MONO ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : MONO ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 474.984.848

Publication

04/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 25.06.2014, NGL 30.06.2014 14243-0546-010
07/04/2014
ÿþBenaming (voluit) :Architectenbureau Unicum

(verkort) :

Rechtsvorm besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel: Verhenis 18

3700 Tongeren

Onderwerp akte : BVBA: statutenwijziging

Tekst Uit een akte voor Meester Jean-Marie THIJS, notaris te Tongeren de dato 27 februari 2014, t& registreren, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering van de de besloten vennootschap met beperkte: aansprakelijkheid "ARCHITECTENBUREAU UNICUM", waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 3700: Tongeren, Verhenis 18 ingeschreven in het rechtspersonenregister te Tongeren onder het: ondernemingsnummer 0474.984.848, werd gehouden.

Uit deze akte blijkt dat de agenda en de beraadslaging letterlijk luidt als volgt

"Agenda.

1. Wijziging van de benaming naar "MONO Architecten";

2. Wijziging van artikel 1 van de statuten teneinde deze in overeenstemming te brengen met het voornoemde agendapunt;

3. Volmacht voor de coördinatie van de statuten;

4. Machtiging aan het bestuursorgaan tot uitvoering van de te nemen beslissingen

BERAADSLAGING.

Eerste beslissing

De vergadering der aandeelhouders beslist met eenparigheid van stemmen de naam van de vennootschap tel

wijzigen in "MONO Architecten".

Tweede beslissing

De vergadering der aandeelhouders beslist met eenparigheid van stemmen artikel 1 van de statuten ais volgt tei

vervangen: "De benaming van de vennootschap luidt : "MONO Architecten"."

Derde beslissing

De vergadering verleent aan ondergetekende notaris aile machten om de gecoördineerde tekst van de statuten:

van de Vennootschap op te stellen, te ondertekenen en neer te leggen op de griffie van de bevoegde rechtbanW

van koophandel, overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake..

Vierde beslissing

De vergadering verleent alle machten aan het bestuursorgaan tot uitvoering van de genomen beslissingen,

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Worden gelijktijdig met neergelegd:

- eensluidend afschrift van de voormelde akte;

gecoördineerde statuten;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor behout

aan h(

Belgist Staatsbl

stwom

Neergelegd ter griffie der rechtbank y. koophandel te TONGEREN

26 -03- 2014

De Hoofdgriferiffie

Ondememingsnr 0474.984.848

05/12/2011
ÿþ Motl 2.1

Ulh In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte



Voor- IIlI 11I llhI 1111! IllI 11111 IllI 111111111 11I

behouder +11182613*

aan het

Belgisch

5taatsbia



r__

Ondernemingsnr : 0474.984.848

Neergelegd ter grime der rechtbank v. koophandel te TONGEREN

2 3 -11- 2011

Griffie

--------De,tIDetr

kffr

Benaming :

(voluit): Architectenbureau Unicum

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met I Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : 3700 Tongeren, Verhenis 18

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING

Uit een akte, verleden voor ons, Meester JOEL VANGRONSVELD, geassocieerd notaris te Eigenbilzen, op 18november 2011, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering bijeengekomen is van de vennoten van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Architectenbureau Unicum, met maatschappelijke zetel te 3700 Tongeren, Verhenis 18, hebbende het ondernemingsnummer 0474.984.848.

De vergadering heeft geldig de volgende besluiten genomen :

EERSTE BESLISSING :

De vergadering beslist eenparig de statuten te wijzigen om deze in overeenstemming te brengen met de opmerkingen van de Orde van Architecten van 2 september 2011 als volgt:

- toevoeging van volgende zin aan de tweede alinea van artikel 2:

7e wordt gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad."

I - vervanging van de tweede alinea van artikel 3 door volgende tekst: I "Behoudens wettelijke of deontologische beperkingen en op voorwaarde dat het gebeurt op een niet commerciële Iwijze en volgens het beheer van een goed huisvader, mag de vennootschap alle handelingen verrichten welke I rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel, indien zij het doel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten behorende tot de uitoefening van het beroep van architect, dienen en I hieraan ondergeschikt en bijkomstig zijn." I - de volledige vervanging van artikel 6 door de volgende tekst:

"Het aantal vennoten is onbeperkt. De "Architect-Vennoot" is een natuurlijke persoon die ertoe gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen i i en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Ten minste zestig procent (60%) van de aandelen alsook van de stemrechten zijn rechtstreeks of onrechtstreeks, l in het bezit van Architect-Vennoten.

De overige aandelen kunnen eigendom zijn van andere natuurlijke personen of rechtspersonen die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen en gemeld zijn bij de Raad van de Orde van architecten.

Rechtspersonen kunnen slechts vennoot zijn, voor zover zij een maatschappelijk doel hebben dat niet onverenigbaar is met het maatschappelijk doel van de vennootschap

Conform artikel 5 van de wet van 20 februari 1939 kunnen ambtenaren en beambten behoudens de voorziene afwijkingen, geen aandelen noch stemrechten in de vennootschap bezitten.

Een stagiair kan slechts oprichter of vennoot zijn indien zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één I van de tabellen van de Orde van Architecten het beroep van architect samen met hem in de vennootschap I i uitoefent.

Een nieuwe Architect-Vennoot kan slechts aanvaard worden bij toestemming van minstens de helft van de j i bestaande Architect-Vennoten, die bovendien minstens drie/vierde bezitten van de aandelen die behoren tot de I zestig procent (60 %) aandelen dit in het bezit zijn van Architect- Vennoten.

I Elke voorgenomen toetreding van nieuwe vennoten moet worden voorgelegd aan de bevoegde provinciale Raad I van de Orde van Architecten. !Indien niet voldaan is aan de voorwaarde dat zestig procent (60 %) van de aandelen alsook van de stemrechten I rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit dient te zijn van Architect-Vennoten, ingevolge het overlijden van een i natuurlijke persoon/architect-vennoot, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.



Voor- Luik B - vervolg

behouden

aan het

--BéTgisch

Staatsblad

I regel te stellen. De vennootschap mag in die periode het beroep van architect verder blijven uitoefenen. I Indien de overblijvende vennoot geen architect is, zal de vennootschap echter, tot regularisatie, voor alle ¬ handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen, die in naam en voor rekening van de vennootschap, dan wel in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, maar dient op de table opgenomen te zijn. De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aanelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt i voldaan aan voormelde voorwaarde. Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes maanden, zal de vennootschap het beroep van I architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

# De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. # Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn. Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar! wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of lot wijziging van het ; maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van! artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en het beroep van architect is te aanzien.

I Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke L Î persoon/architect-vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een architect-vennoot van del I tabel van architecten of de ontbinding van een vennoot-rechtspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van 1 architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg L met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. ! Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn. indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar 3 wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en het beroep van architect is tel aanzien."

- de volledige vervanging van artikel 7 door volgende tekst: "De aandelen zijn op naam en elke handeling die tot gevolg zou hebben dat de aandelen hun nominatief karakter verliezen, wordt uitgesloten. De aandelen worden ingeschreven in een register van aandelen te bewaren op de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Dit register omvat de nauwkeurige aanwijzing van elke vennoot, het aantal aandelen die hem toebehoren, alsook de # gedane stortingen. De aandeelhouders mogen kennis nemen van dit register. Elke belanghebbende derde mag ook kennis nemen van] # dit register, zonder verplaatsing van het register en middels een schriftelijk verzoek gericht aan de zaakvoerder die de i modaliteiten van deze raadpleging zal verduidelijken. De vennoten zijn ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van een provinciale Raad inzage te verlenen in het aandelenregister.

' !n geval van splitsing van het eigendomsrecht tussen vruchtgebruiker en naakte eigenaar zullen, behoudens L 1 andersluidende overeenkomsten tussen hen, alle stemrechten verbonden aan de aandelen ten opzichte van de vennootschap uitgeoefend worden door de vruchtgebruiker. Voor de architect-aandelen kan de uitoefening van het I stemrecht enkel toevertrouwd worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan een natuurlijk persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen. De aandelen zijn ondeelbaar. De vennootschap erkent maar één eigenaar voor elk aandeel wat de uitoefening van de 1 aan de vennoten toegekende rechten betreft. Indien het aandeel toebehoort aan verscheidene eigenaars heeft de vennootschap het recht de uitoefening van de aan het aandeel verbonden rechten te schorsen totdat een enkele persoon wordt aangewezen als eigenaar van het aandeel tegenover de vennootschap. Voor wat betreft de architect-aandelen moet deze persoon gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Elke voorgenomen overdracht van aandelen en elke splitsing van het eigendomsrecht over aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom moet worden voorgelegd aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten. 1 Elke voorgenomen overdracht van aandelen mag daarenboven niet tot gevolg hebben dat het aantal architect-aandelen daalt tot minder dan zestig procent (60 %) van het maatschappelijk kapitaal."

- vervanging van de vierde alinea van artikel 8 door volgende tekst: "Alle zaakvoerders zijn natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en I # ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Deze voorwaarden gelden meer algemeen i 1 voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: bestuurders, leden i van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars, enzovoort."

- toevoeging van volgende tekst na de vijfde alinea van artikel 8: i

i "De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke Iwijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder wordt gemeld, met i I opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft." vervanging van de volledige tekst van artikel 9 door volgende tekst:

j "Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerder aan hem toegekend, 1 # met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te del-eren

















































Voor-

behouden

aan het

e rgiscFi

Staatsblad

Luik B - vervolg

Î indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd, en behoudens inrichting door de algemene vergadering van een college van zaakvoerders, mag iedere zaakvoerder, alleen optredend, alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve; deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden. Elke zaakvoerder kan de vennootschap vertegenwoordigen ten aanzien derden en in rechte, hetzij als eiser, hetzij als verweerder.

Elke zaakvoerder kan bijzondere machten toekennen aan een mandataris. Elke mandataris is een natuurlijke persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Bij de handtekening onder elk stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

I Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. i

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en het beroep van architect is te aanzien.

indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bijvoorbeeld ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor aile handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van I

{ artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1839 op de bescherming van de titel en het beroep van architect is tel

aanzien." j

- toevoeging van volgende tekst na de derde alinea van artikel 11:

"Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke j personen met een niet-onverenigbaar beroep."

- toevoeging van volgende tekst na de eerste alinea van artikel 16:

'Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid. Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren."

- toevoeging van volgende tekst na de derde alinea van artikel 17:

'De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten worden overgedragen aan een derde architect. Tevens i dient een regeling getroffen te zijn met betrekking tot de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap."

- toevoeging van volgende tekst na de tweede alinea van artikel 22: "Wijziging van de statuten kan slechts gebeuren nadat de voorgenomen wijzigingen door de bevoegde Raad van de Orde van Architecten goedgekeurd zijn."

- vervanging van de eerste alinea van artikel 23 door volgende tekst

I"De aansprakelijkheid, met inbegrip van de tienjarige aansprakelijkheid, van de vennootschap, dient door een

I verzekering gedekt te zijn overeenkomstig de wet van 15 februari 2006."

II TWEEDE BESLISSING :

De vergadering verleent eenparig de machtiging aan de zaakvoerder om het nodige te doen voor de uitvoering van de beslissingen die heden werden genomen en geeft opdracht aan de notaris om de statuten aan te passen aan de hiervoor genomen beslissingen en over te gaan tot de coördinatie ervan.

t i

j VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

LMeester Joel Varonsveld _ ___

.

Voor-

behouden aan het 13-éigisa-

Staatsblad

Luik B - vervolg

Notaris met standplaats te Eigenbilzen

I

Tegelijkertijd neergelegd :

-- een eensluidend afschrift van het proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering

1 -- het formulier I (luik A en B) in twee exemplaren

I -- het formulier Il in twee exemplaren

-- het analytisch uittreksel

-- de gecoördineerde statuten

-- lijst artikel 75 W. Venn.

i

J

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/12/2011- Annexes du Moniteur belge

24/08/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 29.07.2011, NGL 19.08.2011 11417-0422-011
06/07/2010 : TGT000684
02/07/2009 : TGT000684
17/03/2009 : TGT000684
18/07/2008 : TGT000684
21/04/2008 : TGT000684
17/07/2007 : TGT000684
02/08/2006 : TGT000684
04/08/2005 : TGT000684
30/07/2004 : TGT000684
31/07/2003 : TGT000684
22/08/2002 : TGT000684

Coordonnées
MONO ARCHITECTEN

Adresse
VERHENIS 18 3700 TONGEREN

Code postal : 3700
Localité : Henis
Commune : TONGEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande