PAROCHIALE WERKEN VAN NEERPELT, HERENT, AFGEKORT : PAROCHIALE WERKEN

Association sans but lucratif


Dénomination : PAROCHIALE WERKEN VAN NEERPELT, HERENT, AFGEKORT : PAROCHIALE WERKEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.354.441

Publication

12/12/2011
ÿþMOP 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

ItegglIp

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

á 0 -11- 2011

HASSELT

ri oe

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1: naam en zetel

De vereniging draagt als naam: "VZW Parochiale Werken van Neerpelt, Herent". ln haar betrekkingen met derden mag zij ook gebruik maken van de afkorting "Parochiale Werken". De zetel van de vereniging is gevestigd in Neerpelt. De raad van beheer kan bij eenvoudige beslissing de zetel verplaatsen naar eender welk ander adres in deze gemeente. Heden is de zetel gevestigd te 3910 Neerpelt, Breughelstraat 50, d. i. in het gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Artikel 2: doel en activiteiten

De vereniging heeft tot doel de buurtwerking in Neerpelt, op het Herent te organiseren, te ondersteunen en

te promoten door middel van:

" het ter beschikking stellen van de nodige accommodaties

.het zelf (mede-)organiseren van activiteiten of evenementen

" andere activiteiten die de buurtwerking in Neerpelt, op het Herent, kunnen bevorderen

Artikel 3: leden, voorwaarden voor toetreding en uittreding, rechten en plichten

Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. Nieuwe leden worden tot de vereniging toegelaten bij besluit van de raad van beheer. Door de leden is geen bijdrage verschuldigd. Een lid kan te aile tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per aangetekende brief aan de raad van beheer ter kennis worden gebracht. De uitsluiting van een lid gebeurt door de raad van beheer en dit bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Uittredende of uitgesloten leden hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen en gedane inbrengsten vorderen.

Artikel 4: raad van beheer en dagelijks bestuur

De vaste leden vormen de leden van de raad van beheer.

De vereniging wordt bestuurd door een dagelijks bestuur van tenminste drie leden die lid zijn van de vereniging. Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat het dagelijks bestuur uit slechts twee personen. Het dagelijks bestuur omvat de volgende functies: voorzitter, ondervoorzitter (indien van toepassing), secretaris en schatbewaarder. Deze functies zijn cumuleerbaar.

De leden van het dagelijks bestuur worden benoemd door de raad van beheer en dit voor een periode van 6 jaar. Hun mandaat eindigt door overlijden, ontslag (uittreding) of afzetting. De raad van beheer kan echter te alle tijde een lid van het dagelijks bestuur afzetten bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De leden van het dagelijks bestuur zijn hemoembaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De raad van beheer vergadert door bijeenroeping door de voorzitter, door twee beheerders of op vraag van minstens één derde van de leden van de raad van beheer. Ingeval de voorzitter belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter of, in geval die ook belet of afwezig is, door de oudste van de aanwezige leden. De raad van beheer vergadert slechts geldig indien de meerderheid van de leden aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van diegene die de vergadering voorzit. Van elke vergadering worden notulen gemaakt. Zij worden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme tan aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0410.354.441

Benaming

(voluit) : vzw Parochiale Werken van Neerpelt, Herent

(verkort) : Parochiale Werken

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Heerstraat 81  3910 Neerpelt_

Onderwerp akte : wijziging van statuten + ontslag en benoeming bestuurders + verplaatsen zetel

Op de algemene vergadering dd 12-06-2011 wordt beslist om de statuten te wijzigen als volgt:

i

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

ondertekend door de aanwezige leden van het dagelijks bestuur. De notulen worden verspreid onder de leden van de raad van beheer en bewaard door de secretaris.

Het dagelijks bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van degene die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De vereniging wordt geldig vertegenwoordigd door de voorzitter of de ondervoorzitter van de vereniging. Het dagelijks bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere van haar leden.

Het dagelijks bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die zij nodig acht.

Artikel 5: de algemene vergadering

De vaste leden en de vertegenwoordigers van de locale verenigingen vormen samen de leden van de algemene vergadering. Elk lid en elke uitgenodigde vereniging beschikt over een stem op de algemene vergadering. Een lid of een vereniging kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, mits voorlegging van een geschreven volmacht.

De benoeming en het ontslag van de raad van beheer, de goedkeuring van begroting en rekeningen, de kwijting aan de beheerders en de ontbinding van de vereniging behoren tot de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering. Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de raad van beheer.

De algemene vergadering gebeurt door bijeenroeping door de voorzitter, door twee beheerders of op vraag van minstens één derde van de leden van de raad van beheer. Ingeval de voorzitter belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter of, in geval die ook belet of afwezig is, door de oudste van de aanwezige leden.

De algemene vergadering vergadert slechts geldig indien de meerderheid van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van diegene die de vergadering voorzit. De algemene vergadering wordt minstens één maal per jaar bijeengeroepen, bij voorkeur de laatste woensdag van de maand maart.

Artikel 6: wijziging van statuten, wijziging van het doel en ontbinding van de vereniging

Het is de verantwoordelijkheid van de algemene vergadering om de statuten te wijzigen. Tot wijziging van de statuten wordt besloten met een meerderheid van tweederde van de aanwezige stemmen, ook op een tweede vergadering.

Het is de verantwoordelijkheid van de algemene vergadering om het doel van de vereniging te wijzigen. Hiervoor kan enkel worden besloten met een meerderheid van tweederde van de aanwezige stemmen, ook op een tweede vergadering.

Tot vrijwillige ontbinding van de vereniging kan enkel worden besloten met vier vijfde van de aanwezige stemmen.

Artikel 7: Boekjaar

Het boekjaar van de vereniging loopt samen met het kalenderjaar. De raad van beheer bereidt de

rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Artikel 8: Ontbinding

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering een vereffenaar. Zij bepaalt bij die gelegenheid eveneens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden. Bij gebreke van deze beslissing worden een of meerdere vereffenaars benoemd door de Rechtbank van Eerste Aanleg, met bepaling van hun bevoegdheid. Ingeval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een of meerdere verenigingen, met een gelijkaardig doel.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 toepasselijk.Tekst Algemene vergadering dd. 12-06-2011

Onmiddellijk nadat deze statuten door de algemene vergadering werden aangenomen, wordt besloten om

aan alle bestuurders eervol ontslag te verlenen. Daarna gaat de algemene vergadering over tot de benoeming

van de leden van de raad van beheer. Werden benoemd tot beheerders:

* De heer Theo Van Mierlo, Breughelstraat 50, 3910 Neerpelt

* De heer Henri Winters, Breughelstraat 80, 3910 Neerpelt

* De heer Jan Fransen, Herent 87, 3910 Neerpelt

* De heer Marc Plessers, Herent 120 bus 4, 3910 Neerpelt

* De heer Johan Thijs, Herent 118 bus 13, 3910 Neerpelt

* E.H. Pastoor Jef Hoydonckx, Herent 137, 3910 Neerpelt

* Mevrouw Ingrid Hollanders, Herent 87, 3910 Neerpelt

* De heer Tonny Kauffmann, Torenstraat 34, 3910 Neerpelt

* De heer Mathieu Vanlindt, Breughelstraat 53, 3910 Neerpelt

* De heer Eddy Cuyvers, Herent 188, 3910 Neerpelt

* De heer Etienne Kerkhofs, Kapelweg 41, 3910 Neerpelt

* De heer Wilfried Quanten, Herent 118, 3910 Neerpelt

* Mevrouw Sonja Paesen, Herent 186, 3910 Neerpelt

. ~ MOD 2.2

~

Onmiddellijk na de Algemene vergadering dd. 12-06-2011 komt de raad van beheer samen om een

dagelijks bestuur samen te stellen. Hierbij worden volgende personen verkozen voor een termijn van 6 jaar:

1.Voorzitter: Theo Van Mierlo

2.0ndervoorzitter: Hendrik Winters

3.Secretaris I schatbewaarder: Marc Plessers

4.Zaalverantwoordelijke: Johan Thijs

5.Verantwoordelijke verhuur: Ingrid Hollanders

De Burg. Venn. O.v.v. BVBA Kantoor Cornelissen & Vyncke, vertegenwoordigd door de heer Jacques Cornelissen, zaakvoerder, wordt aangesteld ais mandataris voor de publicatie van de nieuwe statuten, het huidig ontslag en benoeming van de bestuurders en de verplaatsing van de zetel, alsmede de hierop betrekking hebbende formaliteiten.

(get.) Theo Van Mierlo

bestuurder

Voor- Luik B - Vervolg

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PAROCHIALE WERKEN VAN NEERPELT, HERENT, AFGE…

Adresse
HEERSTRAAT 81 3910 NEERPELT

Code postal : 3910
Localité : NEERPELT
Commune : NEERPELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande