PERSPECTIEF

Association sans but lucratif


Dénomination : PERSPECTIEF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 478.898.896

Publication

24/12/2012
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Rechtbank van koophandel

13 DEC, 2012

I~ HAse e

i ICI



*12206754*

Benaming : Perspectief

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : G, Verwitghensingel 99/8, 3500 Hasselt

Ondememingsnr : 478898896

Voorwerp akte ; Wijziging statuten

De vereniging:

Artikel 1 : De vereniging zal gekend zijn onder de benaming vzw 'Perspectief'

Artikel 2 : De zetel van de VZW is gevestigd te 3500 Hasselt, Hemelrijk 17, gelegen in het. gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Artikel 3: De vzw is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden. Doeleinden en activiteiten:

Artikel 4 : De vereniging heeft als doe! het bevorderen van de uitwisseling tussen culturen en volkeren via het opzetten van activiteiten, het steunen van projecten in de Derde Wereld en het stimuleren van de creativiteit. De vereniging heeft tevens als doel de rechten van de mens te verdedigen en uitingen van racisme en vreemdelingenhaat te bestrijden. Om dit doel te realiseren kan de vereniging alle mogelijke daden stellen. Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de VZW worden verwezenlijkt, behoren onder meer:

Het opzetten en ondersteunen van projecten, informatie en uitwisselingsmomenten

Het organiseren van inleefverblijven

De organisatie van vorming, training en ontwikkeling.

Ondersteunend studiewerk

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Lidmaatschap

Artikel 5 : De vereniging is samengesteld uit werkende leden en tàetredende leden. Het aantal is onbeperkt, maar dient een minimum te belopen van vijf, Personen die de vereniging wensen behulpzaam te zijn bij het verwezenlijken van haar doel, kunnen mits zij daarom schriftelijk hebben verzocht, in de hoedanigheid van toetredende leden worden aanvaard door de Raad van Bestuur. Deze laatste beslist op soevereine wijze, zonder zijn beslissing te moeten rechtvaardigen. De toetredende leden zijn geen lid van de Algemene Vergadering en hebben geen enkel recht op deelname aan het beheer van de vereniging. Hun rechten en plichten worden bepaald door het huishoudelijk reglement, door de Raad van Bestuur opgesteld en door de Algemene Vergadering goedgekeurd.

artikel 5 bis: Zullen tevens als werkend lid opgenomen worden in de Algemene Vergadering, de leden die om hun specifieke kwaliteiten door de Raad van Bestuur zijn voorgedragen en die door de Algemene Vergadering worden aanvaard.

Artikel 6 : De vereniging werd opgericht op 15 mei 2002 door :

Achtergael Francine, Steenberg 43 3500 Hasselt, zonder beroep, Belg

Bos Godelieve, Kiewitstraat 224, 3500 Hasselt, lerares, Belg

de Oude Lianne, Hasseltse Beverzakstraat 240, 3500 Hasselt, dominee; Nederlandse

Gaethofs Luc, Stokstraat 13, 3582 Beringen, bediende, Belg

Gelders Liieve,Kiezelstraat 183, 3500 Hasselt, lerares, Belg

Gulandia John, Oude Kuringerbaan 74/6, 3500 Hasselt, zonder beroep, Indiër

Jem Ludmila, Houthalenseweg 55, 3520 Zonhoven, zonder beroep, Koreaanse

Oluwadiran Martin, G Verwilghensingel 99/8, 3500 Hasselt, zonder beroep, Nigeriaan

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Schreurs Johanna, Hemelrijk 17, 3500 Hasselt, lerares, Belg

Vandebroek Tine, Sint-Hubertusstraat 35 bus 5, zonder beroep, Belg

Vanelderen Rita, Kortenbosstraat 86, 3800 Sint-Truiden, kapster, Belg

Artikel 7 : De leden zijn geen lidmaatschapsbijdrage verschuldigd.

Beëindiging van lidmaatschap

Artikel 8: Het ontslag, de schorsing en de uitsluiting van een lid, gebeurt op de bij artikel 12 van de wet bepaalde manier.

Artikel 9: Een uitgesloten of ontslagnemend lid of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen enkel recht laten gelden op de goederen en het sociaal fonds van de vereniging. Ze kunnen geen staten, rekeningen, verzegeling of inventaris vragen of vorderen.

De algemene vergadering

Artikel 10. De Algemene Vergadering is het opperste gezag van de vereniging. Aan haar bevoegdheid zijn

voorbehouden:

1,de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3.de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6.de ontbinding van de vereniging;

7.de uitsluiting van een lid;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9.alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Artikel 11. Er zal jaarlijks minimum één Algemene Vergadering gehouden worden. Daarnaast kan de Raad van Bestuur beslissen om extra Algemene Vergaderingen te houden. Ook wordt een Algemene Vergadering gehouden wanneer minstens één vijfde van de leden, of één derde van de Raad van Bestuur dit vraagt, De vergadering wordt gehouden op de plaats vernield op de oproepingsbrief,

Artikel 12, De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen, Alle werkende leden worden minstens 8 acht dagen op voorhand uitgenodigd op de vergadering. De oproepingsbrief bevat de dagorde. Enkel de punten van de dagorde worden behandeld. Elk voorstel ondertekend door één twintigste van de leden moet op de dagorde ingeschreven worden. De leden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door één ander lid, mits schriftelijk volmacht. De toetredende leden mogen de vergadering bijwonen met adviserende stem,.

Artikel 13, De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter en bij zijn afwezigheid door de ondervoorzitter. Elk lid heeft een gelijk stemrecht. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter beslissend.

Artikel 14, De Algemene Vergadering kan beraadslagen over alle punten ongeacht het aantal aanwezigen. Bij een wijziging van statuten, een wijziging van het doel, een uitsluiting van werkende leden of de ontbinding van de vereniging, wordt het aanwezigheidsquorum en quorum voor stemming toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Artikel 15, De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een verslagboek. Zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of de penningmeester en zullen in het register van de Algemene Vergadering worden opgenomen en op de zetel van de vereniging voor aile werkende leden toegankelijk zijn. Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen van de Algemene Vergadering te vragen.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede aile notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

" Bestuur en vertegenwoordiging

Artikel 16. De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens drie leden, gekozen door de Algemene Vergadering voor een termijn van vier jaar. Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal werkende of effectieve leden. Uittredende leden zijn herkiesbaar. Zelfs wanneer een bestuurder voor een bepaalde duur is benoemd, kan de Algemene Vergadering op elk ogenblik bij gewone meerderheid en

4>

zonder reden te moeten opgeven de bestuurder ontslaan, De bestuurders zijn verantwoording verschuldigd aan de Algemene Vergadering.

Artikel 17. De raad duidt onder zijn leden een voorzitter aan, eventueel een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Bij verhindering van de voorzitter wordt zijn functie door de ondervoorzitter of de oudste van de aanwezige beheerders waargenomen, De cot rdinator woont de vergadering van de Raad van Bestuur steeds bij met adviserende stem.

Artikel 18. De Raad van Bestuur komt op verzoek van de voorzitter bijeen. Om geldig te kunnen beraadslagen is er geen aanwezigheidsquorum vereist, Zijn beslissingen worden bij meerderheid van stemmen genomen. Ze warden opgenomen onder de vorm van processen-verbaal, die door de voorzitter en de secretaris worden Ondertekend en in een speciaal register worden ingeschreven. De uittreksels en alle andere akten worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend. De Raad van Bestuur vergadert minstens driemaal per jaar.

Artikel 19. De Raad van Bestuur heeft de ruimste bevoegdheden wat betreft het beheer van de vereniging zoals die onder artikel 13 van de wet wordt bepaald. Alles wat niet krachtens artikel 4 van de wet aan de Algemene Vergadering wordt voorbehouden, valt onder haar bevoegdheid. Zij handelen als een college. Zij mogen bijzondere bevoegdheden aan eender welke mandataris of orgaan van dagelijks bestuur overdragen. De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan vier jaar en het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijk ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon

(DL belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur

bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend,

e gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door

de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten aile tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

e Artikel 20. De Raad van Bestuur heeft het' recht een huishoudelijk reglement uit te vaardigen. Hij mag

afdelingen oprichten en regionale afgevaardigden aanduiden.

Artikel 21. Gezien hun functie gaan bestuurders geen enkele persoonlijke verplichting aan en zijn ze alleen voor de uitoefening van hun mandaat verantwoordelijk. Ze oefenen hun mandaat gratis uit.

Financiering en boekhouding

Financiering

Artikel 22 ; De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

et Artikel 23 ; Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de

wet.

et Boekhouding

el Artikel 24 Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari van elk jaar en eindigt op 31 december van

hetzelfde jaar. Ieder jaar en ten laatste zes maanden na de afsluitingsdatum van het boékjaar, legt de Raad van

(Do Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter

goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. De vereniging voert een boekhouden conform vigerende wetgeving ter zake.

Ontbinding

Artikel 25,1n geval van vrijwillige ontbinding zal de Algemene Vergadering twee vereffenaars aanduiden en

hun bevoegdheden bepalen.

DL

et Artikel 26. In geval van vrijwillige of gerechtelijké ontbinding, om op het even welk ogenblik of om welke

reden ook, zal het netto-actief van de ontbonden vereniging aan door de Algemene Vergadering aan te duiden gelijkaardige verenigingen worden toegekend.

Artikel 27, Alles wat niet uitdrukkelijk in de huidige statuten en in het huishoudelijk reglement wordt bepaald, zal volgens de wet van 27 juni 1921 herzien door de wet van 2 mei 2003, met betrekking tot de verenigingen zonder winstoogmerk worden geregeld.

~

cr~

.4^ Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B  Vervolg

Opgemaakt in twee exemplaren te Hasselt en op 16 september 2005 en gewijzigd op 17 november 2012.

Ondergetekend door voorzitter en secretaris

Oluwadiran Martin G "

voorzitter

Schreurs Johanna

secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PERSPECTIEF

Adresse
G. VERWILGHENSINGEL 99 BUS 8 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande