MKM ACCOUNTANCY

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : MKM ACCOUNTANCY
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 843.655.619

Publication

30/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 30.06.2014, NGL 26.07.2014 14352-0088-010
16/02/2012
ÿþMod 2.0

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

*12301120*

Neergelegd

14-02-2012



Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit): MKM ACCOUNTANCY

0843655619

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

I. OPRICHTING

Uit een akte, verleden voor mij, Meester Joel Vangronsveld, geassocieerd notaris met standplaats te Eigenbilzen, op 8 februari 2012, blijkt dat : De heer KOWALSKYJ, Maarten Jo, Bediende, geboren te Hasselt op zeventien april negentienhonderd éénentachtig, wettelijk samenwonende partner van mevrouw LUYS Melissa, wonende te 3582 Beringen (Koersel), Esdoornstraat 10, een Burgerlijke Vennootschap in vorm van Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid hebben opgericht onder de naam MKM ACCOUNTANCY.

Het kapitaal bedraagt ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600,00) vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/honderd zesentachtigste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Alle aandelen zijn door de oprichters ingeschreven a pari in speciën. De honderd zesentachtig (186) aandelen werden als volgt onderschreven:

De heer KOWALSKYJ Maarten, wonende te 3582 Beringen (Koersel), Esdoornstraat 10, titularis van honderd zesentachtig (186) aandelen

Totaal honderd zesentachtig (186) aandelen.

De oprichters verklaren en erkennen dat elk der aandelen volgestort zijn ten belope van twee derde.

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van TWAALFDUIZEND VIERHONDERD EURO (¬ 12.400,00).

Het geheel van de inbreng in speciën werd gedeponeerd overeenkomstig artikel 224 van het wetboek van vennootschappen voorafgaandelijk dezer op een bijzondere rekening geopend ten name van de vennootschap in oprichting bij de BNP Paribas Fortis.

Ondergetekende notaris bevestigt dat deze deponering heeft plaatsgevonden overeenkomstig de wet. Een bewijs van deze deponering werd afgegeven door voornoemde instelling en zal in het dossier van ondergetekende notaris bewaard blijven.

II. STATUTEN (uittreksel)

Artikel één - NAAM

De vennootschap is opgericht onder de rechtsvorm van een Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van

een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA). Haar naam luidt  MKM

ACCOUNTANCY .

Artikel twee - ZETEL

De zetel is gevestigd te 3582 Beringen, Esdoornstraat 10.

Artikel drie - DOEL

Burgerlijke werkzaamheden van accountant en van belastingconsulent

De vennootschap heeft tot doel de burgerlijke werkzaamheden van accountant en van belastingconsulent uit te

oefenen, zoals omschreven in de artikelen 34 en 38 van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd

negenennegentig betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen, evenals het uitoefenen van alle

hiermee verenigbare activiteiten.

Deze activiteiten worden uitgeoefend door of onder de effectieve leiding van natuurlijke personen die de

hoedanigheid hebben om ze in eigen naam uit te oefenen, overeenkomstig de wet van 22 april 1999 met

betrekking tot de boekhoudkundige en fiscale beroepen.

Behoren met name tot de activiteiten van de accountant :

1° het nazien en corrigeren van alle boekhoudstukken;

2° zowel privé- als gerechtelijke expertise, met betrekking tot de boekhoudkundige organisatie van

ondernemingen alsook de analyse met boekhoudtechnische procedés, van de positie en werking van

ondernemingen vanuit het oogpunt van hun kredietwaardigheid, rentabiliteit en risico s;

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel: 3582 Beringen, Esdoornstraat 10

Onderwerp akte: OPRICHTING EN STATUTEN

BENOEMING ZAAKVOERDER

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

3° het organiseren van boekhoudkundige en administratieve diensten bij ondernemingen en het verstrekken van advies inzake boekhoudkundige en administratieve organisatie bij ondernemingen;

4° het organiseren en voeren van de boekhouding van derden;

5° het verstrekken van advies in alle belastingaangelegenheden, het bijstaan van belastingplichtigen bij de nakoming van hun fiscale verplichtingen en het vertegenwoordigen van belastingplichtigen, uitgezonderd het vertegenwoordigen van ondernemingen waarin hij de opdrachten zoals bedoeld in nr. 6° of waarin hij de opdrachten zoals bedoeld in artikel 166 van het Wetboek van vennootschappen, verricht;

6° het uitvoeren van andere opdrachten dan deze bedoeld in de nummers 1° tot 5° en waarvan de uitvoering hem bij of krachtens de wet is voorbehouden.

Behoren met name tot de activiteiten van de belastingconsulent :

1° het verstrekken van advies in alle belastingaangelegenheden;

2° het bijstaan van belastingplichtigen bij de nakoming van hun fiscale verplichtingen;

3° het vertegenwoordigen van belastingplichtigen.

Behoort onder meer tot de verenigbare activiteiten, de juridische dienstverlening in verband met de werkzaamheden van accountant en belastingconsulent, voor zover dit niet geschiedt als hoofdwerkzaamheid of voor zover dit door zijn aard een onderdeel uitmaakt van de uitoefening van de werkzaamheden van accountant en/of belastingconsulent.

De vennootschap mag tevens, onder de voorwaarden bepaald in de wet van 22 april 1999 betreffende de boekhoudkundige beroepen, alle opdrachten uitvoeren die krachtens het Wetboek van vennootschappen en bijzondere wetten toevertrouwd kunnen worden aan de accountant die is ingeschreven op de deellijst van de externe accountants.

Zij mag eveneens, onder de voorwaarden bepaald door de toepasselijke wetgeving, elke verrichting die van aard is de verwezenlijking van haar doel te bevorderen en telkens in overeenstemming is met de plichtenleer die geldt voor het beroep van accountant en/ of van belastingconsulent, tot stand brengen, alsook eigenaar zijn van de goederen, roerende of onroerende, waarvan zij het beheer waarneemt of op deze goederen alle rechten uitoefenen of verwerven die nodig zijn om haar taak te vervullen.

Zij mag haar doel zowel in België als in het buitenland verwezenlijken, onder voorbehoud van internationale bepalingen ter zake.

Zij mag rechtstreeks of onrechtstreeks via inbreng, fusie, inschrijving of iedere andere manier, geen deelnemingen bezitten in andere rechtspersonen dan:

" vennootschappen erkend door het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten;

" rechtspersonen die lid zijn van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren of auditkantoren zoals bedoeld in artikel 2 van de wet van 22 juli 1953 houdende oprichting van een Instituut van de Bedrijfsrevisoren en organisatie van het publiek toezicht op het beroep van bedrijfsrevisor;

" rechtspersonen die lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, of rechtspersonen zoals bedoeld in artikel 8, 9 en 10 van het koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouderfiscalist in het kader van een rechtspersoon.

Zij mag zonder de voorafgaande en steeds herroepbare toelating van het Instituut geen taak van bestuurder of zaakvoerder uitoefenen in handelsvennootschappen of vennootschappen met handelsvorm, andere dan die in het voorafgaande lid zijn opgesomd, tenzij zij door een rechtbank hiermee wordt belast.

Artikel vier - DUUR

De vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur, vanaf het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid. Artikel vijf - KAPITAAL

Het kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR).

Het is vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/honderd zesentachtigste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel tien  BESTUUR

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer zaakvoerder(s), natuurlijke personen of rechtspersonen, vennoten of niet.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt aangesteld, benoemt deze onder haar vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Indien er minstens drie zaakvoerders worden aangesteld, moet de meerderheid van hen de hoedanigheid hebben van accountant en/of belastingconsulent en moet ingeschreven zijn op deellijst van de externe leden van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten.

Indien vennootschappen van accountants en/of belastingconsulenten tot zaakvoerders worden benoemd, worden deze overeenkomstig artikel 61 van het Wetboek van vennootschappen vertegenwoordigd door een natuurlijk persoon die de hoedanigheid heeft waarvoor de vennootschap in aanmerking komt. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Wanneer er twee zaakvoerders zijn heeft minstens één van hen de hoedanigheid van accountant of accountant en belastingconsulent; de andere mag:

- een belastingconsulent zijn,

- een natuurlijke persoon of rechtspersoon zijn die in het buitenland een hoedanigheid bezit die als gelijkwaardig wordt erkend met die van accountant en/of belastingconsulent

- een lid zijn van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren,

- een wettelijke auditor of een auditkantoor zijn zoals bedoeld in artikel 2 van de wet van 22 juli 1953 houdende oprichting van een Instituut van de Bedrijfsrevisoren en organisatie van het publiek toezicht op het beroep van bedrijfsrevisor,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

- een lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, of een natuurlijke persoon of een rechtspersoon zoals bedoeld in artikel 8, 9 en 10 van het koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouderfiscalist in het kader van een rechtspersoon.

Behalve indien de vennootschap slechts één zaakvoerder telt, moet minstens één zaakvoerder de hoedanigheid van accountant hebben en moet minstens één zaakvoerder de hoedanigheid van belastingconsulent hebben.

Wanneer er maar één zaakvoerder is, die (noodzakelijkerwijze) alle handelingen mag verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is, moet deze zaakvoerder de hoedanigheid van accountant en belastingconsulent hebben.

Elke zaakvoerder kan te allen tijde vrijwillig ontslag nemen door enkele kennisgeving aan de vennootschap, onder verplichting zijn ambt te blijven vervullen totdat redelijkerwijze in zijn opvolging kan worden voorzien. Uittredende zaakvoerders zijn herkiesbaar.

De algemene vergadering mag aan de zaakvoerder(s) vaste of veranderlijke bezoldigingen of vergoedingen toekennen, op de algemene kosten te verhalen. De vaststelling van deze bezoldigingen of vergoedingen zal ieder jaar gebeuren ter gelegenheid van de jaarvergadering.

Niet statutaire zaakvoerder

De benoeming van een niet-statutaire zaakvoerder geschiedt met een gewone meerderheid der uitgebrachte

stemmen.

Behoudens andersluidende overeenkomst is een niet statutaire zaakvoerder ad nutum afzetbaar en wordt over

zijn ontslag beslist met een gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

Statutaire zaakvoerder

De duur van het mandaat van een statutaire zaakvoerder is onbeperkt, en zijn afzetting kan slechts plaatshebben om gewichtige redenen en mits statutenwijziging.

Wordt benoemd als statutair zaakvoerder voor onbepaalde duur: De heer KOWALSKYJ Maarten, wonende te 3582 Koersel, Esdoornstraat 10, die verklaart te aanvaarden en bevestigt dat hij niet getroffen is door een besluit dat zich daartegen verzet.

Artikel elf  BEVOEGDHEDEN ZAAKVOERDER(S)

Bevoegdheid

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, zal elke zaakvoerder, afzonderlijk handelend, de bevoegdheid hebben om alle akten die nodig of nuttig zijn voor het bereiken van het doel, te verrichten, met uitzondering van diegene die de wet voorbehoudt aan de algemene vergadering en mits naleving van de bijzondere bepalingen betreffende het genieten van de hoedanigheid en het voeren van de titel van accountant en/of belastingconsulent, zoals voorzien door de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig en haar uitvoeringsbesluiten. De zaakvoerder(s) die de hoedanigheid van accountant en/of belastingconsulent niet heeft (hebben), mag (mogen) meer in het bijzonder geen enkele handeling stellen of beslissing nemen die, direct of indirect, een inmenging zou betekenen in de uitoefening van het beroep en de opdrachten van de accountant en/of de belastingconsulent, zoals vermeld in artikelen 34 en 38 van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig met betrekking tot de boekhoudkundige en fiscale beroepen. Deze beperking is niet van toepassing op de zaakvoerder(s) die een hoedanigheid heeft (hebben) die vermeld is onder artikel 10 vijfde alinea van deze statuten die ze toelaat om deze opdrachten in eigen naam uit te oefenen. Zonder afbreuk aan het voorgaande, ligt alles wat niet uitdrukkelijk door de statuten of door de wet aan de beslissing van de algemene vergadering wordt voorbehouden, bijgevolg in de bevoegdheid van de zaakvoerder(s).

Vertegenwoordigingsbevoegdheid

Elke zaakvoerder, afzonderlijk handelend, kan de vennootschap vertegenwoordigen ten aanzien van derden en in rechte, als eiser of als verweerder.

Indien er slechts één zaakvoerder is, vertegenwoordigt deze de vennootschap in en buiten rechte.

Artikel zestien - ALGEMENE VERGADERING

De jaarvergadering wordt gehouden in de maand juni op de laatste vrijdag om 16.00 uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, zal de jaarvergadering gehouden worden op de eerstvolgende werkdag.

De zaakvoerder(s) mag (mogen) de vergadering bijeenroepen telkens het belang van de vennootschap dit vereist.

Elke algemene vergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats aangeduid in de oproeping.

Vermits alle aandelen op naam zijn, kan met oproeping bij aangetekende brief, bevattende de dagorde, worden volstaan. Deze brieven worden, minstens vijftien dagen voor de algemene vergadering, aan de vennoten, de zaakvoerder(s) en, in voorkomend geval, de commissaris, gezonden.

Samen met de oproepingsbrief wordt aan de vennoten, de zaakvoerder(s) en, in voorkomend geval, de commissaris, een afschrift toegezonden van de stukken die hen krachtens het Wetboek van Vennootschappen moeten worden ter beschikking gesteld.

De vennoot, zaakvoerder of commissaris die aan de vergadering deelneemt of er zich doet vertegenwoordigen, wordt als regelmatig opgeroepen beschouwd. Een vennoot, zaakvoerder of commissaris kan er tevens voor of na de bijeenkomst van de algemene vergadering welke hij niet bijwoonde aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproepingsbrief.

Behoudens de regels van wettelijke vertegenwoordiging, kan een vennoot zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een lasthebber, al dan niet vennoot. Een vennoot kan zijn stem ook schriftelijk uitbrengen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel zeventien - AANTAL STEMMEN

a) Indien er meerdere vennoten zijn, kan ieder vennoot zelf of bij volmachtdrager, die al dan niet vennoot is, stemmen.

Een stem kan tevens schriftelijk uitgebracht worden. Elk aandeel geeft recht op één stem. De vennoot die meerdere aandelen heeft, beschikt over hetzelfde aantal stemmen als zijn aantal aandelen.

b) Indien er slechts één vennoot is, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn

toegekend en hij kan ze niet overdragen.

Artikel achttien - BERAADSLAGING

Geen enkele vergadering mag beraadslagen over punten die niet op de agenda vermeld zijn, tenzij alle

personen die opgeroepen dienen te worden, aanwezig of vertegenwoordigd zijn, de volmacht dit toelaat en de

beslissing wat deze punten betreft met unanimiteit van stemmen genomen wordt.

De vennoten kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene

vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden.

Artikel twintig - BOEKJAAR

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van hetzelfde jaar.

Artikel eenentwintig - VERDELING

De netto-winst van het boekjaar wordt bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Jaarlijks wordt van de netto-winst een bedrag van ten minste één/twintigste afgenomen voor de vorming van

een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds één/tiende van het

kapitaal heeft bereikt.

De overige winst krijgt de bestemming die de jaarvergadering haar zal geven beslissend bij meerderheid van

stemmen op voorstel van de zaakvoerder(s).

Artikel achttien  ONTBINDING EN VEREFFENING

Ingeval van ontbinding van de vennootschap om welke reden ook geschiedt de vereffening door de zorgen van

de in functie zijnde zaakvoerder(s), tenzij de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aanstelt,

waarvan ze de bevoegdheden en de bezoldiging vaststelt.

De vereffenaar(s) zal/zullen pas in functie treden nadat zijn/hun benoeming door de bevoegde rechtbank van

koophandel is bevestigd of gehomologeerd.

De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening bij eenvoudige meerderheid van

stemmen.

Het vennootschapsvermogen zal eerst dienen om de schuldeisers te voldoen en de kosten van de vereffening

te dekken, welke verdeling vooraf door de bevoegde rechtbank van koophandel moet worden goedgekeurd.

Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang

de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in

mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende opvraging van

stortingen.

III. OVERGANGSBEPALINGEN

1. Eerste boekjaar:

Bij uitzondering gaat het eerste boekjaar in op de datum dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid verkrijgt,

en eindigt het op eenendertig december tweeduizend dertien.

2. Eerste jaarvergadering:

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in tweeduizend veertien, overeenkomstig de statuten.

3. Overname door de vennootschap van de verbintenissen aangegaan door de zaakvoerder gedurende de tussentijd

De comparant(en) verklaart(en) te weten dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid zal bezitten en dat de vennootschap slechts tot stand zal komen van zodra een uittreksel van onderhavige oprichtingsakte ter griffie van de Rechtbank van koophandel zal gedeponeerd zijn.

De comparant(en) verklaart(en) dat de vennootschap met toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan binnen de twee jaar voor het verlijden van onderhavige akte. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

De verbintenissen aangegaan tussen het verlijden van onderhavige oprichtingsakte en de deponering ervan ter griffie, dienen overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen te worden bekrachtigd door de vennootschap binnen de twee maanden nadat de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

IV. SLOTBEPALINGEN

- De verschijners hebben bovendien besloten:

a. geen niet-statutaire zaakvoerders te benoemen.

b. dat de bezoldiging van de statutaire zaakvoerder zal vastgelegd worden door de algemene vergadering.

c. geen commissaris te benoemen.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Meester Joel VANGRONSVELD

Notaris met standplaats te Eigenbilzen

Tegelijkertijd neergelegd :

Elektronisch :

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

-- een elektronisch afschrift van de oprichtingsakte; -- het elektronisch analytisch uittreksel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MKM ACCOUNTANCY

Adresse
ESDOORNSTRAAT 10 3582 KOERSEL

Code postal : 3582
Localité : Koersel
Commune : BERINGEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande