PAROCHIALE WERKEN STROOIENDORP

Association sans but lucratif


Dénomination : PAROCHIALE WERKEN STROOIENDORP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 413.304.429

Publication

20/05/2014
ÿþI UNI II

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na nierlegging van de akte ter griffie

ANK KOOPLA ANnFI

te ANTWERPEN

0 8 MEI 2014

eipE mine-:.

Griffie

MOD 2.1

Ondernemingsnr : Benaming 0413.304.429

(voluit) : Parochiale Werken Strooiendorp

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Rode Kruisstraat 2, 3970 Leopoldsburg.

Onderwerp akte : Wijziging Statuten en wijziging, Wijziging Raad van Bestuur

L Wijziging van de Statuten

De algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk Parochiale Werken Strooiendorp,opgericht op datum van 15 mei 1973 , heeft op datum van 13 februari 2012, overeenkomstig artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd door de Wetten van 2 mei 2002,16 januari 2003 en 22 december 2003, hierna genoemd de V&S-wet, beslist haar statuten, zoals deze gepubliceerd werden in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 09 augustus 1973 onder het nummer 5913/73 met eenparigheid van stemmen te wijzigen en volledig te vervangen door de volgende nieuwe statuten:

1. NAAM.ZETEL.DOEL.DUUR.

Artikel 1 :De vereniging werd opgericht op 15 mei 1973 onder de benaming " Parochiale Werken Strooiendorp" , vereniging zonder winstoogmerk.

Al de fakturen , aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging, moeten haar benaming vermelden met onmiddellijk ervoor of erachter" vzw" of "vereniging zonder winstoogmerk",

Artikel 2:De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 3970 Leopoldsburg, Rode Kruisstraat 2. Binnen deze gemeente wordt de plaats van vestiging bepaald of gewijzigd door de raad van bestuur .

Artikel 3: De vereniging heeft tot doel alle geestelijke, lichamelijke en sociale ontspanningen en activiteiten onder de inwoners van Strooiendorp te bevorderen door het oprichten, besturen en steunen van voordracht-, vermaak-, sport-, muziek-, toneelafdelingen en door alle werkingen voor zover ze het sociaal doel nastreven.

Artikel 4 : De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

2.LEDEN.

Artikel 5: Het aantal leden is niet beperkt doch mag niet minder bedragen dan drie.

Tot de vereniging kan als lid toetreden al wie door de raad van bestuur wordt aanvaard.Het kandidaat-lid dient zijn schriftelijk verzoek om aanvaarding te richten aan de raad van bestuur en schriftelijk zijn instemming met het doel en de statuten van de vereniging te betuigen. Het aanvaarden van de statuten houdt impliciet aanvaarding van de huishoudelijke reglementen in. De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden ook andere personen als ereleden tot de vereniging toelaten.

Artikel 6 Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden.Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur te worden bezorgd .Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, Opgave van redenen is niet vereist.

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde als het lid overlijdt, failliet of onbekwaam wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002.1

Een uittredend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een overleden Iid hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van gestorte bedragen, van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen.

In geen geval kan het uittredend of uitgesloten lid mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van de goedereren van de vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

3.BESTUUR.

Artikel 7: De vereniging wordt geleid door een raad van ten minste drie bestuurders ( eventueel twee als de algemene vergadering uit drie leden bestaat) , leden van de vereniging. Zij worden benoemd en hun mandaat kan worden herroepen door de algemene vergadering. Hun mandaat duurt vier jaar . Het eindigt bovendien door overlijden, ontslag, afzetting....

De bestuurders zijn onmiddellijk herkiesbaar.

Benoeming, ontslag en afzetting, en elke hernieuwing van mandaat van een bestuurder worden binnen een maand in de bijlagen van het staatsblad openbaar gemaakt.

De bestuurders kunnen niet worden bezoldigd.

Elke bestuurder aangeduid om een tussentijdige opengevallen fuctie uit te oefenen is slechts voor de overblijvende duur van dit mandaat benoemd.

De raad kiest onder zijn Ieden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester, eventueel een ondervoorzitter.

Artikel 8:de raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling .De raad is bevoegd om alle handelingenvan bestuur te verrichten; daarin begrepen organisatie, benoeming, ontslag en bezoldiging van het personeel en het uitvaardigen van huishoudelijke regelementen. De raad is bovendien bevoegd om alle daden van beschikking te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, onder meer : het sluiten van alle aankopen, verkopen en ruilingen van roerende en onroerende goederen, van huur- en verhuurovereenkomsten van welke duur ook, en van alle andere overeenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen ,compromissen en arbitragebedingen en legaten, het beleggen van gelden, aangaan van leningen ,verlenen van hypotheken met beding van dadelijke uitwinning en het verlenen van alle zakelijke waarborgen; voorts afstand van alle rechten en rechtsvorderingen, opheffingen en machtiging tot doorhaling, met kwitantie, van alle inschrijvingen, overschrijvingen, beslag en verzet.

De raad kan op zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken overdragen aan een der bestuurders of zelfs aan een ander persoon, Iid van de vereniging .

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aanprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de in hun beheer bedreven misgrepen.

Artikel 9 : De raad kan onder zijn leden een afgevaardigde bestuurder of directeur aanduiden die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging eveneens alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanvien van vervoerinstanties, post, bank, spaarrekening en dergelijke meer.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen en waarvan de waarde duizend eido te boven gaat is de vereniging slechts verbonden door de handtekening van de voorzitter (in zijn afwezigheid de ondervoorzitter) en de penningmeester.

Voor ander handelingen beneden de duizend euro kan met de handtekening van de penningmeester worden volstaan.

Bestuurders die namens de raad optreden moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige beraadslaging of machtiging.

Artikel 10 : De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter, en bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter. De besluiten worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; echter dienen ten minste de helft der leden aanwezig te zijn. Bij staken van stemmen beslist de voorzitter. De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering. Uittreksels en afschriften worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur.

4.ALGEMENE VERGADERING.

Artikel 11 : De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt al de leden.; haar besluiten verbinden evenzeer de leden die niet of tegenstemmen. Zij beraadslaagt en beslist in al de zaken die de vereniging aanbelangen en niet uitdrukkelijk aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MoD2.1

De algemene vergadering kan bij gewone meerderheid van stemmen haar bevoegdheden aan de raad van bestuur overdragen, behoudens wat betreft het wijzigen van statuten, herbenoemen en ontslaan van

bestuurders, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, de vrijwillige ontbinding van de vereniging het aansluiten van een lid,

Artikel 12: De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dat vereist. Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen en de begroting en van het beleid van de bestuurders (in de loop van de maand februari). De bestuurders zijn bovendien verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens als ten minste een vijfde van de leden daarom verzoeken en wel binnen een maand na het indienen van zulk verzoek bij de raad van bestuur.

Al de Ieden moeten worden opgeroepen ten minste acht dagen voor de vergadering. Dit gebeurt mondeling met afgifte van de agenda of schriftelijk inclusief de agenda. De vergaderingen hebben plaats in de zetel of op de plaats die in de oproeping is vermeld.

Artikel 13: De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur en bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter.

Al de leden beschikken in de vergadering over een (1) stem. Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid voorzien van een schriftelijke volmacht. Niemand mag meer dan een (1) lastgever vertegenwoordigen. Per gezin wordt maximum een (1) stem aanvaard.

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur .Over de onderwerpen die niet op de agenda voorkomen kan niet geldig worden gestemd, tenzij de raad van bestuur daarin toestemt. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste de helft van het totaal getal der leden, moet op de agenda worden geplaatst.

artikel 14: De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen, hoe groot het

aantal aanwezigen ook zij.

Bij staken van de stemmen beslist de voorzitter van de vergadering.

Over het wijzigen van de statuten kan slechts beraadslaagd worden indien deze wijziging op de agenda

voorkomt en mits artikel 8 van de wet van 27 juni 1971 wordt nageleefd. (art.2, 10, art.4.8.9.26).

Een meederheid van de stemmen en een aanwezigheid van de helft van het aantal vertegenwoordigde leden is

vereist. Indien niet de helft van de leden aanwezig is , moet een tweede vergadering worden samengeroepen

binnen de vijftien dagen.

Tot de ontbinding van de vereniging kan slechts worden besloten overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27

juni 1971.

Een meerderheid van de stemuien is vereist voor het uitsluiten van een lid.

5.BEGROTING EN REKENING.

Artikel 15: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Met het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, de inventaris en de balans alsmede de begroting van volgend jaar opgemaakt; ze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden aan de leden worden uitgekeerd.De rekeningen en begroting worden tenminste acht dagen voor de jaarvergadering ter kennis gebracht van de leden, die alsdan inzage kunnen vorderen doch zonder verplaatsing van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting zijn gesteund.

De jaarlijkse liquiditeitenrekening wordt door de zorgen van de raad van bestuur ter griffie van de burgerlijke rechtbank van de plaats waar de vereniging is gevestigd, op vraag neergelegd.

6.ONTBïNDING, VEREPEENING.

Artikel 16: De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

De vereniging kan voor het verstrijken van haar termijn ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig het in artikel 14 van deze statuten (of :artikel 20 van de wet van 27 juni 1921) bepaalde, of door een gerechtelijke beslissing.(art.18).

In geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering en bij gebreke daarvan door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening van de schulden en van de tengeldemaking van de goederen vastgesteld.

Artikel 17 In geval van ontbinding zal het actief , na aanzuivering van de schulden overgedragen worden aan een VZW met een gelijkaardig doel.

Moo 2.1

Luik B - Vervolg

Artikel 18: Voor alles waarin het niet uitdrukkelijk is voorzien blijven de wet van 27 juni 1921, en de gebruiken inzake vereniging van overeen komstige toepassing.

ILWijziging Samenstelling Raad van Bestuur:

Op de algemene vergadering van 6/5/2014 heeft de vergadering eenparig beslist dat:

het ontslag werd gegeven aan de volgende bestuurder:

Roosens Nicolas, Verloren Hoek 151 te 3920 Lommel.

- de raad van bestuur bestaat vanaf heden uit:

Snyers Alfons , Meerhoef 13 te 3970 Leopoldsburg,

Tormans Aloysius , Lommelse steenweg 332 te 3970 Leopoldsburg.

Vaesen Sonja, Kerkhovenweg 134 te 3970 Leopoldsburg,

Wagemans Louise , Schoolstraat 42 te 3970 Leopoldsburg.

Zij hebben onder elkaar de volgende functies toegewezen

Voorzitter ; Snyers Alfons

Ondervoorzitter : Secretaris :Vaesen Sonja

Penningmeester : Wagemans Louise

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Voorzitter Snyers Alfons

Va»

lçAyt_wpvi

Penningmeester Wagemans Louise

Gedaan te Leopol sburg op 6/5/2014

BIJLAGE: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING AKTE VAN WIJZIGING VAN DE STATUTEN

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

25/09/2013
ÿþMOD 2,1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Rechtbank van koophandel

16 SEP, 2013

te HASSELT

Griffie

Ondernemingsnr : 0413.304.429

Benaming

(voluit) Parochiale werken Strooiendorp

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Rode Kruisstraat 2, 3970 Leopoldsburg.

Onderwerp akte : Wijziging Statuten en wijziging, Wijziging Raad van Bestuur

L Wijziging van de Statuten

De algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk Parochiale Werken Strooiendorp,opgericht op datum van 15 mei 1973 , heeft op datum van 13 februari 2012, overeenkomstig artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd door de Wetten van 2 mei 2002, 16 januari 2003 en 22 december 2003, hierna genoemd de V&S-wet, beslist haar statuten, zoals deze gepubliceerd werden in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 09 augustus 1973 onder het nummer 5913173 met eenparigheid van stemmen te wijzigen en volledig te vervangen door de volgende nieuwe statuten:

1. NAAM.ZETEL.DOEL.DUUR.

Artikel I :De vereniging werd opgericht op 15 mei 1973 onder de benaming " Parochiale Werken Strooiendorp" , vereniging zonder winstoogmerk.

Al de fakturen , aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging, moeten haar benaming vermelden met onmiddellijk ervoor of erachter" vzw" of "vereniging zonder winstoogmerk".

Artikel 2:De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 3970 Leopoldsburg, Rode Kruisstraat 2. Binnen deze gemeente wordt de plaats van vestiging bepaald of gewijzigd door de raad van bestuur .

Artikel 3: De vereniging heeft tot doel alle geestelijke, lichamelijke en sociale ontspanningen en activiteiten onder de inwoners van Strooiendorp te bevorderen door het oprichten, besturen en steunen van voordracht-, vermaak-, sport-, muziek-, toneelafdelingen en door alle werkingen voor zover ze het sociaal doel nastreven.

Artikel 4 : De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

2.LEDEN.

Artikel 5: Het aantal leden is niet beperkt doch mag niet minder bedragen dan drie.

Tot de vereniging kan als Iid toetreden al wie door de raad van bestuur wordt aanvaard.Het kandidaat-lid dient zijn schriftelijk verzoek om aanvaarding te richten aan de raad van bestuur en schriftelijk zijn instemming niet het doel en de statuten van de vereniging te betuigen. Het aanvaarden van de statuten houdt impliciet aanvaarding van de huishoudelijke reglementen in. De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden ook andere personen als ereleden tot de vereniging toelaten.

Artikel 6 Elk Iid kan ten allen tijde uit de vereniging treden.Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur te worden bezorgd .Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord. Opgave van redenen is niet vereist.

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde als het Iid overlijdt, failliet of onbekwaam wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Op de laatste blz. van Link B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOU 2.1

Een uittredend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een overleden lid hebben generlei aanspraak op het vertogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van gestorte bedragen, van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen.

In geen geval kan het uittredend of uitgesloten lid mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van de goedereren van de vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

3.BIiSTUUR.

Artikel 7; De vereniging wordt geleid door een raad van ten minste drie bestuurders ( eventueel twee als de algemene vergadering uit drie leden bestaat) , leden van de vereniging. Zij worden benoemd en hun mandaat kan worden herroepen door de algemene vergadering. Hun mandaat duurt vier jaar , Het eindigt bovendien door overlijden, ontslag, afzetting....

De bestuurders zijn onmiddellijk herkiesbaar.

Benoeming, ontslag en afzetting, en elke hernieuwing van mandaat van een bestuurder worden binnen een maand in de bijlagen van het staatsblad openbaar gemaakt.

De bestuurders kunnen niet worden bezoldigd.

Elke bestuurder aangeduid om een tussentijdige opengevallen fuctie uit te oefenen is slechts voor de overblijvende duur van dit mandaat benoemd.

De raad kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester, eventueel een ondervoorzitter.

Artikel &de raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling .De raad is bevoegd om alle handelingenvan bestuur te verrichten; daarin begrepen organisatie, benoeming, ontslag en bezoldiging van het personeel en het uitvaardigen van huishoudelijke regelementen. De raad is bovendien bevoegd om alle daden van beschikking te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, onder meer het Sluiten van alle aankopen, verkopen en ruilingen van roerende en onroerende goederen, van huur- en verhuurovereenkomsten van welke duur ook, en van alle andere overeenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen ,compromissen en arbitragebedingen en legaten, het beleggen van gelden, aangaan van leningen ,verlenen van hypotheken met beding van dadelijke uitwinning en het verlenen van alle zakelijke waarborgen; voorts afstand van alle rechten en rechtsvorderingen, opheffingen en machtiging tot doorhaling, met kwitantie, van alle inschrijvingen, overschrijvingen, beslag en verzet.

De raad kan op zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken overdragen aan een der bestuurders of zelfs aan een ander persoon, lid van de vereniging .

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aanprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de in hun beheer bedreven misgrepen.

Artikel 9 : De raad kan onder zijn leden een afgevaardigde bestuurder of directeur aanduiden die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging eveneens alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoerinstanties, post, bank, spaarrekening en dergelijke meer.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen en waarvan de waarde duizend euro te boven gaat is de vereniging slechts verbonden door de handtekening van de voorzitter (in zijn afwezigheid de ondervoorzitter) en de penningmeester.

Voor ander handelingen beneden de duizend euro kan met de handtekening van de penningmeester worden volstaan.

Bestuurders die namens de raad optreden moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige beraadslaging of machtiging.

Artikel 10 ; De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter, en bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter. De besluiten worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; echter dienen ten minste de helft der leden aanwezig te zijn. Bij staken van stemmen beslist de voorzitter. De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering. Uittreksels en afschriften worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur.

4.A1.GEMENE VERGADERING.

Artikel 11 : De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt al de leden.; haar besluiten verbinden evenzeer de leden die niet of tegenstemmen. Zij beraadslaagt en beslist in al de zaken die de vereniging aanbelangen en niet uitdrukkelijk aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mao 2.1

De algemene vergadering kan bij gewone meerderheid van stemmen haar bevoegdheden aan de raad van bestuur overdragen, behoudens wat betreft het wijzigen van statuten, herbenoemen en ontslaan van

bestuurders, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, de vrijwillige ontbinding van de vereniging en het aansluiten van een lid.

Artikel 12: De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dat vereist. Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen en de begroting en van het beleid van de bestuurders (in de loop van de maand februari). De bestuurders zijn bovendien verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens als ten minste een vijfde van de leden daarom verzoeken en wel binnen een maand na het indienen van zulk verzoek bij de raad van bestuur.

Al de leden moeten worden opgeroepen ten minste acht dagen voor de vergadering, Dit gebeurt mondeling met afgifte van de agenda of schriftelijk inclusief de agenda. De vergaderingen hebben plaats in de zetel of op de plaats die in de oproeping is vermeld.

Artikel 13: De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur en bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter.

Al de Zeden beschikken in de vergadering over een (1) stem. Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid voorzien van een schriftelijke volmacht. Niemand mag meer dan een (1) Iastgever vertegenwoordigen. Per gezin wordt maximum een (1) stem aanvaard.

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur .Over de onderwerpen die niet op de agenda voorkomen kan niet geldig worden gestemd, tenzij de raad van bestuur daarin toestemt. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste de helft van het totaal getal der leden, moet op de agenda worden geplaatst.

artikel 14: De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen, hoe groot het

aantal aanwezigen ook zij.

Bij staken van de stemmen beslist de voorzitter van de vergadering.

Over het wijzigen van de statuten kan slechts beraadslaagd worden indien deze wijziging op de agenda

voorkomt en mits artikel 8 van de wet van 27 juni 1971 wordt nageleefd. (art.2, 10, art.4.8.9.26).

Een meederheid van de stemmen en een aanwezigheid van de helft van het aantal vertegenwoordigde leden is

vereist. Indien niet de helft van de leden aanwezig is , moet een tweede vergadering worden samengeroepen

binnen de vijftien dagen.

Tot de ontbinding van de vereniging kan slechts worden besloten overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27

juni 1971,

Een meerderheid van de stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid.

5.BEGROT1NG EN REKENING.

Artikel 15: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Met het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, de inventaris en de balans alsmede de begroting van volgend jaar opgemaakt; ze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden aan de leden worden uitgekeerd.De rekeningen en begroting worden tenminste acht dagen voor de jaarvergadering ter kennis gebracht van de leden, die alsdan inzage kunnen vorderen doch zonder verplaatsing van al de bescheiden waarop deze rekeningen begroting zijn gesteund.

De jaarlijkse liquiditeitenrekening wordt door de zorgen van de raad van bestuur ter griffie van de burgerlijke rechtbank van de plaats waar de vereniging is gevestigd, op vraag neergelegd.

6.ONTBINDING,VEREFFENING.

Artikel 16: De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

De vereniging kan voor het verstrijken van haar termijn ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig het in artikel 14 van deze statuten ( of :artikel 20 van de wet van 27 juni 1921) bepaalde, of door een gerechtelijke beslissing.(art.18).

In geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering en bij gebreke daarvan door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening van de schulden en van de tengeldemaking van de goederen vastgesteld.

Artikel 17 In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering van de schulden overgedragen worden aan een VZW met een gelijkaardig doel.

Luik B - Vervolg

Artikel 18: Voor alles waarin het niet uitdrukkelijk is voorzien blijven de wet van 27 juni 1921 , en de gebruiken inzake vereniging van overeen komstige toepassing.

II.Wijziging Samenstelling Raad van Bestuur:

Op de algemene vergadering van 06/08/2013 heeft de vergadering eenparig beslist dat:

- het ontslag werd aanvaard van de volgende bestuurder: Aerts, Jean-Pierre, Weidestraat 20 te 3970 Leopoldsburg.

-benoemd werd als nieuw lid van de raad van bestuur

Roosens Nicolas Verloren Hoek 151 te 3920 Lommel.

- de raad van bestuur bestaat vanaf heden uit:

Roosens Nicolas , Verloren Hoek 151 te 3920 Lommel.

Snyers Alfons , Meerhoef 13 te 3970 Leopoldsburg.

Tormans Aloysius , Lommelse steenweg 332 te 3970 Leopoldsburg.

Vaesen Sonja , Kerkhovenweg 134 te 3970 Leopoldsburg.

Wagemans Louise , Schoolstraat 42 te 3970 Leopoldsburg.

Zij hebben onder elkaar de volgende functies toegewezen :

Voorzitter : Snyers Alfons

Ondervoorzitter : Roosens Nicolas

Secretaris :Vaesen Sonja

Penningmeester : Wagemans Louise

Gedaan te Leopoldsburg op 2/9/2013

Voorzitter Penniffleester

Snyers Alfons Wagerrsans I.Ataise

BIJLAGE: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING AKTE VAN WIJZIGING VAN DE STATUTEN

' Voor- + behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

20/06/2012
ÿþ 11'1", , MOD 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111 ii~uuun4iuiWii

10973*

n

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

tI-g-212

Griffie

HASSELT

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) :

Rechtsvorm :

Zetel :

0413.304.429

Parochiale werken Strooiendorp Vereniging zonder winstoogmerk Strooiendorp 3970 Leopoldsburg.

Onderwerp akte : Wijziging Statuten en Wijziging Raad van Bestuur

T. Wijziging van de Statuten

De algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk Parochiale Werken Strooiendorp,opgericht op datum van 15 mei 1973 , heeft op datum van 13 februari 2012, overeenkomstig artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd door de Wetten van 2 mei 2002, 16 januari 2003 en 22 december 2003, hierna genoemd de V&S-wet, beslist haar statuten, zoals deze gepubliceerd werden in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 09 augustus 1973 onder het nummer 5913/73 met eenparigheid van stemmen te wijzigen en volledig te vervangen door de volgende nieuwe statuten:

1. NAAM.ZETEL.DOEL.DUUR

Artikel 1 :De vereniging werd opgericht op 15 mei 1973 onder de benaming " Parochiale Werken Strooiendorp" , vereniging zonder winstoogmerk.

Al de fakturen , aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging, moeten haar benaming vermelden met onmiddellijk ervoor of erachter" vzw" of "vereniging zonder winstoogmerk".

Artikel 2:De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 3970 Leopoldsburg, Rode Kruisstraat 2. Binnen deze gemeente wordt de plaats van vestiging bepaald of gewijzigd door de raad van bestuur .

Artikel 3: De vereniging heeft tot doel alle geestelijke, lichamelijke en sociale ontspanningen en activiteiten onder de inwoners van Strooiendorp te bevorderen door het oprichten, besturen en steunen van voordracht-, vermaak-, sport-, muziek-, toneelafdelingen en door alle werkingen voor zover ze het sociaal doel nastreven.

Artikel 4 : De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

2.LEDEN.

Artikel 5: Het aantal leden is niet beperkt doch mag niet minder bedragen dan drie.

Tot de vereniging kan als lid toetreden al wie door de raad van bestuur wordt aanvaard.Het kandidaat-lid dient zijn schriftelijk verzoek om aanvaarding te richten aan de raad van bestuur en schriftelijk zijn instemming met het doel en de statuten van de vereniging te betuigen. Het aanvaarden van de statuten houdt impliciet aanvaarding van de huishoudelijke reglementen in. De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden ook andere personen als ereleden tot de vereniging toelaten.

Artikel 6 Elk lid Iran ten allen tijde uit de vereniging treden.Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur te worden bezorgd .Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord. Opgave van redenen is niet vereist.

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde als het lid overlijdt, failliet of onbekwaam wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.1

Een uittredend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een overleden lid hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van gestorte bedragen, van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen.

In geen geval kan het uittredend of uitgesloten lid mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van de goedeieren van de vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

3.BESTUUR.

Artikel 7: De vereniging wordt geleid door een raad van ten minste drie bestuurders ( eventueel twee als de algemene vergadering uit drie leden bestaat) , leden van de vereniging. Zij worden benoemd en hun mandaat kan worden herroepen door de algemene vergadering. Hun mandaat is van onbepaalde duur . Het eindigt door overlijden, ontslag, afzetting....

Benoeming, ontslag en afzetting, en elke hernieuwing van mandaat van een bestuurder worden binnen een maand in de bijlagen van het staatsblad openbaar gemaakt.

De bestuurders kunnen niet worden bezoldigd.

Elke bestuurder aangeduid om een tussentijdige opengevallen fuctie uit te oefenen is slechts voor de overblijvende duur van dit mandaat benoemd.

De raad kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester, eventueel een ondervoorzitter.

Artikel 8:de raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling .De raad is bevoegd om alle handelingenvan bestuur te verrichten; daarin begrepen organisatie, benoeming, ontslag en bezoldiging van het personeel en het uitvaardigen van huishoudelijke regelementen. De raad is bovendien bevoegd om alle daden van beschikking te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, onder meer : het sluiten van alle aankopen, verkopen en ruilingen van roerende en onroerende goederen, van huur en verhuurovereenkomsten van welke duur ook, en van alle andere overeenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen ,compromissen en arbitragebedingen en legaten, het beleggen van gelden, aangaan van leningen ,verlenen van hypotheken met beding van dadelijke uitwinning en het verlenen van alle zakelijke waarborgen; voorts afstand van alle rechten en rechtsvorderingen, opheffingen en machtiging tot doorhaling, met kwitantie, van alle inschrijvingen, overschrijvingen, beslag en verzet.

De raad kan op zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken overdragen aan een der bestuurders of zelfs aan een ander persoon, lid van de vereniging .

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aanprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de in hun beheer bedreven misgrepen.

Artikel 9 : De raad kan onder zijn leden een afgevaardigde bestuurder of directeur aanduiden die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging eveneens alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoerinstanties, post, bank, spaarrekening en dergelijke meer.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen en waarvan de waarde duizend euro te boven gaat is de vereniging slechts verbonden door de handtekening van de voorzitter (in zijn afwezigheid de ondervoorzitter) en de penningmeester.

Voor ander handelingen beneden de duizend euro kan met de handtekening van de penningmeester worden volstaan.

Bestuurders die namens de raad optreden moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige beraadslaging of machtiging.

Artikel 10 : De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter, en bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter. De besluiten worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; echter dienen ten minste de helft der leden aanwezig te zijn. Bij staken van stemmen beslist de voorzitter. De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering. Uittreksels en afschriften worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur.

4.ALGEMENE VERGADERING.

Artikel 11 : De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt al de leden.; haar besluiten verbinden evenzeer de leden die niet of tegenstemmen. Zij beraadslaagt en beslist in al de zaken die de vereniging aanbelangen en niet uitdrukkelijk aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

De algemene vergadering kan bij gewone meerderheid van stemmen haar bevoegdheden aan de raad van bestuur overdragen, behoudens wat betreft het wijzigen van statuten, herbenoemen en ontslaan van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOI] 2.7

bestuurders, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, de vrijwillige ontbinding van de vereniging en het aansluiten van een lid.

Artikel 12: De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dat vereist. Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen en de begroting en van het beleid van de bestuurders (in de loop van de maand februari). De bestuurders zijn bovendien verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens als ten minste een vijfde van de leden daarom verzoeken en wel binnen een maand na het indienen van zulk verzoek bij de raad van bestuur.

Al de leden moeten worden opgeroepen ten minste acht dagen voor de vergadering. Dit gebeurt mondeling met afgifte van de agenda of schriftelijk inclusief de agenda. De vergaderingen hebben plaats in de zetel of op de plaats die in de oproeping is vermeld.

Artikel 13: De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur en bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter.

Al de leden beschikken in de vergadering over een (1) stem. Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid voorzien van een schriftelijke volmacht. Niemand mag meer dan een (1) lastgever vertegenwoordigen. Per gezin wordt maximum een (1) stem aanvaard.

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur .Over de onderwerpen die niet op de agenda voorkomen kan niet geldig worden gestemd, tenzij de raad van bestuur daarin toestemt. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste de helft van het totaal getal der leden, moet op de agenda worden geplaatst

artikel 14: De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen, hoe groot het

aantal aanwezigen ook zij.

Bij staken van de stemmen beslist de voorzitter van de vergadering.

Over het wijzigen van de statuten kan slechts beraadslaagd worden indien deze wijziging op de agenda

voorkomt en mits artikel 8 van de wet van 27 juni 1971 wordt nageleefd. (art.2, 10, art.4.8.9.26).

Een meederheid van de stemmen en een aanwezigheid van de helft van het aantal vertegenwoordigde leden is

vereist. Indien niet de helft van de leden aanwezig is , moet een tweede vergadering worden satriengeroepen

binnen de vijftien dagen.

Tot de ontbinding van de vereniging kan slechts worden besloten overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27

juni 1971.

Een meerderheid van de stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid.

5.BEGROTING EN REKENING.

Artikel 15: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Met het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, de inventaris en de balans alsmede de begroting van volgend jaar opgemaakt; ze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging kan onder geen beding bij wijze van dividenden aan de leden worden uitgekeerd.De rekeningen en begroting worden tenminste acht dagen voor de jaarvergadering ter kennis gebracht van de leden, die alsdan inzage kunnen vorderen doch zonder verplaatsing van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting zijn gesteund.

De jaarlijkse Iiquiditeitenrekening wordt door de zorgen van de raad van bestuur ter griffie van de burgerlijke rechtbank van de plaats waar de vereniging is gevestigd, op vraag neergelegd.

6.ONTBINDING,VEREFFENING.

Artikel 16: De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

De vereniging kan voor het verstrijken van haar termijn ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig het in artikel 14 van deze statuten ( of :artikel 20 van de wet van 27 juni 1921) bepaalde, of door een gerechtelijke beslissing.(art.18).

In geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering en bij gebreke daarvan door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening van de schulden en van de tengeldemaking van de goederen vastgesteld.

Artikel 17 In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering van de schulden overgedragen worden aan een VZW met een gelijkaardig doel.

Artikel 18: Voor alles waarin het niet uitdrukkelijk is voorzien blijven de wet van 27 juni 1921, en de gebruiken inzake vereniging van overeen komstige toepassing.

{

"

MOD 2.1

Luik B - Vervolg

II.Wijziging Samenstelling Raad van. Bestuur:

Op de algemene vergadering van 13/02/2012 heeft de vergadering eenparig beslist dat:

- het ontslag werd aanvaard van de volgende bestuurders:

E.H. Mathieu Van Herck, Koningin Louisa-Marialaan 7 te 3970 Leopoldsburg.

Jeanine Vanaken, Kerkhovenweg 154, 3970 Leopoldsburg.

Etienne Testelmans, Lommelsesteenweg , 3970 Leopoldsburg.

Jozef Stam, Kerkhovenweg 170 ,3970 Leopoldsburg.

Billiau Marcel , Schoolstraat 32 , 3970 Leopoldsburg.

-benoemd werd als nieuw lid van de raad van bestuur :

Aerts, Jean-Pierre, Weidestraat 20 te 3970 Leopoldsburg.

- de raad van bestuur bestaat vanaf heden uit:

Aerts Jean Pierre , Weidestraat 20 te 3970 Leopoldsburg.

Snyers Alfons , Meerhoef 13 te 3970 Leopoldsburg.

Tormans Aloysius , Lommelse steenweg 332 te 3970 Leopoldsburg.

Vaesen Sonja , Kerkhovenweg 134 te 3970 Leopoldsburg.

Wagemans Louise , Schoolstraat 42 te 3970 Leopoldsburg.

Zij hebben onder elkaar de volgende functies toegewezen :

Voorzitter : Snyers Alfons

Ondervoorzitter : Aerts Jean Pierre

Secretaris :Vaesen Sonja

Penningmeester : Wagenrans Louise

Gedaan te Leopoldsburg op 25/02/2012

Voorzitter Onder-Voorzitter Secretaris

Snyers Alfons Aerts Jean-Pierre Vaesen Sonja

BIJLAGE: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING AKTE VAN WIJZIGING VAN DE STATUTEN

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

e 1 Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
PAROCHIALE WERKEN STROOIENDORP

Adresse
STROOIENDORP 3970 LEOPOLDSBURG

Code postal : 3970
Localité : LEOPOLDSBURG
Commune : LEOPOLDSBURG
Province : Limbourg
Région : Région flamande