MILIMES

Association sans but lucratif


Dénomination : MILIMES
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 502.608.270

Publication

31/01/2013
ÿþMOA 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter grtffladar

rechtbank v. koophandel te TONGEREN

1 6 -01- 2013

De Hoofdgriffier,

Griffie

(111(11~uwu~~~i~u~~N~

1301 32

Ondernemingsnr : Benaming 5n1. 2~40

(voluit) (verkort) : Vzw Miiimes

Rechtsvorm Milimes

Zetel : Vereniging zonder Winstoogmerk

Onderwerp akte : Kromstraat 1, 3770 Millen

Statuten



Tussen de ondergetekende leden

Gyan Thijssen

Kromstraat la

3770 Riemst

Jens Hauben

Trinellestraat 12

3770 Riemst

Frederik Bruninx

Heiligestraat 6

3770 Riemst

Louis Volont

Vilsterbron 32

3840 Borgloon

Rien Cleuren

Mgr, Simenonlaan 80

3770 Riemst

Fons Berkenbosch

Nieuweland la

3840 Borgloon

, zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten ais volg luiden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

HOOFDSTUK I.-- Benaming, zetel, doel en duur MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Naam

Artikel 1. De vereniging wordt genoemd " Milimes ", vereniging zonder winstoogmerk afgekort tot " Milimes ",

Zetel

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Kromstraat la, 3770 Riemst.

De zetel van de vereniging kan verplaatst worden bij beslissing van de beheerraad naar iedere andere

plaats in België, ledere wijziging van de zetel moet binnen de maand gepubliceerd worden in de bijlage van het

Belgisch Staatsblad:

Doel

Art. 3, De vereniging stelt zich tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk :

a) onder welke vorm dan ook de culturele belangen te verdedigen en materiële (logistieke), financiële en morele steun te verlenen aan haar leden en dit zowel op economisch, sociaal, cultureel als maatschappelijk vlak,

b) concerten te organiseren waarbij jong en nieuw talent de kans krijgt om podiumervaring op te doen,

c) de activiteiten aangaande het muziekgebeuren in het algemeen te bevorderen.

cl) het bevorderen en stimuleren van niet-commerciële muzikale bezigheden zoals het schrijven van muziekarrangementen, componeren, beoefenen, produceren, opnemen en het verzorgen van optredens evenals de logistieke ondersteuning van al deze activiteiten.

e) het uitgeven van websites, tijdschriften, artiestenpromoties en boekingen, en het uitbrengen van beelden geluidsdragers.

f) het organiseren en stimuleren van culturele manifestaties zoals muziekfestivals, concerten, fuiven, voordrachten, bals, jongerenbijeenkomsten, culturele en informatievergaderingen;

g) oprichten of het helpen oprichten, de uitbating of helpen bij de uitbating van een gediversifieerde infrastructuur, personeelsomkadering, financiering van alles wat kadert binnen de muziekwereld zoals festivals, optredens, fuiven, dit zowel in openlucht ais in zalen en in binnen- en/of buitenland.

h) het organiseren van activiteiten ten einde het leerproces van beginnende muzikanten te bevorderen, I) het geven van sociale en culturele vorming zoals cursussen, tentoonstellingen en dergelijke.

j) de vereniging mag steungelden vragen en ontvangen, zowel van bedrijven als van particulieren, zonder limieten en uit om het even welke sector.

k) de vereniging mag zijn recensenten betalen voor geleverde prestaties, mag tevens de teksten en de foto's aankopen en verkopen voor publicatie in de vorm van een tijdschrift of op de sites rechtstreeks verbonden aan de vereniging. Al het materieel blijft eigendom van de auteur, maar mag steeds door de vereniging gepubliceerd blijven word in gelijk welke vorm. Al het materiaal dat eens ter beschikking van de vereniging gesteld is, kan onder geen beding achteraf terug gevraagd en/of van de websites verwijderd worden.

I) de vereniging mag tevens deze aangekochte teksten en foto's doorverkopen aan andere tijdschrift en websites zonder vooraf de toestemming verkregen te hebben van deze recensenten, De aankoopprijs komt overeen met de gangbare prijzen die gehanteerd worden bij Belgische tijdschriften en dagbladen.

m) de vereniging mag tevens muzikale dragers (zoals CD's, MD's, CD-ROM's, enz,) aankopen en verkopen via hun gekende website en dit van alle genres.

Om dit doel te bereiken kan de vereniging alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met het maatschappelijk doel te maken hebben en/of dit maatschappelijk doel kunnen bevorderen.

De vereniging kan, om haar maatschappelijk doel te realiseren of beter uit te voeren, aile handelingen (middelen) verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben, dit wil zeggen, alle handelsdaden stellen (kopen, verkopen, huren, verhuren), eigendommen bezitten of beheren, die zij hiervoor nodig acht, doch dit slechts op bijkomende wijze.

De vereniging han ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer alle eigendommen of zakelijke (handels) rechten verwerven, kopen en verkopen, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten (contracten), fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen,

De vereniging is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid van het artikel en enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ln het kader van het realiseren van het maatschappelijk doel kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

De vereniging zal haar doel op alle plaatsen, zowel in België als in het buitenland, mogen nastreven en op alle wijzen en volgens modaliteiten die haar het best geschikt voorkomen.

De vereniging beschikt over volstrekte zelfstandigheid om op gemeenschappelijk vlak bovenvermelde doelstellingen na te streven en te verwezenlijken.

De vereniging kan steun en samenwerking verlenen aan iedere vereniging zonder winstoogmerk die een identieke of analoge doelstelling nastreeft.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

M[DD 2.2

Duur

Art. 4. De vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur. De vereniging kan ten allen tijde ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering. De ontbinding kan enkel gebeuren door stemming en indien drie vierde van de beheerders voor ontbinding stemt.

HOOFDSTUK II. -- De leden

Leden

Art. 5. De vereniging bestaat uit " werkende leden " en " niet werkende leden " of zoals hierna genoemd " aangesloten leden ". Het aantal leden is onbeperkt. Het aantal werkende leden mag niet minder zijn dan drie. Behoudens wat bepaald wordt in artikel 6, artikel 7, artikel 10 en volgende, genieten de aangesloten en de werkende leden van dezelfde rechten.

Werkende leden

Art, 6. Zijn " werkend lid "

1° zij die bij deze akte verschijnen;

2° ieder toetredend lid dat, voorgesteld door minstens twee werkende leden, als dusdanig wordt toegelaten

bij beslissing genomen door de algemene vergadering met de drie vierden van de aanwezige stemmen.

Werkende leden hebben stemrecht op de algemene vergadering.

Niet-werkende of aangesloten leden

Art. 7. Iedere persoon die bij de vereniging " aangesloten lid "wil worden, kan dit tegen eenvoudige betaling van het lidgeld en aanvaarding van de statuten en het eventueel huishoudelijk reglement van de vereniging, Niet-werkende leden hebben geen stemrecht en worden dus ook niet uitgenodigd op de algemene vergadering.

Bijdragen

Art, 8. De bijdragen die de werkende en de aangesloten (eden aan de vereniging verschuldigd zijn, worden

vastgesteld door de beheerraad, met een maximum jaarlijkse bijdrage van EUR 10, gekoppeld aan de index.

Uittreding

Art. 9. Het uittreden van de werkende en de aangesloten leden gebeurt door overlijden, schriftelijk ontslag per e-mail, burgerlijke onbekwaamheid of uitsluiting. Elk aangesloten lid dat zijn jaarlijkse bijdrage niet betaalt binnen de gestelde termijn wordt tevens geacht ontslag te nemen. De beheerraad kan een schorsing opleggen aan werkende of aangesloten leden die zich schuldig hebben gemaakt aan een ernstige inbreuk op de statuten of op de wetten in verband met de eer of de wellevendheid. Dit gebeurt met de twee derden van de stemmen en loopt tot de eerstvolgende algemene vergadering. De uitsluiting van een werkend of aangesloten lid kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering met een meerderheid van de twee derden der aanwezigen stemmen. Uittredende leden hebben geen deel meer in het vermogen van de vereniging. Ze kunnen de teruggave niet eisen van de bijdragen die ze zouden hebben betaald of van andere prestaties die ze zouden hebben verricht. Eventuele gemaakte winsten blijven van de vereniging. Ze worden uitsluitend aangewend om haar maatschappelijk doel te verwezenlijken.

HOOFDSTUK III, -- Algemene vergadering

Art. 10. De algemene vergadering wordt gevormd door alle werkende leden van de vereniging en komt elk jaar samen in de maand januari. Zij wordt voorgezeten door de actuele voorzitter of ondervoorzitter van de beheerraad.

Bevoegdheid

Art. 11. De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn :

a) de statuten wijzigen;

b) de ontbinding van de vereniging met inachtneming van de wettelijke beschikkingen terzake uit te spreken;

c) jaarlijks de begroting en de rekeningen goedkeuren;

d) beheerders benoemen enlof herroepen;

e) alle andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten uitoefenen;

f) bepalen of herschikken van volmachten over financiële rekeningen en transacties.

Bijeenroeping

Art, 12, De werkende leden worden samen uitgenodigd op de algemene vergadering door de voorzitter of de ondervoorzitter van de beheerraad. Ze kunnen zich laten vertegenwoordigen door een werkend of aangesloten lid in het bezit van een handgeschreven volmacht. De uitnodigingen gebeuren per e-mail of per brief minstens acht dagen v66r de vergadering en maken melding van de agenda. De vergadering moet samengeroepen worden door de beheerraad wanneer één vijfde van de werkende leden erom verzoeken. Tevens dient elk voorstel dat ingediend wordt door één vijfde van de werkende leden op de agenda geplaatst te worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Stemming

Art. 13. Alle werkende leden beschikken op de algemene vergadering over gelijk stemrecht. Een werkend lid of een vertegenwoordiger van een werkend lid, kan geen houder zijn van méér dan één volmacht tot stemmen. De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen, behalve in die gevallen waarin er anders wordt over beslist door de wet of deze statuten. ln geval van gelijkheid der stemmen, wordt het voorstel verworpen.

Beslissingen

Art, 14. De algemene vergadering kan slechts geldig beslissing over de ontbinding van de vereniging of de wijziging van de statuten, overeenkomstig het bepaalde in de artikelen 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk. De beslissingen worden genoteerd in een verslag welke per e-mail of per brief aan alle werkende leden zal worden bezorgd, eventuele opmerkingen op het verslag dienen per e-mail of per brief terug aan de verslaggever en de overige werkende leden bezorgd te worden. Deze verslagen en gevoegde opmerkingen liggen steeds ter inzage voor alle leden en warden bewaard op de maatschappelijke zetel. De wijziging van de statuten moet gepubliceerd worden binnen de maand in de bijlage van het Staatsblad. Dit geldt eveneens voor de benoeming, het ontslag of de herroeping van beheerders,

HOOFDSTUK IV, -- De beheerraad

Beheerraad

Art. 15. De vereniging wordt beheerd door een beheerraad. Deze beheerraad is samengesteld uit minstens drie en hoogstens vier beheerders, die benoemd worden en herroepbaar zijn door de algemene vergadering en gekozen worden door de werkende leden. De beheerraad beslist geldig zodra meer dan de helft van de beheerders aanwezig is.

Duur

Art. 16. De duur van het mandaat is vastgesteld op 6 jaar. Bij het openvallen van een mandaat wordt een voorlopige beheerder benoemd om het mandaat van diegene die hij vervangt, te beëindigen. De uittredende beheerder is herkiesbaar, De leden die het hoogste stemmenaantal en tevens de absolute meerderheid behalen bij de verkiezing van een mandaat, zijn gekozen als lid van de beheerraad. Als geen kandidaat na een eerste verkiezingsronde de absolute meerderheid behaalt, zullen enkel de twee kandidaten met de meeste stemmen uit de eerste ronde weerhouden worden voor een tweede beslissende stemronde.

Het mandaat van de leden van de beheerraad eindigt na 6 jaar, bij overlijden, ontslag of ontzetting door de algemene vergadering. De leden van de beheerraad vervullen hun mandaat kosteloos.

Mandaten

Art. 17. De beheerraad benoemt onder zijn " werkende leden " een ;

a) voorzitter.

b) ondervoorzitter.

c) secretaris,

d) financieel beheerder.

Bij belet van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter of de oudste van 3

aanwezige beheerders.

Bevoegdheid

Art. 18. De beheerraad heeft de meest uitgebreide bevoegdheden voor het beheer van de zaken van de vereniging. Al hetgeen niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering is voorbehouden, behoort tot de bevoegdheid van de beheerraad. De beheerraad kan onder zijn verantwoordelijkheid, het dagelijks beheer van de vereniging opdragen een één van zijn beheerders of aan een derde al of niet werkend lid. De leden van de beheerraad nemen geen persoonlijke verplichtingen ten opzichte van de verbintenissen van de vereniging. Zij zijn enkel verantwoordelijk tegenover de algemene vergadering voor de uitoefening van hun mandaat. De beheerraad verbindt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

De beheerraad mag alle verbintenissen aangaan om het maatschappelijk doel van de vereniging te realiseren.

Bevoegdheid van de financieel beheerder

Art. 19. De financieel beheerder en minstens twee andere beheerders worden tot financiële volmachtdragers benoemd. Samen hebben zij volmacht op de financiële rekeningen van de vereniging bij één of meerdere financiële instellingen en zijn zij tevens gemachtigd om alle banktransacties te verrichten, die zij nodig achten in het kader van haar financieel beheer.

De financieel beheerder en de andere financiële volmachtdragers hebben het alleenrecht om tot een maximum van EUR 1 000 te debiteren van de bankrekening zonder toelating van de andere beheerders. Voor

Luik B - Vervolg

Voor-

"

. , behouden

aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

een bedrag groter dan EUR 1 000 tot een maximum bedrag van EUR 1 000 moeten er minstens twee volmachtdragers tekenen. Voor een som groter dan EUR 10 000 moeten alle volmachtdragers tekenen.

Bijeenroeping

Art. 20. De beheerraad vergadert op uitnodiging van de voorzitter of ondervoorzitter, telkens wanneer de belangen van de vereniging dit vereisen en dit minstens tweemal per jaar. Elke beheerder heeft het recht de beheerraad samen te roepen. Dit gebeurt per e-mail of per brief met vermelding van het punt van de dagorde. De beheerraad kan naar goeddunken andere personen als adviseur (zonder stemrecht) op zijn vergaderingen uitnodigen.

Stemming

Art. 21. De beslissingen van de beheerraad worden genomen met de meerderheid van de stemmen van de

tegenwoordige beheerders, Bij gelijkheid van stemmen wordt het voorstal verworpen.

Beslissingen

Art 22, De beslissingen worden genoteerd in een verslag welke per e-mail of per brief aan alle werkende leden zal worden bezorgd. Eventuele opmerkingen op het verslag dienen per e-mail of per brief terug aan de verslaggever en de overige werkende leden bezorgd te worden. Op de eerstvolgende vergadering van de beheerraad worden deze opmerkingen besproken en eventueel toegevoegd aan het verslag, waarna het verslag dient goedgekeurd te worden met eenvoudige meerderheid. Deze eindverslagen en toegevoegde opmerkingen liggen steeds ter inzage voor alle leden en worden bewaard op de maatschappelijke zetel.

HOOFDSTUK V. -- Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement

Art. 23. Een huishoudelijk reglement kan door de beheerraad aan de algemene vergadering voorgelegd worden. Wijzigingen kunnen door de algemene vergadering aan dit reglement aangebracht worden met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

HOOFDSTUK VI. -- Inkomsten, begroting en rekeningen

Balans, begroting

Art. 24. Het dienstjaar van de vereniging wordt ieder jaar op 31 december afgesloten. Op dat moment worden de rekeningen afgesloten en de begroting voor het volgend jaar opgemaakt. De beheerraad onderwerpt deze ter goedkeuring aan de algemene vergadering onder de vorm van een nota, gevoegd bij de oproeping, die omvat : een staat van ontvangsten en uitgaven over het voorbije jaar en een begroting voor het komend jaar.

HOOFDSTUK VII. -- Ontbinding

Ontbinding

Art. 25. Als de vereniging wordt ontbonden, zal het netto overblijvend actief, na vereffening van al de schulden worden besteed aan een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft, tenzij de algemene vergadering het anders zou beslissen voor zover de wettelijke bepalingen dit toelaten.

HOOFDSTUK VIII.  Algemeenheden

Algemeenheden

Art. 26. Alles wat niet door de vermelde artikelen is voorzien zal geregeld worden volgens de bepalingen

van de wet van 27 juni 1921 op de v.z.w.ss.

HOOFDSTUK IX. -- Samenstelling beheerraad

Samenstelling beheerraad

Art. 27. Bij de oprichting van de vereniging en bekrachtigd door de leden op de stichtende algemene

vergadering gehouden op 15/10/2012 te Kromstraat 1a,3770 Riemst werden volgende beheerders verkozen tot

Beheerder-voorzitter : Gyan Thijssen

Beheerder-ondervoorzitter : Jens Hauben

Beheerder-secretaris : Rien fileuren

Beheerder-financieel : Frederik Bruninx

Deze beheerders zijn allen van de Belgische nationaliteit.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
MILIMES

Adresse
KROMSTRAAT 1A 3770 MILLEN

Code postal : 3770
Localité : Millen
Commune : RIEMST
Province : Limbourg
Région : Région flamande