MODERO LIMBURG GERECHTSDEURWAARDERS, AFGEKORT : MODERO LIMBURG

BV CVBA


Dénomination : MODERO LIMBURG GERECHTSDEURWAARDERS, AFGEKORT : MODERO LIMBURG
Forme juridique : BV CVBA
N° entreprise : 628.660.958

Publication

20/04/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

16-04-2015

Griffie

*15306705*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0628660958

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

MODERO LIMBURG GERECHTSDEURWAARDERS

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Uit een akte verleden voor notaris Xavier Voets te Bilzen op 13 april 2015 blijkt dat een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht als volgt:

1. OPRICHTERS:

a. De heer DE MEUTER Jan Jeanne Rufin, geboren te Ninove op dertig maart negentienhonderd tweeënzestig, echtgenoot van mevrouw VAN VLIET Catherine Elisabeth Mireille, wonende te 2018 Antwerpen, Arthur Goemaerelei 44.

b. De heer GOEYENS Herman Eugène Marie Ghislanus Ivo, geboren te Sint-Truiden op twee januari negentienhonderd drieënvijftig, echtgenoot van mevrouw MOLENAERS Anne nagenoemd, wonende te 3630 Maasmechelen, Wijnantslaan 13.

c. Mevrouw MOLENAERS Anne Marie Léone Micheline Paule, geboren te Tongeren op drieëntwintig januari negentienhonderd zesenveertig, echtgenote van de heer GOEYENS Herman voornoemd sub 2, wonende te 3630 Maasmechelen, Wijnantslaan 13.

2. RECHTSVORM EN BENAMING : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de naam "MODERO LIMBURG GERECHTSDEURWAARDERS", afgekort  MODERO LIMBURG .

3. ZETEL : 3740 Bilzen, Onze Lieve Vrouwstraat, 26.

4. DOEL : De vennootschap heeft tot doel de uitoefening van de activiteiten van gerechtsdeurwaarder en alle andere activiteiten, die verenigbaar zijn met het statuut van gerechtsdeurwaarder te materialiseren in dien verstande dat dat alle professionele activiteiten van het kantoor in het gerechtelijk arrondissement Limburg in de vennootschap worden gebracht en alle daaruit vloeiende honoraria en vergoedingen in de brede zin van het woord geïnd worden in naam van en voor rekening van de vennootschap.

Hiertoe behoort het stellen van alle handelingen, zoals omschreven in de wet als horende tot de taken en bevoegdheden van de gerechtsdeurwaarder, alsmede het stellen van alle verrichtingen die verband houden met de uitbating van het gerechtsdeurwaarderskantoor in kwestie, zulks in de ruimste zin van het woord, met inbegrip van ondermeer publieke verkopen, minnelijke invordering, studie-activiteiten, bijstand, vertegenwoordiging en dienstverlening van juridische aard.

De vennootschap kan alle handelingen stellen die nodig en dienstig zijn voor de verwezenlijking van dit doel. Zij kan alle beschikbare middelen beleggen of weder beleggen, zowel in roerende als in onroerende goederen met uitsluiting van de handelingen van vastgoedmakelaar en met uitsluiting van alle handelingen die voor gerechtsdeurwaarders verboden zijn. Binnen dit kader kan de vennootschap overgaan tot aankopen, verkopen, valoriseren, in huur nemen of leasen van zowel roerende als onroerende goederen. De vennootschap kan binnen de finaliteit van haar maatschappelijk doel personeel, materiaal, uitrustingen, middelen, faciliteiten en infrastructuren verwerven, huren en ter beschikking stellen en alle diensten, assistentie en medewerking verlenen en ondersteunende activiteiten uitoefenen.

De vennootschap mag alle werkzaamheden uitvoeren en rechtshandelingen stellen die rechtstreeks

Onderwerp akte :

Onze Lieve Vrouwstraat 26 3740 Bilzen

Oprichting

MODERO LIMBURG

Burgerlijke vennootschap onder vorm van CV met beperkte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of die van aard zijn het bereiken ervan te vergemakkelijken; zij kan ook participeren, deelnemen en samenwerken met andere vennootschappen of ondernemingen in het kader van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap zal bij de uitvoering van haar activiteit de wettelijke regels, sensu lato, eigen aan de uitoefening van het ambt van gerechtsdeurwaarder eerbiedigen.

5. DUUR : onbepaalde duur.

6. KAPITAAL - VOLSTORTING:

Het maatschappelijke kapitaal is onbeperkt.

Het vaste gedeelte van het kapitaal is gelijk aan twintigduizend euro (¬ 20.000,00) en is verdeeld in

tweehonderd aandelen op naam, zonder nominale waarde, die ieder een gelijk deel van het kapitaal

vertegenwoordigen.

Het kapitaal is zonder wijziging van de statuten veranderlijk voor het bedrag dat het vaste gedeelte

van het kapitaal overtreft.

Het kapitaal is bij de oprichtingsakte volledig volstort door inbreng van geldspeciën, welk bedrag

werd gedeponeerd op een bijzondere rekening bij de NV ING België.

7. BESTUUR - VERTEGENWOORDIGING :

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur die samengesteld is uit maximaal drie leden, al dan niet vennoten, benoemd door de algemene vergadering.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Van de bestuurders die ze benoemt, stelt de algemene vergadering vrijelijk de duur van het mandaat vast. Ze mag hen op elk tijdstip zonder reden of vooropzegging ontslaan.

Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

De raad van bestuur bezit buiten de bevoegdheden hem toegekend uit hoofde van de titels II en III van BOEK VII van het Wetboek van Vennootschappen, de meest uitgebreide bestuurs- en beschikkingsbevoegdheden die stroken met het doel van de vennootschap.

De raad van bestuur mag aan lasthebbers van zijn keuze, binnen de perken van zijn bevoegdheid, bijzondere volmachten verlenen.

De raad van bestuur mag het dagelijkse bestuur van de vennootschap toevertrouwen aan één of meer bestuurders met de titel van gedelegeerd bestuurder-zaakvoerder. Hij mag eveneens de directie van alle of een gedeelte van de zaken van de vennootschap toevertrouwen aan een algemeen secretaris, die al dan niet bestuurder is. Verder mag hij voor bepaalde taken bevoegdheden toekennen aan derden.

Artikel 23  Vertegenwoordiging van de vennootschap

Afgezien van bijzondere delegaties wordt de vennootschap tegenover derden en in rechte geldig vertegenwoordigd door drie bestuurders, waarvan minstens één de voorzitter van de raad van bestuur of gedelegeerd bestuurder is.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de vennootschap tevens geldig vertegenwoordigd door een gedelegeerd-bestuurder, alleen optredend.

8. JAARVERGADERING :

De algemene vergadering moet eenmaal per jaar worden opgeroepen op de laatste vrijdag van de maand juni om achttien uur om zich onder meer uit te spreken over de jaarrekening van het voorbije boekjaar en over de decharge aan de bestuurders en in voorkomend geval aan de commissaris(sen) of aan de vennoten belast met de controle.

Indien deze dag een zaterdag, een zondag of een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 30bis van deze statuten, dan moet het rondschrijven waarvan in dat artikel sprake minstens twintig dagen vóór de datum van de jaarvergadering worden verstuurd.

De algemene vergaderingen komen bijeen in de zetel van de vennootschap of in elke andere plaats in de gemeente waar de zetel van de vennootschap is gevestigd, opgegeven in het oproepingsbericht. Als de vergadering bij een notaris bijeenkomt, mag ze plaatsvinden in gelijk welke andere plaats vermeld in het oproepingsbericht voorzover ze gelegen is in het gerechtelijke arrondissement waartoe die gemeente behoort.

Elk aandeel heeft in principe recht op één stem.

Van de aandelen waarop de eisbare stortingen niet werden uitgevoerd, wordt het stemrecht opgeschort.

9. BOEKJAAR : Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

10. RESERVES - VERDELING VAN DE WINST EN VAN HET NA VEREFFENING OVERBLIJVEND SALDO :

Op de nettowinst van de vennootschap wordt enerzijds vijf percent afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve en dit tot deze gelijk is aan één tiende van het geplaatste kapitaal, en anderzijds zestig percent gereserveerd.

De vergadering beslist bij gewone meerderheid over de besteding van het saldo, onder voorbehoud van de toepassing van artikel 617 van het Wetboek van Vennootschappen, met dien verstande dat maximaal veertig percent van de theoretisch aan de vennoten uitkeerbare winst effectief als dividend mag worden uitgekeerd, gezien de verplichte reservering waarvan hoger sprake.

De vennoten delen in de winst in verhouding tot het door hen ingebrachte kapitaal.

Na betaling van de schulden en kosten van de vennootschap zal het saldo in de eerste plaats worden aangewend voor de terugbetaling van de stortingen uitgevoerd voor de volstorting van de aandelen.

Als op alle aandelen niet in eenzelfde mate stortingen werden uitgevoerd, zullen de vereffenaars het evenwicht onder de aandelen vanuit het standpunt van de volstorting herstellen hetzij door een opvraging, hetzij door gedeeltelijke terugbetalingen.

De resterende activabestanddelen worden in gelijke mate onder de aandelen verdeeld.

11. OVERGANGSBEPALINGEN :

Benoeming bestuurders

Het aantal bestuurders wordt vastgesteld op drie en tot deze functie worden benoemd voor

onbepaalde duur :

- de heer Jan De Meuter voornoemd;

- de heer Herman Goeyens voornoemd;

- mevrouw Molenaers Anne voornoemd,

die hun mandaat hebben aanvaard en hebben bevestigd dat deze aanvaarding niet door wet is

verboden.

De bestuurders zullen hun mandaat onbezoldigd uitoefenen, behoudens andersluidende beslissing

van de algemene vergadering.

Controle

Er werd geen commissaris benoemd.

Eerste boekjaar

Het eerste boekjaar gaat in de dag van de neerlegging ter griffie van onderhavig uittreksel en eindigt

op eenendertig december tweeduizend vijftien, met dien verstande dat elke verrichting vanaf 1 april

2015 geacht wordt voor rekening van de vennootschap in oprichting te zijn gebeurd.

Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering wordt gehouden op vrijdag 24 juni 2016 om achttien uur.

Volmacht

Er wordt bijzondere volmacht gegeven aan de heer Nulens Paul, te 3620 Lanaken, Stationsstraat,

55, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, de vervulling van alle administratieve formaliteiten te

verzekeren.

12. RAAD VAN BESTUUR :

Tot gedelegeerd-bestuurder wordt benoemd, belast met het dagelijks bestuur, krachtens artikel 22 der statuten, met de macht om alleen op te treden : de heer Herman Goeyens voornoemd, die dit mandaat heeft aanvaard.

De gedelegeerd-bestuurder beschikt over de maatschappelijke handtekening en kan de vennootschap vertegenwoordigen tegenover alle openbare en private besturen zoals post, telefoon, telegraaf, openbare werken, enzovoort.

13. BIJZONDERE VOLMACHT :

Aan mevrouw Molenaers Anne voornoemd worden de volgende bijzondere bevoegdheden toegekend:

- het ondertekenen van de dagelijkse briefwisseling;

- het ondertekenen voor ontvangen van colli-aangetekende brieven en verzendingen van de besturen der posterijen, douane, besteldiensten, staat- en buurtspoorwegen, vervoersdiensten per spoor, water- of luchtwegen.

- alle rekeningen openen bij de banken of bij het bestuur der postcheques, op de geopende of de te openen rekeningen alle welkdanige verrichtingen doen, alle rekeninguittreksels tot goedkeuring ondertekenen.

- het verzorgen van alle betalingen aangegaan in het belang van de vennootschap, ten opzichte van derden.

VOOR EENSLUIDEND UITTREKSEL, afgeleverd vóór registratie met als enig doel te worden neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Tegelijk hiermede neergelegd : uitgifte van de akte van 13 april 2014 en onderhandse volmacht. (Get.) Notaris Xavier Voets te Bilzen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Voorbehouden

Mod PDF 11.1

aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
MODERO LIMBURG GERECHTSDEURWAARDERS, AFGEKOR…

Adresse
ONZE LIEVE VROUWSTRAAT 26 3740 BILZEN

Code postal : 3740
Localité : BILZEN
Commune : BILZEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande