LIMBURGS STEUNPUNT KINDEROPVANG

Association sans but lucratif


Dénomination : LIMBURGS STEUNPUNT KINDEROPVANG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 445.180.510

Publication

29/07/2014
ÿþII

II

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0445.180.510

Benaming

(voluit) : Provinciale Commissie Buitenschoolse Opvang

(verkort) : P.C.B.O.

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Universiteitslaan 3, 3500 Hasselt

Onderwerp akte: Statutenwijziging - benoemingen raad van bestuur en algemene vergadering Wijziging maátsschappelijke zetel

De algemene vergadering van. 16 mei 2014 van de vzw Provinciale Commissie Buitenschoolse Opvang heeft de nieuwe statuten goedgekeurd die alle voorgaande vervangen.

Hoofdstuk I Naam  zetel  doel  duur

Artikel 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam Limburgs Steunpunt Kinderopvang.

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 3500 Hasselt, Universiteitslaan 1. De vereniging ressorteert onder

het gerechtelijk arrondissement Hasselt.

De zetel kan door de Algemene Vergadering worden verplaatst met inachtneming van de formaliteiten die

door de vzw-wet en door deze statuten worden voorgeschreven voor een statutenwijziging.

Artikel 3

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 4

De vereniging heeft tot doel ans mogelijke initiatieven te nemen die de kinderopvang in Limburg ten goede.

komen, met dien verstande dat de vereniging zelf geen kinderopvang zal organiseren.

Daarnaasti kan de vzw alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van de vernielde statutaire doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de statutaire doelstellingen.

Hoofdstuk Il Leden

Artikel 5

De vereniging is samengesteld uit werkende leden, die in deze statuten onveranderlijk zullen worden benoemd als "leden". De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan deze leden.

Het aantal leden mag niet lager zijn dan drie.

De leden van de vereniging zijn:

-vertegenwoordigers van bestuurlijke, sociale en welzijnsorganisaties

-vertegenwoordigers van de sector kinderopvang waarvoor de vereniging zich ten dienste stelt

-personen met een bijzondere deskundigheid in kinderopvang.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

MbD 2.2

RECHTGANK van KOOPHANDEL te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

17 KI 201k

Griffie

K. MOD 2.2

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon die behoort tot één van de hogervermelde categorieën en de doelstelling van de vereniging onderschrijft. Verzoeken om toelating tot het lidmaatschap moeten schriftelijk aan de voorzitter van de Raad van Bestuur worden gericht met vermelding van de naam, voornamen, adres, geboortedatum:. en plaats van de verzoeker. De Raad van Bestuur beslist autonoom over de al dan niet toelating van het lid.

Over de uitsluiting van een lid wordt door de Algemene Vergadering beslist, op voorstel van de Raad van Bestuur, met twee derde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Zij wordt door de voorzitter bij aangetekend schrijven aan het !id meegedeeld en heeft onmiddellijke uitwerking.

Artikel 6

De leden van de vereniging zijn verplicht:

a) de statuten en desgevallend het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven;

b) de belangen van de vereniging na te streven;

c) bij wijziging van hun in het register van de leden opgenomen gegevens de nieuwe gegevens zonder verwijl kenbaar te maken aan de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge Artikel 7

De leden verliezen het lidmaatschap van de vereniging:

a) door vrijwillig ontslag, dat schriftelijk aan de voorzitter van de Raad van Bestuur wordt meegedeeld en dat te allen tijde kan gebeuren

b) door overlijden of rechtsonbekwaamheid van het lid

C) door uitsluiting door de Algemene Vergadering overeenkomstig de voorwaarden van artikel 12 van de

vzw-wet

d) door het verlies van de band met de organisatie die het lid had bij de toetreding zoals vermeld in artikel 5.

Het lid, dat om welke reden ook zijn hoedanigheid van lid verliest en/of zijn rechtsopvolgers, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vzw noch op de door hem afgestane voorwerpen of goederen, noch op terugbetaling van de eventuele gestorte bijdragen.

Artikel 8

De leden zijn geen bijdrage of lidgeld verschuldigd aan de vereniging. Zij zijn in geen geval persoonlijk

aansprakelijk voor verbintenissen van de vereniging.

Hoofdstuk III Algemene Vergadering

Artikel 9

De Algemene Vergadering is samengesteld uit aile leden van de vereniging,

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden.

Het secretariaat van de Algemene Vergadering wordt waargenomen door de secretaris van de vereniging of bij diens afwezigheid en/of verhindering door een daartoe voor die gelegenheid door de Algemene Vergadering aangeduide persoon.

Er mogen te allen tijde personen warden uitgenodigd omwille van hun specifieke knowhow of vaardigheden om de Algemene Vergadering bij te staan bij het nemen van beslissingen. Deze personen beschikken niet over enig stemrecht op de Algemene Vergadering.

Artikel 10

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a) het wijzigen van de statuten van de vereniging

b) het benoemen, vervangen en afzetten van bestuurders

c) het goedkeuren van het jaarverslag, de rekeningen en de begroting

d) het vrijwillig ontbinden van de vereniging

e) de uitsluiting van leden

f) het benoemen, afzetten van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, ingeval een bezoldiging wordt toegekend

g) de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

h) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk I) aile gevallen waarin de statuten een besluit van de Algemene Vergadering vereisen.

Artikel 11

MOD 2 2

§1 De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist.

De Raad van Bestuur is verplicht de Algemene Vergadering bijeen te roepen indien ten minste één vijfde van de leden erom verzoekt Daartoe moeten deze leden een schriftelijk verzoek richten tot de voorzitter van de Raad van Bestuur op de zetel van de vereniging, met de agendapunten die ze wensen te bespreken. ln laatstgenoemd geval roept de Raad van Bestuur de Algemene Vergadering bijeen binnen éénentwintig. dagen na het verzoek tot bijeenroeping. De Algemene Vergadering wordt uiterlijk gehouden op de veertigste dag na dit verzoek.

De Algemene Vergadering moet tenminste één maal per jaar bijeenkomen, in de bop van de eerste zes maanden volgend op de afsluiting van het boekjaar, voor het goedkeuren van de jaarrekening van het afgelopen boekjaar, de goedkeuring van de begroting voor het volgend boekjaar, de goedkeuring van het beleid van de bestuurders over het afgelopen boekjaar en, in voorkomend geval de goedkeuring van het verslag van de commissaris over de jaarrekening.

§2 Alle leden worden ten minste acht dagen vie& de Algemene Vergadering uitgenodigd op de Algemene Vergadering, De uitnodiging gebeurt bij gewone post, fax en/of e-mail en bevat de dag, het uur, de plaats en de agenda van de Algemene Vergadering.

De oproepingsbrief wordt in naam van de Raad van Bestuur ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden.

§ 3 De Raad van Bestuur stelt de agenda voor de vergaderingen vast behoudens in de gevallen waarin de Algemene Vergadering wordt samengeroepen op initiatief van ten minste één vijfde van de leden in welk geval de Raad van Bestuur ten minste de door deze leden aangedragen punten op de agenda moet plaatsen. In laatstbedoeld geval blijft de Raad van Bestuur evenwel bevoegd om andere punten op de agenda te plaatsen.

e Op verzoek van ten minste één/twintigste van de leden is de Raad van Bestuur verplicht de agenda aan te

vullen met de door de verzoekende leden voorgestelde onderwerpen. Het verzoek daartoe moet minstens drie dagen voor de Algemene Vergadering bij de voorzitter van de Raad van Bestuur, op de zetel van de vereniging, worden ingediend. De voorzitter van de Read van Bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden draagt er

e

zorg voor dat de aangedragen agendapunten tijdig worden bezorgd aan de leden van de Algemene

Vergadering.

§ 4 Er mag op de Algemene Vergadering niet worden afgeweken van de agenda tenzij alle leden van de vereniging, aanwezig of vertegenwoordigd op de Algemene Vergadering, hiermee akkoord gaan.

Artikel 12

§1 leder lid kan zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid. Hiertoe is

een schriftelijke volmacht vereist

Ieder lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

(.4

§2 leder lid beschikt over één stem in de Algemene Vergadering

et

§3 De Algemene Vergadering is geldig samengesteld indien er minstens 3 leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien dit quorum op een eerste vergadering niet wordt bereikt, kan een tweede

et

et vergadering worden bijeengeroepen met dezelfde agenda en kan op deze tweede vergadering rechtsgeldig een

beslissing worden genomen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bij het nemen van beslissingen zal in beginsel een consensus nagestreefd worden. Wanneer een eensgezind standpunt niet mogelijk is wordt beslist bij gewone meerderheid. Bij staking van stemmen is er geen

beslissing.

P:

§4 Over een wijziging van de statuten kan de Algemene Vergadering slechts rechtsgeldig beslissen voor zover de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en voor zover ten minste twee derden van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Onthoudingen gelden niet als uitgebrachte stem.

et

P: Ingevat op een eerste vergadering minder dan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd

zijn, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het eerste lid van deze paragraaf ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag evenwel niet worden gehouden binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering

§5 Voor een wijziging van het doel moet in §4 omschreven procedure worden gevolgd met dat verschil dat een wijziging van het doel slechts kan worden aangenomen met een meerderheid van vier/vijfde van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014.- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 13

De besluiten van de Algemene Vergadering worden opgenomen in de notulen. Deze notulen worden ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in de uitoefening van de statutaire bevoegdheden. De notulen worden bijgehouden in een daartoe bestemd register dat gehouden wordt op de zetel van de vereniging.

Aan de leden van de vereniging wordt na de Algemene Vergadering een uittreksel van deze notulen bezorgd. De leden kunnen de beslissingen van de Algemene Vergadering inkijken in het register dat bewaard wordt op cie zetel van de vereniging overeenkomstig de modaliteiten die worden vastgelegd in artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 op de openbaarmaking van akten en stukken van verenigingen zonder winstoogmerk, van internationale verenigingen zonder winstoogmerk en van stichtingen.

Elke persoon die aantoont dat hij er belang bij heeft, zal een afschrift van de notulen ontvangen op eenvoudige aanvraag. Aile uittreksels en afschriften van de notulen worden geldig ondertekend en voor eensluidend verklaard door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die krachtens deze statuten ter zijn vervanging werd aangedukL Afschriften en uittreksel voor gebruik in rechte, worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurslid.

Hoofdstuk IV Bestuur en vertegenwoordiging

Artikel 14

§1 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie bestuurders. Indien de vereniging nog slechts drie leden telt, bestaat de Raad van Bestuur uit slechts twee personen.

Het aantal leden van de Raad van Bestuur moet in ieder geval altijd lager zijn dan het aantal leden dat de vereniging telt

§2 De leden van de Raad van Bestuur worden door de Algemene Vergadering gekozen uit haar midden bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden en zijn te allen tijde door de Algemene Vergadering met dezelfde meerderheden afzetbaar.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit, De kosten die zij maken in de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed. De bestuurders zijn verantwoording verschuldigd aan de Algemene Vergadering.

De gedeputeerde van de provincie Limburg die functioneel bevoegd is voor Welzijn en een functioneel bevoegde ambtenaar van het provinciebestuur zijn van rechtswege lid van de Raad van Bestuur.

§3 Hun mandaat loopt voor een periode van zes jaar. De bestuurders, die werden aangesteld in een tussentijds opengevallen bestuursfunctie, voltooien slechts het bestuursmandaat van de bestuurders die zij opvolgden.

§4 De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en 2 ondervoorzitters. De gedeputeerde van de provincie Limburg die functioneel bevoegd is voor Welzijn is van rechtswege voorzitter van de Raad van Bestuur. De functioneel bevoegde ambtenaar van het provinciebestuur is van rechtswege 1 van de ondervoorzitters van de Raad van Bestuur.

De voorzitter is belast met de bijeenroeping van de Raad van Bestuur en niet de leiding van de vergaderingen van de Raad van Bestuur en van de Algemene Vergadering.

Bij afwezigheid en/of verhindering van de voorzitter worden zijn functies, zoals deze hem bij deze statuten worden toegekend, waargenomen door één van de ondervoorzitters of bij diens afwezigheid en lof verhindering, door de bestuurder die het oudste is in leeftijd.

De Raad van Bestuur kiest, al dan niet onder zijn leden, een secretaris en, indien gewenst, een penningmeester. De functie van secretaris is verenigbaar met de functie van penningmeester. Indien er één persoon in de beide functies is aangeduid, wordt deze "secretaris-penningmeester genoemd,

De Algemeen coördinator van de vereniging is van rechtswege secretaris van de vereniging.

Indien de door de Raad van Bestuur gekozen ondervoorzitters, secretaris en/of penningmeester verhinderd en/of afwezig mochten zijn, kan de Raad van Bestuur te allen tijde in hun vervanging voorzien.

§5 De hoedanigheid van lid van de Raad van Bestuur gaat verloren indien dit lid zijn hoedanigheid van lid van de vereniging verliest ingevolge één van de in artikel 7 van deze statuten vermelde oorzaken. Deze hoedanigheid gaat eveneens verloren door het verstrijken van de duur van de benoeming en door ontslag, al dan niet vrijwillig, uit de Raad van Bestuur.

. Teneinde bij het vacant worden van het mandaat de continuïteit in de werking van de vereniging te verzekeren, blijven de bestuurders hun mandaat behouden tot aan de eerstvolgende Algemene Vergadering waarop zal worden overgegaan tot de aanduiding van een nieuwe bestuurder. De bestuurders van wie de functie een einde heeft genomen zijn te allen tijde herverkiesbaar,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

" Artikel 15.

§1 De Raad van Bestuur is een collegiaal orgaan dat bijeenkomt telkens wanneer dit vereist is in het belang van de vereniging.

§2 De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden.

§3 Alle leden van de Raad van Bestuur worden ten minste acht dagen op voorhand uitgenodigd op de vergadering van de Raad van Bestuur. Deze uitnodiging gebeurt bij gewone post of per e-mail en bevat de dag, het uur, de plaats van de bijeenkomst van de Raad van Bestuur en de agenda. De oproepingsbrief wordt ondertekend door de voorzitter of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden.

§4 Er kan slechts van de agenda van de Raad van Bestuur worden afgeweken indien alle leden van de Raad van Bestuur, die op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, hiermee akkoord gaan.

§5 De Raad van Bestuur mag, zo hij het noodzakelijk acht, op de bijeenkomst personen uitnodigen omwille van hun bijzondere bevoegdheid. Deze personen zullen de raad enkel bijwonen met raadgevende stem.

Artikel 16

§1 leder lid van de Raad van Bestuur kan zich op de vergadering van de Raad van Bestuur laten vertegenwoordigen door een ander lid van de Raad van Bestuur. Hiertoe Is een schriftelijke volmacht vereist. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan slechts één ander lid van de Raad van Bestuur vertegenwoordigen.

§2 Elk lid van de Raad van Bestuur beschikt over één stem.

§3 De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in de uitoefening van zijn bevoegdheden, De Raad van Bestuur kan slechts rechtsgeldig beraadslagen indien tenminste 3 van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum op een eerste vergadering niet wordt bereikt, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen met dezelfde agenda en kan op deze tweede vergadering rechtsgeldig een beslissing worden genomen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde jeden van de Raad van Bestuur.

Bij het nemen van beslissingen zal in beginsel een consensus nagestreefd worden. Wanneer een eensgezind standpunt niet mogelijk is, wordt beslist bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is er geen beslissing. Verder specifieke bepalingen omtrent de procedure van bijeenroeping, agendering en besluitvorming kunnen eventueel worden geregeld door een huishoudelijk reglement.

§4 Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden.

De notulen worden ingeschreven in een daartoe bijzonder bestemd en op de zetel van de vereniging gehouden register.

Aan de leden wordt na de Raad van Bestuur een uittreksel van deze notulen bezorgd.

De leden kunnen de beslissingen van de Raad van Bestuur inkijken in het register dat bewaard wordt op de zetel van de vereniging overeenkomstig de modaliteiten die worden vastgelegd in artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 op de openbaarmaking van akten en stukken van verenigingen zonder winstoogmerk, van internationale verenigingen zonder winstoogmerk en van stichtingen.

Alle afschriften en uittreksels van de notulen worden geldig ondertekend en voor eensluidend Verklaard door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden.

Artikel.17

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging, zonder bijzondere machtiging van de Algemene Vergadering, in aile gerechtelijke en buitengerechtelijk handelingen, met inbegrip van beschikkingsdaden en voor alles wat niet tot de exclusieve bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoort. De Raad van Bestuur mag in die zin alle roerende goederen en onroerende handelingen stellen.

De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat de personeelsleden van de vereniging en bepaalt hun bezoldigingen en arbeidsvoorwaarden.

De Raad van Bestuur heeft de voile bevoegdheid voor het stellen van aile handelingen van bestuur, daaronder ook begrepen het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen, met uitzondering van deze die de werking van de Algemene Vergadering betreffen- indien deze huishoudelijke reglementen worden voorzien,

De Raad van Bestuur staat in voor het bijhouden van een register van leden op de zetel van de vereniging waarin de naam, voornamen en woonplaats van de leden-natuurlijke personen worden opgenomen. Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden of iedere andere reden waardoor, ingevolge artikel 7, de hoedanigheid van lid verloren gaat, moeten door toedoen van de Raad van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

worden bekendgemaakt in het register van leden binnen acht dagen nadat hij kennis heeft gekregen van het verlies van de hoedanigheid van !id.

Artikel 18

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de Raad van Bestuur als college, de vertegenwoordigingsmacht van het orgaan van dagelijks bestuur voor de handelingen van het dagelijks bestuur en van de bijzondere mandatarissen binnen de perken van hun mandaat, is de vereniging ten aanzien van derden zowel in als buiten rechte rechtsgeldig verbonden door de handtekening van de voorzitter alleen of door de gezamenlijke handtekening van 2 bestuurders, Deze bestuurders, die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Artikel 19

De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid opdragen aan de voorzitter, de 2 ondervoorzitters en de secretaris (algemeen coördinator) van de vereniging. Deze personen zullen gezamenlijk optreden. Deze perso(o)n(en) kunnen te allen tijde ontslag nemen uit hun functie en te allen tijde afgezet worden door de Raad van Bestuur. -

Tot de daden van dagelijks bestuur worden gerekend aile handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

De bevoegdheid van deze perso(o)n(en) wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt.

Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur ingetrokken worden.

Artikel 20

De Raad van Bestuur, de bestuurder en/of de personen die de vzw vertegenwoordigen en het orgaan van dagelijks bestuur kunnen, elk handelend binnen de perken van hun bevoegdheden, bepaalde van deze bevoegdheden opdragen pan bijzondere mandatarissen die al dan niet lid zijn van de vereniging.

Deze aangestelden van de vzw moeten hun bevoegdheid te allen tijde kunnen bewijzen aan de hand van een volmacht. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Artikel 21

Onverminderd de regeling van artikel 26septies van de vzw-wet wordt door de bestuurders geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid blijft beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Hoofdstuk V Begrotingen  rekeningen - controle

Artikel 22

§1 Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot en met éénendertig december.

§2 leder jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen op en bereidt een voorstel van begroting voor en legt deze, binnen zes maanden na het afsluiten van het boekjaar, ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering,

De jaarrekening wordt opgemaakt overeenkomstig de bepalingen die daartoe werden bepaald in artikel 17 van de vzw-wet en de uitvoeringsbesluiten.

Na de goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de Algemene Vergadering zich uit over het verlenen van kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, aan de commissarissen.

§3 De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening binnen dertig dagen na de goedkeuring neergelegd wordt op de griffie van de rechtbank van koophandel waar het verenigingsdossier van de vereniging gehouden wordt, of indien dit vereist is door de vzw-wet, op de Nationale Bank van België.

Artikel 23

Indien de vereniging met toépassing van artikel 17, §6 van de vzw-wet verplicht is de controle van de financiële toestand, van de jaarrekening en van de regelmatigheid, in het licht van de wet en van deze statuten, van de verrichtingen die in de jaarrekening moeten worden vastgesteld op te dragen aan één of meer commissarissen, zijn de in artikel 17, §5 vzw-wet vermelde artikelen van het Wetboek van vennootschappen mutatis mutandis van toepassing op de vereniging.

Hoofdstuk VI Ontbinding en vereffening

Artikel 24

Behoudens in de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan alleen de Algemene Vergadering besluiten tot een ontbinding van de vereniging overeenkomstig de procedure bepaald in artikel 12, §5 van deze statuten en artikel 20 van de vzw-wet.

MOD 2.2

e Voorbehouden aan het

" Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

De vereniging zal in geen geval ontbonden worden door het overlijden of het uittreden van de leden voor zover het aantal leden hierdoor niet daalt tot minder dan drie.

Artikel 25

Bij ontbinding duidt de Algemene Vergadering of, bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer

vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden. Diegene die de vereffenaar(s) benoemt, bepaalt tevens hun

bevoegdheden en de vereffeningsvoorwaarderL

Na aanzuivering van het passief wordt het eventueel netto-actief overgedragen aan de provincie Limburg

Hoofdstuk VII Slotbepaling

Artikel 26

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, of de wetgeving die deze wet zou vervangen of wijzigen, de algemene wettelijke bepalingen, desgevallend het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake van toepassing.

Onmiddellie nadat de Algemene vergadering de nieuwe statuten heeft aangenomen heeft ze het ontslag van de volgende bestuurders ontvangen:

Mevrouw Heeren Veerle

Mevrouw Hauban Mia

Mevrouw Van Wortswinkel Eefje

Mevrouw Bogaerts Lesley

De Heer Houben Yves

De Heer Smeets Pieter

Mevrouw De Boeck Rite

De Algemene vergadering benoemt de leden van de Raad van Bestuur

De heer Smeets Frank, voorzitter

De heer Clemens Erwin, bestuurder

Mevrouw Vandeweerd Sotie, bestuurder

Mevrouw Vandersteegen Miet, bestuurder

Mevrouw Houbrechts An, bestuurder

Mevrouw Malina Marischa,bestuurder

Mevrouw Dayers Kristine, ondervoorzitter

De heer Vanroye Johan, bestuurder

Mevrouw Van Dam me Elke, bestuurder

De heer Van Hoof Raf, ondervoorzitter

Frank Smeets

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

21/09/2012
ÿþ Moo 2.2

r i {, In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Itl

*12158595*

v bet. ae Be Sta.

RECHTBANK VAN KOOPHANGEL

12 -09- 2012

HA S T

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0445.180.510

Benaming

(voluit) : Provinciale Commissie Buitenschoolse Opvang

(verkort) : P.C.B.O.

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Universiteitslaan 3, 3500 Hasselt

Onderwerp akte : ontslagneming en benoemingen

De Algemene vergadering heeft op 25 mei 2012 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van:

mevrouw Carien Neven, wonende Burgemeester Bollenstraat 9/5, 3500 Hasselt, namens de sociale partners ACV.

De Algemene vergadering heeft op 25 mei 2012 tot nieuwe bestuurder benoemd:

mevrouw Lesley Bogaerts, wonende, Aldophe Bastinstraat 17, 3000 Leuven, namens de sociale partners ACV.

De raad van bestuur is bijgevolg als volgt samengesteld:

- Gedeputeerde van Welzijn en Gezondheid van de provincie Limburg:

Mevrouw Mieke Ramaekers, voorzitter, niet stemgerechtigd

- Politieke afgevaardigden:

Mevrouw Mia Houben, Lyceumstraat 12, 3530 Houthalen

Mevrouw Veerle Heeren, Oudestationsstraat 37, 3806 Sint-Truiden

De heer Erwin Clemens, Herenweg 22, 3700 Tongeren

Mevrouw Eefje Van Wortswinkel, Driehoekstraat 17, 3530 Houthalen-Helchteren

Mevrouw Sotie Vandeweerd, Allemansweg 7, 3650 Dilsen-Stokkern

- Afgevaardigden vanuit de sociale partners:

Mevrouw Lesley Bogaerts, Adolphe Bastinstraat 17, 3000 Leuven

Mevrouw Malina Marisscha, Rietstraat 43, 3500 Hasselt

Mevrouw Yves Houben, Kerkstraat 130, 3850 Nieuwerkerken

De heer Pieter Smeets, Smeetshofweg 10, 3990 Peer

- Vertegenwoordigers vanuit de sector;

Mevrouw Rita De Boeck, Sint-Jobstraat 90, 3550 Heusden-Zolder

De heer Johan Vanroye, Reyndersstraat 35, 3660 Opglabbeek

Mevrouw Kristin Dayers, Kiezelstraat 106, 3500 Hasselt

De wijzigingen van de [eden van de Algemene vergadering worden aangevuld in het ledenregister dat bijgehouden wordt op de zetel van de vereniging.

Mieke Ramaekers

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

09/02/2015
ÿþ4 It MDD 2.2

rLJ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111111111

*15021i_

693*

RECHTBANK van P.'dOPHANL)a

te ANTWERPEN

2 8 JAN. 2015

afdelirigitfigLi'

Ondernemingsnr : 0445.180.510

Benaming

(voluit) : Limburgs Steunpunt Kinderopvang

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Universiteitslaan 1, 3500 Hasselt

Onderwerp akte : Benoemingen en ontslagen raad van bestuur en algemene vergadering

De Algemene vergadering heeft op 21 november 2014 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van:

Mevrouw Vandersteegen Miet, bestuurder

De Algemene vergadering heeft op 21 november2014 tot nieuwe bestuurder benoemd: De heer Pauly Johan, bestuurder

De raad van bestuur is bijgevolg ais volgt samengesteld:

De heer Smeets Frank, voorzitter

De heer Clemens Erwin, bestuurder

Mevrouw Dayers Kristine, ondervoorzitter

Mevrouw Houbrechts An, bestuurder

Mevrouw Malina Marischa,bestuurder

De heer Pauly Johan, bestuurder

Mevrouw Vandeweerd Sofie, bestuurder

De heer Vanroye Johan, bestuurder

Mevrouw Van Damme Elke, bestuurder

De heer Van Hoof Raf, ondervoorzitter

Frank Smeets

Voorzitter

Op de raatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

24/01/2012
ÿþi MOF] 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

\\Ingp11

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

HASSELT

Onoer gem ,js.-tr 0445.180.510

: Provinciale Commissie Buitenschoolse Opvang

" e,'crl,. P.C.B.O.

.-,tsvarl7l : Vereniging zonder winstoogmerk

Zie! : Universiteitslaan 3, 3500 Hasselt

Onderwerp akte : ontslagneming en benoemingen

De Algemene vergadering, gehouden op 28 november 2011, heeft éénparig de benoeming als gevolmachtigde voorzitter van Mieke Ramaekers, wonende Jozef Smeetslaan 251, 3630 Maasmechelen goedgekeurd.

Het ontslag van mevrouw Nicole Houbrechts, wonende Kleinaertstraat 53, 3832 Wellen, namens de sociale partners ABVV werd aanvaard tijdens de algemene vergadering van 28-11-2011.

Het ontslag van mevrouw Lieve Schotte, wonende Kroonwinngingstraat 23 te Hasselt, namens de sociale partners UNIZO werd aanvaard tijdens de algemene vergadering van 28-11-2011.

Het ontslag van mevrouw Annie Dhaeyers, geboren te Kapellen op 26 oktober 1948 , wonende Streepstraat 11, 2950 Kapellen, namens de Sp.a werd aanvaard tijdens de algemene vergadering van 28-11-2011.

Vervolgens hebben de leden :

0

Mevrouw Malina Marisscha, wonende Rietstraat 43 te 3500 Hasselt, namens de sociale partners ABW

o benoemd als bestuurder.

N

De heer Yves Houben, wonende Kerkstraat 130, 3850 Nieuwerkerken namens de sociale partners, UNIZO

e benoemd als bestuurder.

Mevrouw Eefje Van Wortswinkel, wonende Driekhoekstraat 17, 3530 Houthalen-Helchteren, namens de

et

Sp.a. benoemd als bestuurder

v

tL

De huidige raad van bestuur is ais volgt samengesteld:

- Gedeputeerde van Welzijn en Gezondheid van de provincie Limburg:

Mevrouw Mieke Ramaekers, voorzitter, niet stemgerechtigd

- Politieke afgevaardigden:

OJD Mevrouw Mia Houben, Lyceumstraat 12, 3530 Houthalen

Mevrouw Veerle Heeren, Oudestationsstraat 37, 3806 Sint-Truiden

De heer Erwin Clemens, Herenweg 22, 3700 Tongeren

Mevrouw Eefje Van Wortswinkel, Driehoekstraat 17, 3530 Houthalen-Helchteren

Mevrouw Sofie Vandeweerd, Allemansweg 7, 3650 Dilsen-Stokkem

- Afgevaardigden vanuit de sociale partners:

Mevrouw Carien Neven, Burgemeester Bollenstraat 9/5, 3500 Hasselt

Mevrouw Malina Marisscha, Rietstraat 43. 3500 Hasselt

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Insin.menterenoe notaris, hetzi van de persorolnieni bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Mao 2.2

Luik 8 - Vervolg

Mevrouw Yves Hou ben, Kerkstraat 130, 3850 Nieuwerkerken De heer Pieter Smeets, Smeetshofweg 10, 3990 Peer

- Vertegenwoordigers vanuit de sector:

Mevrouw Rita De Hoeck, Sint-Jobstraat 90, 3550 Heusden-Zolder De heer Johan Vanroye, Reyndersstraat 35, 3660 Opglabbeek Mevrouw Kristin Dayers, Kiezelstraat 106, 3500 Hasselt

De wijzigingen van de leden van de Algemene vergadering worden aangevuld in het ledenregister dat bijgehouden wordt op de zetel van de vereniging.

Mieke Ramaekers

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LIMBURGS STEUNPUNT KINDEROPVANG

Adresse
UNIVERSITEITSLAAN 3 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande