POLAROID FICTION

Association sans but lucratif


Dénomination : POLAROID FICTION
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.138.828

Publication

25/03/2014
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIV

Ondernemingsnr : 0845.138.828

Benaming

(voluit) : Polaroid Fiction

Neergelegd ter griffie der

rechtbank y. koophandel te TQNGEREN

1 2 -03- 2014

De Hoofdgriffier, Griffie

---- -----------

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Meyersstraat 24, 3100 Tongeren

Onderwerp akte : Adreswijziging

Op de bijzondere algemene vergadering van 01/02/2014 is met éénparigheid van stemmen besloten om het adres van de vennootschap te wijzigen van Herenweg 52, 3300 Tongeren naar Meyersstraat 24, 3700 Tongeren, en dit met ingang vanaf 0110212014.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2014 - Annexes du Moniteur belge



Wouter Souvereyns

Zaakvoerder



Op de laatste blz. van Luik B. vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

20/04/2012
ÿþ"74.? M0D 2.2



ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Ondernemingsar 0 8 4 5. 1 3$

Benaming

(voluit) : POLAROID FICTION

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Herenweg 52, 3700 Tongeren

Onderwerp akte : OPRICHTING AKTE VZW "Polaroid Fiction"

OPRICHTINGS AKTE VZW "Polaroid Fiction"

Het jaar tweeduizend en twaalf, op tien april 2012, zijn verschenen :

1De heer Wouter Sofie Kris Souvereyns

2.De heer Pevée Simon Dominique Bernard

3.De heer Lesley Troquet-Wouters

die verklaren en akte willen verlenen dat zij overgaan tot de oprichting van een vereniging zonder winstgevend doel overeenkomstig de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig. De statuten van deze vereniging worden vastgesteld als volgt :

Statuten VZW "Polaroid Fiction"

De oprichters zijn:

1De heer Wouter Sotie Kris Souvereyns, geboren op twee februari negentienhonderd drieënnegentig, nationaal nummer 93,02.02-135.26, wonende te 3700 Tongeren, Herenweg 52,

2.De heer Pevée Simon Dominique Bernard, geboren op tien december negentienhonderd tweeënnegentig, nationaal nummer 92.12.10-333.25, wonende te 3700 Tongeren, Hasseltsesteenweg 5 (bus 3)

3.De heer Lesley Troquet-Wouters, geboren op zesentwintig april negentienhonderd tweeënnegentig, nationaal nummer 92.04.26-175.35, wonende te 3700 Tongeren, Thyslaan 46,

STATUTEN:

I. RECHTSVORM NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1, De Vereniging:

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer In het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk, hierna VZW genoemd, op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921, zoals gewijzigd door d Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 (hierna de V&S Wet genoemd).

De VZW draagt de'naam "Polaroid Fiction".

De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijke arrondissement Tongeren, meer bepaald te 3700 Tongeren, Herenweg 52,

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 2: Doeleinden en activiteiten:

De Vereniging stelt zich tot doel:

zelfstandig werkende kunstenaars en artiesten, diensten verwant aan de scheppende en uitvoerende kunsten en alle daarbij horende activiteiten in de ruime zin van het woord. Zoals - niet limitatief-: het beheer, de planning, de ontwikkeling en de uitvoering van artistieke en culturele activiteiten en projecten. De inrichting van vertoningen, fuiven en concerten. In het algemeen: het maken, produceren, verdelen, ontwikkelen, zowel voor zichzelf ais voor derden van voorstellingen, muziek en alle aanverwanten en dit op alle mogelijke manieren, zonder enige beperking, kortom alles wat enig verband houdt met het zich uiten op artistiek en artistiek-technisch vlak. Zij kan eveneens overgaan tot carrièreplanning, beheer en ondersteuning van artiesten in het algemeen, al dan niet lid van de vereninging. Zij kan optreden in hoedanigheid van auteur/componist en is als dusdanig bij machte eveneens de auteursrechten van haar leden te beheren en te verdelen. Het maken,: produceren, verdelen en ontwikkelen van audiovisuele en/of geluidsopnamen. Het verzamelen, produceren en distribueren van allerlei gegevens via elektronische weg. Om dit doel te verwezenlijken kan de vereniging initiatieven ontplooien die haar over de nodige fondsen doen beschikken. Zij kan in deze zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht. De vereniging is gerechtigd zowel in België als in het buitenland, alle' industriële-, financiële, roerende- en onroerende handelingen te verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perla(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

rdaarrjolevf ter griffie der

rechtbank v . koophandel te TONGEREN

10 -04- 2012

De Hoofdgriffier, Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

verband houden met het doel of de verwezenlijking ervan bevorderen. De vereniging is gerechtigd het patrimonium van de vennootschap te beheren in de ruimste zin van het woord, oordeelkundig uit te breiden, alle beschikbare middelen te beleggen of weder te beleggen zowel in roerende als in onroerende goederen, Binnen dit kader is de vereniging gerechtigd tot het aankopen, verkopen, bouwen, verkrijgen, behouden, beheren en exploiteren, investeren, huren en verhuren, ruilen of vervreemden, zowel in België als in het buitenland van onroerende goederen. De vereniging mag op welke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen die hetzelfde, een soortgelijke, een gelijkaardige of samenhangend doel hebben, die van aard zijn haar onderneming te steunen of te ontwikkelen, haar kennis en knowhow kunnen leveren of omzet van haar activiteiten kunnen verhogen of vergemakkelijken. De vereniging mag tevens het management van andere vennootschappen uitoefenen in de meest ruime zin van het woord. Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, de vereniging mag haar doel verwezenlijken, zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren die zij best geschikt acht.

II. LEDEN - TOETREDING - ONTSLAG - VERBINTENISSEN

Artikel 3

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen twee soorten leden:

-effectieve leden,

-toetredende leden.

Alleen de effectieve leden hebben stemrecht op de algemene vergadering.

Het aantal effectieve leden is niet beperkt; maar moet ten minste drie bedragen. De effectieve leden zijn de ondertekenaars van onderhavige statuten.

Artikel 4

Wie de wens uitdrukt om lid te worden van de vereniging, moet dit schriftelijke doen door het invullen van een inschrijvingsformulier waarvan de inhoud door de Raad van bestuur vastgelegd wordt, Door de ondertekening van dat formulier aanvaardt het kandidaat-lid zonder voorbehoud de statuten, code van goede praktijken van de vereniging en verbindt het zich ertoe om lid te worden.

De Raad van bestuur beslist soeverein, binnen een door hem voldoende geachte termijn, en hij moet zijn beslissing in geen geval motiveren.

Artikel 5

De Algemene Vergadering kan beslissen dat een intredegeld moet betaald worden, waarvan zij vervolgens eveneens het bedrag vaststelt.

Het lid dat in voorkomend geval meer dan twee maanden achterstand van betaling van zijn bijdrage heeft, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

Artikel 6

De leden zijn vrij zich uit de vereniging terug te trekken, te allen tijde, door hun ontslag per aangetekend schrijven aan de Raad van bestuur te richten,

Het ontslag zal 1 maand na dit schrijven ingaan.

Artikel 7

De uitsluiting van een lid kan enkel uitgesproken worden door de Algemene Vergadering van de effectieve leden, op voorstel van het bestuur of op verzoek van 2/3 van de leden.

Deze beslist bij geheime stemming en met een meerderheid van twee derde van de stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde leden, maar slechts na het bewuste lid te hebben gehoord of te hebben opgeroepen om uitleg te verschaffen.

Leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW kunnen door eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur worden uitgesloten van lidmaatschap.

Het ontslagnemende of uitgesloten lid, of de rechthebbenden of rechtsopvolgers van een overleden lid, hebben geen enkel recht op het maatschappelijke fonds en kunnen de terugbetaling van de gestorte bijdragen of vergoedingen voor andere geleverde diensten niet opeisen.

Artikel 8

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van Lid.

Deze uitsluiting van rechten op activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de VZW, enz.

Artikel 9

De voertaal van de vereniging is het Nederlands.

Ill RAAD VAN BESTUUR -- SECRETARIS GENERAAL

Artikel 10

De VZW wordt bestuurd door een Raad van bestuur samengesteld uit minimum drie effectieve leden. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering van de leden voor een mandaat van onbepaalde duur. De bestuurders zijn herkiesbaar.

Het aantal leden moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal effectieve leden. Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaald minimum van drie leden heeft mag de raad van bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde lid wordt aanvaard zal een buitengewone algemene vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

De raad van bestuur kan door coöptatie voorzien ln de vacature van een lid van de raad van bestuur, tot de eerstvolgende algemene vergadering.

De bestuurders kunnen ten allen tijde worden ontslaan door de algemene vergadering. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

van Bestuur, Het ontslag gaat in een maand na de ontvangst van de brief, de bestuurder is evenwel verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien behalve indien de raad van bestuur de ontslagnemende bestuurder ontheft van zijn vooropzegging.

De bestuurders oefenen hun mandaat in beginsel kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuurdersmandaat worden vergoed.

Artikel 11

De Raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en eventueel een vice voorzitter, alsook een secretaris en een penningmeester.

Artikel 12

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden voor het beheer en het bestuur en vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Het dagelijkse beheer van de vereniging en de vertegenwoordiging van de vereniging In de gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen wordt overgedragen aan de bestuurders, die individueel kunnen optreden. Al wat de wet toelaat en al wat niet uitdrukkelijk bij de statuten of bij wet is voorbehouden voor de algemene vergadering, valt onder zijn bevoegdheid.

Hij kan onder meer gelden en waarden ontvangen, overeenkomsten en contracten sluiten, huren, verhuren en onderhuren, zelfs voor meer dan negen jaar, de nodige roerende en onroerende goederen aanschaffen, overdragen of uitwisselen voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging; nadat daartoe de bij wet bepaalde toelating is verkregen, giften en legaten aanvaarden; onderpanden en waarborgen toekennen en aanvaarden, afstand doen van zakelijke rechten, voorrechten en vorderingen tot ontbinding; handlichtingen geven voor en na betaling, van alle bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen, beslagen, opposities en andere beletsels; vrijstellen van inschrijvingen ex officio; onderhandelen, pleiten, zowel als eiser als verweerder, vergelijken en compromissen aangaan; voorgaande opsomming is verklarend en niet beperkend,

Artikel 13

De Raad van bestuur komt bijeen op uitnodiging en onder het voorzitterschap van haar voorzitter of, indien deze laatste belet is, van de vice voorzitter of, indien deze eveneens belet is, door een bestuurder aangeduid door zijn collega's, iedere maal dat het belang van de vereniging het vereist en iedere maal dat twee bestuurders het vragen,

De vergaderingen worden gehouden op het adres aangegeven in de uitnodiging.

Artikel 14

De Raad van bestuur kan slechts beslissen en geldig besluiten indien minimum de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

De bestuurder die afwezig of belet is, kan aan één van zijn collega's van de Raad volmacht geven, ten einde hem te vertegenwoordigen op een vergadering vastgesteld dcor de Raad en daar stemmen in zijn naam en plaats.

Geen enkele volmachtdrager mag echter meer dan één bestuurder vertegenwoordigen.

iedere beslissing van de Raad wordt genomen met meerderheid van stemmen. In geval van staking van stemmen zal de stem van de persoon die de vergadering voorzit, dcorslaggevend zijn.

Artikel 15

De beslissingen van de Raad van bestuur worden opgetekend in processen-verbaal. Deze worden ondertekend door voorzitter en de secretaris en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzage recht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video-of telefoon-conferentie.

Artikel 16

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vôôr dat de Raad van Bestuur een besluit neemt

De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben, onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Artikel 17

De raad van bestuur kan bijzondere machten overdragen aan één van zijn leden of aan een derde persoon al dan niet lid.

Artikel 18

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en van de personen gemachtigd om de VZW te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt kenbaar gemaakt door neerlegging in het

verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van Koophandel en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. tilt die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk , gezamenlijk dan wel ais college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Artikel 19

., M0D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2012 - Annexes du Moniteur belge Wet dagelijks bestuur van de VZW op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur kan door de raad van bestuur worden opgedragen aan één of meer personen.

Indien van deze mogelijkheid wordt gebruik gemaakt moet worden gespecificeerd of deze personen alleen of als college kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft.

Bij gebreke aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur " omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend aile handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar .gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

Deze perso(o)n(en) waakt erover dat de beslissingen genomen door de raad van bestuur worden nageleefd en ten uitvoer gebracht en vervult de opdrachten waarmee de raad van bestuur hem belast.

Artikel 20

De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW.

Tegenover de VZW en derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

Artikel 21

De gerechtelijke handelingen, hetzij als eiser hetzij ais verweerder, worden gevolgd in naam van de vereniging door de Raad van bestuur, vertegenwoordigd door de voorzitter of door de Secretaris of door de Schatbewaarder of door twee daartoe gemachtigde beheerders,

IV ALGEMENE VERGADERINGEN

Artikel 22

Ieder effectief !id heeft het recht om de vergadering bij te wonen en er aan deel te nemen, hetzij in persoon, hetzij door toedoen van een mandataris van zijn keuze, die eveneens effectief lid moet zijn van de vereniging, Alle effectieve leden hebben een gelijk stemrecht; elk effectief lid heeft één stem en kan maximum drager zijn van één volmacht, Waarnemers kunnen de Algemene Vergadering bijwonen en mogen zich, mits toestemming van de voorzitter, tot de algemene vergadering richten.

Artikel 23

De Algemene Vergadering is de soevereine macht van de vereniging. De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door haar uitgeoefend worden:

-de wijziging van de statuten;

-de benoeming en afzetting van de bestuurders;

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen;

-de kwijting te verlenen aan de bestuurders en de commissarissen;

-de goedkeuring van de begrotingen en de rekeningen;

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

-de uitsluiting van een lid;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-alle beslissingen die de machten welke wettelijk of statutair toekomen aan de raad van bestuur, overstijgen. Artikel 24

Ieder jaar moet er minstens een Algemene Vergadering plaatsvinden, in de loop van het semester dat volgt op de afsluiting van het boekjaar.

De vergaderingen worden bijeengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur of minstens twee bestuurders.

De bijzondere algemene vergadering wordt bijeengeroepen, telkens het maatschappelijke belang van de vereniging het vereist. Zij kan worden bijeengeroepen worden door Voorzitter of op verzoek van minstens twee bestuurders alsook op verzoek van minimum één derde van de effectieve leden het vraagt.

Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, uur en plaats aangeduid in de uitnodiging, Alle effectieve leden moeten uitgenodigd worden.

De raad van bestuur mag eveneens de andere leden uitnodigen.

Artikel 25

De uitnodigingen worden door de Raad van bestuur verzonden per gewone brief of per elektronisch bericht aan elk effectief lid, minstens 8 dagen voor de vergadering, Zij bevat de dagorde. De vergadering kan enkel beraadslagen over de punten van de dagorde, Over punten die niet op de agenda staan, kan de vergadering alleen beraadslagen als het door 2/3de van de leden minstens 4 dagen voor de vergadering is aangebracht.

Artikel 26

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van bestuur of, bij zijn

afwezigheid, door de oudste van de andere aanwezige beheerders. De voorzitter duidt een secretaris aan. Artikel 27

De vergadering is geldig samengesteld, wat ook het aantal van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden is, en de beslissingen worden genomen met meerderheid van de uitgebrachte stemmen. In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

k MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2012 - Annexes du Moniteur belge Afwijkend van de vorige alinea, worden de beslissingen van de vergadering betreffende statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding van de vereniging genomen mits speciale voorwaarden van aanwezigheid, meerderheid en eventueel van gerechtelijke homologatie vereist door de wet.

De wijziging van statuten vereist een beraadslaging in een vergadering dat voldoet aan een quroum van 2/3 van de werkende leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is, Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgen op de eerste vergadering worden gehouden, De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden van waarvoor de vereniging is opgericht vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of indien gevraagd door minstens 1/3 van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn door geheime stemming.

Artikel 28

De notulen van de Algemene Vergadering worden bewaard In een notulenregister. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vereniging waar alle belanghebbenden er kennis van kunnen nemen conform de in artikel 9 van het K.B, van 26 juni 2003 vastgestelde modaliteiten, zonder de registers te mogen meenemen.

V, BUDGETTEN EN REKENINGEN

Artikel 29

De vereniging zal onder meer worden gefinancierd worden door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze niet in strijd is met de wet.

Artikel 30

leder jaar op eenendertig december wordt de rekening van het afgelopen boekjaar afgestoten en het budget voor het volgende boekjaar opgemaakt. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de volgende gewone Algemene Vergadering.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S Wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten .

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26 novies V&S wet. Voorzover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 § 6 V&S Wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

Artikel 31

Zolang de VZW voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, §5 V1 S Wet niet overschrijdt is de VZW niet verplicht een commissaris te benoemen.

Zodra de VZW deze drempelbedragen wel overschrijdt wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering, onder de leden van het Instituut voor Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar. Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris. VI. ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 32

De ontbinding en de vereffening van de vereniging worden geregeld door de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk.

Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 V&S Wet.

Artikel 33

in geval van vrijwillige ontbinding van de vereni-'ging zal de Algemene Vergadering die de ont'bin-ding heeft uitgesproken, indien nodig, vereffenaars benoemen, hun bevoegdheden vaststellen en beslissen over de bestemming van de goederen en waarden van de ontbonden vereniging na het vereffenen van het passief, Zij zal aan deze goederen en waarden een bestemming geven die zo dicht mogelijk ligt bij het maatschappelijk doel, waarvoor de ontbonden vereniging werd opgericht.

In geval van gerechtelijke ontbinding zal deze gevolgd worden door een Algemene Vergadering van de effectieve leden met hetzelfde doel ontboden door de vereffenaars.

Bijzondere bepalingen

A)Alle voormelde stichters van de vereniging zijn na de oprichting bijeengekomen in algemene vergadering en beslissen met éénparigheid van stemmen

1. het aantal bestuurders te bepalen op drie;;

2, worden aangesteld tot bestuurder voor onbepaalde duur, ingaand op heden

De heer Wouter Sofie Kris Souvereyns, voornoemd;

De heer Pevée Simon Dominique Bernard, voornoemd;

De heer Lesley Troquet-Wouters, voornoemd.

B)De aangeduide bestuurders zijn vervolgens bijeengekomen in raad van bestuur en hebben met éénparigheid van stemmen aangeduid als :

1. voorzitter van de raad van bestuur: de heer Wouter Souvereyns, voornoemd

3. penningmeester: Pevée Simon Dominique Bernard, voornoemd.

N " a

. . t

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

4. secretaris : De heer Lesley Troquet-Wouters, voornoemd. Waarvan akte, gedaan te Tongeren, op de hoger vermelde datum.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2,2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
POLAROID FICTION

Adresse
HERENWEG 52 3700 TONGEREN

Code postal : 3700
Localité : TONGEREN
Commune : TONGEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande