MAMBO SOCIAL CLUB

Association sans but lucratif


Dénomination : MAMBO SOCIAL CLUB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 526.884.796

Publication

25/06/2014
ÿþMOD 2.2

_' ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN

16 JUNI 201k ;-

.îf>ri~~

« ferree ee,

1 111111!,111110111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0528.884.796

Benaming

(voluit) : Mambo Social Club

(verkort) : Mambo

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Scheepvaartkaai 16, 3500 Hasselt

Onderwerp akte : Verplaatsen maatschappelijke zetel

Op de bijzondere algemene vergadering van vzw Mambo Social Club met zetel te Scheepvaartkaai 16, 3500 Hasselt gehouden op 6 januari 2014 werd het volgende besluit genomen:

1.De maatschappelijke zetel wordt verplaatst naar Bampslaan 21, 3500 Hasselt.

Voor de algemene vergadering,

" Degens Michel, bestuurder Quintens Yvette, bestuurder Royackers Evi, bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

29/04/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IflhliN liii I1I hi Uhi

" 13066810*

vr A

behr

aat

Bet

Staa





~I

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

18 -Oie 2813

Ondernemingsnr:

Benaming

(voluit) : Mambo Social Club

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : 3500 Hasselt, Scheepvaartkaai 16

Onderwerp akte : Oprichting - Benoeming

Op donderdag 28 maart 2013 zijn in vergadering samengekomen teneinde een vereniging zonder winstoogmerk op te richten:

-DEGENS Michel, wonende te Martelarenlaan 14 bus 10 te 3500 Hasselt, geboren te Hasselt op 10 oktober 1975.

-QUINTENS Yvette, wonende te St.-Katharinalaan 2 bus 7 te 3500 Hasselt, geboren te Hasselt op 13 april 1952,

-ROYACKERS Evi, wonende te Notelarenstraat 94 te 3500 Hasselt, geboren te Hasselt op 22 november

1974.

De statuten van de vereniging luiden als volgt:

Titel I  Benaming, maatschappelijke zetel, doel en duur

Artikel 1.  De vereniging heeft ais naam "Mambo Social Club" en wordt hierna verder aangeduid als "de vereniging".

Artikel 2.  De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3500 Hasselt, Scheepvaartkaai 16. De vereniging ressorteert aldus onder het gerechtelijk arrondissement Hasselt. Alle documenten waaraan de vereniging volgens de wet op de vzw's van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 moet voldoen zullen voorgelegd worden aan de Griffie van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement Hasselt.

Artikel 3.  De vereniging ontstaat als antwoord op de juridische onzekerheid en andere problemen waarmee cannabisgebruikers in Limburg te kampen hebben, en heeft als doel:

1.Haar leden in staat te stellen om gezamenlijk 1 cannabisplant per persoon te verbouwen in een afgesloten, niet openbaar toegankelijke ruimte.

2.Het doen van onderzoek naar methoden om cannabis te verbouwen die zoveel mogelijk positieve effecten voor volksgezondheid en maatschappij. Het informeren van het publiek over de resultaten van dit onderzoek. 3.Lobbyen voor de regulering en legalisering van cannabis.

4,Verschaffen van sociale tewerkstelling.

De vereniging kan meer algemeen aile middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. Ter uitvoering van wat boven bepaald is, kunnen ondermeer plaatselijke afdelingen worden opgericht die desgevallend rechtspersoonlijkheid hebben, voorts alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel van ondergeschikte aard stellen.

Artikel 4.  De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan ten allen tijde ontbonden worden. Haar boekjaar stemt overeen met het kalenderjaar.

Titel 1i -- Leden, toelating, beëindiging lidmaatschap.

Artikel 5.  De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden. Tenzij uit de tekst het tegendeel blijkt verwijst de term leden" in deze statuten alleen naar effectieve leden. Het lidmaatschap van de vereniging beperkt op generlei wijze de autonomie en de onafhankelijkheid van de effectieve leden, de toetredende leden of de donorleden. Het lidmaatschap is persoonlijk en niet overdraagbaar. Het aantal leden is niet beperkt. Het aantal effectieve leden mag echter niet minder dan drie bedragen.

Artikel 6.  Effectieve leden hebben de leeftijd van 21 jaar bereikt, zijn natuurlijke personen die woonachtig zijn in België, die de doelstellingen van de vereniging ondersteunen en die de statuten en de besluiten van de vereniging onderschrijven. De leden worden aanvaard door de raad van bestuur,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

á " M0D2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2013 - Annexes du Moniteur belge Artikel 7,  Toetredende leden hebben de leeftijd van 21 jaar bereikt, zijn natuurlijke personen die woonachtig zijn in België, die de doelstellingen van de vereniging ondersteunen en die de statuten en de besluiten van de vereniging onderschrijven. De leden worden aanvaard door de raad van bestuur.

Toetredende leden kunnen worden uitgenodigd voor de algemene vergadering maar hebben geen stem. Ze kunnen geen lid zijn van de raad van bestuur.

Artikel 8.  Het lidmaatschap is beëindigd:

-Wanneer een lid overlijdt of ophoudt als rechtspersoon te bestaan.

-Na opzegging van lidmaatschap door lid. De opzegging kan geschieden via gewone brief of elektronische brief gericht aan de raad van bestuur. Het lidmaatschap houdt op zodra de raad van bestuur de brief ontvangen heeft.

-Door beëindiging door de raad van bestuur. De raad van bestuur kan met onmiddellijke ingang een lidmaatschap beëindigen wanneer een lid, na herhaalde oproep, niet aan zijn financiële verplichtingen voldoet, wanneer deze in strijd handelt met de statuten, het huishoudelijk reglement of de statutair genomen beslissingen van de vereniging, of wanneer hij de vereniging schade berokkent;

Titel III  Raad van Bestuur

Artikel 9.  Een raad van bestuur van minstens drie leden wordt verkozen door de algemene vergadering uit haar leden, voor een periode van 15 jaar, De raad van bestuur kiest uit zijn midden een voorzitter en een penningmeester en elke bijkomende functie die zij nodig acht. De algemene vergadering kan een lid van de raad van bestuur schorsen en ontslaan wanneer het haar goeddunkt. Deze beslissing wordt genomen met een meerderheid van twee derden (2/3) van de stemmen van de algemene vergadering. De leden van de raad van bestuur kunnen op het even welk moment schriftelijk hun ontslag indienen. Hun mandaat vervalt van rechtswege aan het eind van hun benoeming van 15 jaar, waarop zij onmiddellijk herkiesbaar zijn.

Artikel 10.  De raad van bestuur bestuurt de vereniging in en buiten rechte. Alle leden van de raad van bestuur kunnen de vereniging vertegenwoordigen. Inzake wettelijke of gerechtelijke tussenkomsten kan de vereniging enkel geldig vertegenwoordigd worden door de voorzitter van de raad van bestuur of door iemand die door hem gemachtigd is. Tussen de vergaderingen van de algemene vergadering voert de raad van bestuur de beslissingen van de algemene vergadering uit en legt daarover aan deze vergadering verantwoording af. De raad van bestuur komt ten minste 1 keer per jaar bijeen. De raad van bestuur komt bijeen ten laatste na drie maanden na de algemene vergadering.

De raad van bestuur heeft volgende bevoegdheden:

-De voorbereiding en uitvoering van het door de algemene vergadering aangenomen beleid;

-Het ontwerpen van een gedetailleerd beleidsplan voor elk van de door de algemene vergadering weerhouden prioriteiten;

-De voorbereiding en presentatie aan de algemene vergadering van een jaarlijks rapport over de voortgang der activiteiten;

-Het bijhouden van de rekeningen om deze te laten controleren door de algemene vergadering;

-Het opmaken van de begroting om deze voor te leggen aan de algemene vergadering;

-Het bevorderen van de samenwerking tussen leden die werkzaam zijn in verschillende activiteiten van de vereniging,

Titel IV Algemene vergadering

Artikel 11.  De raad van bestuur roept de algemene vergadering bijeen per gewone of elektronische brief gericht aan ieder lid, minstens 30 dagen voor de vergadering en minstens één maal per jaar, De jaarlijkse algemene vergadering zal plaatsvinden op 20 mei, indien deze datum een zondag of een wettelijke feestdag is wordt de vergadering verplaats naar de volgende werkdag. De agenda wordt in de oproep vermeld. De raad van bestuur moet de algemene vergadering bijeen roepen binnen een periode van 4 weken zo een verzoek daartoe wordt ontvangen van tenminste een vijfde (1/5) van de leden, Het verzoek vermeldt de te behandelen agendapunten. Zo de raad van bestuur dit verzoek niet inwilligt binnen de gestelde termijn, kunnen de verzoekers zelf een algemene vergadering bijeen roepen op de wijze zoals in het eerste deel van dit artikel voor de raad van bestuur is voorzien. Het quorum wordt gevormd door de helft + 1 van de leden van de vereniging.

De voorzitter van de raad van bestuur zit de bijeenkomsten van de algemene vergadering voor, In zijn afwezigheid wordt zijn plaats ingenomen door een ander lid van de raad van bestuur. Een lid van de raad van bestuur notuleert de bijeenkomsten, leder effectief lid heeft één stem in de algemene vergadering, leder effectief lid kan zich door een ander effectief lid laten vertegenwoordigen middels een schriftelijke volmacht. De stemming over zaken gebeurd mondeling, de stemming over personen gebeurd schriftelijk. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Tenzij de wet of de statuten anders bepalen beslist de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen. In de gevallen voorzien onder artikel 12 lid 1,2 en 6 is een twee derde (2/3) meerderheid vereist. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Blanco stemmen zijn ongeldig. Wanneer de voorzitter van de algemene vergadering van oordeel is dat er een beslissing is genomen, is dit oordeel definitief.

Artikel 12.  De algemene vergadering is soeverein en heeft in het bijzonder de volgende bevoegdheden:

1.Wijziging van de statuten;

2.Ontslag leden van de raad van bestuur;

3.Vaststelling van het lidgeld;

4.Goedkeuren van het jaarverslag;

5.Goedkeuring van het werkplan, de begroting en de rekeningen;

6.Ontbinding van de vereniging;

7.Kwijting van de bestuurders;

Vbor`

'behouden

aan het

Bgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Luik B - Vervolg

8,Aile gevallen waarin de statuten dat vereisen. De exacte tekst van een voorstel tot wijziging van de statuten dient minstens vijf dagen voor de algemene vergadering te worden voorgelegd aan aile leden van de vereniging.

Artikel 13.  De algemene vergadering kan bij huishoudelijk reglement nadere regels stellen met betrekking tot het lidmaatschap, de hoogte van het lidgeld, de bevoegdheden van de raad van bestuur, de stemprocedure, de administratie alsmede alle andere onderwerpen die reglementering behoeven. De wijziging van het huishoudelijk reglement geschiedt bij beslissing van de algemene vergadering op voorstel van de raad van bestuur of op verzoek van minstens een derde (113) van de leden van de vereniging, De bepalingen van het Huishoudelijk reglement kunnen niet in strijd zijn met of afwijken van de wet en de statuten.

Titel V Inkomsten

Artikel 14.  De inkomsten van de vereniging kunnen bestaan uit schenkingen, leningen, ledenbijdragen, lidgeld, erfenissen en andere toekenningen. Het is niet het doel van de vereniging om winst te maken.

Titel VI -- Ontbinding en vereffening

Artikel 15.  De vereniging wordt ontbonden als de algemene vergadering dit met een meerderheid van twee derden (2/3) beslist. In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering van eventuele schulden, worden overgedragen aan een vereniging, stichting of instituut die hetzelfde doel als de vereniging nastreeft. Indien er verschillende zulke verenigingen, stichtingen of instituten zijn, zal de algemene vergadering het actief toewijzen aan één of verdelen tussen meerdere van deze verenigingen, stichtingen of instituten die in aanmerking komen.

Indien geen vereniging, stichting of instituut gekend is met een gelijkaardig doel dan de vereniging, zal de algemene vergadering het actief toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van de vereniging. Als bij ontbinding van de vereniging neen vereffenaars werden aangesteld, wijst de raad van bestuur één of meerdere vereffenaars aan. Tijdens de vereffening blijven de statuten van kracht en zullen de communicaties die vanwege de vereniging uitgaan de term 'in ontbinding' aan de naam toevoegen. De beslissingen alsmede de naam, beroep en adres van de vereffenaar(s) zullen in het bijvoegsel van het Belgisch Staatsblad gepubliceerd worden.

Titel VII  Benoemingen

Artikel 17. -- De algemene vergadering heeft met eenparigheid van stemmen tot leden van de raad van bestuur verkozen:

-DEGENS Michel, voornoemd, hij aanvaardt zijn mandaat;

-QUINTENS Yvette, voornoemd, zij aanvaardt haar mandaat;

-ROYACKERS Evi, voornoemd, zij aanvaardt haar mandaat;

De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat onbezoldigd uit, tenzij de algemene vergadering hier anders over beslist«

Titel VIII - Overgangsbepalingen

Artikel 16.  Het eerste boekjaar van de vereniging loop vanaf het bekomen van de rechtspersoonlijkheid tot 31 december 2014.

Artikel 17.  De eerste jaarlijkse algemene vergadering zal plaatsvinden 20 mei 2014_

Bijzondere Bepalingen

De verkozen leden van de raad van bestuur zijn in vergadering bijeengekomen en hebben met eenparigheid

van stemmen aangeduid als volgt:

-Voorzitter van de raad van bestuur: DEGENS Michel, voornoemd;

-Penningmeester van de raad van bestuur: QUINTENS Yvette, voornoemd;

Opgemaakt te Hasselt op 28 maart 2013

De oprichters

DEGENS Michel QUINTENS Yvette ROYACKERS Evi

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MAMBO SOCIAL CLUB

Adresse
SCHEEPVAARTKAAI 16 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande