NARRATA

Divers


Dénomination : NARRATA
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 556.636.082

Publication

25/07/2014
ÿþ MOD

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

II IMBU il 1111

Neergelegd ter griffie der rechtbank y. koophandel Antwerpen, afd. lonen "

.

-

11 -07- 2014

De griffierPriffie

0 5 5 5 3 6 . 0 82

Ondernemingsnr . .

Benaming

(voluit): NARRATA

(verkort):

Rechtsvorm vzw

Zétei : Kanaalstraat 15 3650 Dilsen-Stokkem

Onderwerp akte oprichting vzw

Heden ten jare tweeduizend en veertien, de eerste juli, zijn samengekomen:,

1.BEMELMANS SARAH, ° Genk 24107/1991, wonende te 3630 Maasmechelen, Lindenlaan 119, van Belgische nationaliteit;

2.BROCKMANS Sofie, ° Bree 18/12/1978, wonende te 3650 Dilsen-Stokkem, Allemansweg 100, van Belgische nationaliteit;

3.GERON Gilberte Denise Johanna, ° Bree 28/09/1958, wonende-te 3650 Dilsen-Stokkem, Kanaalstraat 15, van Belgische nationaliteit;

4.SARRECHIA yanessa, ° Bree 30/04/1982, wonende te 3680 Maaseik, Tismansweg 6, van Belgische ' nationaliteit;

die verklaarden tussen hen een vereniging zonder winstgevend doel op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, en waarvan de statuten luiden ais volgt:

I.BENAMING EN ZETEL

Artikel 1, De vereniging draagt de naam "Narrata", v.z.w;

Artikel 2. De zetel is gevestigd in Dilsen-Stokkem, Kanaalstraat 15 in het gerechtelijk arrondissement

Tongeren;

IL DOEL

Artikel 3. De vereniging stelt zich tot doel in Vlaanderen initiatieven (activiteiten, vorming en projecten) ; aanbiedt i.f.v. lees- en taalbevordering.

Artikel 4, De vereniging onderschrijft àe rechten van het kind en de rechten van de mens, zoals omschreven respectievelijk in het Internationaal Verdrag betreffende de Rechten van het Kind en in het Europees Verdrag inzake de Rechten van de Mens, én aanvaardt de principes en de regels van de democratie;

III.RAAD VAN BESTUUR

Artikel 5. De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden,

door de algemene vergadering benoemd voor een periode van onbepaalde duur;

Artikel 6. Nieuwe leden kunnen zich schriftelijk of via mail kandidaat stellen en worden op voorstel van de raad van bestuur door de algemene vergadering aanvaard. De voorwaertie om als lid aanvaard te worden, is verantwoordelijkheid dragen vcior de vereniging en belangstelling hebben voor lees-, en taalbevordering;

Artikel De leden van de raad van bestuur vervullen hun mandaat kosteloos.

Artikel 8., Aan het mandaat van een lid van de raad van bestuur kan te allen tijde een einde gemaakt worden door de algemene vergadering bij gewone meerderheid mits een schriftelijke motivering door deze algemene vergadering. Ontslag wordt schriftelijk of via mail ingediend bij de voorzitter.

Artikel 9. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, penningmeester en secretaris. De raad van bestuur kan. aile andere functies die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk zijn, verkiezen.

de litz. van Lulle B Item-roide Recto Naam n en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzii van de perse(o)n(en) bevocgd do vereniging, stichting of organisme tén aanzien van derden le vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 10. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter per gewone omzendbrief of via email, ten minste acht dagen op vnorhancl of door gewone melding op de vorige vergádering. De uitnodiging bevat de agenda van de vergadering. De raad van bestuur kan ook samenkomen indien twee derde van de bestuurders gram verzoeken.

Artikel 11. De raad van bestuur heeft de ruimste bevoegdheden dm de besliSsingen te nemen en alle handelingen te verrichten die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging. Hij oefent aile bevoegdheden uit die niet uitdrukkelijk door de wét of statuten aan de algemene vergadering worden toegewezen.

Artikel 12. Dé raad van bestuur komt minstens driemaal per jaar samen.

IV.ALGEMENE VERGADERING

Artikel 13. De algemene vergadering bestaat uit nninsteiis 4 leden, waarvan minstens de helft longer is dan

50 jaar, De leden wordt benoemd voor een periode van onbepaalde duur. "

Artikel 14. Als lid kan tot de vereniging toetreden: ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering ais dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van. bestuur. Nieuwe leden kunnen zich schriftelijk of via mail kandidaat sellen bij de voorzitter. De voorwaarde om als lid aanvaard te worden, is verantwoordelijkheid dragen voor de vereniging en belangstelling hebben voor kunsteducatie.

Artikel 15, De leden van de algemene vergadering vervullen hun mandaat kosteloos.

Artikel 16. Elk lid kan te allen tijde zijn ontslag indienen door eenvoudig schrijven aan de voorzitter. Leden die tweemaal opeenvolgend niet in persoon of door >volmacht aanwezig zijn op een algemene vergadering worden als ontslagnemend beschouwd. Elk lid kan te allen tijde door de algemene vergadering worden uitgesloten met tweederde meerderheid, na door deze te zijn gehoord. Ontslag wordt schriftelijk ingediend bij de

voorzitter. "

Artikel 17. De algemene vergadering wdrdt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij eenvoudig schrijven

L.; of via e-mail en minstens tien dagen op voorhand t Volgens dezelfde procedure wordt de algemene vergadering

e

samengeroepen door de raad van bestuur op verzoek van minstens één vijfde van de leden van de algemene vergadering. De uitnodiging bevat de agendapunten. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 18. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien de wijziging gedetailleerd op de

e agenda is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door artikel 17 is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Een door deze tweede vergadering genomen besluit tot wijziging van de statuten zal door de burgerlijke rechtbank moeten worden bekrachtigd. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering,

" Artikel 19, Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met eenparigheid van stemmen worden besloten. Bil vrijwillige ontbinding van de vereniging Worden dezelfde regels ais deze beschreven voor het

ci> wijzigen der statuten Vereist. Een meerderheid van .twee derde der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid warden

ci> uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen" voorzien.

ere Artikel 20.. De. algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter en bij afwezigheid van de

" voorzitter door de secretaris van de raad van bestuur. Haar beslissingen worden ingeschreven in het verslag

van de vergadering, hetgeen bezorgd wordt aan de leden, Het register der verslagen ligt op het secretariaat ter

et

inzage.

Artikel 21. Tussen haar leden benoemt de algemene vergadering de leden van de raad van bestuur,

et

et Artikel 22. De leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander !id,

per yolmacht leder lid kan slechts drager zijn van één volmacht.

Artikel 23, De algemene vergadering heeft volgende bevoegdheid" z

-de goedkeuring en wijziging van de statuten

-de benoeming en afzetting van bestuurders

P: -de goedkeuring van rekeningen en begrotingen

-de kwijting aan bestuurders

-de uitsluiting van de leden van de algemene vergadering

trzi -de ontbinding van de vereniging

Naast de bevoegdheden vastgelegd in de wet van 27 juni 1921, bepaalt de algemene vergadering de

hoofdlijnen van de werking van de vereniging. " Ze draagt de eindverantwoordelijkhbid voor de globale

et programmatie en spreekt zich uit over de werking van de raad van bestuur aan wie zij het dagelijks beleid toevertrouwt. Dit betekent dat de uitspraken van de algemene vergadering richtinggevend zijn voor de raad van

P: bestuur. Alle bevoegdheden die niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering toegekend zijn, zullen worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Artikel 24. De algemene vergadering komt minstens tweemaal per jaar samen om zich uit te spreken over alle aspecten in het kader van hun bevoegdheden zoals bepaald in artikel 23.

V.VERDERE BESCHIKKINGEN

ilç B

Artikel 25. Over elke zitting worden nauien gem-aakt'die Cteleten worden toegezonden. De notulen zijn te

" allen tilde in te zien op het secretariaat. Derden met een weinig belang kunnen van de besluiten afschrift bekomen, ondertekend door de voorzitter.

Artikel 26. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden, Artikel 27. Ten einde haar doel te verwezenlijken zal de vereniging, in eigendom of gebruik, alle goederen . mogen bezitten die hiertoe nodig en nuttig zijn.

Artikel 28, Het boekjaar van de vereniging loopt Van 1 januari tot 31 december. De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden in de loop van het tweede kwartaal van het jaar voor het afsluiten van de rekeningen over het vooitije boekjaar en in het derde kwartaal van het jaar voor de begroting van het komend boekjaar.

Artikel 29. De vereniging is in rechte verbonden door een handtekening van één der bestuurders.

Artikel 30. Bij ontbinding zal het netto actief worden overgemaakt aan instellingen of organisaties van , , sociaal nut, hij voorkeur aan een soortgelijk initiatief of aan een maatschappelijk doel waarvoor de vereniging , zich tijdens de laatste jaren engageerde.

Artikel 31. Voor alles wat door de statuten niet geregeld wordt, wordt verwezen 'mar. .de wet van 27 juni 1921 " zoals gewijzigd door de wet van 2 mai 2002 en naar het huishoudelijk reglement, Voor wijziging aan het huishoudelijk reglement gelden dezelfde procedures als voor wijziging van statuten (zie artikel 18).

MOD 2.2

Artikel 32. Zijn benoemd tot lid van de raad van bestuur:

-13ROCKMANS Sotie, zie voormelde persoon sub..2

-GERON Gilberte Denise Johanna, zie voormelde persoonsub 3

-SARRECHIA Vanessa, zie voormelde persoon sub 4

Artikel 33, Zijn benoemd tot leden van de Algemene Vergadering;

-13emelmans Sarah, zie voormelde persoon sub 1

-Brockmans Sotie, zie voormelde persoon sub

-Geron Gilberte Denise Johanna, zie voormelde persoon sub 3

-Sarrechia Vanesse, zie voormelde persoon sub 4

,

Artikel 33. Krachtens de beschikking van de statuten is de raad van bestuur op 15/1212007 overgegaan tot

: de verkiezingen onder zijn leden van volgende functies:

-voorzitter; GERON Gilberte Denise Johanna

-penningmeester: SARRECHIA Vanesse

-secretaris: BROCKMANS Sotie

Voor de omschrijving van deze functies wordt verwezen naar het huishoudelijk reglement.

Allen hebben hun functie aanvaard en opgenomen.

Alzo opgemaakt in vier exemplaren en goedgekeurd door de algemene vergadering te Dilsen-Stokkem,

juli 2014;

.rAtt tt i vtnnipkkni Reflo Van do inrAl 1.1mnriforondo nolaris, lletzq *in de perso(n)n(en)

lirvrinljr1 ale vnionrointl 1111111Ing of ortpor.;n10 ton nanzien van derden to vertogmmonrdigen

Vpr5r, f" Lmirr en Imnillokr.'fliful

Coordonnées
NARRATA

Adresse
Z

Code postal : 3650
Localité : DILSEN-STOKKEM
Commune : DILSEN-STOKKEM
Province : Limbourg
Région : Région flamande