MIJN HOND GENK, AFGEKORT : MIJN HOND

Association sans but lucratif


Dénomination : MIJN HOND GENK, AFGEKORT : MIJN HOND
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 526.810.760

Publication

25/04/2013
ÿþM0D 22

.4:01:e4

Voor behoud

aan hE

Belgisc Staatsbl

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Neorgelegd lor arl(lit3 dor rechtbank v. koophandol tu TANQEfaEN .

i ( it- 2013

D_ Hoofidgritlier,

Ondememingsnr : . . 0 5 2 6 8 1 0. 7 6 0

Benaming

(voluit) : Mijn Hond Genk

(verkort) : Mijn Hond

Rechtsvorm : VZVV

Zetel : Hofstede 5, 3600 Genk

Onderwerp akte : Oprichtingsstatuten

MIJN HOND GENK vzw

Vereniging Zonder Winstoogmerk

Hofstede 5

3600 Genk

OPRICHTING:

De ondergetekenden:

Vincent FRAEYMAN,

Danny LEMMENS,

Koen OLAERTS,

Eva SIFFER en

Tamara GREGOOR

allen van Belgische nationaliteit, verklaren bij deze akte de vereniging MIJN HOND GENK vzw, de vereniging zonder winstoogmerk, op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 met ais statuten:

TITEL L  Naam, zetel, duur, doel

Art, 1. De vereniging draagt als naam MIJN HOND GENK vzw (hierna: de vereniging). De voertaal is het Nederlands.

Art. 2. Bij oprichting bevindt de zetel zich: Hofstede 5, 3600 Genk. De vereniging zal steeds haar zetel hebben in Vlaanderen of in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Deze kan slechts worden overgeplaatst door een algemene vergadering zoals voorzien in de wet van 27 juni 1921.

Art. 3. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 4. De vereniging heeft tot doel de Canicross- sport te promoten en aantrekkelijk en bekend te maken bij het

.grote publiek door_het organiseren vanloopwedstrijden.methond.aan_de leiband..H[erbij __

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzi' an de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of orge 'sme ten aanzien van " _ " - n te vertegenwoordigen

e..

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

wordt het recreatieve aspect van de Canicross- sport niet uit het oog verloren. Het welzijn van de hond staat centraal en er zal steeds gestreefd worden naar een respectvolle en correcte behandeling van de hond.

De vereniging tracht haar doel onder meer te bereiken door ondersteunende activiteiten. TITEL I I. -- Leden

Art. 5. De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden. Hun aantal is onbeperkt maar moet ten minste drie effectieve leden bedragen.

Effectieve leden zijn alle meerderjarige leden. Hun naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De eerste effectieve [eden zijn de oprichters. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Toegetreden leden zijn minderjarige leden. Zij worden automatisch effectief lid wanneer zij de leeftijd van 18j bereikt hebben. Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

Met de term "lid" in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Art. 6. Het lidmaatschap houdt de aanvaarding in van zowel de statuten van de vereniging als het huishoudelijk reglement van de federatie waar de vereniging onder valt. De kandidaat-leden kunnen schriftelijk hun kandidatuur tot lidmaatschap stellen bij de secretaris van de vereniging. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail of via het jaarlijks inschrijvingsformulier op de website.

Art. 7. Elk lid kan te allen tijde, mits hij/zij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij/zij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Art. 8, De door de effectieve leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan **250,00**EURO . De raad van bestuur stelt jaarlijks de door effectieve [eden verschuldigde bijdrage vast.

De door de toegetreden leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan **250,00**EURO . De raad van bestuur stelt jaarlijks de door toegetreden leden verschuldigde bijdrage vast.

Het lid dat weigert de jaarlijkse bijdrage te betalen, wordt verondersteld ontslag te nemen.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met een gewone meerderheid van de aanwezigen nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet of onbekwaam wordt verklaard.

Art. 9. Geen enkel effectief of toegetreden lid kan enige aanspraak maken op de activa van de vereniging op grond van het lidmaatschap. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap, bij ontbinding van de vereniging, enz.

TITEL 11I. -- Algemene vergadering

Art, 10. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden en is bevoegd voor wat bepaald is in de wet van 27 juni 1921.

Ieder afwezig lid kan op de algemene vergadering noch een schriftelijke, noch een mondelinge volmacht geven aan een ander lid. Leden die hun stem willen uitbrengen op de algemene vergadering worden verwacht persoonlijk aanwezig te zijn,

Art. 11. De bevoegdheden van de algemene vergadering, de wijze van samenroepen en beraadslagingen zijn bepaald in de wet van 27 juni 1921, evenals de na te komen regels bij het wijzigen van statuten. De algemene vergadering is bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en afzetten van de bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen alsook voor de vrijwillige ontbinding en de uitsluiting van een lid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 12. De algemene vergadering vindt ten minste eenmaal per jaar plaats. Deze algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen per gewone brief of e-mail. De uitnodiging wordt minstens acht dagen op voorhand aan de leden gezonden met vermelding van de agenda.

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 215 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door de 215 van de leden ondertekend zijn en ten minste vijf werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter zijn overhandigd. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

Art. 13. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de vice-voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De voorzitter wijst een secretaris aan in geval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is.

Art. 14, De besluiten worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezigen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staken van de stemmen beslist de stem van de voorzitter de vergadering.

Art. 15. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, raad van bestuur en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksel van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

TITEL IV, -- Raad van bestuur

Art. 16. De raad van bestuur bestaat uit minstens drie bestuurders die lid zijn van de vereniging. De vier functies zijnde de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester zijn onderling cumuleerbaar. De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering. De algemene vergadering kan de raad van bestuur uitbreiden met een aantal die belast worden met een specifieke beheersfunctie.

De eerste bestuurders komen uit de oprichters.

Art. 17. Hun opdracht eindigt van rechtswege door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur,

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vernield worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Art. 18. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid van het aantal aanwezige leden. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten worden neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Tongeren en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekend gemaakt worden in de bijlagen in het Belgisch Staatsblad.

Art. 19. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor aile aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de

statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden

Art. 20. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art. 21. De raad van bestuur wordt bijeen geroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de vice-voorzitter, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders. Bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen, ten minste de meerderheid van bestuurders moet aanwezig zijn. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem/haar vervangt.

De notulen van deze vergaderingen worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, raad van bestuur.

TITEL V.  Taakomschrijving

Art. 22. De raad van bestuur;

Voorzitter:

De voorzitter leidt alle Vergaderingen en regelt de volgorde van de vergadering. Hij/Zij ondertekent de goedgekeurde notulen van de vergaderingen, houdt toezicht op de naleving van de bestaande reglementen en zorgt voor de handhaving der statuten. Bij staking van stemmen is zijn/haar stem doorslaggevend.

Vice-Voorzitter:

De vice-voorzitter heeft stemrecht in de raad van bestuur en helpt/ondersteunt de voorzitter, en/of vervangt de voorzitter in diens afwezigheid.

Secretaris:

De secretaris is verantwoordelijk voor alle administratieve handelingen en het aangaan van verbintenissen van de vereniging. De secretaris heeft stemrecht in de raad van bestuur. Hij/zij beheert het archief en bewaart het notulenboek geparafeerd door de voorzitter en de raad van bestuur. In dit boek worden alle gegevens van de vergadering opgenomen. Hij/Zij stelt een verslag op van de vergaderingen en van de activiteiten. Hij/zij houdt tevens een genummerde ledenlijst bij van alle aangesloten leden. (zowel van de effectieve leden als ven de toegetreden)

Penningmeester:

De penningmeester is verantwoordelijk voor alle gelden van de vereniging, voor het doen van uitgaven, De penningmeester heeft stemrecht in de raad van bestuur. Voor de uitgaven die een bedrag ven ***1000***EURO te boven gaan is een goedkeuring van de raad van bestuur noodzakelijk. Hij/Zij is belast met het bijhouden van het kasboek en brengt op de algemene vergadering verslag uit.

Commissarissen:

Commissarissen hebben een specifieke functie om de vereniging te ondersteunen. Zij hebben stemrecht in de raad van bestuur.

TITEL VI.  Rekeningen

Art. 23. Het boekjaar ven de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting tot 31 december. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. De rekeningen en begrotingen zullen door de raad van bestuur aan de algemene vergadering ter goedkeuring worden voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan,niet als dividend of op een andere manier aan de leden worden uitgekeerd.

Art. 24. Enkel de voorzitter en de penningmeester hebben toegang tot de rekening van de vereniging. TITEL VIL  Wijziging statuten

Art. 25. De algemene vergadering kan over de wijzigingen in de statuten alleen dan geldig beraadslagen wanneer het voorwerp daarvan in het bijzonder is vermeld in de oproepingsbrief en wanneer twee derden van de leden op de vergadering aanwezig zijn. Tot geen wijziging ken worden besloten tenzij met een meerderheid van twee derden der stemmen.

Indien dit getal niet wordt bereikt, zal een tweede vergadering worden bijeengeroepen. Deze tweede vergadering kan een besluit nemen ongeacht het aantal aanwezigen. Voor

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

statutenwijziging is echter wel een meerderheid van twee derden der aanwezigen vereist op de tweede algemene vergadering.

Echter, wanneer de wijziging één der doeleinden betreft, waarvoor de vereniging werd opgericht, is zij slechts geldig wanneer zij door de aanwezige leden op de vergadering unaniem goedgekeurd wordt.

TITEL VIII. -- Ontbinding, vereffening

Art. 26. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering besluiten om de vereniging te ontbinden indien twee derden der effectieve leden aanwezig zijn en van de aanwezigen twee derden beslissen tot ontbinding. Dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen der statuten (art 22) worden vereist.

Art. 27, in geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging, stichting of inrichting, die instaat voor het welzijn van de hond.

Art. 28. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de vereniging van toepassing.

SLOTBEPALING

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 03 maart 2013, tot 31 december 2013

Aldus goedgekeurd door de stichtings vergadering te Genk op 03 maart 2013, in zes exemplaren waarvan vier exemplaren, namelijk één voor elke bestuurder, waarvan één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan er één wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Tongeren.

De ondergetekenden:

Oprichter 2:

Oprichter 3:

O prichter 4;

Oprichter 5:

M00 22

'Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

Worden benoemd in de hoedaningheid van Raad van Bestuur:

Vincent FRAEYMAN als voorzi

Danny LEMMENS ais ondervoorzitter Eva SIFFER als penningmeester Tamara GREGOOR als secreta

Koen OLAERTS als commissaris van de website

7

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
MIJN HOND GENK, AFGEKORT : MIJN HOND

Adresse
HOFSTEDE 5 3600 GENK

Code postal : 3600
Localité : GENK
Commune : GENK
Province : Limbourg
Région : Région flamande