MIKKENHOF

Association sans but lucratif


Dénomination : MIKKENHOF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 501.797.034

Publication

17/12/2012
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mod 2.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Rechtsvorm : Zetel : Onderwerp akte :

Mikkenhof vzw Eindstraat 1 3910 Neerpelt

Ondergetekenden:

1. Hendrika Roy, geboren te Neerpelt op 13 juli 1992

wonende te 3910 Neerpelt, Tisselrietweg 2

2.Trike Maarten, geboren te Neerpelt op 12 oktober 1988

wonende te 3910 Neerpelt, Hayenhoek 70

3. Viemmix Tamaya, geboren te Neerpelt op 04 september 1977

wonende te 3940 Hechtel - Eksel, Weyerbrugstraat 4c

Hierna genoemd de oprichters.

allen van Belgische nationaliteit, richten bij deze akte een Vereninging Zonder Winstoogmerk op overeenkomstig de Wet 27juni 1921 met de hierna volgende statuten;

DEEL I STATUTEN

TITEL I. - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Art. 1. - De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: « Mikkenhof ».

Art. 2. - De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Eindstraat 1, 3910 Neerpelt, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Art. 3. - §1. De vereniging heeft tot doel in het algemeen de sportieve en de socio-culturele vorming van de aangesloten leden te bevorderen. Meer in het bijzonder tracht zij het paard- en pony-rijden, in alle mogelijke takken (dressuur, military, mennen, voltige, bosruiters, ...) op een democratische manier mogelijk te maken.

Om dit doel te realiseren kan de vereniging de volgende activiteiten ontplooien

Inrichten van dressuur en spring  trainingen en  wedstrijden. Ook wandelingen te paard, pony en

paardenkampen en alle andere verwante activiteiten.

voor behouc I111111WRIu~wNww "

aan h-

Belgis Staatsb

f1Cti, Î, urlir,r ........

1) 6 _12_ 2012

1-1903.e.T.

f:=: d

M1KKENHOF

vzw

Eindstraat 1 3910 NEEiPEL

Oprichting

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

§2. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het _maatschappelijk doel,_en mag daartoe alle_ roerende en onroerende goederen verwerven of___bezitten Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen,

§3. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde

dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Art. 4. - De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il. - LIDMAATSCHAP

Art. 5, - Het aantal !eden is onbeperkt maar moet op zijn minst één meer bedragen dan het aantal bestuurders r met een minimum van drie.

De vereniging telt leden en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de leden. Leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuten ondertekenen en diegenen wiens naam is vermeld op de alfabetische ledenlijst die jaarlijks wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van Koophandel van de plaats waar de vereniging haar zetel heeft, De wettelijke bepalingen zijn alleen op de leden toepasselijk. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

De volgende leden zijn de oprichters van de vereniging

1)Hendrikx Roy, Tisselrietweg 2, 3910 Neerpelt

2)Triki Maarten, Hayenhoek 70, 3910 Neerpelt

3)Vlemmix Tamara, Weyerbrugstraat 4 c, 3940 Hechtel-Eksel

Art. 6. §1. Ais voorwaarde voor het lidmaatschap is vereist dat men zich akkoord verklaart met de doelstellingen, zoals bepaald onder artikel 3.

§2. Tot de vereniging kunnen toetreden: elke persoon, ingevolge schriftelijk verzoek daartoe gericht aan de raad van bestuur, De raad van bestuur beslist zonder beroep, over de aanvaarding. Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Art, 7 - De leden zijn geen lidgeld verschuldigd, maar kunnen wel vrijwillig een inbreng doen of bijdragen storten. De jaarlijkse maximum ledenbijdrage bedraagt 25 euro. Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd bij het begin van het boekjaar op basis van de index van de consumptieprijzen. De basisindex is deze van de maand december 2000. De nieuwe index is deze van de maand december, voorafgaand aan de aanpassing. Het jaarlijks lidgeld voor de toegetreden leden wordt bepaald door de raad van bestuur. De leden en hun rechtsopvolgers kunnen op geen enkel ogenblik recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbreng of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen,

De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Art. 8. §1. Het lidmaatschap van de leden is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, al dan niet bepaald in het huishoudelijk reglement van de vereniging, of overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt door een aangetekende ontslagbrief geadresseerd aan de raad van bestuur op het adres van de zetel en zal, indien niet anders vermeld, ingaan bij de eerstvolgende algemene vergadering.

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

§2. De leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten en desgevallend het huishoudelijk reglement. Zij verbinden er zich toe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de

vereniging of de vereniging op enigerlei wijze schade toe te brengen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

TITEL lil. - ALGEMENE VERGADERING

Art. 9. - De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. leder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. De volmacht moet schriftelijk zijn. Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken.

Art. 10. §1. De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt aile leden; haar besluiten gelden dan ook voor de leden die niet stemmen of tegenstemmen.

§2. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een een bezolding wordt toegekend.

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de aanduiding van de vereffenaars, het bepalen van hun bevoegdheid en de wijze van vereffenen;

8° de uitsluiting van een lid;

9° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

10° alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 11. - §1. ln de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar wordt tenminste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen voor het lopende jaar.

§2. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op schriftelijk verzoek van tenminste één vijfde van de leden van de vereniging.

§3. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders per gewone brief, e-mail of fax tenminste acht dagen op voorhand. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, en bevat de agenda. Alle stemgerechtigde leden moeten opgeroepen worden.

§4. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door een lid daartoe bij meerderheid verkozen onder de aanwezigen. De voorzitter stelt de verslaggever aan.

§5. De algemene vergadering kan enkel geldig besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

Op schriftelijk verzoek van minstens één twintigste van de leden kunnen bijkomde punten aan de agenda worden toegevoegd.

De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vernield staan op voorwaarde dat aile leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn,

§6. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, mits tenminste de helft der leden aanwezig zijn. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij artikelen 8, 12, 20 en 26 quarter van de V&S wet, in acht genomen worden.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft der aanwezige

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

§7, Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat aan alle leden wordt bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende algemene vergadering. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Voor eensluidend verklaarde afschriften van het verslag of uittreksels uit de notulen worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden na schriftelijk verzoek aan elke belanghebbende overgemaakt.

TITEL IV. RAAD VAN BESTUUR

Art. 12. - §1. De raad van bestuur bestaat uit tenminste drie leden benoemd door de algemene vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar.

§2. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen..

§3. Enkel de leden van de vereniging, of de gemandateerde vertegenwoordigers van de leden welke de hoedanigheid van rechtspersoon hebben, kunnen tot bestuurder worden benoemd.

§4. De bestuurders worden verkozen voor de duur van zes jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar.

Indien een bestuursmandaat voortijdig eindigt kan door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder worden voorzien voor de resterende duur van het mandaat.

Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering bijeen te roepen om te voorzien in de aanstelling van nieuwe bestuurders. Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij zelf de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit. Uittredende bestuurders in gevolge einde mandaat, blijven ook na het verstrijken van hun mandaat in dienst totdat in hun vervanging is voorzien.

§5. De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan.

Art 13. - §1. De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Hij treedt op, als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels-, verzekerings- en bankverrichtingen en van het opheffen van hypotheken.

§2. Alle bevoegheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

§3. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en geldig te verbinden is nodig en volstaat de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, zonder dat dezen daarvoor enige bijzondere machtiging of beraadslaging moeten voorleggen; behoudens wanneer bestuurders of derden een algemene of bijzondere volmacht kunnen laten gelden of indien de raad een afgevaardigde - bestuurder, wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

§4. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de

§5. De raad van bestuur kan bij gewone meerderheid een deel van haar bevoegdheden delegeren aan één.

of meer personen, al dan niet bestuurders en deze dienovereenkomstig benoemen als persoon gemachtigd de vereniging te vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

De machtiging betreft door de raad van bestuur omschreven handelingen en mag volledige delegatie inhouden voor de betrokken domeinen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De machtiging kan te allen tijde herroepen worden of neemt automatisch een einde op het ogenblik dat de gemandateerde de hoedanigheid verliest die de opname ais gemandateerde rechtvaardigde, of overlijdt. De gemandateerden oefenen hun bevoegdheden ofwel alleen ofwel gezamenlijk uit.

§6. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht. De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

§7. De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigde-bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der postchecks, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

Art 14. - §1. De raad van bestuur dient minstens éénmaal per jaar geldig te vergaderen.

§2. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders, per gewone brief, e-mail of fax, tenminste acht dagen op voorhand.

De uitnodiging vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda.

De bijeenroeping van de raad is verplicht na schriftelijk verzoek van minstens één derde van de bestuurders.

§3. De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer de helft van de bestuurders aanwezig is. iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. De volmacht moet schriftelijk zijn. Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door tenminste de helft van de bestuurders die aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door een lid daartoe bij meerderheid verkozen onder de aanwezigen.

§4. In uitzonderlijke gevallen en wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, per telegram of telefax. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

§5. Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat aan de bestuurders wordt bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Voor eensluidend verklaarde afschriften van het verslag of uittreksels uit de notulen worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden na schriftelijk verzoek aan elke belanghebbende overgemaakt.

TITEL V. inzagerecht leden

Art. 15. Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage enfof afschrift van de notulen van de algemene vergadering te vragen. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, ai dan niet met een bestuursfunctie, die bij vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

TITEL Vl. BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Art. 16. - §1. Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

§2. Elk jaar moet de raad van bestuur aan de algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het afgelopen boekjaar en maakt de begroting op voor het lopende boekjaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en,desgevallend, de commissaris.

§3. De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Art. 17. §1. Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de VZW-wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

§2. De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

TITEL VIL ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 18. - De vereniging wordt niet ontbonden door overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt. Zelfs in het geval er maar twee leden meer zijn beschikt de vereniging over een regularisatietijd van drie maanden.

Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de V&S-wet. In het ontbindingsbesluit wordt tevens één of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig artikel 19 en 22 van de V&S-wet.

Art. 19. - Na ontbinding van de vereniging, welke ook de oorzaak wordt het overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besliuit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

TITEL VIII. ALGEMENE BEPALINGEN

Art. 20. - Voor alles wat niet in deze statuten is geregeld, is de V&S-wet van toepassing.

DEEL Il OVERGANGSBEPALINGEN

Eerste boekjaar  eerste jaarvergadering

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden en wordt afgesloten op 31 december 2013,

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in 2014 te Neerpelt op de zetel van de vereniging.

Benoeming bestuurders

Met ingang van 01 november 2012 heeft de algemene vergadering met eenparigheid van stemmen

benoemd

tot lid van de raad van bestuur tot na de algemene vergadering 2018:

Triki Maarten, Hayenhoek 70, 3910 Neerpelt;

Vlemmix Tamara, Weyerbrugstraat 4 c, 3940 Hechtel-Eksel

Hendrika Roy, Tisselrietweg 2, 3910 Neerpelt

Voorbehouden aan het Belgisch staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

De bestuurders, hierna in de raad van bestuur verenigd, hebben benoemd tot:

Voorzitter: Triki Maarten voormeld ;

Secretaris; Viemmix Tamara voormeld ;

Penningmeester: Hendrikx Roy voormeld ;

Gedaan te Neerpelt op 28 oktober 2012

Triki Maarten Viemmix Tamara Hendrikx Roy

voorzitter secretaris penningmeester



Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MIKKENHOF

Adresse
EINDSTRAAT 1 3910 NEERPELT

Code postal : 3910
Localité : NEERPELT
Commune : NEERPELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande