LIMBURGS STEUNPUNT RURALE ONTWIKKELING

Association sans but lucratif


Dénomination : LIMBURGS STEUNPUNT RURALE ONTWIKKELING
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 860.017.242

Publication

17/07/2013
ÿþMOD 2.2

j ~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~

~~"_ ~

r'ECHT8 NY,VANKOOPkeiiEL

~f 8 -07- ri3

Inl ~ II III II I~

*131130A9

i

u

Ondernemingsnr : 0860.017.242

Benaming

(voluit) : Limburgs Steunpunt Rurale Ontwikkeling

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Weyerstraat 1 399D Plm?

Onderwerp akte : ontslag en benoeming bestuurders

Ingevolge beslissingen van de Algemene Vergadering dd. 7 juni 2013

De Algemene vergadering aanvaardt het ontslag van Leynen Riet en Dawans Freddy.

Mevrouw Inge Moors, (°2110811968 Tongeren), rijksregistemummer 68.08.21-298.71 wordt als nieuwe bestuurder benoemd.

De raad van bestuur is als volgt samengesteld:

Voorzitter : Coenegrachts Chris, Maastrichtersteenweg 69, 3770 Vroenhoven-Riemst

Leden : Broekx Harry, Monseigneur Broekxstraat 6, 3390 Peer

Vandeput Marc, Runksterkiezel 109, 3500 Hasselt

Inge Moors, Hoogstraat 39, 3740 Bilzen

De Busschop André, Hertenweg 7, 3740 Bilzen

Deckers Els, Zonnelaan 17, 3680 Maaseik

Fransen Liesbeth, Jos Verlindenstraat 42, 3910 Neerpelt

Vandebeeck Danny, Grensstraat 75, 3590 Diepenbeek

Vangansewinkel Benny, Ruitersbaan 10 bus 2, 3990 Peer.

Van Tricht Jessie, Maastrichtersteenweg 16, 3770 Riemst

Vanheukelom Koen, Ophovenstraat 117, 3670 Meeuwen-Gruitrode

Seretaris: Kusters Ben, Zandrodestraat 8b, 3470 Kortenaken

Kusters Ben,

Secretaris.

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

03/04/2013
ÿþMOD2.2

Ï t ; In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

21 -03- 23

" 1352 89"

Ondernemingsnr : 0860.017.242

Benaming

(voluit) : Limburgs Steunpunt Rurale Ontwikkeling

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Weyerstraat 1 - 3990 Peer

Onderwerp akte : wijziging statuten

Bij bijzondere algemene vergadering dd 28 februari 2013 van de vzw Limburgs Steunpunt Rurale Ontwikkeling werd na vaststelling van het aanwezigheidsquorum en met eenparigheid van stemmen besloten dat de statuten van de vzw In de toekomst als volgt zullen luiden:

TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1: Naam

De vereniging draagt de naam "Limburgs Steunpunt Rurale Ontwikkeling". De naam moet steeds worden

voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "v.z.w.".

Artikel 2: Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te Weyerstraat 1 te 3990 Peer, in het gerechtelijk arrondissement Hasselt. De maatschappelijk zetel kan slechts worden verplaatst bij beslissing van de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

Artikel 3: Doel en activiteiten

De vereniging heeft tot doel

a) het meewerken aan de ontwikkeling van het platteland in het kader van een breed plattelandsbeleid door het opzetten van vormingsinitiatieven en door autonoom of in samenwerking met derden het ontwikkelen van initiatieven of projecten, al dan niet met participatie van de bevolking.

b) het fungeren als platform voor netwerkvorming en overleg met de verschillende relevante organisaties op regionaal vlak

c) via diverse initiatieven de bredere bevolking in contact brengen met de land- en tuinbouw in de streek en informeren over de evoluties in de land- en tuinbouw als belangrijke economische drager van het platteland

d) het uitbouwen van één of meerdere eerstelijnsinformatiecentra die de lokale bevolking informeert over de verschillende mogelijkheden van plattelandsontwikkeling

e) het inrichten van een specifieke dienstverlening met als doel de ontwikkelingen op het platteland te ondersteunen.

Om hoger beschreven doel te verwezenlijken kan de vereniging alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met het maatschappelijk doel te maken hebben en/of dit maatschappelijk doel kunnen bevorderen. Onder deze initiatieven is begrepen de uitgifte van obligaties en thesauriebewijzen en het huren, verkijgen, verhuren of vervreemden van roerende of onroerende goederen. Zij is bevoegd om in ondergschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de inkomsten worden gebruikt om dit doel te bereiken.

Artikel 4: Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

II

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Artikel 5: Werkingsgebied

De vereniging heeft hiertoe als werkingsgebied de gehele provincie Limburg.

TITEL II: LEDEN

Artikel 6: Leden

De vereniging kan effectieve en niet-werkende leden tellen. De effectieve leden zullen in deze statuten onveranderlijk met de term "lid" c.q. "leden" en de niet-werkende leden met de term "niet-werkend lid" c.q. "niet-werkende leden" worden aangeduid.

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste elf bedragen.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de !eden. Leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie, overeenkomstig de vigerende wetgeving wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel.

Bij wijzigingen in de ledensamenstelling van de vereniging moet een nieuw ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten en moet de raad van bestuur deze wijziging opnemen in het op de zetel gehouden ledenregister binnen 8 dagen nadat hij in kennis is gesteld van de beslissing betreffende de toetreding, de uittreding of uitsluiting.

De niet-werkende leden zijn onderverdeeld in ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden. Niet-werkende leden zijn enkel aangesloten om gebruik te maken van de diensten en deel te nemen aan de activiteiten van de vereniging. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

De rechten en verplichtingen van de niet-werkende leden worden, indien wenselijk, verder omschreven in het huishoudelijk reglement.

Artikel 7 Toetreding

Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die rechtstreeks of onrechtstreeks het doel van de vereniging kan dienen zoals - zonder dat deze opsomming als limitatief kan worden beschouwd - personen die een leidinggevende of verantwoordelijke functie bekleden in een landbouworganisatie of een organisatie actief in de plattelandsontwikkeling, personen of verenigingen die een sterke affiniteit hebben met de Limburgse plattelandsontwikkeling en openbare besturen.

Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur op de zetel van de vereniging. De algemene vergadering beslist over de toelating als lid op voorstel van de raad van bestuur. Eiij afwijzing staat er geen beroep open.

De natuurlijke personen kunnen als lid toetreden tot de vereniging in eigen naam, als afgevaardigde van een organisatie of als afgevaardigde van een rechtspersoon. Indien de natuurlijke persoon niet in eigen naam lid is wordt in het ledenregister vermeld welke organisatie of welke rechtspersoon hem heeft afgevaardigd als lid en, in voorkomend geval, melding gemaakt van de hoedanigheid uit hoofde waarvan hij werd afgevaardigd.

Kandidaat niet-werkende leden richten hun verzoek tot toetreding aan een lid of een aangestelde van de vereniging. Kandidaat niet-werkende leden worden geacht te zijn aanvaard, indien de raad van bestuur op zijn eerstvolgende vergadering hun kandidatuur niet bij gewone meerderheid van stemmen heeft verworpen. Een verwerping van de kandidatuur wordt schriftelijk aan de kandidaat meegedeeld, zonder dat de motieven voor de niet-aanvaarding moeten worden vermeld.

Artikel 8: Bijdrage

De leden zijn geen bijdrage verschuldigd.

Artikel 9: Einde lidmaatschap

Elk lid en elk niet-werkend lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden.

Het ontslag moet bij aangetekende brief aan de voorzitter van de raad van bestuur op de zetel van de vereniging ter kennis worden gebracht.

Een lid dat handelt in strijd met de doelstellingen van de vereniging, kan op voorstel van de raad van bestuur, of op verzoek van tenminste 2/5 van de leden, worden uitgesloten bij bijzonder besluit van de algemene vergadering, waarop tenminste de helft van de leden aanwezig is. Het besluit tot uitsluiting wordt genomen met een 2/3 meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Het lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht door de algemene vergadering te worden gehoord.

Elk niet-werkend lid dat handelt in strijd met de doelstelling van de verening kan warden uitgesloten door de raad van bestuur op zijn eerstvolgende vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

De hoedanigheid van lid en van niet-werkend lid gaat ook verloren bij:

1. overlijden of rechtsonbekwaamheid van het lid-natuurlijke persoon

2. ontbinding, fusie, splitsing of faillissement van het lid-rechtspersoon

De hoedanigheid van lid gaat eveneens verloren bij verlies, al dan niet vrijwillig, van de hoedanigheid van afgevaardigde van een organisatie of van afgevaardigde van een rechtspersoon uit hoofde waarvan de betrokken persoon lid was van de vereniging.

Artikel 10: gevolgen einde lidmaatschap

Uittredende of uitgesloten leden en niet-werkende leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL lil: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 11: Samenstelling van de raad van bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste tien leden die al dan niet lid zijn van de vereniging. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantel leden dat de vereniging telt.

De raad van bestuur bestaat ten minste uit:

- de gedeputeerde van de provincie Limburg die functioneel bevoegd is voor landbouw en/of plattelandsontwikkeling

- drie vertegenwoordigers van de Landelijke Beweging met inachtname van volgende verdeling: één vertegenwoordiger van de vzw Centrale Landelijke Gilden, één vertegenwoordiger van de Landelijke Gilden Limburg en één vertegenwoordiger van KVLV Limburg

- vier vertegenwoordigers van de landbouworganisaties met een specifieke werking in Limburg met inachtname van de volgende verdeling: één vertegenwoordiger van de vzw agrolbedrijfshulp, één vertegenwoordiger van de Boerenbond, één vertegenwoordiger van het Algemeen Boerensyndicaat en één vertegenwoordiger van het Vlaams Agrarisch Centrum

- één vertegenwoordiger van de vzw Breugelhoeve.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter. Het voorzitterschap van de raad van bestuur zal eerst worden aangeboden aan de gedeputeerde van de provincie Limburg die functioneel bevoegd is voor land- en tuinbouw en/of plattelandsontwikkeling.

Bij niet-aanvaarding kiest de raad van bestuur een andere persoon onder zijn leden tot voorzitter. Verder kan de raad van bestuur overgaan tot de verkiezing van één of meer ondervoorzitters, van een secretaris en van een penningmeester. De raad van bestuur kan de functie van secretaris of penningmeester opdragen aan een derde. Indien de raad van bestuur overgaat tot de verkiezing van twee ondervoorzitters, dient de eerste ondervoorzitter te komen uit de groep van de vertegenwoordigers van de Landelijke Beweging en de tweede ondervoorzitter uit de groep van de vertegenwoordigers van de landbouworganisaties met een specifieke werking in Limburg. Daarnaast kan de raad van bestuur overgaan tot de organisatie van elke andere functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is.

Arikel 12: Duur van het mandaat van de bestuurders.

De bestuurders worden benoemd voor een periode van maximum zes jaar, maar zijn opnieuw herkiesbaar. Elke bestuurder, aangeduid om een tussentijds vacant gekomen mandaat op te nemen, wordt slechts benoemd voor de resterende termijn van dit mandaat.

Artikel 13: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders,

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid van

stemmen ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden.

De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel binnen een maand na de benoeming en moeten bij uittreksel worden bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad.

De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit. Uitzonderlijke prestaties die in opdracht van de vzw worden uitgevoerd, kunnen daarentegen worden vergoed,

Artikel 14: Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders.

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van de duur van het mandaat, door overlijden, ingeval van wettelijke onbekwaamheid, ingeval de bestuurder zijn hoedanigheid van vertegenwoordiger van een lid-rechtspersoon in

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

de algemene vergadering verliest, bij herroeping van de voordracht als kandidaat-bestuurder en bij het verlies, al dan niet vrijwillig, van de hoedanigheid van afgevaardigde van een organisatie of van afgevaardigde van een rechtspersoon uit hoofde waarvan de betrokken persoon lid en/of bestuurder was van de vereniging.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering,

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk en aangetékend bekendmaken aan de voorzitter van de raad van bestuur op de zetel van de vereniging,

Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, die in de vervanging van de betrokken bestuurder moet voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

Onverminderd de in het dere lid bedoelde situatie wordt, indien één van de bestuurders zijn mandaat voortijdig beëindigt, een nieuwe aanstelling door de algemene vergadering gedaan met het oog op de verderzetting van het mandaat en zulks voor de daarvan nog resterende termijn. Bij deze aanstelling moet de algemene vergadering rekening houden met de eventueel in het huishoudelijk reglement vastgestelde samenstelling van de raad van bestuur.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel binnen een maand na de ambtsbeëindiging en moeten bij uittreksel worden bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad.

Artikel 15: Bevoegdheden van de raad van bestuur.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de vzw-wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Hij treedt op als eiser en verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur is bevoegd voor het sluiten van contracten, aan- en verkopen en ruilingen van roerende en onroerende goederen, huur- en verhuurovereenkomsten van welke duur ook, dadingen e.d.; de opsommingen in deze paragraaf zijn niet limitatief.

De raad van bestuur is eveneens bevoegd voor het aangaan of toestaan van leningen, hypotheken of andere waarborgen, afstand van rechten en rechtsvorderingen e.d.; de opsommingen in deze paragraaf zijn niet limitatief.

De raad van bestuur is bevoegd voor de aanwerving en het ontslag van de personeelsleden van de vereniging en het bepalen van hun bezoldiging.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur staat in voor het bijhouden van een register van de leden op de zetel van de vereniging waarin de naam, voornamen en woonplaats van de leden-natuurlijke personen worden opgenomen en van de leden-rechtspersonen de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel, Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden of iedere andere reden waardoor, ingevolge artikel 9, de hoedanigheid van lid verloren gaat, moeten door toedoen van de raad van bestuur worden gekendgemaakt in het register van de leden binnen acht dagen nadat hij kennis heeft gekregen van het verlies van de hoedanigheid van lid. Voor de leden-natuurlijke personen die niet in eigen naam lid zijn van de vereniging wordt in dit register vermeld welke organisatie of welke rechtspersoon hen heeft afgevaardigd als lid van de vereniging en, in voorkomend geval, de hoedanigheid uit hoofde waarvan zij werden afgevaardigd.

De raad van bestuur staat ook in voor het bijhouden van een afzonderlijk register van de vertegenwoordigers van de leden-rechtspersonen met aanduiding van het lid waardoor zij werden afgevaardigd en, in voorkomend geval, de hoedanigheid uit hoofde waarvan zij werden afgevaardigd.

Artikel 16: Vergaderingen - besluitvorming- bijeenroeping

De voorzitter roept de raad van bestuur bijeen en zit de vergaderingen voor. Alle leden van de raad van bestuur moeten worden opgeroepen per gewone brief, per fax of per e-mail acht kalenderdagen voor de vergadering. De raad van bestuur moet worden samengeroepen indien ten minste één derde van de bestuurders hierom verzoekt.

In geval van afwezigheid of verhindering van de voorzitter kan de vereniging rechtsgeldig uitgenodigd worden door de eerste ondervoorzitter, of, bij diens afwezigheid en/of verhindering door de tweede ondervoorzitter of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de oudste bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vergadering van de raad van bestuur wordt gehouden op de zetel van de vereniging, of op elke andere plaats vermeld in de oproepingsbrief.

Ieder lid van de raad van bestuur kan zich op de vergadering van de raad van bestuur laten vertegenwoordigen door een ander lid van de raad van bestuur. Hiertoe is een schriftelijke volmacht vereist. leder lid van de raad van bestuur kan slechts één ander lid van de raad van bestuur vertegenwoordigen.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid en/of verhindering door de eerste voorzitter of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de tweede ondervoorzitter of, bij diens afwezigheid en/of verhindering door de oudste van de aanwezige bestuurder.

Ieder lid van de raad van bestuur beschikt over één stem.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen " worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Bij personenkwesties is geheime stemming verplicht.

De raad van bestuur mag, zo hij het noodzakelijk acht, op de bijeenkomst andere personen uitnodigen, Deze personen zullen de vergaderingen van de raad van bestuur enkel bijwonen met raadgevende stem.

Artikel 17: Notulen

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en die

ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. Dit register ligt op de maatschappelijke zetel ter inzage

van de leden.

Een kopie van de notulen wordt bezorgd aan elk van de leden van de raad van bestuur.

De uittreksels die moeten worden overgelegd worden geldig ondertekend door de voorzitter of de secretaris..

Artikel 18: Externe vertegenwoordiging

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, handelend door de meerderheid van zijn leden, wordt de vereniging ten aanzien van derden geldig verbonden door de voorzitter, die alleen kan optreden of door twee bestuurders samenhandelend waaronder één ondervoorzitter. Bestuurders die aldus namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Artikel 19: Aansprakelijkheid - tegenstrijdig belang.

De bestuurders gaan, door hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting aan en zijn alleen verantwoordelijk voor de uitoefening van hun opdracht.

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de raad van bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met een tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Voormelde procedure is niet van toepassing op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soorgelijke verrichtingen.

Artikel 20: Dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging en de vertegenwoordiging ervan in het kader van dat bestuur opdragen aan één of meerdere van zijn leden en/of aan één of meerdere derden. Indien het dagelijks bestuur aan meer dan twee personen wordt opgedragen, vormen zij voor het nemen van de beslissingen een college dat beraadslaagt en beslist overeenkomstig de bepalingen die van toepassing zijn voor de raad van bestuur, De voorzitter van de raad van bestuur is van rechtswege voorzitter van het orgaan van dagelijks bestuur. De leden van het orgaan van dagelijks bestuur kunnen te allen tijde ontslag nemen uit hun functie van lid van het orgaan van dagelijks bestuur door schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur op de zetel van de vereniging. Ze kunnen ook te allen tijde uit deze functie ontzet worden door de raad van bestuur,

Het besluit tot de benoeming en het ontslag van de personen belast met het dagelijks bestuur wordt genomen met gewone meerderheid van stemmen, waarbij tenminste de helft van de bestuurders aanwezig moet zijn.

Het besluit tot afzetting zal binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekende brief ter kennis worden gebracht van de betrokkene.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 21: Vertegenwoordiging in het kader van het dagelijks bestuur.

Ten aanzien van derden wordt de vereniging voor wat betreft de handelingen van dagelijks bestuur geldig vertegenwoordigd door de voorzitter van het college van dagelijks bestuur alleen handelend of twee leden van het college gezamenlijk handelend.,

Artikel 22: Begrip dagelijks bestuur

Tot daden van dagelijks bestuur worden gerekend: alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Artikel 23: Volmachten

De raad van bestuur en het orgaan van dagelijks bestuur kunnen lasthebbers van de vereniging aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. Deze aangestelden van de vzw moeten hun bevoegdheid te allen tijde kunnen bewijzen aan de hand van een volmacht. De lasthebbers verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 24: Samenstelling

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, in geval van diens afwezigheid en/of verhindering, door de eerste ondervoorzitter, of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de tweede ondervoorzitter of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De leden-rechtspersonen worden op de algemene vergadering vertegenwoordigd door een door deze rechtspersonen aangeduid lasthebber die hen rechtsgeldig zal vertegenwoordigen op elke algemene vergadering. Jegens de vereniging geldt deze lastgeving tot deze schriftelijk herroepen wordt door de lastgever. De raad van bestuur houdt een register bij van de vertegenwoordigers met aanduiding van het lidrechtspersoon waardoor zij werden afgevaardigd en, in voorkomend geval, van de hoedanigheid uit hoofde

waarvan zij werden afgevaardigd. Het is het lid-rechtspersoon te alle tijden toegestaan om zijn

vertegenwoordiger in de algemene vergadering te vervangen. Deze vervanging moet aan de voorzitter bij aangetekende brief worden meegedeeld op de zetel van de vereniging,

Aan het mandaat van vertegenwoordiger van een lid-rechtspersoon wordt een einde gesteld door:

- overlijden of rechtsonbekwaamheid

- ontslag

- intrekking van het mandaat door het lid-rechtspersoon dat de betrokkene heeft afgevaardigd

- van rechtswege, het verlies van het mandaat uit hoofde waarvan de betrokkene werd afgevaardigd en

zoals dit blijkt uit het in artikel 15 van deze statuten bedoelde register van vertegenwoordigers.

Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Elke vertegenwoordiger van een lid-rechtspersoon en elk ild kan zich bij schriftelijke volmacht op de vergadering laten vertegenwoordigen door een vertegenwoordiger van een ander lid-rechtspersoon of door een ander lid. Elk lid en elke vertegenwoordiger van een lid-rechtspersoon kan echter maar drager zijn van één volmacht.

De algemene vergadering kan beslissen om deskundigen toe te laten om aan haar beraadslagingen deel te nemen. Dezen hebben enkel een raadgevende stem.

Artikel 25: Bevoegdheden

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- het wijzigen van de statuten

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen of van de controleurs van de rekeningen en het

bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen of de controleurs van de rekeningen

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging

- de aanvaarding en uitsluiting van een lid van de vereniging

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

- aile gevallen waarin de vzw-wet of deze statuten het vereisen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 26; Tijdstip

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter

telkens als het doei of het belang van de vereniging zulks vereist.

Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar, de goedkeuring van het beleid van de bestuurders over het afgelopen boekjaar en, in voorkomend geval, de goedkeuring van het verslag van de commissaris of van de controleurs van de rekeningen over de jaarrekening en dit uiterlijk de zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar.

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 115 van de [eden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur op de zetel van de vereniging en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

Artikel 27; Oproeping

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter of twee bestuurders. Aile leden en alle vertegenwoordigers van de leden-rechtspersonen moeten worden opgeroepen per gewone of aangetekende brief, per fax of per e-mail acht kalenderdagen voor de vergadering.

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dal schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste 1/20 van de leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door ten minste 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur op de zetel van de vereniging. De algemene vergadering kan enkel over de punten die op de agenda vermeld zijn op geldige wijze beraadslagen en beslissen. Behoudens het geval van statutenwijziging, doelwijziging, vrijwillige ontbinding en afzetting van een bestuurder kan in geval van hoogdringendheid die erkend wordt door 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden over punten die niet op de agenda vermeld zijn worden beraadslaagd en beslist.

Artikel 28: Besluitvorming

Onverminderd strengere wettelijke of statutaire bepalingen, kan de algemene vergadering rechtsgeldig beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Onthoudingen en ongeldige stemmen gelden niet als uitgebrachte stem. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Bij personenkwesties is geheime stemming verplicht.

Artikel 29: Statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde leden, worden besloten. Onthoudingen gelden niet als uitgebrachte stem.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten binnen een maand na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. De wijzigingen moeten bij uittreksel worden bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad.

Artikel 30: Notulen

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Een kopie van de notulen wordt bezorgd aan alle leden van de vereniging. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of secretaris.

MM 2,2



Voor- Luik B - Vervolg

behouden TITEL V; REKENINGEN EN BEGROTINGEN

aan het

Belgisch

Staatsblad





Artikel 31: Boekjaar

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het

komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden

wordt uiterlijk binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Bij dit tijdstip dient rekening gehouden met de opgelegde formaliteiten van bije, overheidsinstanties.

Artikel 32: Controle van de rekeningen

De vereniging kan te allen tijde personen benoemen ter controle van de rekeningen. Deze benoeming gebeurt door de algemene vergadering al dan niet uit haar leden. Deze personen worden controleurs van de rekeningen genoemd.

Indien de vereniging echter ingevolge de vzw-wet verplicht is een commissaris te benoemen, moet de algemene vergadering dezen kiezen onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut van Bedrijfsrevisoren en zal deze de titel van commissaris voeren. Hij is belast met de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen. De commissaris wordt benoemd voor een hernieuwbare termijn van 3 jaar.

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 32: Ontbinding

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan de algemene vergadering slechts tot ontbinding besluiten met naleving van dezelfde procedure die in artikel 29 van deze statuten is voorgeschreven voor een doelwijziging.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging, die eenzelfde of een gelijkaardig doel nastreeft.

Voor de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de vereffeningsvoorwaarden, de sluiting van de vereffening en de bestemming van het netto-actief vermogen binnen een maand neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Deze besluiten worden bij uittreksel bekendgemaakt in de bijiagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 33: Algemene bepaling

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerkt en de stichtingen, de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake van toepassing.

Indien één of meer bepalingen van deze statuten in strijd zouden zijn met de huidige of toekomstige wetgeving betreffende de verenigingen zonder winstoogmerkt, worden ze voor neit geschreven gehouden, zonder dat dit afbreuk doet aan de geldigheid van de overige bepalingen.

Coenegrachts Chris

Voorzitter





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

28/11/2011
ÿþ LA~ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

'11179031*

Ondernemingsnr : 0860.017.242

Benaming

(voluit) : Limburgs Steunpunt Rurale Ontwikkeling

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Universiteitslaan 1 te 3500 Hasselt

Onderwerp akte : ontslag en benoeming bestuurders - verplaatsing maatschappelijke zetel

Ingevolge beslissingen van de Algemene Vergadering dd. 28 oktober 2011

De Algemene vergadering beslist de maatschappelijke zetel te verplaatsen naar Weyerstraat 1, 3990 Peer.

De Algemene vergadering aanvaardt het ontslag van Staels Guido, Ceulemans Wim en Vanoirbeek Luc en

als nieuwe bestuurders worden benoemd:

Fransen Liesbeth, Jos Verlindenstraat 42, 3910 Neerpelt

Van Tricht Jessie, Maastrichtersteenweg 16, 3770 Riemst

Vanheukelom Koen, Ophovenstraat 117, 3670 Meeuwen-Gruitrode

Coenegrachts Chris, Maastrichtersteenweg 69, 3770 Vroenhoven-Riemst

De raad van bestuur is als volgt samengesteld:

Voorzitter : de Heer Coenegrachts Chris, Maastrichtersteenweg 69, 3770 Vroenhoven-Riemst

Leden : de Heer Broekx Harry, Monseigneur Broekxstraat 6, 3390 Peer

de Heer Vandeput Marc, Runksterkiezel 109, 3500 Hasselt

de Heer Dawans Freddy, Weerstandersstraat 23, 3870 Heers

de Heer De Busschop André, Hertenweg 7, 3740 Bilzen

de Heer Kusters Ben, Zandrodestraat 8b, 3470 Kortenaken

mevrouw Deckers Els, Zonnelaan 17, 3680 Maaseik

mevrouw Leynen Riet, Ooievaarsneststaat 5, 3390 Peer

mevrouw Fransen Liesbeth, Jos Verlindenstraat 42, 3910 Neerpelt

de Heer Vandebeeck Danny, Grensstraat 75, 3590 Diepenbeek

de heer Vangansewinkel Benny, Ruitersbaan 10 bus 2, 3990 Peer.

mevrouw Van Tricht Jessie, Maastrichtersteenweg 16, 3770 Riemst

de Heer Vanheukelom Koen, Ophovenstraat 117, 3670 Meeuwen-Gruitrode

Verder beslist de Raad van Bestuur, krachtens artikel 20 van de statuten, het dagelijks bestuur van het Limburgs Steunpunt Rurale Ontwikkeling, via een beheersovereenkomst, toe te kennen aan vzw agrolbedrijfshulp, die één van de stichtende leden is. De Heer Ben Kusters wordt als secretaris voorgedragen en aangesteld.

Coenegrachts Chris,

Voorzitter.

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

Voo behou

aan I

Belgi Staats

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
LIMBURGS STEUNPUNT RURALE ONTWIKKELING

Adresse
WEYERSTRAAT 1 3990 PEER

Code postal : 3990
Localité : PEER
Commune : PEER
Province : Limbourg
Région : Région flamande