PLEEGZORG LIMBURG

Association sans but lucratif


Dénomination : PLEEGZORG LIMBURG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 542.902.763

Publication

23/12/2013
ÿþc MDD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Neergelegd ter griffie der rechtbank v. koophandel te TQ,NGEûREN

10 -12- 2013

De Hoofdgriffier, Griff1e

i

Vo beho aan Belg Staat

193335*

u

Ondernerningsnr ; . - 0 5 4 2. 9 0 2 7 6 3

Benaming

(voluit) : Pleegzorg Limburg

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Emiel Vandorenlaan 30 bus 2, 3600 Genk

Onderwerp akte : Oprichting VZW

Op 9 december 2013, te Zonhoven zijn samengekomen:

1.Berghmans Min, wonende te 2440 Geel, Pastorijstraat 6B

2.Bernaerts Mark, wonende te 3600 Genk, d'lerdstraat 18

3.Croonen Peter, wonende te 3600 Genk, Bretheistraat 70

4.Droogmans Paul, wonende te 3510 Hasselt, Lorkenstraat 10

5.Engelen Vic, wonende te 3530 Houthalen, Herebaan Oost 3/1

6.Pansar Pierre, wonende te 3700 Tongeren, Darenbergstraat 9

7.Smeets Maddie, wonende te 3500 Hasselt, Kempenhof 22

8. Vanpaeschen Guido, wonende te 3550 Heusden-Zolder, Nieuwland 9

9. Maes Marie-Louise, Burgemeester Bollenstraat 32, 3500 Hasselt

Hierna de "oprichtende leden" genoemd

met het oog op de oprichting van V.Z.W. Pleegzorg Limburg.

1,

Na beraadslaging beslissen de oprichtende leden tot de oprichting van V.Z.W. Pleegzorg Limburg. De: statuten van de V.Z.W. Pleegzorg Limburg worden vastgesteld als volgt:

TITEL 1: Naam- zetel  doel

Art. 1. Naam

De vereniging draagt de naam 'PLEEGZORG LIMBURG', vereniging zonder winstoogmerk.

Art. 2. Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijke arrondissement Tongeren op het adres Emiel` Vandorenlaan 30 bus 2, 3600 Genk.

Art. 3. Doel

De vereniging heeft tot doel het verlenen van sociaal-pedagogische hulp aan kinderen, jongeren en: volwassen personen die voor een bepaalde Tijd niet in hun eigen gezin kunnen wonen door plaatsing in, pleeggezinnen, al dan niet in hun familiaal of sociaal netwerk.

De vereniging staat in voor ondersteunende pleegzorg, perspectiefzoekende pleegzorg,, perspectiefbiedende pleegzorg en behandelingspleegzorg zoals omschreven in de huidige en toekomstige; regelgeving.

De vereniging benadert iedere hulpvrager zonder onderscheid vanuit een pluralistische ingesteldheid en wederzijds respect.

De vereniging kan dit doel realiseren door onder meer het sensibiliseren, werven, selecteren van kandidaat pleeggezinnen, onderzoek van aanvragen voor plaatsing in pleegzorg, begeleiding van diverse, pleegzorgsituaties en door het bieden van de nodige nazorg.

Hiertoe kan de vereniging alle activiteiten ontplooien, die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde doelstellingen zonder winstoogmerk, met inbegrip van bijkomstige commerciële of winstgevende activiteiten binnen de grenzen van hetgeen wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsfen steeds volledig zullen bestemd worden voor de realisatie van de niet-winstgevende doelstellingen.

Om haar doel te verwezenlijken kan de vereniging alle roerende en onroerende goederen verwerven, schenkingen aanvaarden, samenwerkingsovereen-komsten afsluiten met derden en alle overeenkomsten aangaan die strekken tot de verwezenlijking van haar eigen doelstellingen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Alaam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

" Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2013 - Annexes du Moniteur belge M0D 2.2

Art. 4. Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL 2; Leden

Art. 5. Toetreding van de leden.

De vereniging telt minstens zes leden. De leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

Iedere natuurlijke persoon die door de algemene vergadering als zodanig wordt aanvaard en die de missie en de doelstellingen van de vereniging onderschrijft, kan lid worden van de vereniging. Kandidaat-leden worden voorgedragen aan de algemene vergadering die met een gewone meerderheid beslist over de aanneming van de nieuwe leden.

Art. 6. Einde lidmaatschap.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege bij het overlijden en tevens vanaf het ogenblik dat het ontslag door het desbetreffende lid schriftelijk wordt ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Dit ontslag wordt bevestigd op de eerstvolgende algemene vergadering.

Een lid dat handelt in strijd met de doelstellingen van de vereniging of drie opeenvolgende jaren afwezig is op de algemene vergaderingen, kan op voorstel van de raad van bestuur uitgesloten worden ais lid van de algemene vergadering. De beslissing hieromtrent wordt genomen met een meerderheid van twee derde van de aanwezige leden.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen geen teruggave of vergoeding vragen voor eventueel gedane inbrengen.

TITEL 3: Raad van bestuur

Art. 7. Samenstelling -- benoeming  ontslag.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur. De raad van bestuur bestaat uit minstens vijf leden. Zij worden hiertoe aangesteld door de algemene vergadering met een gewone meerderheid van de aanwezige leden. De aanstelling van een bestuurder geldt voor een periode van zes jaar. De bestuurders zijn steeds herbenoembaar.

De raad van bestuur kan ter vervanging van een ontslagnemend bestuurslid steeds een nieuw bestuurslid coöpteren wiens aanstelling dient bevestigd te worden op de eerstvolgende algemene vergadering.

Een bestuurder mag geen belang hebben dat mogelijk structureel tegenstrijdig is met het belang van de vereniging. Een bestuurder kan geen politiek mandaat uitoefenen.

De bestuurders kunnen tijdens de loop van hun mandaat enkel worden ontslagen door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derde van de aanwezige leden van de algemene vergadering. Iedere bestuurder kan zelf zijn/haar ontslag schriftelijk indienen bij de voorzitter van de raad van bestuur of bij de secretaris. Het ontslag wordt bevestigd op de eerstvolgende vergadering van de raad van bestuur die zorgt voor de publicatie van het ontslag in het Belgisch staatsblad. Over de kwijting van de ontslagnemende bestuurder wordt beslist door de algemene vergadering.

De Raad van bestuur kiest uit haar leden een voorzitter, De raad van bestuur kart andere specifieke bevoegdheden toekennen aan bepaalde bestuurders.

De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit. De raad van bestuur kan overgaan tot het uitbetalen van kostenvergoedingen aan de bestuurders. Een regeling daaromtrent wordt uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

De benoeming, het ontslag of de afzetting van een bestuurder worden binnen de vijftien dagen openbaar gemaakt door neerlegging van een verzoek tot publicatie in het Belgisch staatsblad op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Art. 8. Vergaderingen - notulen

De raad van bestuur vergadert minstens vier maal per jaar. De vergaderingen van de raad van bestuur vinden plaats op uitnodiging van de voorzitter of van twee bestuurders. De voorzitter kan deze bevoegdheid overdragen aan een lid van het directiecomité. De uitnodigingen kunnen geschieden per brief of via elektronische weg. De vergaderingen van de raad van bestuur worden bijgewoond door de leden van het directiecomité zonder stemrecht.

De raad van bestuur kan enkel geldig beslissingen nemen indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig is, De beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van stemmen, Bij staking van stemmen in de stem van de voorzitter doorslaggevend. Iedere bestuurder die verhinderd is, kan per brief, fax of per e-mail een ander lid van de raad van bestuur machtigen om hem te vertegenwoordigen en in zijnlhaar plaats een stem uit te brengen op de vergadering van de raad van bestuur. Dergelijke volmacht geldt slechts voor één vergadering. Een bestuurder kan enkel één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Van elke vergadering worden notulen opgesteld die worden ondertekend door de voorzitter en de verslaggever. Alle leden van de raad van bestuur ontvangen een copij van de verslagen van de raad van bestuur.

Art. 9, Vertegenwoordiging.

De Raad van bestuur leidt de vereniging en vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte. De raad van bestuur beschikt over alle bevoegdheden behoudens degene die door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden,

De raad van bestuur kan eveneens haar bestuursbevoegdheden overdragen aan één of meerdere leden van de raad van bestuur of van het directiecomité zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

Ten aanzien van derden wordt de vereniging geldig verbonden door de voorzitter of door twee bestuurders. De raad van bestuur kan ten allen tijde lasthebbers van de vereniging aanstellen. De lasthebbers verbinden de vereniging binnen de perken van hun verleend mandaat.

Mao 2.2

aVder--4 behouden aan het Belgisch Staatsblad

G

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B -Vervolg

Art. 10. Tegenstrijdig belang.

Indien een bestuurder bij een beslissing van de raad van bestuur een mogelijk toevallig tegenstrijdig belang heeft met het belang van de vereniging , dient de desbetreffende bestuurder zulks mee te delen aan de raad van bestuur en dient hij/zij de vergadering te verlaten en zich te onthouden van deelname aan de bespreking die voorafgaat aan de desbetreffende beslissing.

TITEL 4. Algemene vergadering.

Art. 11. De algemene vergadering is samengesteld uit minstens zes leden. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur en bij diens afwezigheid door het oudste lid van de aanwezige bestuurders.

Elke lid kan zich mits voorlegging van een schriftelijke volmacht laten vertegenwoordigen door een ander lid van de algemene vergadering. Elk lid kan enkel één ander lid vertegenwoordigen,

De jaarlijkse algemene vergadering vindt plaats voor dertig juni van elk jaar. De raad van bestuur stelt de datum van de algemene vergadering vast.

Een buitengewone algemene vergadering kan samen geroepen worden door de raad van bestuur telkens i wanneer dit volgens de raad van bestuur noodzakelijk wordt geacht en binnen de maand nadat twee vijfde van de leden van de algemene vergadering hierom schriftelijk heeft verzocht bij de voorzitter van de raad van bestuur.

De oproeping van de leden voor de algemene vergadering geschiedt minstens acht dagen op voorhand, per gewone brief of per e-mail. De agenda wordt opgesteld door de raad van bestuur. Elke voorstel dat wordt ondertekend door 215e van de leden en wordt ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur minstens 15 dagen voor de datum van de algemene vergadering, wordt door de raad van bestuur geagendeerd,

De algemene vergadering beschikt over de bevoegdheden haar door de wet toegekend,

Behoudens de uitzonderingen bepaald in de wet of in deze statuten, kan de algemene vergadering enkel ° geldig vergaderen indien minstens de helft van de leden aanwezig is en worden de beslissingen genomen met een gewone meerderheid. Bij het berekenen van de meerderheid wordt geen rekening gehouden met de stemmen van de leden die zich bij de stemming hebben onthouden,

Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat wordt ondertekend door de voorzitter en de verslaggever, Dit verslag wordt bewaard op de zetel van de vereniging.

Art. 12, Alle leden van de vereniging hebben het recht inzage te bekomen van alle verslagen van de raad van bestuur en de algemene vergadering.

TITEL 5. Begroting - rekening

Art.13. Het boekjaar gaat in op 1 januari en eindigt telkens op 31 december van het zelfde jaar. De rekeningen en de begroting worden elk jaar door de algemene vergadering goedgekeurd ten laatste op 30 juni.', De algemene vergadering beslist over de kwijting van de bestuurders.

TITEL 6. Ontbinding - vereffening

Art. 14. Behoudens in de gevallen van de gerechtelijke ontbinding beslist de algemene vergadering over de ontbinding van vereniging, ln geval van vrijwillige ontbinding stelt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan en bepaalt de voorwaarden waaronder zij hun werkzaamheden uitvoeren.

Bij de afsluiting van de vereffening na ontbinding worden de netto-activa overgedragen aan een vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig doel.

2.

Na oprichting werd beslist tot aanstelling van de volgende bestuurders voor de duur van 6 jaar:

1.Berghmans Min, wonende te 2440 Geel, Pastorijstraat 6B

2.Bernaerts Mark, wonende te 3600 Genk, d`lerdstraat 18

3.Croonen Peter, wonende te 3600 Genk, Bretheistraat 70

4.Droogmans Paul, wonende te 3510 Hasselt, Lorkenstraat 10

5.Dullers Angie, wonende te 3510 Hasselt, Zolderstraat 17

6.Engelen Vic, wonende te 3530 Houthalen, Herebaan Oost 3/1

7.Pansar Pierre, wonende te 3700 Tongeren, Darenbergstraat 9

8.Romont Rita, wonende te 3110 Rotselaar, Drielindenstraat 15

9.Smeets Maddie, wonende te 3500 Hasselt, Kempenhof 22

10. Vanpaeschen Guido, wonende te 3550 Heusden-Zolder, Nieuwland 9

De raad van-bestuur kiest Berghmans Min aan als voorzitter van de raad van bestuur.Tekst

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PLEEGZORG LIMBURG

Adresse
EMIEL VANDORENLAAN 30, BUS 2 3600 GENK

Code postal : 3600
Localité : GENK
Commune : GENK
Province : Limbourg
Région : Région flamande