OTTOMAAN

Association sans but lucratif


Dénomination : OTTOMAAN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 839.578.649

Publication

05/10/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2 3 -09- 20f

HASSELT

Griffie

III II II 111I VIIIIII IIIVI

*11150290*

be

2

B Sti

Ondemerningsnr : O. 8 3 9 a $e 93

Benaming

(voluit) : OTTOMAAN VZW

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Generaal de Krahéstraat 161 - 3970 Leopoldsburg

Onderwerp akte : Oprichting Vereniging zonder winstoogmerk

Op de algemene vergadering van 5 september 2011 en in overeenstemming met de wet van 27 juni 1921 en de wet van 2 mei 2002 is beslist:

DE OPRICHTING VAN EEN VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

TITEL 1 : Benaming en zetel

Artikel 1

De vereniging wordt OTTOMAAN vzw genoemd

Artikel 2

Het adres van de hoofdzetel Generaal de Krahéstraat 161; 3970 Leopoldsburg

De hoofdzetel ligt in het gerechtelijke arrondissement van Hasselt

TITEL 2 : Doelstelling

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel :

A- Leden en jeugd begeleiden en opvangen om hen uit criminaliteit, drugsverslaving en alcoholmisbruik, kortom uit de marginaliteit van de samenleving houden

B- Sociale en culturele activiteiten organiseren

C- Oprichting van sportclubs, hobbyclubs, studentenclubs, enz..

D-Uitstapjes, wedstrijden, sporttoernooien, conferenties, tentoonstellingen, bezinnings- en informatieavonden en dergelijke activiteiten organiseren onder de jongeren

E- Op de voet volgen van sociale, economische en politieke ontwikkelingen en de leden toelichten

F- Publicatie van ledenbladen, tijdschriften enz..

G- De noden en behoeften van de leden vaststellen en proberen een oplossing te vinden

H De materiële, geestelijke, sociale, culturele en economische ontwikkeling bevorderen van haar leden door educatieve, sociale, culturele activiteiten te organiseren

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL 3 : Stichters en deelgenoten

Artikel 4

De oprichters van de vereniging zijn:

1° Cemil Yavuz wonende te Lommelsesteenweg 46; 3970 Leopoldsburg

2° Kadir Yavuz wonende te Onafhankeljkheidstraat 18; 3970 Leopoldsburg

3° Fatih Yavuz wonende te Engelbert Adanglaan 71; 3970 Leopoldsburg

Artikel 5

De vereniging is samengesteld uit werkende leden en aangesloten leden. Het minimum aantal werkende leden kan niet minder dan drie bedragen. Alleen de werkende leden hebben het volle bezit van de rechten die aan de deelgenoten door de wet en de onderhavige statuten worden toegekend.

Zijn werkende leden:

1° De ondergetekenden,

2° Elke deelgenoot die, door tenminste twee werkende leden voorgesteld, worden toegelaten door een beslissing van de algemene vergadering.

Zijn aangesloten leden:

de personen die, zonder afbreuk te doen aan artikelen 5,6 en 7 van de statuten, de vereniging wensen bij te staan of deel te nemen aan haar activiteiten en die zich verplichten de statuten en de in overeenstemming met deze laatste genomen beslissingen in acht te nemen.

Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt. Het minimum is vastgesteld op drie.

De eerste leden zijn de ondergetekende oprichters

De toelatingen van nieuwe aangesloten leden worden soeverein bepaald door de Raad van Bestuur

Artikel 6

Elke persoon die wenst lid te worden van de vereniging zal een geschreven verzoek aan de Raad van Bestuur richten

Artikel 7

De werkende en aangesloten leden zijn vrij zich op enige moment uit de vereniging terug te trekken door hun demissie schriftelijk aan de Raad van Bestuur te melden. Wordt als demissionair het werkende of aangesloten lid beschouwd dat de contributie die hem is opgelegd niet betaald, binnen de maand van de aanmaning die hem per post is gezonden. De uitsluiting van een werkend of aangesloten lid kan uitsluitend worden beslist door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De Raad van Bestuur kan, tot aan de beslissing van de algemene vergadering, de leden schorsen die zich schuldig gemaakt hebben aan een ernstige schending van de statuten of van de wetten.

Het ontslag, de schorsing en het uitsluiten van leden worden, uitgevoerd op de wijze zoals bepaald in artikell2 van de wet van 27 juni 1921.

Artikel 8

De demissionaire, geschorste of uitgesloten deelgenoot, als mede de erfgenamen of rechthebbenden van de overleden deelgenoot hebben geen enkel recht op het sociale fonds. Zij kunnen noch een rekening-overzicht noch rekening en verantwoording vorderen of verlangen, noch het verzegelen, noch inventarissen, noch teruggave van de betaalde contributies.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL 4 : Contributies

Artikel 9

De werkende leden en aangesloten leden betalen een jaarlijkse contributie. Het bedrag van deze contributie wordt jaarlijks vastgesteld door de algemene vergadering en zal niet meer bedragen dan 10.000,00 euro per jaar.

TITEL 5 : Algemene vergadering

Artikel 10

De algemene vergadering wordt gevormd door alle leden.

Zij wordt voorgezeten door de president van de Raad van Bestuur, of als die aanwezig is door de vice-president of door de oudste van de aanwezige beheerders.

Artikel 11

De algemene vergadering is de soevereine macht van de vereniging. Zij heeft de bevoegdheden die haar uitdrukkelijk door de wet of de onderhavige statuten worden toegekend.

Zijn in het bijzonder aan haar bevoegdheid voorbehouden:

-de wijziging van de statuten,

-de benoeming en de ontheffing van de administrateurs, de goedkeuring van de budgetten en van de boekhouding,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de benoeming en de ontheffing van de administrateurs en de vaststelling van hun honorering wanneer die voorzien is,

-de decharge die aan de administrateurs en aan de commissarissen toegekend moet worden, -de omzetting van de vereniging in maatschappij met sociale doelgerichtheid,

-de uitsluiting van leden.

Artikel 12

Elk jaar moet tenminste één algemene vergadering gehouden worden, op de laatste vrijdag van de maand juni. De vereniging kan op elk tijdstip in een buitengewone algemene vergadering bijeengeroepen worden door een beslissing van de Raad van Bestuur en op verzoek van tenminste een vijfde van de werkzame leden. Elke bijeenkomst zal op de dag, uur en plaats gehouden worden die in de oproep vermeld zijn.

Artikel 13

De Algemene vergadering wordt door de Raad van Bestuur tenminste 8 dagen voor de vergadering per post of fax bijeengeroepen, en in naam van de Raad van Bestuur door een administrateur getekend. De agenda wordt in de convocatie vermeld. Behalve in de gevallen die in de artikelen 8, 12, 20 en 26 lid vier van de wet van 27 juni 1921 vermeld zijn, kan de vergadering rechtens delibereren over kwesties die in de agenda niet vermeld zijn.

Artikel 14

Elke lid heeft het recht aanwezig te zijn op de vergadering. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een gevolmachtigde die lid van de vereniging is.

Artikel 15

Elke voorstel dat getekend is door een vijfde van de leden moet op de agenda vermeld worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 16

Alle werkende leden hebben in de algemene vergadering een gelijk stemrecht, waarbij elk beschikt over één stem. De aangesloten leden hebben geen stemrecht. Zij kunnen echter met een raadgevende stem de vergadering bijwonen.

Artikel 17

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen genomen, behalve in het geval dat door de wet of door de huidige statuten anders beslist wordt in geval van staking van de stemmen, is die van de president of van de administrateur die hem vervangt doorslaggevend.

Artikel 18

De algemene vergadering kan enkel in overeenstemming met de artikelen 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921 rechtsgeldig beraadslagen over de ontbinding van de vereniging of de wijziging van de statuten.

Artikel 19

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in notulen die getekend worden door de president en een administrateur. Deze notulen worden bewaard op het hoofdkantoor waar alle leden er kennis van kunnen nemen. De leden kunnen uittreksels van deze notulen vragen die getekend worden door de president van de Raad van Bestuur en door een administrateur.

Elke wijziging van het statuut moet gedeponeerd worden bij de griffie van de rechtbank van de plaats van de zetel van de vereniging. Het zelfde geldt voor elke benoeming, demissie, of afzetting van een administrateur.

TITEL 6 : Bestuur

Artikel 20

De vereniging wordt bestuurd door een raad die gevormd wordt door minstens drie leden, die door de algemene vergadering benoemd worden voor een termijn van vijf jaren, en op elk ogenblik door haar afzetbaar zijn.

Artikel 21

In geval van vacature van een mandaat kan een administrateur in tijdige hoedanigheid door de algemene vergadering benoemd worden. In dat geval beëindigt hij het mandaat van de administrateur die hij vervangt.

Artikel 22

De raad benoemt onder zijn leden een president, eventueel een vice-president, een penningmeester en een secretaris. In geval van verhindering van de president, worden zijn functies aanvaard door de vice-president, zoniet door de oudste van de aanwezige administrateurs.

Artikel 23

De raad komt bijeen op convocatie van de president of van twee administrateurs. Hij kan alleen beslissen indien de meerderheid van zijn leden aanwezig is. Zijn beslissingen worden genomen bij

absolute meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigden, waarbij, in geval van staking, de stem van de president of die van zijn vervanger doorslaggevend is.

Artikel 24

De raad van bestuur heeft de meest verreikende volmachten voor het bestuur en beleid van de vereniging.

Zijn van zijn competentie enkel de handelingen uitgesloten die door de wet of de onderhavige statuten voorbehouden zijn aan die van de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 25

De raad benoemt of zelf of door een gevolmachtigde alle beambten, bedienden en leden van het personeel van de vereniging en ontslaat ze. Hij bepaalt hun werk en hun salaris.

Artikel 26

De raad kan het dagelijks beheer van de vereniging, met gebruik van de handtekening die behoort bij dit beheer, delegeren aan een gevolmachtigde administrateur die al of niet onder zijn [eden gekozen is en waarvan hij de volmachten en eventueel het salaris of bezoldiging vaststelt. Wanneer zij met meerderen zijn, handelen zij op zichzelf.

Artikel 27

De rechtshandelingen, zowel als eiser als verweerder, worden aanhangig gemaakt of verdedigd door de raad van bestuur in naam van de vereniging.

Artikel 28

De handelingen die de vereniging verplichten, behalve de handelingen van het dagelijks beheer, worden getekend door tenminste een speciale delegatie van de raad, of door de president, of in zijn aanwezigheid door twee administrateurs, die ten opzichte van derden hun volmachten niet hoeven te justificeren.

Artikel 29

De administrateurs gaan, op grond van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting aan en zijn enkel verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat, dat zonder bezoldiging vervuld wordt.

TITEL 7: Reglement van inwendige orde

Artikel 30

Een reglement van inwendige orde zal door de raad van bestuur aan de algemene vergadering voorgelegd kunnen worden. Wijzigingen aan dit reglement zullen aangebracht kunnen worden door een algemene vergadering die beslist met de eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

TITEL 8: Verschillende beschikkingen

Artikel 31

Het boekjaar begint de eerste januari om op 31 december te beëindigen. Bij uitzondering, zal het eerste boekjaar op 5 september 2011 beginnen om afgesloten te worden op 31 december 2012.

Artikel 32

Tenzij de wet zulks vereist, zal de algemene vergadering een commissaris kunnen benoemen, al of niet een lid, die belast wordt met de controle van de boekhouding van de vereniging en haar zijn jaarrapport voorlegt. Zij zal ook de duur van zijn mandaat bepalen.

Artikel 33

In geval van ontbinding van de vereniging, zal de algemene vergadering de beheerder of beheerders benoemen, zal hun volmachten bepalen en zal de bestemming opgeven die gegeven moet worden aan de netto activa van het maatschappelijk vermogen.

Artikel 34

In alle gevallen van een vrijwillige of rechterlijke ontbinding, op welk tijdstip en om welke oorzaak zij ook plaatsvindt, zullen de netto-activa van de ontbonden vereniging aan een gelijksoortige onbaatzuchtig doel besteed worden.

Woon. behouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 35

Alles wat niet uitdrukkelijk voorzien is in de onderhavige statuten wordt geregeld door de wet van 27 juni 1921 die de vereniging zonder winstoogmerk regelt.

De algemene vergadering van de dag heeft in de hoedanigheid van administrateurs de volgende leden gekozen:

1° Yavuz Cemil als voorzitter

2° Yavuz Fatih als penningmeester

3° Yavuz Kadir als secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Handtekeningen

De voorzitter, Yavuz Cemil

Penningmeester, Yavuz Fatih

Secretaris, Yavuz Kadir

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
OTTOMAAN

Adresse
GENERAAL DE KRAHESTRAAT 161 3970 LEOPOLDSBURG

Code postal : 3970
Localité : LEOPOLDSBURG
Commune : LEOPOLDSBURG
Province : Limbourg
Région : Région flamande