NATIONAAL VERBOND VAN ALL STYLE JU JUTSU, AFGEKORT : N.V.A.S.J.J.

Association sans but lucratif


Dénomination : NATIONAAL VERBOND VAN ALL STYLE JU JUTSU, AFGEKORT : N.V.A.S.J.J.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 442.179.349

Publication

09/03/2012
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2,2

Rechtbank van koophandel

27 FEB, 2012

te HASSELT

Griffie

Ondernemingsnr : 442.179.349

Benaming

(voluit) : Nationaal Verbond van All Style Ju Jutsu VZW

(verkort) : N.V.A.S.J.J.V.Z.W

Rechtsvorm : vzw

Zetel : 3530 Houthalen-Helchteren,Abelenstraat,4

Onderwerp akte : Wijziging Maatschappelijke zetel -Wijziging Statuten-Ontslag en benoemingen raad van bestuur

Plaats ; Steenakkerstraat,42A,Houthalen-Helchteren 3530

Bij de algemene vergadering van 5 januari 2012, onder voltallige aanwezigheid van al de leden is eenparig besloten over te gaan tot goedkeuring van volgende agendapunten ;

1.Wijziging maatschappelijke zetel ; De algemene vergadering besluit met eenparigheid over te gaan tot

wijziging van haar maatschappelijke zetel naar 3530 Houthalen-Heichteren,Steenakkerstraat,42A in het Gerechtelijk Arrondissement Hasselt

2.0ntslagneming bestuursleden : Hensen François voorzitter,Bijnens Léon ondervoorzitter,Bamps Pascal Secretaris,Stevens Erwin Penningmeester,Knuts Patrick Materiaalmeester nemen tevens ontslag uit hun bestuursfuncties hetgeen unaniem wordt aanvaard door de algemene vergadering.

3.Voorstelling en aanvaarding nieuwe leden : Veestraeten Ronny,Janssens Anne-Marie,Fernandez -Castro Milagro,Voermans Adrianus dewelke unaniem worden aanvaard door de aanwezige leden.

De algemene vergadering benoemt met éénparigheid van stemmen volgende raad van bestuur:

Fernandez-Castro Milagro,3530 Houthalen-Helchteren,Steenakkerstraat,42 A Bestuurslid

i Janssens Anne-Marie,3500 Hasselt , Maastrichtersteenweg,3, Bestuurslid

° Veestraeten Ronny,Steenakkerstraat,42A, Bestuurslid

. Voermans Adrianus,3530 Houthalen-Helchteren,Pelikaanstraat,12,Bestuurslid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

I N

*12053359"

V beh aa I3e Stat

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

, , M0D 2.2

De Algemene vergadering kiest uit de leden met éénparigheid van stemmen volgende mandaten voor haar bestuurders :

Veestraeten Ronny 3530 Houthalen-Helchteren,Steenakkerstraat,42A Voorzitter

Janssens Anne-Marie,3500 Hasselt,Maastrichtersteenweg,3 Ondervoorzitter

Voermans Adrianus,3530 Houthalen-Helchteren,Pelikaanstraat,12 Secretaris

Fernandez-Castro Milagro,3530 Houthalen-Helchteren,Steenakkerstraat,42A Penningmeester

4.W ijziging statuten :

De algemene vergadering van 05.01.2012 onder voltallige aanwezigheid van haar leden heeft unaniem de wijziging van de statuten goedgekeurd als volgt :

Artikel 1. De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk ( hierna "vzw" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003.

I. NAAM, ADRES, DOEL EN DUUR

Artikel 2: naam. De vzw draagt de naam "Nationaal verbond van all style Ju Jutsu " en stelt zich onafhankelijk en pluralistisch op.

Artikel 3: adres. De zetel van de vzw is gevestigd te 3530 Houthalen-Helchteren, Steenakkerstraat,42A gelegen in het gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Artikel 4: doel. De vereniging stelt zich tot doel te werken aan de sensibilisering ,ontwikkeling en de beoefening van de Hakko-Ryu Ju Jutsu sport van haar leden, hun deelname aan en het geven van cursussen ,het organiseren van wedstrijden en demonstraties.

De concrete activiteiten, waarmee de doelstellingen van de vzw worden verwezelijkt, willen een aantal criteria realiseren: Het fungeren ais Federatie,groeperen van zoveel mogelijk Budo-clubs&beoefenaars,zowel nationaal als internationaal.Het leveren van technische vragen eigen aan de sport,samenwerking met de gemeenten,sportdïensten,jeugddiensten.

Het installeren van een onthaal en documentatiecentrum met info en documentatiemateriaal

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zij kan alle roerende en onroerende goederen in vruchtgebruik of eigendom hebben, kopen of huren. De vereniging kan in ondergeschikte orde handelsdaden stellen, waarvan de inkomsten aangewend worden om haar maatschappelijk doel te realiseren.

Artikel 5: duur. De vzw is opgericht voor onbepaalde duur, maar kan te allen tijde ontbonden worden.

II DE LEDEN

Artikel 6: De stichters. De vereniging werd opgericht op 7 oktober 1989 door F. Kensen, J.Bultinck, E.Breugelmans,C.Schepers,V.Breugelmans,D.Verstraete,M.De Geest,D.Put,L.Vanlaer.

Art. 7 Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste drie bedragen. De vereniging telt werkende en niet-werkende leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden.De werkende leden zijn diegene wiens naam Is vermeld op de alfabetische ranglijst van het ledenregister hetgeen wordt vermeld in het ledenregister gehouden op de plaats waar de vereniging haar zetel heeft.De wettelijke bepalingen zijn alleen op de werkende leden toepasselijk. De rechten en verplichtingen van de niet-werkende leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

At 8 Ais lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de werkende leden.

Art. 9. De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als niet-werkende leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

Art. 10, De maximum ledenbijdrage bedraagt 200 ¬

Art. 9. Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Art.10. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten invorderen.

Art.11 De algemene vergadering kan het lidmaatschap beëindigen van een lid dat in strijd handelt met de doelstellingen van de vzw. Het lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden. De raad van bestuur kan een lid schorsen in afwachting van de algemene vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting.

Art.12 Het lidmaatschap van een lid eindigt, van rechtwege bij het overlijden van dat lid.

Art.13 Worden geacht automatisch ontslag te nemen: alle leden die driemaal opeenvolgend zonder verwittiging afwezig blijven op de algemene vergadering. Zij worden hiervan per brief verwittigd door de voorzitter van de vzw.

IV. DE ALGEMENE VERGADERING

Art.14: Samenstelling. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de vzw, bijgestaan door de secretaris die het verslag maakt van de vergadering. Bij afwezigheid van de voorzitter en/of secretaris, kiezen de aanwezigen ter plaatse een vervanger.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts èèn ander lid vertegenwoordigen .Elk lid beschikt slechts over èèn stem op de algemene vergadering.

Art.15 De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten,het benoemen en ontslaan van de bestuurders,het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen,het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een lid.

Art.16 De algemene vergadering wordt gelldig bijeen geroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist,

Zij moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komende jaar.

Art,17 Deze algemene vergadering gaat door in de loop van de maand januari

Art. 18 De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergaering samen te roepen wanneer één vijfde van de werkende leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit bij aangetekende brief waarin de te behandelen agandapunten zijn vermeld.ln dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de vijftien werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde punten.

s

,,

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art.19 De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn,ondertkend worden door de voorzitter,of twee bestuurders.Alle werkende leden moeten worden opgeroepen bij gewone brief of bij aangetekende brief tenminste zeven werkdagen voor de vergadering.

Art.20 De oproepingsbrief die plaats,dag en uur van de vergadering vermeldt,bevat de agenda,die wortd vastgelegd door de raad van bestuur.Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door één twintigste van de werkende leden,moet eveneens op de agenda worden vermeld.Dit onderdwerp moet uiteraard door één twintigste van de leden worden ondertekend en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn.Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen in geen geval worden behandeld.

Artilcel 21., In gewone gevallen worden de besluiten genomenn bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Art.22 Tot wijziging van de statuten kan slecht worden overgegaan indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen,zoals door deze statuten is bepaalden waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen,ongeacht het aantal aanwezigen.Een door deze tweede vergadering genomen beisuit tot wijziging van de statuten zal door de Burgerlijke Rechtbank moeten worden bekrachtigd.Voor elke statutennwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist,00k op de tweede algemene vergadering.Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met eenparigheid van stemmen worden besloten.

Art.23 Bij vrijwilligeontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor wijziging van de statuten vereist.

Art.24 Een meerderhied van twee derde der stemmen is vereist voor de uitsluiting van een lid.Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Art.25 Van elke vergadering worden notulen gemaakt,die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan de zetel door de leden of iedere belanghebbende derden worden ingezien?Uiittreksels daarvan worden geldig ondertkend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

III REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Art 26 Het boekjaar van de vereniging looppt van 1 januari tot 31 december.De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor.Beide worden ter goedkeuring aan de alggemene vergadering voorgelegd.

IV. 17E RAAD VAN BESTUUR

Art. 27: De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, gekozen uit de algemene vergadering en samengesteld uit de werkende leden.Kandidaturen voor de raad van bestuur moeten minsten vijf kalenderdage voor de algemene vergadering, waarin de verkiezingen plaatsvinden, toekomen op het secretariaat van de vereninging.

Art. 28 De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vzw, met uitzondering van die handelingen waarvoor de algemene vergandering exclusief bevoegd is. De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Art.29 De bestuurders worden benoemd voor een periode van drie jaar,doch zijn opnieuw herkiesbaar.

Art.30 De algemene vertegenwoordigersbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door de voorzitter,de Ondervoorzitter,de secretaris en de penningmeester.

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vzw,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad van bestuur kan uitvoerende bevoegdheden delegeren naar het dagelijks bestuur, samengesteld uit leden van de raad van bestuur.

Art. 31 Samenkomsten van de raad van bestuur. De raad van bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter en de secretaris op geregelde tijdstippen, zo vaak het belang van de vzw het vereist, maar minstens vier maal per jaar, alsook na oproeping van één derde van de leden van bestuur.

De raad van bestuur kiest in zijn midden een secretaris en een penningmeester. Zij vervullen deze functies in alle beleidsorganen.

De raad wordt voorgezeten door de voorzitter, bijgestaan door de secretaris voor het verslag op te maken. Bij afwezigheid van de voorzitter en/of de secretaris kiezen de aanwezigen ter plaatste een plaatsvervanger. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vzw of in elke andere vergaderzaal, aangewezen in de oproepingsbrief.

De wijze van oproeping is conform de werkwijze voor de algemene vergadering.

Art, 32: Aanwezigheidsquorum en stemming

Om geldig te kunnen beraadslagen moet de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Er wordt beslist bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen heeft de voorzitter de doorslaggevende stem. leder lid kan, bij afwezigheid, een schriftelijke volmacht geven aan een ander lid. Een lid kan maximum één ander lid vertegenwoordigen.

Bij een beraadslaging over een punt dat tegenstrijdige belangen inhoudt, maakt de betrokken bestuurder dit spontaan bekend en mag hij niet deelnemen aan de beraadslaging en de stemming over dit punt.

Art.33: De notulen

Van elke samenkomst van de raad van bestuur worden er notulen opgesteld, die op de volgende raad van bestuur goedgekeurd worden.

De originele notulen van de raad van bestuurd worden samengebracht in het notulenboek, ondertekend door de voorzitter en de secretaris en zijn ter inzage van de leden van de algemene vergadering die hun inzagerecht willen uitoefenen.

De notulen worden verstuurd aan de Leden van de raad van bestuur ten laatste 14 dagen na de vergadering.

V. HET DAGELIJKS BESTUUR

Art.34: Voorwaarden en samenstelling van het dagelijks bestuur

De taken in verband met het dagelijks bestuur kunnen door de raad van bestuurd worden overgedragen aan een dagelijks bestuur. Het dagelijks bestuur bestaat uit de voorzitter, de secretaris en de penningmeester en leden gekozen uit de raad van bestuur. Het dagelijks bestuur handelt als college. Het dagelijks bestuur stelt aile handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vzw te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken. Het dagelijks bestuur benoemt en ontslaat het personeel en voert binnen de begroting het financieel beleid. De leden van het dagelijks bestuur brengen op de eerstvolgende vergadering van de raad van bestuur verslag uit van hun activiteiten en beslissingen.

VI VERTEGENWOORDIGING

Artikel 35: Meerhandtekeningclausule. De vzw wordt vertegenwoordigd in rechte en ten overstaan van derden door de gezamelijke handtekening van de voorzitter en de penningmeester. Indien de termijn van hun mandaat verstreken is, eindigt het mandaat van rechtswege.

VII. VERKIEZINGEN VAN DE GEMANDATEERDEN

Artikel 36: Termijn en werkwijze. Alle mandaten worden om de 3 jaar opnieuw verkozen, te beginnen in het eerste kwartaal van 2012 . De voorzitter en de raad van bestuur door de algemene vergadering, de secretaris en de penningmeester door de raad van bestuur. Alle

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

gemandateerden'zijn herkiesbaar. Indien zich bij de verkiezing van mandaten een staking van stemmen voordoet, is een tweede stemronde vereist.

VII. ONTBINDING, NIETIGHEID EN VEREFFENING

Artikel 36: Ontbinding. De vzw kan op elk ogenblik vrijwillig ontbonden worden. De algemene vergadering zal worden samengeroepen en beslist conform de bepalingen van de m.b.t. de ontbinding van de vzw.

De rechtbank van eerste aanleg kan op verzoek van derden de gerechtelijke ontbinding uitspreken van de vzw in een aantal gevallen,

Artikel 37: Bestemming van het netto-actief. De vereffenaars zullen bij ontbinding van de activa, na aanzuivering van de schulden, een bestemming geven aan een organistie die zo goed mogelijk de doelstellingen van vzw Nationaal verbond van All style Ju Jutsu benadert.

Artikel 38: Bekendmaking. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelefd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatblad overeenkomstig de vzw wetgeving en de uitvoeringbesluiten daaromtrent.

Xl. SLOT

Artikel 39: slot. Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de vzw wetgeving toepasselijk.

De statuten en de namen van de bestuurders zullen bekend gemaakt worden in het B.S. Het verzoek om bekendmaking gebeurt aan de hand van een ad hoc formulier beschikbaar bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel (ingevulde cheque voor oprichting van een vzw bijvoegen). De griffie moet het verzoek tot bekendmaking in het BS opsturen.

Deze gewijzigde statuten werden onder voltallige aanwezigheid van de leden unaniem goegekeurd.

Art. 40: Voor de uitwerking van en verdere verklaring van de begrippen in de statuten wordt verwezen naar het huishoudelijk reglement.

Voor-Vbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Veestraeten Ronny Janssens Anne-Marie Voermans Adrianus

Voorzitter Ondervoorzitter Secretaris

Fernandez-Castro Milagro Penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Coordonnées
NATIONAAL VERBOND VAN ALL STYLE JU JUTSU, AF…

Adresse
ABELENSTRAAT 4 3530 HOUTHALEN-HELCHTEREN

Code postal : 3530
Localité : Helchteren
Commune : HOUTHALEN-HELCHTEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande