METECHCO

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : METECHCO
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 502.698.342

Publication

04/02/2013
ÿþ Mad Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

011111111

*13020379*

i

E

Neergelegd ter griffie der

rechtbank v, koophandel te TONGEREN

2 2 -01- 2013

De Hoofdgriffieeriffie

StaatsbTad - 04/02/201à - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : ~D.~ . r/ ,(~" ~~o'

Benaming

(voluit) : METECHCO

(verkort)

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : Siemenslaan 2-4, 3650 DILSEN-STOKKEM

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Maria NEVEN, met zetel te 3770 Kanne  Riemst, Statiestraat 36, op achttien januari tweeduizend en dertien, dat volgende vennootschap werd opgericht.

VERSCHIJNERS

1/ De heer RAYMAKERS Geert Georges Maria, geboren te Hasselt op vier juni negentienhonderd vierenzeventig, nationaal nummer 74.06.04 087/31, echtgenoot van mevrouw GERAERTS Lies Maria Cornelia, geboren te Hasselt op drie oktober negentienhonderd drieënzeventig, wonende te 3520 Zonhoven, Ballewijerweg 71.

Gehuwd onder het wettelijk stelsel der gemeenschap van goederen ingevolge huwelijkscontract verleden; voor notaris Eric Nartus te Hoeselt op zeven september tweeduizend en één hetwelk tot op heden volgens; verklaring van de comparant ongewijzigd is gebleven.

2/ De heer RUTTEN Eduard Valentin Aldegonda, geboren te Hamont op zesentwintig november; negentienhonderd zestig, nationaal nummer 60.11.26 211/55, echtgenoot van mevrouw DRYBOOMS Hilde' Margaretha Jozef, geboren te Herentals op zevenentwintig februari negentienhonderd negenenvijftig, wonende te 2288 Bouwel (Grobbendonk), Dorp 36.

Gehuwd onder het wettelijk stelsel der gemeenschap van goederen bij gebrek aan huwelijkscontract, tot op heden volgens verklaring van de comparant ongewijzigd is gebleven.

3/ De heer JANS Henri Jean Joseph, echtgescheiden, geboren te Riksingen op één januari negentienhonderd vijftig, nationaal nummer 50.01.14 435/10, wonende te 3830 Wellen, Bulsstraat 8.

VORM EN NAAM

De vennootschap is een handelsvennootschap onder de vorm van een naamloze vennootschap en draagt

de naam "METECHCO".

DUUR

De vennootschap bestaat voor onbepaalde tijd vanaf haar oprichting. De rechtspersoonlijkheid wordt verkregen vanaf de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

ZETEL

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3650 Dilsen-Stokkem, Siemenslaan 2-4.

De zetel van de vennootschap mag verplaatst worden naar om het even welke plaats in het Vlaams of Brussels gewest, bij enkel besluit de raad van bestuur, te publiceren in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Bij eenvoudige beslissing van het bestuursorgaan zal de vennootschap bijhuizen, agentschappen en, stapelhuizen in België en in het buitenland mogen oprichten.

DOEL

De vennootschap heeft als doet:

I. Specifieke activiteiten

N Nijverheid in en de fabricage van plaatbewerking, integrale logistiek, elektrotechniek, elektronische en

elektrotechnische montage.

B/ Aile mogelijke oppervlaktebehandelingen van metalen en kunststoffen en aanverwante producten.

C/ Onderneming voor het reinigen, ontlakken en galvaniseren van allerhande goederen, hetzij roerend,

hetzij onroerend.

DI De toelevering van metalen onderdelen, de coating en eindproducten,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

EI De aankoop en verkoop, de in- en uitvoer, het verwerken en produceren van alle soort kunststoffen en alle soorten kunststofproducten, alsmede de handel daarin, zulks in de meest uitgebreide zin.

FI De aankoop en verkoop, de in- uitvoer, het verwerken en produceren van alle soorten metaal (ferro, non ferro,..), electro, alsmede de handel daarin, zulks in de meest uitgebreide zin.

GI Het ontwerpen in opdracht van klanten van nieuwe producten

HI Het ontwikkelen van IP en het verkopen van licenties hieromtrent,

I/Het verhandelen van goederen, in de ruimste zin van het woord tussen de vennootschappen en zeker ten voordele van de vennootschappen.

J/ In België en in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, rechtstreeks of door middel van derden en/of tussenpersonen, het aanmaken, het ontwikkelen, in productie nemen, het verstrekken van adviezen van alle aard en bijstand en diensten verlenen, het commercialiseren van alle producten, methoden en technieken inzake beveiliging en bewaking van aile roerende goederen en waarden, zoals ondermeer geld, edele metalen, effecten aan toonder en dergelijke meer, dit alles in de meest ruime betekenis en zonder enige beperking.

ll. Algemene activiteiten

A/ Het verwerven van participaties in eender welke vorm alsmede het betrokken zijn bij wijze van inbreng, samensmelting, inschrijving of op elke andere wijze in alle bestaande of op te richten ondernemingen, verenigingen, rechtspersonen en vennootschappen, het stimuleren, de planning, de coördinatie, de ontwikkeling van en de investering in rechtspersonen en ondernemingen waarin zij al of niet een participatie aanhoudt. BI Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten behalve die wettelijk voorbehouden zijn aan kredietinstellingen.

CI Het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard; in de ruimste zin, met uitzondering van adviezen inzake beleggingen en geldplaatsingen; bijstand en diensten verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks op het vlak van administratie en financiën, verkoop, productie en algemeen bestuur,

D/ Het waarnemen van alle bestuursopdrachten en opdrachten van vereffenaars, het uitoefenen van opdrachten en functies.

El Het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële duurzame activa.

FI Het verlenen van administratieve prestaties en computerservices,

G/ De aan- en verkoop, in- en uitvoer, commissiehandel en vertegenwoordiging van om het even welke goederen, in 't kort tussenpersoon in de handel.

H/ Het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten, nieuwe vormen van technologie en hun toepassingen.

III. Beheer van een eigen roerend en onroerend vermogen

A/ Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende en onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zcuden hebben van deze roerende en onroerende goederen.

BI Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, alle verrichtingen met betreKking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen,

IV. Bijzondere bepalingen

De vennootschap mag aile verrichtingen stellen van commerciële, industriële, onroerende, roerende of

financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant of verknocht zijn of de verwezenlijking

ervan kunnen bevorderen.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op

welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en

manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten

en Koninklijke Besluiten terzake.

De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan

reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt tweehonderdduizend komma nul nul euro (¬ 200.000,00) en is

verdeeld in duizend tweehonderd (1.200) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde die ieder een gelijk

deel in het kapitaal vertegenwoordigen, genummerd van één (1) tot en met duizend tweehonderd (1.200).

Het kapitaal kan gewijzigd worden.

Op het kapitaal wordt volledig ingeschreven in geld en dit als volgt:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

11 De heer Geert Raymakers, voornoemd, schrijft in op driehonderdzestig (360) aandelen, tegen een globaal bedrag van zestigduizend komma nul nul euro (¬ 60.000,00), dewelke hij gedeeltelijk volstort door inbreng van een globaal bedrag van achttienduizend zeshonderd komma nul nul euro (¬ 18.600,00).

2/ De heer Eduard Rutten, voornoemd, schrijft in op vierhonderdtachtig (480) aandelen, tegen een globaal bedrag van tachtigduizend komma nul nul euro (¬ 80.000,00), dewelke hij gedeeltelijk volstort door inbreng van een globaal bedrag van vierentwintigduizend achthonderd euro (¬ 24.800,00).

3/ De heer Henri Jans, voornoemd, schrijft in op driehonderdzestig (360) aandelen, tegen een globaal bedrag van zestigduizend komma nut nul euro (¬ 60.000,00), dewelke hij gedeeltelijk volstort door inbreng van een globaal bedrag van achttienduizend zeshonderd komma nul nul euro (¬ 18.600,00).

bewijs van deponering

We verschijners verklaren en erkennen dat tot gedeeltelijke volstorting van de aldus ingeschreven aandelen een globaal bedrag van tweeënzestigduizend komma nul nul euro (¬ 62.000,00) werd gestort, welk bedrag gedeponeerd werd op een bijzondere rekening op naam van de vennootschap in oprichting, bij ING Bank te Dilsen-Stokkem. Ondergetekende notaris verklaart dat voornoemd bankattest aan hem werd overhandigd waaruit blijkt dat het bedrag van tweeënzestigduizend euro (¬ 62.000,00) bij storting of overschrijving gedeponeerd werd op de voornoemde bijzondere rekening. Ondergetekende notaris bevestigt dus de deponering van het gestorte kapitaal ten bedrage van tweeënzestigduizend euro (¬ 62.000,00).

Vergoeding -- aanvaarding

We aldus onderschreven aandelen worden toegekend als volgt:

11 aan de heer Geert Raymakers, voornoemd, die aanvaardt: driehonderdzestig (360) aandelen, genummerd van één (1) tot en met driehonderdzestig (360).

21 aan de heer Eduard Rutten, voornoemd, die aanvaardt: vierhonderdtachtig (480) aandelen, genummerd van driehonderdéénenzestig (361) tot en met achthonderdveertig (840).

3f aan de heer Henri Jans, voornoemd, die aanvaardt: driehonderdzestig (360) aandelen, genummerd van achthonderdéénenveertig (841) tot en met duizendtweehonderd (1.200),

Vergoeding van de inbreng in geld door de heer Geert Raymakers  splitsing vermogenswaarde & lidmaatschapsrechten

We driehonderdzestig (360) aandelen onderschreven door de heer Geert Raymakers, voornoemd, worden als volstort toegekend aan de onderschrijver ervan, dewelke bedingt dat de vermogenswaarde van deze driehonderdzestig (360) aandelen toekomt aan het gemeenschappelijk vermogen dat tussen hem en zijn echtgenote bestaat en dat de lidmaatschapsrechten die aan dezelfde aandelen verbonden zijn, conform artikel 1401, 5° van het Burgerlijk Wetboek, eigen zullen zijn aan hemzelf.

Oeze aandelen zullen genummerd zijn van één (1) tot en met driehonderdzestig (360) en zullen ingeschreven worden op naam van de heer Geert Raymakers, voomoemd, alleen.

Verklaring echtgenote

Alhier wordt er kennis genomen van het voorafgaandelijk schrijven zestien januari tweeduizend en dertien waarin de echtgenote van de heer Geert Raymakers, mevrouw Lies Geraerts, voornoemd, verklaart kennis te hebben genomen van de onderhavige inbreng van gelden toebehorend aan de huwgemeenschap bestaande tussen haar en haar echtgenoot, en verklaart in te stemmen met de toewijzing van de lidmaatschapsrechten verbonden aan de driehonderdzestig (360) aandelen aan haar echtgenoot alleen en bevestigt dat haar echtgenoot alleen geldt als aandeelhouder jegens de vennootschap. Verder bevestigt zij in voormeld schrijven dat de vermogenswaarde verbonden aan de driehonderdzestig (360) aandelen zal toebehoren aan de huwgemeenschap die bestaat tussen haar en haar echtgenoot.

pit document werd door de heer Geert Raymakers aan ondergetekende notaris overhandigd met het verzoek het te willen bewaren in haar dossier,

Vergoeding van de inbreng in geld door de heer Eduard Rutten -- splitsing vermogenswaarde & lidmaatschapsrechten

Oe vierhonderdtachtig (480) aandelen onderschreven door de heer Eduard Rutten, voornoemd, worden als volstort toegekend aan de onderschrijver ervan, dewelke bedingt dat de vermogenswaarde van deze vierhonderdtachtig (480) aandelen toekomt aan het gemeenschappelijk vermogen dat tussen hem en zijn echtgenote bestaat en dat de lidmaatschapsrechten die aan dezelfde aandelen verbonden zijn, conform artikel 1401, 5° van het Burgerlijk Wetboek, eigen zullen zijn aan hemzelf.

Deze aandelen zullen genummerd zijn van driehonderdéénenzestig (361) tot en met achthonderdveertig (840) en zullen ingeschreven worden op naam van de heer Eduard Rutten, voornoemd, alleen.

Verklaring echtgenote

Alhier wordt er kennis genomen van het voorafgaandelijk schrijven vijftien januari tweeduizend en dertien waarin de echtgenote van de heer Eduard Rutten, mevrouw Hilde Drybooms, voornoemd, verklaart kennis te hebben genomen van de onderhavige inbreng van gelden toebehorend aan de huwgemeenschap bestaande tussen haar en haar echtgenoot, en verklaart in te stemmen met de toewijzing van de lidmaatschapsrechten verbonden aan de vierhonderdtachtig (480) aandelen aan haar echtgenoot alleen en bevestigt dat haar echtgenoot alleen geldt als aandeelhouder jegens de vennootschap. Verder bevestigt zij in voormeld schrijven dat de vermogenswaarde verbonden aan de vierhonderdtachtig (480) aandelen zal toebehoren aan de huwgemeenschap die bestaat tussen haar en haar echtgenoot.

pit document werd door de heer Eduard Rutten aan ondergetekende notaris overhandigd met het verzoek het te willen bewaren in haar dossier,

PLAATSING KAPITAAL

De verschijners stellen vast dat, ingevolge hetgeen voorafgaat, het kapitaal van de vennootschap volledig geplaatst en gedeeltelijk volgestort is,







S Z i' ,~Y~ BESTUUR

a ` De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit ten minste drie leden, al dan niet aandeelhouders. Wanneer echter op een algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap is vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, kan de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling, door aile middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge De bestuurders kunnen zowel natuurlijke personen ais rechtspersonen zijn, Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot bestuurder, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders, leden van de directieraad of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon, Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De vaststelling van het aantal bestuurders en hun benoeming geschiedt door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen.

De duur van hun opdracht mag zes jaar niet te boven gaan. De opdrachten eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar waarin zij vervallen.

Zij kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen.

De bestuurders zijn bij het vervallen van hun opdracht herbenoembaar.

Bij het openvallen van een bestuursopdracht als gevolg van overlijden, ontslag of om het even welke andere reden ook, hebben de overblijvende bestuurders het recht om voorlopig in de vacature te voorzien. In dat geval zal de algemene vergadering in haar eerstvolgende bijeenkomst de definitieve benoeming doen,

De algemene vergadering mag aan de bestuurders vaste of veranderlijke bezoldigingen of vergoedingen toekennen, op de algemene kosten te verhalen. De vaststelling van deze bezoldigingen of vergoedingen zal ieder jaar gebeuren ter gelegenheid van de jaarvergadering.

BEVOEGDHEDEN RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alle daden van beschikking, van beheer en bestuur, die de vennootschap aanbelangen, te stellen, binnen de perken van het maatschappelijk doel.

Al wat door de wet en onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden werd aan de algemene vergadering, valt binnen de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Inkoop eigen aandelen

Binnen de wettelijke voorwaarden kan de raad van bestuur besluiten tot het verkrijgen van eigen aandelen of winstbewijzen, indien dit noodzakelijk is om te voorkomen dat de vennootschap een ernstig en dreigend nadeel zou lijden. Deze mogelijkheid is slechts drie jaar geldig te rekenen van de bekendmaking van de oprichtingsakte in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad, Zij is hemieuwbaar.

Conversie van aandelen

Ingeval van conversie van reeds uitgegeven aandelen met stemrecht in aandelen zonder stemrecht, heeft de raad van bestuur de bevoegdheid om het maximum aantal te converteren aandelen te bepalen en de conversievoorwaarden vast te stellen.

EXTERNE VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID

De raad van bestuur als college vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Onverminderd deze algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur, handelend met unanimiteit, zal de vennootschap tegenover derden en in rechte als eiser of als verweerder geldig vertegenwoordigd en verbonden zijn door twee bestuurders, waarvan één gedelegeerd bestuurder, samen optredend.

Binnen het dagelijks bestuur kan de vennootschap bovendien worden vertegenwoordigd door de hiertoe aangestelde(n), die alleen of gezamenlijk optreden zoals bepaald bij hun aanstelling.

De organen die in overeenstemming met het voorgaande de vennootschap vertegenwoordigen, kunnen gevolmachtigden aanstellen.

Alleen bijzondere volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoorde- l jkheid van de volmachtgever in geval van overdreven volmacht.

ALGEMENE VERGADERING

De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, heeft elk jaar plaats op de eerste vrijdag van de maand juni om zestien uur (16.00u): indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de jaarvergadering de eerstvolgende werkdag, exclusief zaterdag, op hetzelfde uur gehouden.

De jaarvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap, behoudens andersluidende bijeenroeping.

De bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden eveneens gehouden hetzij op de zetel hetzij op een andere plaats aangeduid in de oproepingen.

Bijeenroeping

De oproepingen tot een algemene vergadering vermelden de agenda en zij worden gedaan in overeenstemming met de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen,

De agenda moet de te behandelen onderwerpen bevatten, alsmede, voor de vennootschappen die een openbaar beroep op het spaarwezen doen of hebben gedaan, de voorstellen tot besluit,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Toezenden van stukken

Samen met de oproepingsbrief, wordt aan de houders van aandelen op naam, aan de bestuurders en aan de commissarissen een afschrift toegezonden van de stukken, die hen krachtens de wet moeten worden ter beschikking gesteld.

Er wordt ook onverwijld een afschrift gezonden aan degenen die, uiterlijk zeven dagen voor de algemene vergadering, hebben voldaan aan de formaliteiten, door de statuten voorgeschreven om tot de vergadering te worden toegelaten. De personen die deze formaliteiten na dit tijdstip hebben vervuld, krijgen een afschrift van deze stukken op de algemene vergadering.

Iedere aandeelhouder, obligatiehouder, warranthouder of houder van een certificaat dat met medewerking van de vennootschap werd uitgegeven, kan, tegen overlegging van zijn effect, vanaf vijftien dagen voor de algemene vergadering ter zetel van de vennootschap kosteloos een afschrift van deze stukken verkrijgen. Schriftelijke besluitvorming

De aandeelhouders kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden.

iedere aandeelhouder mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een bijzonder gemachtigde. De onbekwamen en de rechtspersonen worden geldig vertegenwoordigd door hun wettelijke lasthebber of vertegenwoordiger.

Behoudens andersluidende wettelijke bepalingen wordt het stemrecht en de stemkracht geregeld als volgt. Wanneer de aandelen gelijke waarde hebben, geven zij elk recht op één stem.

Zijn zij niet van gelijke waarde of is hun waarde niet uitgedrukt, dan geven zij elk van rechtswege recht op een aantal stemmen naar evenredigheid van het gedeelte van het kapitaal dat ze vertegenwoordigen, met dien verstande dat het aandeel dat het laagste bedrag vertegenwoordigt, voor één stem wordt aangerekend; gedeelten van stemmen worden verwaarloosd.

Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, wordt de uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarop die stortingen niet zijn geschied, geschorst.

Om tot een algemene vergadering toegelaten te worden, moeten de aandeelhouders, indien dit in de bijeenroeping wordt geëist, zich minstens vijf voile werkdagen voor de datum van de vergadering laten inschrijven op de plaats in de oproepingsbrief aangeduid.

Een aanwezigheidslijst vermeldende de identiteit van de aandeelhouders en het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, wordt door ieder aandeelhouder of gemachtigde ondertekend.

BOEKJAAR  JAARREKENING  WINSTBESTEDING

De algemene vergadering beslist over de bestemming van het resultaat.

De netto te bestemmen winst, zoals die blijkt uit de resultatenrekening, kan slechts worden aangewend met inachtneming van de wettelijke voorschriften inzake het aanleggen van het wettelijk reservefonds en de vaststelling van het voor uitkering in aanmerking komend bedrag, de uitkering van een eerste dividend ad één/honderdste van het maatschappelijk kapitaal, welk dividend toekomt aan de niet afgelaste aandelen, elk voor een gelijk deel.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het nettoactief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd,

Onder nettoactief moet worden verstaan: het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten:

1. het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding;

2. behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling.

Interimdividend

De raad van bestuur kan, op eigen verantwoordelijkheid, een interimdividend op het resultaat van het boekjaar uitkeren en de datum van de betaalbaarstelling bepalen.

Deze uitkering mag alleen geschieden op de winst van het lopende boekjaar, in voorkomend geval verminderd met het overgedragen verlies of vermeerderd met de overgedragen winst, zonder onttrekking aan de reserves die volgens een wettelijke of statutaire bepaling gevormd zijn of moeten worden gevormd.

De raad van bestuur bepaalt het bedrag van het interimdividend in functie van vorig lid op zicht van een staat van activa en passiva van de vennootschap, opgemaakt binnen de twee maanden vóór de beslissing. Deze staat wordt nagezien door de commissaris zo er één benoemd werd die een verificatieverslag opmaakt dat bij zijn jaarverslag wordt gevoegd.

Tot uitkering mag niet eerder worden besloten dan zes maanden na de afsluiting van het voorgaande boekjaar en nadat de jaarrekening over dat boekjaar is goedgekeurd.

Na een eerste interimdividend mag niet tot een nieuwe uitkering warden besloten dan drie maanden na het besluit over het eerste interimdividend.

Aandeelhouders die in strijd met deze bepalingen een interimdividend hebben ontvangen, moeten dit terugbetalen indien de vennootschap bewijst dat de aandeelhouder wist dat de uitbetaling strijdig was met de voorschriften of daarvan gezien de omstandigheden niet onwetend kon zijn.

ONTBINDING  VEREFFENING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ingeval van ontbinding van de vennootschap om welke reden ook geschiedt de vereffening door de zorgen van de in functie zijnde bestuurders, tenzij de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aanstelt, waarvan ze de bevoegdheden en de bezoldiging vaststelt.

De benoeming van de vereffenaars moet aan de voorzitter van de rechtbank van koophandel ter bevestiging worden voorgelegd. Zo de voorzitter van de rechtbank weigert over te gaan tot bevestiging van hun benoeming, wijst hij zelf een vereffenaar aan, eventueel op voorstel van de algemene vergadering.

De voorzitter van de rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de vereffenaar eventueel gesteld heeft tussen zijn benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging ervan. Hij kan die handelingen nietig verklaren indien ze kennelijk in strijd zijn met de rechten van derden.

De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

Het vennootschapsvermogen zal eerst dienen om de schuldeisers te voldoen en de kosten van de vereffening te dekken.

Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten faste van deze laatste een aanvullende opvraging van stortingen.

Indien bewijzen van deelgerechtigdheid bestaan komen deze in aanmerking voor hun deel in de te verdelen massa samen met de aandelen doch slechts nadat deze laatste hun inbreng kregen terugbetaald.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan van verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

DIVERSEN

1. WOONSTKEUZE

Elke aandeelhouder, bestuurder, commissaris of vereffenaar die in België geen aan de vennootschap geldig betekende woonplaats gekozen heeft, wordt geacht woonplaats te hebben gekozen op de zetel van de vennootschap, waar aile akten geldig aan hen kunnen betekend of aangezegd worden, waarbij de vennootschap geen andere verplichting heeft dan de bovenvermelde akten ter beschikking van de bestemmeling te houden.

2. BENOEMING

Het aantal bestuurders wordt bepaald op drie.

Tot bestuurders worden benoemd:

N De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "FINGRAY", alhier tussenkomend, met zetel te 3520 Zonhoven, Ballewijerweg 71, ingeschreven in het rechtspersonen register onder nummer 0837.687.050 en voor de B.T.W. onder nummer 0837.687.050, RPR Hasselt; Opgericht onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid bij akte verleden voor notaris Herbert Houben te Genk op datum van zes juli tweeduizend en elf, bij uittreksel gepubliceerd in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van elf juli daarna, onder nummer 1110712011-304353-053029; en waarvan de statuten tot op heden niet gewijzigd werden, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger, de heer Geert Raymakers, voornoemd.

B/ De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ELTOSIED", alhier tussenkomend, met zetel te 2288 Bouwel (Grobbendonk), Dorp 36, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nummer 0466.577.720 en voor de B.T.W. onder nummer 0466.577.720, RPR Turnhout; Opgericht onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid bij akte verleden voor notaris Louis De Becker te Herenthout op datum van zeven juli negentienhonderd negenennegentig, bij uittreksel gepubliceerd in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van éénendertig juli daarna, onder nummer 31/07/1999-317; en waarvan de statuten tot op heden niet gewijzigd werden, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger, de heer Eduard Rutten, voornoemd.

CI De heer Jans Henri Jean Joseph, voornoemd.

De bezoldiging van de twee bestuurders-rechtspersonen, de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "FINGRAY" en de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ELTOSIED", zal vastgelegd worden bij afzonderlijk besluit van de algemene vergadering.

Het mandaat van de heer Jans Henri Jean Joseph, voornoemd, zal onbezoldigd worden uitgeoefend.

De aldus benoemde bestuurders, verklaren allen hun mandaat te aanvaarden en verklaren niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling voor het uitoefenen van hun bestuursmandaat.

De aldus toegekende opdrachten gaan in van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid verkregen heeft en vervallen onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar tweeduizend achttien.

De bestuurders worden benoemd vanaf heden, met dien verstande, dat zij vanaf heden tot op de datum van de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, zullen optreden als volmachtdragers van de gezamenlijke aandeelhouders en dat zij vanaf het ogenblik van de neerlegging zullen optreden als orgaan van de vennootschap in overeenstemming met de bepalingen van de statuten en de wet. Zij hebben de bevoegdheid om reeds voor de neerlegging over te gaan tot benoeming van de voorzitter van de raad van bestuur en de gedelegeerde bestuurders op de wijze zoals voorzien in de hiervoor vastgelegde statuten, welke benoemingen ook na de neerlegging zullen blijven gelden voor de rechtspersoon, onder voorbehoud van ontslag overeenkomstig de statuten en de ter zake geldende wettelijke bepalingen.

De aldus benoemde bestuurders zijn in raad verenigd en benoemen met eenparigheid van stemmen, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie

van de bevoegde rechtbank van koophandel, de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ELTOSIED", voornoemd, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger, de heer Eduard Rutten, voornoemd, tot voorzitter van de raad van bestuur en tot gedelegeerd bestuurder gelast met het dagelijks bestuur, die aanvaardt.

De vennootschap wordt aldus geldig vertegenwoordigd als volgt.

Algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid

In overeenstemming met de statuten wordt de vennootschap in en buiten rechte vertegenwoordigd door twee bestuurders, waarvan één gedelegeerd bestuurder, samen optredend,

Dagelijks bestuur

Voor daden van dagelijks bestuur wordt de vennootschap geldig vertegenwoordigd door de gedelegeerd bestuurder, alleen optredend.

De persoon of personen gelast met het dagelijks bestuur zullen in deze hoedanigheid beschikken over alle machten van het dagelijks bestuur zonder beperking van bedrag.

Naar banken en bedrijven die een openbare nutsvoorziening aanbieden behelst dit ondermeer: het openen van alle rekeningen bij de banken of bij het bestuur der postcheques, op de geopende of te openen rekeningen ' alle verrichtingen doen en goedkeuren, de rekeningen opzeggen of afsluiten en het saldo innen, zonder' beperking van bedrag, de vennootschap vertegenwoordigen voor alle verrichtingen bij de bedrijven die een openbare nutsvoorziening aanbieden, zoals spoorwegen, post, telefoon, water en andere, zonder beperking van bedrag.

Kennisname aanduiding vaste vertegenwoordigers

De raad van bestuur neemt tevens in overeenstemming met artikel 61 § 2 Wetboek van vennootschappen akte van de beslissingen van de bestuursorganen uitgaande van de hiervoor benoemde bestuurders- vennootschappen:

N de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "FINGRAY", voornoemd, waarin de heer Geert Raymakers, eveneens voornoemd, wordt aangeduid als vaste vertegenwoordiger voor de uitoefening van het bestuurdersmandaat in de vennootschap, en dit met ingang van heden,

B1 De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ELTOSIED", voornoemd, waarin de heer' Eduard Rutten, eveneens voornoemd, wordt aangeduid als vaste vertegenwoordiger voor de uitoefening van,, het bestuurdersmandaat in de vennootschap, en dit met ingang van heden.

Een kopie van de desbetreffende notulen van de bestuursorganen van de bestuurders-vennootschappen worden voorgelegd aan de raad van bestuur en zullen worden bewaard in het archief van de vennootschap.

3. VOLMACHTEN

De verschijners en de aldus benoemde bestuurders stellen, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, de hierna genoemde personen aan als bijzondere gevolmachtigden, die elk afzonderlijk kunnen optreden en met de mogelijkheid tot in de plaats stelling, aan wie de macht verleend wordt om aile formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij het ondernemingsloket en de Kruispuntbank van Ondernemingen alsmede bij de administratie voor de Belasting over de Toegevoegde Waarde te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, inclusief aile benodigde documenten en formulieren jegens de bevoegde instanties en de rechtbank van koophandel, met name de hierna volgende medewerkers van Deloitte die woonstkeuze doen op het kantoor te 3500 Hasselt, Gouverneur Roppesingel 13:

- Mejuffrouw Leen Petré

- Mejuffrouw Jolien Van Aerschot

4. EERSTE GEWONE ALGEMENE VERGADERING  EERSTE BOEKJAAR

Het eerste boekjaar vangt aan op heden, om te eindigen op éénendertig december tweeduizend veertien.

De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden in juni tweeduizend vijftien.

VOOR BEKNOPT ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris Maria Neven

Tegelijk hiermee neergelegd:

- expeditie van de akte

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagenby Két BéIgiscli Staatsblád =`04702/ 0i3 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Link B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
METECHCO

Adresse
SIEMENSLAAN 2-4 3650 DILSEN-STOKKEM

Code postal : 3650
Localité : DILSEN-STOKKEM
Commune : DILSEN-STOKKEM
Province : Limbourg
Région : Région flamande