LUDENS

Association sans but lucratif


Dénomination : LUDENS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 444.322.554

Publication

16/06/2014
ÿþ 1

Va Kehl

aai Bel Staa

W

MOD.2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Neergelegd ter grittie der rechtbank, v, koophandel Antiterpen, afd. Tongeren

- 4 -iid- 2014

._ ._ , .

Degri ie

Ondememinnsnr : 0444.322.554

Benaming : Nostalgie

(Voluit)

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kapelstraat 4 bus 1, 3730 Hoeselt, België

*14117381*

I

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Onderwerp akte : Statutenwijziging -benoeming

Tekst :

Uittreksel uit het verslag van de bijzondere algemene vergadering d.d. 7 mei 2014 : Statutenwijziging

De vergadering beslist om volgende artikels van de statuten als volgt te wijzigen :

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 3590 Diepenbeek, Katteweidelaan 86 A, gerechterlijk arrondissement Hasselt.

Artikel 11

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste 3 leden, die tevens werkelijk lid zijn in de vereniging. Hun mandaat is onbezoldigd, tenzij andersluidende beslissing van de algemene vergadering. Zij warden benoemd voor een hernieuwbare termijn, vastgesteld door de algemene vergadering bij hun benoeming en die maximum vijf(5) jaar kan duren. De opdrachten eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar waarin zij vervallen.

Elke benoeming, ontslagneming of afzetting van een bestuurder dient te gebeuren en bekendgemaakt te worden in overeenstemming met de wettelijke bepalingen terzake.

De bestuurders nemen, in uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam erg handtekening.

Op de laatste blz. van Luikt3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Lui E - vervolg

behouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD. 2.2

verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

Benoeming bestuurder

De vergadering beslist te benoemen tot bestuurder voor een termijn, ingaand vanaf 7 mei 2014 om te eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar 2016 :

- mevrouw Jeanne Umans, wonende te 3590 Diepenbeek, Nanofstraat 2A bus 11.

Getekend,

Peter Vergoossen,

gedelegeerd bestuurder.

29/11/2011
ÿþMOD. 2.2

1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111

RECH I BANKVAN KOOPHANDEL

1 7 -11- 2011

HASSELT

Griffie

IlI Il lI 1 II I I I I 1 II 1

*11179825*

Billagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2011- Annexes du Moniteur beige

Ondememingsnr : 0444.322.554

Benaming : Ludens

(Voluit)

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: 3500 Hasselt

Onderwerp akte : Uittreksel uit wijzigingsakte; Uittreksel uit akte ontslag bestuurder; Uittreksel uit akte benoeming bestuurder

Tekst :

De buitengewone algemene vergadering dd. 26 september 2011 heeft beslist nieuwe statuten aan te nemen, zijnde:

1.1 TITEL I - BENAMING - ZETEL - DOEL - DUUR

ARTIKEL 1 - NAAM

De vereniging wordt opgericht onder de benaming "Ludens" vereniging zonderwinstoogmerk. Deze naam wordt gewijzigd naar"NOSTALGIA" vereniging zonderwinstoogmerk.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging zonder winstoogmerk, vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden

"vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", en het adres van de zetel van de vereniging.

Eenieder die in naam van een vereniging meewerkt aan een in het vorige lid vermeld stuk waarop één van deze vermeldingen niet is aangebracht, kan persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor alle of voor een gedeelte van de verbintenissen die de vereniging krachtens dit stuk heeft aangegaan.

ARTIKEL 2 - ZETEL

De zetel van de vereniging is gevestigd te 3500 Hasselt, Oude Kuringerbaan 74/1, gerechtelijk arrondissement Hasselt. Deze zetel van de vereniging wordt

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen liij het Belgisçb.Siaatsblad - 2911U2Q11-Annexer_ du. Moniteur belge

l'-.0 - vervolg MOD. 2.

' Voorbehouden aan het

Belgisch

Staatsblad

verplaatst naar 3730 Hoeselt, Kapelstraat 4 bus 1, gerechtelijk arrondissement Tongeren.

ARTIKEL 3 - DOEL

De vereniging heeft tot doel:

Het organiseren van lezingen, bijeenkomsten, allerlei vormen van volksvermaak, sport en spel in groepsverband, al dan niet in samenwerking met andere verenigingen, met als oogmerk de traditionele waarde van volkse gezelligheid terug in ere te herstellen en eventuele opbrengsten van met dit doel georganiseerde bijeenkomsten te bestemmen voor een "goed doel" dat door de algemene vergadering jaarlijks zal bepaald worden en rechtstreeks of onrechtstreeks verband zal hebben met sport, spel en vermaak in groepsverband.

De vereniging kan alle activiteiten ontplooien en alle maatregelen en initiatieven nemen, aile activiteiten uitvoeren of doen uitvoeren die

rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen warden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen van de VZW.

De vereniging mag al de wettelijke middelen in werking stellen, die haar toelaten haar maatschappelijk doel te verwezenlijken.

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen ofzakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

ARTIKEL 4 - DUUR

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ontbonden worden in overeenstemming met de wettelijke en/of statutaire bepalingen terzake.

1.2 TITEL II - LIDMAATSCHAP - AANVAARDING - UITSLUITING

ARTIKEL 5 - LEDEN

De werkende leden van de vereniging zijn de volgende :

De heer Georges Vanderheyden, wonende te 3520 Zonhoven, Kleine

Hellekensstraat 29;

De heerJurgen Vanderlooy, wonende te 3511 Hasselt, Langvennenstraat

170;

Mevrouw Nicole Reekmans, wonende te 3520 Zonhoven, Kleine

Hellekensstraat 29;

De heer Guy Zels, wonende te 3500 Hasselt, Oude Kuringerbaan 74/1;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

L~.Liikt -vervolg MOD. 2.2

" Voor, behouden aan het

Belgisth

Staatsblad

Mevrouw Diane Vanderheyden, wonende te 3500 Hasselt, Oude

Kuringerbaan 74/1;

Mevrouw Yvonne Cosemans, wonende te 3520 Zonhoven, Donkweg 70 A.

De raad van bestuur kan echter, met een gewone meerderheid, beslissen tot het aanvaarden van nieuwe werkende leden.

De raad van bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot opneming. Zij dient haar toelating of weigering niet te motiveren.

Het kandidaat werkend lid dient te voldoen aan de volgende toetredingsvoorwaarden

voorgedragen worden door één of meerdere oprichters van de vereniging of; voorgedragen worden door één of meerdere werkende leden.

Het aantal werkende leden is onbeperkt, doch mag niet minder dan drie bedragen.

De raad van bestuur kan ook met gewone meerderheid toegetreden leden aanvaarden, omwille van de band die zij met de vereniging hebben. Iedereen die tot de vereniging toetreedt, wordt geacht zich aan de statuten en in voorkomend geval het huishoudelijke reglement te onderwerpen. Deze personen bezitten echter niet de rechten van de werkende leden. Ze verwerven het statuut van toegetreden lid en bezitten enkel een aanwezigheidsrecht en geen stemrecht op de algemene vergadering.

Kandidaturen kunnen te allen tijde schriftelijk aan de raad van bestuur gesteld worden, zowel door natuurlijke personen als doorrechtspersonen, zowel voor nieuw toetredende leden als toegetreden leden die wensen werkend lid te worden.

De raad van bestuur zal beslissen met gewone meerderheid over de aanvaarding van de kandidaat als toegetreden lid op haar eerstvolgende vergadering. De raad van bestuur kan discretionair en zonder verdere motivering beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaardt als toegetreden lid.

De raad van bestuur beslist met gewone meerderheid over de aanvaarding van een toegetreden lid als werkend lid, mits naleving van de toetredingsvoorwaarden zoals hiervoor vermeld. De raad van bestuur kan discretionair en zonder verdere motivering beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als werkend lid.

ARTIKEL 6 - LIDMAATSCHAPSBIJDRAGE

De jaarlijkse bijdrage voor de werkende en de toegetreden leden kan niet meer bedragen dan vijf euro (¬ 5,00). De jaarlijkse bijdrage wordt bepaald door de raad van bestuur. Bij gebreke aan beslissing, blijft de bijdrage dezelfde als het voorgaande jaar.

ARTIKEL 7 - EINDE LIDMAATSCHAP

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Hiertoe dient hij zijn ontslag

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

l.tt:f~ - vervolg

MOD. 2.2

schriftelijk te richten aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Het lid dat zijn bijdrage niet betaalt binnen de door de raad vastgestelde termijn wordt geacht ontslag te nemen.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of ingeval van een lid-rechtspersoon, door haarontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

De uitsluiting van een lid kan door de algemene vergadering uitgesproken warden in overeenstemming met de wettelijke bepalingen terzake. Dit lid moet daarvan verwittigd worden en per aangetekend schrijven uitgenodigd worden op de algemene vergadering die over de al dan niet uitsluiting zal beslissen. Om geldig te zijn, moet de uitsluiting vermeld staan op de dagorde van de algemene vergadering en minstens twee derden van de stemmen verenigen. De beslissing zal door de raad van bestuur binnen de acht dagen aan de belanghebbende betekend worden.

ARTIKEL 8 -VERMOGENSRECHTELIJKE AANSPRAKEN

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun eventuele rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

ARTIKEL 9 - VERMOGEN

Het batig saldo van de vereniging mag niet aan de leden worden uitgekeerd doch blijft verworven voorde vereniging en wordt uitsluitend aangewend tot de verwezenlijking van haar doel, dit alles behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering en binnen de mogelijkheden toegestaan door de wetgeving.

ARTIKEL 10 - AANSPRAKELIJKHEID

De leden van de vereniging kunnen in geen geval persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de verbintenissen en de handelingen van de vereniging behalve voor wat de in de wet gestelde uitzonderingen betreft (artikel 3,§ 2 en artikel 11 van de Wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen).

1.3 TITEL III - CONTROLE - BESTUUR

ARTIKEL 11 - SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie bestuurders, natuurlijke of rechtspersonen die werkend lid moeten zijn van de vereniging. Als echter maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

Op de laatste blz. van Luik 6 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

" Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2011- Annexes du Moniteur belg

F.J Jt (i - vervolg

MOD. 2,2

In de mate dat de algemene vergadering zou beslissen om meer dan drie bestuurders te benoemen, mag zij ook niet-werkende leden tot bestuurders benoemen voorzover er minstens drie bestuurders worden benoemd die tevens werkend lid zijn.

De vaststelling van het aantal bestuurders en hun benoeming geschiedt door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen. Zij worden benoemd voor een hernieuwbare termijn, vastgesteld door de algemene vergadering bij hun benoeming en die maximum vijf (5) jaar kan bedragen.

De opdrachten eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar waarin zij vervallen.

De bestuurders kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd, tenzij andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Elke benoeming, ontslagneming of afzetting van een bestuurderdientte gebeuren en bekendgemaakt te worden in overeenstemming met de wettelijke bepalingen terzake.

De bestuurders nemen, in uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voorde uitoefening van hun mandaat.

ARTIKEL 12 - VERGADERINGEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur kiest onderzijn leden een voorzitter, eventueel één of meer ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester of iedere andere functie die raad nuttig oordeelt.

In de mate er slechts twee of drie bestuurders zijn benoemd, warden deze functies door de bestuurders gecumuleerd.

De raad van bestuur vergadert telkens wanneer het belang van de vereniging het vereist op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De bijeenroeping van de raad is verplicht wan neer één derde van de leden van de algemene vergadering daarom vraagt.

De oproeping wordt ten minste twee dagen voor de vergadering aan de bestuurders verzonden, hetzij via de post, via fax of elektronisch berichten vermeldt de agenda. De vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief.

De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter of door twee bestuurders. De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij alle bestuurders aanwezig zijn en deze er unaniem mee instemmen dat over het niet-geagendeerde onderwerp toch beraadslaagd en

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2011- Annexes du Moniteur belge

L,rtf.[;f f ÿ - vervolg

MOI]. 2.2

gestemd mag worden door de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan dan alleen geldig beraadslagen en beslissen wanneer de meerderheid van zijn leden aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Ingeval van afwezigheid van de voorzitter zal de oudste bestuurder in leeftijd de functie van voorzitter waarnemen.

Wanneer door ontslag of overlijden het aantal bestuurders terugvalt, zal dit geen weerslag hebben op de geldigheid van de beslissingen, voor zover het statutaire minimum aantal bestuurders niet is aangetast. Valt het aantal bestuurders terug onder het statutaire minimum, dan zal de raad van bestuur nog enkel de lopende zaken kunnen afhandelen en de algemene vergadering moeten bijeenroepen met het oog op nieuwe benoemingen.

ARTIKEL 13 - BEVOEGDHEID

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte.

De raad is bevoegd voor alle handelingen die niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad is tevens bevoegd om daden van beschikking te stellen die een tegenwaarde uitgedrukt in geld van vijfduizend euro (¬ 5.000,00) niet overschrijden. Onderdaden van beschikking worden ondermeer bedoeld, zonder limitatief te zijn: het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle verrichtingen, inclusief bankverrichtingen en het opheffen van hypotheken.

ARTIKEL 14- DAGELIJKS BESTUUR

De raad van bestuur kan onderzijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken, overdragen aan één zijner leden.

De raad van bestuur kan onder zijn leden tevens een gedelegeerd bestuurder benoemen die wordt belast met het dagelijks bestuur van de vereniging. Hij verzorgt de lopende zaken inclusief de financiële zaken en de dagelijkse briefwisseling en ondertekent deze documenten geldig namens de vereniging.

De duurwaarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan vijf (5) jaar en vervalt in elk geval ter gelijkertijd met de beëindiging van het bestuursmandaat. Bovendien kan het mandaat of de bevoegdheidsdelegatie te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur.

ARTIKEL 15-VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

t; - vervolg

MOD. 2.2

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad als college, wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd in en buiten rechte door de voorzitter van de raad van bestuur, samen optredend met een gedelegeerd bestuurder en binnen de perken van het dagelijks bestuur, door de gedelegeerd bestuurder alleen, die ten opzichte van derden geen bewijs van voorafgaande machtiging uitgaande van de raad van bestuur moeten leveren.

ARTIKEL 16 - NOTULEN

De beslissingen van de raad van bestuur worden vastgesteld in notulen die ondertekend worden door de aanwezige leden en overgemaa kt worden aan elke bestuurder. De goedgekeurde notulen worden opgenomen in een daartoe bestemd register. Afschriften of uittreksels worden geldig ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders.

ARTIKEL 17 - CONTROLE

De controle op de vereniging wordt uitgeoefend door ten minste één commissaris, zo de wettelijke bepalingen de benoeming van een commissaris voorzien of wanneer de algemene vergadering tot deze benoeming besluit.

De commissaris wordt benoemd door de algemene vergadering voor de

termijn van drie jaar. Zijn opdracht eindigt onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar waarin zij vervalt.

De bezoldiging van de commissaris wordt vastgesteld door de algemene vergadering, rekeninghoudend met de controlenormen uitgevaardigd door het Instituut der Bed rijfsrevisoren. Deze bezoldiging bestaat in een vast bedrag, dat bij de aanvang en vaarde duur van de opdracht wordt vastgelegd. Zij kan worden gewijzigd met instemming van de partijen. Buiten die bezoldiging mogen de commissarissen geen enkel voordeel, in welke vorm ook, van de vereniging ontvangen.

TITEL IV - ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 18 - SAMENSTELLING

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Zij wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald

door de wet of de statuten of wanneer ten minste één vijfde van de leden het vraagt.

Alle leden worden ten minste acht dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen, hetzij via de post, via fax of elektronisch bericht met vermelding van de agenda. Elk voorstel ondertekend door ten minste één

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor. behouden aan het Belgisch Staatsblad

fititrs [ - vervolg

twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

MOD. 2.2

Bijlagen bij. het Belgisch Staatsblad - 29/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Een lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, mits voorlegging van een onderhandse volmacht. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

ARTIKEL 19 - BEVOEGDHEID

Tot de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering behoren:

1. het wijzigen van de statuten;

2. benoeming en afzetting van bestuurders en commissaris(sen) en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

3. goedkeuring van de begroting en rekeningen;

4. het verlenen van kwijting aan de bestuurders en commissaris(sen);

5. ontbinding van de vereniging;

6. de uitsluiting van leden;

7. de omzetting van een vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

8. het nemen van beslissingen die de vereniging financieel kunnen verbinden voor een bedrag vanaf vijfduizend euro (¬ 5.000,00) en meer;

9. alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

ARTIKEL 20 - JAARVERGADERING

Jaarlijks wordt op de 30ste van de maand juni om 18.00 uur een algemene vergadering gehouden, hetzij op de zetel van de vereniging, hetzij in elke andere plaats aan te duiden in de oproepingsbrieven. Indien deze dag valt op een wettelijke feestdag, zal de vergadering gehouden worden op de eerstvolgende werkdag.

ARTIKEL 21 - STEMRECHT

Op de algemene vergadering heeft ieder werkend lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in die gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen. In geval van staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Bij het nemen van besluiten mag niet van de agenda afgeweken worden, tenzij alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de vergadering en zij unaniem instemmen met de behandeling van dit niet voorziene punt op de agenda.

ARTIKEL 22 - STATUTENWIJZIGING

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer tenminste twee/derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Elke wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

[Letz Ier. - vervolg

anoo. a.a

twee/derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier/vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval een eerste vergadering minder dan twee/derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in voorgaande alinea's ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

ARTIKEL 23 - UITSLUITING VAN EEN LID

De algemene vergadering kan tot de uitsluiting van een lid besluiten met een meerderheid van twee/derden der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

ARTIKEL 24 - NOTULEN

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgetekend in notulen, ondertekend door de voorzitter, alsook door de leden die zulks vragen, en bijgehouden in het bijzonder daartoe gehouden register op de zetel van de vereniging.

De werkende leden hebben het recht om inzage en/of een afschrift van de notulen te vragen mits betaling van de kosten. De afschriften of uittreksels worden geldig ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders.

TITEL V - REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 25 - BOEKJAAR

Het boekjaar begint op 1januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

Ieder jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Het batig saldo van de rekening komt de vereniging toe en wordt toegevoegd aan de reserves.

1.4 TITEL VI - ONTBINDING EN VEREFFEN1NG

ARTIKEL 26 - ONTBINDING

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29111[2.011_-_Annexes duManiteur belge

Ltift - vervolg

h7OD. 2.2



Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding, kan de algemene vergadering slechts tot de ontbinding van de vereniging besluiten in overeenstemming met de bepalingen gesteld voor een wijziging van het doel van de vereniging.

ARTIKEL 27 - VEREFFENAAR(S)

Ingeval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening van de schulden en van de tegeldemaking van de goederen vastgesteld.

ARTIKEL 28 - BESTEMMING VAN HET NETTO-ACTIEF

Indien de vereniging ontbonden wordt, hetzij vrijwillig of gerechtelijk, is de vereffenaar gehouden het netto actief vermogen dat na de vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten overblijft, te bestemmen ten voordele van een vereniging met een gelijkaardig of aanverwant doel na goedkeuring van de bestemming door de algemene vergadering.

De vereffenaar doet daartoe een of meer gemotiveerde voorstellen van bestemming aan de algemene vergadering, aan te geven in de oproepingsbrief. Alle werkende leden dienen op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De bestemmingsbeslissing is slechts geldig wanneer zij door de op de vergadering aanwezige leden goedgekeurd wordt met een gewone meerderheid van de stemmen.

Zijn niet alle leden op de eerste vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. Op de tweede vergadering kan rechtsgeldig beslist worden, welke het getal der aanwezige leden ook zij.

1.5 TITEL Vil - OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

ARTIKEL 29-ALGEMENE BEPALING

Voor alles wat in de statuten niet uitdrukkelijk is bepaald, is de wetgeving aangaande de VZW van toepassing.

De buitengewone algemene vergadering d.d. 26 september 2011 heeft beslist het ontslag als bestuurder te aanvaarden met ingang van 26 september 2011 van:

De heer Georges Vanderheyden, wonende te 3520 Zonhoven, Kleine Hellekensstraat 29

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2011- Annexes du Moniteur belge

L.r1tt1 M - vervolg

MOD. 2.



De buitengewone algemene vergadering d.d. 26 september 2011 heeft beslist te benoemen tot bestuurders voor een termijn, ingaand vanaf 26 september 2011 om te eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar 2016:

" De heer Peter Vergoossen, wonende te 6166 Geleen (Nederland), Rennebeek 26.

" Mevrouw Ludwina Vanbergen, wonende te 3590 Diepenbeek, Kattenweidelaan 86 A;

De raad van bestuurdd. 26 september 2011 heeft onderzijn leden volgende

functies verdeeld en in die functie benoemd:

- Voorzitter: Peter Vergoossen

- Gedelegeerd bestuurder: Peter Vergoossen

- Secretaris: Ludwina Vanbergen

- Penningmeester: Ludwina Vanbergen

Hasselt, 7 oktober 2011

Peter Vergoossen, gedelegeerd bestuurder

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
LUDENS

Adresse
3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande