LIMBURGSE VERENIGING VOOR KARNAVALSEVENEMENTEN, AFGEKORT: LIVEKE

Association sans but lucratif


Dénomination : LIMBURGSE VERENIGING VOOR KARNAVALSEVENEMENTEN, AFGEKORT: LIVEKE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 438.876.203

Publication

22/11/2013
ÿþiNOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~.._.~.._,0_~..



Neergelegd ter Qnt(Q der rechtbank v. koophandel te YCINGE t`I

12-11" 2013

De HoofdgriffieOriffie

Ondernemingsar : 0438.876.203

Benaming

(voluit) : Limburgse Vereniging Karnavaisevenementen (verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : 3798 's Gr'avenvoeren, Jolette 74

Onderwerp akte : gecoördineerde statuten

1.Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1 : De vereniging draagt als naam: "Limburgse Vereniging Kamavalsevenementen" in het kort L.I.V" E.K.E., of ook nog LIVEKE .

Artikel 2 : De zetel van de vereniging is gevestigd te Maaseik, Wurfelderweg 5 met ondememingsnummer 438876203 (Arrondissement Tongeren). Zij kan worden verplaatst bij een eenvoudige beslissing van de raad'. van bestuur.

Artikel 3 : De vereniging Is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan op eik ogenblik door de algemene, vergadering worden ontbonden.

Artikel 4 : De vereniging heeft tot doel : het in stand houden, ondersteunen en bevorderen van de: volkscultuur en van de folklore ais onder meer de carnaval, en alles wat er rechtstreeks en onrechtstreeks mee verband houdt.

De vereniging zal mogen samenwerken met of lid zijn van andere lichamen, organisaties, verenigingen en instanties die hetzelfde doel beogen.

De vereniging zal binnen de grenzen door de wet toegelaten, roerende en onroerende goederen mogen verwerven, te kosteloze of te bezwarende titel, of huren, nodig of nuttig, om haar doel te bereiken.

2. Leden

Artikel 5 : De vereniging is samengesteld uit de werkende leden, Zij vormen de algemene vergadering en zijn stemgerechtigd. Alleen de werkende leden genieten van de rechten door de wet en deze statuten aan het lidmaatschap voorbehouden. Als eerste werkende leden worden beschouwd en aanvaard alle huidige oprichters.

Artikel 6 : Nieuwe werkende [eden kunnen aanvaard worden op hun verzoek schriftelijk gericht aan de raad van bestuur op het adres van de voorzitter, die de aanvaarding op de eerstvolgende vergadering van de raad van bestuur bespreekt.

De voorzitter van Liveke zal de genomen beslissing met betrekking tot de aanvraag tot toetreding aan de kandidaat bekend maken.

Zowel fysische personen, als verenigingen zonder winstoogmerk, als feitelijke verenigingen, als vennootschappen kunnen als werkend lid aanvaard worden bij een Algemene Vergadering bij 2/3 meerderheid, van de stemmen..

Artikel 7 : Het aantal werkende leden is onbeperkt doch mag niet minder dan vier bedragen.

Artikel 8 : De raad van bestuur kan buiten de werkende leden, andere categorieén van leden erkennen, zoals ere-leden en steunende leden, en de rechten van deze categorie bepalen.

Artikel 9: Leden kunnen een lidgeld verschuldigd zijn waarvan het bedrag zal bepaald worden door de algemene vergadering. Deze bijdrage mag niet hoger zijn dan driehonderd euro (300 ¬ ),

Artikel 10 : Het lidmaatschap als werkend lid eindigt

door overlijden;

ª% door schriftelijk ontslag gericht aan de voorzitter;

" door uitsluiting uitgesproken door de raad van bestuur;

door ontbinding van de vereniging.

Artikel 11 : De uitsluiting van een lid kan slechts worden uitgesproken door de raad van bestuur van Liveke ,

bij een meerderheid van twee derde der stemmen van de aanwezige leden, die de twee derde van de werkende

leden dient te vertegenwoordigen.

Indien de eerste vergadering het vereiste quotum niet heeft bereikt van twee derde van de werkende leden,

zal een nieuwe vergadering worden bijeengeroepen, waarop de uitsluiting van een lid slechts kan worden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOp2.2

uitgesproken bij meerderheid van de twee derde der stemmen van de aanwezige leden, welk ook het aantal mag zijn.

Over de uitsluiting van een lid zal slechts beraadslaagd worden binnen de schoot van de raad van bestuur na schriftelijk verzoek ondertekend door minstens één vijfde van de werkende leden, gericht aan de raad van bestuur op adres van de voorzitter, die de uitsluiting op de eerstvolgende vergadering van de raad van bestuur bespreekt.

ArtiKel 12 : Het ontslagnemend of uitgesloten lid heeft geen recht op enig deel van het vermogen van de vereniging: hij kan evenmin teruggave eisen van bijdragen of giften, noch opgave of voorlegging van rekeningen doen of een inventaris eisen.

3.Raad van bestuur :

ArtiKel 13 : De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur, bestaande uit ten minste vier leden. Hun aantal is onbeperkt

De Laad van bestuur wordt van rechtswege gevormd door één afgevaardigden per aangesloten vereniging. Iedere aangesloten vereniging zal beslissen wie zetelt in de raad van bestuur van Liveke. Eén afgevaardigde per vereniging is slechts toegelaten. Aan deze leden kunnen andere personen toegevoegd worden, die eveneens deel uit maken van de raad van bestuur. Deze personen, al dan niet leden, moeten aanvaard worden door de algemene vergadering met gewone meerderheid van stemmen.

Ieder werkend lid kan een kandidaat-bestuurder, al dan niet lid, voorstellen tot het begin van de eindstemming.

Artikel 14 : Een bestuurder kan afgezet worden door de algemene vergadering in geval van kennelijk wangedrag en slecht beheer. De afzetting kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde meerderheid van de aanwezige leden, die ten minste twee derde van de werkende leden dient te vertegenwoordigen. Indien het vereiste quorum van aanwezigheid niet is bereikt, zal een tweede vergadering bijeengeroepen worden, die over de afzetting geldig zal kunnen beslissen met twee derde meerderheid van de aanwezige leden, wat ook hun aantal mag zijn.

Artikel 15 : De bestuurders worden aangesteld en aanvaard voor onbepaalde duur. De functie van bestuurder vervalt en neemt een einde:

-bij overlijden;

-bij ontslag schriftelijk ingediend aan de voorzitter van de raad van bestuur,

-bij afzetting;

-bij ontslag, uitsluiting of ontbinding van de vereniging waarvan hij vertegenwoordiger is.

Artikel 16 ; De raad van bestuur vergadert op een bijeenroeping van de voorzitter of van de secretaris. De oproepingsbrief bevat de agenda. De raad van bestuur zal minimaal tweemaal per jaar vergaderen.

De bijeenroeping tot de vergadering van de raad van bestuur, geschiedt door de zorgen van de voorzitter per gewone brief aan elk bestuurslid gericht ten minste drie dagen voor de vergadering en ondertekend door de voorzitter, ondervoorzitter of door de secretaris. De oproepingsbrief bevat de agenda. De agenda wordt door het dagelijks bestuur opgesteld,

De voorstellen van ieder werkend lid of lid van bestuur, ondertekend door de indiener en ten minste tien dagen op voorhand aan de voorzitter van het Dagelijks Bestuur medegedeeld, moeten op de agenda geplaatst worden.

Artikel 17 ; Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt , dat door het Dagelijks Bestuur wordt goedgekeurd en gebundeld wordt bijgehouden.

De beslissingen van de raad van bestuur warden ter kennis gebracht van de werkende leden bij middel van een verslag, ondertekend door de voorzitter of de secretaris.

Artikel 16 : de eerste stemgerechtigde mag zich laten vertegenwoordigen bij volmacht door een ander lid uit deze vereniging.

Artikel 19 : Elke beslissing van de raad van bestuur wordt genomen met gewone meerderheid van de aanwezige stemmen. In geval van staking van stemmen is de beslissing van de voorzitter doorslaggevend.

Elk lid van de raad van bestuur beschikt over een gelijk stemrecht en ieder lid beschikt over één stem. 4.Dagelijks Bestuur

Artikel 20 : De raad van bestuur kiest onder zijn stemgerechtigde leden bij geheime stemming en bij gewone meerderheid van aanwezige leden een voorzitter, onder- voorzitter secretaris en een schatbewaarder.

ArtiKel 21 : Het Dagelijks Bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid en machten om het maatschappelijk doel te verwezenlijken. Het Dagelijks Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke akte.

Behalve bijzondere afvaardiging worden alle akten en stukken, die de vereniging verbinden, na beslissing door het Dagelijks Bestuur , getekend ofwel door de voorzitter ofwel door de onder- voorzitter, secretaris of schatbewaarder. Zij hebben zich tegenover derden niet te verantwoorden door een voorafgaande beraadslaging van de raad van bestuur.

Alle briefwisseling en alle financiële geldverrichtingen worden officieel gedaan en ondertekend ofwel door de voorzitter of de schatbewaarder.

Het Dagelijks Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit, die het nodig acht.

Het Dagelijks Bestuur is verplicht jaarlijks de rekeningen over het afgelopen dienstjaar met jaarverslag aan de goedkeuring van de algemene vergadering te onderwerpen.

5.Algemene Vergadering :

M0A 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 22 : De algemene vergadering bestaat ult aile werkende leden. Per aangesloten vereniging kunnen twee vertegenwoordigers geldig zetelen, ieder met stemrecht in de algemene vergadering. Een lid mag zich echter door een ander lid laten vertegenwoordigen. Geen vertegenwoordiger mag echter beschikken over meer dan één volmacht. leder aanwezig lid beschikt *ver één stem, met een maximum van twee stemmen per aangesloten vereniging.

Artikel 23 : De algemene vergadering is bevoegd voor :

a) Stat u te nwi jz ig i ng.

b)Benoeming en afzetting van bestuurders,

c)Goedkeuring van rekeningen en begrotingen.

d)Vrijwillige ontbinding.

Artikel 24 : De algemene vergadering vergadert minstens één maal per jaar. Deze jaarvergadering zal steeds in de maand mei plaatsvinden. De leden worden minimum acht werkdagen voor de algemene vergadering bij een gewoon schrijven uitgenodigd, ondertekend door de voorzitter, ondervoorzitter of de secretaris. De dagorde wordt op de uitnodiging vermeld.

Een buitengewone algemene vergadering kan bijeengeroepen worden zo dikwijls dit vereist wordt door het belang van de vereniging. Zij moet bijeengeroepen worden wanneer ten minste één vijfde van de werkende leden dit vraagt.

Artikel 25 : De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van het Dagelijks Bestuur. Bij diens ontstentenis ,door de ondervoorzitter of secretaris

Artikel 26 : In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig beslissingen nemen met gewone meerderheid van de aanwezige leden, welk ook het aantal aanwezigen of vertegenwoordigde leden is.

De bestuurders kunnen slechts afgezet worden bij geheime stemming en met twee derde meerderheid van de aanwezige leden, die twee derde van de werkende leden vertegenwoordigen_ Ingeval het vereiste quotum niet is bereikt zal een tweede vergadering bijeengeroepen worden, die over de afzetting zal beslissen bij geheime stemming en met twee derde meerderheid van de aanwezige leden, welke ook het aantal weze.

Beslissingen in verband met statutenwijziging of vrijwillige ontbinding kunnen echter slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921 en zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 , in acht genomen worden.

Bij staking van stemmen beslist in ieder geval de stem van de voorzitter.

Artikel 27 : Van elke algemene vergadering, gewone of buitengewone, wordt een verslag gemaakt,

leder verslag wordt op de volgende algemene vergadering goedgekeurd, en ondertekend door de voorzitter en de secretaris alsook door de leden die erom vragen. Dit verslag wordt bewaard in de zetel van de vereniging, waar ook aile betrokkenen er kennis van kunnen nemen doch zonder de registers of stukken to mogen meenemen. Beslissingen die derden aanbelangen worden hen bij gewoon schrijven medegedeeld. Derden kunnen slechts kennis nemen van de verslagen en de beslissingen mits een geschreven machtiging van de voorzitter en een ander lid van de raad van bestuur.

Afschriften of uittreksels uit deze processen-verbaal worden ondertekend door de voorzitter of de secretaris.

6. Boekjaar

Artikel 28 : Het boekjaar gaat in op één mei van ieder jaar en eindigt op dertig april van ieder jaar.

7.Rekeningen en lidgelden

Artikel 29 : Elk jaar op de algemene vergadering van de maand mei, worden de rekeningen van het

afgelopen jaar ter goedkeuring onderworpen van de algemene vergadering. De rekeningen zullen ter inzage

liggen van de werkende leden op de zetel van de vereniging.

Artikel 30 : Het batig saldo hoort de vereniging toe en wordt in een reservefonds gestort en eventueel belegd

en geplaatst door de zorgen van het dagelijks bestuur.

Artikel 31 : Het lidgeld wordt jaarlijks vastgesteld door de algemene vergadering. Deze malt niet meer

bedragen dan driehonderd euro (300 ¬ ), Deze zal betaald worden door de aangesloten leden zoals bepaald

door de algemene vergadering die het lidgeld vaststelt.

8.Ontbinding, vereffening

Artikel 32 : Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot

ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering overeenkomstig artikelen 20 en volgende

van de wet van 27 juni 1921,zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en overeenkomstig deze statuten.

Het besluit tot ontbinding benoemt tevens één of meer vereffenaars waarvan de bevoegdheid door de

algemene vergadering wordt bepaald.

Artikel 33 : Welke ook de oorzaak is van de ontbinding, worden de eigendommen, roerend of onroerend

overgedragen aan één of meerder verenigingen, die een gelijkaardig doe! nastreven.

Artikel 34 : Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld

overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

g.Benoemingen:

Tot bestuurders worden aanvaard voor een duur tijd van zes (6) jaar en aanvaard door de algemene

vergadering door de huidige leden

Vanaf mei 2010 :

De heer Danny Vandersmissen , bediende, Matenstraat 24, 3600 Genk

Vanaf mei 2012 :

I" r

Voor-

behouden

aanhet

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

- De heer Freddy Corstjens , functioneel analist , Wurfeíderweg 5, 3680 Maaseik

Vanaf september 2013

- De heer Thierry Germeys, leraar informatica , Bloemenhofstraat 26, 3500 Hasselt

- De heer René Vliegen , gepensioneerd , Armand Meesenlaan 14, 3700 Tongeren

Hier aanwezig en aanvaarden.

Het Dagelijks Bestuur is als volgt gekozen, samengesteld en herkiesbaar.

- Voorzitter : Freddy Corstjens, functioneel analist, Wurfelderweg 5, 3680 Maaseik - Ondervoorzitter : Danny Vandersmissen , bediende, Matenstraat 24, 3600 Genk

- Secretaris : Thierry Germeys, leraar informatica, Bloemenhofstraat 26, 3500 Hasselt - Schatbewaarder : René Vliegen , gepensioneerd , Armand Meesenlaan 14, 3700 Tongeren

N,bD2.2

Hier aanwezig en aanvaarden

Aldus opgemaakt met eenparigheid van stemmen op de Algemene vergadering gehouden te Genk op zeventien september tweeduizenddertien. Opgemaakt in vier exemplaren, iedere partij erkent één ontvangen te hebben.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LIMBURGSE VERENIGING VOOR KARNAVALSEVENEMENT…

Adresse
JOLLET 74 3798 'S GRAVENVOEREN

Code postal : 3798
Localité : Fouron-Le-Comte
Commune : FOURONS
Province : Limbourg
Région : Région flamande