PERSONEELSVERENIGING TUPI

Association sans but lucratif


Dénomination : PERSONEELSVERENIGING TUPI
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 844.109.143

Publication

14/03/2012
ÿþsf, MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111!1U1lh1l1lI 56780+ii i~~ aloi

" 120

Rechtbank van koophandel

0 2 SAM 2012

te HASai~I~

Ondememingsnr : 0 et d` U 3

Benaming

(voluit) : PERSONEELSVERENIGING TUPI

(verkort)

Rechtsvorm : V,Z.W

Zetel : ELZEN 145 KAMER 1 3920 Lid,

Qnderwerp akte : OPRICHTING

Ondergetekende:

Timmermans Nils, geboren te Wonji 26-05-1965, wonende te 6021 XW Budel (Nederland), Taxandrialaan 43

Matthijs Jan, geboren te Lommel 18-05-1979, wonende te 3920 Lommel, Michieijansplein 43c Verrept Ria, geboren te Neerpeit 02-08-1959, wonende te 3941 Hechtel-Eksel, Leemweg 9 Vandebriel Annemieke, geboren te Lommel 07-04-1967,wonende te 3920 Lommel

Duinenstraat 76

De Niel Ingrid, geboren te Neerpelt 24-12-1951, wonende te Lommel, Adelberg,93

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten ais volgt luiden:

Artikel 1.  Naam

De vereniging wordt genoemd Personeelsvereniging TUPI en is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te alten tijde ontbonden worden.

Artikel 2. Adres

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3920 Lommel, Elzen 145, Kamer 1 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Artikel 3. - Doel

3.1 De vereniging heeft tot doel de band tussen het personeel van Asbron CP België te bevorderen zowel binnen het bedrijf als ook buiten de werktijden door het organiseren van activiteiten buiten de diensturen van het personeel. Hiervoor beschikt de vereniging over de mogelijkheid van het organiseren van verschillende groepsactiviteiten zoals: sportevenementen, ontspanningsavonden, zoektochten, tentoonstellingen van creatief personeel en andere, uitstappen en excursies, workshops. Deze opsomming is niet limitatief; allen bijgevolg onder voormeld doel: alle activiteiten onder welke vorm dan ook,

3.2 De vereniging mag alle activiteiten ondernemen om haar maatschappelijk doel te realiseren, met inbegrip van het stellen van handelsdaden, in zoverre de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het realiseren van het maatschappelijke doel.

Op de laatste blz. van 1 uik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4. -- Duur

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

Artikel 5.  Soort leden

5.1 De vzw bestaat uit effectieve en toegetreden leden. Effectieve leden zijn de raad van bestuur. Toegetreden leden genieten enkel van de activiteiten welke worden aangeboden door de vzw en zijn gebonden aan een huishoudelijk reglement.

Het aantal werkende leden is onbeperkt, doch dient minimum drie te zijn

5.2 Om toe te treden als effectief lid van de vereniging dient aan volgende voorwaarden voldaan te worden; werknemer zijn van Albron CP België N.V. Het lidgeld wordt maandelijks ingehouden van het loon. De statuten van de vereniging aanvaarden.

5.3 De bijdrage van de toegetreden leden wordt vastgesteld op E 2 per maand. De werkende leden

kunnen de bepalingen omtrent de bijdragen van de toegetreden leden wijzigen zonder

instemming van de toegetreden leden.

5.4 Het lidgeld zal niet worden ingehouden bij de werknemers aangesloten bij de vereniging die gedurende meer dan 1 maand ziek zijn en dit tot aan de werkhervatting. Het niet betalen gedurende deze periode, heeft geen invloed op de aansluiting van deze werknemer als lid van de personeelsvereniging.

5.5 Nieuwe leden worden lid door zich aan te sluiten bij de VZW door betaling van een maandelijkse bijdrage. Door hun aansluiting verplichten de leden zich ertoe lid te blijven gedurende het lopende kalenderjaar en het daaropvolgende kalenderjaar.

5.6 leder lid kan zijn ontslag indienen door middel van een eenvoudig schrijven aan de Raad van bestuur. In dit geval zal het lidgeld van zijn loon afgehouden worden tot het einde van de periode bepaald in art. 3.5. De bepaling geldt niet indien de betreffende persoon ontslag neemt of ontslagen wordt als werknemer uit Albron CP België. Dit inhoudingen blijven echter wel lopen tot en met de laatste loonsuitbetaling. Het ontslag als werknemer leidt automatisch tot het ontslag als effectief lid. De Algemene vergadering kan te allen tijde beslissen tot uitsluiting van een effectief lid met 2/3 meerderheid van de stemmen (wettelijke procedure).

5.7 Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt gehouden, binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Artikel 6. - Algemene Vergadering

6.1 De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de schatbewaarder, bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders

6.2 Elk lid beschikt over één stem.

6.3 Een lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid op de Algemene Vergadering.

6.4 De goedkeuring van de statuten; De goedkeuring van een wijziging van de statuten;

De benoeming en afzetting van bestuurders; De benoeming en afzetting van commissarissen & het vastleggen van een eventuele bezoldiging; Kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen; Goedkeuring van de begroting en de rekeningen; De ontbinding van de V.Z.W.; De benoeming van de vereffenaars, wanneer de V.Z.W. ontbonden zal worden; De uitsluiting van een (werkend) lid; De omzetting van een V.Z.W. in een vennootschap met sociaal oogmerk; Het opstellen en goedkeuren van een huishoudelijk reglement.

6.5 De gewone Algemene Vergadering wordt jaarlijks samengeroepen in het begin van het jaar ten einde de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopend jaar goed te keuren,

MOo 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

6.6 Een buitengewone Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur worden samengeroepen telkens als het belang van de vereniging het vereist.

6J De Raad van Bestuur is ertoe gehouden een buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen, telkens wanneer ten minste één vijfde van de leden er schriftelijk om verzoekt.

6.8 Oproepingen voor de Algemene Vergadering worden per gewone post, ten laatste tien dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping omvat de agenda van de vergadering. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur en wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

6.9 indien alle leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en akkoord zijn, kunnen bijkomende agendapunten behandeld worden onder de rubriek "Varia".

6.10 De algemene vergadering kan beraadslagen over alle punten ongeacht het aantal aanwezigen Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel, bij uitsluiting van werkende leden of de ontbinding van de vereniging, wordt het aanwezigheidsquorum toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002,

6,11 Behalve wanneer de wet van 27 juni 1921 of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen, Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen. Voor de berekening van de gewone en bijzondere meerderheden, worden de onthoudingen en ongeldige stemmen eveneens in rekening genomen

6.12 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders. De werkende leden worden op de hoogte gesteld van de beslissingen door toezending van een kopie van de originele verslagen van de algemene vergaderingen.

Derden en/of toegetreden leden worden op de hoogte gebracht van de beslissingen van de algemene vergadering door publicatie van de beslissingen op de website,

Artikel 7.  Raad van Bestuur

7.1 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens vier leden en hoogstens 10 bestuurders, benoemd door de Algemene Vergadering

7.2 De Raad benoemt onder zijn leden een Voorzitter, eventueel een Ondervoorzitter, een secretaris en een schatbewaarder. De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor onbepaalde tijd. De duur van het mandaat Voorzitter, secretaris en schatbewaarder is vastgesteld op drie jaar.

7.3 De andere leden hebben een mandaat voor onbepaalde duur.

7,4 leder lid van de raad van bestuur kan altijd zijn ontslag indienen.

Wanneer een lid van de raad van bestuur niet meer voldoet aan de statutaire bepalingen zal de algemene vergadering hem afzetten indien hiervoor een bijzondere meerderheid van 75 % der stemmen in de algemene vergadering aanwezig is, na hem in zijn verweer gehoord te hebben.

7.5 De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd, zij kunnen eventueel een vergoeding van hun kosten bekomen, mits voorafgaandelijke goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur. De benoeming, het ontslag en de afzetting van een bestuurder wordt binnen één maand na neerlegging op de rechtbank van koophandel.

7.6 De Raad van Bestuur beslist zelf over de functies binnen haar schoot.

7.7 De raad van bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de V.Z.W. dit vereist. Elke bestuurder heeft het recht de raad van bestuur samen te roepen. Hij of zij richt hiertoe een verzoek aan de voorzitter. De wijze van oproeping wordt uitgewerkt in het huishoudelijk reglement. De agenda wordt opgesteld door de de voorzitter.

MOD 2.2

I

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

7.8 De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter, bij diens afwezigheid door de Ondervoorzitter, of wanneer beiden afwezig zijn, door het oudste aanwezige bestuursraadslid.

7.9 De Raad van Bestuur vergadert geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig zijn en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen, Voor de berekening van de gewone en bijzondere meerderheden, worden de onthoudingen en ongeldige stemmen eveneens in rekening genomen

7.10 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 8. - Bevoegdheden

8.1 De raad van bestuur bestuurt de V.Z.W. en vertegenwoordigt de V.Z.W. in en buiten rechte en heeft aile bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering

behoren.

8.2 De bestuurders worden benoemd voor een periode van 3 jaar. Bestuurders zijn herkiesbaar,

8.3 Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

8.4 De bestuurders oefenen hun bevoegdheden als gezamenlijk uit.

8.5 De stukken van het dagdagelijkse bestuur en de ontlastingen aan Bpost, worden geldig ondertekend door de Voorzitter of door een daartoe aangeduid bestuurder.

Artikel 9. - Rekeningen

9.1 Het dienstjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

9.2 De inkomsten van de vereniging kunnen bestaan uit

lidmaatschapsbïjdragen;

de winsten verwezenlijkt door de inrichting van activiteiten zoals omschreven in artikel 3 van de statuten;

de giften;

de winsten gerealiseerd door eventuele commerciële activiteiten bedoeld om de vereniging werkingsmiddelen voor de realisatie van haar maatschappelijk doel te bezorgen.

9.3 De boekhouding van de inkomsten en uitgaven dient nauwkeurig volgens de principes van het dubbel boekhouden gevoerd te worden.

9.4 Op de jaarlijkse gewone Algemene Vergadering legt de Raad van Bestuur de balans en de resultatenrekening van het verlopen dienstjaar en de begroting van het lopend dienstjaar ter goedkeuring voor.

9.5 De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting impliceert de ontlasting voor de leden van de Algemene vergadering.

Artikel 10. - Ontbinding

10.1 De vereniging kan nooit gehouden zijn tot méér dan het totaal van haar netto-actief.

10.2 In geval van vrijwillige ontbinding, zal de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aanstellen en hun bevoegdheden bepalen. Deze bestemming zal noodzakelijk moeten plaats grijpen ten voordele van een goed doel.

!

Mon 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11. -Varia

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de V.Z.W, -- wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk

Elke partij verklaart een exemplaar ontvangen te hebben.

Lommel, 13 augustus 2011

Onmiddellijk na de oprichting hebben de bestuursleden in raad verenigd, volgende mandaten toegewezen.

1. Voorzitter: Matthijs Jan die aanvaardt;

2. Secretaris: Vandebriel Annemieke die aanvaardt;

3, Schatbewaarde: Verrept Ria die aanvaardt;

De oprichters:

Timmermans Nils, geboren te Wonji 26-05-1965, wonende te 6021 XW Budel (Nederland), Taxandrialaan 43

Matthijs Jan, geboren te Lommel 18-05-1979, wonende te 3920 Lommel, Michieljansplein 43c Verrept Ria, geboren te Neerpelt 02-08-1959, wonende te 3941 Hechtel-Eksel, Leemweg 9 Vandebriel Annemieke, geboren te Lommel 07-04-1967,wonende te 3920 Lommel Duinenstraat 7

De Niel Ingrid, geboren te Neerpelt 24-12-1951, wonende te Lommel, Adelberg,93

Coordonnées
PERSONEELSVERENIGING TUPI

Adresse
ELZEN 145 KAMER 1 3920 LOMMEL

Code postal : 3920
Localité : LOMMEL
Commune : LOMMEL
Province : Limbourg
Région : Région flamande