MOMSCLUB

Association sans but lucratif


Dénomination : MOMSCLUB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.867.275

Publication

12/09/2013
ÿþ MOD 2.2

.dái rs In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

1111111qt1g111j11111111111

RECHTBANK VAN KOOPHANpEI.

~3-09- eej

tferrizt-TT

Ondernemingsnr : c=1. Benaming

(voluit) : MOMSCLUB

(verkort)

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetei : KIEVITSTRAAT 4A, 3941 EKSEL, BELGIË

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden,

1.Rutten Rob, bediende, geboren te Lommel op 3 november 1984 en wonende op de Kievitstraat 4a te 3941 Eksel

2.Delamotte Niels, bediende, geboren te Lommel op 14 februari 1979 en wonende op de Schapenstraat 24 bus B108 te 2140 Antwerpen

3.Bormans Hans, zelfstandige, geboren te Heusden op 27 oktober 1978 en wonende op de Elsensesteenweg 185 te 1050 Elsene,

die verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet betreffende de v.z.w.

STATUTEN.

Titel I: Naam --" Zetel  Doel  Duur

Art. 1  Naam: De vereniging draagt de naam: `MOMSCLUB'.

De naam moet steeds worden voorgedragen of gevolgd worden door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting v.z,w.

Art, 2  Zetel: De zetel van de vereniging is gevestigd te 3941 Eksel, Kievitstraat, 4a, Gerechtelijk Arrondissement Hasselt.

Art. 3  Doel: De vereniging heeft tot doel het aanbieden van artistieke en audiovisuele mogelijkheden en het aanbieden van podiumkansen aan jong muzikaal talent, Het organiseren van beurzen en evenementen. De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen, De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen, In het kader van het realiseren van het maatschappelijk doel kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Art. 4 -" Duur: De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden bij beslissing van de Algemene Vergadering, Opgericht op 7 augustus 2013..

Titel II: Leden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzi) van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

iiijtagen bij hetBelgisthStaatsbl1d =12709120T3 - Annexes dü Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 5  Leden: De vereniging telt werkende, niet-werkende en ereleden. Het aantal leden is onbeperkt. Het aantal werkende leden mag echter niet minder bedragen dan drie. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op hen toepasselijk. De niet-werkende leden steunen het doel van de vereniging maar genieten geen lidmaatschapsrechten.

Art. 6  Uittreding: Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden, mits de raad van bestuur daarvan schriftelijk in kennis te stellen.

Art. 7  Niet betaling van de verschuldigde bedragen: Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die de doelstellingen van de vereniging onderschrijft en die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt aanvaard. Niet-werkende leden treden toe door de betaling van het jáarlijks lidgeld.

Art. 8  Uitsluiting: De uitsluiting van een werkende, niet-werkende of erelid, kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordige stemmen en nadat het lid is gehoord, althans behoorlijk opgeroepen. Het betrokken lid heeft het recht zicht te laten bijstaan door een raadsman. Uitgetreden en/of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers, hebben geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kunnen geen teruggave vorderen van betaalde bijdragen of geleverde prestaties. Zij kunnen geen teruggave vorderen van de rekeningen van de vereniging, noch de zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Titel III: BIJDRAGEN

Art. 9  Bijdragen: De algemene vergadering stelt het bedrag van het jaarlijks lidgeld vast. Het jaarlijks Iidgeld mag evenwel niet hoger zijn dan twintig euro (E 20,00) per lid.

Titel IV: BESTUUR

Art. 10 --Raad van bestuur: De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie personen. Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

De raad van bestuur wordt gekozen uit de werkende leden door de algemene vergadering voor een periode Van maximum zes jaar, Hun mandaat is hernieuwbaar. De bestuurders zijn te allen tijde afzetbaar door de algemene vergadering.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aanduiden.

Art. 11 - Voortijdige beeindiging van het mandaat Raad van bestuur: Indien het mandaat vaneen bestuurder een voortijdig einde neemt , om welke reden ook nemen de overige bestuurders het opengevallen mandaat waar tot de eerstvolgende algemene vergadering.

Art. 12 - Verlies van het mandaat: De bestuurders verliezen hun mandaat:

-bij ontslag als bestuurder;

-bij het verlies van hun hoedanigheid als effecief lid;

-bij afzetting door de algemene vergadering, ingevolge een beslissing genomen bij twee/derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen,

Art. 13  Bijeenroeping en verloop van de raad van bestuur:

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter, op diens initiatief of op vraag van minstens één derde van zijn leden, telkens het belang van de vereniging het vereist,

Q

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Hij kan slechts geldig beraadslagen en besluiten indien ten minste de helft van zijn leden aanwezig of

, vertegenwoordigd zijn.

Een bestuurder kan zicht laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder mits het voorleggen van een geschreven volmacht.

Niemand kan meer dan één volmachtgever vertegenwoordigen.

De raad wordt voorgezeten door de voorzitter, indien verhinderd door de ondervoorzitter oudste der aanwezige leden. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen,

behoudens uitzonderingen voorzien in deze statuten.

Iedere bestuurder heeft recht op één stem. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen. De stemming is verplicht geheim in geval van aanwerving of ontslag van personeelsleden of andere aangestelden, of telkens wanneer een meerderheid van de bestuurders daarom verzoekt.

Van de besluiten worden notulen gemaakt, ondertekend door de secretaris. Alle bestuurders krijgen een afschrift van de notulen.

Art. 14 -- Bevoegdheid: De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigd deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

De raad van bestuur kan alle handelingen van beheer en beschikking verlichten die nuttig of noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, mits zij niet door de wet of de statuten werden voorbehouden aarr de algemene vergadering.

De raad van bestuur kan zijn beslissingsbevoegdheid gedeeltelijk delegeren aan één of meerdere van haar leden of aan een derde.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur, wordt de vereniging ten aanzien van derden in en buiten rechte vertegenwoordigd door de voorzitter.

Voor handelingen waarvan de waarde vijfduizend (E 5.000) overschrijdt, is de vereniging ten aanzien van derden slechts verbonden door de handtekening van de voorzitter en penningmester of een tweede bestuurslid.

De raad van bestuur kan steeds aan een van zijn leden of aan een derde een speciale machtiging verlenen om hem te vertegenwoordigen ten aanzien van derden

Art. I5  Dagelijks bestuur: De raad van bestuur kan aan één of meerdere van zijn leden of aan een derde, afgevaardigd bestuurder genoemd, geheel of gedeeltelijk het dagelijks bestuur van de vereniging toevertrouwen.

De raad van bestuur kan bij afzonderlijk besluit het bedrag bepalen beneden welk het dagelijks bestuur zonder machtiging van de raad van bestuur de vereniging kan verbinden.

Bij gebreke aan een dergelijke delegatie kunnen de daden van dagelijks bestuur door twee van de leden van de raad van bestuur worden gesteld.

Art. 16  Huishoudelijk reglement: de raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen. Het bestaan van het huishoudelijk reglement wordt meegedeeld aan de leden die dit reglement kunnen inzien op de zetel van de vereniging.

Titel V: ALGEMENE VERGADERING

Art. 17 - De Algemene Vergadering, jaarvergadering genaamd, wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet ten minste éénmaa] per jaar worden bijeengeroepen op een door de Raad van Bestuur nader te bepalen datum voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar. Alle werkende leden worden bij gewone brief uitgenodigd op de Algemene Vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

secretaris. Ze vermeldt dag, plaats en uur. De oproepingsbrief bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering kan op geldige wijze "

een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld zijn.

Art. 18  De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Ingeval de voorzitter niet aanwezig kan zijn, zit de ondervoorzitter 'van de Raad van Bestuur de Algemene Vergadering voor.

Art. 19  Bijeenroeping van de algemene vergadering: De algemene vergadering wordt minstens acht dagen op voorhand bijeen geroepen door de raad van bestuur bij gewone mededeling (brief, postkaart, fax, ledenblad, ..,)

De uitnodiging voor de algemene vergadering omvat tevens de agenda van de vergadering.

Elk voorstel dat door ten minste eenlvijde van de werkende leden ondertekend moet op de agenda worden geplaatst.

Art. 20  Verloop van de algemene vergadering: De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of indien verhinderd, door de oudste aanwezige bestuurders.

De voorzitter kan, indien de noodzaak zich voordoet, een secretaris en één of meerdere stemopnemers aanduiden onder de aanwezige werkende leden. De voorzitter, de secretaris en de stemopnemer(s) vormen dan samen het bureau. De functies van stemopnemer en secretaris kunnen door dezelfde persoon worden uitgeoefend.

Tenzij de wet of deze statuten het anders voorschrijven, worden de besluiten op de algemene vergadering genomen bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende stemmen.

Over een voorstel tot ontbinding van de vereniging of de statutenwijziging, kan de algemene vergadering slechts geldig beraadslagen en besluiten mits de bepaling vermeld in de wet betreffende de v.z.w, worden nageleefd.

Ieder effectief lid heeft recht op één stem.

Een effectief lid kan zicht laten vertegenwoordigen voor een bepaalde algemene vergadering door een ander effectief lid mits het voorleggen van een geschreven volmacht.

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Onthoudingen of ongeldige stemmen maken geen deel uit van de uitgebrachte stemmen om de uitslag te bepalen.

De stemming geschiedt bij handopsteking.

De stemming is verplicht geheim in geval van benoeming en afzetting van bestuurders, de uitsluiting van leden, of andere persoonsgebonden materies, of telkens wanneer een meerderheid van de aanwezige of vertewoordigde werkende leden daarom verzoekt.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de secretaris en opgenomen worden in een daartoe bestemd register, te raadplegen op de zetel van de vereniging. Alle werkende leden of belanghebbende derden kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de secretaris.

Art. 21 Bevoegdheid: De Algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de

machten die haar zijn toegekend door de weten door deze statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

de wijziging van de statuten;

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging worden toegekend;

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-de goedkeuring van de begrotingen en de rekeningen;

.-de ontbinding van de vereniging;

-de uitsluiting van een lid;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

-het vaststellen van een bedrag en datum van betaling van het jaarlijks lidgeld;

-beslissing over de bestemming van de goederen van de ontbonden vereniging,

Titel V: Begrotingen  Rekeningen

Art. 22  Boekjaar: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 december van dit jaar.

Art. 23  Bij het einde van elk boekjaar sluit de Raad van Bestuur de rekeningen van het verlopen jaar af en maakt de begroting voor het komende jaar op, De rekening en begroting worden aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering onderworpen. De contractuele aansprakelijkheid van de bestuurders ten aanzien van de vereniging neemt een einde wanneer de Algemene Vergadering kwijting verleent.

Art. 24  Eventuele aanstelling van een commissaris: DeAlgemene Vergadering heeft de mogelijkheid om bij gewone meerderheid een commissaris aan te stelten die belast is met de controle van de boekhouding. De Algemene vergadering stelt in voorkomend geval de modaliteiten van deze controle opdracht nader vast. Indien een commissaris wordt aangesteld zal deze commissaris de jaarvergadering bijwonen teneinde de nodige toelichting te geven betreffende de door hem uitgeoefende controle opdracht.

Titel VII: ONTBINDEINGEN  VEREFFENING

Art, 25: In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging duidt de algemene vergadering een of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Het eventueel actief, na aanzuivering van alle schulden, wordt door de vereffenaar overgemaakt aan één of -

meerdere verenigingen of instellingen, die een activiteit ontplooien die nauw verbonden is met het doel van de vereniging en dit op aanwijzing van de algemene vergadering die tot ontbinding heeft besloten.

Titel VIII SLOTBEPALINGEN

Art. 26

Voor ailes wat niet uitdrukkelijk in deze statuten en het huishoudelijk reglement is voorzien zijn de wet betreffende de v,z.w. en de gebruiken ter zake van toepassing.

OVERGANGSBEPALINGEN

Alle voormelde oprichters van de vereniging zijn na de oprichting in algemene vergadering bijeengekomen en na beraadslaging beslissen zij niet algemeenheid van stemmen:

Het eerste boekjaar neemt aanvang op heden en eindigt op 31 december 2013.

Het huidige lidgeld wordt bepaald op vijftig euro (E 50).

6!O02,2

I uiE, B Vcrunla

Het aantal bestuurders wordt voor de eerste maal bepaald op drie.

Worden aangesteld als bestuurders voor een termijn van zes jaar vanaf heden, op elk ogenblik afzetbaar:

a)RUTTEN Rob, vernoemd sub i ;

b)DELAMOTTE Niels, vernoemd sub;

c)BORMANS Hans, vernoemd sub;



Die aanvaarden. Hun mandaat is onbezoldigd. De aangestelde bestuurders zijn vervolgens bijeengekomen in raad van bestuur en hebben met eenparigheid van stemmen aangeduid als:

- voorzitter: RUTTEN Rob, voornoemde bestuurder sub a);

secretaris: DELAMOTTE Nièls, voornoemde bestuurder sub b);

- penningmeester: BORMANS Hans, voornoemde bestuurder sub c)

Die aanvaarde.

Aldus opgemaakt in drie exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de stichtingsvergadering,

gehouden te Eksel op 07/08/2013

Handtekeningen van de leden-oprichters, voorafgegaan door gelezen en goedgekeurd',

Voorzitter Secretaris Penningmeester

Rutten Rob Delamotte Niels Boymans Hans

Op dc raat:tc btx van huik B vErriysCirier7 Recto Naeru cri troedenigtrr:ld van dc instrurrrcritcrcnde Ytotari:,, hctnj van dc perso(oln(cn)

bevoeçd de vereniging Stichting of ten «r n;4lert van derden vert4+enkvoordtqerr

Ver&h en irandickc_nitig

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
MOMSCLUB

Adresse
KIEVITSTRAAT 4A 3941 EKSEL

Code postal : 3941
Localité : Eksel
Commune : HECHTEL-EKSEL
Province : Limbourg
Région : Région flamande