ORTHO-FINE

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ORTHO-FINE
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 629.702.521

Publication

05/05/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

30-04-2015

Griffie

*15307446*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0629702521

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

Ortho-Fine

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

OPRICHTING

Blijkens akte verleden voor geassocieerd notaris Ruud Jansen te Lommel op 29 april 2015 werd een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opgericht door:

1/ De heer LODEWIJKS Eddy Ferdinand, geboren te Lommel op 8 augustus 1967, nationaal nummer 67.08.08 075-81, identiteitskaartnummer 591-7815102-11, niet gehuwd en bevestigend geen verklaring van wettelijke samenwoning te hebben afgelegd, wonende te 3920 Lommel, Molsekiezel 44.

Hierna genoemd de  verschijner of de  oprichter .

Thans wordt door de verschijner overgegaan tot de oprichting van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met als naam  Ortho-Fine , waarvan de zetel zal gevestigd zijn te 3920 Lommel, Molsekiezel 44, en met een kapitaal van achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR), vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen, zonder aanduiding van nominale waarde. 2.1. Inschrijving op het kapitaal

De heer Eddy Lodewijks, verschijner sub 1/, schrijft in op honderd (100) aandelen, voor een bedrag van achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR), dewelke hij volledig volstort, door inbreng in natura.

De inbreng in natura wordt gevormd door de inbreng van het vruchtgebruik van de handelsruimte in het gebouw te Lommel, Molsekiezel 44, onder de hierna bepaalde modaliteiten en de eenmanszaak van de oprichter, ingeschreven in de kruispuntbank voor ondernemingen onder nummer 0698.230.843.

1. Inbreng vruchtgebruik handelsruimte

In de op te richten vennootschap wordt het vruchtgebruik voor vijftien jaar op de handelsruimte in hierna vermeld goed ingebracht. Beschrijving van het ingebrachte goed (hierna  het Goed genoemd):

STAD LOMMEL  eerste afdeling:

Het vruchtgebruik op de handelsruimte gelegen in een gebouw, opgericht op een perceel grond, kadastraal bekend volgens titel als sectie C, nummer 487/W, groot 4a 70ca, bekend volgens recent kadastraal uittreksel als sectie C, nummer 487/Y, groot 4 are 66 ca.

OORSPRONG VAN EIGENDOM

Het Goed hoort toe aan de inbrenger, de heer Eddy Ferdinand Lodewijks, ingevolge akte van aankoop verleden voor notaris Bruno Indekeu op 14 december 1988, overgeschreven op het eerste hypotheekkantoor te Hasselt op 16 januari 1989 daarna, onder boek 3205, nummer 7; vanwege Mario Albert Josephine VAN DEN BROEK en Viviane Nicole Lambert VANHOUT.

Beschrijving handelsruimte

De handelsruimte bevindt zich in het hierboven beschreven gebouw op de benedenverdieping. De handelsruimte bestaat uit een werkplaats, winkelberging, winkel, wachtplaats, w.c. en consultatieruimte. De handelsruimte behelst bijgevolg de gehele benedenverdieping van het gebouw, met uitzondering van de hal met trap, zoals deze ruimtes staan weergegeven op het plan dat aan

Onderwerp akte :

Molsekiezel 44 3920 Lommel

Oprichting

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

deze akte gehecht zal worden, nadat het zowel door de comparanten als door de notaris  ne varietur

getekend is en mee zal aangeboden worden ter registratie en ter overschrijving op het

hypotheekkantoor.

Voorwaarden van de inbreng van het Goed

ALGEMENE VOORWAARDEN

1. Eigendom en risico: de op te richten Vennootschap verkrijgt het vruchtgebruik op het ogenblik dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid verkrijgt door neerlegging, onder gehoudenheid er dan ook het risico van te dragen.

2. Hypothecaire toestand: de Inbrenger draagt het Goed over zonder vrijwaring voor hypotheekinschrijvingen. De bestaande schulden waarvoor hypotheekinschrijving werd genomen, gaan niet over naar de op te richten Vennootschap en blijven bestaan ten laste van de oprichter ten persoonlijke titel.

3. Staat: het Goed wordt ingebracht in de huidige toestand.

4. Gebreken: Door de aanvaarding van het Goed aanvaardt de op te richten Vennootschap dat het goed conform werd geleverd en dat het overeenstemt met het goed waarover overeenstemming was bereikt, en aanvaardt zij alle zichtbare gebreken. De Inbrenger geeft geen vrijwaring voor verborgen gebreken waarmee het goed op heden zou zijn behept. De Inbrenger is niet aansprakelijk voor verborgen gebreken, in de mate dat hij deze gebreken niet kende; hij verklaart uitdrukkelijk niet op de hoogte te zijn van enig verborgen gebrek.

De op te richten Vennootschap treedt evenwel in de kwalitatieve rechten van de Inbrenger waaronder het recht om vorderingen in te stellen ingevolge productaansprakelijkheid, vorderingen tegen architect en/of aannemers en burenhinder, ook voor feiten en/of schade die zijn ingetreden voorafgaand aan deze akte.

5. Oppervlakte: het Goed wordt ingebracht zonder waarborg over de uitgedrukte oppervlakte, zelfs al varieert de werkelijke oppervlakte meer dan één/twintigste van de uitgedrukte oppervlakte. Een meeroppervlakte komt de op te richten Vennootschap ten goede, een minderoppervlakte is in haar nadeel. Partijen zijn het erover eens geworden dat een afwijking van de oppervlakte geen aanleiding kan geven tot enige vergoeding in hoofde van een van de partijen en de inbreng nooit ongedaan kan maken. De kadastrale beschrijvingen worden bijgevolg louter als inlichting meegedeeld, aangezien er geen bijzondere opmeting is gebeurd.

6. Gemene muren  afsluitingen: het Goed wordt ingebracht met alle rechten en verplichtingen omtrent eventuele gemene muren, hagen of andere afsluitingen, die de scheiding uitmaken tussen het ingebrachte Goed en de aanpalende eigendommen.

7. Belastingen: Alle periodieke fiscale lasten zijn ten laste van de vruchtgebruiker/op te richten Vennootschap, alle eenmalige fiscale lasten zijn ten laste van de blote eigenaar/Inbrenger.

De Inbrenger verklaart dat er geen verhaalbelastingen verschuldigd zijn. Mochten deze toch bestaan, dan zal hij ze te zijnen laste nemen voor de tot op heden uitgevoerde infrastructuur.

8. Brandverzekeringspolis: De op te richten Vennootschap/vruchtgebruiker en de Inbrenger/blote eigenaar zijn verplicht om één gezamenlijke verzekering aan te gaan voor brand en aanverwante risico s betreffende de handelsruimte. De blote eigenaar machtigt de vruchtgebruiker om deze polis af te sluiten met ingang vanaf heden; de vruchtgebruiker verbindt zich ertoe dergelijke polis onverwijld af te sluiten en kopie hiervan te bezorgen aan de blote eigenaar. De premies van deze brandverzekering zullen worden gedragen door de vruchtgebruiker, ook deze voor het aandeel van de blote eigenaar, en zonder verhaal van de vruchtgebruiker op de blote eigenaar. De opzegging van de verzekering of de wijziging van de dekkingsvoorwaarden vereist de toestemming van zowel vruchtgebruiker als de blote eigenaar. In geval van gedeeltelijk tenietgaan van de handelsruimte, is de vruchtgebruiker gemachtigd om de integrale vergoeding, voor zover zij betrekking heeft op de handelsruimte, te ontvangen en dient hij deze aan te wenden voor het herstel van het goed. In geval van volledig tenietgaan van de handelsruimte, heeft de vruchtgebruiker het recht om deze integrale som, in zoverre zij betrekking heeft op de handelsruimte, aan te wenden voor de wederopbouw. De vruchtgebruiker heeft evenwel dan eveneens het recht om het vruchtgebruik als beëindigd te beschouwen, waarna hij keuze heeft om ofwel zijn vruchtgebruik voort te zetten op de integrale som, in zoverre zij betrekking heeft op de handelsruimte, dan wel dat er een verdeling gebeurt van de sommen op basis van de tabellen van Ledoux rekening houdende met de op dat ogenblik geldende intresttarieven.

9. Nutsvoorzieningen: de op te richten Vennootschap wordt erover geïnformeerd dat de

nutsleidingen, de tellers en de meters eigendom blijven van de nutsmaatschappijen. Alle contracten, waaronder water, gas- en elektriciteitsvoorzieningen, kabel, telefoon en/of satelliet, worden niet overgenomen, maar het staat de op te richten Vennootschap vrij dergelijke overeenkomsten voort te zetten.

10. Kosten: de kosten, rechten en erelonen van deze akte vallen ten laste van de op de richten Vennootschap.

11. Titel: de op te richten Vennootschap zal zich moeten vergenoegen met de hiervoor opgegeven

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

oorsprong van eigendom zonder andere titels te kunnen eisen dan een afschrift dezer.

12. Onderhoud  herstelwerken - wijzigingen

Wat de onderhouds- en de herstelwerken betreft, komen de op te richten

Vennootschap/vruchtgebruiker en Inbrenger/blote eigenaar het volgende overeen. Overeenkomstig artikel 606 van het Burgerlijk Wetboek moet de blote eigenaar enkel instaan voor de grove herstellingen. Onder grove herstelling wordt begrepen: de herstellingen die als dusdanig zijn opgesomd in artikel 606 van het Burgerlijk Wetboek en bovendien alle herstellingen die de instandhouding en de salubriteit van het goed betreffen, daarin onder andere begrepen: de installatie of vernieuwing van riolering, centrale verwarming, elektrische installatie. Alle andere onderhouds- en herstellingswerken zijn ten laste van de vruchtgebruiker.

Deze verbintenis tot herstel geldt ook tijdens de loop van het vruchtgebruik en kan door de

vruchtgebruiker worden afgedwongen tegenover de blote eigenaar. Bij gebrek aan uitvoering door de blote eigenaar binnen de maand nadat het schadegeval zich voordoet, mag de vruchtgebruiker de werken laten uitvoeren door een derde naar keuze en is hij vervolgens gerechtigd deze kosten integraal te verhalen op de blote eigenaar op loutere voorlegging van de factuur en het betalingsbewijs, waarbij in geval er meerdere blote eigenaren zijn, deze hoofdelijk en ondeelbaar zijn gehouden.

De vruchtgebruiker heeft tijdens de duur van het vruchtgebruik het recht om verbeteringen aan het goed aan te brengen, op zijn kosten. Bij het einde van het vruchtgebruik blijven deze verbeteringen voor de eigenaar, en zonder dat hiervoor een vergoeding moet worden betaald.

BIJZONDERE VOORWAARDEN

1. Ingenottreding  gebruik:

De Inbrenger verklaart dat het Goed vrij en beschikbaar is. Het Goed is noch verhuurd, noch bezwaard met een zakelijk of persoonlijk genotrecht. De Inbrenger verklaart geen overeenkomst te hebben gesloten voor het plaatsen van een uithangbord of een reclamebord. De op te richten Vennootschap treedt in genot vanaf heden en heeft het vrije gebruik van het Goed overeenkomstig zijn rechten als vruchtgebruiker.

1. Erfdienstbaarheden:

Het Goed wordt ingebracht met alle heersende en lijdende, voortdurende en niet-voortdurende, zichtbare en onzichtbare erfdienstbaarheden waarmee het zou belast of bevoordeeld kunnen zijn. De Inbrenger verklaart zelf geen erfdienstbaarheden gevestigd te hebben en er geen te kennen, behoudens deze hierna letterlijk vermeld.

Creatie accessoire erfdienstbaarheden aan het gevestigde vruchtgebruik

1. De heer Eddy Lodewijks, oprichter voornoemd, verleent een recht van overgang over het voormelde perceel (lijdend erf), in het voordeel van het hierboven gecreëerde recht van vruchtgebruik op de hierboven vermelde handelsruimte (heersend erf), om toegang te nemen tot de openbare weg.

2. Bijzondere voorwaarden erfdienstbaarheid:

De bedding van het recht van overgang is gelegen op de reeds aangelegde toegangspaden naar het gebouw.

Het recht van overgang zal kunnen worden uitgeoefend in zoverre dit noodzakelijk is of enig nut vertoont om de handelsruimte te bereiken waarop het vruchtgebruik van de op te richten vennootschap rust.

Het recht zal kunnen uitgeoefend worden te voet en/of met een voertuig en door alle mensen en dieren die zich begeven naar, of komen van, de handelsruimte waarop het vruchtgebruik rust ten voordele van de op te richten vennootschap, voornoemd.

De aldus gevestigde erfdienstbaarheid is accessoir aan het gevestigde vruchtgebruik en zal even lang duren als het vruchtgebruik en bijgevolg beperkt zijn tot vijftien jaar. Zij zal tot voordeel strekken van alle verkrijgers van het heersende erf, en zal geduld moeten worden door alle verkrijgers van het lijdende erf.

De op te richten vennootschap heeft het recht op haar kosten alle werken uit te voeren die nodig zijn voor het gebruik en behoud van de erfdienstbaarheid.

RUIMTELIJKE ORDENING  MILIEU -REGLEMENTERINGEN

1. Stedenbouwkundig uittreksel - Artikel 5.2.1. § 1 Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening (vastgoed info)

Ondergetekende notaris vermeldt en informeert, met toepassing van het artikel 5.2.1., § 1 van voormelde Vlaamse Codex, zoals eveneens blijkt uit het uittreksel uit het plannen en vergunningenregister van de stad Lommel, afgeleverd op 10 april 2015:

1. dat de meest recente stedenbouwkundige bestemming van het Goed volgens het plannenregister woongebieden is en dat het goed gelegen is in 1/het provinciaal RUP  Afbakening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

kleinstedelijk gebied (gelegen binnen het kleinstedelijk gebied), 2/het gemeentelijk RUP  Het Hoeksken dat nog in ontwerp is en 3/ het bijzonder plan van aanleg  Centrum II nr. 2D (bestemming: zone A voor gesloten bebouwing, zone voor bijgebouwen behorende bij het hoofdgebouw, zone voor hovingen en hoofdstraat);

2. dat voor het Goed een stedenbouwkundige vergunning werd afgeleverd op 3 juli 1990 voor het  bouwen van een woning met winkelruimte en op 3 september 2007 voor het  bouwen van een veranda op bestaand dakterras ;

3. dat zoals blijkt uit het hypothecair getuigschrift voor het Goed geen dagvaarding werd uitgebracht overeenkomstig de artikelen 6.1.1. of 6.1.41. tot en met 6.1.43.;

4. dat er op het Goed geen voorkooprecht rust, zoals bedoeld in artikel 2.4.1.;

5. dat er geen verkavelingsvergunning werd afgeleverd;

6. dat er geen krachtens artikel 4.2.12., § 2, 2° voor de overdracht verplicht as-built attest is uitgereikt en gevalideerd.

De op te richten vennootschap verklaart een kopie te hebben ontvangen van het stedenbouwkundig uittreksel betreffende het bij deze ingebrachte goed, dat niet meer dan één jaar voor heden werd afgeleverd.

Tevens bevestigt de op te richten vennootschap dat zij een kopie heeft ontvangen van de stedenbouwkundige inlichtingen, afgeleverd door de Stad Lommel op 10 april 2015 en zij verklaart kennis te hebben genomen van de inhoud ervan.

De instrumenterende notaris wijst partijen, overeenkomstig artikel 5.2.1., laatste lid van voormelde Codex, op de artikelen 5.2.5. (verplichte vermeldingen in de onderhandse overeenkomst), 6.1.1., 1° lid 4° (sancties in geval van inbreuk op de informatieplicht vermeld in de artikelen 5.2.1. tot en met 5.2.6.) en artikel 6.3.1. van voormelde Codex (gevallen waarin de vernietiging van de titel gevraagd kan worden en de voorwaarden waaronder aan deze vordering verzaakt kan worden).

De op te richten vennootschap bevestigt ervan op de hoogte te zijn dat hij, overeenkomstig artikel 6.3.1. van voormelde Codex, de nietigheid kan vorderen van een overdracht die plaats vond zonder dat de bepalingen van artikel 5.2.5. van voormelde Codex werden nageleefd.

De op te richten vennootschap verklaart bij deze, overeenkomstig artikel 6.3.1., tweede lid van voormelde codex, uitdrukkelijk te verzaken aan de vordering tot nietigverklaring op basis van een inbreuk op de informatieplicht.

2. Artikel 4.2.1. Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening.

De op te richten Vennootschap verklaart door de instrumenterende notaris op de hoogte te zijn

gebracht van de inhoud van artikel 4.2.1. van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening.

3. Verkaveling

Het Goed maakt geen deel uit van een verkaveling.

4. Onteigening

De Inbrenger verklaart dat er hem voor het Goed geen onteigeningsbesluit werd betekend en dat hij geen kennis heeft van een geplande onteigening.

Uit het uittreksel uit het plannenregister, afgeleverd door de stad Lommel op 10 april 2015 blijkt dat het goed gelegen is binnen een rooilijnplan, namelijk het plan  Afbakening binnengebied voor opmaak gemeentelijke rooilijnplannen van 22 juli 1964.

5. Bouwvergunning

De Inbrenger verklaart dat alle door hem opgerichte vergunningsplichtige constructies vergund werden c.q. gemeld werden en dat hij die constructies heeft opgericht conform de verleende vergunningen, behoudens de hierna vermelde bijbouw en het bijgebouw in de tuin. De Inbrenger verklaart eveneens dat er bij zijn weten geen stedenbouwkundige overtredingen inzake het Goed zijn vastgesteld.

Uit de brief met de vastgoedinfo van de stad Lommel van 10 april 2015 wordt letterlijk vermeldt hetgeen volgt:  Jaar einde opbouw: 1932. Kadastrale toestand (uitgevoerde toestand?) is niet conform vergunde plannen. Links van de woning werd er blijkbaar bijgebouwd. Van deze uitbreiding en van het bijgebouw achter in de tuin werd op basis van de ons beschikbare gegevens geen vergunning gevonden .

Door de instrumenterende notaris kan geen waarborg gegeven worden betreffende de thans bestaande constructies, en of deze al dan niet overeenkomstig al dan niet afgeleverde stedenbouwkundige vergunningen zijn opgericht, noch omtrent de inplanting van de gebouwen en/of de afstand tot de perceelgrenzen.

6. Ruilverkaveling:

De Inbrenger verklaart dat het Goed niet valt in een gebied van ruilverkaveling, en bijgevolg niet onderworpen is aan de desbetreffende wetgeving, hetgeen door de instrumenterende notaris wordt bevestigd.

7. Monumenten, stads- en dorpsgezichten, landschappen:

De Inbrenger verklaart dat het Goed niet beschermd is als monument en niet is gelegen in een

beschermd stads- of dorpsgezicht, als archeologisch patrimonium of als landschap, noch voorkomt

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

op een ontwerp lijst daartoe.

8. Bosdecreet:

Ondergetekende notaris heeft comparanten toegelicht dat:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

" Een grondoppervlakte onder de voorschriften van het Bosdecreet valt wanneer deze beantwoordt aan de wettelijke definitie van bos (Bosdecreet art. 3).

" Het Bosdecreet van toepassing blijft op onwettig ontboste grondoppervlakten.

" Inzonderheid voor beboste grondoppervlakten volgende verplichtingen gelden:

" bij elke kap of bij elke grondige wijziging aan de bosbodem, de strooisellaag of de kruidenlaag, dient een machtiging bekomen te worden van het Bosbeheer, tenzij anders voorzien in een wettelijk goedgekeurd beheerplan.

" Een beheerplan is wettelijk vereist voor alle aaneengesloten beboste eigendommen van minstens 5 Ha, en voor alle bossen gelegen in het Vlaams Ecologisch Netwerk, zodra dat laatste wettelijk van kracht zal zijn.

" Met het oog op de gehele of gedeeltelijke ontbossing van een perceel, geldt dat hiervoor een stedenbouwkundige vergunning met voorafgaand advies van het Bosbeheer vereist is, evenals naleving van de compensatieregeling (Bosdecreet art. 90bis, Besl. Vl. Reg. van 16 februari 2001). Hiervan kan enkel afgeweken worden op grond van art. 47 en art. 87 van het Bosdecreet.

" De verwerver neemt alle rechten en verplichtingen over die op het eigendom rusten, nl. door het Bosbeheer verleende machtigingen, subsidies of goedgekeurd bosbeheerplan.

In aansluiting daarop heeft de Inbrenger verklaard dat het Goed niet valt onder de bepalingen van het bosdecreet.

" dat er op de grond, voorwerp van onderhavige akte, bij zijn weten geen risico-inrichting gevestigd is of was, als bedoeld in het Vlaams Decreet van 27 oktober 2006 betreffende de bodemsanering en de bodembescherming.

" dat er met betrekking tot het Goed een bodemattest werd afgeleverd door de OVAM op 23 maart

2015. De inhoud van dit attest luidt als volgt:

"2. Inhoud van het bodemattest

De OVAM beschikt voor deze grond niet over relevante gegevens met betrekking tot de

bodemkwaliteit.

Dit bodemattest vervangt alle vorige bodemattesten.

b) De Inbrenger verklaart met betrekking tot het Goed geen weet te hebben van bodemverontreiniging die schade kan berokkenen aan de op te richten Vennootschap of aan derden, of die aanleiding kan geven tot een saneringsplicht, tot gebruiksbeperkingen of tot andere maatregelen die de overheid in dit verband kan opleggen.

c) De op te richten Vennootschap bevestigt ervan op de hoogte te zin dat hij, overeenkomstig artikel 116, §1 van voormeld decreet, de nietigheid kan vorderen van een overdracht die plaats vond zonder dat de bepalingen van artikel 101 van voormeld decreet werden nageleefd. De op te richten Vennootschap verklaart onherroepelijk te verzaken aan alle vorderingen tot nietigheid die hij zou kunnen laten gelden op grond van artikel 116 van voormeld decreet.

d) De Inbrenger is met betrekking tot het Goed geen enkele vrijwaring verschuldigd aan de Vennootschap met betrekking tot de verplichtingen (technisch verslag, grondverzettoelating, bodembeheerrapport, ...) en de kosten die eventueel verbonden zijn aan grondverzet (Hoofdstuk XIII van het Vlaams Reglement betreffende de bodemsanering en de bodembescherming).

" Voor zover bekend wordt of werd op het onroerend goed geen activiteit uitgeoefend en/of is of was er geen inrichting gevestigd, opgenomen in bijlage 1 bij VLAREBO.

" De gemeente beschikt voor het onroerend goed niet over een attest van het OVAM register van verontreinigde gronden.

" Voor zover bekend is op het onroerend goed geen niet-vervallen milieuvergunning (of ARAB exploitatievergunning, of vergunning voor afvalwaterlozing, afvalverwerking of grondwaterwinning) van toepassing.

f) Voor zover voorgaande verklaringen door de Inbrenger te goeder trouw afgelegd werden, neemt de op te richten Vennootschap de risico's voor eventuele bodemverontreiniging en de schade zowel als de kosten die daaruit kunnen voortvloeien op zich, en verklaart hij dat de Inbrenger hiervoor tot geen vrijwaring zal zijn gehouden.

10. Leegstand en verkrotting:

1. Vlaams Decreet betreffende de bodemsanering en de bodembescherming 1. De Inbrenger verklaart:

1. In de brief van de gemeente Lommel de dato 10 april 2015 staat bovendien vermeld wat volgt:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

De Inbrenger verklaart dat bij zijn weten het Goed niet is opgenomen in de inventaris van de leegstaande en/of verwaarloosde bedrijfsruimten; noch in de inventaris van de leegstaande gebouwen en/of woningen, de inventaris van de verwaarloosde gebouwen en/of woningen of de inventaris van de ongeschikte en/of onbewoonbare woningen.

11. Vlaamse wooncode

De Inbrenger verklaart er geen kennis van te hebben dat het bij deze ingebrachte Goed is opgenomen in enige inventaris van leegstaande, verwaarloosde, ongeschikte of onbewoonbare onroerende goederen en dat het Goed bij zijn weten niet valt onder de toepassing van artikel 85/1 van de zogeheten Vlaamse Wooncode.

12. Natuurbehoud en natuurlijk milieu

De Inbrenger verklaart dat het Goed niet gelegen is binnen:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

" een Vlaams Ecologisch netwerk (VEN);

" een Vlaams erkend natuurreservaat en hun uitbreidingszone gelegen binnen de groen- en bosgebieden, de bosuitbreidingsgebieden en de met al deze gebieden vergelijkbare bestemmingsgebieden aangewezen op de plannen van aanleg of de ruimtelijke uitvoeringsplannen van kracht in de ruimtelijke ordening, of het Vlaams Ecologisch Netwerk;

" een door de Vlaamse regering afgebakende perimeter binnen de groen- en bosgebieden en de bosuitbreidingsgebieden en de met al deze gebieden vergelijkbare bestemmingsgebieden aangewezen op de plannen van aanleg of de ruimtelijke uitvoeringsplannen van kracht in de ruimtelijke ordening gelegen binnen het integraal verwervings- en ondersteunend netwerk (IVON);

" de afbakening van een natuurinrichtingsproject.

Bijgevolg is het voorkooprecht voorzien in artikel 37 van het Decreet betreffende het Natuurbehoud

en het Natuurlijk Milieu niet van toepassing.

13. Postinterventie Dossier (KB 25/01/2001):

Op vraag van de instrumenterende notaris of er voor het Goed een postinterventiedossier werd opgesteld, heeft de Inbrenger ontkennend geantwoord en hij bevestigt dat er aan dit eigendom sedert 1 mei 2001 geen werken werden uitgevoerd door één of meerdere aannemers waarvoor een postinterventiedossier diende te worden opgesteld.

14.Overstromingsgebied.

In navolging van artikel 129, §4 van de wet van 4 april 2014 betreffende de verzekeringen en overeenkomstig artikel 17bis van het decreet integraal waterbeleid deelt de instrumenterende notaris de Koper mede dat het Goed:

- niet gelegen is in een risicozone voor overstroming zoals bepaald in het K.B. van 28 februari 2007 tot afbakening van de risicozones;

- niet gelegen is in mogelijk of effectief overstromingsgevoelig gebied zoals vastgesteld door de Vlaamse regering;

- niet gelegen is in een afgebakend overstromingsgebied of afgebakende oeverzone zoals vastgesteld door de Vlaamse regering.

15.Stookolietank:

De Inbrenger verklaart dat in het ingebrachte Goed noch een ondergrondse, noch een bovengrondse stookolietank aanwezig is.

16. Elektrische installaties

Er is geen controleonderzoek gebeurd van de elektrische installatie, met toepassing van de uitzondering zoals is bepaald in art. 276bis, 2°, litt a), vierde lid van het Algemeen Reglement. 2. Inbreng eenmanszaak oprichter

In de op te richten vennootschap wordt de eenmanszaak van de oprichter ingebracht. Deze eenmanszaak is ingeschreven in de kruispuntbank voor ondernemingen onder nummer 0698.230.843, zoals uitvoerig beschreven in het hierna vermelde verslag van de bedrijfsrevisor, te weten:

A. In te brengen activa-bestanddelen

A.1 Immateriële vaste activa 50.000¬

- Goodwill 50.000¬

A.2. Materiële vaste activa 158.904,86¬

- vruchtgebruik handelspand 138.000,00¬

- installaties, machines en uitrusting 39.224,50¬

- meubilair en kantoor 3.995,41¬

- rollend materieel 5.600,00¬

A.3. Voorraden 15.461,77¬

- voorraad 15.461,77¬

Totaal in te brengen activa-bestanddelen 252.281,68¬

B. Over te nemen passiva-bestanddelen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden

Luik B

- vervolg

Mod PDF 11.1

Staatsblad

aan het Belgisch

B.1. Financiële schulden 0,00¬

Totaal over te nemen passiva-bestanddelen 0,00¬

NETTO-INBRENG 252.281,68¬

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

VII. BESLUITEN

De inbreng in natura tot oprichting van de BVBA «ORTHO-FINE» bestaat uit het vruchtgebruik van een handelspand en verder uit de eenmanszaak van de heer Eddy LODEWIJKS gevestigd te 3920 Lommel, Molsekiezel 44 en aangeduid met ondernemingsnummer 0698.230.843, met ingang van 1 april 2015 en omvattende de immateriële en de materiële vaste activa, alsmede de voorraden. Ondergetekende, de heer Frank BLOEMEN, bedrijfsrevisor, optredend als permanent vertegenwoordiger van het bedrijfsrevisorenkantoor «BB3 Revisoren» met maatschappelijke zetel te 3020 Herent, Residentie Edelweiss, Half Daghmael 11 bus 1, is bij het beëindigen van de controlewerkzaamheden van oordeel dat:

1. de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat de oprichter verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

2. de beschrijving van elke inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van duidelijkheid en nauwkeurigheid;

3. met uitzondering van de rubriek  immaterieel vast actief - goodwill , waarvan de inbrengwaarde conventioneel werd bepaald op 50.000,00 EUR, de voor de inbreng in natura weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn, en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden tenminste overeenkomen met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is. De vergoeding voor de inbreng in natura door de heer Eddy LODEWIJKS ten belope van 252.281,68 EUR, bestaat uit een toekenning van 100 kapitaalaandelen van de BVBA «ORTHO-FINE», aandelen op naam zonder nominale waarde maar met een fractiewaarde van 186,00 EUR per aandeel, aan de heer Eddy LODEWIJKS, en anderzijds een vergoeding in speciën ten belope van 233.681,68 EUR te boeken als een schuld in rekening-courant tegenover de heer Eddy LODEWIJKS in de boekhouding van de nieuw op te richten vennootschap BVBA «ORTHO-FINE».

De inbreng blijft beperkt tot de in dit verslag expliciet vermelde elementen. De schulden en vorderingen die niet werden vermeld in dit verslag, dienen te worden betaald of ontvangen door de overdrager.

Het onroerend goed waarvan het zakelijk recht wordt ingebracht is bezwaard is met een hypothecaire inschrijving ten d.d. 16 januari 1989 ten bedrage van 14.873,61EUR in hoofdsom en 1.487,36 EUR toebehoren, een inschrijving d.d. 27 november 1990 ten bedrage van 86.762,73 EUR in hoofdsom en 4.338,14 EUR toebehoren, een inschrijving d.d. 21 mei 1993 ten bedrage van 12.394,68 EUR in hoofdsom en 1.239,47 EUR toebehoren en een Inschrijving d.d. 21 november 2007, tot zekerheid van een bedrag van 30.000,00 EUR in hoofdsom en 1.500,00 EUR bijhorigheden.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en de billijkheid van de verrichting («no fairness opinion»).

Dit verslag is bestemd voor de algemene vergadering van de BVBA « ORTHO-FINE» in het kader van de voorgenomen oprichting door inbreng in natura en zal voor geen andere doeleinden kunnen gebruikt worden.

Opgemaakt ter goeder trouw,

Herent, 20 april 2015

4. Vergoeding inbreng in natura

Deze inbrengen in natura worden vergoed voor achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR) onder vorm van aandelen die naar aanleiding van deze oprichting worden uitgegeven en voor tweehonderd drieëndertigduizend zeshonderd eenentachtig euro achtenzestig cent (233.681,68 EUR) als schuldvordering op de vennootschap, welke vordering in rekening-courant van de zaakvoerder wordt geboekt.

De ingebrachte goederen worden zoals voormeld beschreven in het hiervoor vermelde verslag van BB3 revisoren, de dato 20 april 2015, vertegenwoordigd door Frank Bloemen, bedrijfsrevisor, opgesteld overeenkomstig artikel 219 W.Ven.

In een bijzonder verslag, eveneens opgesteld overeenkomstig artikel 219 W.Ven., heeft de oprichter uiteengezet waarom deze inbrengen in natura van belang zijn voor de vennootschap en dat hij niet wenst af te wijken van de besluiten van de voormelde bedrijfsrevisor.

De oprichter ontslaat de instumenterende notaris van het voorlezen van de verslagen, waarvan hij erkent voldoende op de hoogte te zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

De voormelde verslagen van de oprichter en van de bedrijfsrevisor zullen overeenkomstig artikels 219 en 75 W.Ven. samen met deze oprichtingsakte worden neergelegd op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

De oprichter verwijst naar de certificaten aangevraagd in het kader van de inbreng van zijn eenmanszaak (in overeenstemming met (a) artikel 442bis Wetboek inkomstenbelasting 1992, (b) artikel 93undecies wetboek BTW, (c) artikel 16ter van het K.B. nr. 38 inzake het sociaal statuut van de zelfstandigen en (d) van artikel 41quinquies van de RSZ-Wet van 27 juni 1969). Volgende certificaten zijn aangevraagd en worden aan deze akte gehecht: 1/ certificaat van de dienst Directe Belastingen te Neerpelt van 13 april 2015, 2/ certificaat van de dienst BTW Hasselt 2 van 30 maart 2015, 3/ certificaat van Groep S, sociaal verzekeringsfonds van de oprichter, van 1 april 2015 en 4/ certificaat van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid van 31 maart 2015.

De oprichter erkent ervan op de hoogte te zijn dat bij zijn sociaal verzekeringsfonds, Groep S, er nog een bedrag openstaat, welk bedrag op zijn eigen verzoek niet voor deze akte ingelost is.

Hij ontslaat de instrumenterende notaris in dat verband van iedere verantwoordelijkheid.

2.3. Vergoeding-aanvaarding

Aldus worden de honderd (100) onderschreven aandelen toegekend aan de oprichter, die verklaart te aanvaarden. Zoals voormeld wordt de inbreng in natura, naast de voormelde aandelen, eveneens vergoed door een vordering in rekening-courant op de vennootschap ten belope van tweehonderd drieëndertigduizend zeshonderd eenentachtig euro achtenzestig cent (233.681,68 EUR).

2.4. Plaatsing kapitaal

De verschijner stelt vast dat, ingevolge hetgeen voorafgaat, het kapitaal van de vennootschap volledig geplaatst is.

Vervolgens verklaart de verschijner de statuten van de vennootschap vast te leggen als volgt. 3. STATUTEN.

Hoofdstuk I. Rechtsvorm - Naam - Zetel - Duur - Doel.

Artikel 1. - Rechtsvorm en Naam.

De vennootschap heeft de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en heeft als naam "Ortho-Fine".

Artikel 2. - Zetel.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in het Nederlandstalig gebied van België of naar het tweetalig Hoofdstedelijk Gewest van Brussel bij besluit van de zaakvoerder. Tot een verplaatsing van de zetel naar het Franstalig gebied van België dient besloten te worden door de algemene vergadering met inachtname van de voorschriften van statutenwijziging.

De zetelverplaatsing wordt openbaar door neerlegging in het vennootschapsdossier van een door de zaakvoerder ondertekende verklaring, samen met een afschrift ter bekendmaking in de bijlage van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3. - Duur.

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door de buitengewone algemene vergadering met achtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

Artikel 4. - Doel.

De vennootschap heeft tot doel, voor eigen rekening, voor rekening van derden, of in deelneming met derden, zowel in België als in het buitenland:

" Alle bewerkingen (inbegrepen de herstellingen en het onderhoud), het ontwikkelen van, het aanmeten van, het fabriceren en verkopen van orthopedische schoenen en zolen;

" Herstellingen van schoeisel, laarzen, reisartikelen, artikelen van leer en/of leervervangers;

" Vervaardiging aan- en verkoop, groot- en kleinhandel, in- en uitvoer, huur en verhuur, commissie en tussenhandel in allerhande orthopedisch, medisch en paramedisch materiaal; in schoeisel, textiel, kleding en artikelen van leer; in artikelen ter onderhoud van schoeisel, laarzen, textiel, reisartikelen en lederwaren.

" Vervaardiging, aan- en verkoop, groot- en kleinhandel, handelsbemiddeling in sloten, sleutels, brandkoffers, gepantserde deuren, diefstalbeveiliging en de plaatsing hiervan;

" Het openen van sloten, herstellen en plaatsen van sloten, cilinders en brandkoffers/kluizen en van deuren voorzien van sloten;

" Alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met de handel en promotie van sleutels, sloten, beveiliging, graveerwerk, cilinders, en dergelijke;

" Zij mag alle roerende of onroerende, handels-, nijverheids- en financiële zaken verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel.

" Zij mag zich borg stellen voor en waarborgen verlenen ten gunste van derden.

" De vennootschap mag haar doel verwezenlijken, zowel in het binnen- als in het buitenland, op alle wijzen die zij het best geschikt zal achten.

" De vennootschap mag op welke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

vennootschappen die hetzelfde, een soortgelijk, een gelijkaardig of samenhangend doel hebben of die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen, haar grondstoffen kunnen leveren, of de afzet van haar producten kunnen vergemakkelijken.

" Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel.

Hoofdstuk II. Kapitaal en Aandelen.

Artikel 5. - Kapitaal.

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro.

Het is verdeeld in honderd (100) aandelen zonder nominale waarde, die elk één/honderdste (1/100ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 6. - Niet volgestorte aandelen - Stortingsplicht.

Elke inschrijver op aandelen is verbonden voor het totale bedrag van zijn aandelen, niettegenstaande elke hiermee strijdige bepaling.

Behoudens in geval van geldige vermindering van het kapitaal kan hij niet ontheven worden van zijn stortingsplicht.

De verbintenis tot volstorting van een aandeel is onvoorwaardelijk en ondeelbaar.

Indien niet volgestorte aandelen aan verscheidene personen in onverdeeldheid toebehoren, staat ieder van hen in voor de betaling van het gehele bedrag van de opgevraagde opeisbare stortingen. Bijstorting of volstorting wordt door de zaakvoerder opgevraagd op een door hem te bepalen tijdstip. Aan de vennoot wordt hiervan bij aangetekende brief kennis gegeven met opgave van een girorekening waarop de betaling bij uitsluiting van elke andere wijze van betaling door overschrijving of storting dient te worden gedaan. De vennoot komt in verzuim door het enkel verstrijken van de in de kennisgeving bepaalde termijn en er is rente verschuldigd tegen de op dat tijdstip vastgestelde wettelijke rentevoet vermeerderd met twee ten honderd.

Zolang de opgevraagde opeisbare stortingen op een aandeel niet zijn gedaan volgens deze bepaling, blijft de uitoefening van de daaraan verbonden rechten geschorst.

Vervroegde stortingen op aandelen kunnen niet zonder voorafgaande instemming van de zaakvoerder worden gedaan.

Artikel 7.- Winstbewijzen, warrants, converteerbare obligaties en certificaten.

De vennootschap kan geen winstbewijzen, die het kapitaal niet vertegenwoordigen, warrants of converteerbare obligaties, uitgeven.

De vennootschap kan, in het belang van de vennootschap, haar medewerking verlenen aan een derde voor de uitgifte door deze derde van certificaten die de effecten van de vennootschap vertegenwoordigen overeenkomstig de bepalingen van artikel 242 van het Wetboek van vennootschappen. De vennootschap kan besluiten de kosten verbonden aan de certificering en aan de oprichting en werking van de emittent van de certificaten ten laste te nemen. De certificaathouders, de emittent van de certificaten of derden kunnen zich enkel beroepen op de medewerking van de vennootschap voor de uitgifte van de certificaten, indien de vennootschap haar medewerking schriftelijk aan de emittent heeft bevestigd. De emittent van de certificaten, moet zich aan de vennootschap in die hoedanigheid bekendmaken. De vennootschap neemt die vermelding op in het betrokken effectenregister.

Artikel 8. Wijziging van het kapitaal.

Tot verhoging of vermindering van het maatschappelijk kapitaal kan slechts besloten worden door de buitengewone algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging, ten overstaan van een notaris.

Artikel 9. Verlies van kapitaal.

Indien tengevolge van geleden verlies, het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen twee maanden nadat het verlies is of had moeten worden vastgesteld, om, in voorkomend geval, volgens de regels van statutenwijziging, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen overeenkomstig het Vennootschappenwetboek.

Het bestuursorgaan verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking van de vennoten wordt gesteld.

Indien het bestuursorgaan voorstelt de activiteiten voort te zetten, geeft hij in het verslag een uiteenzetting van de maatregelen, die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap. Dat verslag wordt in de agenda vermeld. Een afschrift daarvan wordt, samen met de oproepingsbrief verzonden conform artikel 269 van het Wetboek van vennootschappen. Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief ingevolge geleden verlies, gedaald is tot minder dan een vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaatsheeft wanneer zij wordt goedgekeurd door een vierde gedeelte van de ter vergadering uitge­

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

brachte stemmen.

Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het bedrag hiertoe vastgesteld bij wet of anderszins, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen.

Artikel 10. Aard der aandelen - Register.

De aandelen zijn steeds op naam.

Ten opzichte van de vennootschap zijn de aandelen ondeelbaar. De onverdeelde eigenaars, moeten zich ten opzichte van de vennootschap door één enkel persoon laten vertegenwoordigen; zolang dit niet gebeurd is worden de rechten die aan deze aandelen verbonden zijn, opgeschort. Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de bevoegde rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Wanneer het aandeel toebehoort aan naakte eigenaars en vruchtgebruikers worden alle rechten, inbegrepen het stemrecht, uitgeoefend door de vruchtgebruiker(s).

In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden, waarin worden aangetekend :

1/ nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het aantal van de hem toehorende aandelen.

2/ de gedane stortingen.

3/ de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder de levenden, door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

Naar aanleiding van de inschrijving in het register wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd, aan de hand van hetwelk de eigendom van de effecten wordt bewezen. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

De overdrachten en de overgangen van aandelen gebeuren ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

Artikel 11. Overdracht van aandelen

Behoudens hetgeen bepaald is in hoofdstuk IX van de statuten in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de volgende regels:

De aandelen van een vennoot mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder de levenden of overgaan wegens overlijden dan met instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie vierden van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld.

Deze instemming is evenwel niet vereist, wanneer de aandelen overgedragen worden aan - een vennoot,

- de echtgenoot van de overdrager,

- aan bloedverwanten in de rechte lijn van de overdrager,

- een dochter- of moederonderneming van de overdrager, of een dochteronderneming van deze moederonderneming.

Onder de levenden.

De vennoot die één of meer aandelen wil overdragen, moet van zijn voornemen aan de vennoten kennis geven bij een aangetekende brief, waarin hij de naam, de voornaam, het beroep en de woonplaats van de voorgestelde overnemer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen, en de daarvoor geboden prijs.

Indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, hun bij aangetekende brief toegezonden, zullen zij geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht.

Als één of meerdere vennoten zich verzetten tegen de voorgestelde overdracht, zelfs zonder opgave van reden, is hiertegen geen beroep bij de rechter open, maar de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen kan de weigerende vennoten verplichten, hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden tegen de voorwaarden in gemeen akkoord te bepalen binnen de drie maanden, na de door hem daartoe bij aangetekende brief aan hen verzonden aanmaning. Kan geen overeenstemming bereikt worden over de prijs dan geschiedt de overname op basis van de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebrek van overeenstemming tussen partijen zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door twee deskundigen, waarvan één door elk der partijen te benoemen. De deskundigen zullen rekening houden met alle gegevens die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden, en met de bestaansmogelijkheden van de vennootschap. Over meningsverschillen tussen de twee deskundigen zal worden beslist door een derde deskundige. Tegen diens beslissing staat geen rechtsmiddel open.

Blijft een partij in gebreke haar expert aan te duiden binnen de vijftien dagen na dat zij hiertoe werden verzocht bij aangetekende brief, of komen de experten van beide partijen niet tot één­zelfde resultaat, dan wordt de tweede, respectievelijk derde deskundige aangewezen door de voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

gevestigd.

De afkoop van de aandelen moet tot stand gekomen zijn binnen de drie maanden na de definitieve vaststelling van de prijs, zoniet kan de overlater de ontbinding van de vennootschap vorderen, op voorwaarde dat hij deze eis instelt binnen de veertig dagen na het verstrijken van deze termijn. De overnameprijs, in gemeen akkoord, of na expertise bepaald, moet betaald worden binnen de drie jaar na het verstrijken van de termijn bedongen in de aanmaning door de overlater tot verplichte overname door de weigerende vennoten. Indien hij niet meteen volledig wordt gekweten, moet hij worden vereffend in jaarlijks betaalbare fracties van ten minste één derde per jaar.

Vanaf de vervaldag bedongen in gezegde aanmaning is er van rechtswege op de prijs of op het schuldig blijvend saldo een intrest verschuldigd berekend tegen de wettelijke rentevoet verhoogd met twee procent en jaarlijks betaalbaar op de gestelde vervaldag.

Ingevolge overlijden.

De erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden moeten binnen de maand na het overlijden van de vennoot bij aangetekend schrijven aan de andere vennoten nauwkeurig opgeven hoe de nalatenschap is vererfd. Zij moeten tevens de naam, de voornamen, het beroep en de woonplaats van de rechtverkrijgenden en hun respectieve erfrechten opgeven.

Indien de medevennoten nalaten binnen de maand, na toezending van deze kennisgeving hun verzet tegen de overgang aan de zaakvoerders te laten kennen, worden zij geacht de erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden, als vennoot te aanvaarden.

Bij overgang door erfenis van aandelen op twee of meer rechtverkrijgenden moeten dezen binnen zes maanden aan de zaakvoerders meedelen welke erfgenaam als eigenaar of gevolmachtigde zal optreden. Zolang deze persoon niet is aangeduid, zijn de rechten verbonden aan deze aandelen opgeschort.

Tegen weigering van goedkeuring staat geen beroep op de rechter open. Indien de genoemde rechthebbenden of de door hen aangeduide persoon niet als vennoot toegelaten worden, ingevolge verzet van de medevennoten, dan hebben zij of heeft hij recht op de waarde van de overgegane aandelen. Deze waarde wordt behoudens minnelijke overeenkomst, bepaald op de wijze als hiervoor vastgesteld ingeval van weigering van overdracht onder de levenden.

Indien de weigerende vennoten de aandelen zelf kopen, vindt het recht van voorkeur, zoals hierna uiteengezet, overeenkomstige toepassing.

Artikel 12. Voorkeurrecht.

Behoudens hetgeen bepaald is in hoofdstuk IX van de statuten in geval de vennootschap één vennoot telt, gelden de volgende regels:

Wensen meerdere vennoten de door een medevennoot of door de rechtverkrijgenden van een overleden vennoot over te laten aandelen te verwerven, dan hebben zij de voorkeur tot aankoop in verhouding tot hun respectievelijk aandelenbezit.

Indien tengevolge van deze proportionele verdeling een aantal aandelen niet kunnen worden toegewezen, dan geschiedt de toekenning van dit ondeelbaar restaantal aan één van de gegadigde medevennoten, door loting georganiseerd door de zaakvoerders. Indien geen der vennoten gebruik wenst te maken van zijn recht tot voorkoop, kan de vennootschap, met inachtneming van de wettelijke voorschriften terzake, de over te nemen aandelen zelf inkopen.

In geval van kapitaalverhoging waarop in geld wordt ingetekend wordt aan de bestaande aandeelhouders, met uitsluiting van alle andere personen, de voorkeur toegekend om in te tekenen op de nieuw uitgegeven aandelen, in verhouding tot hun respectievelijk aandelenbezit, conform artikel 309 van het Wetboek van vennootschappen.

Hoofdstuk III. Bestuur en Vertegenwoordiging.

Behoudens hetgeen bepaald is in hoofdstuk IX van de statuten in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de hiernavolgende regels.

Artikel 13. Bestuur.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten.

Indien meerdere zaakvoerders benoemd worden, vormen zij een college waarvan de werking wordt geregeld overeenkomstig artikel 63 W.Ven..

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen. Artikel 14. Bezoldiging en duur van de opdracht.

Tenzij andersluidende beslissing van de algemene vergadering, wordt het mandaat van de zaak­

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

voerder onbezoldigd uitgeoefend en is de duur van het mandaat onbeperkt.

Artikel 15. Intern bestuur - beperkingen.

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is.

Indien er meer dan een zaakvoerder is kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

Tegenstrijdig belang

Het lid van een college van zaakvoerders dat bij een verrichting een tegenstrijdig belang heeft met de vennootschap is gehouden de wettelijke bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen na te komen.

Is er slechts één zaakvoerder en is hij voor die tegenstrijdigheid van belangen geplaatst, dan stelt hij de vennoten daarvan in kennis en de verrichting mag slechts door een lasthebber ad hoc voor rekening van de vennootschap worden gedaan.

Artikel 16. Bijzondere volmachten.

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde handelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder in geval van overdreven volmacht. Artikel 17. Externe vertegenwoordigingsmacht.

De enige zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Indien er meerdere zaakvoerders benoemd werden, vormen zij zoals voormeld een college, hetgeen extern vertegenwoordigd wordt door twee van zijn leden of door de voorzitter van dat college van zaakvoerders.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere volmacht aangestelde vertegenwoordiger.

Hoofdstuk IV. Toezicht.

Artikel 18 - Controle.

Iedere vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris en kan zich laten bijstaan door een accountant.

Zodra de vennootschap beantwoordt aan de criteria waardoor de aanstelling van een commissaris verplicht is, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, opgedragen aan een of meer commissarissen te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

Hoofdstuk V. Algemene Vergadering.

Behoudens hetgeen bepaald is in hoofdstuk IX van de statuten in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, zijn de hiernavolgende bepalingen van toepassing op de algemene vergadering: Artikel 19. Gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergadering.

De gewone algemene vergadering van vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de eerste maandag van juni om 15 uur; indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 30 van de statuten, dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle vennoten, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering.

Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

Te allen tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats, aangewezen in de oproeping.

Artikel 20. Bijeenroeping - Bevoegdheid - Verplichting.

De zaakvoerder(s) en in voorkomend geval de commissarissen moeten een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen, telkens het maatschappelijk belang of de wet dit vereist.

Zij moeten de gewone algemene vergadering bijeenroepen op de bij deze statuten bepaalde dag. De oproeping tot de algemene vergadering wordt meegedeeld aan elke vennoot, houder van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, obligatiehouder, zaakvoerder en eventuele commissaris, ten minste vijftien dagen vóór de vergadering, met opgaaf

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

van de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen. Deze oproeping geschiedt door middel van een ter post aangetekende brief, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen.

De formaliteiten van bijeenroeping van de algemene vergadering moeten niet nageleefd worden indien alle vennoten, houders van obligaties, zaakvoerders en commis­saris(sen) aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en indien zij afstand doen van die formaliteiten.

De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris die aan de vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen, worden als regelmatig opgeroepen beschouwd. De voormelde personen kunnen er tevens voor of na de bijeenkomst van de algemene vergadering welke zij niet bijwoonden aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproepingsbrief.

Samen met de oproepingsbrief voor de algemene vergadering, wordt aan de vennoten, de commissarissen en de zaakvoerders een afschrift verzonden van de stukken, die hen krachtens het Wetboek van vennootschappen moeten ter beschikking gesteld worden.

Een afschrift van deze stukken wordt ook onverwijld en kosteloos gezonden aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 30 van deze statuten, dan zal het bestuursorgaan, samen met haar rondschrijven waarvan sprake in voormeld artikel, aan de vennoten en aan de eventuele commissarissen, een afschrift toezenden van de stukken, die hen krachtens het Wetboek van vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld.

Artikel 21. Vertegenwoordiging van vennoten.

Onverminderd de regels betreffende de wettelijke vertegenwoordiging en met name van de wederzijdse vertegenwoordiging van gehuwden, kan elke vennoot op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, al dan niet vennoot.

De volmachten dienen een handtekening te dragen (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek).

De volmachten dienen schriftelijk ter kennis gebracht te worden per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek en worden neergelegd op het bureau van de vergadering. Daarenboven mag de zaakvoerder eisen dat zij op de door hem aangeduide plaats worden neergelegd drie werkdagen voor de algemene vergadering.

Zaterdagen, zondagen en wettelijke feestdagen worden voor de toepassing van dit artikel niet als werkdagen beschouwd.

Artikel 22 . Aanwezigheidslijst.

Alvorens aan de vergadering deel te nemen zijn de vennoten of hun volmachtdragers verplicht de aanwezigheidslijst, met aanduiding van de naam, de voorna(a)m(en) en de woonplaats of de maatschappelijke benaming en de statutaire zetel van de vennoten en van het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, te ondertekenen.

Artikel 23. Samenstelling van het bureau - notulen.

De algemene vergaderingen van vennoten worden voorgezeten door de zaakvoerder of voorzitter van het bestuursorgaan of, in geval van afwezigheid van deze laatste, door zijn plaatsvervanger of door een lid van de vergadering door deze laatste aangeduid. Indien het aantal aanwezige personen het toelaat, duidt de voorzitter van de vergadering een secretaris aan en duidt de vergadering twee stemopnemers aan op voorstel van de voorzitter. De notulen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de leden van het bureau en de vennoten die erom verzoeken. Deze notulen worden in een speciaal register bijgehouden.

Artikel 24. Antwoordplicht zaakvoerders / commissarissen.

De zaakvoerders geven antwoord op de vragen die hen worden gesteld door de vennoten met betrekking tot hun verslag of tot de agendapunten voor zover de mededeling van de gegevens of feiten niet van die aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap.

De commissarissen geven antwoord op de vragen die hen worden gesteld door de vennoten met betrekking tot hun verslag.

Artikel 25. Verdaging van de jaarvergadering.

Het bestuursorgaan heeft het recht, tijdens de zitting, de beslissing van de jaarvergadering zoals bedoeld in artikel 19 van deze statuten met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent.

Het bestuursorgaan moet de algemene vergadering opnieuw bijeenroepen, met dezelfde agenda binnen de termijn van drie weken.

De formaliteiten die vervuld werden om aan de eerste vergadering deel te nemen, blijven geldig

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

voor de tweede vergadering. Nieuwe neerleggingen zullen toegestaan worden binnen de termijnen en op de voorwaarden vermeld in de statuten.

De verdaging kan slechts één keer gebeuren. De tweede algemene vergadering beslist definitief over de uitgestelde agendapunten.

Artikel 26. Beraadslaging - aanwezigheidsquorum.

Geen enkele vergadering kan beraadslagen over punten die niet voorkomen op de agenda, tenzij in de vergadering alle aandelen aanwezig zijn en daartoe met eenparigheid van stemmen wordt besloten.

De algemene aandeelhoudersvergadering kan geldig beraadslagen, onverschillig welk het aantal aanwezige en vertegenwoordigde aandelen is, behoudens in de gevallen waarvoor de wet een bepaald aanwezigheidsquorum vereist.

Artikel 27. Stemrecht.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Schriftelijk stemmen is toegelaten. In dit geval vermeldt de brief waarop de stem wordt uitgebracht elk punt van de agenda en de eigenhandig geschreven woorden "aanvaard" of "verworpen", gevolgd door de handtekening ; hij wordt aangetekend aan de vennootschap gestuurd en moet ten laatste daags voor de vergadering op de zetel toekomen.

Indien een aandeel verdeeld is in blote eigendom en vruchtgebruik wordt het stemrecht steeds uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Artikel 28. Meerderheid.

Behalve in de bij wet bepaalde gevallen worden de beslissingen ongeacht het aantal van de op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde aandelen, genomen bij meerderheid van de stemmen waarmee aan de stemming wordt deelgenomen. Een onthouding wordt niet meegerekend bij het tellen van de stemmen.

Artikel 29. Buitengewone algemene vergadering.

Wanneer de algemene aandeelhoudersvergadering moet beslissen over:

" een fusie of splitsing van de vennootschap;

" een verhoging of vermindering van het maatschappelijk kapitaal ;

" de uitgifte van aandelen beneden de fractiewaarde ;

" de afschaffing of beperking van het voorkeurrecht tot inschrijving ;

" de ontbinding van de vennootschap;

" enige wijziging van de statuten,

dan moet het voorwerp van de te nemen beslissing speciaal vermeld zijn in de oproepingen voor de vergadering en moet tenminste de helft van de aandelen die het gehele kapitaal vertegenwoordigen op de vergadering vertegenwoordigd zijn. Is deze laatste voorwaarde niet vervuld, dan moet een nieuwe vergadering worden bijeengeroepen, die op geldige wijze beslist, ongeacht het aantal van de aanwezige of vertegenwoordigde aandelen.

De beslissingen over bovengenoemde onderwerpen worden slechts geldig genomen met een meerderheid van drie vierden van de stemmen waarmee aan de stemming wordt deelgenomen. Een onthouding wordt als een negatieve stem beschouwd. Dit alles zonder afbreuk te doen aan de andere meerderheidsvereisten voorzien door het Wetboek van vennootschappen, met betrekking tot de wijziging van het maatschappelijk doel, het verwerven, in pand nemen of vervreemden van eigen aandelen door de vennootschap, de omzetting van de vennootschap in een vennootschap met een andere juridische vorm, en de ontbinding van de vennootschap in geval van verlies van drie kwart van het maatschappelijk kapitaal.

Artikel 30. - Schriftelijke besluitvorming

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door het bestuursorgaan, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen deze periode de goedkeuring van alle vennoten met betrekking tot alle agendapunten en de schriftelijke procedure niet ontvangen, dan worden de beslissingen geacht niet genomen te zijn. De houders van obligaties alsmede de houders van certificaten op naam die met de medewerking van de vennootschap zijn uitgegeven, hebben recht om op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van de genomen beslissingen.

Artikel 31. Afschiften en uittreksels van notulen.

De afschriften en/of uittreksels van de notulen van de algemene vergaderingen bestemd voor

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

derden worden ondertekend door één of meer zaakvoerders.

Hoofdstuk VI. Controle

Artikel 32. Controle.

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen. De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van vennoten, onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij artikel 141, 2° van het Wetboek van vennootschappen, heeft iedere vennoot conform artikel 166 van het Wetboek van vennootschappen individueel de onder­zoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Niettemin, heeft de algemene vergadering van vennoten steeds het recht een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria. Indien geen commissaris werd benoemd kan iedere vennoot zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd, of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap

Hoofdstuk VII. Inventaris - Jaarrekening - Reserve - Winstverdeling.

Artikel 33. Boekjaar - Jaarrekening - Jaarverslag.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december. Bij het einde van elk boekjaar wordt door de zaakvoerder een inventaris opgesteld, alsmede de jaarrekening en het jaarverslag, overeenkomstig de bepalingen van het Vennootschappenwetboek. De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting. Zij vormt een geheel.

Na goedkeuring van de jaarrekening beslist de algemene vergadering bij afzonderlijke stemming over de aan de zaakvoerder(s) en de commissaris te geven kwijting. Deze kwijting is alleen dan rechtsgeldig geldig als de ware toestand van de vennootschap niet wordt verborgen door enige weglating of onjuiste opgave in de jaarrekening.

Artikel 34. Bestemming van het resultaat - Reserve.

Jaarlijks wordt van de netto-winst een bedrag van ten minste één/twintigste afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze verplichting houdt op wanneer dit fonds één/tiende van het kapitaal bereikt heeft.

De algemene vergadering beslist op voorstel van de zaakvoerder over de bestemming van het resultaat.

Onder geen beding mag er winstuitkering geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief van de vennootschap, zoals het blijkt uit de jaarrekening, ingevolge de uitkering gedaald is of zou dalen beneden het bedrag van het gestort kapitaal, of indien dit hoger is het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek van Vennootschappen.

Hoofdstuk VIII. Ontbinding en vereffening.

Artikel 35. Ontbinding

De vennootschap kan te allen tijde ontbonden worden door een beslissing van de algemene vergadering volgens de regels die vereist zijn voor de wijziging van de statuten.

De vereniging van alle aandelen in de hand van een persoon heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden. Wanneer deze een rechtspersoon is en indien binnen een jaar geen nieuwe vennoot in de vennootschap is opgenomen of deze niet is ontbonden, wordt de enige vennoot geacht hoofdelijk borg te staan voor alle verbintenissen van de vennootschap ontstaan na de vereniging van alle aandelen in zijn hand, tot een nieuwe vennoot in de vennootschap wordt opgenomen of tot de bekendmaking van haar ontbinding.

Artikel 36. Benoeming van vereffenaars.

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan is de zaakvoerder, die op het tijdstip van de ontbinding in functie is, van rechtswege vereffenaar. De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen of ontslaan.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186, 187 en 188 van het Vennootschappenwetboek, tenzij de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen anders besluit.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Hoofdstuk IX. Bepalingen van toepassing ingeval de vennootschap slechts één vennoot telt.

Artikel 37.- Algemene bepaling.

Alle bepalingen van onderhavige statuten zijn toepasselijk wanneer de vennootschap slechts één

vennoot telt in zoverre ze niet strijdig zijn met de hierna gestelde regels betreffende de

éénhoofdigheid.

Artikel 38.- Overdracht van aandelen onder levenden.

Tot de overdracht van een geheel of een gedeelte van zijn aandelen wordt door de enige vennoot

alleen beslist.

Artikel 39.- Overlijden van de enige vennoot zonder erfgerechtigden.

Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele gerechtigde overgaan, is de

vennootschap van rechtswege ontbonden en wordt artikel 344 van het Wetboek van

vennootschappen toegepast.

Artikel 40.- Overlijden van de enige vennoot met erfgerechtigden.

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

Ingeval van overlijden van de enige vennoot worden de aan de aandelen verbonden rechten

uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of

legatarissen, naar evenredigheid van hun rechten in de nalatenschap, en dit op de dag van de

verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen.

In afwijking van de alinea die voorafgaat, oefent hij die het vruchtgebruik erft van de aandelen van

een enige vennoot de rechten uit die zijn verbonden aan die aandelen.

Artikel 41.- Kapitaalverhoging - Voorkeurrecht.

Indien de enige vennoot besluit tot kapitaalverhoging in geld is artikel 12 van deze statuten niet van

toepassing.

Artikel 42.- Zaakvoerder - Benoeming.

Indien geen zaakvoerder benoemd is heeft de enige vennoot van rechtswege alle rechten en

verplichtingen van een zaakvoerder. Zowel de enige vennoot als een derde kunnen tot zaakvoerder

benoemd worden.

Artikel 43  Tegenstrijdig belang

Indien de zaakvoerder de enige vennoot is en hij is geplaatst voor een tegenstrijdigheid van

belangen van vermogensrechtelijke aard, kan hij de verrichting doen, doch hij moet hierover

bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd.

Hij is gehouden zowel ten aanzien van de vennootschap als van derden tot vergoeding van de

schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij zich ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou

hebben bezorgd.

Artikel 44.- Ontslag.

Indien een derde tot zaakvoerder is benoemd, zelfs in de statuten en zonder beperking van duur, kan

deze te allen tijde ontslagen worden door de enige vennoot tenzij hij benoemd is voor een bepaalde

duur of voor onbepaalde duur mits opzegging.

Artikel 45.- Controle.

Zolang de vennootschap geen commissaris heeft, oefent de enige vennoot alle bevoegdheden van

de commissaris uit zoals bepaald in artikel 32 van de statuten.

Artikel 46.- Algemene vergadering.

De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan

die bevoegdheden niet overdragen, behalve voor welbepaalde doeleinden. Van de besluiten van

de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen

worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de

algemene vergadering te worden nageleefd overeenkomstig artikel 268 van het Wetboek van

vennootschappen doch dienen deze formaliteiten niet te worden nageleefd wat de vennoot zelf

betreft.

Hoofdstuk X. Keuze van woonplaats.

Artikel 47.

Alle zaakvoerders, commissarissen en vereffenaars, die hun woonplaats in het buitenland hebben,

worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hun alle

dagvaardingen, betekeningen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van

de vennootschap.

4. VERKLARINGEN VAN DE VERSCHIJNER

Eerste boekjaar

Het eerste boekjaar vangt aan op heden, om te eindigen op 31 december 2016.

De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden in de maand juni van het jaar 2017.

Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3920 Lommel, Molsekiezel 44.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Overname verbintenissen

Alle in naam van de in oprichting zijnde vennootschap aangegane verbintenissen sedert heden, worden thans door de vennootschap, onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van de rechtspersoonlijkheid ingevolge de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, uitdrukkelijk overgenomen en bekrachtigd. Woonstkeuze

Voor de uitvoering van deze akte verklaart de verschijner keuze van woonplaats te doen in zijn woonplaats.

5. BENOEMINGEN  aanvaardingen

5.1. Niet statutaire zaakvoerder(s)

Onmiddellijk na de oprichting van de vennootschap heeft de verschijner mij, notaris, verzocht te

akteren dat het eerste aantal zaakvoerders wordt bepaald op één en dat wordt benoemd tot niet-

statutaire zaakvoerder, voor onbepaalde duur: de heer Eddy Lodewijks, voornoemd.

De zaakvoerder, afzonderlijk optredend, is bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen in

en buiten rechte.

5.2. zaakvoerder  aanvaarding

De heer Eddy Lodewijks, voornoemd, verklaart hierbij het mandaat van zaakvoerder te aanvaarden

en verklaart niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling voor het uitoefenen van zijn mandaat.

5.3. bezoldiging zaakvoerder

Het mandaat van voornoemde zaakvoerder is bezoldigd.

5.4. overgangsregeling zaakvoerder

De zaakvoerder wordt benoemd vanaf heden, met dien verstande dat hij vanaf heden tot op de

datum van de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de

bevoegde rechtbank van koophandel, zal optreden als volmachtdrager van de gezamenlijke

vennoten en dat hij vanaf het ogenblik van de neerlegging zal optreden als orgaan van de

vennootschap overeenkomstig de bepalingen van de statuten en de wet.

5.5. Commissaris

Er wordt voorlopig geen commissaris benoemd, gelet op de wettelijke en statutaire bepalingen ter

zake.

6. VOLMACHTEN

De verschijners en de aldus benoemde zaakvoerder stellen, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, de bvba Accountants Bastiaens, met zetel te 3920 Lommel, Kerkplein 26A, of een in de plaats gestelde subgedelegeerde, aan als bijzondere gevolmachtigden, met de mogelijkheid tot in de plaats stelling, aan wie de macht verleend wordt om alle formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij het ondernemingsloket en de Kruispuntbank van Ondernemingen, alsmede bij alle private of publiekrechtelijke instellingen, onder meer met betrekking tot de BTW, de belastingen, de formaliteiten inzake douane en accijnzen, de aanvraag van vergunningen, de aanvraag van registraties en erkenningen enzovoort, en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens de bevoegde instanties en de rechtbank van koophandel.

Coordonnées
ORTHO-FINE

Adresse
MOLSEKIEZEL 44 3920 LOMMEL

Code postal : 3920
Localité : LOMMEL
Commune : LOMMEL
Province : Limbourg
Région : Région flamande