ONTMOETINGSCENTRUM LILLO, AFGEKORT : O.L.

Association sans but lucratif


Dénomination : ONTMOETINGSCENTRUM LILLO, AFGEKORT : O.L.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 433.474.192

Publication

17/02/2015
ÿþ MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Inll IIIIIIIIIIIIII~III

*15026416*

IM

MONITEUR BELGE RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN

0 9 -02- 2015

BELGISCH STAATS

BLAD

fdcllnq EiA.`SfLT

2 3 JAN. 2015

Ih

Ondernemingsnr : 0433.474.192

Benaming

(voluit) : Ontmoetingscentrum Lillo

(verkort) : O.L.

Rechtsvorm : vzw

Zetel; Meester Surinxstraat z/n, 3530 Houthalen

Helchteren

Onderwerp akte : WIJZIGING STATUTEN, MAATSCHAPPELIJKE ZETEL, RAAD VAN BESTUUR

WIJZIGING STATUTEN EN MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

De bijzondere algemene vergadering van 05 november tweeduizend veertien (05-11-2014) heeft met eenparigheid en in aanwezigheid van tweederde (2/3) der leden beslist de statuten van de vereniging zonder winstoogmerk "Ontmoetingscentrum Lillo" te wijzigen en te coördineren als volgt : (hierna de nieuwe volledige integrale tekst van de aangepaste statuten ; deze tekst vervangt en vernietigt alle voorgaanden)

HOOFDSTUK I  Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam : Ontmoetingscentrum Lillo, afgekort O.L. vzw.

Artikel 2. De zetel van de vereniging is gevestigd op het adres : Het Steegje 11 te 3530 Houthalen-Helchteren, aldus ressorterend onder het gerechtelijk arrondissement Limburg.

Artikel 3. De vereniging heeft als doel het ontwikkelen van allerlei activiteiten Van sociale, culturele, financiële en andere aard.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. In die zin kan zij ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Om het doel te verwezenlijken of te bevorderen kan de vereniging daartoe alle geschikte wettelijke middelen aanwenden, zoals het organiseren van socio-culturele activiteiten, het verwerven van alle nodige financiële middelen, infrastructuur, roerende en onroerende goederen, zonder dat deze opsomming beperkend is,

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

HOOFDSTUK II  Leden, toetreding, ontslag, uitsluiting

Artikel 5 : De vereniging heeft twee soorten leden : "werkende leden" (hierna gewoonweg 'leden' genoemd) en de "toegetreden leden". Alleen de werkende leden bezitten de volheid van het lidmaatschap met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering. Zij zijn minimaal achttien (18) jaar op de dag van de algemene vergadering. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de werkende !eden van toepassing.-

De toegetreden leden zijn de overige personen, die weliswaar een band met de vereniging hebben, zonder zich echt te kunnen inmengen (zoals bijvoorbeeld de vrijwillige medewerkers bij manifestaties of grote organisaties). Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om deel te nemen aan de activiteiten van de vereniging zonder winstoogmerk.

Het aantal leden is onbeperkt maar bedraagt minstens vier (4) personen. De namen van de leden worden vermeld op het ledenregister. Enkel natuurlijke personen kunnen lid worden van de vereniging.

Artikel 6. Nieuwe leden worden, na indiening van hun schriftelijke kandidatuur bij de voorzitter van de raad van bestuur, aangenomen of geweigerd door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen, zonder verplichting om de genomen beslissing te rechtvaardigen of te motiveren,.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7. De raad van bestuur zal het bedrag van de jaarlijkse bijdrage bepalen. In principe zal geen jaarlijks lidgeld gevraagd worden, evenwel is het maximum van de jaarlijkse bijdrage op vijftig (50) euro vastgesteld. Dit bedrag wordt gekoppeld aan het indexcijfer der gezondheidsindex van oktober 2014 - basis 2013 (gezondheidsindex oktober 2014 = 100,28 _ basis 2013).

Artikel 8. De leden kunnen ten allen tijde uit de vereniging treden. Hun ontslag zullen ze aan de voorzitter van de raad van bestuur betekenen, hetzij per aangetekend schrijven, hetzij door persoonlijke overhandiging van de ontslagbrief tegen ontvangstbewijs.

Wordt geacht ontslagnemend te zijn, elk lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet betaald heeft binnen de maand na de herinnering die hem bij aangetekende brief wordt toegezonden of binnen de maand niet deelneemt aan een activiteit van de vereniging waartoe hij werd opgeroepen bij aangetekend schrijven.

Uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Het lidmaatschap wordt van rechtswege beëindigd door overlijden, faling, kennelijk onvermogen of onbekwaamverklaring.

De ontslaggevende en uitgesloten leden, evenals de erfgenamen van de overleden leden hebben geen rechtop enig bezit van de vereniging.

Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van de leden worden door de raad van bestuur in het ledenregister ingeschreven na kennisname.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het ledenregister raadplegen, evenals alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

HOOFDSTUK IiE -- Raad van bestuur

Artikel 9. De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur, Deze bestaat uit minimum drie (3) personen. De raad van bestuur duidt onder haar leden de voorzitter, de secretaris en de penningmeester aan. De functie van penningmeester is cumuleerbaar met de functie van voorzitter of secretaris.

De raad van bestuur moet steeds minder bestuurders tellen dan er stemgerechtigde leden zijn in de algemene vergadering. Bij gelijkheid van leden in de raad van bestuur en de algemene vergadering, wordt de jongste bestuurder van rechtswege geacht ontslag te nemen uit de raad van bestuur.

De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Artikel 10. De leden van de raad van bestuur worden bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen voor onbepaalde duur aangesteld door de algemene vergadering,

Het mandaat van de bestuurders eindigt door vrijwillig of ambtshalve ontslag, door afzetting door de algemene vergadering, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid. Een vrijgekomen mandaat kan slechts terug ingenomen worden na beslissing van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt moet dit schriftelijk bekendmaken aan de voorzitter van de raad van bestuur, Dit ontslag gaat onmiddellijk in, tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

De bestuurder die op drie opeenvolgende vergaderingen zonder verontschuldiging afwezig is, wordt van rechtswege geacht ontslag te hebben genomen (ambtshalve ontslag), De raad van bestuur zal hem schriftelijk akte geven van dit ontslag en er zal desgevallend in zijn vacature worden voorzien op de eerstvolgende algemene vergadering.

Artikel 11, De raad van bestuur moet worden bijeengeroepen door de voorzitter of door minimum twee (2) bestuurders. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Indien de raad van bestuur niet kan zetelen wegens onvoldoende aantal aanwezigen, kan de volgende bijeenkomst van de raad van bestuur geldig beslissen welk ook het aantal aanwezigen is.

De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen, In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger beslissend.

Elke bestuurder mag buiten zijn eigen mandaat slechts één volmacht vertegenwoordigen (conform artikel 20 hierna).

Artikel 12. De raad van bestuur is bevoegd voor alle handelingen die behoren tot het beheer van de vereniging in de ruimste zin ; al hetgeen niet door de wet of onderhavige statuten aan de algemene vergadering wordt voorbehouden, valt onder de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Zo is de raad van bestuur ondermeer bevoegd om roerende en onroerende goederen te kopen, te verkopen, te huren of te verhuren, te hypothekeren,

Hij kan gelden lenen, uitlenen en aile financiële handelingen stellen die nuttig zijn voor de doelstellingen van de vereniging.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat personeel en bepaalt hun statuut en bezoldigingen.

ye. , MOD 2.2

1. " -.a.,

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

Artikel 13. De raad van bestuur kan het dagelijks beheer van de vereniging voor welbepaalde beslissingen in opdracht geven aan een dagelijks bestuur. Dit dagelijks bestuur bestaat minimaal uit twee leden. De voorzitter van de raad van bestuur maakt steeds deel uit van het dagelijks bestuur.

De raad van bestuur kan eveneens alle bijzondere bevoegdheden aan eender welke mandataris of commissie volgens zijn keuze opdragen.

Artikel 14. De rechtsvorderingen, zowel als eiser als verweerder, worden door de raad van bestuur ingesteld of verdedigd in naam van de vereniging en dit door toedoen van de voorzitter of van de daartoe aangeduide bestuurder,

Artikel 15, Opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zou zijn tegenover derden, volstaat de handtekening van de voorzitter, de secretaris of de penningmeester alleen of de gezamenlijke handtekeningen

van twee bestuurders, nadat zij hiertoe de machtiging ontvingen van de raad van bestuur.

HOOFDSTUK IV  De algemene vergadering

Artikel 16. De algemene vergadering is het hoogste gezag van de vereniging,

Behoren uitsluitend tot haar bevoegdheden

wijziging van de statuten van de vereniging,

- benoeming en afzetting van bestuurders,

- goedkeuring van begrotingen en van rekeningen,

- vrijwillige ontbinding van de vereniging,

- uitsluiting van de leden,

- al de beslissingen die volgens de wet en de statuten niet tot de bevoegdheid van de raad van beheer

behoren.

Artikel 17. Aile leden van de vereniging maken deel uit van de algemene vergadering vanaf de dag waarop zij ten volle achttien (18) jaar geworden zijn.

Artikel 18. Er moet elk jaar minimaal één algemene vergadering worden gehouden in het eerste semester van het burgerlijk jaar.

Een buitengewone vergadering moet worden gehouden op aanvraag van minimaal één vijfde van de leden. Deze aanvraag, met vermelding van de te behandelen agendapunten, moet per aangetekend schrijven of het persoonlijk overhandigen tegen ontvangstbewijs, gericht worden aan de voorzitter van de raad van bestuur. in dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de vijftien werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

De uitnodigingen met vermelding van de plaats, dag en uur en de agenda van de algemene vergadering, worden door de raad van bestuur aan elk lid acht dagen op voorhand verzonden of bezorgd. De vergadering kan enkel geldig beraadslagen over de op de agenda vermelde punten. Elk voorste!, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden en ten minste twintig kalenderdagen voor de algemene vergadering schriftelijk bij de voorzitter kenbaar gemaakt, wordt op de agenda gebracht.

Artikel 19. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door een door hem aangeduid lid van de algemene vergadering. De secretaris van de raad van bestuur neemt het secretariaat waar of duidt een lid van de algemene vergadering aan om dit te doen.

Artikel 20 . Ieder lid heeft het recht aan de vergadering deel te nemen, hetzij in persoon, hetzij door tussenkomst van een gevolmachtigde lasthebber, voor zover laatstgenoemde zelf lid Is. Aile leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd en beschikken over één stem.

Artikel 21. De algemene vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen genomen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

In afwijking van bovenstaande alinea moeten de beslissingen van de algemene vergadering inzake wijziging der statuten, uitsluiting van leden of vervroegde ontbinding van de vereniging, genomen worden zoals in de wet bepaald.

Artikel 22. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden warden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de personen die de vereniging geldig vertegenwoordigen, zoals opgenomen in artikel 15 hierboven.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOA 2.2

I i.imr L2 -

HOOFDSTUK V -- Begrotingen en rekeningen

Artikel 23. Elk jaar op éénendertig (31) december sluit de raad van bestuurde rekeningen van het afgelopen dienstjaar af en maakt de begroting van het volgend dienstjaar op. Beiden worden aan de algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd in het eerste semester van het volgende burgerlijke jaar.

HOOFDSTUK V -- Ontbinding en vereffening

Artikel 24. De ontbinding en de vereffening van de vereniging worden geregeld door de wet van twee mei tweeduizend en twee (0210512002) en latere wijzigingen, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging zal de algemene vergadering vereffenaars benoemen, hun macht ' bepalen en beslissen over de aanwending van de goederen en waarden van de ontbonden vereniging, zuivering van de passiva, door aan deze goederen een waarde en bestemming te geven die zo dicht mogelijk verband houden met het doel waarmee de vereniging werd opgericht.

HOOFDSTUK ViI - Diversen

Artikel 25 , Alle andere in onderhavige statuten niet geregelde punten, worden overeenkomstig geregeld.

WIJZIGING RAAD VAN BESTUUR

de wet

§ 1. Ontslag leden raad van bestuur :

De algemene vergadering aanvaard, op bovenvermelde datum, het ontslag als lid van de raad van bestuur

van

- POLMANS Jean, geboren te Zolder op 12 augustus 1935, wonende te 3530 Houthalen-Helchteren,

Holle Weg 9, "

- HENDRiKX Richard, geboren te Zonhoven op 13 juni 1935, wonende te 3530 Houthalen-Heléhteren,

Weygaardstraat 21,

- DECKERS Jan, geboren te Genk op 10 november 1950, wonende te 3530 Houthalen-Helchteren,

Schansweg 11.

§ 2. De algemene vergadering benoemt, op bovenvermelde datum, als bestuurders de volgende personen,

die derhalve deel uitmaken van de raad van bestuur ;

- BAPTIST Marcel Joseph G., geboren te Houthalen op 14 september 1945, wonende te

3530 Houthalen-Helchteren, Schansweg 27, (RR ; 45.09.14-015.88), "

- BLEUX Roger Jozef A., geboren te Koersel op 21 april 1946, wonende te 3530 Houthalen-Hetbhteren,

Het Steegje 36, RR 46.0421-23928),

- DECKERS Jan Maurice, geboren te Genk op 10 november 1950, wonende te 3530 Houthalen-Helchteren,

Schansweg 11, (RR : 50.11.10-157.88),

- KENNES Louis Joseph, geboren te Hasselt op 10 november 1947, wonende te

3530 Houthalen-Helchteren, Het Steegje 11, (RR ; 47.11.10-017.68),

- LIJNEN Marcel Alfons G., geboren te Houthalen op 22 mei 1953, wonende te 3530 Houthalen-Helchteren,

Sint-Jozefstraat 20, (RR : 53.05.22-021.79)

- MUE=S Henri Joseph F., geboren te Heusden op 24 augustus 1943, wonende te

3530 Houthalen-Helchteren, Vijfeindestraat 27b, (RR : 43.08.24-019.26),

- VANIIOV_ Magdalena Jacqueline Octavie, geboren te Houthalen op 24 maart 1944, wonende te

3530 Houthalen Heichteren, Hortelstraat 9, (RR ; 44.03.24-026.05).

In een afzonderlijke vergadering van de raad van bestuur op woensdag vijf november tweeduizend veertien

wordt met algemene stemmen

- de heer BAPTIST Marcel Joseph G. aangesteld als voorzitter,

- de heer KENNES Louis Joseph aangesteld als secretaris-penningmeester.

Namens de raad van bestuur,

L.J. KENNES

secretaris-penningmeester.

Op de laatste biz. van Luik m3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

1roor-

behoude

n aan het

Be&arsch

Coordonnées
ONTMOETINGSCENTRUM LILLO, AFGEKORT : O.L.

Adresse
MEESTERS SURINCXSTRAAT 16 3530 HOUTHALEN-HELCHTEREN

Code postal : 3530
Localité : Helchteren
Commune : HOUTHALEN-HELCHTEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande