MOTOR TOURING CLUB COBRA BELGIUM, AFGEKORT : MTC COBRA BELGIUM

Association sans but lucratif


Dénomination : MOTOR TOURING CLUB COBRA BELGIUM, AFGEKORT : MTC COBRA BELGIUM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 476.920.789

Publication

03/10/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Vc VIII

behc

aar

Beif

Staaf

Rechtbank van koaphandei

'4 if SEPt 2013

t: HASSELT

Griffie

Ondernemingsnr : 476.920.789

Benaming

(voluit) : Motor Touring Club Belgium

(verkort) : Mtc Cobra Belgium

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Hazelnotenlaan 1, 3590 Diepenbeek

Onderwerp akte : Statuten

De ondergetekenden:

1. Maris Emmanuel, Hazelnotenlaan 1, 3590 Diepenbeek

2. Dreesen Vicky, Oostlaan 10, 3665 As

3. Maris Kim, Sprinkelestraat 25, 3690 Zutendaal

Naam, zetel, duur, doel

Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Motor touring club Cobra Belgium", afgekort Mtc Cobra Belgium.

Artikel 2, De zetel is gevestigd te 3690 Zutendaal, Sprinkelestraat 25, gelegen in het gerechterlijk, arrondissement Tongeren.

Artikel 3. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 4. De vereniging heeft tot doel:

Het organiseren van toeristische rondritten en toeristische, culturele en sportieve activiteiten en evenementen, het uitgeven en verspreiden van folders, brochures, vlugschriften en periodieke tijdschriften,' contacten leggen en te onderhouden met andere verenigingen en individuen.

De vereniging mag aile verrichtingen doen, welke rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel of van die aard dat zij de realisatie ervan begunstigen.

Leden.

Artikel 5. De vereniging bestaat uit effectieve leden, Zij hebben de volheid van rechten en verplichtingen voortspruitend uit deze onderhandse oprichtingsakte. Zij hebben alleen stemrecht. Hun aantal is onbegrensd maar mag echter niet minder dan drie bedragen. De personen die aansluiten bij Mtc Cobra Belgium worden "clubleden" genoemd. De clubleden komen niet tussen in het bestuur en de vereniging en hebben geen stemrecht.

Artikel 6. Effectieve leden worden tot de vereniging toegelaten bij beslissing van de raad van bestuur, beslissend bij de gewone meerderheid ttz de helft van de aanwezige effectieve leden plus één. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk. Bij toelating zal de raad van bestuur de duur van de toelating vastleggen. De oprichtende leden, hierboven vermeld, maken deel uit van de vereniging voor de onbepaalde duur.

Artikel 7. De toetreding tot de vereniging behelst de aanvaarding van de statuen en het reglement van inwendige orde en houdt de verplichting in tot nakomen ervan.

Artikel 8. De effectieve leden hebben geen recht op bezoldiging.

Artikel 9. De jaarlijkse bijdragen van de effectieve leden en de clubleden worden door de raad van bestuur vastgesteld. De persoonlijke verantwoordlijkheid van de effectieve leden blijft beperkt tot het bedrag van hun jaarlijkse bijdrage, zijnde ¬ 20,

Raad van Bestuur.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende hotaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzie n van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening, e

~p

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-traiiiiudan aan het Belgisch Staatsbad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 10. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minimum drie en maximum tien effectieve leden, benoemd onder effectieve leden, van de vereniging door de algemene vergadering voor de duur van drie jaar.

Artikel 11. De raad van bestuur kiest onder zijn effectieve leden een voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder.

Artikel 12. De raad van bestuur leidt de vereniging en vertegenwoordigt haar in rechterilijke en buitenrechterlijke akten. Hij heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om aile daden te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten voor de algemene vergadering voorbehouden zijn,

Artikel 13. Ten minste de helft van de bestuurders moet aanwezig zijn om geldig te kunnen beraadslagen.

Artikel 14. De daden die de vereniging verplichten, worden geldig ondertekend door de voorzitter en één bestuurder, die hun rechten niet moeten bewijzen. De gewone briefwisseling, de bewijsstukken van het dagelijks beheer zullen slechts één handtekening dragen, die van de voorzitter, van de secretaris of van de schatbewaarder.

Algemene vergadering

Artikel 15. De algemene vergadering is de bijeenkomst van de effectieve leden, samengeroepen om te beraadslagen over de belangen van de vereniging en te beslissen over de verwezelijking van haar doelstelling. Zij is het souverein orgaan van de vereniging. Zij vergadert minstens éénmaal per jaar in de maand januari.

Zij alleen is bevoegd inzake; uitsluiting van de effectieve leden, aanstelling of afzetting van de bestuurders, goedkeuring van de begroting en rekeningen, goedkeuring van het bestuur gevoerd door de raad van bestuur, wijzigingen van de statuten, ontbinding van de vereniging, al de beslissingen die buiten de perken vallen van de wettelijke of statutaire bevoegdheid van de raad van bestuur.

Artikel 16. Al de stemgerechtigde leden beschikken over één stem.

Artikel 17, De beslissingen worden bgenomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. ln geval van staking van de stemmen wordt de stemming ais ongeldig geschouwd. In de gevallen, als door de wet voorgeschreven, worden de beslissingen genomen door de bijzondere meerderheid van twee derden.

Artikel 18. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Ontbinding en vereffening

Artikel 19. De algemene vergadering kan ten allen tijde beslissen de vereniging te ontbinden en duidt dan ook een vereffenaar aan, belast met de vereffening van de ontbonden vereniging. In geval van ontbinding wordt het netto-actief van de vereniging overgedragen aan vereniging met sociale doeleinden.

Overgangsbepaling

Artikel 20, Worden als bestuurders genoemd, al de leden in de hoofding vernoemd. De raad van bestuur kiest onder zijn leden als voorzitter, Maris Emmanuel, als secretaris, Dreesen Vicky en als schatbewaarder, Maris Kim

Het bestuur heeft ook besloten om vanaf 30 september 2012 Westaedt Erwin te ontslaan in zijn functie van schatbewaarder van onze club en alsook als bestuurder

Te

Zutendaal,

Artikel 21

De algemene vergadering heeft in overeenstemming met de statuten tot bestuurders genoemd op 30

september 2012

Voorzitter: Maris Emmanuel, Hazelnotenlaan 1, 3590 Diepenbeek

Secretaris: Dreesen Vicky, Oostlaan 10, 3665 As

Schatbewaarder: Maris Kim, Sprinkelestraat 25, 3690 Zutendaal

Opgemaakt op 1 oktober 2012 te Zutendaal

Secretaris Schatbewaarder

Dreesen Vicky Maris Kim

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Vaarzitter

Maris Emmanuel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MOTOR TOURING CLUB COBRA BELGIUM, AFGEKORT :…

Adresse
HAZELNOTENLAAN 1 3590 DIEPENBEEK

Code postal : 3590
Localité : DIEPENBEEK
Commune : DIEPENBEEK
Province : Limbourg
Région : Région flamande