NEWFOUNDLAND CLUB BELGIUM (VERKORT) N.C.B.

Divers


Dénomination : NEWFOUNDLAND CLUB BELGIUM (VERKORT) N.C.B.
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 553.579.988

Publication

16/06/2014
ÿþ Maa 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

' Ondernemingsnr : C: 3 %

Benaming

(voluit) NEWFOUNDLAND CLUB BELGIUM

(verkort) : N.C.B.

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Stevoartsekiezel 462 te 3512 St voort

Onderwerp akte : Oprichtingsakte houdende statuten - Benoemingen Raad van Bestuur

De algemene vergadering van N.C.B. V.Z.W., met zetel te 3512 Stevoort, Stevoorstekiezel 462,`

bijeengekomen op 13 mei 2014, heeft met éénparigheid van stemmen de volgende

statuten goedgekeurd

DEEL A: ONDERHANDSE AKTE HOUDENDE STATUTEN

De ondergetekenden:

-Counotte Jan, Zaakvoerder, geboren te Leuven, op 22-12-1967, wonende te Vanasschestraat 29, 2547. Lint.

-Vanyseren Marc, Bediende, geboren te Watermael-Boitsfort , op 29-12-1961, wonende te Chaussée de: Nivelles 221, 5032 Bothey.

-Mertens Gino, Arbeider, geboren te Reet, op 27-03-1973, wonende te Albert Servaeslaan 8, 2840 Rumst. -Vanseymortier Michael, Verzekeringsagent, geboren te , op 25-08-1973 wonende te Route de Fresnes 230, 7812 Mainvault.

-Haeck Didier, Arbeider, geboren te Sambreville, op 06-03-1968 , wonende te Rue de Fallsolle 386, 0060 Sambreville.

-Bogaerts Patrick, Zaakvoerder, geboren te Herk de Stad, op 08-07-1961, wonende te Stevoortsekiezel 462, 3512 Stevoort.

-Pauly Maria, Huisvrouw, geboren te Val-Meer op 14-02-1958, wonende te Stevoortsekiezel 462, 3512, Stevoort.

-Vereist Pascal, Arbeider, geboren te Doel op 14-12-1972, wonende te Dreefstraat 1, 9130 Doel.

allen van de Belgische nationaliteit, verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan zij de statuten als volgt vaststellen:

I. NAAM  ZETEL  DOEL -- DUUR

Artikel 1 ; De vereniging heeft als naam " NEWFOUNDLAND CLUB BELGIUM vzw" . de vereniging behoudt: zich het recht om voor aile akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken van de vereniging de.

" verkorte naam "N.C.B." vzw te gebruiken.

Artikel 2 ; De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Unie Sint Hubertus vzw. (K.K.U.S.H. vzw).

' Waarvan zij zowel het huidige als elk later in voege tredend reglement aanvaardt. Zij erkent de Conventie' van 12 februari 1928, die een herziening inhoudt van het pact van 6 januari 1906 en aan de basis ligt van de: Belgische Kynologische vereniging. Zij aanvaardt de reglementen in voege en die welke in het vervolg vast te' stellen zijn, en legt zich de verplichting op hieraan te gehoorzamen. Zij verbindt er zich toe elke organisatie, niet aangesloten bij de K.K.U.S.H. of het Féderation Cynologique Internationale (F.C.I.) noch moreel, noch' daadwerkelijk te steunen.

Artikel 3 : De Maatschappelijke Zetel van de vereniging is gevestigd Stevoortsekiezel 462, 3512 Stevoort.' De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Limburg. Alle stukken voorgeschreven door de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

I1I~iuAhum~iiifl~Ni~

*19117359

RECHT$ANKvan KOOPHANDEL

te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

0 4 JUNI 2014

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MoD2.2

VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de Griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemde gerechtelijk arrondissement.

Artikel 4 ° Het doel van de vereniging is Newfoundlander fokkers en liefhebbers samen te brengen, het

fokken van het ras in zijn zuiverste vorm aan te moedigen en de hondensport te bevorderen.

De vereniging tracht dit doel te bereiken door

Het organiseren van een Jaarlijkse Clubmatch,

Het geven van lezingen en het organiseren van vergaderingen,

Het verlenen van elke voorlichting betreffende aankoop, verzorging, fokkerijen en opvoeding.

Het ondersteunen van elke sportieve activiteit.

Verder door andere wettige middelen die aan het doel bevorderlijk zijn en mits deze niet in strijd zijn met de

bepaling van de K.K.U.S.H. vzw. Met het oog op het verwezenlijken van dit doel, zal de vereniging alle

roerende en onroerende goederen kunnen verwerven die zij nuttig en nodig acht en kan zij onder andere

overgaan tot de exploitatie, de inrichting van lokalen geschikt voor de hondensport en de bijbehorende kantine

of ontspanningslokalen. De vereniging zal tevens gerechtigd zijn alle geschenken te aanvaarden welke haar

worden toebedeeld in het kader van haar maatschappelijke doel.

Artikel 5 : De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 6 : Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

IL OVERNAME FEITELIJKE VERENIGING

Artikel 7 : N.C.B. vzw neemt alle rechten en verplichtingen van de feitelijke vereniging NEWFOUNDLAND CLUB BELGIUM over,

De feitelijke vereniging houdt op te bestaan vanaf het ogenblik van oprichting van N.C.B. vzw en wordt volledig overgenomen door N.C.B. vzw.

III. LIDMAATSCHAP

Artikel 8 : Het aantal leden is onbeperkt en als volgt samengesteld :

a. Leden : dit zijn de effectieve leden van de Algemene Vergadering die aldaar stemrecht hebben, de Algemene vergadering vormen en het beleid van de vergadering bepalen, en hetzij stichtend lid ( deze leden hebben vanaf het eerste jaar stemrecht) zijn, hetzij effectief lid aanvaard zijn in overeenstemming met artikel 8.

b. Toegetreden leden ; dit zijn leden die de statuten aanvaarden, deelnemen aan de activiteiten, maar geen lid zijn van de Algemene Vergadering, en ais dusdanig aanvaard zijn in overeenstemming met artikel 8.

c. Familieleden : zijn de inwonende familieleden van zowel effectieve, als toetredende leden. Zij mogen als bij-lid worden beschouwd en betalen een jaarlijkse bijdrage van 15¬ . Zij mogen aan alle activiteiten deelnemen van de Vereniging, Zij kunnen toetredend lid worden volgens artikel 8.

d. De vereniging telt minstens drie leden.

e, De ondergetekende oprichters zijn de eerste effectieve leden.

f. De leden van de vereniging zijn tenminste 18 jaar.

Artikel 9 : Iedereen kan toetredend lid worden door een schriftelijke aanvraag tot de secretaris te richten, die e op zijn/haar beurt aan de raad van bestuur zal voorleggen. De raad van bestuur onderzoekt de aanvraag, aanvaardt of verwerpt ze en in het laatste geval is ze niet verplicht haar verwerping te motiveren. Daarna zal de aanvraag gepubliceerd worden. Na één jaar (vanaf de datum van het betalen van het lidgeld), van toetredend lid te zijn, kan dit worden omgezet in effectief lid, mits een schriftelijke aanvraag bij het secretariaat en een evaluatie op de eerstvolgende bestuursvergadering,

Bij aanvaarding wordt het toetredend lid effectief lid en heeft automatisch stemrecht op de eerstvolgende Algemene Vergadering. Dit zal ook worden gepubliceerd

Artikel 10 : De lidmaatschapsbijdrage is bepaald op maximum 150¬ en wordt jaarlijks bepaald door de Algemene Vergadering. Personen die reeds lid zijn van een Kynologische vereniging niet aangesloten bij K.K.U.S.H.vzw, of lid zijn van een buitenlandse vereniging die door de F.C.I. niet wordt erkend, kunnen geen lid worden of blijven van de vereniging.

Artikel 11 ; De leden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht

a.de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te

leven

b.de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 12 : Een ontslagneming is slechts geldig indien zij geschiedt voor 1 januari en per aangetekend schrijven verstuurd wordt naar de voorzitter of secretaris, of door staking van betaling van de lidmaatsçhapsbijdrage. Uittredende leden hebben geen recht op sociale verwezenlijking. Kunnen uitgesloten worden, leden die de verplichtingen, opgelegd door artikel 9 op ernstige wijze schendt. Of leden die

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

desondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen. De uitsluiting wordt door de Algemene Vergadering uitgesproken met meerderheid van de aanwezige stemgerechtigden, de belanghebbende dient vooraf gehoord en de nodige inlichtingen te verstrekken aan de raad van bestuur. Deze laatste zal per aangetekend schrijven hiertoe worden uitgenodigd. Elke persoon door een sanctie getroffen, waarvan de uitwerking zich beperkt tot de kring van de vereniging, indien zij meent dat de beslissing tegen haar genomen, de standregelen niet eerbiedigt, heeft het recht hoger beroep aan te tekenen bij de kynologische raad. Dit beroep is in elk geval ontvangbaar, indien de vereniging de uitbreiding van de sanctie tot gans de K.K.U.S.H. aanvraagt. De persoon getroffen door een sanctie zal hiervan per aangetekend schrijven verwittigd worden en zal op dezelfde wijze van zijn recht op hoger beroep in kennis gesteld worden.

W. RAAD VAN BESTUUR

Artikel 13 : De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit tenminste 3 bestuurders en maximum 8 bestuurders , De leden van de raad van bestuur warden verkozen door de Algemene Vergadering. De stemming gebeurt geheim. Enkel de effectieve leden hebben stemrecht, Stemmen bij procuratie (volmacht) is niet toegestaan. Het mandaat van de verkozen bestuurders is in principe drie jaar, met dien verstande dat om het jaar twee leden van de raad van bestuur dienen herverkozen te worden. Zij oefenen hun mandaat onbezoldigd uit, tenzij de Algemene Vergadering dit anders zal bepalen.

Artikel 14 : De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De overige leden zijn gewoon lid van de raad van bestuur, hen kan een specifieke functie worden toegekend door de raad van bestuur,

Artikel 15 : De raad van bestuur is belast met de uitvoering van de beslissingen van de raad van bestuur, handelt alle lopende zaken af en treed op in naam van de vereniging in dringende gevallen, doch geeft hiervan verantwoording op de eerstvolgende vergadering van de raad van bestuur.

Artikel 16 : Indien tijdens het mandaat van de raad van bestuur het aantal leden beneden de drie gedaald is, zullen de bestuurders tijdens het lopende jaar door coöptatie het aantal leden van de raad van bestuur kunnen aanvullen tot drie. Deze coöptatie dient bekrachtigd te worden op de volgende Algemene Ledenvergadering door de effectieve leden. De gecoöpteerde leden zullen slechts het mandaat uitoefenen en beëindigen van diegene die zij vervangen.

Artikel 17 Verbintenissen met betrekking tot de vereniging, worden door minstens één lid van de raad van bestuur geldig ondertekend voor aile bedragen. Voor aile onderhandse en notariële akten is de handtekening van twee leden van de raad van bestuur vereist. De vereniging wordt in rechte vertegenwoordigd door haar voorzitter, zowel als eiser of als verweerder. Indien hij gerechtigd is door de raad van bestuur kan hij overgaan tot een procedure.

Artikel 18 : Het huishoudelijk reglement wordt vastgesteld door de beheerraad en regelt alle zaken waarin deze statuten niet voorzien. Het mag geen bepaling bevatten in strijd met deze statuten.

IV. ALGEMENE VERGADERING;

Artikel 19 : De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur op een datum die voor 31 maart van dat jaar valt. Uitnodigingen dienen ten minste 15 (vijftien) dagen op voorhand te worden verstuurd. Deze uitnodiging bevat ondermeer de dagorde, met het rapport van de secretaris over het beheer van de raad van bestuur, het financiële verslag van de penningmeester die zijn rekeningen tot controle en goedkeuringen neerlegt aan de Algemene vergadering. Het bevat ook namen van de uittredende leden van de raad van bestuur. Deze laatste kunnen zich herverkiesbaar stellen en achter hun namen worden de namen van de nieuwe kandidaten geschreven. Nieuwe kandidaat bestuurders dienen per aangetekend schrijven (poststempel telt in dit geval) voor 1 januari van het nieuwe jaar hun kandidatuur te stellen.

Voor de vergadering zal door een kascommissie die bestaat uit twee effectieve leden die geen deel uitmaken van de raad van bestuur een controle uitgevoerd worden. Zij brengen hierover verslag uit op de Algemene Vergadering, Het financiële verslag zal onderzocht worden door de raad van bestuur tijdens de vergadering gehouden voor de Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering dient dit verslag goed te keuren, Enkel de effectieve leden die hun lidmaatschapsbijdrage betaald hebben voor de Algemene Vergadering hebben stemrecht.

Artikel 2Q : De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor :

a.Het wijzigen van statuten.

b.Het benoemen en afzetten van de bestuurders,

c.Desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend.

d.De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen.

e.Het goedkeuren van de begroting en rekeningen.

f.Het vrijwillig ontbinden van de vereniging.

u

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOP 2.2

g.Het uitsluiten van een lid.

h.De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

Afie gevallen waarin de onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 21 : Een buitengewone Algemene Vergadering wordt gehouden telkens als

-de raad van bestuur hiertoe beslist.

-Minstens één derde van de leden van de raad van bestuur dat uitdrukkelijk verzoekt, zal de Buitengewone Algemene Vergadering worden bijeengeroepen door de secretaris en bij gebreke hieraan te voldoen, zullen de leden van de raad van bestuur het nodige initiatief kunnen nemen na een periode dat zij de secretaris hiertoe hebben aangemaand en hem/haar de gelegenheid gegeven hebben deze buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen binnen 21 dagen.

-Indien één vijfde van de effectieve leden een dergelijke zaak verzoekt. Het verzoek moet gericht worden aan de secretaris. Indien de secretaris binnen de 21 dagen na het verzoek hieraan geen gevolg geeft zullen de effectieve leden of één van hen het initiatief kunnen nemen tot het bijeenroepen van een buitengewone algemene vergadering.

Artikel 22 : Elke wijzigingen van de huidige statuten dient door twee derde van de leden die stemrecht hebben in de algemene vergadering te worden goedgekeurd. Wordt aan deze eisen niet voldaan, dan kan na minimum 15 dagen een tweede vergadering bijeen geroepen worden die geldig zal beraadslagen wat ook het aantal aanwezigen zij,

De goedgekeurde wijzigingen zullen vervolgens medegedeeld worden binnen de dertig dagen aan het secretariaat van de afgevaardigde van de vergadering der afgevaardigden van de K.K.U.S.H.vzw en de griffievan de rechtbank van Koophandel.

V ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 23 ; Tot ontbinding van de vereniging kan slechts worden overgegaan na een buitengewone algemene vergadering die hiertoe bijeengeroepen werd. De sociale verwezenlijking zal aan de K.K.U.S.H. of aan een gelijksoortige vereniging die eenzelfde doel nastreeft, worden toegekend.

In geval van ontbinding heeft de K.K.U.S.H. het recht na te gaan of de voornoemde maatregelen wel degelijk in acht genomen werden.

Artikel 24 : Onvoorzien gebeurtenissen die niet door de huidige statuten worden voorzien, worden geregeld in overeenstemming met de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk en zullen door de raad van bestuur volgens de regels en gewoonten van de K.K.U,S.H. worden opgelost.

Vl. SLOTBEPALINGEN

Artikel 25: Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de VZW Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing; tevens wordt verwezen naar het huishoudelijk reglement.

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering, gehouden te Stevoort api 3/05/2014, en ondertekend door alle stichtende leden in zoveel exemplaren als er stichtende leden zijn, plus één exemplaar bestemd voor publicatie in het Belgisch Staatsblad,

DEEL B: BENOEMING VAN BESTUURDERS

De stichtersvergadering van N.C.B. V.Z.W., met zetel te 3512 Stevoort, Stevoortsekiezel 462, bijeengekomen op 13/05/2014 heeft tot leden van de Raad van Bestuur benoemd voor een termijn van drie jaren:,

1.Counotte Jan, Zaakvoerder, geboren te Leuven, op 22-12-1967, wonende te Vanasschestraat 29, 2547 Lint.

2.Vanyseren Marc, Bediende, geboren te Watermaef-Boitsfort , op 29-12-1961, wonende te Chaussée de Nivelles 221, 5032 Bothey,

3.Mertens Gino, Arbeider, geboren te Reet, op 27-03-1973, wonende te Albert Servaeslaan 8, 2840 Rumst. 4.Vanseymortier Michael, Verzekeringsagent, geboren te , op 25-08-1973 wonende te Route de Frasnes 230, 7812 Mainvault.

5.Haeck Didier, Arbeider, geboren te Sambreville, op 06-03-1968 , wonende te Rue de Falisolle 386, 5060 Sambreville.

6.Bogaerts Patrick, Zaakvoerder, geboren te Herk de Stad, op 08-07-1961, wonende te Stevoortsekiezel 462, 3512 Stevoort,

7.Pauly Maria, Huisvrouw, geboren te Val-Meer op 14-02-1958, wonende te Stevoortsekiezel 462, 3512 Stevoort.

MOD 2.2

Luik B - vervolg

allen van de Belgische nationaliteit.

Deze bestuurders aanvaarden en hebben in de volgende hoedanigheid verkozen en aangesteld als:

Voorzitter; Pauly Maria, zoals hiervoor vereenzelvigd.

-1 ste ondervoorzitter: Counotte Jan (NL), zoals hiervoor vereenzelvigd.

-2de ondervoorzitter; Vanseymortier Michael (ER), zoals hiervoor vereenzelvigd.

-Secretaris; Vanyseren Marc (NL+FR), zoals hiervoor vereenzelvigd.

-Penningmeester: Mertens Gino, zoals hiervoor vereenzelvigd.

-Commissaris: Haeck Didier, zoals hiervoor vereenzelvigd.

-Commissaris : Bogaerts Patrick, zoals hiervoor vereenzelvigd.

Pauly Maria Counotte Jan Vanseymortier Michael

Voorzitter 1ste Ondervoorzitter 2de Ondervoorzitter

Vanyseren Marc Mertens Gino Haeck Didier

Secretaris Penningmeester Commissaris

Bogaerts Patrick Commissaris Vereist Pascal

Op de laatste blz, van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

- behouden

aan hot

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
NEWFOUNDLAND CLUB BELGIUM (VERKORT) N.C.B.

Adresse
Zetel : Stevoartsekiezel 462 te 3512 St voort

Code postal : 3512
Localité : Stevoort
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande