid te laten vertegenwoordigen zoals bepaald In artikel 10, par. 3 over één stem.

In artikel 8 wordt Par. 4 ingevoegd'. het OCMW-Hasselt is in de algemene vergadering vertegenwoordigd door een lid van de desbetreffende raad voor maatschappelijk welzijn,

In artikel B wordt toegevoegd:

Par. 5. De overige leden zijn in de algemene vergadering vertegenwoordigd door stemgerechtigde afgevaardigden van hun Raad van Bestuur of door natuurlijke personen die de hoedanigheid van leidinggevend personeelslid van de betrokken leden uitoefenen. De stemgerechtigde afgevaardigden dle vanuit een OCMW-raad deel uitmaken van de algemene vergadering LPC verliezen hun mandaat van rechtswege op de eerste algemene verggdering van de vereniging die plaatsvindt nadat al de raden van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn die lid zijn van de vereniging, ingevolge artikel 16 genstalleerd zijn. De overige stemgerechtigde afgevaardigden blijven hun hoedanigheid van stemgerechtigde afgevaardigde in de algemene vergadering behouden tot één van de voorwaarden van paragraaf 6 van huidig artikel zijn vervuld.

In artikel 9 wordt het stemmenaantal in de Raad van Bestuur van LPC als volgt bepaald: 1. Jessa door vier bestuurders

2, ZOL door vier bestuurders

3, AZ Vesalius door één bestuurder

4. Mariaziekenhuis door één bestuurder

5. SFZ door één bestuurder

6. ZMK door één bestuurder

Sint-Trudo door één bestuurder

B. UZ KU Leuven door één bestuurder

In artikel 10 § 3 wordt toegevoegd: Elke stemgerechtigde afgevaardigde in de algemene vergadering kan meerdere volmachten krijgen,

In artikel 12 wordt bepaald dat de bijeenroeping van de algemene vergadering ook kan gebeuren per e-malt

In artikel 12 wordt toegevoegd Een buitengewone algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen op verzoek van elk lid

In artikel 15 worden de bevoegdheden van de algemene vergadering bepaald. Hier komen volgende bevoegdheden bij ten aanzien van de vorige statuten:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De algemene vergadering is bevoegd voor volgende aangelegenheden:

2° de afzetting van de bestuurders;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

7° de uitsluiting van een lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

100 aile gevallen waarin de statuten dat vereisen.

In artikel 17 wordt bepaald dat het verslag van de algemene vergadering per e-mail kan worden overgemaakt aan de leden en de stemgerechtigde afgevaardigden

In artikel 17 wordt toegevoegd Het verslag kan ook bij de uitnodiging voor de volgende vergadering worden gevoegd.

Artikel 17, alinea 2 wordt geschrapt en vervangen door Het verslag wordt geacht te zijn goedgekeurd indien geen enkel lid schriftelijk (per brief of e-mail) geprotesteerd heeft binnen de veertien dagen na ontvangst van flet verslag of binnen de veertien dagen na de dag waarop het verslag ter inzage werd gelegd voor zover het op die dag ook werd verzonden. Het verslag kan ook worden goedgekeurd op de volgende vergadering,

In artikel 19 wordt adviserende beheerders vervangen door deskundigen

In artikel 20 wordt wetenschappelijk coördinator vervangen door medisch co-coördinator

In artikel 21 wordt de bijeenroeping van de raad van bestuur binnen de vijftien dagen vervangen door binnen de maand

ln artikel 23 wordt de bijeenroeping van een nieuwe vergadering van de raad van bestuur binnen de twee weken vervangen door binnen de maand

In artikel 24 wordt voor meerderheid van de uitgebrachte stemmen drievierde geschrapt

In artikel 24 wordt de meerderheid van de uitgebrachte stemmen uitgelegd, met name zijnde de helft plus één

Artikel 26 bevat de inhoud van het artikel 26§2 ten aanzien van de oude statuten

In artikel 29 wordt toegevoegd:

het verslag wordt goedgekeurd, hetzij staande de vergadering, hetzij op de volgende vergadering vervangen door het verslag wordt aan de bestuurders per brief of per e-mail toegezonden binnen de veertien dagen na de desbetreffende vergadering en tegelijkertijd ter inzage er ter beschikking gesteld op de zetel van de vereniging. Het verslag kan ook bij de uitnodiging voor de volgende vergadering worden toegevoegd.

Het verslag wordt geacht te zijn goedgekeurd indien geen enkele bestuurder schriftelijk (per brief of per email) geprotesteerd heeft binnen de veertien dagen na ontvangst van het verslag of binnen de veertien dagen na de dag waarop het verslag ter inzage gelegd werd voor zover het op die dag ook werd verzonden. Het verslag kan ook worden goedgekeurd op de volgende vergadering.

De in rechte of anders voor te leggen afschriften en uittreksels van de beslissingen worden ondertekend door de voorzitter of de algemeen coördinator.

In artikel 30 wordt toegevoegd :

De raad van bestuur wijst een algemeen coördinator, een medisch coördinator, een medisch co-coeirdinator, een verpleegkundig-paramedisch coördinator alsook een manager bedrijfsvoering aan. Deze coördinatoren vormen het managementcomité, ook dagelijks bestuur genoemd. Dit managementcomité is belast met de operationele eindverantwoordelijkheid, voert de beslissingen van de raad van bestuur uit en bereidt strategische beslissingen en dossiers voor. Tevens kan de raad van bestuur het managementcomité gelasten met een deel van haar bevoegdheden, het gehele dagelijks bestuur of een deel hiervan. Dit comité is belast met de interne coördinatie van de werking van de vereniging.

De vereniging wordt met betrekking tot dit dagelijks bestuur geldig vertegenwoordigd door de algemeen coördinator en bij afwezigheid van de algemeen coördinator en in geval van hoogdringendheid door de medisch coördinator of de medisch co-coördinator en bij hun afwezigheid en bij hoogdringendheid door de verpleegkundig coördinator.

De wijze van aanduiding van de coördinatoren, de beëindiging van hun mandaat, hun bezoldiging, alsook de bepaling van hun respectievelijke bevoegdheden, de duur van hun opdracht en de wijze waarop ze hun bevoegdheden uitoefenen (alleen, gezamenlijk of als college), en de werking van het managementcomité, kan in een huishoudelijk reglement van de vereniging opgesteld door de raad van bestuur, ook het associatiereglement genoemd, alsook In een schriftelijke overeenkomst tussen de leden en de vereniging,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

verder geregeld worden, ln dit reglement kan de raad van bestuur de verdere werking en structurering van de associatie regelen. De raad van bestuur kan het managementcomité verder uitbreiden.

In artikel 30 wordt, na de raad van bestuur kan, met in achtneming van het overeengekomen in de eamenwerklngsovereenkomst tussen de associatieleden van de vzw %PC% overleg- en adviesorganen of werkgroepen installeren; toegevoegd:

Hun samenstelling, bevoegdheid en werking wordt desgevallend in het associatiereglement verder geregeld.

In de associatie werd een gemeenschappelijk medisch comité opgericht, samengesteld uit daartoe gemandateerde stemgerechtigde afgevaardigden van de medische raden van de leden. De samenstelling en de werking van het gemeenschappelijk medisch comité werd geregeld in een schriftelijke overeenkomst tussen de medische raden van de leden enerzijds en de vereniging anderzijds. De raad van bestuur regelde in het associatiereglement de werking van het gemeenschappelijk medisch comité, overeenkomstig datgene wat dienaangaande met de medische raden van de leden is overeengekomen.

In artikel 33 wordt geschrapt Een bemiddelaar wordt tevens aangewezen wanneer de erkenning van de dienst nucleaire geneeskunde waarin een PET-scanner is opgesteld in het gedrang wordt gebracht Ingevolge een schending van artikel 135quater, eerste lid, 10 van de organieke OCMW-wet. Ter zake Is artikel 132 quinquies, § 2 van de organieke OCMW  wet onverkort van toepassing

In artikel 34 wordt geschrapt Een definitieve rechterlijke uitspraak is tegenstelbaar aan de leden van de algemene vergadering, de beheerders, alsook ten opzichte van de vereniging zelf.

In artikel 36 wordt waarbij aan de vereniging zonder winstgevend doel en aan de instellingen van openbaar nut rechtspersoonlijkheid wordt verleend vervangen door betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, alsook het Decreet betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn dd. 19 december 2006 en het koninklijk besluit van 25 april 1997 houdende nadere omschrijving van de associatie van ziekenhuizen en van de bijzondere normen waaraan deze moet voldoen

De gecoördineerde versie van de statuten van het Limburgs Pet-Centrum luidt, Ingevolge deze statutenwijziging, als vole

Leden

Op 01/0112010 hebben de leden AV Virga Jesseziekenhuis en vzw GAZ Midden-Limburg AZ Salvator Sint-

Ursule hun rechten en plichten overgedragen aan vzw Jessa Ziekenhuis.

De vereniging zonder winstoogmerk Limburgs PET-centrum telt aldus de volgende leden:

1.De vereniging zonder winstoogmerk Jessa Ziekenhuis, met maatschappelijke zetel te 3500 Hasselt, Salvatorstraat 20, ondememingsnummer 0821.142.117, RPR Hasselt, hierbij vertegenwoordigd overeenkomstig haar statuten door haar voorzitter, de heer Karel Peeters, en haar algemeen directeur, Dr, Yves BreyseM, hierna genoemdIJESSA'

2.De autonome verzorgingsinsteiling Ziekenhuis Dost Limburg, met zetel te 3600 Genk, Schiepse Bos 6, ondememingsnummer 0256.543.917, RPR Tongeren, vertegenwoordigd door de heer Tom Arts, voorzitter en de heer Erwin Bormans, algemeen directeur, hierna genoemd "ZOL%

3.De autonome verzorgingsinstelling algemeen ziekenhuis Vesalius, met zetel te 3700 Tongeren, Hazelereik 51, ondememingsnummer 0242.469.910, RPR Tongeren, vertegenwoordigd door de heer Yvan Vanbockrijck, voorzitter en de heer Jean-Pierre Hermans, algemeen directeur, hierna genoemd "AZ Vesalius

4.De Vereniging zonder Winstoogmerk Mariaziekenhuis Noord-Limburg met zetel te 3900 Neerpelt, Maesensveld 1, ondernemingsnummer 0445.662.144, RPR Hasselt, vertegenwoordigd door mevrouw Christel Kuppens, voorzitter en de heer Roger Luyten, algemeen directeur, hierna genoemd "Mariaziekenhuis".

5.De vereniging zonder winstoogmerk Sint-Franciskusziekenhuis, met zetel te 3550 Heusden-Zolder, Pastoor Paquaylaan 129, met ondememingsnummer 0469.037.857, RPR Hasselt, vertegenwoordigd door de heer Roel Cleenders, voorzitter en de heer Marc Geboers, algemeen directeur, hierna genoemd "SFZ",

6.De vereniging zonder winstoogmerk ziekenhuis Maas en Kempen, met zetel te 3680 Maaseik, Monseigneur Koningsstraat 10, ondememingsnummer 0475.777,476, RPR Tongeren, vertegenwoordigd door de heer Koen Torfs, voorzitter en de heer Jan Valgaeren, algemeen directeur, hierna genoemd "ZMK",

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

7. De vereniging zonder winstoogmerk Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo, met zetel te 3800 Sint-Truiden, Diestersteenweg 100, ondememingsnummer 0443.260.603, RPR Hasselt, vertegenwoordigd door de heer Luc Jenné, voorzitter en Dr. Raf Lippens, algemeen directeur, hierna genoemd "Sint-Trudd',

8.De Universitaire Ziekenhuizen K.U.Leuven, met rechtspersoonlijkheid sui generis verleend bij de wet van 12 augustus 1911, niet zetel te 3000 Leuven, Fierestraat 49, vertegenwoordigd door Prof. dr. Guy Mannaerts, voorzitter van het beheerscomité, en Prof. Dr. Marc Decramer, , gedelegeerd bestuurder, hierna genoemd "de UZ KU Leuven".

9.1-let Openbaar Centrum voor maatschappelijk welzijn van de stad Hasselt, met zetel te 3500 Hasselt, A. Rodenbachstraat 20, vertegenwoordigd door de heer Nadia Vananroye, voorzitter en de heer Peter Vanaken, secretaris, hierna genoemd het "OCMW-Hasselt"

TITEL I. Benaming, zetel, duur

Art. 1.

De vereniging draagt de naam vzw 'Limburgs PET-Centrum'. De vereniging behoudt zich het recht voor om in al de akten, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging de verkorte benaming 1..PC' te gebruiken.

Art. 2.

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Hasselt, Salvatorstraat 20. Zij ressorteert onder

het gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Op de zetel van de vereniging wordt een register van de leden bijgehouden. Dit register vermeldt de naam, de rechtsvorm en de zetel van de leden en tevens de naam, voornamen en woonplaats van de personen die de leden vertegenwoordigen in de algemene vergadering.

Art. 3.

De vereniging werd opgericht voor een termijn van 30 opeenvolgende jaren, met Ingang vanaf 14 januari 2002. De algemene vergadering kan deze termijn verlengen voor een nieuwe termijn van dertig Jaar. Een beslissing tot hernieuwing vereist de unanimiteit onder de leden.

TITEL Il. Doel

Art. 4.

De vereniging heeft tot doel en als voorwerp: de inrichting, het bestuur en de exploitatie van een PET-scanner, met inbegrip van alle activiteiten, zoals het verstrekken van vorming en opleiding, die rechtstreeks of onrechtstreeks tot het verwezenlijken ervan kunnen bijdragen en dit met uitsluiting van enig winstoogmerk.

Art. 5.

De vereniging moet haar activiteiten dusdanig organiseren dat de beste kwaliteitsverzorging tegen de beste kostprijs kan aangeboden worden, en dit met respect voor elke ideologische, filosofische of godsdienstige overtuiging en ongeacht de inkomens-, verzekerbaarheids- of vermogenstoestand van de betrokken patiënten.

Om de doelstellingen van de vereniging te bereiken kan de vereniging alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dat doel te maken hebben en/of dit doel kunnen bevorderen. Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken.

De vereniging kan met het oog op de realisatie van haar doel eveneens instaan voor het rationeel bestuur en de instandhouding van de eventuele onroerende goederen in eigendom van de vereniging, of van dewelke de vereniging titularis is van een zakelijk recht.

TITEL III. Lidmaatschap en vertegenwoordiging van de leden in de bestuursorganen van de vereniging Subtitel III. A. Toetreding en uittreding leden

Art. 6.

De oprichters zijn de eerste leden van de vereniging. Met leden wordt bedoeld de effectieve leden met

stemrecht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het aantal leden moet minstens drie bedragen. Van de leden Kan geen lidmaatschapsbijdrage worden gevorderd.

Het lid dat ontslag wenst te nemen uit de vereniging deelt dit mee aan de raad van bestuur door middel van een ter post aangetekende brief, De Raad van Bestuur stelt de vertegenwoordigers in de algemene vergadering terstond in kennis Het ontslagnemend lid zal evenwel ten vroegste 6 maanden na het ontvangen van de ter post aangetekende ontslagbrief door de raad van bestuur ophouden deel uit te maken van de vereniging.

Indien het aantal leden door het ontslag van een lid zou dalen tot twee, dan blijft de vereniging bestaan, voor zover binnen de twaalf maanden het aantal leden terug op drie wordt gebracht. Indien er slechts één lid overblijft, is de vereniging van rechtswege ontbonden.

De ontslagnemende leden, alsook hun rechtsopvolgers verzaken aan elke vermogensrechtefijke aanspraak op het vermogen van de vereniging. De inbreng die de ontslagnemende leden zouden gedaan hebben tijdens de periode van het lidmaatschap kan evenwel worden teruggevorderd, in voorkomend geval in nature en in verhouding tot de inbreng. De modaliteiten hiervan kunnen bij gelegenheid van de inbreng nader bepaald worden.

Tot de uitsluiting van een lid kan worden beslist door de Algemene Vergadering zoals voorzien in artikel 15 van deze statuten.

Een lid dat wenst toe te treden tot de vereniging deelt dit mee aan de raad van bestuur door middel van een ter post aangetekende brief. De raad van bestuur stelt de vertegenwoordigers in de algemene vergadering in kennis. De algemene vergadering beslist over de toetreding van een nieuw lid zoals voorzien ln artikel 15 van deze statuten.

Subtitel III. B. De organen van de vereniging.

Art. 7,

De vereniging zonder winstoogmerk tek negen leden namelijk Jessa, ZOL, AZ Vesalius, Maria Ziekenhuis,

SFZ, ZMK, Sint-Trudo, UZ KULeuven, OCMW Hasselt.

De vereniging heeft twee organen namelijk een algemene vergadering en een raad van bestuur waarin de volgende leden zijn vertegenwoordigd:

Subtitel Ill. C. De algemene vergadering

Art. 8.

Par. 1. De leden komen overeen dat het stemmenaantal waarover het lid Jessa ziekenhuis in de algemene

vergadering van de vereniging beschikt, verdeeld wordt tussen het Jessa Ziekenhuis en het OCMW Hasselt,

Par. 2. De algemene vergadering van de vereniging bestaat uit de navolgende afgevaardigden die de leden

vertegenwoordigen;

I. Jessa door drie stemgerechtigde afgevaardigden;

2. ZOL door vier stemgerechtigde afgevaardigden;

3. AZ Vesalius door één stemgerechtigde afgevaardigde;

4. Mariaziekenhuis door één stemgerechtigde afgevaardigde;

5, SFZ door één stemgerechtigde afgevaardigde;

6. ZMK door één stemgerechtigde afgevaardigde;

7. Sint-Trudo door één stemgerechtigde afgevaardigde;

8. UZ KULeuven door één stemgerechtigde afgevaardigde.

9. Het OCMW-Hasselt door één stemgerechtigde afgevaardigde.

De afgevaardigden in de Algemene Vergadering verwerven de hoedanigheid van stemgerechtigde afgevaardigde in de Algemene Vergadering van LPC zodra de vereniging schriftelijk in kennis gesteld wordt van hun aanduiding door het betrokken lid., alsook het bewijs bijbrengt dat de betrokken persoon de afvaardiging aanvaardt.

Par, 3. De stemgerechtigde afgevaardigden in de algemene vergadering beschikken, ongeacht de mogelijkheid om zich door een andere stemgerechtigde afgevaardigde lid te laten vertegenwoordigen zoals bepaald in artikel 10, par. 3 over één stem.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOU 2.2

Par. 4. Het OCMW- Hasselt is in de algemene vergadering vertegenwoordigd door een lid van de desbetreffende raad voor maatschappelijk welzijn.

Par. 5. De overige leden zijn in de algemene vergadering vertegenwoordigd door stemgerechtigde afgevaardigden van hun Raad van Bestuur of door natuurlijke personen die de hoedanigheid van leidinggevend personeelslid van de betrokken leden uitoefenen. De stemgerechtigde afgevaardigden die vanuit een OCMW-raad deel uitmaken van de algemene vergadering LPC verliezen hun mandaat van rechtswege op de eerste algemene vergadering van de vereniging die plaatsvindt nadat al de raden van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn die lid zijn van de vereniging, ingevolge artikel 16 geïnstalleerd zijn. De overige stemgerechtigde afgevaardigden blijven hun hoedanigheid van stemgerechtigde afgevaardigde ln de algemene vergadering behouden tot één van de voorwaarden van paragraaf 6 van huidig artikel zijn vervuld.

Par. 6. De hoedanigheid van stemgerechtigde afgevaardigde in de algemene vergadering eindigt steeds

door:

- het overlijden van betrokkene;

- het vrijwillig ontslag door betrokkene. Dit ontslag dient bij een ter post aangetekende brief te worden meegedeeld aan de raad van bestuur;

- de intrekking van de afvaardiging door het Rd, die de afgevaardigde aanduidde. Deze intrekking moet door het lid bij een ter post aangetekende brief meegedeeld worden aan de raad van bestuur;

- het verlies van de vereiste hoedanigheid waarover de betrokken afgevaardigde dient te beschikken. iemand die de hoedanigheid van afgevaardigde van een lid verliest, kan deze steeds terug verwerven op één van de wijzen zoals in de statuten voorzien.

Pan 7., De personen die het lid vertegenwoordigen in de algemene vergadering van de vereniging mogen geen persoonlijke, familiale of zakelijke belangen hebben die ingaan tegen het belang van LPC.

Subtitel III. D, De raad van bestuur

Art. 9.

Par. 1. De raad van bestuur bestaat uit de navolgende personen die de leden vertegenwoordigen

1. Jessa door vier bestuurders;

2. ZOL door vier bestuurders;

3 AZ Vesalius door één bestuurder;

4. Mariaziekenhuis door één bestuurder;

5. SFZ door één bestuurder;

6. ZMK door één bestuurder;

7. Sint-Trudo door één bestuurder;

8. UZ KULeuven door één bestuurder;

Par. 2. De aangeduide personen verwerven de hoedanigheid van bestuurder zodra de vereniging schriftelijk in kennis wordt gesteld van hun aanduiding door het betrokken lid, alsook het bewijs bijbrengt dat de betrokken persoon de afvaardiging aanvaardt en mits aanstelling door de algemene vergadering LPC.

Par. 3. De stemgerechtigde bestuurders in de raad van bestuur beschikken, ongeacht de mogelijkheid om zich door een andere bestuurder te laten vertegenwoordigen zoals bepaald in artikel 22, over één stem.

Par. 4. De hoedanigheid van bestuurder eindigt steeds door:

- het overlijden van betrokkene;

- het vrijwillig ontslag door betrokkene. Dit ontslag dient bij een ter post aangetekende brief te worden

meegedeeld aan de raad van bestuur;

- de intrekking van de afvaardiging door het lid, die de afgevaardigde aanduidde. Deze intrekking moet door het lid bij een ter post aangetekende brief meegedeeld worden aan de raad van bestuur;

- het verlies van de vereiste hoedanigheid waarover de betrokken afgevaardigde dient te beschikken. Iemand die de hoedanigheid van bestuurder verliest, kan deze steeds terug verwerven op één van de wijzen zoals in de statuten voorzien;

afzetting door de algemene vergadering.

Par. 5, De personen die als bestuurder zitting hebben in de raad van bestuur van de vereniging mogen geen persoonlijke, familiale of zakelijke belangen hebben die ingaan tegen het belang van LPC.

Par. 6. Het mandaat van bestuurder is steeds hernieuwbaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL IV. Werking van de algemene vergadering

Art. 10.

par. 1. De regelmatig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt alle leden van de vereniging. Haar beslissingen zijn, binnen de perken van de wet en van onderhavige statuten, tegenstelbaar aan al de leden.

par. 2. Onverminderd de toepassing van andersluidende bepalingen uit deze statuten, kan de algemene vergadering steeds derden met raadgevende stem toelaten tot de vergaderingen, een bepaalde vergadering, of voor bepaalde agendapunten van een bepaalde vergadering.

par. 3. Een stemgerechtigde afgevaardigde kan zich in de algemene vergadering rechtsgeldig laten vertegenwoordigen door een andere stemgerechtigde afgevaardigde van de algemene vergadering. Dit gebeurt met een schriftelijke volmacht. Elke stemgerechtigde afgevaardigde in de algemene vergadering kan meerdere volmachten krijgen.

Art. 11,

De gewone algemene vergadering heeft jaarlijks plaats op de zetel van de vereniging in de loop van het

eerste semester.

Buitengewone algemene vergaderingen kunnen door de raad van bestuur worden samengeroepen, telkens dit noodzakelijk wordt geacht, Bovendien is de bijeenroeping van de algemene vergadering verplicht binnen de maand op de schriftelijke gemotiveerde aanvraag van één vijfde van de stemgerechtigde afgevaardigden in de algemene vergadering of op verzoek van elk lid.

Art. 12.

De bijeenroeping van de algemene vergadering geschiedt door de raad van bestuur ten minste tien dagen voor deze vergadering bij gewone brief of per e-mail voor een gewone algemene vergadering en bij aangetekende brief of per e-mail voor een buitengewone vergadering Een buitengewone algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen op verzoek van elk lid.

De uitnodigingen tot de algemene vergadering vermelden de agenda en worden gericht aan het lid haar stemgerechtigde afgevaardigden.

De agenda wordt opgesteld door de raad van bestuur. Hij moet echter worden aangevuld met de punten die op verzoek van één vijfde van de stemgerechtigde afgevaardigden in de algemene vergadering of op verzoek van één van de leden van de vereniging aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Geen onderwerp mag buiten de agenda worden behandeld, tenzij het dringend karakter ervan erkend wordt door aile op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde afgevaardigden met stemrecht.

Art. 13.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Bij het ontbreken van de voorzitter wordt de algemene vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter, en bij diens afwezigheid door het oudste aanwezig lid van de raad van bestuur.

Art. 14.

Om geldig te kunnen beraadslagen en beslissen, moeten minstens twee derde van het aantal afgevaardigden in de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wanneer deze voorwaarde niet vervuld is, wordt binnen de maand een nieuwe algemene vergadering met éénzelfde agenda bijeengeroepen die dan, ongeacht haar samenstelling, geldig kan beraadslagen en beslissen.

Art. 15.

De algemene vergadering is bevoegd voor volgende aangelegenheden:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5* de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6° de ontbinding van de vereniging;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

7° de uitsluiting van een lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9' De toetreding van een tid;

10° aile gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Een beslissing betreffende de toetreding van de leden, een statutenwijziging, een verlenging van de duur van de vereniging of de vrijwillige ontbinding van de vereniging is slechts mogelijk mits alle leden hiermee vooraf instemmen.

Art.16.

par. 1. De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen met eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen van de aanwezige of door volmacht vertegenwoordigde stemgerechtigde afgevaardigden, onthoudingen en ongeldige stemmen niet meegerekend.

par. 2. Het wijzigen van de locatie van de uitbating kan door de algemene vergadering slechts rechtsgeldig besloten worden voor zover van elke deelgenoot meer dan de helft van de stemgerechtigde afgevaardigden aanwezig of bij volmacht vertegenwoordigd zijn. De beslissing is slechts rechtsgeldig indien zij op de algemene vergadering wordt goedgekeurd door de meerderheid van de stemgerechtigde afgevaardigden van elke deelgenoot en door ten minste 3/5de van de op de algemene vergadering aanwezige of bij volmacht vertegenwoordigde stemgerechtigde afgevaardigden.

par. 3. Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkeiijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste 2/3de van de stemgerechtigde afgevaardigden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van 2/3de van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde afgevaardigden.

Wanneer de wijziging evenwei betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van 4/5de van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde afgevaardigden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3de van de stemgerechtigde afgevaardigden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde afgevaardigden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van 2/3de van de stemmen van de aanwezige of bij volmacht vertegenwoordigde stemgerechtigde afgevaardigden.

Art. 1L

De algemeen coördinator, aangeduid conform artikel 20, woont de algemene vergadering bij en maakt het verslag van de beraadslaging van de algemene vergadering op. Het verslag wordt aan de leden en de stemgerechtigde afgevaardigden per brief of per e-mail toegezonden binnen de veertien dagen na de desbetreffende vergadering en tegelijkertijd aan ter inzage ter beschikking gesteld op de zetel van de vereniging. Het verslag kan ook bij de uitnodiging voor de volgende vergadering worden gevoegd.

Het verslag wordt geacht te zijn goedgekeurd indien geen enkel lid schriftelijk (per brief of e-mail) geprotesteerd heeft binnen de veertien dagen na ontvangst van het verslag of binnen de veertien dagen na de dag waarop het verslag ter inzage werd gelegd voor zover het op die dag ook werd verzonden. Het verslag kan ook worden goedgekeurd op de volgende vergadering.

leden

Art.18.

par. I. De beslissingen van de algemene vergadering worden geboekt in een register, bijgehouden ter zetel van de vereniging en ondertekend door de voorzitter en de algemeen coördinator. De in rechte of anderszins voor te leggen afschriften en uittreksels van de beslissingen worden ondertekend door de voorzitter en de algemeen coördinator. Alle afgevaardigden en aile bestuurders hebben het recht op inzage van het register.

M002,2

par, 2. Bij afwezigheid of ontstentenis van de algemeen coördinator, of zolang deze nog niet is aangeduid, wordt de functie van algemeen coördinator met betrekking tot het houden van de notulen van de vergaderingen van de algemene vergadering en raad van bestuur waargenomen door de jongste afgevaardigde in leeftijd van het betreffend orgaan, Deze kan zich steeds laten bijstaan door een personeelslid van de vereniging, of van een deelgenoot, voor het uitvoeren van de materiële taken.

TITEL V. Werking van de raad van bestuur

Art. 19.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur die ook het associatiecomité is zoals bedoeld in artikel 10 van het koninklijk besluit van 25 april 1997 houdende nadere omschrijving van de associatie van ziekenhuizen en van de bijzondere normen waaraan deze moet voldoen.

De stemgerechtigde bestuurders kunnen eventueel één of meerdere deskundigen aanduiden. Deze worden aangeduid uit kandidaten die omwille van hun professionele activiteiten bijzonder vertrouwd zijn met het bestuur en management van ziekenhuisdiensten.

De hoedanigheid van deskundige is onverenigbaar met de hoedanigheid van werknemer in dienst van de vereniging of niet de hoedanigheid van zelfstandige of orgaan van een professionele vennootschap die prestaties verricht in een voorziening, geëxploiteerd door de vereniging.

CI)

DL

17'e

..ci Art. 20.



e De raad van bestuur duidt een personeelslid van één der leden aan ais algemeen coördinator van de CI)

+à vereniging. Hij woont van rechtswege de algemene vergadering en de raad van bestuur bij. Daarnaast duidt de ..

e raad van bestuur een medisch coördinator en een medisch co-coördinator aan, deze worden aangeduid uit

e .

X geneesheer-specialisten van de dienst nucleaire geneeskunde van ZOL en Jessa, behoudens andersluidende beslissing van de raad van bestuur van het LPC; tevens duidt de raad van bestuur een verpleegkundig-

e

-0 paramedisch coördinator en een manager bedrijfsvoering aan, dezen worden aangeduid uit

rm personeelsstemgerechtigde afgevaardigden van de leden.

CI)

wr

CI)

e De in het eerste lid bedoelden voeren de taken uit zoals beschreven in de ziekenhuiswet, het koninklijk

e besluit van 25 april 1997 houdende nadere omschrijving van de associatie van ziekenhuizen en van de

'el bijzondere normen waaraan deze moeten voldoen en de statuten van de vereniging.

I

mi-

, r

ce De vergadering van de raad van bestuur mag bijgewoond worden door alle personen van wie de

eq aanwezigheid door de raad van bestuur wenselijk wordt geacht, inzonderheid de in het eerste lid van dit artikel .i.,...

ce bedoelde personen.

en

ce

I

-0 Art. 21.

e

De raad van bestuur vergadert op schriftelijke uitnodiging van de voorzitter of van diegene die hem

"reil vervangt. De voorzitter is gehouden de raad van bestuur bijeen te roepen binnen de maand op aanvraag van



e tenminste drie stemgerechtigde bestuurders. De agendapunten, door deze stemgerechtigde bestuurders e

+à bepaald en toegelicht, worden op de agenda geplaatst.

ri)

-se

te

rm

..

ru Art, 22.

17'e Elke stemgerechtigde bestuurder mag schriftelijk volmacht geven aan een andere stemgerechtigde P:

+à bestuurder om hem te vertegenwoordigen.

CI)

" S: "

=II

41 Art. 23.

e

CI) De raad van bestuur kan geldig beraadslagen en beslissen wanneer minstens de helft plus één van de

ru

e stemgerechtigde bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Wanneer deze voorwaarde niet vervuld is,

:m. wordt binnen de maand een nieuwe vergadering van de raad van bestuur met dezelfde agenda bijeengeroepen

P: die dan, ongeacht haar samenstelling, geldig kan beraadslagen en beslissen.

Geen zaak mag buiten de dagorde behandeld worden tenzij het dringend karakter ervan erkend wordt door een tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemgerechtigde bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 24,

In de raad van bestuur worden de beslissingen genomen met meerderheid van de uitgebrachte stemmen,

zijnde de helft plus één, onthoudingen en ongeldige stemmen niet meegerekend.

Art. 25.

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om op te treden namens de vereniging om aile daden van bestuur en beschikking te verrichten die binnen het maatschappelijk doel vallen.

Alles wat niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten wordt voorbehouden aan de algemene vergadering behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. De raad van bestuur mag in die zin alle roerende en onroerende handelingen steilen, in rechte optreden, verkopen en kopen, lenen en ontlenen, alle handels- en bankverrichtingen, hypotheek geven zelfs met beding van dadelijke uitwinning, hypothecaire handlichting geven, kortom de vereniging op de meest uitgebreide wijze en in alle omstandigheden geldig verbinden. Deze opsomming is exemplatief en niet beperkend.

Art. 26.

De vereniging wordt ten overstaan van derden rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter gezamenlijk met de algemeen coördinator. De raad van bestuur kan evenwel de bevoegdheid om de vereniging te vertegenwoordigen toevertrouwen aan één of meerdere stemgerechtigde bestuurders, of aan één of meerdere derden, al dan niet aangestelden van de vereniging. De raad van bestuur bepaalt op welke wijze deze vertegenwoordigingsbevoegdheid rechtsgeldig wordt uitgeoefend.

De personen die namens de raad van bestuur optreden moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige beraadslaging of machtiging.

Art, 27.

De raad van bestuur kiest onder zijn stemgerechtigde bestuurders een voorzitter en een ondervoorzitter. Deze mandaten duren zes jaar en nemen een aanvang bij de eerste raad van bestuur die volgt op de installatie van de raden voor maatschappelijk welzijn.

Het mandaat eindigt evenwel van rechtswege wanneer het mandaat van de betrokkene ais stemgerechtigd bestuurder beëindigd wordt. De voorzitter en ondervoorzitter moeten derwijze gekozen worden dat zij niet bestuurders zijn van éénzelfde lid.

In afwijking van het eerste lid gebeurde de verkiezing van de voorzitter en ondervoorzitter de eerste maal onmiddellijk na de oprichting van de vereniging zonder winstoogmerk.

Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de raad van bestuur voorgezeten door de ondervoorzitter, en bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige stemgerechtigde bestuurders.

Een uittredend voorzitter is steeds herkiesbaar.

Art. 28.

De raad van bestuur stelt jaarlijks de begroting op en de jaarrekening van het afgesloten boekjaar. Na ieder kalenderjaar maakt de raad van bestuur een verslag op nopens de activiteiten van de vereniging. Dit verslag alsmede de begroting en de jaarrekening worden in de eerstkomende algemene vergadering aan deze ter goedkeuring voorgelegd.

Art. 29.

De beslissingen van de raad van bestuur worden geboekt in een register, bijgehouden ter zetel van de vereniging en ondertekend door de voorzitter en de algemeen coördinator.

De algemeen coördinator maakt het verslag van de beraadslaging van de raad van bestuur op. Het verslag wordt aan de bestuurders per brief of per e-mail toegezonden binnen de veertien dagen na de desbetreffende vergadering en tegelijkertijd ter inzage ter beschikking gesteld op de zetel van de vereniging. Het verslag kan ook bij de uitnodiging voor de volgende vergadering worden gevoegd.

Het verslag wordt geacht te zijn goedgekeurd indien geen enkele bestuurder schriftelijk (per brief of per email) geprotesteerd heeft binnen de veertien dagen na ontvangst van het verslag of binnen de veertien dagen na de dag waarop het verslag ter inzage werd gelegd voor zover het op die dag ook werd verzonden. Het verslag kan ook worden goedgekeurd op de volgende vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

De in rechte of anders voor te leggen afschriften en uittreksels van de beslissingen worden ondertekend door de voorzitter of de algemeen coördinator. Alle afgevaardigden en alle bestuurders hebben het recht inzage te krijgen van het register ter zetel van de vereniging,

TITEL VI. Structurering van de vereniging zonder winstoogmerk

Art. 30.

De raad van bestuur wijst een algemeen coördinator, een medisch coördinator, een medisch co-coördinator, een verpleegkundig-paramedisch coördinator alsook een manager bedrijfsvoering aan. Deze coördinatoren vormen het managementcomité, ook dagelijks bestuur genoemd. Dit managementcomité is belast met de operationele eindverantwoordelijkheid, voert de beslissingen van de raad van bestuur uit en bereidt strategische beslissingen en dossiers voor. Tevens kan de raad van bestuur het managementcomité gelasten met een deel van haar bevoegdheden, het gehele dagelijks bestuur of een deel hiervan. Dit comité is belast met de interne coördinatie van de werking van de vereniging.

De vereniging wordt met betrekking tot dit dagelijks bestuur geldig vertegenwoordigd door de algemeen coördinator en bij afwezigheid van de algemeen coördinator en in geval van hoogdringendheid door de medisch coördinator of de medisch co-coördinator en bij hun afwezigheid en bij hoogdringendheid door de verpleegkundig coördinator.

De wijze van aanduiding van de coördinatoren, de beëindiging van hun mandaat, hun bezoldiging, alsook de bepaling van hun respectievelijke bevoegdheden, de duur van hun opdracht en de wijze waarop ze hun bevoegdheden uitoefenen (alleen, gezamenlijk of als college), en de werking van het managementcomité, kan in een huishoudelijk reglement van de vereniging opgesteld door de raad van bestuur, ook het associatiereglement genoemd, alsook in een schriftelijke overeenkomst tussen de leden en de vereniging, verder geregeld worden. In dit reglement kan de raad van bestuur de verdere werking en structurering van de associatie regelen. De raad van bestuur kan het managementcomité verder uitbreiden.

De raad van bestuur kan, met in achtneming van het overeengekomene in de samenwerkingsovereenkomst tussen de associatieleden van de vzwIPC', overleg- en adviesorganen of werkgroepen installeren. Hun samenstelling, bevoegdheid en werking wordt desgevallend in het associatiereglement verder geregeld.

In de associatie werd een gemeenschappelijk medisch comité opgericht, samengesteld uit daartoe gemandateerde stemgerechtigde afgevaardigden van de medische raden van de leden. De samenstelling en de werking van het gemeenschappelijk medisch comité werd geregeld in een schriftelijke overeenkomst tussen de medische raden van de leden enerzijds en de vereniging anderzijds. De raad van bestuur regelde in het associatiereglement de werking van het gemeenschappelijk medisch comité, overeenkomstig datgene wat dienaangaande met de medische raden van de leden is overeengekomen,

TITEL VIL Begrotingen en rekeningen

Art. 31,

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december, De rekeningen van het verlopen jaar en de begroting van het volgend jaar moeten tijdens het lopend jaar door de algemene vergadering worden goedgekeurd.

TITEL VIII, Geschillenregeling

Art. 32.

In geval van meningsverschil tussen de leden die de stemgerechtigde afgevaardigden van de algemene vergadering aanduiden betreffende de interpretatie of de uitvoering van de statuten, wordt dit door de meest gerede partij schriftelijk meegedeeld aan de raad van bestuur. In deze brief zal de betrokken partij de aard van het geschil en de bepaling van de statuten waarover het geschil gaat, vermelden en zo mogelijk een voorstel tot oplossing formuleren.

Art. 33.

De raad van bestuur zal binnen veertien dagen na kennisname pogen om de betrokken partijen te verzoenen, Tijdens deze fase kan beroep gedaan worden op één of meer externe bemiddelaars, aan te wijzen in consensus door de leden en bij ontbreken van consensus, op verzoek door een deelgenoot, aan te wijzen door de provinciegouverneur.

MOD 2.2

Art. 34-. 

Wanneer na deze bezinningsperiode het geschil nog niet opgelost is, kan het geschil worden aanhangig gemaakt voor de rechtbank. Uitsluitend de rechtbank van eerste aanleg te Hasselt is bevoegd om kennis te nemen van geschillen..

TITEL IX.  Ontbinding en vereffening

Art. 35.

In geval van ontbinding van de vereniging wordt het maatschappelijk vermogen vereffend door de ,

" vereffenaars, benoemd door de algemene vergadering, die tevens de omvang van hun opdracht bepaalt, onverminderd datgene wat dienaangaande in deze statuten is bepaald.

Een desgevallend positief vermogenssaldo wordt, overeenkomstig het statutair doel van de vereniging, bestemd voor de leden prorata hun stemverhouding in de algemene vergadering.

TITEL X.  Slotbepalingen

Art. 36.

Voor aile zaken die niet uitdrukkelijk door deze statuten geregeld worden, zijn de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen , alsook het Decreet betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn dd. 19 december 2008 en het koninklijk besluit van 25 april '1997 houdende nadere omschrijving van de associatie van ziekenhuizen en van de bijzondere normen waaraan deze moet voldoen, van toepassing,

Get. Elke Panis

Algemeen coördinator LPC

Voor. Luik B Vervolg

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bi-pneu-bit het-Betegeh-SeetSblïe- 03/0772014 - Annexes dii Wforiiteuibelge

"

- y

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

01/07/2013
ÿþ'we moe 2.2

_144, , _r

in de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIA

Ondernemingsnr : 0478.689.258

Eenarining

(voluit) : Limburgs Pet-Centrum

(verkort) : LPC

Rechtsvoren : VZW

Zetel : Salvatorstraat 20, 3500 Hasselt

Onderwerp Ekte : NIEUWE SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR LIMBURGS PET-CENTRUM

Griffie

De Algemene Vergadering LPC beslist In haarvergadering van 16/0412013 -bat de volgende samenstelling van de Raad van Bestuur LPC:

Vanuit.iessa ziekenhuis

Karel Peeters-

Roel Cleende.r.g.

Willem Descamps

HubertLerasseÂ2

Hilde Van der-Goten

Vanuit Ziekenhuis Oost-Li nlbu rg

Tom Arts

Koen Tnd_s,

LukWpf ajs

Vanuit Mariaziekenhuis Noord-Limburg

CIe ment 3 andgzaD.de.

Vanuit UZ Leuven

Wim dur

Vanuit AZ 3~.eEi*eue

Jean Piepre Hermans

Genk. 22 mei 2013

P EET'ERS

LPC

E. PANIS

Algemeen codrdtnator LPC

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2013. - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Coordonnées
LIMBURGS PET-CENTRUM, AFGEKORT : LPC

Adresse
SALVATORSTRAAT 20 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande